Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

«Πόρτα» στη Γιουνάιτεντ για Κεντίρα!!

«Κόλπο γκρόσο» με την απόκτηση του Σάμι Κεντίρα αποπειράθηκε -χωρίς επιτυχία- η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σύμφωνα με ισπανικό σταθμό, οι «κόκκινοι διάβολοι» προσέφεραν 40 εκατ. για τον Γερμανό.

«Πόρτα» στη Γιουνάιτεντ για Κεντίρα!
Μια εξαιρετική προσθήκη επεδίωξε -αλλά αναγκάστηκε να ξεχάσει αμέσως- η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σύμφωνα με τον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό «Cadena Cope», οι «κόκκινοι διάβολοι» κατέθεσαν επίσημη πρόταση στη Ρεάλ Μαδρίτης για τον Σάμι Κεντίρα.

Και δεν δίστασαν να «ξηλωθούν» αρκετά σ’ αυτή, προσφέροντας 40 εκατ. ευρώ για τον Γερμανό αμυντικό χαφ.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή ωστόσο, ο Κάρλο Αντσελότι ήταν κάθετα αντίθετος στην παραχώρησή του.

Έτσι οι πρωταθλητές Αγγλίας θα πρέπει να απευθυνθούν αλλού -στις εναπομείνασες ώρες της μεταγραφικής περιόδου- αν θέλουν οπωσδήποτε να καλύψουν τα κενά τους στη μεσαία γραμμή. Πηγή: sport-fm.gr

Ζήτησε να φύγει ο Φελαϊνί!!

Σε συνάντηση που είχε με την διοίκηση της Έβερτον, ο Μαρουάν Φελαϊνί ζήτησε να φύγει για να πιέσει και να πάρει μεταγραφή στην… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Ζήτησε να φύγει ο Φελαϊνί!
Παίζει τα… ρέστα του ο Μαρουάν Φελαϊνί για να πάρει μεταγραφή στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Βέλγος άσος είχε συνάντηση με την διοίκηση της Έβερτον, όπου έκανε γνωστή την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τα «ζαχαρωτά».

Ο διεθνής μέσος έχει εξασφαλίσει ειδικά άδεια από την ομοσπονδία της χώρας του, ούτως ώστε να διαπραγματευτεί το ποδοσφαιρικό του μέλλον. Οι «κόκκινοι διάβολοι» εδώ και καιρό επιθυμούν την απόκτηση του παίκτη, καθώς αποτελεί διακαή πόθο του Ντέιβιντ Μόγιες και φαίνεται πως πιθανώς να έχουμε deal, μετά και την πρωτοβουλία που πήρε.

Ο Φελαϊνί αποχώρησε ήδη από το προπονητικό κέντρο της νυν ομάδας του και πλέον απομένει να δούμε αν στις εναπομείνασες ώρες θα αλλάξει στέγη και θα μετακομίσει στο Μάντσεστερ. Επιθυμία πάντως υπάρχει... Πηγή: sport-fm.gr

Λατρεία για Μπέιλ!!

Περισσότεροι από 20.000 φίλοι της Ρεάλ Μαδρίτης συνέρρευσαν στο «Μπερναμπέου» για να αποθεώσουν τον Γκάρεθ Μπέιλ κατά την παρουσίασή του. Τι δήλωσε ο Ουαλός και ο Φλορεντίνο Πέρεθ.

Λατρεία για Μπέιλ
Παρουσιάσεις ανάλογου βεληνεκούς και λάμψης με εκείνες που είχαν γίνει κατά το παρελθόν για παίκτες όπως οι Ζιντάν, Ρονάλντο, Μπέκαμ, Κακά και Κριστιάνο Ρονάλντο θύμισε αυτή του Γκάρεθ Μπέιλ.

Ο Ουαλός μεσοεπιθετικός, που ανήκει πλέον και τυπικά στη Ρεάλ Μαδρίτης αποτελώντας την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου (100 εκατ. ευρώ θα δοθούν στην Τότεναμ) υπέγραψε το συμβόλαιό του, παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα από τον πρόεδρο της ομάδας, Φλορεντίνο Πέρεθ, φόρεσε τη φανέλα με το νούμερο «11» και πάτησε το χορτάρι του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» γνωρίζοντας την αποθέωση από περισσότερους από 20.000 φίλους της νέας του ομάδας.

«Είναι όνειρο, που γίνεται πραγματικότητα, για μένα να παίξω στη Ρεάλ Μαδρίτης. Σας ευχαριστώ για την υπέροχη υποδοχή. Ζήτω η Ρεάλ (‘Hala Madrid’)», δήλωσε ο Μπέιλ, που υπέγραψε εξαετές συμβόλαιο.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ ανέφερε με τη σειρά του «αποκαλύπτοντας» τον Μπέιλ: «Ο Μπέιλ είναι νέος, έχει μεγάλες δυνατότητες και ήταν όνειρό του να αγωνιστεί στη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι διαπραγματεύσεις για να έρθει ήταν πολύπλοκες, αλλά θέλω να ευχαριστήσω την Τότεναμ που έδωσε την ευκαιρία στον ποδοσφαιριστή. Καθοριστικό ρόλο στην ολοκλήρωση της μεταγραφής έπαιξε η επιθυμία και η αποφασιστικότητα του ίδιου να έρθει στη Ρεάλ».Πηγή: sport-fm.gr

Πρόταση για… τράμπα Τόρες-Αντεμπαγιόρ!!

«Όχι, ευχαριστώ» ήταν η απάντηση της Τσέλσι σε πρόταση ανταλλαγής που (φέρεται να) της έγινε από την Τότεναμ για ανταλλαγή Τόρες-Αντεμπαγιόρ.

Πρόταση για… τράμπα Τόρες-Αντεμπαγιόρ!
Μια αν μη τι άλλο… ιντριγκαδόρικη πρόταση φέρεται να έκανε η Τότεναμ στην Τσέλσι λίγες ώρες πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου.

Σύμφωνα με το «Sky Italia», τα «σπιρούνια» (που θέλουν να ενισχύσουν την επιθετική τους γραμμή μετά την πώληση Μπέιλ) έθεσαν υπόψη των «μπλε» το ενδεχόμενο ανταλλαγής του Φερνάντο Τόρες με τον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ.

Κάτι ωστόσο που -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες η Τσέλσι, χωρίς να διευκρινίζεται αν αυτό έγινε επειδή εξακολουθεί να πιστεύει στον Ισπανό (που σκόραρε προ ημερών και στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ) ή επειδή δεν θεωρεί ισάξιό του τον επιθετικό από το Τόγκο.
Πηγή: sport-fm.gr

«Πικάρουν» μέσω… Εζίλ την Άρσεναλ!

Η μεταγραφή του Μεσούτ Εζίλ κυριαρχεί στις συζητήσεις των Άγγλων στα social media. Και κάποιοι δεν έχασαν την ευκαιρία να τη χρησιμοποιήσουν για να πικάρουν την… ατιτλία της Άρσεναλ!

«Πικάρουν» μέσω… Εζίλ την Άρσεναλ
Είναι ζήλια -που η Άρσεναλ αποκτά έναν αναμφίβολα ποιοτικό παίκτη;

Είναι κόμπλεξ -που η δική τους ομάδα έκανε την πάπια στο μεταγραφικό παζάρι ή δεν είχε… σάλιο για να κινηθεί;

Είναι απλά τυπικό αγγλικό χιούμορ;

Ό,τι κι αν είναι, στο διαδίκτυο άρχισαν ήδη να κυκλοφορούν αστειάκια για τη μετακίνηση του Γερμανού στους «κανονιέρηδες».

Όπως το ότι δεν πέρασε τελικά τις ιατρικές εξετάσεις (στις οποίες θα υποβαλλόταν τη Δευτέρα), λόγω κρίσης άσθματος από τη… σκόνη που υπήρχε στην τροπαιοθήκη του συλλόγου. Κακίες…

Back Page Football @bpfootball
Mesut Ozil has failed his medical due to a dust-induced asthma attack after the being shown the trophy room.
 
 
Πηγή: sport-fm.gr

Έντυσαν «κανονιέρη» τον Εζίλ!!

Η υπογραφή του δεν μπήκε (ακόμα τουλάχιστον) στο συμβόλαιο με την Άρσεναλ. Το όνομα του Μεσούτ Εζίλ, ωστόσο, άρχισε ΗΔΗ να μπαίνει σε φανέλες των «κανονιέρηδων».

Έντυσαν «κανονιέρη» τον Εζίλ! (pic)
Η απόκτηση του Μεσούτ Εζίλ από την Άρσεναλ θεωρείται θέμα χρόνου. Λιγότερου ίσως και από μερικές ώρες.

Κάποιοι όμως δεν… κρατιούνται να τον δουν με τη φανέλα των «κανονιέρηδων». Γι’ αυτό άρχισαν ήδη να τη διακινούν στο διαδίκτυο!

Σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν λοιπόν, απεικονίζεται η φετινή εμφάνιση της Άρσεναλ με το όνομα του Γερμανού στην πλάτη. Πάνω από το νούμερο 11 που -σημειωτέον- δεν ήταν κατειλημμένο ως τώρα.

Και ανεξάρτητα από το να ισχύει η φημολογία ότι έχουν τραβηχτεί από μπουτίκ του αγγλικού συλλόγου, επιβεβαιώνονται οι ετοιμασίες -τουλάχιστον των οπαδών- να τον ντύσουν στα χρώματά του. Πηγή: sport-fm.gr

Οδεύει προς Κάρντιφ ο Οντεμβίνγκι!

Σε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της Γουέστ Μπρόμγουιτς Άλμπιον βρίσκεται η αντίστοιχη της Κάρντιφ, προκειμένου να αποκτήσει τον Πίτερ Οντεμβίνγκι.

Οδεύει προς Κάρντιφ ο Οντεμβίνγκι
Συνήθεια τείνει να γίνει για τον Πίτερ Οντεμβίνγκι η τριετής παραμονή του σε κάποια ομάδα. Τρία χρόνια έμεινε στη Λιλ, όπου έπαιξε σε 75 αγώνες πρωταθλήματος, άλλα τόσα χρόνια αγωνίστηκε στη Μόσχα με τη φανέλα της Λοκομοτίβ (όπου, συμπτωματικά, έπαιξε ξανά σε 75 ματς πρωταθλήματος) και τώρα, μετά από τρία χρόνια στην Γουέστ Μπρόμγουιτς Άλμπιον, φαίνεται πως ετοιμάζεται να αλλάξει εκ νέου ομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν από την Αγγλία, η διοίκηση της Κάρντιφ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με εκείνη της Γουέστ Μπρόμγουιτς, προκειμένου να αποκτήσει τον Νιγηριανό επιθετικό.

Οι Άγγλοι θεωρούν πως οι δύο ομάδες βρίσκονται κοντά σε συμφωνία, χωρίς, ωστόσο, να κάνουν γνωστούς τους όρους της επικείμενης μεταγραφής.

Πάντως, ότι είναι να γίνει, αναμένεται να γίνει σύντομα, καθώς τα μεσάνυχτα εκπνέει η προθεσμία των μεταγραφών. Πηγή: sport-fm.gr

«Πόρτα» σε Λίβερπουλ για Μάτα, «σφήνα» η Παρί!

Ένα ακόμη μεταγραφικό θρίλερ εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες με τον Χουάν Μάτα να βρίσκεται στο προσκήνιο. Μετά το «όχι» στην Λίβερπουλ, η Τσέλσι διαπραγματεύεται την πώληση του Ισπανού στην Παρί.

«Πόρτα» σε Λίβερπουλ για Μάτα, «σφήνα» η Παρί
Σε σήριαλ εξελίσσεται η παραμονή του Χουάν Μάτα στην Τσέλσι. Οι «μπλε», σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, απέρριψαν επίσημη πρόταση της Λίβερπουλ για τον Ισπανό μεσοεπιθετικό.

Ωστόσο, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο μετά το «όχι» στους «Ρεντς» φέρεται πως έχει ανοίξει νέο κύκλο επαφών με άλλη ομάδα για την παραχώρηση του παίκτη. Αυτή, σύμφωνα με τη «L’Equipe» είναι η Παρί Σεν Ζερμέν, που θέλει να προσθέσει έναν μεσοεπιθετικό στο ρόστερ της πριν το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου.

Όσον αφορά τις απαιτήσεις της Τσέλσι, «κυμαίνονται» κοντά στα 35εκατ. ευρώ. Πηγή: sport-fm.gr

Παίρνει Ερέρα η Γιουνάιτεντ!!

Σύμφωνα με τα βρετανικά και τα ισπανικά Μέσα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καλύπτει την ρήτρα του Άντερ Ερέρα και τον κάνει δικό της από την Μπιλμπάο έναντι 36 εκατ. ευρώ.

Παίρνει Ερέρα η Γιουνάιτεντ!
Δίνει την ρήτρα και τον κάνει δικό της! Ο Ντέιβιντ Μόγιες αποφάσισε να προχωρήσει την υπόθεση του Άντερ Ερέρα και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσφέρει στην Μπιλμπάο 36 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 24χρονου άσου.

Φυσικά οι Βάσκοι σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και «αναγκαστικά» θα αποχωριστούν τον παίκτη. Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες, οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν καταθέσει επίσημη πρόταση ύψους 30 εκατ. ευρώ, με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να λέει «όχι».

Έτσι λίγες ώρες προτού ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος, οι Άγγλοι επανήλθαν με βελτιωμένη προσφορά και ο παίκτης είναι έτοιμος να μετακομίσει! Την περσινή σεζόν, στην Μπιλμπάο είχε 29 συμμετοχές, όλες ως βασικός και θεωρείται από τα νέα μεγάλα ονόματα του ισπανικού ποδοσφαίρου. Πηγή: sport-fm.gr

Απόπειρα «ψειρίσματος» της Τότεναμ για Χουλκ!!!

Μάθανε πως κονόμησε, πλάκωσε και η Ζενίτ! Αποσκοπώντας προφανώς να επωφεληθεί από την «μπάζα» της Τότεναμ για τον Μπέιλ, η Ζενίτ της ζητά 12 εκατ. ευρώ για τον… δανεισμό του Χουλκ!

Απόπειρα «ψειρίσματος» της Τότεναμ για Χουλκ!
Σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός, τύφλα να ‘χει ο πεθερός. Όταν όμως ο… πεθερός ζητάει τον ουρανό με τ’ άστρα, ο γάμος μοιάζει (τουλάχιστον) δύσκολος.

Η επιθυμία λοιπόν των Αντρέ Βίλας Μπόας και Χουλκ να ξανασμίξουν στην Τότεναμ είναι δεδομένη. Όπως και η πρόθεση του αγγλικού συλλόγου να «τα σκάσει» για τον Βραζιλιάνο (μιας και τα έχει πλέον μετά τη μεταγραφή Μπέιλ).

Όχι όμως τόσο χοντρά όσο θέλει η Ζενίτ. Διότι η ρωσική ομάδα -ούτε λίγο, ούτε πολύ- ζητά 10 εκατ. λίρες (περίπου 12 εκατ. ευρώ) για τον… δανεισμό του 27χρονου στράικερ.

Μια απαίτηση που μόνο αν μειώσει κατά πολύ, θα συνεχιστούν οι συζητήσεις των δυο πλευρών και δεν θα μείνει «με την όρεξη» ο Χουλκ, που δεδομένα θέλει ν’ αγωνιστεί στην Premier League. Πηγή: sport-fm.gr

«Σκοτωμός» για Κουαλιαρέλα!!

Σε θρίλερ -κατά τη διάρκεια του οποίου τέσσερις ομάδες θα τον… τραβάνε για να τον αποκτήσουν- αναμένεται να εξελιχθεί η μεταγραφή του Φάμπιο Κουαλιαρέλα.

«Σκοτωμός» για Κουαλιαρέλα!
Λίγες ώρες πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου και… ούτε πέντε ομάδες δεν ενδιαφέρονται για τον Φάμπιο Κουαλιαρέλα.

Μετά την απόφαση της Γιουβέντους να παραχωρήσει τον 30χρονο επιθετικό (και να τον αντικαταστήσει πιθανότατα με τον Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο) σήμανε… συναγερμός -τόσο εντός, όσο και εκτός των τειχών.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στην Ιταλία λοιπόν, Λάτσιο και Ρόμα ενδιαφέρονται ζωηρά από τη γειτονική χώρα, ενώ τον παίκτη φέρονται αποφασισμένες να διεκδικήσουν και οι αγγλικές Γουέστ Μπρομ και Γουέστ Χαμ.

Οι δυο τελευταίες πάντως χωρίς μεγάλες πιθανότητες, μιας και -λόγω της επιθυμίας του να μείνει στην πατρίδα του και του μεγέθους των συλλόγων που ενδιαφέρονται από ‘κει- ο Κουαλιαρέλα φέρεται να προτιμά μια εκ των ομάδων της Ρώμης. Πηγή: sport-fm.gr

Με αέρα… ευρωπαϊκό!!

Με φόρα από την εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Άλκμααρ, ο Ατρόμητος επικράτησε 2-0 του Άρη με ουσιαστική εμφάνιση και αρκετά επιθετικό ποδόσφαιρο. Στους τέσσερις πόντους οι «κυανόλευκοι».

Με αέρα… ευρωπαϊκό!
Το επιθετικό ποδόσφαιρο κόντρα στην Άλκμααρ ήταν μόνο η αρχή για τον Ατρόμητο!

Οι «κυανόλευκοι» με πολύ καλή απόδοση στο πρώτο μέρος και συντήρηση δυνάμεων στο δεύτερο, επικράτησαν 2-0 του Άρη και έκαναν… σεφτέ στις νίκες τους στην Σούπερ Λίγκα. Αυτογκολ του Ουντότζι (22’) και ένα ακόμα από τον Ναπολεόνι (38’) διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα.

Επιθετική φιλοσοφία, πολλές ευκαιρίες και δοκάρι από τον Ιγκλέσιας στο 62’ συνέθεταν το σκηνικό στο Περιστέρι, κόντρα σε έναν Άρη, ο οποίος «φοβήθηκε» περισσότερο απ’ όσο χρειαζόταν το παιχνίδι.

Το ματς:


«Η… καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», λέει ο λαός και κάτι τέτοιο φάνηκε από νωρίς στο Περιστέρι. Ο Ατρόμητος, με άκρως επιθετική φιλοσοφία, με Ναπολεόνι και Παπαδόπουλο στην επίθεση και με τους Μπρίτο και Ούμπιντες να αλλάζουν πλευρές πίεζε ψηλά. Συν τοις άλλοις, ο Παράσχος επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον αμυντικογενή Δημούτσο, να βάλει τον δημιουργικό Γκαρσία στον άξονα και τα πράγματα εξελίχθηκαν απόλυτα ομαλά.

Η πίεση απέφερε καρπούς, ο… Ουντότζι σκόραρε στο τέρμα της ομάδας του, βάζοντας τον Άρη πίσω στο σκορ και οι «κυανόλευοι» μπήκαν στη θέση του οδηγού. Οι Γιαννούλης και Φυτανίδης έπαιρναν μέτρα από τα άκρα και λίγο αργότερα ήρθε και το δεύτερο τέρμα με τον Ναπολεόνι, να φεύγει στην πλάτη της άμυνας του Άρη και να διπλασιάζει τα τέρματα των γηπεδούχων. Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τον Άρη να παραμένει ακίνδυνος στο πρώτο 45λεπτο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Άρη να θέλει να έχει πιο επιθετικό τόνο. Ο Χατζηνικολάου απέσυρε τον Οικονομόπουλο, πέρασε τον Τριανταφυλλάκο και προσπάθησε να ανεβάσει πιο ψηλά την ομάδα του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να βρίσκει χώρους στην κόντρα και να προσπαθεί να τους εκμεταλλευτεί με τους ταχύτατους Ναπολεόνι και Παπαδόπουλο.

Όσο τα λεπτά κυλούσαν με τον Ατρόμητο να είναι μπροστά στο σκορ, με το καθαρό 2-0, ο Γιώργος Παράσχος βρήκε την ευκαιρία να δώσει ανάσες σε παίκτες που τα έδωσαν όλα και μεσοβδόμαδα κόντρα στην Άλκμααρ. Από την άλλη πλευρά, ο Χατζηνικολάου έκανε ότι μπορούσε για να αλλάξει τη μοίρα του ματς, όμως όλα έδειχναν πως η τρίτη ήττα, σε ισάριθμα παιχνίδια ήταν κοντά. Το τελευταίο σφύριγμα του Ιωαννίδη, απλά το επιβεβαίωσε και έφερε στην ομάδα των Δυτικών Προαστίων, το πρώτο τρίποντο της νέας σεζόν.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης (75’ Νάστος), Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία, Ιγκλέσιας, Μπρίτο (83’ Δημούτσος), Ούμπιντες, Παπαδόπουλος (67’ Καραγκούνης), Ναπολέονι.

Στον πάγκο: Μπάρκας, Καραμάνος, Παπουτσογιαννόπουλος, Γεωργίου.

Άρης (Γιάννης Χατζηνικολάου): Διούδης, Καραγκούνης (66’ Μανιάς), Κύργιας, Ηρακλής (72’ Καρασαλίδης), Τσουμάνης, Οικονομόπουλος (46’ Τριανταφυλλάκος), Παπαδόπουλος, Ουντότζι, Τάτος, Σταυρόπουλος, Αγγελούδης.

Στον πάγκο: Μπουζάνης, Κοτσαρίδης, Έλσνερ, Ιμπέ.

Διαιτητής: Ιωαννίδης (Αργολίδας)
Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Σταθόπουλος (Αχαΐας)
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου Πηγή: sport-fm.gr

Στη Τζένοα ο Φετφατζίδης!!

Στην Ιταλία και τη Τζένοα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιάννης Φετφατζίδης. Ο νεαρός θα υπογράψει για τέσσερα χρόνια στον ιταλικό σύλλογο, με τον Ολυμπιακό να εισπράττει 4 εκατ. από τη μεταγραφή.

Στη Τζένοα ο Φετφατζίδης!
Στην Ιταλία, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιάννης Φετφατζίδης.

Όπως διαρρέεται από το περιβάλλον του παίκτη, ο Ολυμπιακός απάντησε θετικά στην πρόταση της Τζένοα.

Οι Γενοβέζοι επέστρεψαν σήμερα με νέα βελτιωμένη πρόταση που έκανε τους «ερυθρόλευκους» να πουν το «ναι», έναντι 4 εκατ. ευρώ και 25% ποσοστό μεταπώλησης.

Όσον αφορά στον Έλληνα διεθνή μεσοεπιθετικό θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο, με ετήσιες απολαβές 500.000 χιλιάδες ευρώ. Πηγή: sport-fm.gr

Στον Πλατανιά ο Κάταϊ!

Μόνο η ανακοίνωση απομένει για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Αλεξάνταρ Κάταϊ στον Πλατανιά.

Στον Πλατανιά ο Κάταϊ
Τη φανέλα του Πλατανιά θα φοράει ο Αλεξάνταρ Κάταϊ τη νέα σεζόν, καθώς ο παίκτης βρέθηκε στην Κρήτη και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο.

Οι Χανιώτες τα έχουν έρθει σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό για τον δανεισμό του και πλέον απομένει μόνο η ανακοίνωσή του από τον σύλλογο.

Μάλιστα ο Σέρβος μεσοεπιθετικός υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δώσει το «παρών» στις εξέδρες του «Γεντί Κουλέ», ώστε να παρακολουθήσει την αναμέτρηση με του Πλατανιά με τον ΟΦΗ. Πηγή: sport-fm.gr

Τζαβέλλας: «Μου ταιριάζει ο ΠΑΟΚ»

Χαρούμενος για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στον ΠΑΟΚ δήλωσε ο Γιώργος Τζαβέλλας λίγη ώρα αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόκτησής του.

Τζαβέλλας: «Μου ταιριάζει ο ΠΑΟΚ»
Απόλυτα ικανοποιημένος από την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο Γιώργος Τζαβέλλας.

Ο Έλληνας διεθνής μπακ, μιλώντας στο επίσημο κανάλι του «δικέφαλου του Βορρά», τόνισε πως δεν τον ένοιαξαν τα χρήματα μπροστά στην ευκαιρία να βρει μια ομάδα που θα έχει χρόνο συμμετοχής.




Πηγή: sport-fm.gr

Τέλος οι μεταγραφές στον ΠΑΟΚ!


paokfcΚαι επισήμως οι μεταγραφές του «Δικεφάλου» τελείωσαν με την προσθήκη του Γιώργου Τζαβέλλα. Ο στοπερ δεν αποκτήθηκε γιατί δεν βρέθηκε η κατάλληλη λύση στα οικονομικά δεδομένα που ήθελε η ομάδα του ΠΑΟΚ. Αύριο το πρωί θα αποσταλεί στην ΟΥΕΦΑ η λίστα των ποδοσφαιριστών που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής.


Πηγή: arenafm.gr

Πέθανε ο Παλ Τσερνάι!!


Ο Ούγγρος τεχνικός Παλ Τσερνάι, ένας από τους μεγαλύτερος προπονητές που κάθισαν στον πάγκο της ομάδας του ΠΑΟΚ, «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 81 ετών.
PAL3Ο Τσερνάι, που ζούσε εδώ και αρκετά χρόνια στη Βουδαπέστη, συνεργάστηκε με τον ΠΑΟΚ την σεζόν 1983-84, όταν ο Δικέφαλος βρέθηκε αντίπαλος με την προηγούμενη ομάδα του, την Μπάγερν Μονάχου, από την οποία αποκλείστηκε στα πέναλτι. Στη Μπάγερν ήταν αρχικά βοηθός του Γκιούλα Λόραντ, ο οποίος επίσης εργάστηκε (και πήρε πρωτάθλημα) με τον ΠΑΟΚ!

Λόραντ (δεξιά) και Τσερνάι μαζί στον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου
Ο Μαγυάρος προπονητής γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 1932 στο Πίλις της Ουγγαρίας. Διετέλεσε προπονητής, πλην της Μπάγερν (κέρδισε δύο πρωταθλήματα το 1980 και το 1981 κι ένα κύπελλο το 1982), στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, τη Μπενφίκα, την Γιούνγκ Μπόις, την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, τη Φενέρμπαχτσε και τη Χέρτα. Το 1994 συνεργάστηκε για λίγο με την ομοσπονδία της Βόρειας Κορέας, ενώ τελευταία του ομάδα ήταν η ουγγρική Σόπρον από τον Οκτώβριο του 1994 μέχρι τον Απρίλιο του 1995.

Για τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ ο Τσερνάι (ο άνθρωπος με το φουλάρι…) είχε δηλώσει στο παρελθόν: “Ήθελα να απολαύσω όσα είχα καταφέρει την περασμένη σεζόν. Έτσι, περίμενα μία ενδιαφέρουσα πρόκληση. Μία ομάδα, όπου θα μπορούσα να δημιουργήσω και ο κόσμος να δει το έργο μου. Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτή η ομάδα. Θυμάμαι τα ματς με την Μπάγερν Μονάχου. Δύο παιχνίδια, δύο φορές 0-0. Μας είχε στοιχίσει πολύ εκείνος ο αποκλεισμός…”.

Πηγή: arenafm.gr

«Φαβορί του ομίλου ο ΠΑΟΚ»


napoleoniΟ επιθετικός του Ατρόμητου, Στέφανο Ναπολεόνι, μίλησε στον Arena 89,4 και προσπάθησε να σκιαγραφήσει την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ, Αλκμάαρ.
Αρχικά είπε για τους αγώνες με τον Ατρόμητο:
«Ήμασταν άτυχοι και έπρεπε να περάσουμε. Δεν παίξαμε καλά στο Περιστέρι όμως παρουσιαστήκαμε πολύ καλύτεροι στην Ολλανδία και από ατυχία δεν περάσαμε»
Για το δοκάρι που έφερε:
«Όντως πίστευα ότι θα το κάνω το γκολ. Σούταρα αλλά ήταν και αυτό θέμα ατυχίας»
Τι στυλ ποδοσφαίρου παίζει η Αλκμάαρ:
«Είναι ομάδα με οργάνωση από τακτική άποψη. Όμως δεν είναι μία ομάδα με ισχύ που θα δυσκολέψει τον ΠΑΟΚ .Αν παρουσιαστεί σοβαρός δεν θα έχει πρόβλημα»
Για τις αδυναμίες και τα δυνατά σημεία των Ολλανδών:
«Έχουν καλό κέντρο και πολύ δυνατούς παίκτες. Τα άκρα του είναι γρήγοροι παίκτες αλλά το αδύνατο σημείο είναι η άμυνα. Με την επιθετική γραμμή που έχει ο ΠΑΟΚ πιστεύω ότι θα πετύχει γκολ»
Ποιος είναι ο κορυφαίος της Αλκμάαρ:
«Δεν υπάρχει παίκτης που κάνει την διαφορά. Είδαμε ότι ποντάρει στο ομαδικό παιχνίδι. Είναι ομάδα συνόλου χωρίς να έχει κάποιον που να ξεχωρίζει»
Μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο:
«Αν παίξει σαν ΠΑΟΚ τότε είναι δεδομένο ότι θα πάρει την πρώτη θέση . Είναι το φαβορί αλλά πρέπει να δείξει σοβαρότητα και συγκέντρωση»
Πως παίζει η Αλκμάαρ
«Εμείς κάναμε λάθος στο Περιστέρι δεν μπήκαμε συγκεντρωμένοι. Δεχθήκαμε δύο γκολ σε αντεπιθέσεις. Στην Τούμπα θα παίξει πίσω και θα προσπαθήσει να κάνει την ζημιά. Αν ο ΠΑΟΚ προσέξει τις αντεπιθέσεις τότε θα νικήσει. Στην Ολλανδία τους σπρώχνει το κοινό να βγαίνουν στην επίθεση αλλά αν ο ΠΑΟΚ είναι σταθερός έχει πολλές πιθανότητες να νικήσει»
Για την πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη:
«Είναι πολύ δυνατή ομάδα. Έχει σπουδαίες μεταγραφές όπως του Λούκας και του Στοχ. Το μόνο που λείπει από τις ελληνικές ομάδες είναι η πλήρης αυτοσυγκέντρωση στα παιχνίδια τη Ευρώπης. Μπορεί μία ομάδα που δεν είναι καλύτερη να σε νικήσει λόγω έλλειψης συγκέντρωσης»
Για την αναμέτρηση με τον Άρη:
«Πρέπει να ξεχάσουμε σύντομα τα ματς στην Ευρώπη. Ο Άρης έρχεται με μηδέν πόντους αλλά εμείς πρέπει να νικήσουμε»

Οι όμιλοι της Γ’ Εθνικής!

baa
Oλοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία για τους έξι ομίλους του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής. Όπως ήταν γνωστό εδώ και μέρες, οι ομάδες του νομού της Θεσσαλονίκης δεν βρίσκονται στον ίδιο όμιλο.
Στον πρώτο όμιλο οι Ηρακλής Αμπελοκήπων, Μακεδονικός και Αγροτικός Αστέρας. Στον πρώτο όμιλο Οδυσσέας Κορδελιού, Καμπανιακός και Δόξα Πενταλόφου.

Αναλυτικά οι έξι όμιλοι:
1ος όμιλος:
Έβρος Σουφλίου
ΠΑΟ Κόσµιου
Άρης Ακροποτάµου
Ορφέας Ελευθερούπολης
Βυζάντιο Κοκκινοχώµατος
Νέστος Χρυσούπολης
Δόξα Πετρούσας
Πανσερραϊκός
Εθνικός Σιδηροκάστρου
Διγενής Λακκώµατος
ΠΟ Μουδανίων
Εθνικός Νέου Αγιονερίου
Κιλκισιακός
Μακεδονικός
Αγροτικός Αστέρας
Ηρακλής Αμπελοκήπων
2ος όμιλος:
Καστοριά
Κάστορας
Κοζάνη
Κεραυνός Θεσπρωτικού
Εθνικός Φιλιππιάδας
Τηλυκράτης Λευκάδας
Πρέβεζα
Ολυµπος Κέρκυρας
Θεσπρωτός
Δόξα Κρανούλας
Πυρσός Γρεβενών
Καµπανιακός
Οδυσσέας Κορδελιού
Δόξα Πενταλόφου
ΑΕΛ
Οικονόµος Τσαριτσάνης
3ος όμιλος:
Νάουσα
Μακροχώρι
Λευκάδια
Τρίκαλα
ΑΟ Καρδίτσας
Λαµία
Αχιλλέας Δοµοκού
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας
Ρήγας Φεραίος
ΑΟ Χαλκίδας
ΑΟ Κύµης
Μαχητής Τερψιθέας
Πυργετός
Δωτιέας Αγιάς
Αµπελωνιακός
4ος όμιλος:
ΑΕ Καραϊσκάκης
Άρης Αιτωλικού
ΑΕ Μεσολογγίου
Ατρόµητος Λάππα
Αχαϊκή
Εθνικός Σαγέικων
ΠΑΟ Βάρδας
ΠΦΟ Πανόπουλου
Δόξα Νέας Μανωλάδας
Παναρκαδικός
Καλαµάτα, Μεσσηνιακός
ΑΕ Ερµιονίδας
Παναργειακός
Πανναυπλιακός
Κόρινθος
5ος όμιλος:
Ατσαλένιος
Κισσαμικός
Ρούβας
Γιούχτας
Μύκονος
Προοδευτική
Ατρόμητος Πειραιά
Ιωνικός
Πανελευσινιακός
Ολυμπιακός Λαυρίου
Δόξα Βύρωνα
Τράχωνες
Νέα Ιωνία
Εθνικός Αστέρας
Πεύκη
6ος όμιλος:
Άγιος Νικόλαος
Ερμής Ζωνιανών
Ηρόδοτος
ΠΑΟ Κρουσσώνα
Πανναξιακός
Θύελλα Ραφηνας
Περαμαϊκός
Αιγάλεω
ΑΕΚ
Κηφισιά
Ηλυσιακός
Περιστέρι
Μανδραϊκός
Αστέρας Βάρης
Τριγλία Ραφήνας
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.
1η αγωνιστική και 16η αγωνιστική
ΠΑΟ Κοσμίου – Βυζάντιο Κοκκινοχώματος
Αγροτικός Αστέρας – Κιλκισιακός
Διγενής Λακκώματος – Εθνικός Σιδηροκάστρου
Πανσερραϊκός – Νέστος Χρυσούπολης
Αρης Ακροποτάμου – Μακεδονικός
Εβρος Σουφλίου – Μουδανιά
Εθνικός Αγιονερίου – Δόξα Πετρούσας
Ορφέας Ελευθερούπολης – Ηρακλής Αμπελοκήπων
2η αγωνιστική και 17η αγωνιστική
Αγροτικός Αστέρας – ΠΑΟ Κοσμίου
Βυζάντιο Κοκκινοχώματος – Διγενής Λακκώματος
Κιλκισιακός – Πανσερραϊκός
Εθνικός Σιδηροκάστρου – Αρης Ακροποτάμου
Νέστος Χρυσούπολης – Εβρος Σουφλίου
Μακεδονικός – Εθνικός Αγιονερίου
Μουδανιά – Ηρακλής Αμπελοκήπων
Δόξα Πετρούσας – Ορφέας Ελευθερούπολης
3η αγωνιστική και 18η αγωνιστική
ΠΑΟ Κοσμίου – Διγενής Λακκώματος
Πανσερραϊκός – Αγροτικός Αστέρας
Αρης Ακροποτάμου – Βυζάντιο Κοκκινοχώματος
Εβρος Σουφλίου – Κιλκισιακός
Εθνικός Αγιονερίου – Εθνικός Σιδηροκάστρου
Ηρακλής Αμπελοκήπων – Νέστος Χρυσούπολης
Ορφέας Ελευθερούπολης – Εθνικός Σιδηροκάστρου
Μουδανιά – Δόξα Πετρούσας
4η αγωνιστική και 19η αγωνιστική
Πανσερραϊκός – ΠΑΟ Κοσμίου
Διγενής Λακκώματος – Αρης Ακροποτάμου
Αγροτικός Αστέρας – Εβρος Σουφλίου
Βυζάντιο Κοκκινοχώματος – Εθνικός Αγιονερίου
Κιλκισιακός – Ηρακλής Αμπελοκήπων
Εθνικός Σιδηροκάστρου – Ορφέας Ελευθερούπολης
Νέστος Χρυσούπολης – Δόξα Πετρούσας
Μακεδονικός – Μουδανιά
5η αγωνιστική και 20η αγωνιστική
ΠΑΟ Κοσμίου – Αρης Ακροποτάμου
Εβρος Σουφλίου – Πανσερραϊκός
Εθνικός Αγιονερίου – Διγενής Λακκώματος
Ηρακλής Αμπελοκήπων – Αγροτικός Αστέρας
Ορφέας Ελευθερούπολης – Βυζάντιο Κοκκινοχώματος
Δόξα Πετρούσας – Κιλκισιακός
Μουδανιά – Εθνικός Σιδηροκάστρου
Νέστος Χρυσούπολης – Μακεδονικός
6η αγωνιστική και 21η αγωνιστική
Εβρος Σουφλίου – ΠΑΟ Κοσμίου
Αρης Ακροποτάμου – Εθνικός Αγιονερίου
Πανσερραϊκός – Ηρακλής Αμπελοκήπων
Διγενής Λακκώματος – Ορφέας Ελευθερούπολης
Αγροτικός Αστέρας – Δόξα Πετρούσας
Βυζάντιο Κοκκινοχώματος – Μουδανιά
Κιλκισιακός – Μακεδονικός
Εθνικός Σιδηροκάστρου – Νέστος Χρυσούπολης
7η αγωνιστική και 22η αγωνιστική
ΠΑΟ Κοσμίου – Εθνικός Αγιονερίου
Ηρακλής Αμπελοκήπων – Εβρος Σουφλίου
Ορφέας Ελευθερούπολης – Αρης Ακροποτάμου
Δόξα Πετρούσας – Πανσερραϊκός
Μουδανιά – Διγενής Λακκώματος
Μακεδονικός – Αγροτικός Αστέρας
Νέστος Χρυσούπολης – Βυζάντιο Κοκκινοχώματος
Κιλκισιακός – Εθνικός Σιδηροκάστρου
8η αγωνιστική και 23η αγωνιστική
Ηρακλής Αμπελοκήπων – ΠΑΟ Κοσμίου
Εθνικός Αγιονερίου – Ορφέας Ελευθερούπολης
Εβρος Σουφλίου – Δόξα Πετρούσας
Αρης Ακροποτάμου – Μουδανιά
Πανσερραϊκός – Μακεδονικός
Διγενής Λακκώματος – Νέστος Χρυσούπολης
Αγροτικός Αστέρας – Εθνικός Σιδηροκάστρου
Βυζάντιο Κοκκινοχώματος – Κιλκισιακός
9η αγωνιστική και 24η αγωνιστική
ΠΑΟ Κοσμίου – Ορφέας Ελευθερούπολης
Δόξα Πετρούσας – Ηρακλής Αμπελοκήπων
Μουδανιά – Εθνικός Αγιονερίου
Μακεδονικός – Εβρος Σουφλίου
Νέστος Χρυσούπολης – Αρης Ακροποτάμου
Εθνικός Σιδηροκάστρου – Πανσερραϊκός
Κιλκισιακός – Διγενής Λακκώματος
Βυζάντιο Κοκκινοχώματος – Αγροτικός Αστέρας
10η αγωνιστική και 25η αγωνιστική
Δόξα Πετρούσας – ΠΑΟ Κοσμίου
Ορφέας Ελευθερούπολης – Μουδανιά
Ηρακλής Αμπελοκήπων – Μακεδονικός
Εθνικός Αγιονερίου – Νέστος Χρυσούπολης
Εβρος Σουφλίου – Εθνικός Σιδηροκάστρου
Αρης Ακροποτάμου – Κιλκισιακός
Πανσερραϊκός – Βυζάντιο Κοκκινοχώματος
Διγενής Λακκώματος – Αγροτικός Αστέρας
11η αγωνιστική και 26η αγωνιστική
ΠΑΟ Κοσμίου – Μουδανιά
Μακεδονικός – Δόξα Πετρούσας
Νέστος Χρυσούπολης – Ορφέας Ελευθερούπολης
Εθνικός Σιδηροκάστρου – Ηρακλής Αμπελοκήπων
Κιλκισιακός – Εθνικός Αγιονερίου
Βυζάντιο Κοκκινοχώματος – Εβρος Σουφλίου
Αγροτικός Αστέρας – Αρης Ακροποτάμου
Διγενής Λακκώματος – Πανσερραϊκός
12η αγωνιστική και 27η αγωνιστική
Μακεδονικός – ΠΑΟ Κοσμίου
Μουδανιά – Νέστος Χρυσούπολης
Δόξα Πετρούσας – Εθνικός Σιδηροκάστρου
Ορφέας Ελευθερούπολης – Κιλκισιακός
Ηρακλής Αμπελοκήπων – Βυζάντιο Κοκκινοχώματος
Εθνικός Αγιονερίου – Αγροτικός Αστέρας
Εβρος Σουφλίου – Διγενής Λακκώματος
Αρης Ακροποτάμου – Πανσερραϊκός
13η αγωνιστική και 28η αγωνιστική
ΠΑΟ Κοσμίου – Νέστος Χρυσούπολης
Εθνικός Σιδηροκάστρου – Μακεδονικός
Κιλκισιακός – Μουδανιά
Βυζάντιο Κοκκινοχώματος – Δόξα Πετρούσας
Αγροτικός Αστέρας – Ορφέας Ελευθερούπολης
Διγενής Λακκώματος – Ηρακλής Αμπελοκήπων
Πανσερραϊκός – Εθνικός Αγιονερίου
Αρης Ακροποτάμου – Εβρος Σουφλίου
14η αγωνιστική και 29η αγωνιστική
Εθνικός Σιδηροκάστρου – ΠΑΟ Κοσμίου
Νέστος Χρυσούπολης – Κιλκισιακός
Μακεδονικός – Βυζάντιο Κοκκινοχώματος
Μουδανιά – Αγροτικός Αστέρας
Δόξα Πετρούσας – Διγενής Λακκώματος
Ορφέας Ελευθερούπολης – Πανσερραϊκός
Ηρακλής Αμπελοκήπων – Αρης Ακροποτάμου
Εθνικός Αγιονερίου – Εβρος Σουφλίου
15η αγωνιστική και 30η αγωνιστική
ΠΑΟ Κοσμίου – Κιλκισιακός
Βυζάντιο Κοκκινοχώματος – Εθνικός Σιδηροκάστρου
Αγροτικός Αστέρας – Νέστος Χρυσούπολης
Διγενής Λακκώματος – Μακεδονικός
Πανσερραϊκός – Μουδανιά
Αρης Ακροποτάμου – Δόξα Πετρούσας
Εβρος Σουφλίου – Ορφέας Ελευθερούπολης
Εθνικός Αγιονερίου – Ηρακλής Αμπελοκήπων

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής
1η αγωνιστική και 16η αγωνιστική
Πυρσός Γρεβενών – Καστοριά
Τηλυκράτης – Δόξα Κρανούλας
Όλυμπος Κέρκυρας – Οδυσσέας Κορδελιού
Καμπανιακός – Κεραυνός Θεσπρωτικού
Εθνικός Φιλιππιάδας – Δόξα Πενταλόφου
ΑΕΛ – Πρέβεζα
Θεσπρωτός – Κοζάνη
Κάστορας – Οικονόμος Τσαριτσάνης
2η αγωνιστική και 17η αγωνιστική
Τηλυκράτης – Πυρσός Γρεβενών
Καστοριά – Όλυμπος Κέρκυρας
Δόξα Κρανούλας – Καμπανιακός
Οδυσσέας Κορδελιού – Εθνικός Φιλιππιάδας
Κεραυνός Θεσπρωτικού – ΑΕΛ
Δόξα Πενταλόφου – Θεσπρωτός
Πρέβεζα – Οικονόμος Τσαριτσάνης
Κοζάνη – Κάστορας
3η αγωνιστική και 18η αγωνιστική
Πυρσός Γρεβενών – Όλυμπος Κέρκυρας
Καμπανιακός – Τηλυκράτης
Εθνικός Φιλιππιάδας – Καστοριά
ΑΕΛ – Δόξα Κρανούλας
Θεσπρωτός – Οδυσσέας Κορδελιού
Οικονόμος Τσαριτσάνης – Κεραυνός Θεσπρωτικού
Κάστορας – Οδυσσέας Κορδελιού
Πρέβεζα – Κοζάνη
4η αγωνιστική και 19η αγωνιστική
Καμπανιακός – Πυρσός Γρεβενών
Όλυμπος Κέρκυρας – Εθνικός Φιλιππιάδας
Τηλυκράτης – ΑΕΛ
Καστοριά – Θεσπρωτός
Δόξα Κρανούλας – Οικονόμος Τσαριτσάνης
Οδυσσέας Κορδελιού – Κάστορας
Κεραυνός Θεσπρωτικού – Κοζάνη
Δόξα Πενταλόφου – Πρέβεζα
5η αγωνιστική και 20η αγωνιστική
Πυρσός Γρεβενών – Εθνικός Φιλιππιάδας
ΑΕΛ – Καμπανιακός
Θεσπρωτός – Όλυμπος Κέρκυρας
Οικονόμος Τσαριτσάνης – Τηλυκράτης
Κάστορας – Καστοριά
Κοζάνη – Δόξα Κρανούλας
Πρέβεζα – Οδυσσέας Κορδελιού
Κεραυνός Θεσπρωτικού – Δόξα Πενταλόφου
6η αγωνιστική και 21η αγωνιστική
ΑΕΛ – Πυρσός Γρεβενών
Εθνικός Φιλιππιάδας – Θεσπρωτός
Καμπανιακός – Οικονόμος Τσαριτσάνης
Όλυμπος Κέρκυρας – Κάστορας
Τηλυκράτης – Κοζάνη
Καστοριά – Πρέβεζα
Δόξα Κρανούλας – Δόξα Πενταλόφου
Οδυσσέας Κορδελιού – Κεραυνός Θεσπρωτικού
7η αγωνιστική και 22η αγωνιστική
Πυρσός Γρεβενών – Θεσπρωτός
Οικονόμος Τσαριτσάνης – ΑΕΛ
Κάστορας – Εθνικός Φιλιππιάδας
Κοζάνη – Καμπανιακός
Πρέβεζα – Όλυμπος Κέρκυρας
Δόξα Πενταλόφου – Τηλυκράτης
Κεραυνός Θεσπρωτικού – Καστοριά
Δόξα Κρανούλας – Οδυσσέας Κορδελιού
8η αγωνιστική και 23η αγωνιστική
Οικονόμος Τσαριτσάνης – Πυρσός Γρεβενών
Θεσπρωτός – Κάστορας
ΑΕΛ – Κοζάνη
Εθνικός Φιλιππιάδας – Πρέβεζα
Καμπανιακός – Δόξα Πενταλόφου
Όλυμπος Κέρκυρας – Κεραυνός Θεσπρωτικού
Τηλυκράτης – Οδυσσέας Κορδελιού
Καστοριά – Δόξα Κρανούλας
9η αγωνιστική και 24η αγωνιστική
Πυρσός Γρεβενών – Κάστορας
Κοζάνη – Οικονόμος Τσαριτσάνης
Πρέβεζα – Θεσπρωτός
Δόξα Πενταλόφου – ΑΕΛ
Κεραυνός Θεσπρωτικού – Εθνικός Φιλιππιάδας
Οδυσσέας Κορδελιού – Καμπανιακός
Δόξα Κρανούλας – Όλυμπος Κέρκυρας
Καστοριά – Τηλυκράτης
10η αγωνιστική και 25η αγωνιστική 
Κοζάνη – Πυρσός Γρεβενών
Κάστορας – Πρέβεζα
Οικονόμος Τσαριτσάνης – Δόξα Πενταλόφου
Θεσπρωτός – Κεραυνός Θεσπρωτικού
ΑΕΛ – Οδυσσέας Κορδελιού
Εθνικός Φιλιππιάδας – Δόξα Κρανούλας
Καμπανιακός – Καστοριά
Όλυμπος Κέρκυρας – Τηλυκράτης
11η αγωνιστική και 26η αγωνιστική
Πυρσός Γρεβενών – Πρέβεζα
Δόξα Πενταλόφου – Κοζάνη
Κεραυνός Θεσπρωτικού – Κάστορας
Οδυσσέας Κορδελιού – Οικονόμος Τσαριτσάνης
Δόξα Κρανούλας – Θεσπρωτός
Καστοριά – ΑΕΛ
Τηλυκράτης – Εθνικός Φιλιππιάδας
Όλυμπος Κέρκυρας – Καμπανιακός
12η αγωνιστικη και 27η αγωνιστική
Δόξα Πενταλόφου – Πυρσός Γρεβενών
Πρέβεζα – Κεραυνός Θεσπρωτικού
Κοζάνη – Οδυσσέας Κορδελιού
Κάστορας – Δόξα Κρανούλας
Οικονόμος Τσαριτσάνης – Καστοριά
Θεσπρωτός – Τηλυκράτης
ΑΕΛ – Όλυμπος Κέρκυρας
Εθνικός Φιλιππιάδας – Καμπανιακός
13η αγωνιστική και 28η αγωνιστική
Πυρσός Γρεβενών – Κεραυνός Θεσπρωτικού
Οδυσσέας Κορδελιού – Δόξα Πενταλόφου
Δόξα Κρανούλας – Πρέβεζα
Καστοριά – Κοζάνη
Τηλυκράτης – Κάστορας
Όλυμπος Κέρκυρας – Οικονόμος Τσαριτσάνης
Καμπανιακός – Θεσπρωτός
Εθνικός Φιλιππιάδας – ΑΕΛ
14η αγωνιστική και 29η αγωνιστική 
Οδυσσέας Κορδελιού – Πυρσός Γρεβενών
Κεραυνός Θεσπρωτικού – Δόξα Κρανούλας
Δόξα Πενταλόφου – Καστοριά
Πρέβεζα – Τηλυκράτης
Κοζάνη – Όλυμπος Κέρκυρας
Κάστορας – Καμπανιακός
Οικονόμος Τσαριτσάνης – Εθνικός Φιλιππιάδας
Θεσπρωτός – ΑΕΛ
15η αγωνιστική και 30η αγωνιστική
Πυρσός Γρεβενών – Δόξα Κρανούλας
Καστοριά – Οδυσσέας Κορδελιού
Τηλυκράτης – Κεραυνός Θεσπρωτικού
Όλυμπος Κέρκυρας – Δόξα Πενταλόφου
Καμπανιακός – Πρέβεζα
Εθνικός Φιλιππιάδας – Κοζάνη
ΑΕΛ – Κάστορας
Θεσπρωτός – Οικονόμος Τσαριτσάνης
Πηγή: arenafm.gr

Το δηλώνω υπεύθυνα, το πρωτάθλημα τελείωσε!!

Φοβερός Νίκος Αλέφαντος στο sportdog! Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό; Ποιους κάνει μια χαψιά ο Μήτρογλου; Τι προπονήση πρέπει να κάνει ο Σιόβας; Απολαύστε τον...Ο Ολυμπιακός πέρασε πολύ εύκολο απόγευμα. Δεν βρήκε αντίσταση από το χειρότερο Λεβαδειακό όλων των εποχών που έχω δει! Δεν υπήρχε τίποτα όρθιο στον Λεβαδειακό. Μπήκε ο Μήτρογλου, αυτή η παικτούρα που τον είχε έξω ο Μίτσελ, και τους έκανε 3 γκολ σε 20 λεπτά. Τα πειράματα που κάνει συνεχώς ο Μίτσελ, σε άλλο ματς μπορεί να στοιχίσουν. Δεν είναι δυνατόν να έχεις έξω τον μακράν καλύτερο επιθετικό του Ολυμπιακού. Ανεξάρτητα από ονόματα, Σαβιόλα, μεταγραφές κα τέτοια, ο Μήτρογλου είναι μακράν ο καλύτερος κυνηγός του Ολυμπιακού. Εγώ λέω ό,τι βλέπω.

Ο Ολυμπιακός στο α΄ ημίχρονο χωρίς Μήτρογλου έπαιζε αντίπαλος με μια ομάδα ανύπαρκτη σε όλες τις γραμμές και δυσκολευόταν να κάνει γκολ. Ο Κάμπελ είναι καλός παίκτης και φιλότιμος αλλά δεν σκοράρει. Αυτός θα χρειαστεί σε πιο δύσκολα ματς που θα θέλεις καλή αμυντική συμπεριφορά από όλους. Ο Σαβιόλα φάνηκε μόνο στη φάση του πέναλτι. Μόλις μπήκε ο Μήτρογλου άρχισε η βροχή των γκολ. 4-4-2 έχουμε πει πρέπει να παίζει ο Μίτσελ με αυτό το υλικό. Ο Μήτρογλου τον εξέθεσε τον Μίτσελ.

Δεν είναι μόνο το χατ τρικ, είναι το πώς βάζει το πόδι, πώς πλασάρει, πώς πασάρει, πώς ντριμπλάρει, κάνει προσωπικές ενέργειες, δεν υπάρχει άλλος τέτοιος επιθετικός στον Ολυμπιακό. Θηρίο είναι, και με το κεφάλι σκοράρει και με τα δύο πόδια έχει την ευχέρεια να τα χρησιμοποιεί καλά, και όμως υποφέρει με τον Μίτσελ!

Μεγάλο εργαλείο ήταν πάλι ο Φουστέρ. Έκανε πολλή δουλειά στο γήπεδο, έτρεχε δεξιά και αριστερά, πασάριζε, βοηθούσε παντού. Πιο φιλότιμος και ζωηρός από άλλες φορές ήταν κι ο Βάις όταν μπήκε στο γήπεδο.

Τώρα ο Μαρινάκης πήρε κι άλλο σέντερ φορ, να δούμε αν βγουν καλοί και οι δύο μαύροι χαφ που πήρε διότι έχει ανάγκη ενίσχυσης στα χαφ ο Ολυμπιακός, το είχα πει πολλές φορές. Το πήρε εγωιστικά ο Μαρινάκης και τους έχει ξεφτιλίσει όλους! Το δηλώνω υπεύθυνα, ο Ολυμπιακός το πήρε το πρωτάθλημα από τώρα!

Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ με τόσους παίκτες που πήρε από τον Παναθηναϊκό, οι οποίοι έφυγαν σαν αποτυχημένοι από τον Παναθηναϊκό, να πάρει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό με αυτό το υλικό που έχει. Έναν παίκτη μόνο άξιο πήρε ο ΠΑΟΚ, αυτό έχω πει από την πρώτη στιγμή, τον Στοχ.

Με ρωτάει ο Σινάνογλου αν με ενοχλήσει σε περίπτωση που δω τον Ολυμπιακό με 5-6 μαύρους στην 11άδα. Διότι χθες ξεκίνησε με 4 και στη συνέχεια θα μπουν στην ομάδα και οι 2 καινούργιοι έγχρωμοι χαφ. Θα είμαι ειλικρινής στην απάντησή μου: Αν είναι καλοί παίκτες, δεν θα με πειράξει! Αν όμως δεν αποδειχτούν καλοί, και είναι η μισή ομάδα έγχρωμοι, θα με ενοχλεί.

Αν οι δύο χαφ που πήρε ο Ολυμπιακός αποδειχτούν καλοί, ο Ολυμπιακός θα έχει ελπίδες να πάει καλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με Σάμαρη και Μανιάτη στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν μπορείς να τη βγάλεις.

Είδα τον ΠΑΟΚ πάλι με τον Πανιώνιο, δεν έχει σχέση το υλικό του ΠΑΟΚ με το υλικό του Ολυμπιακού. Αργός είναι ο ΠΑΟΚ, βαριά ομάδα. Και ο Παντέλης του Πανιωνίου, πού πας ρε Παντέλη να παίξεις έτσι στην Τούμπα ανοικτά, πήραν τα μυαλά σας αέρα επειδή βάλατε τρία γκολ στο χειρότερο Παναθηναϊκό όλων των εποχών; Πού πάτε ρε Παντέληδες να παίξετε έτσι!

Οι παίκτες αυτοί που έχει φέρει ο Αναστασίου και ο Νταμπίζας είναι ανύπαρκτοι. Πρέπει να ξυπνήσουν οι Παναθηναϊκοί. Διαβάζω κάτι κουφά του τύπου "δεν έχουν προσωπικότητα". Τι δεν έχουν προσωπικότητα. Καλοί παίκτες δεν είναι! Δεν έχει παίκτες ο Παναθηναϊκός να κάνουν μία μπούκα, να ντριμπλάρουν, να είναι γρήγοροι, να σκοράρουν. Και αυτός ο φορ τους που ήταν η πιο ακριβή τους μεταγραφή, δεν έχει ντρίμπλα, δεν έχει ταχύτητα, 10 φορές καλύτερη μπάλα ξέρει ο Μήτρογλου από αυτόν, οι δε άλλοι είναι τραγικοί, μπορούσαν να το χάσουν κιόλας το ματς με τη Βέροια. Μια χαψιά τους έχει όλους αυτούς ο Μήτρογλου! Σαν κουφέτα τα κολλάει τα γκολ.

Κάτι ακόμα θέλω να πω. Μου άρεσε πολύ ο Σιόβας στη Λιβαδειά. Είναι αργός, όμως είναι σε καλή ηλικία, μπορεί να δουλέψει και να βελτιωθεί, να πάει σε ειδικό γυμναστή να τον βάζει με σπάικ κοντό καρφάκι, όχι με ποδοσφαιρικό παπούτσι για να μην πάθει καμιά θλάση από την ειδική έξτρα προπόνηση. Να βρει έναν καλό γυμναστή να τον δουλέψει σε 20άρια, 30άρια, 40άρια, να κατεβάσει τους χρόνους του, να γίνει πιο εκρηκτικός, γιατί είναι αμαρτία να μην προχωρήσει αυτός με τα προσόντα που έχει.

Ψηλό παιδί, δυνατό παιδί, τεχνική άψογη, την κατεβάζει την μπάλα και προωθείται, αποκτάς έναν παίκτη παραπάνω στα χαφ, επικίνδυνος στις στημένες φάσεις με το καλό κεφάλι που έχει, μικρή-μεγάλη πάσα έχει, αν αυτός ήταν πιο γρήγορος θα άφηνε εποχή! Σε βρίσκει όμως ο Ναπολεόνι στο Καραϊσκάκη και σε αφήνει πίσω συνεχώς. Δεν είναι πάντως ο μπουνταλάς σέντερ μπακ, αν βελτιώσει την έκρηξή του και δουλέψει, μπορεί να παίξει στον Ολυμπιακό και στην Εθνική Ελλάδας για χρόνια.Πηγή: sportdog.gr

Τελικά το’ πε και το’ κανε!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος θυμάται στο blog του στο  gazzetta το ξεκίνημα της ριζικής αναδιάρθρωσης του ρόστερ του Ολυμπιακού…
ΓΙΑ να είμαστε ειλικρινείς, υπήρχε έστω ένας άνθρωπος που πίστευε τον περασμένο Απρίλιο, ότι θα γίνονταν πράξη η περιβόητη εκείνη ατάκα του Μαρινάκη στους παίκτες του Ολυμπιακού, μετά την μέτρια απόδοσή τους στα ντέρμπι στο Καραίσκάκη; Τότε που μέσες άκρες είχε πει, «το πολύ πολύ να σας αλλάξω όλους το καλοκαίρι».
Οι μεταγραφές τελειώνουν σήμερα κι ο Ολυμπιακός με τον Σκέποβιτς έφτασε τις 18 μεταγραφές!!! Μία ολόκληρη 18άδα-και μην πάρει και κανένα άλλο μέχρι αύριο το πρωί! Παράλληλα, έχουν αποχωρήσει από την περσινή ομάδα οι Ντιακιτέ, Μοντέστο, Λυκογιάννης, Φέϊσα, Γκρέκο, Αμπντούν, Πάντελιτς, Πίνο, Βλαχοδήμος και είναι υπό διαπραγμάτευση μεταγραφής κι οι Χολέμπας, Κοντρέρας, Μασάντο, Τζιμπούρ, Φετφατζίδης, Μήτρογλου.Την στιγμή που από το Γενάρη είχαν φύγει κι οι Τοροσίδης, Ντιόγο, Ζαραδούκας και Τάτος.
Αλλά πραγματικά το πλέον εντυπωσιακό είναι η απόκτηση 18 παικτών. Από ομάδα που πέρσι έκανε το νταμπλ και έπιασε 9 βαθμούς στο Τσάμπιονς Λιγκ!
Μιλάμε για μία ενδεκάδα: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μετζανί, Μπονγκ, Τόρες-Ντινγκά, Γιαταμπαρέ, Τσόρι-Κάμπελ, Σαβιόλα, Βάϊς.
Και πάγκο Τζανακάκη, Σάμαρη, Μπουχαλάκη, Ολαϊτάν, Ντε Βινσέντι, Κολοβό, Σκέποβιτς! Αναπόφευκτα τρεις πήγαν δανεικοί. Και προφανώς θα πάει κάπου κι ο Ντε Βινσέντι.
Αυτή την ώρα που γράφω το κομμάτι ο Ολυμπιακός έχει ρόστερ με 31 παίκτες, χώρια τους δανεικούς! Είναι σχεδόν τρεις ενδεκάδες!
Με το στοίχημα να είναι τώρα μεγάλο, όσο και δύσκολο-να δέσει ο προπονητής σιγά σιγά με την ομάδα όλα αυτά τα παιδιά. Τι τον βοηθάει; Ότι όλοι είναι παίκτες με ποιότητα.
Πάντα η ποιότητα, «το κάνει πιο εύκολο».
Πηγή: gazzetta.gr

Ο φυγάς Ζντοβτς, ο φευγάτος Γκάλης και κάποιος... Σβόμποντα!!

To 38o Eυρωμπάσκετ βρίσκεται επί θύραις και ο Βασίλης Σκουντής ξεπαγώνει τις αναμνήσεις και τις εικόνες του από τις προηγούμενες 13 διοργανώσεις στις οποίες υπήρξε αυτόπτης μάρτυς.
27ο Ευρωμπάσκετ
(24-29 Ιουνίου 1991, Ρώμη/Ιταλία)
Στο βάθρο: 1. Γιουγκοσλαβία, 2. Ιταλία, 3. Ισπανία. Η Ελλάδα πέμπτη με 3 νίκες-2 ήττες
Σε πείσμα της μικρής -όπως και στο Ζάγκρεμπ- διάρκειας του και της πολύ φυσιολογικής εξέλιξης του (με την αναμενόμενη κυριαρχία της πανίσχυρης και ακαταμάχητης Γιουγκοσλαβίας) το Ευρωμπάσκετ του 1991 έμεινε στην Ιστορία για λόγους οι οποίοι αποκαλύφθηκαν αργότερα!
Ο θρίαμβος των «πλάβι», που μάλιστα αγωνίστηκαν χωρίς τον Ντράζεν Πέτροβιτς  και τον Στόγιαν Βράνκοβιτς, ενώ μεσούντος του Τουρνουά απώλεσαν τον φυγάδα Γιούρι Ζντοβτς, υπήρξε το «κύκνειο άσμα» μιας μεγάλης δυναστείας, που δεν θα επανεμφανιζόταν ποτέ και πουθενά. Η Γιουγκοσλαβία ζούσε στην περιδίνηση του εμφυλίους σπαραγμού και του διαμελισμού, ενώ έναν χρόνο αργότερα οι Σέρβοι δέχτηκαν το πιο μεγάλο κτύπημα με την τριετή καραντίνα στην οποία τους εξανάγκασε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.
Το 27ο Ευρωμπάσκετ υπήρξε ιστορικό για άλλους δύο λόγους: Πρώτον, διεξήχθη για πρώτη φορά μετά από 32 χρόνια, ερήμην των (δευτεραθλητών κόσμου την προηγούμενη χρονιά στο Μπουένος Αϊρες) Σοβιετικών, οι οποίοι αποκλείστηκαν στην προκριματική φάση τερματίζοντας πίσω από τη Γαλλία και την Τσεχοσλοβακία. Δεύτερον, απέβη ο άδοξος και ανάξιος επίλογος της λαμπρής και ένδοξης καριέρας του Νίκου Γκάλη στην Εθνική, με την οποία «έγραψε» 168 συμμετοχές και 5.129 πόντους.
Στον τελικό οι Γιουγκοσλάβοι νίκησαν με 88-73 τους οικοδεσπότες Ιταλούς, οι οποίοι στην πρεμιέρα κόντρα στην ελληνική ομάδα είχαν γλιτώσει από του Χάρου τα δόντια. Με ένα τρίποντο με ταμπλό του (βασικού σμολ φόργουορντ, ελλείψει Χριστοδούλου και Γαλακτερού) Δημήτρη Παπαδόπουλου στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου η εθνική προηγήθηκε με 45-31, αλλά στη συνέχεια χαντακώθηκε από τα σφυρίγματα του ανεκδιήγητου Ρώσου διαιτητή Μιχαήλ Νταβίντοφ και από την ελλιπή προετοιμασία της, η οποία περισσότερο από το γήπεδο έγινε στο γραφείο της Υπουργού Πολιτισμού Φάνης Πάλλη Πετραλιά! Εκείνη την εποχή ψηφιζόταν ο νέος νόμος για τον αθλητισμό και οι μπασκετμπολίστες, μέσω του ΠΣΑΚ, διεκδικούσαν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους χρησιμοποιώντας ως μοχλό πίεσης την Εθνική ομάδα. 
Η αποχή των διεθνών από τις προπονήσεις είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη φυσικής κατάστασης και δυνάμεων, χώρια η κακή ψυχολογία και η περιρρέουσα δυσάρεστη ατμόσφαιρα. Τόσο στην πρεμιέρα με την Ιταλία (όπου το 45-31 κατέληξε σε 72-82), όσο και στον μοιραίο αγώνα με την Τσεχοσλοβακία (στον οποίο από το +20 ισοφαρίστηκε σε 105-105 και ηττήθηκε στην παράταση με 123-113) έμεινε από δυνάμεις, δεν είχε αναπνοές και κοινώς έσκασε, καταλαμβάνοντας εντέλει την πέμπτη θέση με τρεις νίκες και δύο ήττες, ενώ οι Γάλλοι βγήκαν πέμπτοι με μία νίκη σε πέντε ματς!
Οι πέντε αλησμόνητες "εικόνες" μου:
- Ολα τα ΄χε η Μαριορή της Εθνικής, ο «άγνωστος-Χι» της έλειπε! Σαν να μην έφταναν η πλημμελέστατη προετοιμασία και οι απουσίες των τραυματιών Φάνη Χριστοδούλου και Νάσου Γαλακτερού, μας προέκυψε και ο απίθανος Γιαν Σβόμποντα που ήταν όχι μονάχα εκτός scouting, αλλά και εκτός... σχεδίου πόλεως κι έδεσε το γλυκό ή μάλλον το αλμυρό! Λίγες μέρες πριν από την έναρξη του Ευρωμπάσκετ η πάλαι ποτέ κραταιά Τσεχολοβακία, στον πάγκο της οποίας βρισκόταν ο πρώην προπονητής του Φιλίππου Θεσσαλονίκης, Πάβελ Πέτερα, απώλεσε, λόγω τραυματισμού τον κορυφαίο παίκτη της, Οτο Ματίτσκι. Ο (συνεργάτης του Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου) Λάκης Τσάβας είχε παρακολουθήσει τους Τσεχοσλοβάκους, παρόντος του Ματίτσκι σε ένα τουρνουά προετοιμασίας και όταν κλήθηκε ο Σβόμποντα ουδείς  ασχολήθηκε με την περίπτωση του. Δεν απείχε από τη λογική αυτή η «αδιαφορία», διότι πόσο καλός παίκτης, διάβολε, θα μπορούσε να είναι κάποιος που δεν είχε καν επιλεγεί στη δωδεκάδα; Ελα όμως που ο Σβόμποντα σεληνιάστηκε εκείνο το μοιραίο βράδυ και στην κυριολεξία δεν γνώριζε η αριστερά του τι ποιούσε η δεξιά του! Στη λήξη του αγώνα ο ξανθομάλλης φόργουορντ μας άφησε όχι μονάχα την carte visite του, αλλά και τα ίχνη ενός ειδεχθούς εγκλήματος καθώς πέτυχε 32 πόντους, έχοντας 13 στα 13 δίποντα!
- Βεβαίως για να ηττηθεί η Ελλάδα από την Τσεχοσλοβακία χρειάστηκε να συνωμοτήσουν εναντίον της όλες οι δυνάμεις του Σύμπαντος και να συντελεστούν απανωτές όλες «οι συγκυρίες και οι συμπτώσεις των συμπτωματικών συμπτώσεων», που έλεγε κάποτε και ο Στιβ Γιατζόγλου. Στο ημίχρονο η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με διαφορά είκοσι πόντων, αλλά πέραν του αφιονισμένου Σβόμποντα, η εθνική έπαθε την κασκαρίκα διότι εφησύχασε και συνάμα ο Κιουμουρτζόγλου απέσυρε τους βασικούς ώστε να ξεκουραστούν, λόγω της ελλιπούς προετοιμασίας. Πέραν τούτου έχασε κιόλας τον ρυθμό της, λόγω της διακοπής του αγώνα για να βραβευθεί ο Γκάλης από τη FIBA, επειδή ξεπέρασε τον Μίκι Μπέρκοβιτς και αναρριχήθηκε στην κορυφή των σκόρερς στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων!
- Πιστοί στη αποφθεγματική  λατινική έκφραση  «panem et circenses" (άρτον και θεάματα) που ελέχθη από τον ποιητή Γιουβενάλη και λειτουργούσε ως στάση ζωής στην αρχαία Ρώμη, οι οικοδεσπότες διοργάνωσαν ένα πλουσιοπάροχο και χλιδάτο Ευρωμπάσκετ. Κάθε μέρα σε μια τέντα που είχε στηθεί  στον περιβάλλοντα χώρο του «PalaEur» προσέφεραν εντελώς δωρεάν πλουσιοπάροχα γεύματα και δείπνα στους δημοσιογράφους και στους επισήμους σε μια ατμόσφαιρα που παρέπεμπε ευθέως σε «dolce vita»! Εκεί, λοιπόν, είχε πιάσει μόνιμο στασίδι ο τότε νεόκοπος προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Ιωαννίδης και (όπως έλεγε πάλι ο Στιβ) «μαζεύονταν .όλοι γύρω του και τον άκουγαν σαν να είναι ο Βούδας»! Ο Ολυμπιακός είχε ήδη κλείσει τον (παρόντα με τους «πλάβι» στο Ευρωμπάσκετ) Ζάερκο Πάσπαλι) και οι Ελληνες εκπρόσωποι των ΜΜΕ πολιορκούσαν τον «Ξανθό» για να μάθουν ποιον άλλον ξένο θα έπαιρνε. Εκεί, λοιπόν, μεταξύ τυρού και αχλαδίου, ο Ιωαννίδης έδινε το καθιερωμένο ρεσιτάλ επίδειξης μπασκετικών γνώσεων και κατά την προσφιλή συνήθεια του, «δολοφονούσε» τα ονόματα των ξένων παικτών: ο Ντανίλοβιτς γινόταν... ...Χαλίλοβιτς, ο Σρετένοβιτς...Σκρετόνοβιτς και ο Ζντοβτς, Ζντοκ!
- Κι εκεί που τα 'χαμε χύμα με την ήττα από την Τσεχοσλοβακία και τον εξοστρακισμό από την τετράδα, μας ήρθαν και τσουβαλάτα με τα γούρια και τα... παγούρια. Μια ιταλική εφημερίδα αποκάλυψε ότι οι υπάλληλοι του γηπέδου έμειναν με ανοικτό το στόμα, όταν μπήκαν στα αποδυτήρια της Εθνικής για να καθαρίσουν και μεταξύ άλλων βρήκαν ένα σωρό από σκελίδες με σκόρδα! Προφανώς τα κουβάλησε και τε έβαλε εκεί (για προφανείς λόγους) κάποιο μέλος της αποστολής που τελούσε υπό δεισιδαιμονική κατάληψη, αλλά ποτέ και κανείς δεν έμαθε την ταυτότητα του...
-Καθώς τα τύμπανα του εμφυλίου πολέμου είχαν ήδη αρχίσει να ηχούν καθ' άπασαν την γιουγκοσλαβικήν επικράτειαν που (ήταν φανερό πλέον πως) έπνεε τα λοίσθια και στοίχειωνε το όνειρο του Τίτο, στη Ρώμη παίχτηκε το «trailer» του αλληλοσπαραγμού και του διαμελισμού της χώρας. Το περιστατικό που προανήγγειλε τα επερχόμενα δεινά ήταν η «απόδραση» του Γιούρι Ζντόβτς ο οποίος, εκών άκων υπάκουσε, στη διαταγή της υπηρεσιακής κυβέρνησης των Σλοβένων, που αποσκίρτησαν πρώτοι απ' όλους. Το πρωί της τρίτης αγωνιστικής το «ξανθό σκυλί» αφού εκμυστηρεύθηκε με δάκρυα στα μάτια τη δραματική εντολή που είχε λάβει στον συγκάτοικο του στο δωμάτιο, Ζάρκο Πάσπαλι, ενημέρωσε τον Ντούσαν Ιβκοβιτς και τον πρόεδρο της γιουγκοσλαβικής ομοσπονδίας και άρχισε να ετοιμάζει τις αποσκευές του. Ο μετέπειτα παίκτης του Ηρακλή (του οποίου διετέλεσε και προπονητής) και του Πανιωνίου παρακολούθησε από την τηλεόραση του δωματίου του τον αγώνα με τη Βουλγαρία και τα χαράματα επιβιβάστηκε σε ένα αυτοκίνητο μαζί με τους συμπατριώτες του δημοσιογράφους και επέστρεψαν οδικώς στη Λιουμπλιάνα, καθώς ήδη είχε αρχίσει να δέχεται απειλές. Ο επίλογος αυτής της δραματικής ιστορίας γράφτηκε μετά από 15 χρόνια: το καλοκαίρι του 2006, στον αποχαιρετιστήριο αγώνα του, στον οποίο οι άλλοτε συμπαίκτες του στην Εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας κουβάλησαν στη Λιουμπλιάνα και του χάρισαν το χρυσό μετάλλιο, που δεν είχε φορέσει στο λαιμό του το βράδυ της 29ης Ιουνίου του 1991!
Πηγή: gazzetta.gr

«Ολυμπιακός για Μάξι Λόπες»

Οι Ερυθρόλευκοι, η Καϊσέρισπορ και η Λιόν είναι οι πιθανοί προορισμοί του Αργεντινού επιθετικού, που αποχωρεί από την Σικελία.
Εκτός Ιταλίας φαίνεται πως είναι το μέλλον του 29χρονου φορ, ο οποίος μετά από δανεισμούς σε Μίλαν και Σαμπντόρια θα αποτελέσει παρελθόν από την Κατάνια. Ο ξανθομάλλης άσος ακούγεται έντονα για μετακίνηση στην Καϊσέρισπορ, όμως σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στην γειτονική χώρα, ο ίδιος έχει στα χέρια του προτάσεις από Ολυμπιακό και Λιόν.
Το τουρκικό κλαμπ είναι αυτό που βρίσκεται στην pole position για τον πρώην άσο της Μπαρτσελόνα, ο οποίος πέρυσι είχε δύσκολη σεζόν με τραυματισμούς και έπαιξε μόλις σε 17 αγώνες στην Serie A, σημειώνοντας 4 γκολ με τη φανέλα της «Σαμπ». Παρά το γεγονός αυτό, οι Ερυθρόλευκοι φέρονται να θέλουν να κάνουν το «μπαμ», έχοντας βέβαια να του προσφέρουν και αγώνες στο Champions League, προνόμιο που δεν έχει η Λιόν.
Αν τελικά το σενάριο αποτελέσει πραγματικότητα, η Αργεντίνικη παροικία θα μεγαλώσει στο Λιμάνι, αφού στο πειραϊκό κλαμπ αγωνίζονται ήδη Χαβιέρ Σαβιόλα, Αριέλ Ιμπαγάσα και Αλεχάντρο Ντομίνγκες.
Πηγή: gazzetta.gr

Παντελής στο Metropolis: «Ό,τι το καλύτερο Στοχ και Λούκας»


 
Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο προπονητής του Πανιωνίου, Νίκος Παντελής, ο οποίος κατέθεσε την άποψή του για το κυριακάτικο (01/09) ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Ήταν δίκαη η νίκη του ΠΑΟΚ. Εμείς μπήκαμε με σταθερό πλάνο να μην αφήσουμε τους Στοχ και Λούκας να βρεθούν σε θέση ένας εναντίον ενός και με την τοποθέτηση τριών αμυντικών χαφ να εμποδίσουμε τις μπαλιές του Κάτσε και του Τζίολη προς αυτούς. Μέχρι να δεχθούμε το γκολ τίποτα δεν έδειχνε ότι η έκταση του σκορ θα ήταν τόσο μεγάλη. Μετά το 2-0 παραδώσαμε πνεύμα, μας έφυγε η ψυχολογία, δεν βρήκαμε τρόπο να αντιδράσουμε».

Για το πανέμορφο γκολ του Στοχ: «Ήταν όντως πολύ ωραίο τέρμα. Ωστόσο, έφταιξε και ο τερματοφύλακάς μας, που είχε λάθος τοποθέτηση».

Για την απόδοση του ΠΑΟΚ: «Έδειξε τις πραγματικές του αρετές όταν εμείς αποδιοργανωθήκαμε. Λούκας και Στοχ είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές με ποιότητα. Μπορούν να παίξουν με επιτυχία από τα πλάγια, έχουν την ικανότητα να πατάνε περιοχή, σουτάρουν από μακριά, έχουν πολύ καλά στημένα. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τους υπόλοιπους παίκτες είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει ο ΠΑΟΚ από πλευράς ποιότητας».

Για το αν θεωρεί πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα: «Αν υπάρχει μια ομάδα που μπορεί να χτυπήσει τον Ολυμπιακό αυτή είναι ο ΠΑΟΚ. Οι δυο τους έχουν μακράν την καλύτερη ποιότητα από όλες τις υπόλοιπες ομάδες και θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους την πρώτη θέση».

Για τον Κώστα Παναγιωτούδη: «Έχει μυαλό τριαντάρη, είναι πανέξυπνος σε θέματα τακτικής. Του λες πέντε πράγματα και κάνει έξι. Πρέπει να τον προσέξει ο ΠΑΟΚ. Σε ένα δυο χρόνια θα είναι πανέτοιμος να τον βοηθήσει».

«Πάντα υπολογίσιμος ο Άρης»


Ο ιδιοκτήτης του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός μίλησε στον Arena 89.4 σχετικά με την σημερινή αναμέτρηση της ομάδας του κόντρα στον Άρη:
Αρχικά μίλησε για την ευρωπαϊκή εμπειρία με την Αλκμαάρ:
spanos«Ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία. Είχαμε να πάμε στο ξενοδοχείο την προηγουμένη μέρα στις  12 το βράδυ και την επόμενη παίζαμε για την πρόκριση. Οπότε καταλαβαίνεται  πόσο δύσκολο ήταν. Έτσι είναι η μπάλα. Χρειάζεται και η τύχη. Είμαστε ικανοποιημένοι που φέραμε βαθμούς για την Ελλάδα και για την ομάδα, αλλά δυστυχώς χρειάζεται και η τύχη που δεν ήταν σύμμαχος μας»
Για την αναμέτρηση κόντρα στον Άρη:
«Πάντοτε τα παιχνίδια με τον Άρη είναι δυνατά. Είναι υπολογίσιμος αντίπαλος. Και εμείς δεν έχουμε νίκη στο πρωτάθλημα και θέλουμε να πλησιάσουμε τις πρώτες θέσεις. Το έχω ξαναπεί ότι τα φαβορί αποδεικνύονται μέσα στο γήπεδο. Έχουμε το μειονέκτημα της κούρασης αλλά πρέπει να τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε τον στόχο μας»
Τέλος για τον κόσμο
«Δεν είχαμε ποτέ προβλήματα. Είχαμε και την πρόθεση να δώσουμε εισιτήρια. Η Αστυνομία το απαγόρευσε. Όλοι θέλουμε να γίνονται παιχνίδια με κόσμο και των δύο ομάδων. Εφόσον σε μερικά παιχνίδια οι ΠΑΕ παίρνουν την ευθύνη δεν βλέπω τον λόγο να γίνονται οι απαγορεύσεις. Eίναι παράλογο»

Εκτός Εθνικής ο Κλάους!

Απών από τις υποχρεώσεις της Εθνικής με Λιχτενστάιν και Λετονία θα είναι λόγω τραυματισμού ο Κλάους Αθανασιάδης.

Εκτός Εθνικής ο Κλάους
Μια επιθετική λύση λιγότερη θα έχει ο Φερνάντο Σάντος στα προσεχή ματς των προκριματικών του Μουντιάλ απέναντι σε Λιχτενστάιν (6/9 εκτός έδρας) και Λετονία (10/9 εντός έδρας). Ο Στέφανος «Κλάους» Αθανασιάδης τέθηκε εκτός ομάδας λόγω ενός τραυματισμού στους κοιλιακούς, αλλά δεν θα αντικατασταθεί.

Οι παίκτες που κλήθηκαν από τον Φερνάντο Σάντος συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι σε ξενοδοχείο και το απόγευμα θα κάνουν την πρώτη τους προπόνηση στον Άγιο Κοσμά (18:00).

Απών ήταν ο Γιώργος Τζαβέλλας που μετέβη στη Θεσσαλονίκη για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, όπως και Δημήτρης Παπαδόπουλος, που έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις με τον Ατρόμητο. Αντίθετα, ο Μιχάλης Σηφάκης είναι ήδη στη διάθεση της Εθνικής μετά από συνεννόηση με την ομάδα του Περιστερίου.

Oι παίκτες που έχουν κληθεί είναι οι: Ορέστης Καρνέζης, Μιχάλης Σηφάκης, Βασίλης Τοροσίδης, Λουκάς Βύντρα, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Κώστας Μανωλάς, Δημήτρης Σιόβας, Χοσέ Χολέμπας, Γιώργος Τζαβέλλας, Αλέξανδρος Τζιόλης, Γιάννης Μανιάτης, Κώστας Κατσουράνης, Παναγιώτης Ταχτσίδης, Παναγιώτης Κονέ, Γιώργος Καραγκούνης, Κώστας Φορτούνης, Σωτήρης Νίνης, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Γιάννης Φετφατζίδης, Γιώργος Σαμαράς, Κώστας Μήτρογλου, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Δημήτρης Παπαδόπουλος.
Πηγή: sport-fm.gr

Τετραετές ο Τζαβέλλας!

Τη φανέλα του ΠΑΟΚ θα φοράει και επίσημα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Γιώργος Τζαβέλλας. Ενσωματώνεται στην αποστολή της Εθνικής και εντάσσεται στις 11/9 στις προπονήσεις της νέας του ομάδας.

Τετραετές ο Τζαβέλλας
Για τέσσερα χρόνια… έδεσε τον Γιώργο Τζαβέλλα ο ΠΑΟΚ.

Ο διεθνής αριστερός μπακ, ο οποίος από το πρωί της Δευτέρας (2/9) βρίσκονταν στα γραφεία της ομάδας μαζί με τον ατζέντη του υπέγραψε κλειστό τετραετές συμβόλαιο με τον «δικέφαλο του βορρά».

Πλέον μαζί με τον Λίνο, αλλά και τον Νίκο Σπυρόπουλο, θα αποτελούν τις επιλογές του Χουμπ Στέφενς για τη θέση του αριστερού μπακ.

Ο 25χρονος άσος θα ενταχθεί στη νέα του ομάδα με μικρή καθυστέρηση, στις 11 Σεπτεμβρίου. Κι αυτό γιατί αναχώρησε για την Αθήνα προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της Εθνικής για τα ματς με Λιχτενστάιν και Λετονία στις 6 και 10 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:
«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Γιώργου Τζαβέλλα. Ο διεθνής αριστερός μπακ έμεινε ελεύθερος από τη Μονακό και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο που θα έχει τετραετή διάρκεια».


Ο Τζαβέλλας το πρωί βρέθηκε στις εγκαταστάσεις στη Νέα Μεσημβρία όπου συναντήθηκε και συζήτησε με τον προπονητή του ΠΑΟΚ, Χουμπ Στέφενς, ενώ γνώρισε και τους νέους συμπαίκτες του. Ο παίκτης του Δικεφάλου μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη μεταγραφή του αναχώρησε για την Αθήνα προκειμένου να ενσωματωθεί με την αποστολή της Εθνικής Ελλάδας.

Η καριέρα του Τζαβέλλα με αριθμούς (συμμετοχές-γκολ):

2008/09-Πανιώνιος: 19-2
2009/10-Πανιώνιος: 26-0
2010/11-Άιντραχτ Φρανκφούρτης: 28-2
2011/12-Άιντραχτ Φρανκφούρτης: 2-0
2011/12-Μονακό: 14-1
2012/13-Μονακό: 25-2

Με το στυλό στο χέρι ο Σκέποβιτς!!

Θέμα λίγης ώρας είναι η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Μάρκο Σκέποβιτς στον Ολυμπιακό. Στα γραφεία της ΠΑΕ βρίσκεται από το μεσημέρι ο 22χρονος επιθετικός.

Με το στυλό στο χέρι ο Σκέποβιτς
Τη 18η μεταγραφή του Ολυμπιακού θα αποτελέσει ο Μάρκο Σκέποβιτς.

Ο 22χρονος επιθετικός βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της ΠΑΕ για να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της μετακίνησής του από την Παρτιζάν.

Ο σερβικός σύλλογος θα βάλει στα ταμεία του περίπου 3,5 εκατ. ευρώ για τον πανύψηλο φορ (1,90μ.), ενώ ο τέσσερις φορές διεθνής με την εθνική του ομάδα παίκτης αναμένεται να υπογράψει για τέσσερα χρόνια.

Ο Σκέποβιτς έπαιξε με την Παρτιζάν στα προκριματικά του Champions League (4 συμμετοχές και 2 ασίστ), αλλά δεν θα έχει πρόβλημα να ενισχύσει τον Ολυμπιακό στους ομίλους. Την περασμένη σεζόν είχε 6 γκολ σε 17 συμμετοχές (απουσίασε για ένα διάστημα λόγω τραυματισμού). Συνολικά σε 45 ματς στο πρωτάθλημα Σερβίας είχε 16 γκολ και 12 ασίστ. Πηγή: sport-fm.gr

Συνεχίζει στον ΠΑΟΚ ο Σπυρόπουλος!!

Ο Νίκος Σπυρόπουλος θα συνεχίσει να αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ, καθώς δεν βρέθηκε λύση για να αποχωρήσει από την ομάδα του.

Συνεχίζει στον ΠΑΟΚ ο Σπυρόπουλος
Στον ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να ανήκει ο Νίκος Σπυρόπουλος. Παρότι λέγεται πως έγιναν επαφές για τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών, αυτές φαίνεται πως απέφεραν καρπούς και ο διεθνής μπακ θα παραμείνει στο ρόστερ της ομάδας.

Πλέον και με την προσθήκη του Γιώργου Τζαβέλλα, αλλά και την παρουσία του Λίνο, οι λύσεις για τη θέση του αριστερού μπακ είναι πολλές και ο ανταγωνισμός μεγάλος. Όμως ο 30χρονος άσος φαίνεται πως δείχνει διατεθειμένος να το παλέψει, έστω κι αν στο ξεκίνημα της σεζόν δεν αποτελούσε μέρος των πλάνων του Χουμπ Στέφενς. Πηγή: sport-fm.gr

Δυσκολεύει του Λούκοβιτς!

Το συμβόλαιό του με την Ζενίτ θέλει να λύσει ο Αλεξάνταρ Λούκοβιτς. Ωστόσο, το ύψος της αποζημίωσης του από την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης αποτελεί αγκάθι.

Δυσκολεύει του Λούκοβιτς
Σε αντίθεση με την περίπτωση του Γιώργου Τζαβέλλα, ο οποίος υπογράφει το νέο του συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, φαίνεται να δυσκολεύει αυτή της απόκτησης του Αλεξάνταρ Λούκοβιτς.

Ο Σέρβος αμυντικός ο οποίος έχει συμβόλαιο με την Ζενίτ ύψους 1,4 εκατομμυρίων ευρώ έχει εκφράσει την επιθυμία του να αποχωρήσει από την ομάδα, ωστόσο αν δεν πάρει ένα μεγάλο μέρος του συμβολαίου του ως αποζημίωση από την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης δεν μπορεί να σκεφτεί την περίπτωση του «δικέφαλου του βορρά».Πηγή: sport-fm.gr

Μια ανάσα από Κλωναρίδη!!

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Βίκτορα Κλωναρίδη από τη Λιλ, ως ελεύθερου τελικά, βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Καμία… βιασύνη για τον Φιγκερόα.

Μια ανάσα από Κλωναρίδη
Έτοιμος να κάνει τον Βίκτορα Κλωναρίδη δικό του είναι ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» βρίσκονται μια ανάσα από την απόκτηση του νεαρού μεσοεπιθετικού. Μάλιστα η προσθήκη δεν θα γίνει τελικά με τη μορφή δανεισμού από τη Λιλ, αλλά θα αποκτηθεί ως ελεύθερος. Παράλληλα φαίνεται πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα σε ό,τι αφορά στη ρήτρα που υπήρχε στο συμβόλαιο του παίκτη από τη συνεργασία του με την ΑΕΚ.

Ο 21χρονος άσος, που έχει βελγικό διαβατήριο, πέρασε το πρώτο μισό της περασμένης σεζόν στη Λιλ με μόλις πέντε εμφανίσεις, ενώ στη συνέχεια παραχωρήθηκε δανεικός στη Μουσκρόν έχοντας επτά παρουσίες και δύο γκολ στη δεύτερη κατηγορία του Βελγίου.

Σε ό,τι αφορά στην περίπτωση του Λουτσιάνο Φιγκερόα, ο Παναθηναϊκός είναι κοντά στην απόκτησή του, αλλά δεν… αγχώνεται αφού ο παίκτης ήταν ελεύθερος και μπορεί να τον «κλείσει» και μετά το πέρας της μεταγραφικής περιόδου, απόψε το βράδυ.
Πηγή: sport-fm.gr

Νίνης: «Να επανέλθω όσο καλύτερα μπορώ»

Για τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, τη φυσική του κατάσταση, αλλά και τους στόχους της ομάδας αναφέρθηκε το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Σωτήρης Νίνης.

Νίνης: «Να επανέλθω όσο καλύτερα μπορώ»
Την άποψη ότι με τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ θα μπορέσει να προσαρμοστεί και να επανέλθει όσο το δυνατόν καλύτερα εξέφρασε ο Σωτήρης Νίνης.

Ο 23χρονος μέσοεπιθετικός τόνισε πως πήγε στον «δικέφαλο του βορρά» για να βοηθήσει την ομάδα, αλλά και να βοηθηθεί από τους συμπαίκτες του.

Ακόμη, όσον αφορά τους στόχους του ΠΑΟΚ, ο Νίνης δήλωσε πως ο μοναδικός στόχος της ομάδας είναι το πρωτάθλημα, τον οποίο ωστόσο χαρακτήρισε δύσκολο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την κατάστασή του:
«Να επανέλθω όσο καλύτερα μπορώ, γιατί έχω μείνει αρκετό καιρό χωρίς παιχνίδια και αυτό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για μένα. Γι αυτό γύρισα, για να παίξω, να βοηθήσω την ομάδα και να με βοηθήσει και αυτή. Η ομάδα αποτελείται από πάρα πολλούς διεθνείς, αυτό είναι πολύ σημαντικό και έχει έναν κορμό στον οποίο θα μπορέσω να προσαρμοστώ πολύ εύκολα και καλά. Γνωρίζω πολύ καλά τα παιδιά, είναι μια καθαρή επιλογή για μένα».

Για τον ΠΑΟΚ:
«Στόχος είναι να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται στην Ευρώπη και στην Ελλάδα ένας είναι ο μοναδικός στόχος, το πρωτάθλημα. Όσο δύσκολο και αν ακούγεται, αν δεν βάλεις στόχο δεν μπορείς να τον πραγματοποιήσεις. Πρέπει να βάλεις στόχο για να πραγματοποιήσεις το όνειρό σου».

Για το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ μίλησε ο τεχνικός της ομάδας, Χουμπ Στέφενς, τονίζοντας πως με τον Σωτήρη Νίνη κλείνουν ένα κενό που είχαν.

«Είμαι χαρούμενος για την απόκτησή του. Είναι ένας μεσοεπιθετικός και εκεί είχαμε πρόβλημα, καθώς μας έλειπε ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής».

Οικογενειακός… ΠΑΟΚ!

Η διοίκηση του ΠΑΟΚ έχει βάλει στόχο όχι μόνο το πρωτάθλημα και την διάκριση στην Ευρώπη αλλά να φτιάξει και νέους φιλάθλους, έχοντας βάση την οικογένεια!

Οικογενειακός… ΠΑΟΚ
Δεν κέρδισε μόνο τον Πανιώνιο ο ΠΑΟΚ! Κέρδισε και τις οικογένειες που πήγαν να δουν τον αγώνα αφού παρακολούθησαν από κοντά το 4-1 και πανηγύρισαν ένα σημαντικό τρίποντο.

Δείτε στιγμιότυπα από την οικογενειακή κερκίδα στην Τούμπα:









Πηγή: sport-fm.gr

Η ήρεμη δύναμη!!

Τον βλέπεις έξω και λες «να, ένας ωραίος, χαλαρός τύπος». Τον βλέπεις στο γήπεδο «να, ένας αμυντικός που καταπίνει τους αντιπάλους του». Ποιος είναι αυτός; Ο Ορέστες…

Η ήρεμη δύναμη!
Δεν είναι ο παίκτης που θα πεις «ουάου». Αλλά σίγουρα έχει ουσία και είναι ο ηγέτης της ομάδας του. Η Βέροια βρήκε στο πρόσωπο του Ορέστες τον leader της άμυνας της και ο Βραζιλιάνος έχει βρει στη «Βασίλισσα του Βορρά» το… λιμάνι του. Ο 32χρονος αμυντικός είναι ένας ήρεμος τύπος που με την σιγουριά του στο ποδόσφαιρο που παίζει εμπνέει εμπιστοσύνη σε όλους τους συμπαίκτες του.

Διαβάστε όσα είπε ο Ορέστες στην Sportday:

- Είσαι από τους πιο έμπειρους παίκτες της ομάδας. Αισθάνεσαι ηγέτης;

«Ναι (σ.σ.: γέλια), είναι αλήθεια. Έχουμε νεανική ομάδα. Αλλά όχι, δεν θεωρώ τον εαυτό μου ηγέτη... Απλά προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό».

- Κάνατε εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν. Αρχίζετε να σκέφτεστε το κάτι παραπάνω;

«Όχι… Είναι πολύ νωρίς. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε έτσι. Είμαστε μόλις στην 3η αγωνιστική. Πρέπει να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και να περιμένουμε τη συνέχεια του πρωταθλήματος».

- Το καλοκαίρι ανανέωσες. Αρχίζεις να «δένεσαι» με την ομάδα;

«Έμεινα γιατί έχω πολύ καλή σχέση με τους ανθρώπους της ομάδας, τον πρόεδρο, τον κόσμο. Όλους. Για μένα και την οικογένειά μου ήταν πολύ καλό που συνεχίζω εδώ. Μου αρέσει πολύ».

- Μέσα στο γήπεδο βγάζεις μία... ηρεμία.

«Μου αρέσει να "διαβάζω" τις φάσεις και τον αντίπαλο. Παίζω περισσότερο με το μυαλό και αυτό με βοηθά».

- Έξω από το γήπεδο πώς είναι ο Ορέστες;

«Περνάω πολύ χρόνο με την οικογένειά μου. Και κυρίως την κόρη μου. Μου αρέσει να μαγειρεύουμε μαζί (σ.σ.: γέλια)».

- Πώς και αποφάσισες να γίνεις ποδοσφαιριστής;

«Στη Βραζιλία έχουμε πάθος για το ποδόσφαιρο. Σε όλα τα παιδιά αρέσει το ποδόσφαιρο. Είναι στο αίμα μας».

- Έπαιζες πάντα κεντρικός αμυντικός;

«Παλαιότερα ήμουν στα χαφ, αλλά γύρισα πιο πίσω».

- Θέλεις να ασχοληθείς με τον χώρο και όταν αποσυρθείς;

«Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Θα μείνω στον χώρο από κάποιο πόστο. Ίσως του προπονητή, δεν ξέρω».

- Τι να περιμένουμε από τον Ορέστες στη συνέχεια;

«Θα κάνω το καλύτερο για τη Βέροια. Να συνεχίσουμε καλά στο πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο στόχος μου».

- Η γνώμη σου για το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Είναι ένα καλό πρωτάθλημα. Έχω παίξει σε αρκετές ομάδες και άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Γερμανία π.χ. είναι πιο δύσκολο, αλλά και εδώ η λίγκα είναι δυνατή».

- Ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει στην Ελλάδα;

«Ο Τζεμπούρ. Πρόκειται για έναν πολύ καλό επιθετικό».

- Σου αρέσει η Ελλάδα; Μαθαίνεις ελληνικά;

«Ναι, αρκετά και προσπαθώ να μάθω τη γλώσσα. Δύο φορές την εβδομάδα κάνω ιδιαίτερα. Είναι δύσκολη γλώσσα. Ξέρω ήδη γερμανικά, αραβικά, αγγλικά και λίγα κινέζικα, επειδή η γυναίκα μου είναι από την Κίνα».

37 χρόνια φαγούρα!!

Όταν ο Ατρόμητος έχει να νικήσει τον Άρη στο πρωτάθλημα 37 χρόνια, τότε μια… σχετική φαγούρα υπάρχει! Οι Περιστεριώτες υποδέχονται τους «κίτρινους» για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

37 χρόνια φαγούρα
Με το μυαλό να έχει μείνει στην Ολλανδία και το μεγάλο όνειρο που δεν πραγματοποιήθηκε, ο Ατρόμητος οφείλει να προσγειωθεί και να αντιμετωπίσει τον Άρη για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι Περιστεριώτες αποθεώθηκαν από τους φίλους της ομάδας και το γήπεδο αναμένεται να είναι καμίνι σήμερα (19:15 Novasports2). Ο Γιώργος Παράσχος δεν υπολογίζει στον Μιχάλη Σηφάκη, ο οποίος θα βρίσκεται στην Εθνική με τον Φερνάντο Σάντος να θέλει τον διεθνή τερματοφύλακα στην πρώτη συγκέντρωση. Αντίθετα, ο Πορτογάλος έδωσε άδεια στον Δημήτρη Παπαδόπουλος, ο οποίος μαζί με τον Ναπολεόνι θα είναι οι επιθετικές αιχμές του Ατρομήτου. Στο τέρμα θα είναι ο Τζενάμο, στην άμυνα οι Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης δεν αλλάζουν, στο κέντρο οι Ιγκλέσιας, Πίτου Γκαρσία (χαφ), Μπρίτο (δεξιά) και Ούμπιντες (αριστερά).

Στον Άρη, η κατάσταση είναι λίγο… στο κόκκινο. Ο Χατζηνικολάου βρίσκεται υπ’ ατμόν αφού το ξεκίνημα που έχει κάνει η ομάδα είναι πολύ άσχημο (δύο ήττες από Απόλλωνα και Καλλονή) και ζητούνται επειγόντως βαθμοί. Ο Έλληνας τεχνικός θα τοποθετήσει τον Διούδη κάτω από τα γκολπόστ. Στην άμυνα Κύργιας και Ηρακλής, Καραγκούνης (δεξιά) και Τσουμάνης (αριστερά). Στο κέντρο Παπαδόπουλος και Οικονομόπουλος θα έχουν μπροστά τους τον Τάτο ενώ Σταυρόπουλος και Οικονομόπουλος θα είναι στα άκρα. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Μανιάς.

Η παράδοση είναι υπέρ του Άρη αφού ο Ατρόμητος έχει να πάρει νίκη 37 ολόκληρα χρόνια, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος! Οι «κίτρινοι» έχουν τέσσερις νίκες ενώ 6 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Τέλος, το ματς το συγκεκριμένο γίνεται στην… σκιά του περσινού Ατρόμητος-Άρης 0-1.Πηγή: sport-fm.gr

Η Κρήτη στα… κόκκινα!!

ράκλειο, Χανιά και η Κρήτη στα… κόκκινα! Ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Πλατανιά στο κρητικό ντέρμπι, για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.


Η Κρήτη στα… κόκκινα!
Το ματς του ΟΦΗ με τον Πλατανιά ρίχνει την αυλαία της τρίτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Οι Ηρακλειώτες θέλουν να κάνουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα και… νιώθει υποχρεωμένος να πάρει αποτέλεσμα αφού στα προηγούμενα δύο παιχνίδια δεν έχει καταφέρει να πάρει αυτό που θέλει. Από την άλλη, οι Χανιώτες θέλουν να θυμηθούν τα περσινά και να φύγουν από το «Γεντί Κουλέ» πανηγυρίζοντας.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης δεν έχει στη διάθεση του τους Κουτσιανικούλη και Παπάζογλου ενώ απέκλεισε από την αποστολή τον Φρεντερίκ Νιμανί, ο οποίος δεν έχει πείσει με τις εμφανίσεις του. Ο Δασκαλάκης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, Ζβασίγια και Τριποτσέρης θα είναι στο κέντρο της άμυνας με τους Μιλιαζες και Μπούρμπο στα άκρα. Ο Μακρής θα βρίσκεται στα χαφ με τους Βερόν και Κάλαϊτζιτς συμπαραστάτες ενώ Γκαλέτι, Περογαμβράκης και Όγιος θα είναι στην επίθεση.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης από την άλλη δεν έχει δείξει τα πλάνα του για ενδεκάδα. Εκτός απροόπτου, ο Γιωργαλλίδης θα βρίσκεται στο τέρμα, Φερνάντεζ, Ιντζίδης, Φαϊσκα, Ραφαελ στην άμυνα, Σιώπης και Τετέ στο κέντρο και Μπέλιτς, Ναζλίδης, Μοράλ πίσω από τον Τόρες.
Πηγή: sport-fm.gr

Στην έξοδο ο Ράφικ, ξεκαθαρίζει «Φέτφα»-Χολέμπας!

Η επικείμενη απόκτηση του Σκέποβιτς ωθεί στην έξοδο από τον Ολυμπιακό τον Ράφικ Τζεμπούρ. Σήμερα η… επαναφορά της Τζένοα για Φετφατζίδη και Μπεσίκτας για Χολέμπας.

Στην έξοδο ο Ράφικ, ξεκαθαρίζει «Φέτφα»-Χολέμπας
Μέχρι τις… καθυστερήσεις της μεταγραφικής περιόδου θα παραμείνει αμείωτο το ενδιαφέρον στον Ολυμπιακό. Κι αν οι πιθανότητες πλέον να γίνει κι άλλη μεταγραφή, πέραν αυτής του Μάρκο Σκέποβιτς που θα είναι η 18η (!), είναι μάλλον μηδαμινές, το ενδεχόμενο αποχωρήσεων είναι μεγάλο.

Η επικείμενη προσθήκη του Σέρβου επιθετικού σε συνδυασμό με την παρουσία και την αποτελεσματικότητα των Σαβιόλα και Μήτρογλου ωθεί στην έξοδο τον Ράφικ Τζεμπούρ. Ο Αλγερινός φορ είχε δείξει τη διάθεση να επιστρέψει στην ομάδα, από τη στιγμή που δεν βρήκε πρόταση που να καλύπτει τον ίδιο και ταυτόχρονα τον Ολυμπιακό. Πλέον όμως δεν υπάρχει «χώρος» για εκείνον στην ομάδα και δεν είναι διόλου απίθανο να αποχωρήσει στο φινάλε των μεταγραφών. Αν δεν συμβεί αυτό, δεν αποκλείεται να κινηθούν και νομικές διαδικασίες από την ΠΑΕ εναντίον του, αφού απουσίαζε για μεγάλο διάστημα από τις υποχρεώσεις του χωρίς άδεια.

Φετφατζίδης και Χολέμπας

Σήμερα θα ξεκαθαρίσει το μέλλον των Γιάννη Φετφατζίδη και Χοσέ Χολέμπας. Αμφότεροι έμειναν χθες εκτός αποστολής του Ολυμπιακού για το ματς με τον Λεβαδειακό, κάτι που μπορεί να σημαίνει πολλά.

Για τον πρώτο η Τζένοα αναμένεται σήμερα να επανέλθει με βελτιωμένη πρόταση. Φημολογείται πως οι Ιταλοί θα προσφέρουν 4 εκατ. ευρώ για το 75% των δικαιωμάτων του.

Για τον δεύτερο, η Μπεσίκτας λέγεται πως θα επιχειρήσει να τον αποκτήσει δανεικό από τον Ολυμπιακό. Οι Τούρκοι ήλπιζαν να πάρουν τον Άλεξ Μπούτνερ από τη Μαν. Γιουνάιτεντ με τη μορφή δανεισμού, αλλά η υπόθεση δεν έχει προχωρήσει και στράφηκαν εκ νέου στον ομογενή άσο των «ερυθρόλευκων». Οι Πειραιώτες δύσκολα θα συναινέσουν σε παραχώρηση του παίκτη με τη μορφή δανεισμού, αλλά από την άλλη η Μπεσίκτας μετά την αποβολή της από την Ευρώπη για στημένους αγώνες δεν θέλει να διαθέσει ένα ποσό κοντά στα 2 εκατ. ευρώ που φέρεται να αξιώνει ο Ολυμπιακός.Πηγή: sport-fm.gr

Ο έλεγχος των διαιτητών!

Τη διαιτησία που είχαμε στην 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας ανέλυσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6: «Πήρε φωτιά το Κορδελιό», σχολίασε χαρακτηριστικά τις αποφάσεις στο ΠΑΟΚ-Πανιώνιος.

Ο έλεγχος των διαιτητών
«Πήρε φωτιά το Κορδελιό», με τις αποφάσεις του Δελφάκη στο ΠΑΟΚ-Πανιώνιος τόνισε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Βαρούχας, σχολιάζοντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 τη διαιτησία της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. «Δεν βρήκε φάση», είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Αθηνών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στην εκπομπή «Πνίξτε τον Φουνταριστό» και τους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο

Skoda Ξάνθη-Εργοτέλης
Διαιτητές: Αναστάσιος Κάκος, Λάζαρος Δημητριάδης, Νικόλαος Καραϊσαρίδης
4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης

«Πολύ καλή διαιτησία του Κάκου που δείχνει πως έχει να προσφέρει ακόμα πολλά στην ελληνική διαιτησία. Σωστός ο Κάκος στις αποφάσεις του».

Καλλονή-ΠΑΣ Γιάννινα
Διαιτητές: Στέφανος Μαντάκης, Ιωάννης Σίπκας, Ιωάννης Καραγκιζόπουλος
4ος Διαιτητής: Συμεών Κοσικίδης

«Η Καλλονή ζητά ένα πέναλντι αλλά το χέρι είναι ακούσιο και σωστά ο ρέφερι δεν το έδωσε, ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις του».

Παναθηναϊκός-Βέροια
Διαιτητές: Χρήστος Μήτσιος, Δημήτριος Τάτσης, Δημήτριος Βερρής
4ος Διαιτητής: Γεώργιος Φουκάκης

«Ο Μήτσιος μπορεί να κάνει μερικά λάθη γενικά αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση το λάθος ήταν του βοηθού. Όμως πρέπει να παραδεχτούμε πως ήταν ιδιαίτερα δύσκολη φάση. Στην εκτέλεση του φάουλ όντως τρεις παίκτες της Βέροιας ήταν οφ σάιντ. Η μπάλα πηγαίνει προς διεκδίκηση. Σύμφωνα με τον κανονισμό και τη νέα τροποποίηση είναι οφ σάιντ. Οι δύο παίκτες είναι σαν να μην συμμετέχουν όμως ο τρίτος που συμμετέχει στη φάση δεν αφήνει τον αμυντικός να παίξει τη μπάλα».

Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων Σμύρνης
Διαιτητές: Γεράσιμος Ντίτσος, Κωνσταντίνος Ποντίκης, Δημήτριος Ζυγούρης
4ος Διαιτητής: Γεώργιος Μπλάνας

«Πολύ καλή διαιτησία του Ντίτσου. Ο δεύτερος βοηθός έδωσε ένα λάθος οφ σάιντ ενώ ο πρώτος είχε μια πολύ σωστή απόφαση και έτσι μπήκε και το γκολ».

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος
Διαιτητές: Ιωάννης Δελφάκης, Ηλίας Αλεξέας, Τρύφων Πετρόπουλος
4ος Διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης

«Ο Δελφάκης δεν βρήκε φάση. Στο πρώτο γκολ, ο Αθανασιάδης έκανε φάουλ και στην εξέλιξη μπαίνει γκολ. Σε μια ανατροπή του Σαλπιγγίδη αντί να δώσει κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Πανιωνίου έδωσε κίτρινη . Γενικά πολύ κακή διαιτησία. Δίνει πέναλτι στον Σαλπιγγίδη αλλά η μπάλα χτυπά στο πόδι του και στο πέναλτι που δίνει στον Στοχ ήταν η «μοναδική» σωστή απόφαση. Πήρε φωτιά το Κορδελιό στο συγκεκριμένο παιχνίδι».

Πανθρακικός-Παναιτωλικός
Διαιτητές: Απόστολος Αμπάρκιολης, Λεωνίδας Βασιλειάδης, Βασίλειος Καραβασίλης
4ος Διαιτητής: Χρήστος Γκράνας

«Πολύ καλός και έβγαλε με άνεση το ματς».

Λεβαδειακός-Ολυμπιακός
Διαιτητές: Ιωάννης Τοπούζης, Σπυρίδων Γουργιώτης, Ιορδάνης Δημητριάδης
4ος Διαιτητής: Φώτιος Φωτιάδης

«Πολύ σωστός και τον βοήθησε το αποτέλεσμα να έχει εύκολο βράδυ».

Φέρνει «Λούτσο», διώχνει Μπαλμπόα!

Μεταγραφική δραστηριότητα στον Παναθηναϊκό. Σήμερα η κρίσιμη επαφή με Φιγκερόα, αποχωρεί ο Μπαλμπόα που δεν έπεισε. «Παράθυρο» για μεταγραφή. Έτοιμες και οι αποδεσμεύσεις.

Φέρνει «Λούτσο», διώχνει Μπαλμπόα
Η ανάγκη για ποιοτική αναβάθμιση του Παναθηναϊκού είναι μεγάλη. Κι αυτή μπορεί να έρθει μόνο με μεταγραφές. Σαν κι αυτή του Πράνιτς, που ολοκληρώνεται σήμερα και τυπικά ή εκείνη του Λουτσιάνο Φιγκερόα που εντός της ημέρας θα… κριθεί.

Θα γίνει η κρίσιμη επαφή με τον πατέρα του Αργεντινού φορ, Χόρχε, και εκφράζεται η αισιοδοξία πως θα βρεθεί η χρυσή τομή, ειδικά από τη στιγμή που ο 32χρονος άσος έχει μειώσει τις απαιτήσεις του. Η επιθυμία για συνεργασία είναι αμοιβαία και όλα δείχνουν πως ο «Λούτσο» επιστρέφει.

Εκείνος που ΔΕΝ θα μείνει, είναι ο Αντριάν Μπαλμπόα. Ο 19χρονος Ουρουγουανός φορ δεν έδειξε κάτι εντυπωσιακό στις προπονήσεις με την ομάδα και το πιθανότερο είναι να μην του γίνει πρόταση συμβολαίου. Στον Παναθηναϊκό προτιμούν πίσω από τους Μπεργκ και Φιγκερόα να υπάρχει ως τρίτη λύση σέντερ φορ ένα παιδί της ομάδας, ο Αποστολόπουλος.

Όσο υπάρχει μεταγραφική περίοδος δεν μπορεί να αποκλειστεί και κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Οι φήμες για τον Βίκτορα Κλωναρίδη συνεχίζονται και μένει να φανεί αν ο άλλοτε εξτρέμ της ΑΕΚ υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψει στην Ελλάδα.

*Μέσα στη μέρα αναμένονται εξελίξεις για το ενδιαφέρον της Στεάουα για τον Αντρέ Πίντο και της Ρίζεσπορ για τον Κουίνσι.

Θέλει χρόνο ο Πράνιτς

Ο Ντάνιελ Πράνιτς είναι η μεγάλη ελπίδα του Παναθηναϊκού για να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας στο χώρο του κέντρου. Όμως ο 32χρονος μέσος θα χρειαστεί περίπου 20 μέρες για να επανέλθει στο επιθυμητό επίπεδο αγωνιστικής κατάστασης, μιας κι έκανε ατομικές προπονήσεις με τη Σπόρτινγκ. Ο Κροάτης άσος δύσκολα θα είναι σε θέση να βοηθήσει στο πρώτο ματς μετά τη διακοπή, αυτό με τον Πλατανιά στην Κρήτη, και το πιθανότερο είναι να εμφανιστεί κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης ή ΟΦΗ στη Λεωφόρο.

Ο Γιάννης Αναστασίου έδωσε ρεπό στους παίκτες του, που επιστρέφουν στις προπονήσεις το απόγευμα της Τετάρτης. Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ ταξίδεψε για την πατρίδα του, προκειμένου να εξεταστεί από τον γιατρό της εθνικής Κροατίας και να αποφασιστεί αν θα υπολογίζεται για τις προσεχείς υποχρεώσεις της ομάδας. Περιττό να πούμε ότι στον Παναθηναϊκό θα προτιμούσαν ο «Σίφο» να επιστρέψει στην Αθήνα για να κάνει θεραπεία, ώστε να είναι έτοιμος με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.Πηγή: sport-fm.gr

Κακά: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω»

Πανευτυχής παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του ο Κακά για την επιστροφή του στη Μίλαν, την οποία χαρακτήρισε «σπίτι του».

Κακά: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω»
«Σπίτι μου, σπιτάκι μου».

Ο Κακά δεν μπόρεσε να κρύψει τη χαρά του όταν ρωτήθηκε για τη μεγάλη επιστροφή του στη Μίλαν, ενώ αποκάλυψε πως θα φοράει το 22 στην πλάτη και στη δεύτερη θητεία του στους «ροσονέρι».

Μιλώντας στο Sky Sports ο 31χρονος Βραζιλιάνος ανέφερε:

«Επιστρέφω σπίτι μου και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Έχουμε μια σπουδαία ομάδα και θα φοράω το 22 όπως τότε. Ανυπομονώ να παίξω και πάλι το Σαν Σίρο». Πηγή: sport-fm.gr

Το παλεύει για Πλασίλ η Κατάνια!

Προσπάθεια να εξασφαλίσει την υπογραφή του Γιάροσλαβ Πλασίλ κάνει η διοίκηση της Κατάνια. Ο Τσέχος ανήκει στη Μπορντό, αλλά έχει εκδηλώσει την επιθυμία του να αποχωρήσει.

Το παλεύει για Πλασίλ η Κατάνια
Κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού, το όνομά του ακούστηκε για κάποιους ελληνικούς συλλόγους. Ο Γιάροσλαβ Πλασίλ, όμως, παρέμεινε στη Μπορντό, στην οποία αγωνίζεται από το 2009, αν και πληροφορίες που φτάνουν από τη Γαλλία και την Ιταλία τον θέλουν να μεταγράφεται, τελικά.

Η ιστοσελίδα «calciomercato.com», η οποία εξειδικεύεται στις μεταγραφές, αναφέρει πως η διοίκηση της Κατάνια έχει αυξήσει την πίεσή της προς τη Μπορντό, προκειμένου να εξασφαλίσει τη μετακίνηση του Τσέχου. Στα διαπραγματευτικά «όπλα» των Ιταλών συμπεριλαμβάνεται η επιθυμία του παίκτη να αλλάξει ποδοσφαιρικό περιβάλλον, η οποία έχει γνωστοποιηθεί και στη διοίκηση της γαλλικής ομάδας.

Πρόθεση της Κατάνια είναι να αποκτήσει τον Πλασίλ με τη μορφή δανεισμού, με οψιόν αγοράς η οποία θα ενεργοποιηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι. Μέχρι στιγμής, πάντως, το ποσό που αξιώνει η Μπορντό δεν έχει γίνει γνωστό.
Πηγή: sport-fm.gr