Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Τα τιμημένα «γηρατειά» της Αργεντινής!!

Η παρέα του Λιονέλ Μέσι είναι από τα πρώτα φαβορί για μια καλή πορεία στα γήπεδα της Βραζιλίας. Παράλληλα είναι και η πιο «γηρασμένη» ομάδα που έχει εμφανιστεί σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα τιμημένα «γηρατειά» της Αργεντινής
-Την πιο «γερασμένη» ομάδα του Μουντιάλ, αλλά και στην ιστορία της διοργάνωσης διαθέτει η Αργεντινή με μέσο όρο ηλικίας τα 28 χρόνια και τις 336 ημέρες. Αν καταφέρει να φτάσει σε κατάκτηση του τουρνουά, θα ξεπεράσει την Ιταλία, η οποία το σήκωσε το 2006 με μ.ο. ηλικίας τα 28 χρόνια και τις 262 ημέρες.

- Η Αργεντινή έχει κερδίσει μόλις τις δύο από τις εννέα τελευταίες αναμετρήσεις με αντιπάλους από την Ευρώπη. Τη Σερβία (6-0) το 2006 και την Ελλάδα (2-0) το 2010.

-199. Τόσοι διαφορετικοί ποδοσφαιριστές έχουν αγωνιστεί με την φανέλα της εθνικής Αργεντινής σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μόνο η Βραζιλία, η Ιταλία και η Γερμανία έχουν χρησιμοποιήσει περισσότερους.

-Μόλις ένα από τα 38 τέρματα του Λιονέλ Μέσι σε διεθνές επίπεδο, έχει επιτευχθεί σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο άσος της Μπαρτσελόνα είχε διαμορφώσει το τελικό 6-0 απέναντι στη Σερβία στη διοργάνωση του 2006. Ο νεότερος σκόρερ της Αργεντινής σε ηλικία 18 ετών (και 357 ημερών).

-Επίλογος με τους Βόσνιους που πραγματοποιούν την πρώτη τους εμφάνιση σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το αξιοσημείωτο βέβαια είναι ότι στην αποστολή τους μετέχουν 10 ποδοσφαιριστές οι οποίοι ξεκίνησαν τη διεθνή τους καριέρα από άλλη εθνική ομάδα! Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: