Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

300άρης ο Μαρκόπουλος!!

Τα τελευταία χρόνια ο Σούλης Μαρκόπουλος καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Αύριο θα σημειώσει ένα ακόμη βάζοντας τον πήχη πολύ ψηλά για τους επόμενους προπονητές της ομάδας. Κόντρα στη Σολνόκι θα φτάσει τα 300 επίσημα παιχνίδια στον πάγκο του «Δικεφάλου»!

Πρόκειται για επίτευγμα που μοιάζει σχεδόν απίθανο να καταρριφθεί ειδικά με τα δεδομένα του σύγχρονου μπάσκετ στο οποίο φαινόμενα πολύχρονης συμπόρευσης ομάδων με τον ίδιο προπονητή δεν είναι συνηθισμένα. Ο Σούλης Μαρκόπουλος διανύει την τρίτη θητεία του στον πάγκο της ομάδας και την έβδομη σεζόν του σε αυτήν, κάτι που από μόνο του είναι ξεχωριστό.

Τελείωσε την περσινή σεζόν έχοντας φτάσει στα 297 ματς με τον ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις και μετά τα δύο πρώτα της φετινής με το Ρέθυμνο για το κύπελλο και την ΑΕΚ για το Πρωτάθλημα έφτασε στα 299 οπότε αύριο θα σπάσει το «φράγμα» των 300. Οι 299 κατανέμονται ως εξής: 234 για το Πρωτάθλημα (135 νίκες και 99 ήττες), 18 για το Κύπελλο Ελλάδας (10 νίκες και οχτώ ήττες) και 47 για την Ευρώπη (23 νίκες και 24 ήττες).

Η διαδρομή μέχρι τα 300 επίσημα ματς στο «τιμόνι» του ΠΑΟΚ άρχισε στις 5 Ιανουαρίου 1994. Τότε ο Σούλης Μαρκόπουλος έκανε ντεμπούτο ως πρώτος προπονητής, διαδεχόμενος τον Ντούσαν Ίβκοβιτς που είχε αποχωρήσει μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων. Ο Μαρκόπουλος συνδύασε το ντεμπούτο του με μία ευρωπαϊκή νίκη με 71-67 επί της τότε Ρεκοάρο Μιλάνο στο Αλεξάνδρειο για την 5η αγωνιστική των ομίλων του κυπέλλου Κόρατς που στη συνέχεια κατέκτησε ο ΠΑΟΚ. Ο Ουόλτερ Μπέρι με 22 πόντους ηγήθηκε εκείνο το βράδυ του «δικεφάλου» απέναντι στην πανίσχυρη ιταλική ομάδα των Τζόρτζεβιτς, Ρίβα, Μενεγκίν και Σκονοκίνι.

Η εξέλιξη της διαδρομής του Σούλη Μαρκόπουλου έδειξε πως εκείνο ήταν ένα ιστορικό παιχνίδι και σίγουρα ξεχωριστό για τον ίδιο, όπως θα είναι και το αυριανό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη σχετική λίστα των προπονητών με τα περισσότερα ματς στον πάγκο του ΠΑΟΚ ακολουθούν ο Μπάνε Πρέλεβιτς μς 144 και ο Ντούσαν Ιβκοβιτς με 124. Λιγότερα από τα μισά του Μαρκόπουλου δηλαδή. Συνολικά στο επίπεδο των προπονητών που δούλεψαν στην Ελλάδα περισσότερα παιχνίδια σε μία ομάδα έχει μόνο ο Ομπράντοβιτς με τον Παναθηναϊκό (683 χωρίς το κύπελλο Ελλάδας) ενώ ο Πεδουλάκης έχει 292 με το Περιστέρι και ο Ιβκοβιτς 284 με τον Ολυμπιακό χωρίς το κύπελλο.
*Πηγή: metrosport.gr*

Μία τελευταία ευκαιρία για τον Α.Σ.!!

Γράφει ο Βασίλης Μάστορας 
Μέσα στην απροθυμία που υπάρχει για την διοικητική εμπλοκή στον Α.Σ. Αρης, λογικό είναι να ακούγεται στην οικογένεια των κίτρινων, έστω και με το στοιχείο της υπερβολής, το «κάθε υποψηφιότητα δεχτή».

Οι τρεις άγονες Γ. Συνελεύσεις, εκ των οποίων οι δύο μάλιστα διακόπηκαν, ήταν ένα κακό μαντάτο για τον ιστορικό σύλλογο. Συγχρόνως η αδυναμία του Τ.Α.Π. να αγωνισθεί με πλήρη ομάδα στην τελευταία επίσημη υποχρέωση του, λόγω οικονομικής εκκρεμότητας  που υπάρχει σε επτά αθλητές που υπέγραψαν νέα συμβόλαια, ήταν επόμενο να δρομολογήσει εξελίξεις.

Οι εποχές των «παχιών αγελάδων» έχουν περάσει οπότε υπάρχει και λειψανδρία εύρωστων οικονομικά παραγόντων που να ασχολούνται με τα διοικητικά των ομάδων. Το παραγοντικό χόμπι είναι ένα ακριβό σπορ το οποίο γίνεται ακριβότερο στην εποχή της οικονομικής κρίσης.

Ετσι δεν είναι παράδοξο που μέχρι και σήμερα υπάρχει αδιέξοδο σ’ ένα σωματείο όπως είναι ο Αρης, καθώς υπάρχει και ένας πρόσθετος παράγοντας: Το περιβάλλον δεν είναι τόσο καθαρό, οπότε δημιουργούνται πρόσθετοι λόγοι που αποθαρρύνουν, ίσως, και τους τελευταίους ρομαντικούς παράγοντες.

Παρ’ όλα αυτά στο και πέντε υπάρχει ενδιαφέρον για τον σχηματισμό διοίκησης η οποία θα επωμισθεί τις ευθύνες του Ερασιτέχνη σε μία κομβική στιγμή.

Ο κ. Γιάννης Ψηφίδης ο οποίος στο παρελθόν είχε συμμετάσχει σε διοικήσεις, τόσο της ΠΑΕ όσο και του Α.Σ. Αρης κατέχοντας την ιδιότητα του προέδρου, αλλά έφυγε με τις χειρότερες εντυπώσεις, πείσθηκε να ενεργοποιηθεί εκ νέου. Το κ. Ψηφίδη ενεθάρρυναν, προκειμένου να ξεπεράσει τις όποιες αναστολές είχε, τόσο εν ενεργεία παράγοντες άλλων τμημάτων των κίτρινων, όσο και οι εκπρόσωποι του οπαδικού κινήματος. Ετσι πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησαν έντονες ζυμώσεις προκειμένου να σχηματοποιηθεί η διοίκηση τα ονόματα της οποίας θα κατατεθούν στο Ειρηνοδικείο.

Το εγχείρημα σαφώς και είναι δύσκολο, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη ποιες θα είναι οι πηγές της χρηματοδότησης της προσπάθειας. Η αγάπη για τον Αρη είναι ένα εξαιρετικό κίνητρο για την ανάμειξη με τα διοικητικά του Ερασιτέχνη, αλλά δεν είναι αρκετή για να λύσει τα οικονομικά προβλήματα που μοιάζουν με βουνό.

Ένα δεύτερο θέμα που μοιάζει με «καυτή πατάτα» είναι η υπογραφή του μνημονίου με τον κ. Καρυπίδη. Ο έφορος έχει ανεβάσει ψηλά το πήχη του μπάτζετ οπότε θα είναι κομματάκι δύσκολο να βρεθεί το πλαίσιο εκείνο που θα διασφαλίζει και τις δύο πλευρές, εάν τυχόν γίνει κανένα κακό.

Μ’ αυτά τα δεδομένα η εξεύρεση απλώς 15 ονομάτων τα οποία θα προταθούν στον Ειρηνοδίκη προκειμένου να πάρουν μία απόφαση δικαστηρίου για την διοίκηση του Α.Σ. Αρης δεν αποτελεί λύτρωση για τον ιστορικό σύλλογο. Το ζήτημα που μπαίνει είναι η αγάπη και η διοικητική ικανότητα των ατόμων αυτών να συνυπάρξει με ένα γεμάτο ταμείο. Διαφορετικά ο Αρης θα πρέπει να αναζητήσει  όχι διοικητικούς παράγοντες, αλλά… μάγους.


*Πηγή: metrosport.gr*

Μακάρι να δικαιωθεί η καλή διάθεση των μεγαλομετόχων!

Αρθρογραφεί ο Στέλιος Γρηγοριάδης 
Αγνοια κινδύνου έχει ο Ιβάν Σαββίδης. Και, μαζί του, ο Σπύρος Παπαθανασάκης. Και οι δύο θέλουν να γίνουν τα ματς ΠΑΟΚ – Ηρακλή με οπαδούς και των δύο ομάδων στις κερκίδες. Καλώς το θέλουν. Ολοι το θέλουμε. Αλλά οι ομάδες κινδυνεύουν με τιμωρίες. Και κανένας από τους δύο δεν είναι, εκ των πραγμάτων, ικανός να ελέγξει όλους τους οπαδούς των ομάδων τους. Μακάρι να μπορούσαν.

Εκείνο που δεν σκέφτονται, ή ίσως δεν θέλουν να σκεφτούν, είναι ότι στο Ελλαδιστάν, ακόμη και εν έτει 2015, επιμένουμε να τιμωρούμε μόνο τις ομάδες σε περίπτωση επεισοδίων και να θεωρούμε ότι έτσι καταπολεμούμε τη βία. Αν, ο μη γένοιτο, τιμωρηθεί η μία ή άλλη ομάδα, τότε ο μεγαλομέτοχός της θα προσγειωθεί στη σκληρή πραγματικότητα. Εκτός κι αν πιστεύουν ότι στους κόλπους των οπαδών των ομάδων τους έπαψαν, ως δια μαγείας, να υπάρχουν κακοί οπαδοί.

Ιδιαίτερα ο Ιβάν Σαββίδης πιστεύει ότι μετά τις δηλώσεις που έκανε με αφορμή τα γεγονότα του αγώνα με την Ντόρτμουντ, άπαντες οι οπαδοί του ΠΑΟΚ συνετίστηκαν. Θεωρεί, μάλιστα, ότι  αυτό επιβεβαιώθηκε από την άψογη ατμόσφαιρα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Εύχομαι να δικαιωθεί πανηγυρικά. Εύχομαι να είναι υπερβολικοί οι φόβοι όσων πιστεύουν το αντίθετο. Εύχομαι επίσης να μη ξαναδοθούν ποτέ αφορμές για έκτροπα, αν και οι θερμοκέφαλοι ενεργούν πολλές φορές χωρίς καν αφορμή και αιτία.

Είναι γεγονός ότι η στάση της Αστυνομίας υπήρξε αρνητική. Αναμενόμενο. Καθόλου βέβαιο δεν είναι ότι θα είναι αρνητικός και ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος θα αποφασίσει σήμερα εάν θα επιτρέψει να δοθούν εισιτήρια στους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Δεν αποκλείεται και να συναινέσει, αν θελήσει να δείξει ευρύτητα πνεύματος και να αποφασίσει να υποστηρίξει την καλή διάθεση που εκδηλώνουν οι μεγαλομέτοχοι των δύο ομάδων. Κι ας φοβάται κατά βάθος ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί αυτό που όλοι απεύχονται.

Από την πλευρά μας, εξαντλήσαμε ήδη τις “συμβουλές”, λέγοντας και επαναλαμβάνοντας το αυτονόητο. Οτι, δηλαδή, δεν υπάρχει κανείς λόγος να “ντυθεί” αυτό το ματς (και κανένα άλλο) με φανατισμό και μίσος. Μόνο μία έκκληση θα προσθέσω: Οσοι δεν ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο και όσοι δεν το αγαπούν, ας μην κάνουν τον κόπο να πάνε ούτε στο Καυτανζόγλειο, ούτε στην Τούμπα, σε περίπτωση που επιτραπεί η είσοδος στους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας. Ας βρουν να ασχοληθούν με κάτι άλλο στη διάρκεια του αγώνα, αντί να πάνε στο γήπεδο έτοιμοι να “παραστρατήσουν”.

ΥΓ. Tα “γαβγίσματα” στον δημοσιογραφικό χώρο, μόνο αηδία προκαλούν στους αναγνώστες, στους ακροατές και τους τηλεθεατές. Ειδικά όταν οφείλονται στην απώλεια μιας είδησης. Δυστυχώς, κάποιοι γερνάνε και αντί να βάλουν μυαλό ξαναγίνονται μωρά...

*Πηγή: metrosport.gr*

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!! Δεύτερο προπονητικό κέντρο εγκαινιάζει η Βιγιαρεάλ!!

Εντός ολίγων ημερών η Βιγιαρεάλ θα εγκαινιάσει το νέο της προπονητικό κέντρο με το όνομα Ciudad Deportiva del Villarreal, το οποίο της κόστισε 3,7 εκατομμύρια ευρώ.
Σε μία πόλη που αριθμεί 51.000 κόσμο θα υπάρχουν πλέον 16 ποδοσφαιρικά γήπεδα κανονικών διαστάσεων, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει ένα γήπεδο ανά 3.187 κατοίκους. Το γεγονός αυτό κάνει την πόλη της Βίλα-Ρεάλ την μητρόπολη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σε ότι αφορά το θέμα των υποδομών.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της διοίκησης του ισπανικού συλλόγου, με το νέο προπονητικό κέντρο θα μπορούν να φιλοξενούνται και να αθλούνται καθημερινά επιπλέον 800 παιδιά, που θα προστεθούν στα περίπου 1000 που έχουν υιοθετηθεί ποδοσφαιρικά από το «κίτρινο υποβρύχιο» αυτή την στιγμή.

Αυτοί όμως φαίνεται να μην γνωρίζουν από ποδόσφαιρο γιατί αντί να παίρνουν καραβιές ξένων απλά επενδύουν στις ακαδημίες τους και σίγουρα θα τους βγει σε καλό.
*Πηγή: metrosport.gr*

«Στον ΠΑΟΚ παίζουν τα συμβόλαια, όχι αυτοί που αξίζουν»

Τις ενστάσεις του για την μεταγραφική πολιτική του ΠΑΟΚ και τον, κατά τη γνώμη του, παραγκωνισμό των Ελλήνων παικτών εξέφρασε μιλώντας στο Metropolis95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» ο Παναγιώτης Κερμανίδης.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Τα τελευταία χρόνια στον ΠΑΟΚ παίζουν τα συμβόλαια και όχι αυτοί που πρέπει να παίζουν. Βάλτε κάτω πόσοι παίκτες πέρασαν τα τελευταία χρόνια από τον ΠΑΟΚ με ψηλά συμβόλαια και έδειξαν ότι δεν μπορούν να σηκώσουν την φανέλα της ομάδας. Ο Μαντούρο, ο Μάρτενς, ο Γκολάσα και πολλοί άλλοι. Και τώρα υπάρχουν παίκτες που χρησιμοποιούνται επανειλλημένως και δεν μπορούν να βοηθήσουν. Ένας από αυτούς είναι ο Σάμπο, ίσως θα μπορούσαμε να βάλουμε και τον Όλσεν σε αυτούς. Σίγουρα λέμε ότι πρέπει να δίνονται ευκαιρίες στους παίκτες, όμως, αυτές οι ευκαιρίες κλείνουν την πόρτα στους Έλληνες. Ξοδεύτηκαν πολλά εκατομμύρια, τα οποία μπορούσαν να μείνουν στη Θεσσαλονίκη και σε Έλληνες παίκτες. Δεν είναι μεγάλες οι διαφορές Ελλήνων και ξένων. Η περίπτωση Μπερμπάτοφ, φυσικά, είναι τελείως διαφορετική. Είναι ένας μεγάλος παίκτης εγνωσμένης αξίας και το μεγάλο όνομα που κουβαλά μπορεί να φέρει έσοδα στον ΠΑΟΚ».

Για το ποιος παίκτης μπορεί να κάνει τη διαφορά: «Αυτήν την στιγμή, ο Μακ κάνει τη διαφορά. Είναι ο καλύτερος επιθετικός. Για έναν τέτοιο παίκτη δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Για τους άλλους πρέπει να περιμένουμε. Και αυτό το περίμενε δημιουργεί θέμα με τους Έλληνες».
*Πηγή: metrosport.gr*

Επιτέλους γκρεμίστε το!!

Αρθρογραφεί ο Δημήτρης Μπούζας 
Ο Πρωθυπουργός και ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υφυπουργός χαρακτηρίζουν την ΕΠΟ και το «όλον σύστημα» της, σαν ένα ιδιότυπο Βατικανό που περιφρονεί το Σύνταγμα και τους νόμους του ελληνικού κράτους. Ήρθε λοιπόν η ώρα για να το κατεδαφίσουν.

Οι Έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι (και όχι μόνον) το τελευταίο διάστημα παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αλλεπάλληλες και σφοδρές επιθέσεις της Πολιτείας με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο για θέματα αθλητισμού Υφυπουργό να «βγαίνουν μπροστά», να καταγγέλλουν αλλά και να υπόσχονται την άμεση εξυγίανση του χώρου και την απαλλαγή του από τους μαφιόζους που δρουν ανεξέλεγκτοι και ασύδοτοι.

Ο κ. Τσίπρας στις προγραμματικές του δηλώσεις αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη της αντιμετώπισης της γνωστής «μάστιγας» των καρτέλ. Και ο κ. Κοντονής χαρακτηρίζοντας την αμαρτωλή ΕΠΟ σαν ένα ιδιότυπο Βατικανό που περιφρονεί του νόμους και το Σύνταγμα του ελληνικού κράτους για μια ακόμη φορά υποσχέθηκε ότι δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω απέναντι στους νταβατζήδες της ΟΥΕΦΑ (βλέπε Μισέλ Πλατινί και τα γνωστά εξαπτέρυγα του) που θα προσπαθήσουν να στηρίξουν για μια ακόμη φορά την κατά τα ¾ υπόδικη Ομοσπονδία επιστρατεύοντας το άθλιο και τριτοκοσμικό «αυτοδιοίκητο».

Ο Πρωθυπουργός λοιπόν και ο αρμόδιος για τον αθλητισμό Υφυπουργός από κοινού παρουσιάζονται λάβροι απέναντι στο «κύκλωμα» καταγγέλλουν, αλλά και υπόσχονται ότι θα πάρουν αποφάσεις για να το «τελειώσουν». Στις προθέσεις τους είναι να απαλλάξουν το ελληνικό ποδόσφαιρο από τις γνωστές κι επικίνδυνες συμμορίες που δρουν ανεξέλεγκτα, αλλά και τα θεσμικά παραμάγαζα (βλέπε ΕΠΟ) των οποίων η τακτική εκτρέφει εκφυλιστικές καταστάσεις συγκαλύπτοντας τη δράση συμμοριών και κάθε είδους καρτέλ στον χώρο.

Προσωπικά εκτιμώ τις προθέσεις και των δύο. Και θεωρώ ότι αυτά που καταγγέλλουν και που υπόσχονται τα εννοούν. Επιπρόσθετα πιστεύω ότι είναι και μέσα στις δυνατότητες τους να ξηλώσουν τον ιστό της αράχνης και να αποκεφαλίσουν την Λερναία Ύδρα. Η γενικευμένη και ορατή δια γυμνού οφθαλμού διαφθορά στον χώρο, η απέχθεια και η οργή της κοινής γνώμης, αλλά και οι «ευτυχείς» συγκυρίες αν έτσι μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τις επερχόμενες σκληρές τιμωρίες κι εξορίες του «διδύμου» Μπλάτερ – Πλατινί (ιδιαίτερα του δευτέρου που αποδεδειγμένα είναι ο προστάτης και στυλοβάτης της ΕΠΟ και κατ επέκταση και του Ολυμπιακού) έχω την εντύπωση ότι συνθέτουν μια ιδανική ευκαιρία στους εκπροσώπους της Πολιτείας να επιχειρήσουν το τελειωτικό χτύπημα στο «τέρας». Να γκρεμίσουν δηλαδή το «ιδιότυπο Βατικανό» όπως εύστοχα το χαρακτήρισε ο Σταύρος Κοντονής.

Η ελληνική δικαιοσύνη τους παρέχει την ευκαιρία των κινήσεων σε αυτή την κατεύθυνση. Αρκεί και αυτοί να την προστατεύουν, να την θωρακίσουν και να την βοηθήσουν να επισπεύσει τις διαδικασίες για το οριστικό «ξεκαθάρισμα» χωρίς σκοτεινούς επηρεασμούς και περίεργα βουλεύματα. Είναι η μοναδική – ίσως και η τελευταία – ευκαιρία και θα είναι κρίμα να πάει χαμένη.

ΥΓ1: Ασεβείς και ανιστόρητοι υπήρξαν και από παλιά στον ΠΑΟΚ. Με την διαφορά ότι αυτοί δεν ήταν ούτε «μουσαφίρηδες», ούτε οπαδοί άλλων ομάδων. Ήταν της οικογένειας τουλάχιστον.

ΥΓ2: Διαβάστε τις νέες αποκαλύψεις που έφερε και πάλι στο φως της επικαιρότητας η «DailyMail» για το «δίδυμο» Μπλάτερ – Πλατινί. Είναι πολύ ενδιαφέρουσες. 

*Πηγή: metrosport.gr*

«Αναλαμβάνει ο Ψηφίδης»

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη, Τάσος Οικονόμου, μίλησε στον ARENA FM 89,4 για την σημερινή γενική συνέλευση.
Για το τι θα γίνει στην σημερινή γενική συνέλευση: «Θα γίνει ένα σχήμα με πρόεδρο τον κ.Ψηφίδη και οι υπόλοιποι θα είμαστε στο συμβούλιο. Εγώ δεν ζήτησα πρωτοκαθεδρία απλός θα ήθελα να είμαι σε αυτό το καινούργιο σχήμα γιατί είμαι γνώστης κάποιων πραγμάτων στον Ερασιτέχνη και θα ήθελα να βοηθήσω με την παρουσία. Το πιο πιθανό είναι να είμαι στην θέση του γενικού γραμματέα».
Για τα έσοδα του Α.Σ.: «Το πιο σημαντικό έσοδο είναι από τα εισιτήρια στο ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά και από το μπάσκετ. Φυσικά υπάρχουν και άλλα έσοδα που προσδοκούμε να έχουμε και το καλύτερο θα είναι να ανέβει η ομάδα κατηγορία ώστε αυτά τα έσοδα να μεγαλώσουν και άλλο».
Για τις μικρές ομάδες του Άρη που δεν είχαν ούτε φανέλες: «Έχει αναλάβει ο κ.Καρυπίδης και ήδη έχουν παραγγελθεί οι στολές, μένει να βρεθεί κάποιο άτομο για να μπει επικεφαλής αυτής της ακαδημίας»
*Πηγή: arenafm.gr*

«Μου αρέσει το πλάνο με τους νέους»

Ο Σάκης Αναστασιάδης μίλησε στον Arena fm και ανάμεσα στα άλλα τόνισε: «Ηρακλής- ΠΑΟΚ, ήταν ανέκαθεν ένα ντέρμπι. Αν υπήρχαν και οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα ήταν πιο ωραία η ατμόσφαιρα. Στα παιχνίδια που θυμάμαι εγώ ήταν ωραίο το κλίμα χωρίς αν υπάρχουν έκτροπα. Θυμάμαι το 1-1 με το ανάποδο ψαλίδι. Ισοφάρισε ο ΠΑΟΚ στο 87′. Είναι το μοναδικό γκολ που έβαλα με ψαλίδι γι’ αυτό το θυμάμαι. Ο Ηρακλής δεν έχει βρει τα πατήματά του. Ο χρόνος είναι σύμμαχος και πιστεύω θα γίνει ένα καλό παιχνίδι να το χαρεί ο κόσμος.
Θέλει μεγάλη προσοχή από όλους στα ατού του ΠΑΟΚ και πιστεύω ότι το ξέρει ο προπονητής. Μου αρέσει η συνταγή με νέους παίκτες και χτίσιμο της ομάδας. Είναι τύχη για την ομάδα που είναι στις υποδομές της ο Κωφίδης.
Χατζηπαναγής δε βγαίνει άλλος. Η ομάδα εκείνη που μάγευε δεν υπάρχει πλέον. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την πραγματικότητα και να προσαρμοζόμαστε».
*Πηγή: arenafm.gr*

Να διεκδικήσει το κύπελλο ο ΠΑΟΚ!!

Ο Κούλης Αποστολίδης μίλησε στον Arena fm και ανάμεσα στα άλλα τόνισε: «Για τις εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια του ΠΑΟΚ ευχή και ελπίδα όλων, να μείνει κάτι και για τα επόμενα χρόνια από αυτές.
Για την ομάδα, θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, θα υπάρχει και βροχή και ήλιος. Το ματς με τον Ολυμπιακό. θα μπορούσε να έχει πάει διαφορετικά. Υπήρχε ένας τεράστιος αντίπαλος τερματοφύλακας, που είναι και εκνευριστικός. Τα έχουν… παίξει κάποια φορ μαζί του.
Σημασία έχει, το πώς πάει η ομάδα, πως παρουσιάζεται, αν βελτιώνει τον τρόπο παιχνιδιού της και φυσικά τα αποτελέσματα. Για την ώρα, η ομάδα, έχει μια θετική διαφορά από πέρσι. Να περιμένουμε για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα.
Πρέπει να πούμε ότι όταν υπάρχει τριετές πλάνο, κάθε μέρα γίνεται κρίση όπου αναλύεται η πορεία. Υπάρχει ένας μπούσουλας. Θέλει όμως χρόνο. Όλοι τον Ιανουάριο θα ξέρουν την ομάδα, θα υπάρχει η γνώση του εξαμήνου και οι όποιες κινήσεις το Γενάρη θα είναι κινήσεις ουσίας.
Ο ΠΑΟΚ μπορεί να χτυπήσει κύπελλο και σαφέστατα δεύτερη θέση. Το πρωτάθλημα δεν είναι ρεαλιστικός στόχος φέτος».
*Πηγή: arenafm.gr*

Η πρωτοβουλία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ!!

Στα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΑΟΚ τον Οκτώβριο, η φανέλα του, θα έχει μια μικρή αλλαγή για καλό σκοπό.
Αναλυτικά, η ΚΑΕ αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της:
«Ο Οκτώβριος είναι μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ στηρίζει την προσπάθεια ενημέρωσης και πρόληψης που γίνεται σε όλη την Ευρώπη και το κάνει με διάφορους τρόπους.

Στις εμφανίσεις της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ στους αγώνες του Eurocup τον Οκτώβριο, θα υπάρχει μία ροζ κορδέλα, καθώς το ροζ χρώμα είναι αυτό που παγκοσμίως χρησιμοποιείται για την ευαισθητοποίηση, την πρόληψη και την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού. Για την ενέργεια αυτή υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη της Euroleague Basketball, που επικροτεί τέτοιου είδους κινήσεις.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ επίσης και σε συνεργασία με το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, προσφέρουν εξαιρετικά προνομιακές τιμές και σημαντική έκπτωση σε όλους τους φιλάθλους που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα ΠΑΟΚ – Szolnoki Olaj, αλλά και όλα τα εντός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟΚ τον Οκτώβριο…
*Πηγή: arenafm.gr*

Δικαίωμα στη... δωροδοκία έχει και η Αλβανία!!

Πρώτη φορά σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, λένε για το Ευρώ, και η Αλβανία. Μαλακίες λένε. Μεγάλη διοργάνωση δεν μπορεί να θεωρείται πλέον αυτή των τελικών του Ευρω όταν έχουν προκριθεί πατσαβούρες.

Έτσι είναι. Το 'χει παραξευτυλίσει το έργο ο Πλατινί, για να σιγουρέψει την προεδρία του στην ΟΥΕΦΑ και για να κάνει το ντου στην ΦΙΦΑ. Ο Μιχαλάκης κατέβασε τα στάνταρ με την αύξηση του αριθμού των ομάδων σε 24. Δεν μας χέζεις, ρε Νταλάρα.

Οι μισές ομάδες της Ευρώπης είδαν μπροστά τους μισάνοικτη την πόρτα της πρόκρισης και... όρμησαν. Γιατί να μην επωφεληθεί και η Αλβανία. Πότε άλλοτε να ξαναβρεί την ευκαιρία. Το πιθανότερο είναι να μειωθούν πάλι στο μέλλον όπως επιβάλλεται οι ομάδες σε 16.

Αν διαθέτει η Ευρώπη 24 ομαδάρες, γιατί όχι τόσες πολλές στο Ευρω. Όταν, όμως, θα έχουν την ευκαιρία να προκριθούν και κάποια λιμά, για ποια... μεγάλη διοργάνωση μιλάμε πλέον.

Στο μεταξύ έπεσε λάσπη(;) στην «ιστορική» πρόκριση της Αλβανιάρας ομαδάρας ολέ. Με μια πεντακοσαρού, λέει, πέρασαν με το 3-0 από την Αρμενία.

Γνωστό σ' όλη την Ευρώπη το λούκι, το «πέρασμα» για να κερδίσει ο αντίπαλος στην Αρμενία. Υπάρχει η γραμμή αντιμαζινώ από άτομα της διοίκησης της ομοσπονδίας μέχρι ποδοσφαιριστές σεσημασμένους. Παληά ιστορία που βρώμισε μετά το 1990.

Ας δεχθούμε ότι πράγματι έχωσε τα 500.000 ευρώ η Αλβανία, μάλιστα όταν γι' αυτήν είναι «εθνική υπόθεση» η παρουσία στα τελικά του Ευρώ. Γιατί να μην έχει.... δικαίωμα στην πρόκριση μια μικρή χώρα, η τιμημένη Αλβανία!

Το ίδιο είχε παρατηρηθεί και με την Ελλάδα, που δυο φορές την κάνανε τσακωτή, αλλά καθάρισε. Όλες σχεδόν οι ομάδες, και οι μεγάλες, όχι μόνον οι Ελλάδες και Αλβανίες, έχουν κάνει στο παρελθόν την ίδια βρωμοδουλειά.
............................

Πήρε φωτιές το ντέρμπυ του κράτους με το παρακράτους του πρωταθλήματος, διάβασε στο apodytiriakias.gr

Συγκλονιστικές τσικλόφουσκες είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όχι σε κάποιο καφενείο, κάποιο στέκι οργανωμένων φιλάθλων, αλλά στην Κεντρική Επιτροπή του Σύριζα. Ότι υπάρχει κράτος και παρακράτος στο ποδόσφαιρο και ότι Εμείς δεν κάνουμε πίσω.
Εμείς οι όρθιοι μαλάκες που ζούμε στην Ελλάδα γιατί δεν το έχουμε πάρει πρέφα, ότι το κράτος του Σύριζα κάνει μπροστά; Και ότι πράγματι δεν κάνει πίσω, όμως διότι δεν κινείται....
Μα, είναι δυνατόν κοτζάμ πρωθυπουργός με τόσο ευκολία να αμολάει από το στόμα του τόσο βαρβάτες αερολογίες. Ότι η κυβέρνησή του έχει κηρύξει τον πόλεμο εναντίον του κράτους και του παρακράτους. Κι εμείς οι άσχετοι να μην πάρουμε μυρωδιά.
Το μόνο που έγινε πράγματι αντιληπτό είναι ότι τα έκανε επάνω της η εγκληματική οργάνωση στο πρωτάθλημα. Αυτοδιαλύθηκε κιόλας, σου λέω. Ακόμα τρέχουνε για να μην τους πιάσει ο Σύριζα. Το κράτος του Σύριζα που επιτέλους πήρε στο κυνήγι το παρακράτος στο ποδόφαιρο.


*Πηγή: sportdog.gr*

Θέλει Βαλντές για αντι-Κρουλ η Νιούκαστλ!!

Για την απόκτηση του Βίκτορ Βαλντές αναμένεται να κινηθεί η Νιούκαστλ, σύμφωνα με τη «Daily Star».
Ο σοβαρός τραυματισμός του Τιμ Κρουλ, ο οποίος θα τον αφήσει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν, δημιουργεί τεράστιο κενό στη θέση του τερματοφύλακα για τις «καρακάξες».
Ως εκ τούτου, ο Στιβ ΜακΚλάρεν και οι συνεργάτες του βρίσκονται ήδη σε αναζήτηση γκολκίπερ και σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Star», ο αντικαταστάτης του ενδεχομένως να είναι ο Βίκτορ Βαλντές!
Ο 33χρονος Ισπανός είναι… φευγάτος από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο σύλλογος της Β.Αγγλίας φέρεται να προετοιμάζει το έδαφος ώστε να τον πάρει στο «St James’ Park» και να προσθέσει εμπειρία στη θέση κάτω από τα δοκάρια.
*Πηγή: England365.gr*

Επιστρέφει για Γιαρμολένκο η Έβερτον!

Δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθεια! Η Έβερτον παρουσιάζεται αποφασισμένη να ανοίξει νέο κύκλο διαπραγματεύσεων με την Ντιναμό Κιέβου για την απόκτηση του Αντρέι Γιαρμολένκο!
Το σίριαλ του περασμένου καλοκαιριού, «παίζεται» ξανά! Τα αγγλικά Μέσα αναφέρουν σε σημερινά (13/10) τους ρεπορτάζ ότι τα «ζαχαρωτά» είναι έτοιμα να καταθέσουν νέα πρόταση για την αγορά του Ουκρανού επιθετικού τον ερχόμενο Ιανουάριο!
Πιο… προετοιμασμένοι από ποτέ, μετά το «ναυάγιο» στις συζητήσεις το περασμένο καλοκαίρι, οι άνθρωποι της αγγλικής ομάδας θα επιχειρήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα να έρθουν εκ νέου σε επικοινωνία με τους αντίστοιχους της Ντιναμό, ευελπιστώντας πως αυτή τη φορά οι απαιτήσεις τους δεν θα είναι… εξωπραγματικές.
*Πηγή: England365.gr*

Γουέστ Χαμ και Φένλο… μαζί!!

Το δικό της… αλισβερίσι στην Ολλανδία ξεκινά η Γουέστ Χαμ, η οποία ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τη Φένλο για την ανταλλαγή ποδοσφαιριστών!   
Τα «σφυριά» αναζητούσαν εδώ και καιρό «σύμμαχο» στην χώρα της τουλίπας, προκειμένου να έχουν έναν σίγουρο… συνεργάτη κάθε φορά που θέλουν να δώσουν ποδοσφαιριστές για να ψηθούν και το αντίθετο.
Η συνεργασία των δύο συλλόγων, μάλιστα, έχει ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι, με την προσωρινή μεταπήδηση του νεαρού Σαμ Γουέστλεϊ στον ολλανδικό σύλλογο.
*Πηγή: England365.gr*

Με το στυλό στο χέρι ο Μονρεάλ!!

Έτοιμος να βάλει την υπογραφή του σε νέο πολυετές συμβόλαιο με την Άρσεναλ είναι ο Νάτσο Μονρεάλ!  
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Daily Mail», ο 29χρονος ακραίος μπακ συμφώνησε πριν λίγες ημέρες να παραμείνει για ακόμη τρία χρόνια στους Λονδρέζους και το μόνο που μένει είναι να πέσουν οι… τζίφρες!
Οι τελευταίες λεπτομέρειες θα διευθετηθούν σύντομα και ακολούθως ο Ισπανός άσος θα περάσει από τα γραφεία του συλλόγου για να «σφραγίσει» τη συμφωνία.
*Πηγή: England365.gr*

Παίζει με Τότεναμ ο Κουτίνιο!

Ευχάριστα νέα για τον Γιούργκεν Κλοπ λίγο πριν το ντεμπούτο του στον πάγκο της Λίβερπουλ. Ο Φελίπε Κουτίνιο ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και θα ακολουθήσει την αποστολή για το σαββατιάτικο, εκτός έδρας ματς με την Τότεναμ!  
Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός είναι απολύτως «ok» και… λύνει τα χέρια του Γερμανού τεχνικού, ο οποίος ήλπιζε μέχρι την τελευταία στιγμή ότι θα τον είχε στη διάθεσή του στην αγχωτική του πρεμιέρα!
Θυμίζουμε ότι ο τραυματισμός που αντιμετώπισε ο Βραζιλιάνος του στέρησε τη συμμετοχή του στα περασμένα ματς της εθνικής του για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
*Πηγή: England365.gr*

Φάμπρεγας: «Ήθελα τη νίκη για ... δώρο»

Η ευχή του πήρε σάρκα και οστά το βράδυ της Δευτέρας. Ο Σεσκ Φάμπρεγας συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με τη φανέλα με το ισπανικό εθνόσημο και όπως το ήθελε, συνδύασε την σημαντική στιγμή της καριέρας του με το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Ουκρανία.  
Ο διεθνής άσος της Τσέλσι μπήκε στο κλαμπ των 100άρηδων Ισπανών μετά και την τελευταία του εμφάνιση, στην τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2016 και δήλωσε:
«Πρώτος στόχος ήταν η νίκη και έπειτα θα σκεφτόμουν την 100η συμμετοχή. Είχαμε προκριθεί ούτως ή άλλως, αλλά δεν αντιμετωπίσαμε το ματς σαν να είναι φιλικό. Για εμένα ήταν μεγάλη νύχτα και ήθελα πολύ τη νίκη για να τη συνδυάσω με την 100άρα».
Όσο για την προσπάθεια που θα κάνουν οι «φούριας ρόχας» το επόμενο καλοκαίρι στη Γαλλία, ο Φάμπρεγας αρκέστηκε να τονίσει: «Θα είναι δύσκολο γιατί καμία εθνική ομάδα δεν έχει πάρει το Euro τρεις συνεχόμενες φορές. Θα δώσουμε ό,τι έχουμε και θα δούμε...». 
*Πηγή: England365.gr*

Με τον νέο χρόνο ο Γουέλμπεκ!!

Με τη μορφή... δώρου για το νέο έτος περιμένει ο Ντάνι Γουέλμπεκ την επαναφορά του στα πλάνα του Αρσέν Βενγκέρ και την επιστροφή του στη δράση με τη φανέλα της Άρσεναλ.  
Ο Άγγλος επιθετικός έχει μείνει εκτός από τα τέλη της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, η αποθεραπεία του μέσα στο καλοκαίρι δεν πήγε καλά και χρειάστηκε να επεκταθεί το χρονικό διάστημα κατά το οποίο πρέπει ν' απουσιάζει από τα γήπεδα.
Πλέον,όπως ανέφερε ο ίδιος, περιμένει το νέο έτος για να δει ξανά τ' όνομά του στα πλάνα του Αρσέν Βενγκέρ. Χαρακτηριστικά τόνισε:
«Είναι δύσκολο να βάλουμε συγκεκριμένη ημερομηνία για την επιστροφή μου και να πούμε πότε θα είμαι απόλυτα έτοιμος. Θα είναι περίπου την Πρωτοχρονιά. Μετά την επέμβαση, είχα ακινητοποιημένο το πόδι για τέσσερις εβδομάδες και δεν ήταν εύκολο. Έπρεπε να δουλέψω πολύ, περί τις έξι ώρες την ημέρα. Ήταν τέλεια η αίσθηση όταν έβγαλα τον νάρθηκα και όσο περνάει ο καιρός θα φτάνει η επιστροφή...». 
*Πηγή: England365.gr*

Ο Ντε Χέα και το... μέλι για τον κολλητό του!!

Ο Χαβιέ Ερνάντες μπορεί να έχει ανοίξει νέο κεφάλαιο στην καριέρα του και να περνάει πολύ καλύτερα στη Μπάγερ Λεβερκούζεν, όμως ο Ντε Χέα νοσταλγεί τις στιγμές που ήταν μαζί με τον κολλητό του και... άφησε να εννοηθεί ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε έναν εξαιρετικό στράικερ.  
Ο Ισπανός πορτιέρο, κληθείς να δηλώσει ένα όνομα για κάθε ερώτηση που του γινόταν για συμπαίκτες και αντιπάλους που έχει αντιμετωπίσει ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους, όταν ήρθε η ώρα να τοποθετηθεί για τον συμπαίκτη του με το καλύτερο τελείωμα, είπε ξεκάθαρα:
«Ο καλός μου φίλος, ο Τσιτσαρίτο»!
Μπορεί να εκληφθεί και σαν υπόννοια προς τη Γιουνάιτεντ για την... ποιότητα που έχασε παραχωρώντας τον παίκτη.
*Πηγή: England365.gr*

Άλαρνταϊς: «Μου άρεσε να ... εκνευρίζω τον Βενγκέρ»!

Μια ... παλιά του συνήθεια θα θυμηθεί ξανά ο Σαμ Άλαρνταϊς με την ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Σάντερλαντ, αφού φαίνεται ότι σκοπεύει να προκαλέσει νέα επεισόδια στην κόντρα του με τον Αρσέν Βενγκέρ!
Αν και έχει πάρει μόλις μια νίκη απέναντι στον Αλσατό, ο «Big Sam» τονίζει στην αυτοβιογραφία του πως στις αγαπημένες του συνήθειες στην προπονητική, ήταν να βλέπει εκνευρισμένο τον κόουτς της Άρσεναλ, από την εποχή που βρισκόταν στη Μπόλτον.
Αναλυτικά τα όσα γράφει στο βιβλίο του:
«Αυτό που μου άρεσε περισσότερο απ' όλα όταν ήμουν στη Μπόλτον, ήταν να νικάω την Άρσεναλ. Ο Αρσέν μας... μισούσε και όταν παίζαμε απέναντί τους, πάντοτε προσπαθούσαμε να τους βάζουμε δύσκολα. Υπήρξε μέρα που δεν μου έδωσε το χέρι στο Χάιμπουρι γιατί είχαμε έρθει ισόπαλοι και δεν του άρεσε.
Τον είχα δει να βγάζει με μανία τη γραβάτα του και να την πετάει κάτω. Τα παίρνει όλα προσωπικά και παίρνει... αέρα. Προσπαθούσε να επηρεάσει τους διαιτητές μέσω των ΜΜΕ. Μάλλον θα ήθελε να μην... κάνουμε τάκλιν όταν είχαν τη μπάλα οι παίκτες του».
*Πηγή: England365.gr*

Λατρεύει το Μάντσεστερ ο Μάτα!

Κοντά στον έναν χρόνο βρίσκεται στο Μάντσεστερ ο Χουάν Μάτα, ο οποίος ωστόσο συνεχίζει να μιλάει με ενθουσιασμό για τη συγκεκριμένη πόλη, σαν να μετακόμισε σε αυτή... μόλις χθες. 
Όντας στα... καλύτερά του τη φετινή σεζόν με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Χουάν Μάτα φρόντισε να μιλήσει στην «El Pais», για τον τρόπο ζωής στην πόλη του Μάντσεστερ, τον οποίο αγαπάει στον μέγιστο βαθμό.
«Το καλύτερο πράγμα του να ζεις στο Μάντσεστερ είναι ότι έχει μία πολύ ''βρετανική'' ατμόσφαιρα, πολύ αγγλική. Και μετά είναι η μουσική, πολλά μεγάλα συγκροτήματα προέρχονται από το Μάντσεστερ. Έχω προσαρμοστεί πολύ καλά επειδή έχω ήδη ζήσει στο Λονδίνο. Βρίσκομαι πέντε χρόνια στην Αγγλία και πέρασαν πολύ γρήγορα», δήλωσε αρχικά.
«Είμαι πολύ χαρούμενος στο Μάντσεστερ. Έχω την αίσθηση ότι έχω μόλις φτάσει και έχω πολλά πράγματα να κάνω», πρόσθεσε.
*Πηγή: England365.gr*

Ρίισε: «Ανατρίχιασα ακούγοντας τον Κλοπ...»

Ο Γιον Άρνε Ρίισε... εγκρίνει την πρόσληψη του Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ, δήλωσε ότι θεωρεί κι εκείνος πως ο Γερμανός είναι ο καταλληλότερος για τον πάγκο των «κόκκινων» και υποστήριξε πως όταν παρακολουθούσε την παρουσίαση του 48χρονου τεχνικού, ανατρίχιασε από τις ιδέες του Κλοπ για το ποδόσφαιρο!  
Ο Νορβηγός, άλλοτε φουλ μπακ του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ έχει ενθουσιαστεί από τη... νέα εποχή που ξημερώνει για την πρώην ομάδα του και ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Ο Κλοπ έχει ενθουσιάσει τους οπαδούς και το Kop. Θεωρώ κι εγώ ότι είναι ο καταλληλότερος για την ομάδα και μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου και γενικά οι απόψεις του γύρω από το άθλημα, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστα. Πραγματικά... ανατρίχιασα όταν τον άκουγα. Τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά αν όσα είπε μπορεί να τα κάνει και πράξη...». 
*Πηγή: England365.gr*

Θέλει Καστίγιο η Σουόνσι!!

Την περίπτωση του Κολομβιανού εξτρέμ, Φαμπιάν Καστίγιο, εξετάζει η Σουόνσι.
Ο 23χρονος άσος ανήκει από το Μάρτιο του 2011 στο Ντάλας, έχοντας συμβόλαιο με τον σύλλογο του MLS έως το καλοκαίρι του 2019.
Ο Γκάρι Μονκ έχει τσεκάρει το τελευταίο διάστημα την περίπτωσή του και σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Νησί, οι «κύκνοι» ενδέχεται να κινηθούν επίσημα τον ερχόμενο Ιανουάριο.
Ο Καστίγιο είχε την περασμένη σεζόν στο αμερικάνικο πρωτάθλημα 9 γκολ και 6 ασίστ σε 27 ματς, ενώ τον Σεπτέμβριο χρίστηκε διεθνής με την εθνική ομάδα των Ανδρών της Κολομβίας, στο φιλικό (1-1) με το Περού.
*Πηγή: England365.gr*

Σαν... τρελός «πουλάει» ο Μέμφις!!

Τις περισσότερες πωλήσεις από κάθε άλλη φανέλα ποδοσφαιριστή της Πρέμιερ Λιγκ έχει κάνει μέχρι στιγμής αυτή του Μέμφις Ντεπάι! Μόλις πίσω από τους Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο ο Ολλανδός άσος!  
Το πάθος που βγάζει στο γήπεδο και ο τρόπος που πανηγυρίζει δείχνει ότι πραγματικά απολαμβάνει το γεγονός πως βρίσκεται στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως, το άγχος του για να δείξει πολλά και να τα δείξει γρήγορα, τον έχει κάνει ασταθή και ορισμένες φορές χάνεται η ουσία στο παιχνίδι του.
Παραταύτα, ο Μέμφις Ντεπάι έχει «κερδίσει» τους οπαδούς της ομάδας του και η φανέλα του πουλάει σαν τρελή!
Δείτε την πρώτη δεκάδα με τους παίκτες των οποίων οι φανέλες έχουν τις περισσότερες πωλήσεις:
1.Λιονέλ Μέσι
2.Κριστιάνο Ρονάλντο
3.Μέμφις Ντεπάι
4.Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ
5.Εντέν Αζάρ
6.Γουέιν Ρούνεϊ
7.Νεϊμάρ
8.Σέρχιο Αγουέρο
9.Αλέξις Σάντσες
10.Φιλίπε Κουτίνιο
*Πηγή: England365.gr*

Τα «παιδιά» του Κλαφ!! (pics)

Το βράδυ της Κυριακής προβλήθηκε για πρώτη φορά το «I Believe In Miracles», η ταινία που είναι βασισμένη στη ζωή του σπουδαίου Μπράιαν Κλαφ. Την πρεμιέρα παρακολούθησαν 3000 καλεσμένοι στο «City Ground», το γήπεδο της Νότιγχαμ Φόρεστ, Ανάμεσά τους ήταν και οι περισσότεροι από τους παίκτες που… πίστεψαν στο θαύμα και υπό τις οδηγίες του Κλαφ έφτασαν στην κατάκτηση της κορυφής της Αγγλίας και  των δύο σερί Κυπέλλων Πρωταθλητριών. Το england365 κάνει μια αναδρομή στα πεπραγμένα τους.
Πίτερ Σίλτον

Ο Κλαφ αγόρασε τον Σίλτον από τη Στόουκ το 1977 έναντι 250 χιλιάδων λιρών. Ο Άγγλος τερματοφύλακας άξιζε «18 βαθμούς κάθε σεζόν» σύμφωνα με τον προπονητή. Είναι αυτός που κατέχει ακόμα το ρεκόρ των περισσότερων εμφανίσεων στην εθνική Αγγλίας με 125. Βρισκόταν στα γήπεδα μέχρι την ηλικία των 48, ενώ διετέλεσε στη συνέχεια για τρία χρόνια προπονητής της Πλίμουθ.
Λάρι Λόιντ

Ο πρώην στόπερ της Λίβερπουλ κόστισε μόλις 60 χιλιάδες λίρες όταν αγοράστηκε από την Κόβεντρι και αποτέλεσε έναν… βράχο στην άμυνα του Κλαφ. Μετά το τέλος της καριέρας του ασχολήθηκε με την προπονητική (Γουίγκαν, Νοτς Κάουντι) και πλέον είναι ιδιοκτήτης ενός μπαρ στην Ισπανία.
Κόλιν Μπάρετ

Ο Μπάρετ ανήκε στις ρεζέρβες της Μάντσεστερ Σίτι προτού ο Κλαφ του δώσει την ευκαιρία να φτάσει σε τοπ επίπεδο με την Φόρεστ. Χάνοντας τη θέση του στην ομάδα αποχώρησε για λογαριασμό της Σουίντον, ενώ πλέον ασχολείται με τη ζωγραφική και τη διακόσμιση.
Βιβ Άντερσον

Προϊόν των ακαδημιών της Νότιγχαμ ο Βιβ Άντερσον, ο οποίος πάντως έγινε βασικό «γρανάζι» στην αμυντική λειτουργία της ομάδας επί Κλαφ. Sτη συνέχεια της καριέρα του αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ πλέον αποτελεί πρεσβευτή της FA και έχει μια επιχείρηση που διοργανώνει ταξίδια για αθλητικούς λόγους.
Γκάρι Μπιρτλς

Ο Μπιρτλς εργαζόταν ως ξυλουργός προτού ο Κλαφ τον πάρει από την άσημη Λονκ Ίτον έναντι μόλις 2000 λιρών. Αγωνιζόταν ως σέντερ φορ και κατάφερε μέσω της Φόρεστ να φτάσει μέχρι την εθνική ομάδα της Αγγλίας και να κάνει μεταγραφή 1,25 εκατ. Στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πλέον είναι σχολιαστής στην τηλεόραση και τον έντυπο Τύπο.
Ντέιβιντ Νίντχαμ

Ο Νίντχαμ είχε στην καριέρα του σχεδόν 500 ματς με την «γειτόνισσα» Νοτς Κάουντι. Ο Κλαφ τον έκανε δικό του  προσφέροντας 140 χιλιάδες λίρες στην ΚΠΡ. Και στους δύο τελικούς του Πρωταθλητριών έμεινε στον πάγκο και δεν αγωνίστηκε, ενώ πλέον του ανήκει μια εταιρία που φτιάχνει οδικά σήματα.
Τρέβορ Φράνσις

Η Νότιγχαμ Φόρεστ έγινε η πρώτη ομάδα που έσπασε το φράγμα του ενός εκατομμυρίου λιρών για χάρη του… Ο Τρέβορ Φράνσις έγινε η ακριβότερη μεταγραφή της εποχής, όταν ήρθε από την Μπέρμιγχαμ και είναι ίσως ο διασημότερος από το εκείνο το ρόστερ της Φόρεστ. Έπαιξε επίσης σε Ιταλία (Σαμπντόρια, Αταλάντα) και Σκωτία (Ρέιντζερς), ενώ σαν προπονητής είχε περάσει από Σέφιλντ Γουένσντεϊ, Μπέρμιγχαμ και Κρίστας Πάλας. Πλέον συνεργάζεται με το «Sky».
Φρανκ Κλαρκ

Ο Κλαρκ ήταν από τους μεγαλύτερους της… παρέας. Είχε αποκτηθεί από τη Νιούκαστλ, με την οποία μέτρησε περισσότερα από 400 ματς και ο Κλαρκ τον βρήκε στην ομάδα, καθώς ανέλαβε λίγο καιρό μετά την μεταγραφή του. Το φινάλε της καριέρας του έπεσε με την κατάκτηση του Κυπέλλου πρωταθλητριών το 1979. Στη συνέχεια ανέλαβε την Λέιτον Όριεντ και ο Κλαφ το «έχρισε» διάδοχό του όταν αποχώρησε από τη Φόρεστ το 1993. Από το 2011 έως το 2013 διετέλεσε και πρόεδρος της ομάδας.
Άρτσι Γκέμιλ

Ο Σκωτσέζος χαφ συνεργάστηκε με τον Κλαφ και στην Ντέρμπι, προτού ο σπουδαίος προπονητής τον πάρει μαζί του στο Νότιγχαμ. Οι δυο τους ήρθαν σε ρήξη όταν ο Γκέμιλ έμεινε εκτός από τον τελικό του 1979. Μετά από χρόνια οι δύο άντρες τα «βρήκαν» και μάλιστα ο Γκέμιλ επέστρεψε στην ομάδα ως μέλος του προπονητικού τιμ στις αρχές της δεκαετίας του ’90.
Κένι Μπαρνς

Ο Κλαφ τον απέκτησε έναντι 150 χιλιάδων λιρών ως επιθετικό από την Μπέρμιγχαμ, ωστόσο, τον «μεταμόρφωσε» και τον χρησιμοποίησε στο κέντρο της άμυνας. Το 1981 πήρε μεταγραφή για τη Λιντς (400 χιλιάδες) και σήμερα δουλεύει ως αρθρογράφος σε εφημερίδες. Μόνο δύο άνθρωποι τον αποκαλούσαν με τον κανονικό του όνομα, το «Κένεθ». Η μητέρα του και ο Κλαφ…
Τόνι Γούντκοκ

Προωθήθηκε από τον Κλαφ στην πρώτη ομάδα της Φόρεστ και μάλιστα αναδείχθηκε «Καλύτερος Νέος Παίκτης» το 1978. Μετά την εξαιρετική του εμφάνιση στον τελικό του 1979 πωλήθηκε στην Κολωνία έναντι 600 χιλιάδων λιρών. Στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα της Άρσεναλ, της οποίας ήταν ο πρώτος σκόρερ για τέσσερις σεζόν, προτού τραυματιστεί. Σήμερα ασχολείται με επιχειρήσεις αθλητικού περιεχιμένου.
Τζον Ρόμπερτσον

Ο Ρόμπερτσον βρισκόταν στη λίστα με τους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές όταν ανέλαβε ο Κλαφ. Ο «Πικάσο» όπως τον αποκαλούσε, όχι απλά έμεινε και έγινε βασικός στα «φτερά» της επίθεσης, αλλά ήταν αυτός που πέτυχε το μοναδικό γκολ στο 1-0 επί του Αμβούργου στον τελικό του 1980. Μετά το τέλος της καριέρας του ήταν το δεξί χέρι του Μάρτιν Ο’Νιλ σε Γουίκομ, Νόριτς, Λέστερ, Σέλτικ και Άστον Βιλα. Το 2013 έπαθε καρδιακή προσβολή παίζοντας τένις, αλλά την «γλίτωσε».
Ίαν Μπόιερ

Ο Μπόιερ ξεκίνησε την καριέρα του στην Μάντσεστερ Σίτι και ο Κλαφ τον πήρε στη Φόρεστ από την Λέιτον Όριεντ. Μέσος με ξεχωριστό στυλ, αγωνίστηκε και στους δύο τελικούς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Έφυγε για τη Σάντερλαντ, όμως επέστρεψε στην ομάδα προτού ακολουθήσει καριέρα προπονητή. Σήμερα είναι σκάουτερ στην Μπλάκμπερν, στον πάγκο της οποίας κάθεται ο γιος του, Γκάρι.
Τζον Μακγκόβερν

Συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Κλαφ όταν ήταν 15 ετών στην Χάρτπουλ και το πρώτο πράγμα που άκουσε από τον προπονητή του ήταν πως πρέπει να κόψει τα μαλλιά του διότι μοιάζει με κορίτσι… Το έκανε, ακολούθησε τον Κλαφ Ντέρμπι και μετά στη Φόρεστ ήταν αυτός που σήκωσε τις κούπες στους τελικούς του Πρωταθλητριών. Σήμερα είναι ένας από τους πρεσβευτές του συλλόγου.
Τζον Ο’ Χέιρ

Ο Σκωτσέζος φορ συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Κλαφ στη Ντέρμπι. Τον ακολούθησε στη Λιντς για εκείνες τις 44 ημέρες που ο Βρετανός έμεινε στο τιμόνι της και στη συνέχεια ξανασυναντηθήκαν στη Φόρεστ. Για ένα διάστημα βρέθηκε στην Αμερική και την Dallas Tornado. Πρέσβης του συλλόγου και αυτός, ενώ εργάστηκε και ως οδηγός στην Toyota.
Γκάρι Μιλς

Ο Μιλς αγωνιζόταν με την ίδια άνεση τόσο στην άμυνα, όσο και στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ένα «εργαλείο» στα χέρια του Κλαφ, που το 1978 έγινε ο νεότερος παίκτης της Φόρεστ που αγωνίστηκε σε ματς πρωταθλήματος, όντας μόλις 16 χρονών. Σήμερα είναι ο προπονητής της Ρέξαμ.
Μάρτιν Ο’ Νιλ

Σπούδασε δικηγόρος, όμως τον κέρδισε το ποδόσφαιρο… Ο Μάτιν Ο’ Νιλ είχε μια σχέση αγάπης-μίσους με τον Κλαφ, καθώς ποτέ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το γεγονός πως έμεινε εκτός για τον τελικό του 1979, αν και έναν χρόνο αργότερα ήταν βασικός απέναντι στο Αμβούργο. Είναι αυτός που «ρούφηξε» περισσότερο από τον καθένα τις προπονητικές γνώσεις του σπουδαίου τεχνικού. Γουίκομ, Λέστερ, Σέλτικ, Άστον Βίλα, Σάντερλαντ είναι οι ομάδες που έχει καθοδηγήσει και πλέον κρατά το τιμόνι της εθνικής Ιρλανδίας με την οποία θα διεκδικήσει στα πλέι οφ την πρόκριση για το Euro 2016.
*Πηγή: England365.gr*

Αυξάνονται οι συμμετοχές στο Παγκόσμιο πάλης βετεράνων!!

Τις 800 έφτασαν οι συμμετοχές των αθλητών και των αθλητριών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πάλης βετεράνων, που άρχισε το πρωί της Τρίτης στο κλειστό του Παλαιού Φαλήρου.

Αυξάνονται οι συμμετοχές στο Παγκόσμιο πάλης βετεράνων
Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί στις 18 Οκτωβρίου και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Η ελληνική αποστολή αποτελείται από 53 αθλητές.

Οι αγώνες βρίσκονται σε εξέλιξη και οι σημερινές κατηγορίες ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Την Τετάρτη, από ελληνικής πλευράς, έχουν δηλώσει συμμετοχή οι: Παράσχος Δεσκουλίδης, Παύλος Σερδαρίδης, Κωνσταντίνος Αβράμης, Θεόδωρος Κουσίδης, Παναγιώτης Καλαϊτζίδης, Ιωάννης Αθανασιάδης, Δημήτριος Αθανασιάδης και Γεώργιος Πολυχρονίδης.

Στις παλαίστρες του σταδίου βρέθηκαν ή θα βρεθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές κόσμου και ηπείρων, αλλά και αθλητές που έχουν τη δική τους προσωπική ιστορία.

Ο Ρίτσαρντ Τζένσεν από την Αμερική υπήρξε παλαιστής, αλλά έμπλεξε με τα ναρκωτικά και μπήκε φυλακή. Κάποια στιγμή, υποσχέθηκε στην άρρωστη μητέρα του ότι θα κάνει απεξάρτηση και θα επανέλθει στην προηγούμενη ζωή του.

Αυτό το κατάφερε μέσα από την πάλη και ήρθε στην Αθήνα να στείλει το δικό του μήνυμα. «Είναι η πρώτη φορά που αγωνίζομαι σε παγκόσμιο βετεράνων. Θέλω να μεταφέρω σε όλο τον κόσμο ότι η ζωή είναι μία διαρκής πάλη», δήλωσε ο πρωταθλητής της ζωής, ο οποίος ετοιμάζεται να εκδώσει την προσωπική του ιστορία σε βιβλίο.

Εθελόντρια και η Μ. Πρεβολαράκη

Σημαντική είναι η προσφορά των εθελοντών. Παλαιοί αθλητές της πάλης, αλλά και άλλων αθλημάτων, φοιτητές, άνεργοι ακόμα και συνταξιούχοι στηρίζουν τη διοργάνωση.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Μαρίας Πρεβολαράκη. Η δύο φορές δευτεραθλήτρια Ευρώπης τις ώρες που δεν κάνει προπόνηση, βοηθάει στον έλεγχο των διαπιστεύσεων. «Βρίσκομαι σε περίοδο προετοιμασίας, αλλά δεν μπορούσα να μη στηρίξω αυτή τη σπουδαία διοργάνωση που διεξάγεται στη χώρα μου. Αποτελεί μεγάλη τιμή για την ελληνική πάλη και για την Ελλάδα που τόσοι κορυφαίοι αθλητές ήρθαν στη χώρα μας.

Πολλοί από αυτούς υπήρξαν, για εμάς τους νεότερους, ινδάλματα. Καλώ όλους τους φίλους του αθλητισμού να έρθουν μέχρι την Κυριακή να παρακολουθήσουν τους αγώνες και θα δουν ότι οι πρωταθλητές του παρελθόντος δεν έχουν ξεχάσει τίποτα από τις τεχνικές του αθλήματος», δήλωσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια. *Πηγή: sport-fm.gr*

Συντριβή για την Ελπίδων στο ντεμπούτο Νικοπολίδη!!

Η Πορτογαλία επικράτησε 4-0 στα Πηγάδια κόντρα στην Εθνική Ελπίδων, στο ντεμπούτο του Αντώνη Νικοπολίδη στον πάγκο της, για τον 4ο όμιλο των προκριματικών του EURO 2017.

Συντριβή για την Ελπίδων στο ντεμπούτο Νικοπολίδη
Πολύ κατώτερη των περιστάσεων και με σαφή τα σημάδια της ανομοιογένειας, η Εθνική Ελπίδων, δεν μπόρεσε ουσιαστικά να προβάλλει την παραμικρή αντίσταση απέναντι στους Ίβηρες. Δέχτηκε το πρώτο γκολ στο τέλος του πρώτου μέρους από τον Γκουέντες, άλλο ένα στο 50’ από τον Ζέλσον Μάρτινς, ένα στο 87’ από τον Κανσέλο, με τον Πασιένσια στο 93’ να διαμορφώνει το τελικό σκορ. Έτσι η Εθνική μετά από 2 ματς έμεινε στους τρεις πόντους.
Το ματς

Ο αγώνας άρχισε με τους δύο αντιπάλους ιδιαίτερα σφιγμένους, με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και με κάποιες ημιτελείς προσπάθειες. Κάποια σουτ από τον Τσιλιανίδη και τον Χουχούμη, δεν αποτέλεσαν ιδιαίτερα απειλή για τα καρέ των Πορτογάλων.

Από το ημίωρο και μετά οι Πορτογάλοι, άρχισαν να παίρνουν τα ηνία του αγώνα και στο 29ο λεπτό ο Σάλιακας πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Χόρτα, πριν κάνει το 0-1.
Στο 37’ σέντρα του Ζέλσον Μάρτινς, ασθενής απόκρουση με κεφαλιά από τον Ρισβάνη, σουτ από τον Φερνάντες, εξαιρετική επέμβαση του Μπάρκα. Δεν συνέβη το ίδιο όμως και στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, όταν οι Πορτογάλοι βγήκαν σε επίθεση από αριστερά με τον Χόρτα, η μπάλα πέρασε έξω από την μεγάλη περιοχή, στον Γκονζάλο Γκουέντες, που άδειασε τον Χουχούμη και με δεξί διαγώνιο σουτ, νίκησε τον Μπάρκα.

Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος, άρχισε το δεύτερο με τους Ίβηρες να σημειώνουν και δεύτερο γκολ. Ο Γκονζάλο Γκουέντες έκανε καλό κοντρόλ και παράλληλη σέντρα στην μικρή περιοχή και από κοντά ο Ζέλσον Μάρτινς στο 51’ έγραψε το 0-2. Το ματς ήταν ένας μονόλογος των Πορτογάλων, με τον Μπάρκα να σταματά τον Ρούμπεν Νέβες και τον Χόρτα, στο 66’ και το 69’, όπως και στο 80’ με τους Μεδέιρος, Χόρτα και Ράμος να συνδυάζονται άψογα και τον Μπάρκα να κάνει σωτήρια επέμβαση.

Το 0-3 έγινε με κινηματογραφικό τρόπο, καθώς ο Κανσέλο και ο Γκουέντες άλλαξαν την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο πρώτος αφού απέφυγε με μια προσποίηση τον Μπάρκα για να σκοράρει. Το τελικό 0-4, διαμόρφωσε με πλασέ μέσα από την περιοχή ο Πασιένσια, μετά από ωραία πάσα του Μεντέιρος.

Eλλάδα: Μπάρκας, Χουχούμης, Ρισβάνης (46’ Πούγγουρας), Βούρος, Σάλιακας (73’ Σαββίδης), Σιόπης, Χαρίσης, Δώνης, Μαυρίας, Τσιλιανίδης, Δώνης (56’ Μυστακίδης), Ιωαννίδης

Πορτογαλία: Βαρέλα, Κανσέλο, Ιε, Φιγκεϊρέδο, Ράφα, Ρούμπεν Νέβες, Φερνάντες, Χόρτα (81’ Πασιένσια), Ζέλσον Μάρτινς (62΄ Μεντέιρος), Γκουέντες, Λόπες (70’Ράμος) *Πηγή: sport-fm.gr*

Έμεινε ελεύθερος ο Σισέ και... τιτίβισε!!

Μετά από δώδεκα ώρες ο Τζιμπρίλ Σισέ αφέθηκε ελεύθερος από τις γαλλικές Αρχές. Ποιο ήταν το πρώτο σχόλιό του μέσω twitter.

Έμεινε ελεύθερος ο Σισέ και... τιτίβισε
Ελεύθερος αφέθηκε –τελικά- ο Τζιμπρίλ Σισέ μετά από περίπου δώδεκα ώρες κράτησης από τις γαλλικές Αρχές.

Οι εκπρόσωποι της γαλλικής αστυνομίας έκαναν γνωστή την εξέλιξη αυτή με σχετική ανακοίνωση τους.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ δεν θέλησε να σχολιάσει κάτι στους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες. Ωστόσο αργότερα πήρε θέση με ένα... τιτιβισμά του.







Υπενθυμίζουμε ότι ο Σισέ είχε συλληφθεί από την αστυνομία το πρωί για την υπόθεση εκβιασμού του Βαλμπουενά. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού είχε τηλεφωνικές επαφές και τα τρία άτομα τα οποία φέρονται να βρίσκονται πίσω από την υπόθεση.

Αυτό ζητούσαν από τον Βαλμπουενά ένα ποσό ανάμεσα στις 50.000 και 10.000 ευρώ απειλώντας τον με ένα DVD με "ιδιαίτερες" στιγμές με την σύζυγό του.


*Πηγή: sport-fm.gr*

Σάκοτα: «Είμαστε πολύ βελτιωμένοι»

Αισιόδοξος ενόψει της ευρωπαϊκής επιστροφής της ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Ντράγκαν Σάκοτα. Μιλώντας στη media day της «Ένωσης» πριν το ματς με την Κράσνι, ο Σέρβος τόνισε ότι η ομάδα του είναι πολύ βελτιωμένη

Σάκοτα: «Είμαστε πολύ βελτιωμένοι»
Την πίστη του στις δυνατότητες της ΑΕΚ εξέφρασε ενόψει της ευρωπαϊκής πρεμιέρας ο Ντράγκαν Σάκοτα.

Στο πλαίσιο της media day πριν το παιχνίδι με την Κράσνι, ο Σέρβος τεχνικός εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η ομάδα θα δείξει τη συνεχή βελτίωσή της και στο Eurocup.

«Σ’ αυτό το σημείο που βρισκόμαστε πάντα λέμε ότι κανείς δεν είναι 100% έτοιμος. Είμαστε όμως πολύ βελτιωμένοι. Έχουμε παίκτες που γύρισαν πίσω, τον Κάρτερ και τον Ντούσαν, ενώ ο Ανοσίκε ανεβαίνει», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος, δε, στον αντίπαλο, είπε: «H Kράσνι έκανε επιλογές ξένων παικτών, που είναι σκόρερ. Έτσι θέλουν να παίζουν. Να βάζουν πολλούς πόντους. Είναι το στυλ τους, όμως εμείς γνωρίζουμε ότι είναι ομάδα με ατομιστές και θα παίξουμε γρήγορο μπάσκετ και δυνατή άμυνα. Είναι πρεμιέρα και εννοείται πως θέλουμε την νίκη».

Όσο για την παρουσία του κόσμου και πώς θα γίνει εντονότερη, απάντησε: «Πρέπει να παίξουμε καλύτερα, το είπα και προχθές. Ο κόσμος αγαπάει το μπάσκετ και έτσι θα τον φέρουμε κοντά μας».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Κράσνι, Kιρίλ Μπολσάκοφ, παρουσιάστηκε συγκρατημένος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ξέρουμε ότι θα είναι μία πολύ δύσκολη αναμέτρηση. Η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά ελπίζουμε να κερδίσουμε σε έναν πολύ ενδιαφέροντα αγώνα. Είναι πολύ καλό για μας, που έχουμε δύο παίκτες (σ.σ Ρ.Τ Γκουίν και Ντι Τζέι Κούπερ) που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα και είναι πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Διάψευση απ’ τον ΠΑΟΚ για τον 13χρονο Σλοβάκο!

Στον ΠΑΟΚ επιβεβαιώνουν την δοκιμή του 13χρονου, Ντομινίκ Βεσελόφσκι, ωστόσο, τονίζουν πως δεν αποκτήθηκε παρότι τους εντυπωσίασε.

Διάψευση απ’ τον ΠΑΟΚ για τον 13χρονο Σλοβάκο

Η δοκιμή του στον ΠΑΟΚ τον περασμένο Σεπτέμβριο και η φωτογραφία του με την φανέλα της ομάδας έφερε σειρά δημοσιευμάτων στην Σλοβακία, που έκαναν λόγο για συμφωνία των δύο πλευρών. Τελικά τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Στον «δικέφαλο του Βορρά» επιβεβαιώνουν μεν την παρουσία του 13χρονου επιθετικού στις εγκαταστάσεις της ομάδας, ωστόσο, τονίζουν πως δεν συμφώνησαν για την απόκτησή του. Βέβαια, η γεύση που πήραν άφησε απόλυτα ικανοποιημένους τους ανθρώπους της ομάδας, που θα συνεχίσουν να τον παρακολουθούν κι έτσι δεν έχει μπει ακόμη τελεία στην υπόθεση.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η σειρά του Κλοπ να «κλέψει» από την Ντόρτμουντ!!

Τώρα που είναι προπονητής της Λίβερπουλ, ο Γιούργκεν Κλοπ μπορεί και εκείνος να στραφεί στην προηγούμενη ομάδα του για να... φτιάξει τη νέα του.

Η σειρά του Κλοπ να «κλέψει» από την Ντόρτμουντ
Όσο διάστημα καθόταν στον πάγκο της έβλεπε την Μπάγερν να του παίρνει τον έναν παικταρά μετά τον άλλο. Τώρα ήρθε η σειρά του να αρχίσει να αποκτά ποδοσφαιριστές από την πρώην ομάδα του.

Σύμφωνα με την ισπανική “Mundo Deportivo” o Γιούργκεν Κλοπ έχει ήδη βρει τον πρώτο ποδοσφαιριστή που θα αποκτήσει για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και τον οποίο είχε στην προηγούμενη ομάδα του.

Πρόκειται για τον Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ο οποίος πραγματοποιεί φέτος εξαιρετικές εμφανίσεις στη Μπουντεσλίγκα έχοντας σκοράρει δέκα φορές σε οκτώ παιχνίδια.

Ο Κλοπ όμως δεν πρόκειται να έχει εύκολο έργο καθώς στο κυνήγι της απόκτησής του αναμένεται να μπει και η Μπαρτσελόνα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η ΑΕΚ στην Περιφέρεια!! (pics)

Σε εξέλιξη είναι το σημαντικό ραντεβού της ΑΕΚ με την Περιφέρεια για την «Αγιά-Σοφιά». Παρουσία Μελισσανίδη, οι αντιπροσωπείες των «Δικέφαλος 1924», ΠΑΕ κι Ερασιτεχνικής συναντώνται με τη Ρένα Δούρου.

Η ΑΕΚ στην Περιφέρεια (pics)
Ένα ακόμα μεγάλο βήμα για την «Αγιά-Σοφιά» προσπαθεί να δρομολογήσει αυτή την ώρα η ΑΕΚ.

Όπως ήταν προγραμματισμένο, βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση όλων των φορέων που εμπλέκονται στο θέμα του γηπέδου με την Ρένα Δούρου.

Λίγο πριν τις 19:00 λοιπόν, κατέφτασε στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής ο Δημήτρης Μελισσανίδης που ηγείται, ως αντιπρόεδρος της «Δικέφαλος 1924», της πλήρους αποστολής της «Ένωσης».

Αυτής που απαρτίζεται επίσης από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Βαγγέλη Ασλανίδη, τον εκτελεστικό διευθυντή της ΠΑΕ, Ντούσαν Μπάγεβιτς, τον Αλέξη Αλεξίου (ως εκπρόσωπο της Ερασιτεχνικής), τον πρότζεκτ μάνατζερ της «Αγιά-Σοφιάς», Δημήτρη Ανδριόπουλο και τους συνεργάτες του στην «Dimand», Παναγιωτίδη και Αναστασόπουλο.

Οι προαναφερόμενοι συζητούν αυτή την ώρα όλα τα ζητήματα που αφορούν την «Αγιά-Σοφιά», με κυριότερο αυτό της υπογειοποίησης της Πατριάρχου Κωνσταντίνου, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα τεθεί επί τάπητος και το θέμα της εγκεκριμένης επιχορήγησης των 20 εκατ. ευρώ για το γήπεδο.

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*