Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Επιτέλους γκρεμίστε το!!

Αρθρογραφεί ο Δημήτρης Μπούζας 
Ο Πρωθυπουργός και ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υφυπουργός χαρακτηρίζουν την ΕΠΟ και το «όλον σύστημα» της, σαν ένα ιδιότυπο Βατικανό που περιφρονεί το Σύνταγμα και τους νόμους του ελληνικού κράτους. Ήρθε λοιπόν η ώρα για να το κατεδαφίσουν.

Οι Έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι (και όχι μόνον) το τελευταίο διάστημα παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αλλεπάλληλες και σφοδρές επιθέσεις της Πολιτείας με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο για θέματα αθλητισμού Υφυπουργό να «βγαίνουν μπροστά», να καταγγέλλουν αλλά και να υπόσχονται την άμεση εξυγίανση του χώρου και την απαλλαγή του από τους μαφιόζους που δρουν ανεξέλεγκτοι και ασύδοτοι.

Ο κ. Τσίπρας στις προγραμματικές του δηλώσεις αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη της αντιμετώπισης της γνωστής «μάστιγας» των καρτέλ. Και ο κ. Κοντονής χαρακτηρίζοντας την αμαρτωλή ΕΠΟ σαν ένα ιδιότυπο Βατικανό που περιφρονεί του νόμους και το Σύνταγμα του ελληνικού κράτους για μια ακόμη φορά υποσχέθηκε ότι δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω απέναντι στους νταβατζήδες της ΟΥΕΦΑ (βλέπε Μισέλ Πλατινί και τα γνωστά εξαπτέρυγα του) που θα προσπαθήσουν να στηρίξουν για μια ακόμη φορά την κατά τα ¾ υπόδικη Ομοσπονδία επιστρατεύοντας το άθλιο και τριτοκοσμικό «αυτοδιοίκητο».

Ο Πρωθυπουργός λοιπόν και ο αρμόδιος για τον αθλητισμό Υφυπουργός από κοινού παρουσιάζονται λάβροι απέναντι στο «κύκλωμα» καταγγέλλουν, αλλά και υπόσχονται ότι θα πάρουν αποφάσεις για να το «τελειώσουν». Στις προθέσεις τους είναι να απαλλάξουν το ελληνικό ποδόσφαιρο από τις γνωστές κι επικίνδυνες συμμορίες που δρουν ανεξέλεγκτα, αλλά και τα θεσμικά παραμάγαζα (βλέπε ΕΠΟ) των οποίων η τακτική εκτρέφει εκφυλιστικές καταστάσεις συγκαλύπτοντας τη δράση συμμοριών και κάθε είδους καρτέλ στον χώρο.

Προσωπικά εκτιμώ τις προθέσεις και των δύο. Και θεωρώ ότι αυτά που καταγγέλλουν και που υπόσχονται τα εννοούν. Επιπρόσθετα πιστεύω ότι είναι και μέσα στις δυνατότητες τους να ξηλώσουν τον ιστό της αράχνης και να αποκεφαλίσουν την Λερναία Ύδρα. Η γενικευμένη και ορατή δια γυμνού οφθαλμού διαφθορά στον χώρο, η απέχθεια και η οργή της κοινής γνώμης, αλλά και οι «ευτυχείς» συγκυρίες αν έτσι μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τις επερχόμενες σκληρές τιμωρίες κι εξορίες του «διδύμου» Μπλάτερ – Πλατινί (ιδιαίτερα του δευτέρου που αποδεδειγμένα είναι ο προστάτης και στυλοβάτης της ΕΠΟ και κατ επέκταση και του Ολυμπιακού) έχω την εντύπωση ότι συνθέτουν μια ιδανική ευκαιρία στους εκπροσώπους της Πολιτείας να επιχειρήσουν το τελειωτικό χτύπημα στο «τέρας». Να γκρεμίσουν δηλαδή το «ιδιότυπο Βατικανό» όπως εύστοχα το χαρακτήρισε ο Σταύρος Κοντονής.

Η ελληνική δικαιοσύνη τους παρέχει την ευκαιρία των κινήσεων σε αυτή την κατεύθυνση. Αρκεί και αυτοί να την προστατεύουν, να την θωρακίσουν και να την βοηθήσουν να επισπεύσει τις διαδικασίες για το οριστικό «ξεκαθάρισμα» χωρίς σκοτεινούς επηρεασμούς και περίεργα βουλεύματα. Είναι η μοναδική – ίσως και η τελευταία – ευκαιρία και θα είναι κρίμα να πάει χαμένη.

ΥΓ1: Ασεβείς και ανιστόρητοι υπήρξαν και από παλιά στον ΠΑΟΚ. Με την διαφορά ότι αυτοί δεν ήταν ούτε «μουσαφίρηδες», ούτε οπαδοί άλλων ομάδων. Ήταν της οικογένειας τουλάχιστον.

ΥΓ2: Διαβάστε τις νέες αποκαλύψεις που έφερε και πάλι στο φως της επικαιρότητας η «DailyMail» για το «δίδυμο» Μπλάτερ – Πλατινί. Είναι πολύ ενδιαφέρουσες. 

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: