Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Πού να πας με τα βαρίδια!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την εθνική στο πρώτο της παιχνίδι στην Βραζιλία.

Πού να πας με τα βαρίδια!
• Δεν πάω τόσο μακριά, για να πω ότι και στα τρία Παγκόσμια Κύπελλα, στα οποία έχει πάει η Ελλάδα, έχει ξεκινήσει με γκολ από τα αποδυτήρια στο πρώτο της παιχνίδι. Αν και δείχνει πολλά πράγματα, δείχνει μεγάλο άγχος του Έλληνα, μπροστά στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό πανηγύρι.

• Τέλος πάντων, να πάω σε αυτή την ομάδα, με τον Σάντος στον πάγκο-που αποδεικνύεται ανεπίδεκτη μαθήσεως. Διότι, πήγε στα τελικά του ΓΙΟΥΡΟ πριν δύο χρόνια κι έχανε από την Πολωνία 0-1 στο 17’ κι από την Τσεχία 0-2 στο 6’! Και ξεκινάς τώρα στο Μουντιάλ, τρώγοντας γκολ στο 6’! Που πας αδελφέ! Την πάτησες μία φορά, δύο φορές, πρέπει να την πατήσεις και τρίτη; Γιατί και πριν το 1-0, μία φορά ο Σωκράτης και την άλλη ο Μανωλάς, είχαν κάνει καθοριστικές επεμβάσεις, για να μη γίνουν φάσεις.

• Είχε φανεί και στο φιλικό με την Πορτογαλία. Εκ τύχης δεν ήταν το σκορ 3-0 στο 15’! Ξεκινάει η εθνική του Σάντος σχεδόν όλα τα μεγάλα παιχνίδια κι είναι πίσω στο σκορ από τα πρώτα λεπτά. Μία φορά, με τους Πολωνούς, το έφερες 1-1. Αλλά δεν θα είναι κάθε φορά του φάρδους. Θα σου γυρίσει κι η τύχη την πλάτη. Όπως έκανε τώρα.

• Γιατί μπαίνοντας τόσο παθητικά στο παιχνίδι, ρισκάρεις να πάθεις ακριβώς αυτό που έπαθες. Δηλαδή, να φας το γκολ εσύ και μετά να τρέχεις και να μην φτάνεις. Η Κολομβία τι μας έκανε; Μπόρεσε με το γρήγορο 1-0 να παίξει η ίδια κλειστά κι εμείς να επιτεθούμε, αφήνοντας χώρους πίσω. Μας υποχρέωσε και κάναμε λοιπόν, κάτι που δεν ξέρουμε να κάνουμε καλά.

• Πράγματι η Κολομβία έκανε τέσσερα σουτ κι έβαλε τρία γκολ! Ό,τι πήγαινε μέσα, έγραφε. Πράγματι η Ελλάδα μπορούσε να ισοφαρίσει καπάκι με τον Κονέ. Η, έστω στο φινάλε του ημιχρόνου με τον Κονέ. Όμως, αυτό που έγινε είναι να φάει και δεύτερο γκολ, και δη από στημένο-όπου και στο φιλικό με την Πορτογαλία είχε φανεί στο α΄ημίχρονο πολύ κακή αμυντική οργάνωση στα φάουλ και στα κόρνερ, άσχετα αν δεν το είχαμε πληρώσει, ίσως γιατί έλειπαν έξι βασικοί της ενδεκάδας τους…

• Αλήθεια είναι ότι τουλάχιστον θα μπορούσαμε να είχαμε μπει σχετικά νωρίς στο παιχνίδι με το δοκάρι του Γκέκα. Μόνο που ο Γκέκας είχε χάσει τρία χειρότερα στο τελευταίο φιλικό! Είναι σε φάση χασογκόλη στην εθνική. Ούτε ο ίδιος θυμάται από πότε έχει να βάλει γκολ με τα γαλανόλευκα.

• Έτσι είναι αυτά φίλοι μου. Ρόδα είναι το ποδόσφαιρο. Ρόδα και γυρίζει. Εμείς από ρέντα άλλο τίποτα. Θα έρθουν κι οι ημέρες που θα έχεις κόντρα αυτό τον παράγοντα. Θα έχεις γκίνια αδελφέ. Κι εκεί θα φανεί πόσο δυνατός είσαι. Και τι ποιότητα έχεις. Γιατί οι άλλοι είχαν ποιότητα και τα έβαλαν τα τρία στις τρεις ευκαιρίες. Εμείς είχαμε τέσσερις ευκαιρίες κι αναρίθμητα σουτ και δεν βάλαμε κανένα.

• Τουλάχιστον, ο Σάντος θα καταλάβει μετά από αυτό το 0-3 ότι με τα δύο-τρία βαρίδια που έχει μέσα στην εθνική και που όλοι τα ξέρουμε, δεν μπορεί να πάει πουθενά; Αν πάει, μαγκιά του κι ας καταπιώ εγώ την γλώσσα μου! Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: