Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Στους «τυφλούς» ο… μονόφθαλμος!

Σε ένα κακό παιχνίδι, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν «φτωχό» θέαμα. Με αυτογκόλ του Δεληζήση άνοιξε το σκορ (51’), ο Μπαράλες το δεύτερο (90’).
Στους «τυφλούς» ο… μονόφθαλμος
Ίσως σε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της φετινής Σούπερ Λίγκας, ο Αστέρας Τρίπολης βγήκε νικητής απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης. Κι αυτό το οφείλει κατά πολλοίς στο… αυτογκόλ του Δεληζήση στο 51’ που άνοιξε το σκορ, προτού ο Μπαράλες στο 90’ διαμορφώσει το τελικό 2-0.

Ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τους Αρκάδες να κάνουν «σεφτέ» στο φετινό πρωτάθλημα και να ανεβαίνουν στη βαθμολογία. Σε… κακό φεγγάρι ήταν η «ελαφρά ταξιαρχία».

Το ματς


Θεωρητικά περιμέναμε να δούμε καλή «μπάλα». Αλλά, τι να τις κάνεις τις προσδοκίες; Διαψεύστηκαν πλήρως… Από νωρίς μάλιστα πήραμε το «μήνυμα» πως δεν θα ‘χει και πολύ θέαμα η «ιστορία». Γιατί τα λεπτά περνούσαν, φάσεις δεν γίνονταν και παρακολουθούσαμε ένα κακό παιχνίδι, δείγμα του ότι έπρεπε να συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα για να δούμε κάτι καλό! Κι όταν λέμε κάτι καλό, εννοούμε μια «δυνατή» ευκαιρία για τους Αρκάδες, όταν ο Γκοϊάν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά από κοντά δεν υπολόγισε σωστά και έστειλε τη μπάλα… συστημένη στην «αγκαλιά» του Τζόρβα.

Το νωχελικό ματς συνεχίστηκε, με τους γηπεδούχους από το… πουθενά να χάνουν μια δεύτερη ευκαιρία για να μπουν σε θέση οδηγού, όμως η περίεργη τροχιά που πήρε η κεφαλιά του Μπαράλες, αποκρούστηκε επιτυχώς από τον γκολκίπερ της «ελαφράς ταξιαρχίας». Ο Τσιώλης έκανε αλλαγή με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, αφήνοντας στον πάγκο τον Μπακασέτα, θέλοντας να τονώσει την επιθετική του γραμμή, αλλά μάλλον το πρόβλημα δεν ήταν ο διεθνής μέσος.

Γιατί η διάθεση μπορεί να υπήρχε, αλλά η εικόνα δεν άλλαζε για τον Αστέρα. Και πρέπει να ανάψει μια… λαμπάδα στον αρχηγό του… Απόλλωνα για το γεγονός ότι προηγήθηκε. Γιατί ο Δεληζήσης στην προσπάθειά του να διώξει με το κεφάλι, την έστειλε στα δίχτυα της εστίας του και οι Αρκάδες πήραν προβάδισμα στο σκορ, χωρίς η εικόνα τους να είναι η πρέπουσα. Ωστόσο, αυτό το γκολ μάλλον τους έδιωξε το άγχος ως προς τους τρεις βαθμούς. Γιατί όσο και να προσπαθούσαν, φάσεις δεν έκαναν, την ώρα που και οι αντίπαλοί τους είχαν σοβαρά προβλήματα, χωρίς να έχουν ουσιαστικά απειλήσει σε όλο το αγώνα. Μοναδική «παραφωνία» των φιλοξενούμενων το σουτ του Μίνγκα στο 85’, με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Ε και σε αφού είχαν πάει όλοι μπροστά, ο Μπαράλες βρήκε χώρο, βγήκε τετ-α-τετ με τον Τζόρβα και τον πλάσαρε εύστοχα στις καθυστερήσεις για το τελικό 2-0, σε ένα ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Ζαραδούκας, Γκοϊάν, Κοντοές, Ουσέρο, Ζησόπουλος, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο (86’ Γκρατσίνι), Μπακασέτας (46’ Καράσκο), Μπαράλες

Απόλλων Σμύρνης (Βοσνιάδης): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Παντελιάδης, Παπαζαχαρίας, Δεληζήσης, Άλβαρεζ, Κόρμπος (84’ Μπλάζεκ), Πετρόπουλος, Τσιλιγκίρης (76’ Μίνγκας), Γκουέλα, Καμαρά (54’ Έγκον) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: