Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Ευλογημένος που το έζησα και αυτό!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την ηχηρή «σφαλιάρα» της Ολλανδίας στους Ισπανούς και το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο των «οράνιε».
Το ζήσαμε και αυτό σε ένα Μουντιάλ. Να βλέπουμε την πρωταθλήτρια κόσμου να δέχεται πέντε γκολ, στο πρώτο παιχνίδι που δίνει στο επόμενο Μουντιάλ. Αυτό που έπαθε η Ισπανία από την Ολλανδία απόψε δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των Μουντιάλ. Η κάτοχος του παγκοσμίου κυπέλλου να δέχεται πέντε γκολ. Από το 1950 είχε να δεχθεί η Ισπανία πάνω από τρία γκολ στα τελικά Μουντιάλ. Τότε είχε δεχθεί έξι από τους Βραζιλιάνους, που ήταν και πάλι διοργανωτές.
Επίσης δεν μπορώ να θυμηθώ ένα Μουντιάλ που μεταξύ δύο ισοδύναμων ομάδων να υπάρχει ένα τόσο μεγάλο σκορ. Μπορεί να μου ξεφεύγει κανένα ματς, αλλά πραγματικά τέτοιο πράγμα σαν το αποψινό δεν μπορώ να θυμηθώ.
Αυτή η Ολλανδία του Φαν Γκάαλ πραγματικά μας τρέλανε. Η επιτομή του ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου κόντρα σε μία Ισπανία, που επιβεβαίωσε τους φόβους των ειδικών, ότι οι «φορτωμένοι» από τα παιχνίδια παίκτες της θα βγάλουν κούραση. Θα πει κανείς. Και ο Ρόμπεν και ο Φαν Πέρσι και ο Σνάιντερ έχουν παίξει πολλά ματς την περίοδο που έληξε με την ομάδα τους. Ναι αλλά στην άμυνα και στα χαφ των Ολλανδών υπήρχαν και παίκτες πιο φρέσκοι και πιο νέοι που... έσκασαν στο τρέξιμο τους αντιπάλους τους.
Η γκολάρα που έβαλε ο Φαν Πέρσι με την κεφαλιά απλά αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι είναι φορ παγκόσμιας κλάσης από τους ελάχιστους του είδους. Ο δε Ρόμπεν μοιάζει με... τούρμπο ασταμάτητο. Ο ρυθμός της Ολλανδίας όσο πέρναγε η ώρα του αγώνα και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο δείχνει ότι έχει μέλλον στην διοργάνωση. Η πεντάρα που έφαγε η Ισπανία, ίσως να την αφήσει και εκτός επόμενης φάσης.  Θα είναι δύσκολο για την ομάδα του Ντελ Μπόσκε να σηκώσει κεφάλι στο επόμενο ματς με τη Χιλή που θα είναι ένας τελικός για αυτήν.
Οι Ολλανδοί ήταν φανερό ότι μυρίστηκαν... αίμα και δίψαγαν για εκδίκηση για τον χαμένο τελικό πριν τέσσερα χρόνια. Ήθελαν να βάλουν και έκτο και έβδομο γκολ απέναντι στους Ισπανούς που είχαν παραδώσει πνεύμα.
Αποδείχθηκε φυσικά, ότι δεν υπάρχουν αμυντικά συστήματα, αλλά αμυντικός προσανατολισμός.
Οι Ολλανδοί έπαιξαν με τρεις κεντρικούς αμυντικούς κόντρα στο 4-3-3, που συνήθιζαν, αλλά ήταν από τις πιο επιθετικές Ολλανδίες, που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.
Κλείνοντας θα πω το εξής. Για αυτό το Μουντιάλ δεν το συγκρίνω με τίποτα. Για παιχνίδια σαν και αυτό της Ολλανδίας με την Ισπανία. Και νοιώθω υπέροχα διότι αυτές τις ημέρες προκειμένου να δω τα παιχνίδια του Μουντιάλ, τα αφήνω όλα τα άλλα στην άκρη. Η διασκέδασή μου για ένα μήνα θα είναι το Μουντιάλ και τίποτα άλλο. Και νοιώθω ευλογημένος που έζησα, για να δω και αυτό το 5-1 της Ολλανδίας με την Ισπανία. Και κάθε μέρα που ξυπνάω περιμένω να έρθει η ώρα για να δω το επόμενο ματς του Μουντιάλ.
Και επίσης πρέπει να νοιώθουμε τυχεροί, που σε αυτό το Μουντιάλ θα δούμε πάλι την Εθνική μας. Μακάρι να πάνε όλα καλά και τα παιδιά να μας δώσουν χαρά με την Κολομβία, αλλά ό,τι και να γίνει πρέπει να νοιώθουμε περήφανοι για αυτή την ομάδα, που έχει με την φετινή δύο συνεχείς παρουσίες σε τελικά Μουντιάλ, όταν στην ιστορία της είχε μόλις μία, αυτή το 1994 στο Μουντιάλ των ΗΠΑ.
* Σημαντική παραφωνία σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια είναι τα απίστευτα διαιτητικά λάθη. Αυτός ο βοηθός στο παιχνίδι Μεξικό-Καμερούν δεν πέτυχε φάση και ο διαιτητής είχε... ξεχάσει τις κάρτες στα αποδυτήρια. Θυμίζουν διαιτησίες βγαλμένες από το... ελληνικό πρωτάθλημα
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: