Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Στοιχημα απο τον Redoto_BET

γεια σας αδερφια....
το σαββατοκυριακο τα πηγαμε εξαιρετικα με 8/9 σημεια και χασαμε ισως το πιο σιγουρο το οβερ στο βοσλφμπουργκ-βερντερ.δεν πειραζει ομως βγαλαμε δυο τριαδουλες....σημερα εχω μια δυαδουλα χαλαρη για μεροκαματακι.παμε να την δουμε....
ΠΟΡΤΟ-ΣΕΤΟΥΜΠΑΛ=1 ΜΕ ΜΕΙΟΝ 1,5 ΓΚΟΛ ΧΑΝΤΙΚΑΠ ΣΤΟ 1,50 ΒΕΤ365
χαωδης η διαφορα των δυο ομαδων περιμενω ευκολη νικη της μεγαλης πορτο του μπελουτσι!!!!
ΝΑΠΟΛΙ-ΠΑΛΕΡΜΟ=ΟΒΕΡ ΣΤΟ 1,72
δυο ομαδες με παρα πολυ επιθετικες αρετες και με επιθετικη φιλοσοφια στο παιχνιδι τους και συναμα με τρυπις αμυνες.περιμενω ανοικτο ματς με πολλες φασεις και γκολακια.ειδωμεν.....
ΔΥΑΔΑ ΣΤΗΝ ΒΕΤ365 ΜΕ 50 ΜΟΝΑΔΕΣ
Υ.Γ. ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΤΑΜΕΙΑ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΙΣ 2211 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΕΙΟΝ ΤΙΣ 50 ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 2161
χαιρετω μαγκες!saloute....

Aρης-Μεταγραφές και… 3 στα 3

Η ανάγκη μεταγραφικής ενίσχυσης στον Άρη είναι δεδομένη και η διοίκηση του συλλόγου θα κάνει ό,τι είναι εφικτό στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Κεντρικό χαφ, αριστερός εξτρέμ και σέντερ φορ φαίνεται πως είναι οι προτεραιότητες που έχουν τεθεί από τον Έκτορ Κούπερ, ενώ είναι βέβαιο πως αν εξασφαλιστεί η πρόκριση στους «32» του Europa League, το μπάτζετ για τις μεταγραφές δεν θα είναι τόσο περιορισμένο.

Για την ώρα, ωστόσο, ο Έκτορ Κούπερ ασχολείται μόνο με τα τρία ματς που απομένουν μέχρι τις γιορτές. Ο Αργεντινός τεχνικός θέλει το 3 στα 3 στα ματς με Ολυμπιακό Βόλου (εκτός έδρας το ερχόμενο Σάββατο) και Skoda Ξάνθη (εντός έδρας την επόμενη Κυριακή) για το πρωτάθλημα, όπως φυσικά και στο ματς της επόμενης Πέμπτης με τη Ρόζενμποργκ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για το Europa League. Η είσοδος στα πλέι οφ του πρωταθλήματος και η συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας μέσα στο 2011 είναι οι δύο στόχοι που έχει για το υπόλοιπο της σεζόν η ομάδα της Θεσσαλονίκης και φαντάζουν εφικτοί.

Τη Δευτέρα οι παίκτες του Άρη είχαν ρεπό και από την Τρίτη αρχίζει η προετοιμασία για το ματς του Σαββάτου στο Βόλο. Οι Ρονάλντο και Οριόλ δεν υπολογίζονται και καταβάλλεται προσπάθεια για να παίξουν κόντρα στη Ρόζενμποργκ, τιμωρημένος είναι ο Μίσελ, ενώ εκτός πλάνων του Κούπερ είναι για εξωαγωνιστικούς λόγους οι Κάλβο και Ναφτί. Αντίθετα, ο Τσεσνάουσκις αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να μπει σε κανονικούς ρυθμούς και να παίξει στο Πανθεσσαλικό, ενώ ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας αρχίζει προπονήσεις με την ομάδα και οι «κίτρινοι» περιμένουν πως θα αποδειχτεί μία εξαιρετική «μεταγραφή» για το κέντρο της άμυνας.

Έρχεται ο μάνατζερ του Σολτάνι για συζήτηση με Ηρακλή

Το συμβόλαιο του Σολτάνι τελειώνει το καλοκαίρι και ο Ηρακλής θέλει να τον κρατήσει στην ομάδα για άλλα τρία χρόνια.Ο μάνατζερ του παίκτη, Ολλανδός στην καταγωγή θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη εντός της εβδομάδας προκειμένου να συζητήσει με τη διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής αυτό το ενδεχόμενο,αφού και ο ίδιος οπαίκτης θέλει να παραμείνει στην ομάδα, αφού φυσικά ικανοποιηθεί στοοικονομικό και αναμένεται να προχωρήσει το θέμα.
Ο Ηρακλής θεωρεί ότι ο Σολτάνι είναι απαραίτητος για τα επόμενα χρόνια και όλα δείχνουν ότι η εβδομάδα θα είναι καθοριστική για το θέμα αυτό.

Κάκωση έξω μηνίσκου ο Βιτόλο!

Κάκωση έξω μηνίσκου έπαθε ο Βιτόλο στη Λάρισα και είναι αμφίβολος για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή. Ο ισπανός πονούσε στη Λάρισα και οι εξετάσεις έδειξαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, ενώ θα γίνει αγώνας δρόμου για να προλάβει τον αγώνα με τη Ντιναμό.
Αντίθετα ο Ίβιτς δεν έχει κάτι σοβαρό και θα παίξει κανονικά το Σάββατο, αφού οι εξετάσεις βγήκαν «καθαρές».
Ο Φραντσίσκο Ζουέλα, που επίσης είχε ένα τραυματισμό στη Λάρισα, θα υποβληθεί σε εξετάσεις αύριο Τρίτη.
Το θετικό είναι ότι επιστρέφει αύριο στη Θεσσαλονίκη ο Λίνο όπου θα επανεξεταστεί η κατάσταση του τραύματός του και θα συνεχίσει εδώ την αποθεραπεία του με την προοπτική επανόδου στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας το συντομότερο δυνατό.

Ο Ντιέ ανανέωσε με την Καβάλα έως το 2013

Ο Σερζ Ντιέ παραμένει στην ομάδα της Καβάλας έως το 2013, αφού υπέγραψε με την ΠΑΕ την ανανέωση της συνεργασίας τους.
Σήμερα το μεσημέρι συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Καβάλας κ. Σταύρο Ψωμιάδη, ο οποίος του πρότεινε να παραμείνει στην ομάδα με αυξημένες αποδοχές. Ο 33χρονος άσος, ο οποίος είναι και αρχηγός της ομάδας, δέχθηκε την προσφορά και τόνισε πως θα κάνει τα πάντα έτσι ώστε η Καβάλα να βγει φέτος στην Ευρώπη.
Η ανακοίνωση που βγήκε: «Η ΠΑΕ Καβάλα κάνει γνωστή την επέκταση του συμβολαίου του αρχηγού της Σερζ Ντιέ μέχρι τον Ιούνιο 2013. Η ΠΑΕ Καβάλα τίμησε τις πολύ καλές εμφανίσεις του παίκτη με την ανανέωση του συμβολαίου του».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Καβάλα δέχθηκε πρόταση από ομάδα της Τουρκίας για να παραχωρήσει τον Ιβοριανό, αλλά την απέριψε.

Ναυάγιο με Μονίζ, κοιτάζει Γκάι

Σε αναζήτηση προπονητή εξακολουθεί να είναι η Λάρισα, η οποία μετά την εξέλιξη και της 13ης αγωνιστικής βρίσκεται καθηλωμένη στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.  Ο Κώστας Πηλαδάκης και οι άνθρωποι της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΛ τρέχουν να προλάβουν ώστε η ομάδα να έχει προπονητή στον πάγκο της στο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Μετά το οριστικό ναυάγιο με τον Ολλανδό Ρικάρντο Μονίζ, λόγω της άρνησης της Σάλτσμπουργκ να το αποδεσμεύσει, η ΑΕΛ κινείται για άλλες περιπτώσεις τεχνικών. Σύμφωνα με  πληροφορίες ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Κώστας Πηλαδάκης προσανατολίζεται να ακολουθήσει την πεπατημένη Ολυμπιακού και ΑΕΚ και να πάει σε προπονητή από την Ισπανία. Μάλιστα έχει υπόψη του τον 44χρονο Ισπανό Χοσέ Αουρέλιο Γκάι που πέρυσι κάθισε στον πάγκο της Σαραγόσα, στα μέσα της σεζόν και κατάφερε να την σώσει τερματίζοντας στην 14η θέση της Primera division. Ο Γκάι είναι ένας προπονητής που είναι μαθημένος στα δύσκολα και χαρακτηρίζεται ειδικών αποστολών καθώς τις περισσότερες φόρες οι ομάδες που αναλάμβανε ομάδες που βρίσκονταν σε πολύ δύσκολη θέση όπως δηλαδή τώρα η ΑΕΛ

Τρίκαλα: "Άνανδρη επίθεση στον Βαζάκα"

Ανακοίνωση εξέδωσαν τα Τρίκαλα και καταδικάζουν την επίθεση που δέχθηκε ο Γιώργος Βαζάκας.
Ανακοίνωση εξέδωσαν τα Τρίκαλα και καταδικάζουν την επίθεση, που όπως τονίζεται, δέχθηκε ο προπονητής Γιώργος Βαζάκας μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Παράλληλα, οι Θεσσαλοί επιτίθενται και κατά του προπονητή της ομάδας της Ηπείρου, Στεφάν Ντεμόλ, ο οποίος στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου προχώρησε σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κάνοντας λόγο για «τσίρκο».
Η ανακοίνωση των Τρικάλων αναφέρει: «Η ΠΑΕ Τρίκαλα καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την άνανδρη επίθεση κατά του προπονητή της ομάδας μας, Γιώργου Βαζάκα, από παράγοντες και μπράβους του ΠΑΣ Γιάννενα, μετά το τέλος της αναμέτρησης στο γήπεδο "Ζωσιμάδων".
Αυτού του είδους οι ενέργειες προσβάλουν ένα σωματείο με την ιστορία του ΠΑΣ Γιάννενα. Τέτοια ανάρμοστη συμπεριφορά δεν αρμόζει στον ΑΟ Τρίκαλα του οποίου η φιλοξενία είναι υποδειγματική απέναντι σε όλα τα σωματεία που επισκέπτονται το γήπεδό μας.
Επιστρέφουμε τον χαρακτηρισμό "τσίρκο" στον τεχνικό του ΠΑΣ Γιάννενα Στεφάν Ντεμόλ ο οποίος με τη συμπεριφορά του έδειξε με τον πιο καταφανέστατο τρόπο ότι δεν σέβεται το ψωμί που τρώει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ντροπή στους "κυρίους" Αγγέλη και Ντεμόλ οι οποίοι δημιούργησαν τη νοσηρή αυτή κατάσταση μετά το τέλος του σημερινού αγώνα.
Όσο για εσάς κύριε Κίζα... συγχαρητήρια για τις δυο παραβάσεις που ανακαλύψατε και απλά ζητάμε την παραδειγματική σας τιμωρία από τα αρμόδια όργανα».

«Λιώμα» ο Γκούτι!

Ατύχημα με το αυτοκίνητό του είχε τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Γκούτι. Περίπου στις 4:00 πμ., λίγες ώρες μετά την αναμέτρηση της ομάδας του , ο Ισπανός μέσος της Μπεσίκτας το έριξε έξω και τράκαρε με το πολυτελές αυτοκίνητό του σε ένα λεωφορείο. Ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης δεν τραυματίστηκε, αλλά το προφίλ του δέχτηκε μεγάλο πλήγμα.

Αρχικά αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ, αλλά όταν τελικά υποχρεώθηκε από τις αρχές να «φυσήξει», η μέτρηση έδειξε 2,71! Ο Γκούτι, εμφανώς σε κατάσταση μέθης, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για να δώσει κατάθεση με τη βοήθεια μεταφραστή από τον τουρκικό σύλλογο. Σε πρώτη φάση τού αφαιρέθηκε το δίπλωμα για έξι μήνες, ενώ σύντομα θα κληθεί να λογοδοτήσει κι ενώπιον των ιδιαίτερα αυστηρών τουρκικών αρχών.

Τέλος καλό, όλα καλά

Αφού τα είπαν και τα ξεκαθάρισαν και αφού πέρασε και η ένταση της στιγμής ο Κάρλο Τέβες επιβεβαίωσε πως δεν έχει πρόβλημα με τον τεχνικό της Μάντσεστερ Σίτι, Ρομπέρτο Μαντσίνι, ενώ απεναντίας τόνισε πως έχει την πλήρη υποστήριξή του.

Οι σχέσεις των δύο αντρών δεν χαρακτηρίζονται ως και οι πιο καλές, ενώ η αντικατάσταση του Τέβες κατά τη διάρκεια του αγώνα της Σίτι κόντρα στην Μπόλτον ήταν η αιτία να αντιδράσει ο φορ των «πολιτών».

«Τα πηγαίνω καλά με τον Ρομπέρτο και τον υποστηρίζω 100%. Το να ασκείς κριτική στον προπονητή για τις επιλογές του είναι άδικο. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί γιατί η σεζόν είναι μεγάλη. Είμαστε και οι δύο παθιασμένοι και θέλουμε τα ίδια πράγματα για την Σίτι. Και οι δύο θέλουμε να κερδίζουμε», ήταν τα λόγια του Τέβες.

Τσιρίλο: "Περιμένω τηλεφώνημα"

Ο Μπρούνο Τσιρίλο αγωνιά για την ανανέωση του συμβολαίου του "Η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά για μένα. Υπήρχε λίγη κούραση. Τώρα είμαι και παίζω καλά. Είμαι ευχαριστημένος, δεν έχω φτάσει στο 100% των δυνατοτήτων μου. Θέλω να δώσω το καλύτερο στον ΠΑΟΚ, παρ' όλο που πλησιάζει η λήξη του συμβολαίου μου. Θα δεχτώ με χαρά τηλεφώνημα από την ομάδα γι' αυτό" δήλωσε ο Ιταλός αμυντικός στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero, 107,4. Ο Τσιρίλο μίλησε και για άλλα θέματα:
Για τη νίκη στη Λάρισα: «Υπήρχε κούραση στην ομάδα, όλοι οι παίκτες όμως ξέραμε τη σημαντικότητα του αγώνα και θέλαμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».
Για την απόδοση της ομάδας: «Αρχίσαμε καλά, μετά χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, ωστόσο, βελτιωθήκαμε».
Για τα
κέρδη του ΠΑΟΚ: «Πέρα από το βαθμολογικό, είναι όντως και αβαντάζ ψυχολογικό η χθεσινή νίκη. Ξέραμε ότι έπρεπε να πάρουμε τη νίκη. Πρέπει η ομάδα να βελτιώνεται όλο και περισσότερο».
Για τ
α προβλήματα: «Εύχομαι να μη χειροτερέψουν τα προβλήματά μας με τους Βιτόλο, Ίβιτς. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τους δύσκολους αγώνες που έρχονται. Είμαστε αισιόδοξοι γενικά».
Για τον πανηγυρισμό του στο γκολ του Αθανασιάδη: «Ήμασταν όλοι πολύ χαρούμενοι από το γκολ. Ο Αθανασιάδης είναι ένα νεαρό παιδί που ήθελε να προσφέρει και εύχομαι να συνεχίσει την πορεία του, γι' αυτό και πανηγύρισα με ιδιαίτερο τρόπο το τέρμα του».

Εντός έδρας δοκιμασίες για Άρη και Πανελλήνιο, εκτός ο ΠΑΟΚ στο EuroCup

Συνεχίζεται την Τρίτη το EuroCup με τη διεξαγωγή της 4ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Οι τρεις εκπρόσωποι μας στοχεύουν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας στη νίκη, με τους Άρη και Πανελλήνιο να δοκιμάζονται εντός έδρας και τον ΠΑΟΚ μακριά από το «σπίτι» του.

Το σύνολο του Σαρόν Ντρούκερ θα υποδεχθεί την ομάδα που το υποχρέωσε στην πρώτη ήττα του στον 4ο όμιλο, την Κροατική Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ, με τους Θεσσαλονικείς να ελπίζουν στη «γλυκιά εκδίκηση», τόσο για να πάρουν το... αίμα τους πίσω, όσο και να βρεθούν μόνοι πρώτοι στην κορυφή του ομίλου, καθώς οι δύο ομάδες ισοβαθμούν.

Στο κλειστό της Λαμίας, ο Πανελλήνιος έχει σαφώς πιο δύσκολο έργο απέναντι στην Γαλατασαράι, η οποία είναι φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του 5ου ομίλου, μίας θέσης που εξασφαλίζει και μαθηματικά στην περίπτωση που κερδίσει την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου και επί ελληνικού εδάφους. Στον αντίποδα, ο Πανελλήνιος ψάχνει την υπέρβαση που θα τον κρατήσει σε τροχιά πρόκρισης.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Ροάν στη Γαλλία, την οποία και συνέτριψε την περασμένη αγωνιστική στην Πυλαία και πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στον 6ο όμιλο. Οι Θεσσαλονικείς θέλουν να πετύχουν στη Γαλλία το «δύο στα δύο» και να κάνουν ακόμη ένα βήμα προς την πρόκριση στην επόμενη φάση. Στον αντίποδα, οι Γάλλοι, που μετρούν μόνο ήττες στον 6ο όμιλο, σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, «αποχαιρετούν» και μαθηματικά το όνειρο της πρόκρισης.

Το πρόγραμμα της 4ης ημέρας του EuroCup, έχει ως εξής:

Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου
1ος ΟΜΙΛΟΣ

Λε Μαν (Γαλλία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)
Μπάνβιτ (Τουρκία)-Όλντενμπουργκ (Γερμανία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Ούνιξ Καζάν 2-1 5
Λε Μαν 2-1 5
Όλντενμπουργκ 1-2 4
Μπάνβιτ 1-2 4


2ος ΟΜΙΛΟΣ
Χέμοφαρμ (Σερβία)-Γκότινγκεν (Γερμανία)
Μπεσίκτας (Τουρκία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Γκέτινγκεν 3-0 6
Χέμοφαρμ 2-1 5
Βιλερμπάν 1-2 4
Μπεσίκτας 0-3 3

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο)-Μπουντιβέλνικ (Ουκρανία)
Σιαουλιάι (Λιθουανία)-Γκραν Κανάρια (Ισπανία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Μπουντιβέλνικ 3-0 6
Γκραν Κανάρια 2-1 5
Μπουντούτσνοστ 1-2 4
Σιαουλιάι 0-3 3

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Άζοβμας (Ουκρανία)-Χάποελ Γκιλμπόα/Γκαλίλ (Ισραήλ)
Άρης (ΕΛΛΑΔΑ)-Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία) 21:00

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Άρης 2-1 5
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 2-1 5
Άζοβμας 1-2 4
Χάποελ 1-2 4

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Καντού (Ιταλία)-Γκρόνινγκεν (Ολλανδία)
Πανελλήνιος (ΕΛΛΑΔΑ)-Γαλατασαράι (Τουρκία) 21:00

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Γαλατασαράι 3-0 6
Καντού 1-2 4
Γκρόνινγκεν 1-2 4
Πανελλήνιος 1-2 4

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Ροάν (Γαλλία)-ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 21:00
Μπενετόν Τρεβίζο (Ιταλία)-Εστουντιάντες (Ισπανία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Μπενετόν Τρεβίζο 3-0 6
Εστουντιάντες 2-1 5
ΠΑΟΚ 1-2 4
Ροάν 0-3 3

7ος ΟΜΙΛΟΣ
VEF Ρίγα (Λετονία)-Καχασόλ (Ισπανία)
Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)-Νίμπουρκ (Τσεχία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Καχασόλ 2-1 5
Χαποέλ Ιερουσαλήμ 2-1 5
Νίμπουρκ 2-1 5
Ρίγα 0-3 3

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Ανβίλ Βλότσλαβεκ (Πολωνία)-Kράσνιε Κρίλια (Ρωσία)
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Καζέρτα (Ιταλία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Άλμπα Βερολίνου 3-0 6
Καζέρτα 2-1 5
Κράσνιε Κρίλια 1-2 4
Ανβιλ Βλότσλαβεκ 0-3 3

Μπράβο σε Κυργιάκο

Καλά λόγια από τον προπονητή του άκουσε ο Σωτήρης Κυργιάκος Ο Ρόι Χότζον, μιλώντας στον βρετανικό Τύπο, επαίνεσε την προσπάθεια του Έλληνα αμυντικού. "Ο Κυργιάκος τα πάει πολύ καλά. Είναι δυνατός παίκτης. Αν και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν ήταν η πρώτη επιλογή, όπως έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις" είπε ο Άγγλος τεχνικός για τον διεθνή στόπερ ο οποίος έχει παίξει φέτος με τη Λίβερπουλ σε δεκατρία ματς έχοντας πετύχει δύο γκολ.

Και για ΠΑΟΚ «παίζει» του Πάπα Βάιγκο

Δημοσιεύματα στην Ιταλία αναφέρουν πως εκτός του Παναθηναϊκού και ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Πάπα Βάιγκο. Ο 26χρονος επιθετικός της Φιορεντίνα παραχωρείται ως δανεικός σύμφωνα με την εφημερίδα «La Repubblica».
Την περασμένη σεζόν είχε παίξει με τη μορφή δανεισμού στη Σαουθάμπτον σημειώνοντας πέντε συνολικά γκολ σε 35 συμμετοχές.

«Μπάρτσα» από χρυσάφι!

Σε ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα θα καταλήξει η «Χρυσή Μπάλα». Όπως ανακοινώθηκε από το «France Football», οι Ινιέστα, Τσάβι και Μέσι έλαβαν τις περισσότερες ψήφους και ένας από αυτούς θα λάβει τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διάκριση σε ατομικό επίπεδο.

Στην ψηφοφορία λαμβάνουν μέρος οι προπονητές και οι αρχηγοί των 208 κρατών-μελών της FIFA, καθώς και επιλεγμένοι δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο. Η απονομή θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου, στην Όπερα της Ζυρίχης στην Ελβετία, έδρα της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 1988 και το 1989 που υποψήφιοι στην τελική τριάδα είναι ισάριθμοι παίκτες της ίδιας ομάδας. Τότε στην ίδια θέση βρέθηκαν οι «ιπτάμενοι Ολλανδοί» της Μίλαν: κατά σειρά οι Φαν Μπάστεν, Γκούλιτ και Ράικαρντ και ένα χρόνο αργότερα οι Φαν Μπάστεν, Μπαρέζι και Ράικαρντ.

Δεν το κουνάει ο Μπαλοτέλι!

Στις φήμες που θέλουν τον Μάριο Μπαλοτέλι να αποχωρεί από τη Μάντσεστερ Σίτι για λογαριασμό της Μίλαν, απάντησε ο μάνατζερ του επιθετικού, Μίνο Ραϊόλα. Ο Ιταλός πήγε στο «Νησί» το καλοκαίρι, ωστόσο φαίνεται πως ακόμη δεν έχει προσαρμοστεί με την ομάδα.

«Ο Μπαλοτέλι πήγε στη Σίτι και θα παραμείνει εκεί για αρκετά χρόνια. Είναι αδύνατο να πάει στη Μίλαν το καλοκαίρι, σχεδόν απίθανο. Έχει τη δέσμευση του Μαντσίνι και τον ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη του. Όμως, η τύχη του Μάριο δεν εξαρτάται από τον Μαντσίνι», τόνισε ο Ραϊόλα.

«Ο Γκαλιάνι θαυμάζει τον Μπαλοτέλι και του άρεσε όταν ήταν στην Ίντερ, ωστόσο δεν μιλήσαμε με τη Μίλαν όταν η Ίντερ τον πουλούσε», συμπλήρωσε ο μάνατζερ του 20χρονου στράικερ.

Ο Μπαλοτέλι έχει συμμετάσχει σε δέκα παιχνίδια των «πολιτών», έχοντας σκοράρει πέντε φορές.

Ζουέλα: «Είναι… τρέλα ο ΠΑΟΚ»

Ο Φρανσίσκο Ζουέλα μίλησε σήμερα στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis». Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ αρχικά ξεκαθάρισε πως: «η θέση μου είναι κεντρικός αμυντικός. Όταν μου ζητήθηκε να παίξω και δεξιά είπα πως ασφαλώς θα το κάνω και μάλιστα όσο καλύτερα μπορώ γιατί είμαι επαγγελματίας. Όμως η θέση μου είναι διαφορετική».
Για την μεγάλη χθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ στην Λάρισα τόνισε: «Ξέραμε ότι έπαιζαν στο καινούριο τους γήπεδο και ότι ήταν σε δύσκολη βαθμολογική θέση, οπότε ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη. Όμως και εμείς ήμασταν συγκεντρωμένοι στο μεγαλύτερο διάστημα και κατορθώσαμε να φύγουμε με τρεις πολύτιμους βαθμούς. Ο ΠΑΟΚ θα βρει τον δρόμο του. Η ομάδα ξέρει τι θέλει στο γήπεδο όμως έχει καλές και κακές στιγμές. Δεν υπάρχουν προβλήματα στα αποδυτήρια όμως υπάρχει λίγη κούραση. Μην ξεχνάτε ότι φέτος έχει παίξει δέκα περισσότερα ματς σε σχέση με την περσινή χρονιά. Η ομάδα μπήκε με πολύ καλή ψυχολογία στην σεζόν όμως υπήρχαν οι αλλαγές προπονητών και κάποια αρνητικά αποτελέσματα οπυ επηρέασαν. Μας βοήθησε πάντως το Europa League όπου η ομάδα πήγαινε καλά. Θέλουμε παντού να είμαστε ψηλά όμως μερικές φορές είναι δύσκολο να συμβεί».
Για την προσωπική του απόδοση και για το γεγονός πως δεν έπαιξε σε κάποια παιχνίδια στο ξεκίνημα της χρονιάς τόνισε: «Ήταν κάτι που με στεναχωρούσε γιατί όταν ήρθα περίμενα να παίξω. Όμως ο ΠΑΟΚ έχει πέντε σέντερ μπακ που άνετα μπορούσαν να σταθούν σε όλες τις ελληνικές ομάδες. Ήξερα πως πήγαιναν κάποιοι καλά και από πέρυσι και το μόνο που μπορούσα να κάνω είναι να δουλεύω και να περιμένω να μου δοθεί η ευκαιρία. Σήκωσα το κεφάλι και τώρα έφθασε η ώρα που αγωνίζομαι έστω και στην θέση αυτή».
Για την διαφορετική (προς το καλύτερο) εικόνα του ΠΑΟΚ στο Europa League είπε: «Ίσως είναι λογικό, γιατί στην Ευρώπη και το κίνητρο μπορεί να είναι μεγαλύτερο. Όχι μόνο για την προβολή των παικτών αλλά και για την ομάδα. Παίζουν ρόλοι οι βαθμοί στην Ευρώπη αλλά και οι νίκες που φέρνουν χρήματα».
Για την ζωή στην Ρωσία είπε: «Η Ελλάδα για μένα είναι η χώρα του Θεού. Όταν έφυγα από την Ξάνθη έψαχνα κάτι καλύτερο και ως επαγγελματίας πήγα στην Κουμπάν που μου είχε κάνει μία πολύ καλή πρόταση. Εκεί όμως η κατάσταση δεν ήταν τόσο καλη. Τώρα είμαι στον ΠΑΟΚ και νιώθω πολύ καλά».
Όταν ο Ζουέλα ρωτήθηκε για την διαιτησία υπογράμμισε: «Οι διαιτητές πληρώνονται για να κάνουν καλά την δουλειά τους. Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι παραπάνω».
Για την συνέχεια του πρωταθλήματος επισήμανε: «Δεν πρέπει να χάσουμε άλλους βαθμούς. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός βέβαια δεν θα έχουν και παιχνίδια στην Ευρώπη και είναι πιο εύκολο γι΄ αυτούς. Για μένα η μοναδική διαφορά του ΠΑΟΚ από αυτές τις ομάδες είναι τα χρήματα. Τίποτε άλλο δεν έχει να ζηλέψει ο ΠΑΟΚ. Διαθέτει ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν σε όλες τις ελληνικές ομάδες. Αν ο ΠΑΟΚ είχε τα χρήματα που έχουν αυτοί θα μπορούσε να κάνει κάτι πολύ παραπάνω».
Για το κλίμα του κόσμου στην Θεσσαλονίκη τόνισε: «Δεν το έχω ξαναδεί στην ζωή μου αυτό το πράγμα. Πιστεύω ότι και αυτοί που παίζουν σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό, θα ήθελαν να παίξουν στον ΠΑΟΚ και στην τούμπα. Είμαι βέβαιος γι΄ αυτό. Δεν μπορείς να το εξηγήσεις αυτό το φαινόμενο. Προσωπικά έχω πάει και στο Καραϊσκάκη και στο ΟΑΚΑ και δεν έχω ξαναδεί τέτοια ατμόσφαιρα. Αυτό είναι τρέλα. Όταν έπαιζα στην Ξάνθη ανυπομονούσα να έρθω στην Τούμπα. Γι΄ αυτό και πίστευα ότι αυτή η ομάδα ταιριάζει στην φιλοσοφία μου και τη νοοτροπία μου. Γι΄ αυτό και στην αρχή ανυπομονούσα να παίξω».
Ο Φρανσίσκο Ζουέλα τόνισε παράλληλα ότι θα ήθελε να δει και άλλες ομάδες να κάνουν γήπεδα όπως αυτό της ΑΕΛ, αν και εκτιμά πως είναι δύσκολο λόγω της κρίσης, ενώ αποκάλυψε τι του είπε ο Βιεϊρίνια πριν το ματς με την Λάρισα, για τον Αθανασιάδη. «Μου είχε πει ο Βιεϊρίνια ότι ο Αθανασιάδης το μυρίζεται το γκολ και ότι έχει σκοράρει πάλι εναντίον της Λάρισας. Σκεφτόμουν κι εγώ… μακάρι να μπει και να το βάλει. Όταν έγινε η αλλαγή και είδα τον Κριστιάνο να του δίνει την πάσα και να σουτάρει ήταν σκέτη… τρέλα! Το ποδόσφαιρο είναι θέμα στιγμής. Ο Αθανασιάδης το μυρίζει το γκολ. Το έχει. Είναι πολύ καλός όμως γενικά στον ΠΑΟΚ υπάρχουν εξαιρετικοί επιθετικοί». Όσο για τις προπονήσεις τόνισε πως: «δεν είναι κριτήριο απαραίτητα. Το ποδόσφαιρο και ο αγωνιστικός χώρος είναι κάτι άλλο. Σίγουρα βοηθάει η προπόνηση όμως κάποιοι παίκτες αποδίδουν διαφορετικά σε κανονικές συνθήκες αγώνα».
Για την συνεργασία με τον Πάμπλο Κοντρέρας είπε: «Είναι απίστευτα αυτά που κάνει. Είμαι πολύ χαρούμενος γι΄ αυτόν. Νιώθω πραγματική σιγουριά όταν παίζω μαζί του».
Για τον αγώνα με την Ντινάμο σχολίασε: «Είναι ένα πολύ καθοριστικό παιχνίδι. Θα ασχοληθούμε όταν έρθει η ώρα. Καλύτερα να μιλάμε στο γήπεδο».
Για το φετινό πρωτάθλημα γενικότερα σχολίασε: «Νομίζω ότι τέσσερις – πέντε ομάδες ξεχωρίζουν. Οι υπόλοιπος είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο».
Για την συνεργασία του με τον Ζοσέ Μουρίνιο επισήμανε: «Αυτός ο άνθρωπος είναι ικανός να σου βγάλει ότι έχεις μέσα σου. Να γίνει ο καλύτερος φίλος σου. Να πάτε για φαγητό, να βγείτε βόλτα. Είναι πολύ κοντά στους παίκτες και γι΄ αυτό μετά απαιτεί από αυτούς να κάνουν στο γήπεδο αυτά που θέλει. Μία φορά είχαμε κερδίσει σε παιχνίδι που γινόταν Σάββατο και μας κάλεσε στη μία το βράδυ σε νυχτερινό μαγαζί. Ο πρόεδρος είχε τρελαθεί και τον πήρε τηλέφωνο να δει τι συμβαίνει. Ο Μουρίνιο του απάντησε πως: «κι αυτή είναι προπόνηση». Υπάρχει γενικότερα εμπιστοσύνη ανάμεσα σε παίκτες και προπονητή».

Δεν το κουνάει ο Παστόρε

Ένα από τα «καυτά» ονόματα του καλοκαιρινού μεταγραφικού παζαριού αναμένεται να αποτελέσει ο Χαβιέ Παστόρε, ωστόσο ο ίδιος ξεκαθαρίσει ότι δεν σκοπεύει να φύγει από την Παλέρμο την επόμενη σεζόν. Ο 21χρονος Αργεντινός μέσος εντυπωσιάζει με τις φετινές εμφανίσεις του, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών μεγάλων συλλόγων, όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Τσέλσι.

Μάλιστα, ο Έντινσον Καβάνι της Νάπολι δήλωσε εν όψει της αναμέτρησης με την Παλέρμο για το ιταλικό πρωτάθλημα πως αν ο Παστόρε πήγαινε στο «Σαν Πάολο» θα τρέλαινε τους οπαδούς της ομάδας του. «Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω», ήταν η πρώτη αντίδραση του νεαρού Αργεντινού.

Για να προσθέσει: «Είναι ένας πραγματικός πρωταθλητής όπως ο Λαβέτσι, ο οποίος είναι φίλος μου και θα είναι χαρά μου που θα τον ξαναδώ στη μεταξύ μας αναμέτρηση. Ήταν μεγάλη επιτυχία που παίξαμε με τον Έντι πέρυσι στην Παλέρμο. Δεν μου προκάλεσε έκπληξη η εμφάνισή του εναντίον της Ουτρέχτης στο Γιουρόπα Λιγκ».

Ο Παστόρε, πάντως, ξεκαθάρισε: «Είμαι όμως χαρούμενος στην Παλέρμο. Όπως είπα πρόσφατα, βλέπω τον εαυτό μου εδώ και τη νέα χρονιά. Το να σκέφτομαι τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα ή τη Νάπολι δεν έχει κανένα νόημα για μένα αυτή τη στιγμή. Σκέφτομαι μόνο την ομάδα μου και πώς θα πετύχει το στόχο της, ο οποίος είναι η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Μεταμεσονύκτια απάντηση της Λάρισας στον ΠΑΟΚ: «Ευτυχώς υπάρχουν τα χάι-λάιτς»

Νέα ανακοίνωση με την οποία απαντάει στην προηγούμενη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε η Λάρισα λίγο μετά τα μεσάνυχτα.Η διοίκηση λοιπόν της Λάρισας, έδωσε συνέχεια στο… σήριαλ με νέα ανακοίνωση στην οποία επαναλαμβάνει τις διαμαρτυρίες της για την διαιτησία, εξηγεί τι έγινε με λίγους οπαδούς της ομάδας και την αποστολή του ΠΑΟΚ και προσθέτει, πως δεν θέλει να μπει σε αντιπαράθεση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 επιλέγει να μη μπει σε διαδικασία αντιπαράθεσης γεγονότων για να διαψεύσει τις αμέτρητες αναλήθειες που καταγράφονται στην επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αφήνει την εικόνα των 16.000 φίλων της που βρέθηκαν σήμερα στο AEL FC ARENA να μιλήσει από μόνη της για τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό που η ομάδα μας πρεσβεύει και επί χρόνια υποστηρίζει – με πράξεις και όχι λόγια - στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι δεδομένο πως τα 5 μεμονωμένα άτομα που βρέθηκαν στον χώρο στάθμευσης των λεωφορείων (όχι στους χώρους των αποδυτηρίων και φυσικά χωρίς οποιαδήποτε εντολή ή άδεια της ΠΑΕ) δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο των φίλων της ομάδας μας, τους οποίους έτσι κι αλλιώς η ΠΑΕ ΠΑΟΚ συγχαίρει.

Ευτυχώς που υπάρχουν και τα «χάι-λάιτς» του συνδρομητικού καναλιού για να αντιληφθεί όλη η φίλαθλη κοινή γνώμη τι εννοεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ όταν κάνει λόγο για «αγωνιστική γύμνια» και «άσχημη εικόνα» της ομάδας μας.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, τέλος, νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τους 16.000 φίλους της για την καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στο AEL FC ARENA, αλλά και για τη στήριξή τους στην ομάδας μας και ταυτόχρονα να δεσμευτεί ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου πολύ σύντομα τα αποτελέσματα να είναι ανάλογα και της αγωνιστικής της παρουσίας».

ΠΑΕ ΑΕΛ 1964

Ο Κούπερ «καθαρίζει» Κάλβο και Ναφτί (;)

Η δήλωση του Κούπερ για τον Κάλβο («Δεν τον υπολογίζω») σηματοδοτεί τις αποφάσεις του Αργεντίνου για εκκαθάριση στο έμψυχο υλικό του Άρη. Ο Κάλβο μάλον θα πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται την επόμενη ομάδα που θα συνεχίσει την καριέρα του, ενώ κάτι αντίστοιχο μάλλον θα πρέπει να κάνει και ο Ναφτί, που κι αυτός έχει δώσει κάποια δικαιώματα για εξωγηπεδική ζωή.
έγινε γνωστό μάλιστα ότι την περασμένη Δευτέρα που ο Άρης «πετούσε» για Μαδρίτη και ο Ναφτί ήταν εκτός αποστολής είχε ένα μικροεπεισόδιο με οπαδούς του Άρη σε καφετερία της Θεσσαλονίκης, επειδή τον είδαν μετά τις 10 το βράδυ.
Πήγε εκεί για να δει τον αγώνα Μπαρτσελόνα-Ρεάλ, αλλά ήταν δικαιολογημένος γιατί βρισκόταν εκτός αποστολής και είχε άδεια, κάτι που δεν γνώριζε ο φίλαθλος του Άρη και του ζήτησε το λόγο γιατί βρίσκεται έξω από το σπίτι του, προφανώς επηρεασμένος από όσα έχουν ακουστεί για τον Ναφτί τον τελευταίο χρόνο.
Αναμένονται οι αποφάσεις του Κούπερ για το έμψυχο υλικό του Άρη…

«Ας μην κλαψουρίζει τώρα ο Χαριστέας»

Μπορεί να άργησε ο τεχνικός της Αρλ, Φαρούκ Χατζίμπεγκιτς, να απαντήσει στις δηλώσεις του Άγγελου Χαριστέα, ωστόσο του τα είπε χύμα και τσουβαλάτα. Ο προπονητής της γαλλικής ομάδας χαρακτήρισε άδικες τις δηλώσεις του Έλληνα επιθετικού, ο οποίος δεν ειχε μιλησει και με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα κατά την αποχώρηση του από αυτήν.

«Αυτή η δήλωση δεν είναι δίκαιη. Δεν του βάλαμε το πιστόλι στον κρόταφο. Δεν ήταν υποχρεωμένος να έρθει, άρα τώρα δεν πρέπει να κλαψουρίζει. Οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Ενδεχομένως να ευθύνονται διοικούντες και προπονητές, όμως μερίδιο ευθύνης έχουν και οι παίκτες. Όλοι έχουμε φιλοδοξίες. Κι εγώ θέλω να γίνω προπονητής στην Μπαρτσελόνα. Όμως πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό που έχουμε και να σκεφτόμαστε τι δικαιούμαστε», ήταν τα λόγια του προπονητή της Άρλ.

Στη σύντομη «θητεία» του στην Αρλ ο Χαριστέας πήρε μέρος σε έξι παιχνίδια, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να σκοράρει. Τον περασμένο μήνα έλυσε το συμβόλαιο του με την ομάδα και πλέον βρίσκεται σε αναζήτηση νέας «στέγης».

«Στη Γιουνάιτεντ θα σταματήσει ο Μπερμπάτοφ»

Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει να κρεμάσει τα παπούτσια του ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, όπως δήλωσε ο Εμίλ Ντάντσεφ σε τηλεοπτικό κανάλι της Βουλγαρίας. Ο 29χρονος επιθετικός αγωνίζεται τα τελευταία δύο χρόνια στο «Ολντ Τράφορντ» και ο μάνατζέρ του εξέφρασε τη βεβαιότητα πως θα κλείσει εκεί την καριέρα του.

«Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα τελειώσει την καριέρα του στη Γιουνάιτεντ. Είναι πολύ ισορροπημένο άτομο και ξέρει τι είναι καλύτερο για εκείνον. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στην ομάδα και υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός. Ο Μπερμπάτοφ αποτελεί παράδειγμα για όλους στην ομάδα», τόνισε ο κ. Ντάντσεφ και αναφέρθηκε στην επιλογή του πελάτη του να αποσυρθεί από την εθνική Βουλγαρίας: «Ήθελε να ανοίξει τον δρόμο για τους νεότερους παίκτες».

Σαρωτικοί μακριά από τη Νέα Υόρκη οι Νικς

Επτά διαδοχικές νίκες μακριά από την έδρα τους μετρούν οι Νιου Γιορκ Νικς με τελευταίο τους θύμα τους Ράπτορς. Οι Σπερς έφτασαν σε μία από τις πιο άνετες νίκες έως τώρα κόντρα στους Χόρνετς την ώρα που οι Νάγκετς διεύρυναν το σερί τους στις 7 νίκες υποδεχόμενοι τους Γκρίζλις. Με νίκες προχώρησαν Βοστώνη και Φίνιξ, ενώ οι Μπλέιζερς έδωσαν τέλος στο σερί των έξι ηττών επικρατώντας των Κλίπερς στο Πόρτλαντ.
Με τον Αμάρε Στούντεμαϊρ να προσθέτει άλλο ένα double-double (31π., 16ρ.) στα κατορθώματά του οι Νικς έφυγαν νικητές 116-99 από το Τορόντο και πλέον μετρούν 7 συνεχόμενες νίκες μακριά από τη Νέα Υόρκη. Ο Ουίλσον Τσάντλερ βοήθησε τα μέγιστα με τους 21 πόντους που πέτυχε ενώ από πλευράς Ράπτορς ξεχώρισαν οι Μπέιλες (23π., 7ρ., 6ασ.) και Τζόνσον (22π., 16ρ.). Αποντος έμεινε ο Λίνας Κλέιζα σε 10 λεπτά συμμετοχής.
Σερί επτά νικών τρέχουν οι Νάγκετς με τελευταίο τους "θύμα" τους Μέμφις Γκρίζλις. Ο Νενέ με 27 πόντους και ο Αρόν Αφαλό με ρεκόρ καριέρας (25π.) χάρισαν στον προπονητή τους, Τζορτζ Καρλ την υπ' αριθμό 999 νίκη της καριέρας του. Τη 1000ή θα επιχειρήσει να την πετύχει στη Σάρλοτ ώστε να μπει στο κλαμπ των: Ντον Νέλσον, Λένι Ουίλκινς, Πατ Ράιλι, Τζέρι Σλόαν, Φιλ Τζάκσον και Λάρι Μπράουν.
Σε περίπατο μετέτρεψαν την επίσκεψή τους στο Νιου Τζέρσεϊ οι Σέλτικς συντρίβοντας 100-75 τους Νετς. Ο Νέιτ Ρόμπινσον με 21 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών. Ο αλάνθαστος, Στιβ Νας με 20 πόντους (7/7 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 3/3 βολές) και 17 ασίστ και ο Χακίμ Ουόρικ, με 26 πόντους ερχόμενος από τον πάγκο, οδήγησαν τους Σανς στη νίκη με 125-108 επί των Ουίζαρντς οι οποίοι αγνοούν την επιτυχία μακριά από την πρωτεύουσα (0-10).
Οι Χόρνετς δεν θυμίζουν σε τίποτα την ομάδα που ξεκίνησε τη σεζόν με 8-0 και έγιναν βορά στις διαθέσεις των Σαν Αντόνιο Σπερς. Ο Τόνι Πάρκερ με 19 πόντους ηγήθηκε των νικητών οι οποίοι προηγήθηκαν ακόμη και με 38 πόντους κατά τη διάρκεια του ματς. Μετά από έξι διαδοχικές ήττες οι Μπλέιζερς επέστρεψαν στις νίκες επικρατώντας των Λος Αντζελες Κλίπερς. Κορυφαίος της ομάδας του Πόρτλαντ ήταν ο Ουέσλι Μάθιους με 26 πόντους.

"Διπλό" με υπογραφή Κουαλιαρέλα

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη που της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει στον τίτλο πέτυχε η Γιουβέντους επί της Κατάνια με 3-1 Η "Μεγάλη Κυρία" προηγήθηκε στο 35' με τον Πέπε και παρότι δέχθηκε την ισοφάριση στο 37' από τον Μοριμότο αντέδρασε σωστά και έφυγε με το "τρίποντο" στις... αποσκευές της χάρη στα γκολ που πέτυχε ο Κουαλιαρέλα στο 44' και στο 58'.

Νεμπεγλέρας: «Για τη νίκη στο Καραϊσκάκη»

Το παιχνίδι του υποστήριξε πως θα πάει να κάνει ο Ατρόμητος κόντρα στον Ολυμπιακό την επόμενη αγωνιστική, ο Κώστας Νεμπεγλέρας. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, ο αρχηγός της ομάδας του Περιστερίου αναφέρθηκε στον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και στο τι φταίει και είναι χαμηλά στη βαθμολογία η ομάδα του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Νεμπεγλέρας:

Για την αποβολή του Ντιόπ: «Δεν την ήθελα γιατί δείξαμε ότι έντεκα εναντίον 11 είχαμε πολύ πιο καθαρή επιλογή στην τελευταία πάσα και καλύτερη κυκλοφορία μπάλας. Έτσι όπως εξελίχτηκε το ματς για την ΑΕΚ ήταν φυσιολογικό ότι θα οπισθοχωρούσε και εμείς δεν μπορούσαμε πλέον να κάνουμε το παιχνίδι μας».

Για τη μέτρια βαθμολογική συγκομιδή των Περιστεριωτών: «Αφήσαμε πολλά ματς να περάσουν και νομίζω ότι σιγά-σιγά πρέπει να βρούμε τα πατήματά μας και να έχουμε σταθερότητα γιατί η ομάδα είχε δείξει από πέρσι ότι και καλή μπάλα μπορεί να παίξει και νίκες να πάρει».

Για τους στόχους της ομάδας: «Αυτό που είχαμε σαν στόχο από την αρχή ήταν να μπορέσουμε να συνδυάσουμε το καλό παιχνίδι με το αποτέλεσμα. Στα πρώτα ματς ούτε το ένα καταφέραμε ούτε το άλλο, αλλά σιγά-σιγά η ομάδα δείχνει ότι μπορεί να το κάνει και πρέπει να διατηρήσουμε αυτή την πορεία».

Για το γεγονός ότι σκοράρει συνέχεια ο Ατρόμητος: «Η επίθεση και το γκολ έρχεται από συνολική προσπάθεια όπως και το να κρατήσεις το μηδέν στην άμυνα. Αμύνεσαι και επιτίθεσαι και με τους έντεκα παίκτες. Είχαμε χάσει το καλό πάσινγκ γκέιμ μας και ενώ σκοράραμε δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε στην άμυνα».

Για το πόσο σκέφτεται να συνεχίσει να αγωνίζεται αφού είναι 35 ετών: «Δεν παίζει ρόλο η ηλικία, αφού αν προσέχεις τον εαυτό σου και δουλεύεις σκληρά μπορείς να τα καταφέρεις σε υψηλό επίπεδο».

Για τον επόμενο αγώνα: «Από σήμερα θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατό καλύτερα για ένα πολύ δύσκολο στο “Καραϊσκάκη”. Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Δεν θα τον φοβηθούμε, θα πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Ο Ατρόμητος παίζει πάντα για τη νίκη».

Για την ισορροπία που υπάρχει στη φετινή Σούπερ Λίγκα: «Πολλές ομάδες είναι αρκετά δυνατές και το πρωτάθλημα θα πάει με μικρές αποστάσεις στη βαθμολογία μέχρι τέλους».

Αϋπνίες έχει ο Αντσελότι

Την ηρεμία του έχει χάσει ο Κάρλο Αντσελότι, ύστερα και από την ισοπαλία της Τσέλσι στον εντός έδρας αγώνα κόντρα στην Έβερτον (1-1) το περασμένο Σαββατοκύριακο. Οι «μπλέ» απέχουν από τα καλά αποτελέσματα για τέσσερις συνεχόμενες αγωνιστικές, με τον Ιταλό τεχνικό να τονίζει πως δεν μπορεί να κοιμηθεί καλά τον τελευταίο καιρό.

«Δεν είμαι καθόλου ήρεμος, δεν κοιμάμαι καλά. Διατηρώ την εμπιστοσύνη μου στους παίκτες, αλλά δεν είναι μια καλή περίοδος ούτε για αυτούς, ούτε για εμένα», ήταν τα λόγια του Αντσελότι, ο οποίος βλέπει την Τσέσλι να πέφτει στην τρίτη θέση, απέχοντας ωστόσο μόλις δύο βαθμούς από την πρωτοπόρο Αρσεναλ.

«Δεν ανησυχώ για τη δουλειά μου, ξέρω ότι πρέπει να παίξουμε καλύτερα για να έρθουν τα αποτελέσματα. Αντιθέτως, έχω λόγους να ανησυχώ, όπως ότι δεν παίζουμε καλά ή ότι δεν είμαστε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα», συμπλήρωσε ο προπονητής της Τσέλσι, ο οποίος πρόσθεσε πως στην καριέρα του έχει περάσει δύσκολες στιγμές και ξέρει πως ο τρόπος για να τις ξεπεράσει είναι να μείνουν ενωμένοι και να δουλεύουν πολύ.

Ροτέν: «Καμία επαφή με τον Ηρακλή»!

Ο Ροτέν που δοκιμάστηκε στην ΑΕΚ και δεν άφησε καλές εντυπώσεις στον Χιμένεθ, ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της εφημερίδας «Ωρα για Σπορ» εάν ισχύει ότι είχε επαφές με τον Ηρακλή πριν να έρθει στην Ελλάδα για την ΑΕΚ. Η απάντηση του Γάλλου παίκτη:
«Το ξέρω, με έπαιρναν μάλιστα τηλέφωνο για να με ρωτήσουν. Πραγματικά δεν ήξερα τι να πω, γιατί δεν υπήρχε καμία επαφή με τη συγκεκριμένη ομάδα, ούτε με πλησίασε ποτέ κανείς για να μου μιλήσει για τον Ηρακλή».

Φωτο ημερας

Μελίνα Πίτρα,σύζυγος του 24χρονου τερματοφύλακα της Ιντεπεντιέντε, Φαμπιάν Άσμαν.

Γλυκιά νίκη για Σοσιεδάδ, 2-0 την Μπιλμπάο

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο μεγάλο αποψινό ντέρμπι των Βάσκων που διεξήχθη στο «Ανοέτα».
Η ομάδα του Μάρτιν Λασάρτε επιβλήθηκε με 2-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο και την ξεπέρασε στην βαθμολογία αφού πριν από αυτό το παιχνίδι οι δύο ομάδες είχαν από 19 βαθμούς.

Τα γκολ που έκριναν το ματς πέτυχαν οι Πριέτο στο 26’ και Σαν Χοσέ (αυτογκόλ) στο 49’. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την Σοσιεδάδ που πλέον ανέβηκε στην έκτη θέση της κατάταξης, έχοντας ένα βαθμό λιγότερο από την πέμπτη Βαλένθια

Επαφές Ηρακλή-Ολυμπιακού για Μήτρογλου, Ζαϊρί και Γκαλίτσιο

Σε ανοιχτή γραμμή βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι διοικήσεις τού Ηρακλή και του Ολυμπιακού, αναφορικά με το ενδεχόμενο μετακίνησης στη Θεσσαλονίκη των Κώστα Μήτρογλου και Ζαουάντ Ζαϊρί.Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας 'Goal news', οι άνθρωποι του 'γηραιού' θα εντείνουν τις επαφές τους με τους 'ερυθρόλευκους' μέσα στο επόμενο διάστημα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές των δύο ποδοσφαιριστών.

Μήτρογλου και Ζαϊρί δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής στον Ολυμπιακό και αναζητούν ομάδα για να συνεχίσουν την καριέρα τους μέχρι το καλοκαίρι. Το ίδιο ισχύει και για τον Γιώργο Γκαλίτσιο, το όνομα του οποίου επίσης βρίσκεται στο ρεπορτάζ για τον ίδιο λόγο.

Οι Θεσσαλονικείς είναι αισιόδοξοι για το συγκεκριμένο θέμα, αφού πρόκειται για παίκτες ποιότητες που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα αν αποκτηθούν.

Το «σύστημα Μπάρτσα» από τον Κρόιφ στον Γκουαρδιόλα

ΑΠΟ την περασμένη Δευτέρα το βράδυ το εκκωφαντικό 5-0 επί της πολλάυποσχόμενης εφέτος Ρεάλ Μαδρίτης και το κυριότερο η αριστουργηματική παράστασή της στο «Καμπ Νου» έθεσε ενώπιον του ποδοσφαιρικού πλανήτη το ερώτημα «είναι η Μπαρτσελόνα η καλύτερη ομάδα που έχει
εμφανισθεί ποτέ στην ιστορία του αθλήματος;».
Η συνήθως συγκρατημένη γαλλική «L΄ Εquipe» εξακολουθούσε δύο ημέρες μετά το «clasico» να έχει ως πρώτο θέμα της την καταλανική ομάδα και να χαρακτηρίζει «πρωτοφανές» το παιχνίδι της ενώ η ιταλική «Gazzetta dello Sport» θεωρούσε το παιχνίδι
της Μπάρτσα «το πιο καθάριο και μεγαλοπρεπές έργο τέχνης αυτής της σύγχρονης εποχής,το αποτέλεσμα ενός ταλέντου που εκφράζεται με συλλογικό τρόπο,το οποίο ποια διαφορά μπορεί να έχει από αυτό που ενέπνευσε έναν Μπετόβεν ή έναν Πικάσο».
Την ώρα που ο εκστασιασμένος διεθνής αθλητικός Τύπος εξαντλούσε τους υπερθετικούς βαθμούς ο δημιουργός της σύγχρονης Μπαρτσελόνα κ. Πεπ Γκουαρδιόλα προτιμούσε να αφιερώνει τον θρίαμβο επί της Ρεάλ στους «Γιόχαν Κρόιφ και Κάρλες Ρέξας που μας άνοιξαν τον δρόμο».
Ο Γιόχαν Κρόιφ ήταν ο εμπνευστής του πιο φιλόδοξου σχεδίου που γνώρισε ποτέ ο κόσμος του ποδοσφαίρου: να διαμορφωθεί ένα σύστημα που να βασίζεται σε ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού και στη διαρκή στρατολόγηση ταλέντων σε ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά κλαμπ του κόσμου, όπως ήταν η Μπαρτσελόνα. Ο Ιπτάμενος Ολλανδός, ο οποίος αγωνίστηκε από το 1973 ως το 1978 στους Μπλαουγκράνα, έκανε κοινωνό της ιδέας τον τότε πρόεδρο της καταλανικής ομάδας Πεπ Νούνεθ και έτσι μετατράπηκε η πρώην έδρα της Μπάρτσα «Λα Μασία» σε κέντρο προπόνησης και διαμονής των νέων ταλέντων της ομάδας.

Ο Κρόιφ μετέφερε σε καταλανικό έδαφος αυτό που ο ίδιος είχε γνωρίσει στην ακαδημία του Αγιαξ, της οποίας υπήρξε το κορυφαίο «προϊόν». Ετσι, στις ρίζες του «συστήματος Μπαρτσελόνα» βρίσκεται η ολλανδική εμπειρία και η τελευταία επανάσταση που γνώρισε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, το «ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο». Πατριάρχης του ήταν ο Ρίνους Μίχελς ο δημιουργός του μεγάλου Αγιαξ της δεκαετίας του 1970 και μετέπειτα προπονητής της Μπαρτσελόνα (1971-1975 και 1976-1978).

Από τις Ακαδημίες στην «Ντριμ Τιμ»
Από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 όταν ο Κρόιφ επέστρεψε στη Βαρκελώνη ως προπονητής, με βοηθό τον άλλοτε παρτενέρ του στην επίθεση των Μπλαουγκράνα Κάρλες Ρέξας, η «Λα Μασία» γνώρισε νέα αναβάθμιση ενώ στην «Ντριμ Τιμ» που κατέκτησε τέσσερα σερί πρωταθλήματα Ισπανίας και το Τσάμπιονς Λιγκ του 1992 εντάχθηκαν πρώτη φορά παίκτες από την Ακαδημία: ο Γκιγέρμο Αμόρ, ο Κάρλες Μπούσκετς (πατέρας του νυν άσου της Μπάρτσα Σέρζιο ) και ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο τελευταίος έμελλε να εξελιχθεί σε παίκτησύμβολο εκείνης της ομάδας αφού εκτός των άλλων ήταν ο εγκέφαλός της εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Γνήσιο παιδί τής «Λα Μασία» ο Γκουαρδιόλα μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας του επέστρεψε «σπίτι του» για να αναλάβει όχι μόνο την τεχνική καθοδήγηση της Μπαρτσελόνα Β την οποία οδήγησε από τη Δ΄ κατηγορία στη Γ΄ Κατηγορία- στη συνέχεια ο διάδοχός του Λουίς Ενρίκε την ανέβασε στη Β΄ Κατηγορία- αλλά και τον εκσυγχρονισμό της Ακαδημίας, σε υλικοτεχνική υποδομή και ιδέες. Ο Γκουαρδιόλα, γνωρίζοντας σαν την τσέπη του την Μπαρτσελόνα και απολαμβάνοντας την καθολική αποδοχή των οπαδών της κατάφερε να την απογειώσει και να την οδηγήσει στο πρωτοφανές «6 στα 6» στην πρώτη κιόλας παρουσία του στον πάγκο της όταν την περίοδο 2008-2009 οι Καταλανοί κατέκτησαν όλα τα τρόπαια που διεκδικούσαν- Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Σούπερ Καπ Ισπανίας, Τσάμπιονς Λιγκ και Σούπερ Καπ Ευρώπης, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων!

Μαθήματα στο... κρυφό σχολείο
Αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή μιας πορείας που είχεξεκινήσει από την περίοδο 2004-2005 και συνεχίζεται ως σήμερα. Το διάστημα αυτό η Μπάρτσα έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα Ισπανίας και δύο Τσάμπιονς Λιγκ ενώ αποτέλεσε τη βάση των επιτυχιών της Εθνικής Ισπανίας η οποία έφθασε στην κατάκτηση του Εuro 2008 και του Μουντιάλ 2010. Η πρωταθλήτρια κόσμου μάλιστα είχε στις τάξεις της οκτώ παίκτες της Μπάρτσα, οι επτά εκ των οποίων ( Τσάβι, Ινιέστα, Πουγιόλ, Πικέ, Πέδρο, Μπούσκετς, Βαλντές ) προέρχονταν από τη «Λα Μασία» της οποίας δημιούργημα είναι και ο καταλανός αρχηγός της Αρσεναλ Σεσκ Φάμπρεγας.

Οι περισσότεροι και ιδιαίτερα η περίφημη τάξη του 1987 ( Μέσι, Φάμπρεγας, Πικέ, Πέδρο) από αυτούς διαμορφώθηκαν ποδοσφαιρικά σε μια εποχή όπου κυριαρχούσε η Ρεάλ χάρη στους Γκαλάκτικος ( Ζιντάν, Ρονάλντο, Μπέκαμ , Ρομπέρτο Κάρλος ) σε Ισπανία και Ευρώπη. Μετά το τέλος της «Ντριμ Τιμ» το 1994 και ως την έναρξη του νέου κύκλου θριάμβου της το 2004-2005 οι Καταλανοί κατέκτησαν μόνο δύο πρωταθλήματα Ισπανίας ενώ η παρουσία τους στην Ευρώπη ήταν αναιμική, την ώρα που οι Μερένγκες κατακτούσαν δύο Τσάμπιονς Λιγκ (2000 και 2002) και τέσσερα πρωταθλήματα Ισπανίας. Στο... κρυφό σχολείο της «Λα Μασία» όμως οι Μπλαουγκράνα ετοίμαζαν τη δική τους απάντηση, η οποία ήταν εκκωφαντική και μεγαλοπρεπής.

«Υπάρχει μόνο μία μπάλα στο γήπεδο»
Η σύγχρονη Μπαρτσελόνα πληροί και τις τρεις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί ως μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ιστορίας: α) αποτελέσματα και διακρίσεις, β) έναν γαλαξία κορυφαίων παικτών και γ)ένα εντυπωσιακό όσο και καινοτόμο στυλ παιχνιδιού, απόρροια συγκεκριμένης φιλοσοφίας. Το ποδοσφαιρικό «σύστημα Μπαρτσελόνα», προϊόν της ολλανδικής επανάστασης του ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου, υιοθέτησε το περίφημο 4-3-3, μπολιάζοντάς το όμως με την ισπανική τεχνική και την αδιάκοπη κυκλοφορία της μπάλας, το διάσημο πλέον «τίκι τάκα».

Το «στυλ Μπαρτσελόνα» στηρίζεται σε δύο απλές ιδέες: Πρώτον, η μπάλα τρέχει πιο γρήγορα από τον παίκτη και άρα πρέπει να μεταβιβάζεται διαρκώς. Δεύτερον, στην αξία της κατοχής της μπάλας, αφού όπως έχει σημειώσει ο μέντορας του Γκουαρδιόλα Γιόχαν Κρόιφ «όταν έχεις την μπάλα δεν χρειάζεται να αμύνεσαι αφού υπάρχει μόνο μια μπάλα στο γήπεδο».
Στο φως της εικοσαετίας που πέρασε από τότε που ο Ιπτάμενος Ολλανδός σχεδίασε το στυλ παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα, ο Γκουαρδιόλα φρόντισε να βάλει τη δική του σφραγίδα. Από τη μία εμπιστευόμενος άγνωστους ως τότε παίκτες της Μπαρτσελόνα Β όπως οι Μπούσκετς και Πέδρο, τους οποίους προώθησε γρήγορα στην πρώτη ομάδα, και από την άλλη τελειοποιώντας την επιθετική άμυνα. Γιατί η Μπαρτσελόνα του Γκουαρδιόλα δεν είναι μόνο η ομάδα που μαγεύει με τον τρόπο που «απλώνει» το παιχνίδι της στο γήπεδο και επιτίθεται αλλά αυτή που «πνίγει» τον αντίπαλο με το ασφυκτικό πρέσινγκ της από τη στιγμή που θα χάσει την μπάλα. Και το κάνει με έναν τρόπο ως εάν να μην μπορεί να ζήσει χωρίς την μπάλα...

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ «ΛΑ ΜΑΣΙΑ»
Μια αγροικία 610 τ.μ.του 1702 μ.Χ.έμελλε να εξελιχθεί στην πιο σύγχρονη ποδοσφαιρική...φάρμα.Η περίφημη «Λα Μασία»,η οποία αγοράστηκε από την Μπαρτσελόνα στις αρχές της δεκαετίας του 1950 και ήταν ως τα τέλη της δεκαετίας του 1970 η διοικητική έδρα του συλλόγου,μετατράπηκε σε ποδοσφαιρικό εργαστήριο του μέλλοντός του.Από εκεί πέρασαν όλοι οι αστέρες που ανέδειξε την τελευταία 25ετία ώσπου οΠεπ Γκουαρδιόλαζήτησε και πέτυχε τη μεταφορά των προπονητικών εγκαταστάσεων όπως και του τόπου διαμονής των ταλέντων της Ακαδημίας στην «Ciutat Εsportiva».

Σήμερα φιλοξενεί περισσότερους από 300 νεαρούς παίκτες ενώ υπάρχουν και αυτοί που διαμένουν εκτός.

Κάθε χρόνο περισσότεροι από 1.000 πιτσιρικάδες,που επιλέγονται από ένα εκτεταμένο σύστημα σκάουτινγκ - 15 στην Καταλωνία,15 στην υπόλοιπη Ισπανία και 10 για τον υπόλοιπο κόσμο ενώ υπάρχουν και πέντε σχολεία της Μπάρτσα στο Μεξικό και ένα στην Αίγυπτο-, δοκιμάζονται στην Ακαδημία ενώ 200 είναι αυτοί που μπαίνουν στον...παράδεισό της.

Το συνολικό ετήσιο κόστος της Ακαδημίας ανέρχεται σε 6 εκατ.ευρώ.Στα 30 χρόνια λειτουργίας της η «Λα Μασία» εκπαίδευσε 500 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων το 10% αγωνίστηκε στην Μπαρτσελόνα ενώ ένα άλλο 10% αγωνίστηκε σε άλλες ομάδες της Πριμέρα Ντιβισιόν ή στην Α΄ Κατηγορία ξένων εθνικών πρωταθλημάτων,όπως οιΧαβίτοκαιΤόνι Κάλβοτου Αρη καιΣίτο Ριέρατου Πανιωνίου.

Στην «Ciutat Εsportiva» με την παρότρυνση του Γκουαρδιόλα δημιουργήθηκε το λεγόμενο «Εργαστήριο Ερευνας και Ανάπτυξης» και διαμορφώθηκε ένα επαγγελματικό περιβάλλον για την εξέλιξη των παικτών.Οι άξονες της φιλοσοφίας του είναι: α) ανταγωνιστικότητα β) εκπαίδευση και γ) αθλητική κουλτούρα.Επιπλέον υιοθέτησε ένα σύστημα για την εξέλιξη των ταλαντούχων παικτών («μαργαριτάρια») μέσω της Μπαρτσελόνα Β, που από απλό σκαλοπάτι προς την πρώτη ομάδα απέκτησε αυτόνομη δυναμική και οντότητα και σήμερα πρωταγωνιστεί στη Β΄ Κατηγορία της Ισπανίας.

Διατήρησε τον τίτλο η Μοντερέι

Όπως και πέρσι, η Μοντερέι κατέκτησε και πάλι το πρωτάθλημα Απερτούρα του Μεξικού, ύστερα από την επικράτησή της με σκορ 3-0 επί της Σάντος Λαγκούνα, στον δεύτερο τελικό μεταξύ των δύο ομάδων. Η ομάδα του Χοσέ Μανουέλ Βούκετιτς ανέτρεψε το εις βάρος της 3-2 του πρώτου αγώνα και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ουμπέρτο Σουάζο, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ, διατήρησε τα "σκήπτρα" της.

Αυτό ήταν το τέταρτο πρωτάθλημα για τους «Ραγιάδος».

Σε ένα μήνα θα επιστρέψει ο Ιγκουαΐν

Ένα μήνα υπολογίζεται ότι ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν θα απουσιάσει από τις υποχρεώσεις της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Αργεντινός επιθετικός θα ξεκινήσει σήμερα συντηρητική θεραπεία για να επιστρέψει το συντομότερο στα γήπεδα.

Το ιατρικό επιτελείο της «βασίλισσας» θεωρεί ότι αν δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα, τότε ο 23χρονος παίκτης θα μπορεί σε περίπου τριάντα μέρες να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Τη φετινή σεζόν ο Ιγκουαΐν έχει παίξει σε 18 ματς και έχει πετύχει 11 γκολ. Ο Αργεντινός είχε υποστεί κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου, όμως αποφάσισε να μην υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και προσπαθεί να ξεπεράσει με ανώδυνο τρόπο τον τραυματισμό του.

Επιμένουν οι Άγγλοι για Σισέ

Τελειωμό δεν έχουν τα δημοσιεύματα στην Αγγλία που θέλουν τον Τζιμπρίλ Σισέ να αποτελεί στόχο ομάδων της χώρας.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της «News of the World» στην οποία γίνεται λόγος για την προσπάθεια του Ζεράρ Ουγιέ να συνεργαστεί με τον Γάλλο άσο του Παναθηναϊκού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Άστον Βίλα διαθέτει ένα ποσό της τάξης των 9 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσει.

«Η Άστον Βίλα θα αποσπάσει την υπογραφή του πρώην επιθετικού της Λίβερπουλ και νυν του Παναθηναϊκού, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας του Ιανουαρίου», γράφει χαρακτηριστικά η «Newsoftheworld».

Xιμένεθ: "Έχετε τελειώσει για μένα"

Η νέα απώλεια βαθμών της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά με αντίπαλο τον Ατρόμητο, έκανε "πυρ και μανία" τον Μανόλο Χιμένεθ.
Ο Ισπανός τεχνικός ήταν εξοργισμένος με την άσχημη αγωνιστική εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα στο Περιστέρι και δεν δίστασε να τους ασκήσει αμείλικτικη κριτική, τόσο στην ανάπαυλα όσο και μετά τον αγώνα.

"Αυτή η εικόνα αποτελεί ντροπή. Κάποιοι είστε αδιάφοροι. Δεν προσπαθείτε καθόλου. Πάτε πάντα δεύτεροι στη μπάλα. Δεν έχουμε κερδίσει καμία διεκδίκηση της μπάλας.

Δεν είστε καθόλου πιεστικοί, ειδικά στη μεσαία γραμμή, και οι αντίπαλοι κυκλοφορούν με άνεση τη μπάλα", τόνισε ο Ισπανός τεχνικός στους "κιτρινόμαυρους" άσους λίγο πριν βγουν στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο μέρος, προσθέτοντας μάλιστα πως "θα μπορούσαμε να χάνουμε με 3-0, είμαστε τυχεροί που είμαστε ισόπαλοι. Όποιος δεν θέλει, να το πει, να τον βγάλω".

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ λίγο έλειψε να "κλέψει" το παιχνίδι με το εξαιρετικό γκολ του Μπλάνκο στο 85' όμως δέχτηκε τελικά την ισοφάριση στο 89' από τον Αναστασάκο, με τον Χιμένεθ να είναι ακόμά πιο σκληρός με τους παίκτες του όταν η αποστολή επέστρεψε στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει πριν τον αγώνα.

"Θα πάρω μέτρα με κάποιους παίκτες! Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Κάποιοι να τα δίνετε όλα στα ντέρμπι και να αδιαφορείτε στα υπόλοιπα παιχνίδια. Για κάποιους από εσάς ο χρόνος τελείωσε!

Δεν θα πάρετε άλλη ευκαιρία. Είχατε ήδη πολλές και δείξατε ότι δεν αξίζετε να φοράτε τη φανέλα της ΑΕΚ! Έχετε τελειώσει για μένα", ξεκίνησε τον εξάψαλμό του ο Χιμένεθ, για να συνεχίσει στο ίδιο επιθετικό ύφος:

"Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν με δέκα παίκτες και ήμασταν καλύτεροι. Είναι δυνατόν; Γιατί αφήσατε πάλι ένα ημίχρονο;

Γιατί δεν βγήκατε από το πρώτο λεπτό από τη νίκη, όπως κάνετε στα ντέρμπι; Δεν έχετε νοοτροπία νικητή! Δεν έχετε φιλοδοξίες. Συμβιβάζεστε με το να κερδίζετε τα ντέρμπι και μόνο. Όλα τα παιχνίδια όμως δίνουν τρεις βαθμούς".

Ο Χιμένεθ όμως δεν έμεινε εκεί αλλά άσκησε ατομική κριτική στον Γκερέιρο, κατηγορώντας τον για αδιαφορία (σ.σ τον αντικατέστησε νωρίς στο πρώτο ημίχρονο):

"Ο Ρότζερ για παράδειγμα ήταν προφανές ότι ήταν αδιάφορος. Σε άλλα ματς δίνεις 3-4 κάθετες, σήμερα δεν έκανες τίποτα, το χειρότερο όμως είναι ότι δεν είχες διάθεση να κάνεις κάτι.

Σας είχα ξαναπεί, μπορώ να καταλάβω ότι μία φορά δεν σας βγαίνει το παιχνίδι. Καλύψτε το με τη διάθεσή σας".

Από τα "καρφιά" του προπονητή της Ένωσης δεν γλίτωσαν πάντως και άλλοι ποδοσφαιριστές. "Δεν επιτρέπεται να ενεργείς τόσο έμπειρος παίκτης έτσι, όταν έχεις ήδη κάρτα", ήταν τα παράπονά του προς τον Πάπα Μπούπα Ντιόπ, ο οποίος άφησε την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα πριν τελειώσει το πρώτο μέρος, ενώ στον Γιάχιτς ανέφερε αναφορικά με το γκολ της ισοφάρισης:

"Ο αντίπαλος επιθετικός έχει όλη την άνεση και το χρόνο να σεντράρει. Γιατί δεν τον μαρκάρεις; Γιατί κάθεσαι και τον βλέπεις;".

Για τον επίλογό του μάλιστα, ο Χιμένεθ υπενθύμισε στους παίκτες του τους αρκετούς χαμένους βαθμούς σε θεωρητικά εύκολα ματς, τα οποία την έχουν απομακρύνει από την κορυφή.

"Μέχρι πότε θα τρώμε τέτοια χαζά γκολ; Έχουμε ήδη δεχτεί αρκετά αστεία γκολ. Ξέρετε πόσους βαθμούς θα είχαμε αν παλεύατε τα ματς με Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, Καβάλα και Ατρόμητο, όπως παλέψαμε στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό;"

«Κυανόλευκος» συναγερμός!

Η έβδομη φετινή ισοπαλία στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ σηματοδοτεί τις εξελίξεις στον Ηρακλή. Καυστική ανακοίνωση από την ΠΑΕ. Χάνει Τούμπα ο Ντάνι. Μάρα: «Πρέπει να κάνουν υπομονή οι οπαδοί».
Το αποτέλεσμα με τον Εργοτέλη στο «Καυταντζόγλειο» (σ.σ 1-1) προκάλεσε αγωνιστικούς και όχι μόνο τριγμούς στην ομάδα του Ηρακλή, Η εικόνα που παρουσιάζει εντός αγωνιστικού χώρου η ομάδα δεν είναι η ενδεδειγμένη και η αναμενόμενη από τον κόσμο του «Γηραιού».
 Επί του θέματος εξέδωσε και ανακοίνωση η ΠΑΕ της ομάδας της Θεσσαλονίκης μέσω της οποίας αναφέρει τα εξής:
«Ο κόσμος και η διοίκηση του Ηρακλή περιμένουν από τους παίκτες να αντιληφθούν και να συνειδητοποιήσουν σε ποια ομάδα αγωνίζονται και ποια φανέλα φορούν. Μέσα από τη σειρά των τελευταίων εμφανίσεων, αποδεικνύεται ότι απέχουν πολύ από αυτό και αποτελεί υποχρέωσή τους να μας αποδείξουν το αντίθετο, με έργα, στον αγωνιστικό χώρο», αναφέρει η σχετική ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ.

Μάρα: «Υπομονή και νίκη στην Τούμπα»
Για τα σκηνικά που διαδραματίστηκαν τοποθετήθηκε και ο Μπόγκνταν Μάρα ο οποίος τόνισε:
«Οι οπαδοί πρέπει να κάνουν υπομονή. Η ομάδα χρειάζεται παίκτες. Ελπίζω να γίνουν προσθήκες τον Ιανουάριο. Λείπανε παίχτες από κάρτες, από τραυματισμούς, η ομάδα προσπαθεί για το καλύτερο, δεν καταλαβαίνω γιατί οι οπαδοί είναι τόσο εξαγριωμένοι. Το μόνο που έχουμε να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε στα επόμενα παιχνίδια. Πάμε για νίκη στην Τούμπα».

Χάνει την Τούμπα ο Ντάνι

Επί των αγωνιστικών τεκταινομένων ο Ντάνι έχει υποστεί θλάση οπισθίων μηριαίων στο δεξιό πόδι, και αύριο θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του. Ο Πορτογάλος άσος θα χάσει σίγουρα το ματς της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ

«Δεν είναι φαβορί η Αρσεναλ»

Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν έχρισε φαβορί την ομάδα του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος παρότι βρίσκεται στην κορυφή. Ο προπονητής της Αρσεναλ τόνισε ότι θέλουν βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι.Ο Αλσατός τεχνικός στάθηκε και στις γκέλες της Τσέλσι: «Βρισκόμασταν πέντε βαθμούς πίσω από την κορυφή και είχαμε να παίξουμε με Γουλβς και Eβερτον εκτός. Επομένως, το να είσαι πρώτος τρεις εβδομάδες μετά είναι πολύ σημαντικό. Όμως δεν είμαστε φαβορί, απλώς βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στην κορυφή. Κοιτάξτε τις αποδόσεις. Θα έπρεπε να το έχετε κάνει και στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Συνολικά το αμυντικό μας ρεκόρ πέρυσι δεν ήταν αρκετά καλό για να πάρουμε τον τίτλο. Όμως η Τσέλσι δεν έχανε τόσους βαθμούς όσους φέτος. Έχουμε 32 βαθμούς και πιστεύω ότι αμυντικά μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Φυσικά και θέλουμε να βελτιωθούμε σε αυτό τον τομέα».

Χάβος σε Κλάους: «Μπες και βάλε γκολ»!

Απίστευτη ατάκα του Αθανασιάδη μετά τη λήξη του αγώνα της Λάρισας. Ο σκόρερ του ΠΑΟΚ είπε: «Πριν με βάλει, ο Μάκης Χάβος μου είπε μπες μέσα και βάλε γκολ».
Κι ακόμη: «Εγώ δουλεύω στις προπονήσεις. Η δουλειά του επιθετικού είναι να σκοράρει και αυτό προσπαθώ να κάνω κάθε φορά που μου δίνεται η ευκαιρία. Το γκολ το αφιερώνω στην οικογένειά μου και στον κόσμο του ΠΑΟΚ».

Λαζαρίδης: «Παίξαμε με την ψυχή μας για τον Άρη»

Ο Νίκος Λαζαρίδης μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης (1-0), είπε: «Είμαστε κουρασμένοι και σήμερα παίξαμε με την ψυχή μας για τον Άρη. Είναι πολύ σημαντικοί οι τρεις βαθμοί για μας. Προερχόμασταν μετά από ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι όπου τα δώσαμε όλα και είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν καλό αντίπαλο όπως είναι ο Αστέρας Τρίπολης. Σημασία έχει ότι ήμασταν καλά στημένοι στο γήπεδο και κερδίσαμε».
Κι όσο για το ότι βρέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που είδα φίλους μου αλλά ως επαγγελματίας είμαι χαρούμενος που τους κέρδισα».

Ισοπαλία στο "Geoffroy-Guichard"

Ο Φερνάντο "έσωσε την παρτίδα" για την Μπορντό. Με το γκολ που πέτυχε ένα λεπτό πριν το τέλος χάρισε στους "γιρονδίνους" το βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στη Σεντ Ετιέν (2-2), στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 16ης αγωνιστικής του σαμπιονά.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 30' με τον Μπενκαλφαλά, αλλά οι γηπεδούχοι γύρισαν το ματς χάρη στα γκολ των Εμπόντο (67') και Μποκανέγκρα (69'). Τελικά την τελευταία λέξη την είπε στο 89' ο Φερνάντο...
  

Κούσζιακ για Ολυμπιακό

Ο Τόμαζ Κούσζιακ είναι υποψήφιος για τον Ολυμπιακό Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mirror, ο Πολωνός πορτιέρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αφήσει όπως όλα δείχνουν το «Ολντ Τράφορντ» και ο Ολυμπιακός μαζί με τις Στουτγκάρδη και Άστον Βίλα είναι ομάδες που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Τον θέλει και η Γουίγκαν αλλά ο Κούσζιακ δεν προτίθεται να πάει σε μια ομάδα που μάχεται για τη σωτηρία της.Ο ίδιος ο παίκτης πάντως , αρνείται ότι θα εγκαταλείψει το Μάντσεστερ το χειμώνα και αφήνει ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο για το καλοκαίρι.

Θα τεστάρει Λουσέν

Την περίπτωση του Πέτερ Λουσέν εξετάζουν στην ΑΕΚ. Ο 31χρονος Γάλλος αμυντικός μέσος αναμένεται τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα, για να δοκιμαστεί από την ΑΕΚ. Τις δυνατότητές του, τις γνωρίζει καλά ο Χιμένεθ από την πολυετή θητεία του στα ισπανικά γήπεδα. Ο Ισπανός τεχνικός θεωρεί πως, αν ο Λουσέν έχει ξεπεράσει πλήρως την εγχείρηση χιαστών, που έκανε τον περασμένο Σεπτέμβρη θα μπορέσει να προσφέρει πολλά στην "Ενωση". Πριν από την ΑΕΚ ο Λουσέν είχε δοκιμαστεί (και απορριφθεί) από τις Κολωνία και Σάλκε.

Επιθέσεις σε πούλμαν

Επιθέσεις δέχτηκαν πούλμαν οπαδών του Ολυμπιακού Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον τριών λεωφορείων, με οπαδούς του Ολυμπιακού τα οποία επέστρεφαν από Καβάλα. Από την επίθεση, που έγινε στην Εγνατία Οδό, ένα χιλιόμετρο πριν από τον κόμβο Λαγκαδά, προκλήθηκαν φθορές στις τζαμαρίες τριών οχημάτων. Σε ένα άλλο επεισόδιο, που εκτυλίχτθηκε δ ύο χιλιόμετρα μετά τον κόμβο Δερβενίου, επί της Εγνατίας Οδού, άγνωστοι εκσφενδόνισαν πέτρες και βόμβα μολότοφ εναντίον άλλου λεωφορείου, χωρίς όμως να πετύχουν το στόχο τους. Από την Αστυνομία δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ τα λεωφορεία συνέχισαν κανονικά τα δρομολόγιά τους.

Για την ιστορία και την τιμή του

Όταν λέγεσαι Παναθηναϊκός, ακόμη και σε ματς χωρίς βαθμολoγικό κίνητρο, δεν δικαιούσαι να είσαι αδιάφορος. Οι «πράσινοι» πέταξαν για Δανία και μιλώντας στο αεροδρόμιο, τόνισαν ότι θα παίξουν κόντρα στην Κοπεγχάγη με στόχο να προφυλάξουν την ιστορία και την τιμή της ομάδας. Τέλος στη μετραγραφολογία έβαλε ο Κώστας Αντωνίου.

Ο τεχνικός της ομάδας, Ζεσουάλντο Φερέιρα, αρκέστηκε να πει: «Πάμε για τη νίκη», ενώ ο Λουΐς Γκαρσία πρόσθεσε: «Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα».

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, Κώστας Αντωνίου, τόνισε: «Πάμε να προφυλάξουμε το όνομα και την ιστορία του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη. Πρέπει να μπει ένα τέλος στη μεταγραφολογία γιατί δεν κάνει καλό αλλά κακό στην ομάδα», ενώ αναφερόμενος στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη Δανία (στο -5 είναι η θερμοκρασία) αρκέστηκε να πει: «Ο καιρός θα είναι ο ίδιος και για τις δύο ομάδες».

Δηλώσεις έκανε και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος έδειξε επίσης αποφασισμένος να μην επιτρέψει να καταγραφεί αρνητικό ρεκόρ στην ευρωπαϊκή ιστορία του Παναθηναϊκού.

«Θα παίξουμε για την τιμή μας στην Κοπεγχάγη. Είμαι απογοητευμένος από την παρουσία μας στο Champions League. Είναι η χειρότερη χρονιά μου σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κάποιοι είχαν αμφιβολίες για μας, αλλά είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα», ήταν τα λόγια του Βραζιλιάνου μέσου.

Δεν έχει ξεχάσει τον Μιλίτο ο Μουρίνιο

Αυξάνονται οι πιθανότητες η Ρεάλ Μαδρίτης να κινηθεί για την απόκτηση ενός επιθετικού τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τη Βαλένθια ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν χρησιμοποίησε τον Καρίμ Μπενζεμά, αν και ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να πάρει τον Ντιέγκο Μιλίτο στη «βασίλισσα».

Ο 32χρονος επιθετικός ήταν από τους βασικούς συντελεστές στο τρεμπλ (πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League) της Ίντερ την περσινή σεζόν. Ωστόσο, ο Αργεντινός δεν έχει καλές σχέσεις με τον διάδοχο του Μουρίνιο, τον Ράφα Μπενίτεθ, και έχει παίξει σε 13 ματς (έχοντας πετύχει τρία γκολ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μιλίτο έχει παίξει με τη φανέλα των «νερατζούρι» στο φετινό Champions League και, εφόσον αποκτηθεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση. Το συμβόλαιο του Αργεντινού λήγει το καλοκαίρι του 2014.