Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

«Χειροπέδες» σε Πρίντεζη, Μάντζαρη και… ντου για Ντιλέινι, Χάινς!!

Η χρονιά «σημαδεύτηκε» από την αποτυχία κατάκτησης κάποιου τίτλου για τον Ολυμπιακό, όμως αυτό δεν πτοεί, αλλά πεισμώνει τους Πειραιώτες.

«Χειροπέδες» σε Πρίντεζη, Μάντζαρη και… ντου για Ντιλέινι, Χάινς!
Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης
 Τα κρίσιμα 24ωρα πέρασαν και πλέον ήρθε η ώρα των αποφάσεων, προκειμένου να γίνει ρελάνς τη νέα σεζόν.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μια σημαντική «κληρονομιά», που δεν είναι άλλη από τον αξιόλογο ελληνικό κορμό τους. Και αυτός δεν θα πρέπει να χαλάσει επ” ουδενί! Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν απογοητευτικός στους τελικούς και μπορεί να έχουμε σταθεί σε αυτό, όμως δεν αγνοούμε πως πρόκειται για τεράστιο παίκτη, με απίστευτη προσφορά στους τρεις φορές Πρωταθλητές Ευρώπης. Ο «Kill Bill» εκτέθηκε αρκετά κόντρα στους «πράσινους», όμως σε αυτό «έφταιξε» η απουσία του Έισι Λο.

Φιλότιμος και σκληροτράχηλος ο Μάρντι Κόλινς, προσπάθησε να με όλες του τις δυνάμεις, αλλά δεν μπορούσε να κάνει την υπέρβαση. Γι” αυτό και θα αποχαιρετήσει. Μεγάλος στόχος πλέον είναι ο Μάλκολμ Ντιλέινι και πολυ σωστά οι Πειραιώτες «φουλάρουν» για να τον κάνουν δικό τους. Πρόκειται για ιδανική περίπτωση, καθώς συγκεντρώνει εξαιρετικά στοιχεία στο παιχνίδι του και συν τοις άλλοις είναι νεαρός, ταλαντούχος και «διψασμένος» για τίτλους.
Μοναδική «ένσταση» το γεγονός πως δεν έχει ξαναπαίξει σε τόσο υψηλό επίπεδο. Κακά τα ψέματα, άλλο Μπουντιβέλνικ και Μπάγερν Μονάχου, άλλο Ολυμπιακός… Αλλά μήπως ξεχνάμε πως ο Κάιλ Χάινς είχε έρθει από τη Μπάμπεργκ, αλλάζοντας τις ισορροπίες; Ο αγαπημένος… σέντερ τσέπης της κερκίδας θέλει μάλιστα να επιστρέψει στο λιμάνι, μετά από μια μέτρια χρονιά στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο δρόμος είναι ανοιχτός. Αν υπάρξει «happy end» τόσο με αυτόν, όσο και τον Ντιλέινι, τότε οι Πειραιώτες θα γεμίσουν σε θέσεις-κλειδιά, όπου «πονούσαν».
Γενικότερα, δεν θα χρειαστούν πολλές προσθήκες, καθώς βασικό μέλημα της διοίκησης είναι να περάσει «χειροπέδες» στους παίκτες από το υπάρχον ρόστερ και δη στους Έλληνες. Από τους ξένους στα πλάνα βρίσκονται οι Μπράιαντ Ντάνστον και Ματ Λοτζέσκι, οι Σερμαντίνι και Κόλινς θα αποχαιρετίσουν, ενώ μένει να δούμε τι θα γίνει με τον Μπρεντ Πέτγουεϊ και τον Σέντρικ Σίμονς.
Η απώλεια του Κώστα Παπανικολάου αποτέλεσε μεγάλο «πλήγμα» και στον Ολυμπιακό και οι άνθρωποί του δεν θέλουν να συμβεί κάτι παρόμοιο με άλλους παίκτες τους, γι΄αυτό και προτίθενται να «δέσουν» πρόωρα με αναπροσαρμοσμένα συμβόλαια όσους μένουν ελεύθεροι το επόμενο καλοκαίρι. Ο Γιώργος Πρίντεζης «πολιορκείται» από τη γειτονική Τουρκία, όμως η… Ιθάκη του βρίσκεται στον Πειραιά και προτεραιότητά του να ανανεώσει.
Το «πείραμα» του εξωτερικού είχε στεφθεί με αποτυχία για τον 29χρονο πάουερ φόργουορντ, που πέρασε δύσκολες στιγμές στην Ανδαλουσία με τη Μάλαγα. Η παρουσία του έχει ειδικό βάρος για την ομάδα, καθώς προέρχεται από το εφηβικό της και αναμένεται να του περαστούν «χειροπέδες» ισόβιας παραμονής στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού. Εξάλλου, δεν βρίσκεις εύκολα τέτοιο «τεσσάρι» και δη Έλληνα.
Το θέμα των ημερών είναι ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Ο 24χρονος πλέι μέικερ έκλεισε τριετία στο λιμάνι, ερχόμενος με χαμηλό συμβόλαιο από το Περιστέρι και την Παρασκευή ο Παναθηναϊκός ζήτησε από τον Ολυμπιακό την παραχώρησή του. Φυσικά αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, αφενός γιατί πρόκειται για τον «αιώνιο» αντίπαλο, αφετέρου ο Μάντζαρης αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο για τους «ερυθρόλευκους».
Μπορεί να ήρθε… αθόρυβα και χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες, όμως κατάφερε εξ” αρχής να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ντούσαν Ίβκοβιτς και να παραμείνει βασικός και μετά την έλευση του Γιώργου Μπαρτζώκα. Η μεγάλη του «μαγκιά» είναι πως δεν άφησε τον περσινό του τραυματισμό να τον επηρεάσει, κάνοντας κάτι που δε συμβαίνει συχνά. Επέστρεψε καλύτερος από ποτέ και πραγματοποίησε αξιόλογες εμφανίσεις. Πέραν του Παναθηναϊκού υπάρχει και τουρκικό ενδιαφέρον, κάτι που δεν τον αποπροσανατολίζει και σκοπεύει να τιμήσει το συμβόλαιό του, αν και πρόθεση των αδερφών Αγγελόπουλων είναι να του γίνει επέκταση.
Ερωτηματικό παραμένει ο Στράτος Περπέρογλου, που έχει στα χέρια του μεγάλη πρόταση από την Εφές Αναντολού του Ντούσαν Ίβκοβιτς, περιμένοντας πρώτα να δει τις ακριβείς προθέσεις της νυν ομάδας του. «Σειρήνες» υπάρχουν και για τον Ματ Λοτζέσκι, προερχόμενες από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και για παν ενδεχόμενο οι Πειραιώτες παρακολουθούν διακριτικά την περίπτωση του Μάικ Μπράμος.
Το καλοκαίρι θα είναι μακρύ και «καυτό», αν και νομίζουμε πως μερικά πράγματα θα κριθούν πιο νωρίς απ” ό,τι περιμένουμε…

Πηγή:  superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: