Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Η μόνη καλή ιδέα του Σάντος!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος…εκπλήσσει και βρίσκει στο αποψινό παιχνίδι της εθνικής με την Κολομβία, καλή ιδέα του Σάντος μέσα από το blog του στο gazzetta.
Δεν θέλω να επαναλάβω όσα είχα γράψει πριν καν τα φιλικά της εθνικής για τις επιλογές του Σάντος. Δυστυχώς, επιβεβαιώνομαι μέσα από τα ίδια τα παιχνίδια. Και δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για δημοσιογράφο να επιβεβαιώνεται αρνητικά.
Τέλος πάντων, απόψε είδα και κάτι από τον Σάντος, που με εξέπληξε ευχάριστα. Κι εννοώ την κίνησή του να περάσει προς το τέλος του ματς στην επίθεση τον Τοροσίδη, βάζοντάς τον δεξί εξτρέμ, μετατοπίζοντας το Μανιάτη σε θέση δεξιού μπακ και το Φετφατζίδη σε θέση πίσω από το Μήτρογλου. Η ιδέα ήταν καλή. Να μην πω η μοναδική καλή που έχω δει από τον Σάντος και γίνω τόσο κακός, γιατί όντως η ομάδα ήταν κι άτυχη.
Κι ήταν καλή η ιδέα, άσχετα αν δεν έφερε μείωση του σκορ-αντίθετα φάγαμε και τρίτο γκολ-γιατί ο προπονητής είδε ότι ο Τοροσίδης από ένα σημείο και μετά ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Ελλάδας, με εξαίρεση τις δύο τελικές του Κονέ, για τον οποίο εδώ κι ένα μήνα «φώναζα» μέσω του gazzetta ότι έχει ρόλο σε αυτή την εθνική. Ο Τόρο είχε την πιο απειλητική φάση από στημένο (την κεφαλιά-ωμιά λίγο άουτ στο μοναδικό καλοχτυπημένο φάουλ της εθνικής, από το Χολέμπας), ο Τόρο έδωσε την πάσα στον Γκέκα στο δοκάρι, ο Τόρο έκανε δύο-τρεις μπούκες.
Ίσως αυτή η κίνηση του Σάντος με Τόρο πιο μπροστά, να είναι και προάγγελος για την ενδεκάδα του επόμενου αγώνα, αν και νομίζω ότι ο Μανιάτης πρέπει να μείνει στην τριάδα των χαφ, γιατί είναι από τους λίγους που βγάζουν τόση ενέργεια και μπορούν και παίζουν και μπρος και πίσω. Και δεν ξέρω μήπως μπορεί να παίξει δεξιά ο Κονέ και πιο κεντρικά ο Τοροσίδης...
Τώρα, επειδή στις φάσεις των γκολ όλοι βλέπουν μονόπατα (την ευθύνη του Μανωλά στο 1-0 και του Σαμαρά στο 2-0), η σφαιρική και άρα σωστή άποψη είναι…
Στο 1-0. Πρώτον έφυγε στην πλάτη του Χολέμπας ένας Κολομβιανός και πέρασε και την πάσα. Δεύτερον ξέφυγε εντελώς από την επιτήρηση του Σαλπιγγίδη ο παίκτης του, ο Αρμέρο και πλάσαρε. Και τρίτον δεν επενέβη αποφασιστικά στο σουτ ο Μανωλάς (γενικά όμως μακράν καλύτερος, αμυντικά, της εθνικής).
Στο 2-0. Πρώτον ξέφυγε από την επιτήρηση του Τοροσίδη ο Κολομβιανός, που ήταν ο παίκτης του στο στημένο. Δεύτερον πρόλαβε ο Κολομβιανός τον Σαμαρά, που ήταν ο αμυνόμενος στο πρώτο δοκάρι και τσίμπησε την μπάλα. Και τρίτον ο Χολέμπας δεν είχε καλή τοποθέτηση με τον παίκτη του, τον φορ που σκόραρε.
Καλά για το 3-0, τι να πω. Έδωσε φάουλ ο διαιτητής και δύο δικοί μας κοιτούσαν στην εκτέλεση διαμαρτυρόμενοι αντί να παίξουν μπάλα...
Παρεμπιπτόντως, καλό θα ήταν η εθνική να παίζει με κόφτη….
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: