Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Μας ‘πιάσαν οι ζέστες…!!

Από το θεωρητικά δυνατό της σημείο προδόθηκε η Εθνική! Σαν χτυπημένοι από τον μεσημεριάτικο ήλιο, οι διεθνείς υπέπεσαν σε πρωτοφανή αμυντικά λάθη και γνώρισαν αδίκως βαριά ήττα (3-0) από την Κολομβία.

Μας ‘πιάσαν οι ζέστες…
«Κρυάδα» μέσα στον βραζιλιάνικο καύσωνα έφαγε η Εθνική!

Παρουσιάζοντας σπάνιες αδράνειες στην άμυνα και αδυνατώντας ν’ αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που και οι ίδιοι δημιούργησαν, οι παίκτες του Σάντος υπέστησαν βαριά ήττα (3-0) από την Κολομβία.

Παρόλο που συνήλθε απ’ το γρήγορο γκολ του Αρμέρο (5’) κι απείλησε δις να ισοφαρίσει με τον Κονέ, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δέχθηκε και δεύτερο χτύπημα απ’ τον Γκουτιέρες (58’).

Το κατόρθωμα του Γκέκα να σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι σε κενή εστία έπαιξε το δικό του ρόλο στο ματς, που αντί να γίνει θρίλερ, τελείωσε με άδικα βαρύ σκορ (λόγω του γκολ του Ροντρίγκες στις καθυστερήσεις).

Απαραίτητη πλέον η νίκη στο παιχνίδι με την Ιαπωνία, καθώς η έκταση της ήττας επηρεάζει, εκτός των άλλων, και τα ενδεχόμενα ισοβαθμίας.

Το ματς

Η παρουσία σε μεγάλες διοργανώσεις έχει γίνει παράδοση για την Εθνική. Δυστυχώς όμως, το ίδιο συμβαίνει και με τον τρόπο που μπαίνει (συνήθως) στις πρεμιέρες τους. Όπως και στα δυο προηγούμενα Μουντιάλ, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ξεκίνησε «κοιμισμένο» το ματς. Γιατί ύπνος -και μάλιστα βαθύς- στην άμυνα, ήταν αυτός που εκμεταλλεύτηκε η Κολομβία. Και με μια υποψία ευκαιρίας (σε τζούφιο σουτ του Αρμέρο που δε σταμάτησε ο Μανωλάς) πήρε προβάδισμα.

Παρόλο που ξεκίνησε όμως σαν μικρή ομάδα, η Εθνική αντέδρασε σαν μεγάλη. Πήγε ν’ απαντήσει αμέσως -όταν ο Κονέ σπατάλησε καλή προσπάθεια του Σαμαρά. Και με μπροστάρη τον επιθετικό της Σέλτικ (που κρατούσε σωστά την μπάλα) έχτισε παιχνίδι πρωτοβουλίας. Κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Θα είχε ανταμειφθεί, δε, γι’ αυτό. Αν ο… ώμος του Τοροσίδη δεν εμπόδιζε καλή κεφαλιά του σε φάουλ. Και κυρίως αν ο Οσπίνα δεν εμπόδιζε (εντυπωσιακά) το αλανιάρικο σουτ του Κονέ.

Με τα «αν» όμως δε γίνεται δουλειά στο ποδόσφαιρο. Ούτε ανατρέπονται παιχνίδια. Άργησε, αλλά το κατάλαβε κι ο Σάντος, που… άκουσε τελικά την ενδεκάδα του να φωνάζει ότι χρειάζεται αλλαγή (Φετφατζίδης αντί Σαλπιγγίδη). Πριν προλάβει όμως να διαπιστώσει αν θα πιάσει τόπο, οι Κολομβιανοί έπιασαν ξανά την άμυνά μας στον ύπνο. Κι από μια εκτέλεση κόρνερ (που εκμεταλλεύτηκε άριστα ο Γκουτιέρες) στρίμωξαν για τα καλά την Εθνική στα σχοινιά.

Ακόμα και τότε όμως, θα μπορούσε να επιστρέψει. Να αγχώσει τον αντίπαλό της. Και -γιατί όχι- να διεκδικήσει τον πόντο. Ο Γκέκας ωστόσο -με μοναδικό αντίπαλο το δοκάρι- έστειλε την μπάλα πάνω του! Κι αυτό το «σοκ» αποτελείωσε οριστικά τους παίκτες του Σάντος. Τόσο πολύ, ώστε οι Κολομβιανοί να κρατήσουν σχετικά άνετα τη νίκη τους. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά να τη μετατρέψουν και σε θρίαμβο στις καθυστερήσεις, μετά από νέα παρέλαση του Ροντρίγκες στην άμυνα.

inner

inner

inner


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Αρμέρο (74’ Αρίας), Ζαπάτα, Γιέπες, Ζουνίνγκα, Αγκιλάρ (68’ Μεχία), Σάντσες, Ροντρίγκες, Γκουαρδάδο, Ιμπάρμπο, Γκουτιέρες (76’ Μαρτίνες)

Στον πάγκο έμειναν οι: Βάργκας, Μοντραγκόν, Καρμπονέρο, Μπαλάντα, Μπάκα, Ράμος, Κιντέρο, Βαλντές

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Κονέ (78’ Καραγκούνης), Μανιάτης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (57’ Φετφατζίδης), Γκέκας (64’ Μήτρογλου)

Στον πάγκο έμειναν οι: Γλύκος, Καπίνο, Τζαβέλλας, Μόρας, Τζιόλης, Μήτρογλου, Βύντρα, Χριστοδουλόπουλος, Σάμαρης, Ταχτσίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαρκ Γκάιγκερ (ΗΠΑ)
ΓΗΠΕΔΟ: «Estadio Mineirao», Μπέλο Οριζόντε
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: