Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Τόσο έτρεξαν Ελλάδα και Κολομβία!!

Ο Β. Γαλούπης βλέπει το κοντέρ Ελλάδας – Κολομβίας και γράφει για τα χιλιόμετρα των δυο ομάδων, αλλά και ποιοι διεθνείς έτρεξαν πιο πολύ.  Έχω την αίσθηση ότι αυτά που έπαιξαν ρόλο στο παιχνίδι ήταν, κυρίως, η ποιοτική ανωτερότητα των Κολομβιανών παικτών στο ένας με έναν, συγκριτικά με τους Έλληνες διεθνείς, όπως και οι δυο μεγάλες ευκαιρίες που έχασε η εθνική αμέσως μετά το 1-0 και το 2-0.
Από εκεί και πέρα, κι έστω αν το 3-0 είναι όντως βαρύ, οι Κολομβιανοί και πιο δυνατοί έδειχναν στις μονομαχίες και πιο γρήγοροι σε πόδια και σκέψη, αλλά και πιο αποφασιστικοί όταν έβρισκαν ευκαιρίες, από λάθη της εθνικής. Για την οποία εθνική δεν χάθηκε τίποτα ακόμα, με τα δυο επόμενα ματς να είναι πλέον σαφώς πιο κρίσιμα.
Ας πάμε, όμως, λίγο στα τρεξίματα. Κι ανεξάρτητα από τους αριθμούς, οι Κολομβιανοί έδειχναν γενικά πιο «αθλητικοί», αφού δεν είναι μόνο πόσο τρέχεις, αλλά και πώς.
Στο α’ ημίχρονο η Κολομβία έκανε 48.9 χλμ. και η Ελλάδα 47.2. Η κατοχή ήταν στο 59-41 υπέρ της εθνικής μας, με τις τελικές να είναι 7-5 υπέρ της Ελλάδας.
Μετά το τέλος του αγώνα η κατοχή ήταν, συνολικά, 54 για την Ελλάδα και 46 για την Κολομβία, με τις τελικές 12-12.
Στα τρεξίματα η Κολομβία είχε το πάνω χέρι γενικά, κάτι που φαινόταν και με το μάτι στο γήπεδο. Έκανε 107.6 χλμ. με την Ελλάδα στα 104.8. Με την μπάλα στα πόδια της, μάλιστα, η νικήτρια έβγαλε 36.9 χλμ. και η εθνική μας 39.8.
Από εκεί και πέρα, τα περισσότερα χιλιόμετρα για την εθνική έκαναν οι Κατσουράνης 9.9, Κονέ 9.7 και Μανιάτης 9.3, με τον Σαμαρά να είναι αυτός που ανέπτυξε την μεγαλύτερη ταχύτητα σε ένα σπρίντ του, στα 30.5 χλμ./ώρα. 
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: