Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Σαρωτικοί μακριά από τη Νέα Υόρκη οι Νικς

Επτά διαδοχικές νίκες μακριά από την έδρα τους μετρούν οι Νιου Γιορκ Νικς με τελευταίο τους θύμα τους Ράπτορς. Οι Σπερς έφτασαν σε μία από τις πιο άνετες νίκες έως τώρα κόντρα στους Χόρνετς την ώρα που οι Νάγκετς διεύρυναν το σερί τους στις 7 νίκες υποδεχόμενοι τους Γκρίζλις. Με νίκες προχώρησαν Βοστώνη και Φίνιξ, ενώ οι Μπλέιζερς έδωσαν τέλος στο σερί των έξι ηττών επικρατώντας των Κλίπερς στο Πόρτλαντ.
Με τον Αμάρε Στούντεμαϊρ να προσθέτει άλλο ένα double-double (31π., 16ρ.) στα κατορθώματά του οι Νικς έφυγαν νικητές 116-99 από το Τορόντο και πλέον μετρούν 7 συνεχόμενες νίκες μακριά από τη Νέα Υόρκη. Ο Ουίλσον Τσάντλερ βοήθησε τα μέγιστα με τους 21 πόντους που πέτυχε ενώ από πλευράς Ράπτορς ξεχώρισαν οι Μπέιλες (23π., 7ρ., 6ασ.) και Τζόνσον (22π., 16ρ.). Αποντος έμεινε ο Λίνας Κλέιζα σε 10 λεπτά συμμετοχής.
Σερί επτά νικών τρέχουν οι Νάγκετς με τελευταίο τους "θύμα" τους Μέμφις Γκρίζλις. Ο Νενέ με 27 πόντους και ο Αρόν Αφαλό με ρεκόρ καριέρας (25π.) χάρισαν στον προπονητή τους, Τζορτζ Καρλ την υπ' αριθμό 999 νίκη της καριέρας του. Τη 1000ή θα επιχειρήσει να την πετύχει στη Σάρλοτ ώστε να μπει στο κλαμπ των: Ντον Νέλσον, Λένι Ουίλκινς, Πατ Ράιλι, Τζέρι Σλόαν, Φιλ Τζάκσον και Λάρι Μπράουν.
Σε περίπατο μετέτρεψαν την επίσκεψή τους στο Νιου Τζέρσεϊ οι Σέλτικς συντρίβοντας 100-75 τους Νετς. Ο Νέιτ Ρόμπινσον με 21 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών. Ο αλάνθαστος, Στιβ Νας με 20 πόντους (7/7 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 3/3 βολές) και 17 ασίστ και ο Χακίμ Ουόρικ, με 26 πόντους ερχόμενος από τον πάγκο, οδήγησαν τους Σανς στη νίκη με 125-108 επί των Ουίζαρντς οι οποίοι αγνοούν την επιτυχία μακριά από την πρωτεύουσα (0-10).
Οι Χόρνετς δεν θυμίζουν σε τίποτα την ομάδα που ξεκίνησε τη σεζόν με 8-0 και έγιναν βορά στις διαθέσεις των Σαν Αντόνιο Σπερς. Ο Τόνι Πάρκερ με 19 πόντους ηγήθηκε των νικητών οι οποίοι προηγήθηκαν ακόμη και με 38 πόντους κατά τη διάρκεια του ματς. Μετά από έξι διαδοχικές ήττες οι Μπλέιζερς επέστρεψαν στις νίκες επικρατώντας των Λος Αντζελες Κλίπερς. Κορυφαίος της ομάδας του Πόρτλαντ ήταν ο Ουέσλι Μάθιους με 26 πόντους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: