Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Italian job!

Όλα έκατσαν κουτί στην Ιταλία και οι παίκτες της δεν πέταξαν την ευκαιρία. Η «σκουάντρα ατζούρα» πήρε μεγάλη νίκη στην ματσάρα με τους Άγγλους (2-1) και έκανε βήμα πρόκρισης στον όμιλο του… θανάτου.

Italian job
Όλα πρίμα για τους Ιταλούς! Οι παίκτες του Τσέζαρε Πραντέλι ξεκίνησαν με το… δεξί στο Μουντιάλ παίρνοντας μεγάλη νίκη απέναντι στην Αγγλία με σκορ 2-1. Τεράστιο βήμα πρόκρισης για τη «σκουάντρα ατζούρα», που έπειτα από τους τρεις βαθμούς στη ματσάρα απέναντι στα «λιοντάρια», τους έβαλε πλάτη (-3) μαζί με την Ουρουγουάη.

Τρομερό ματς στο Μανάους με τον Μαρκίζιο να ανοίγει το σκορ με σουτ στο 35’ και τους παίκτες του Χότζον να απαντούν μετά τη σέντρα με τον Στάριτζ (37’). Ο Μπαλοτέλι, στο ντεμπούτο του σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ξεκίνησε φουριόζος και με γκολ στο 50’ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Από εκεί και πέρα η ομάδα του Πραντέλι δεν γινόταν να χάσει. Τα σουτ των Άγγλων ή τα έπιανε ο Σιρίγκου, ή κατέληγαν άουτ και ο χρόνος κυλούσε. Τελικά το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Ιταλία «σφράγισε» το μεγάλο τρίποντο, στην 1η αγωνιστική του 4ου ομίλου.

Το ματς:



Τρομερός ρυθμός στο ματς από τα πρώτα λεπτά. Οι Ιταλοί είχαν την κατοχή της μπάλας και πήγαιναν στα… σίγουρα, όμως οι Άγγλοι βρήκαν εύκολα τον τρόπο να δείξουν τα δόντια τους και με σουτ έξω από την περιοχή απειλούσαν τον Σιρίγκου. Οι δύο ομάδες έδειχναν διάθεση για επιθετικό ρυθμό και η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω. Από τη μία πλευρά, η ομάδα του Πραντέλι προσπαθούσε με γεμίσματα να πλησιάσει την εστία του Χαρτ και από την άλλη, οι παίκτες του Χότζον έριχναν το βάρος στις πτέρυγες.

Το παιχνίδι συνέχισε να είναι αρκετά γρήγορο, γεγονός που βόλευε τους Άγγλους, οι οποίοι πρέσαρα ψηλά και έφτιαξαν αρκετές φάσεις από τα άκρα. Ο Πίρλο έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα απ’ τον καθένα, «πάγωσε» τον ρυθμό και κράτησε τους Ιταλούς. Ο μέσος της Γιουβέντους πέρασε στη συνέχεια και σε ρόλο δημιουργού, τουλάχιστον έμμεσα, αφού άφησε τη μπάλα να περάσει για τον Μαρκίσιο και αυτός με σουτ στο 35’ έκανε το 1-0. Τα «λιοντάρια» δεν πρόλαβαν ούτε… να απογοητευτούν αφού στην πρώτη τους φάση μετά το γκολ ισοφάρισαν με τον Στάριτζ στο 37’, έπειτα από όμορφο γύρισμα του Ρούνεϊ. Το ματς δεν έχανε με τίποτα το ενδιαφέρον και οι Ιταλοί λίγο πριν το ημίχρονο άγγιξαν το 2-1 με τους Μπαλοτέλι και Καντρέβα, όμως ο Γιαγκέλκα και το δοκάρι του Χαρτ τους… τα χάλασαν.

Όπως τελείωσε έτσι άρχισε και το δεύτερο ημίχρονο. Οι Ιταλοί μπήκαν για να βρουν δίχτυα και τα κατάφεραν. Ο Καντρέβα στο 50’ έκανε ωραία σέντρα, η άμυνα των Άγγλων κοιμήθηκε και ο Μπαλοτέλι έκανε εύκολα με κεφαλιά το 2-1. Η «σκουάντρα ατζούρα» οχυρώθηκε στα μετόπισθεν και έκανε την υπόθεση γκολ για τους παίκτες του Χότζον να μοιάζει δύσκολη. Πάντως, τα λιοντάρια με γρήγορες επιθέσεις και αρκετά σουτ έκαναν ευκαιρίες όμως ήταν άτυχοι απέναντι στον Σιρίγκου.

Οι Άγγλοι είχαν τα ηνία κυκλοφορούσαν τη μπάλα, όμως μπροστά στη μαζική άμυνα των Ιταλών θόλωσαν και μπλόκαραν επιθετικά. Κάθε λεπτό έφερνε ολοένα και πιο κοντά τους παίκτες του Πραντέλι στη νίκη, που ήταν αποφασισμένοι να μην την αφήσουν να κάνει φτερά στο τέλος. Οι στημένες φάσεις των «λιονταριών» στο φινάλε δεν βρήκαν στόχο, ο Κάιπερς σφύριξε για τελευταία φορά και η «σκουάντρα ατζούρα» πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο στο Μουντιάλ της Βραζιλίας (2-1), στο οποίο θα μπορούσε να δώσει και πανηγυρικό χαρακτήρα αν η μπάλα έκανε το χατήρι στον Πίρλο στο 90+4' (δοκάρι).

Οι συνθέσεις:



Αγγλία (Ρόι Χότζον): Χαρτ, Μπέινς, Κέιχιλ, Γιαγκέλκα, Τζόνσον, Τζέραρντ, Χέντερσον (73’ Γουίλσιρ), Γουέλμπεκ (61’ Μπάρκλεϊ), Στέρλινγκ, Ρούνεϊ, Στάριτζ

Στον πάγκο: Λάμπαρντ, Σμόλινγκ, Φόστερ, Τζόουνς, Μίλνερ, Λάμπερτ, Λαλλάνα, Φόρστερ, Σο

Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι): Σιρίγκου, Κιελίνι, Παλέτα, Μπαρτσάλι, Νταρμιάν, Πίρλο, Βεράτι (56’ Μότα), Μαρκίσιο, Ντε Ρόσι, Καντρέβα, Μπαλοτέλι (73’ Ιμόμπιλε)

Στον πάγκο: Αμπάτε, Κασάνο, Τσέρτσι, Περίν, Ακουϊλάνι, Παρόλο, Μπονούτσι, Ινσίνιε

Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς

Γήπεδο: Αρένα Αμαζόνια
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: