Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Τι καλός που ήταν ο μακαρίτης...!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την ήττα της Εθνικής από την Κολομβία.

Τι καλός που ήταν ο μακαρίτης...
Tζάμπα ήττα. Ναι, καλά. Τι να το κάνεις; Κάνεις το καλύτερο σου ματς σε Μουντιάλ και τρως τρία. Η Κολομβία μας έπιασε κοροϊδα. Τρια γκολ, δίχως να μας κάνουν φάση. Λάθη που δεν είχε συνηθίσει η εθνική τα έκανε όλα μαζεμένα. Μιλάμε όλοι για καλό παιχνίδι, κατοχή μπάλας και εμφάνιση σπουδαία.

Ας πούμε ότι τα κάναμε όλα αυτά. Αποτέλεσμα; Τρία στο κεφάλι. Ετσι απλά και τόσο βαριά. Δεν χάθηκε τίποτε. Ακόμη δυο ματς έμειναν και με ισάριθμες νίκες περνάμε. Ετσι όμως δεν γίνεται. Χωρίς συγκέντρωση και δίχως πειθαρχία καταλήγεις βαριά πληγωμένος. Δικαιοσύνη.
Δεν αποδόθηκε.

Η εικόνα δεν ήταν για τρια γκολ. Ετσι είναι. Και λοιπόν τι; Τι καλό παιδί που ήταν ο μακαρίτης; Αυτό θα λέμε; Ο κόσμος θα δει και θα διαβάσει ότι η Κολομβία νίκησε 3-0. Πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της σε παγκόσμιο κήυπελλο βάζοντας τρια γκολ σε Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 1962.

Αυτά τα στατιστικά δείχνουν πολλά για την ουσία του αγώνα. Ο Πέκερμαν έστησε πολύ καλά την ομάδα του. Μας περίμενε, αντί να τον περιμένουμε. Στην πρώτη φάση, τσαφ, γκολ και τρέχα να προλάβουμε. Κάθε φορά η ίδια ιστορία σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν γίνεται δουλειά. Κάναμε παιχνίδι, αλλά μια το δοκάρι του Γκέκα, μια οι γκέλες πίσω και χαιρετήσαμε.

Οι αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο δεν βγήκαν. Ειδικά αυτές μέσα στο γήπεδο. Μπούκωσε το κέντρο, χάθηκε ο Φετφατζίδης ως χαφ, αργήσαμε πολύ και ο Κονέ έγινε αλλαγή. Αυτά υπό την έλλειψης ψυχραιμίας που σου προκαλεί μια τριάρα. Μας έδωσαν τη μπάλα και δεν μπορούσαμε να κάνουμε πολλά.

Χάθηκαν ευκαιρίες, αλλά δεν μπορείς να λες ότι πήγαμε καλά. Υπάρχουν ελλείψεις. Εγιναν λάθη και μάλιστα σοβαρά. Σκληρή η μοίρα της εθνικής. Γυρίσαμε πίσω. Τότε που λέγαμε για το πόσο καλά παίξαμε, αλλά δεν μας πήγε η τύχη και η μπάλα μας πούλησε. Αυτό είναι πισωγύρισμα. Αλλιώς είχαμε μάθει.

Ναι, παίξαμε μπάλα. Σπάνια βλέπαμε την εθνική να παίζει ποδόσφαιρο, αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. Το ξέραμε. Ας επικρατήσει ηρεμία. Υπάρχουν άλλα δυο παιχνίδια. Ακόμη είμαστε ζωντανοί.

Ας γίνουμε κυνικοί όπως τόσα χρόνια μάθαμε με την εθνική. Η Κολομβία μας νίκησε δίκαια. Πάμε παρακάτω. Αν γίνουμε αυτό που ξέρουμε, τότε έχουμε τύχη. Αν πάμε να παίξουμε πάλι κάτι που δεν ξέρουμε και ειδικά που δεν μας βγαίνει τότε το Μουντιάλ τελείωσε πρόωρα. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: