Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Ζουέλα: «Είναι… τρέλα ο ΠΑΟΚ»

Ο Φρανσίσκο Ζουέλα μίλησε σήμερα στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis». Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ αρχικά ξεκαθάρισε πως: «η θέση μου είναι κεντρικός αμυντικός. Όταν μου ζητήθηκε να παίξω και δεξιά είπα πως ασφαλώς θα το κάνω και μάλιστα όσο καλύτερα μπορώ γιατί είμαι επαγγελματίας. Όμως η θέση μου είναι διαφορετική».
Για την μεγάλη χθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ στην Λάρισα τόνισε: «Ξέραμε ότι έπαιζαν στο καινούριο τους γήπεδο και ότι ήταν σε δύσκολη βαθμολογική θέση, οπότε ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη. Όμως και εμείς ήμασταν συγκεντρωμένοι στο μεγαλύτερο διάστημα και κατορθώσαμε να φύγουμε με τρεις πολύτιμους βαθμούς. Ο ΠΑΟΚ θα βρει τον δρόμο του. Η ομάδα ξέρει τι θέλει στο γήπεδο όμως έχει καλές και κακές στιγμές. Δεν υπάρχουν προβλήματα στα αποδυτήρια όμως υπάρχει λίγη κούραση. Μην ξεχνάτε ότι φέτος έχει παίξει δέκα περισσότερα ματς σε σχέση με την περσινή χρονιά. Η ομάδα μπήκε με πολύ καλή ψυχολογία στην σεζόν όμως υπήρχαν οι αλλαγές προπονητών και κάποια αρνητικά αποτελέσματα οπυ επηρέασαν. Μας βοήθησε πάντως το Europa League όπου η ομάδα πήγαινε καλά. Θέλουμε παντού να είμαστε ψηλά όμως μερικές φορές είναι δύσκολο να συμβεί».
Για την προσωπική του απόδοση και για το γεγονός πως δεν έπαιξε σε κάποια παιχνίδια στο ξεκίνημα της χρονιάς τόνισε: «Ήταν κάτι που με στεναχωρούσε γιατί όταν ήρθα περίμενα να παίξω. Όμως ο ΠΑΟΚ έχει πέντε σέντερ μπακ που άνετα μπορούσαν να σταθούν σε όλες τις ελληνικές ομάδες. Ήξερα πως πήγαιναν κάποιοι καλά και από πέρυσι και το μόνο που μπορούσα να κάνω είναι να δουλεύω και να περιμένω να μου δοθεί η ευκαιρία. Σήκωσα το κεφάλι και τώρα έφθασε η ώρα που αγωνίζομαι έστω και στην θέση αυτή».
Για την διαφορετική (προς το καλύτερο) εικόνα του ΠΑΟΚ στο Europa League είπε: «Ίσως είναι λογικό, γιατί στην Ευρώπη και το κίνητρο μπορεί να είναι μεγαλύτερο. Όχι μόνο για την προβολή των παικτών αλλά και για την ομάδα. Παίζουν ρόλοι οι βαθμοί στην Ευρώπη αλλά και οι νίκες που φέρνουν χρήματα».
Για την ζωή στην Ρωσία είπε: «Η Ελλάδα για μένα είναι η χώρα του Θεού. Όταν έφυγα από την Ξάνθη έψαχνα κάτι καλύτερο και ως επαγγελματίας πήγα στην Κουμπάν που μου είχε κάνει μία πολύ καλή πρόταση. Εκεί όμως η κατάσταση δεν ήταν τόσο καλη. Τώρα είμαι στον ΠΑΟΚ και νιώθω πολύ καλά».
Όταν ο Ζουέλα ρωτήθηκε για την διαιτησία υπογράμμισε: «Οι διαιτητές πληρώνονται για να κάνουν καλά την δουλειά τους. Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι παραπάνω».
Για την συνέχεια του πρωταθλήματος επισήμανε: «Δεν πρέπει να χάσουμε άλλους βαθμούς. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός βέβαια δεν θα έχουν και παιχνίδια στην Ευρώπη και είναι πιο εύκολο γι΄ αυτούς. Για μένα η μοναδική διαφορά του ΠΑΟΚ από αυτές τις ομάδες είναι τα χρήματα. Τίποτε άλλο δεν έχει να ζηλέψει ο ΠΑΟΚ. Διαθέτει ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν σε όλες τις ελληνικές ομάδες. Αν ο ΠΑΟΚ είχε τα χρήματα που έχουν αυτοί θα μπορούσε να κάνει κάτι πολύ παραπάνω».
Για το κλίμα του κόσμου στην Θεσσαλονίκη τόνισε: «Δεν το έχω ξαναδεί στην ζωή μου αυτό το πράγμα. Πιστεύω ότι και αυτοί που παίζουν σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό, θα ήθελαν να παίξουν στον ΠΑΟΚ και στην τούμπα. Είμαι βέβαιος γι΄ αυτό. Δεν μπορείς να το εξηγήσεις αυτό το φαινόμενο. Προσωπικά έχω πάει και στο Καραϊσκάκη και στο ΟΑΚΑ και δεν έχω ξαναδεί τέτοια ατμόσφαιρα. Αυτό είναι τρέλα. Όταν έπαιζα στην Ξάνθη ανυπομονούσα να έρθω στην Τούμπα. Γι΄ αυτό και πίστευα ότι αυτή η ομάδα ταιριάζει στην φιλοσοφία μου και τη νοοτροπία μου. Γι΄ αυτό και στην αρχή ανυπομονούσα να παίξω».
Ο Φρανσίσκο Ζουέλα τόνισε παράλληλα ότι θα ήθελε να δει και άλλες ομάδες να κάνουν γήπεδα όπως αυτό της ΑΕΛ, αν και εκτιμά πως είναι δύσκολο λόγω της κρίσης, ενώ αποκάλυψε τι του είπε ο Βιεϊρίνια πριν το ματς με την Λάρισα, για τον Αθανασιάδη. «Μου είχε πει ο Βιεϊρίνια ότι ο Αθανασιάδης το μυρίζεται το γκολ και ότι έχει σκοράρει πάλι εναντίον της Λάρισας. Σκεφτόμουν κι εγώ… μακάρι να μπει και να το βάλει. Όταν έγινε η αλλαγή και είδα τον Κριστιάνο να του δίνει την πάσα και να σουτάρει ήταν σκέτη… τρέλα! Το ποδόσφαιρο είναι θέμα στιγμής. Ο Αθανασιάδης το μυρίζει το γκολ. Το έχει. Είναι πολύ καλός όμως γενικά στον ΠΑΟΚ υπάρχουν εξαιρετικοί επιθετικοί». Όσο για τις προπονήσεις τόνισε πως: «δεν είναι κριτήριο απαραίτητα. Το ποδόσφαιρο και ο αγωνιστικός χώρος είναι κάτι άλλο. Σίγουρα βοηθάει η προπόνηση όμως κάποιοι παίκτες αποδίδουν διαφορετικά σε κανονικές συνθήκες αγώνα».
Για την συνεργασία με τον Πάμπλο Κοντρέρας είπε: «Είναι απίστευτα αυτά που κάνει. Είμαι πολύ χαρούμενος γι΄ αυτόν. Νιώθω πραγματική σιγουριά όταν παίζω μαζί του».
Για τον αγώνα με την Ντινάμο σχολίασε: «Είναι ένα πολύ καθοριστικό παιχνίδι. Θα ασχοληθούμε όταν έρθει η ώρα. Καλύτερα να μιλάμε στο γήπεδο».
Για το φετινό πρωτάθλημα γενικότερα σχολίασε: «Νομίζω ότι τέσσερις – πέντε ομάδες ξεχωρίζουν. Οι υπόλοιπος είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο».
Για την συνεργασία του με τον Ζοσέ Μουρίνιο επισήμανε: «Αυτός ο άνθρωπος είναι ικανός να σου βγάλει ότι έχεις μέσα σου. Να γίνει ο καλύτερος φίλος σου. Να πάτε για φαγητό, να βγείτε βόλτα. Είναι πολύ κοντά στους παίκτες και γι΄ αυτό μετά απαιτεί από αυτούς να κάνουν στο γήπεδο αυτά που θέλει. Μία φορά είχαμε κερδίσει σε παιχνίδι που γινόταν Σάββατο και μας κάλεσε στη μία το βράδυ σε νυχτερινό μαγαζί. Ο πρόεδρος είχε τρελαθεί και τον πήρε τηλέφωνο να δει τι συμβαίνει. Ο Μουρίνιο του απάντησε πως: «κι αυτή είναι προπόνηση». Υπάρχει γενικότερα εμπιστοσύνη ανάμεσα σε παίκτες και προπονητή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: