Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Έτοιμοι για Φλώρινα…!!

Για τη Φλώρινα αναχώρησε την Κυριακή η αποστολή του μπασκετικού Άρη, όπου και θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του.

Έτοιμοι για Φλώρινα…
Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, ο αντιπρόεδρος των «κιτρινόμαυρων», Χρήστος Γαλιλαίας και ο μάνατζερ, Παρασκευάς Μουρατίδης.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου υπογράμμισε πως: «Τελειώσαμε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας μας, το οποίο διήρκεσε δύο εβδομάδες. Νομίζω ότι πήγαμε λίγο αργά, αλλά με μεγάλη προσοχή. Για εμάς, η αρχή είναι πολύ σημαντικό πράγμα. Η ομάδα μας είναι καλά. Πηγαίνουμε στη Φλώρινα, ώστε να συνεχίσουμε το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας. Εκεί θα μπορούμε να έχουμε καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό. Ελπίζω τα όποια προβλήματα που έχουμε, να είναι διαχειρίσιμα.

Έχουμε το θέμα του Σαρικόπουλου, που θέλει είκοσι περίπου ημέρες για να μπει με την ομάδα. Το ζήτημα του Χαντ, ο οποίος θα χρειαστεί ένα με ενάμιση μήνα περίπου. Το γόνατό του είναι καλά, αλλά χρειάζεται προσαρμογή. Συνυπολογίζοντας όλα αυτά, λοιπόν, θα πρέπει να προχωρήσουμε και να ετοιμαστούμε για τα δύο τουρνουά, στη Γερμανία και στο Ρέθυμνο και, εν συνεχεία, να προετοιμαστούμε για το τελευταίο τεστ, που είναι το παιχνίδι του Κυπέλλου. Θέλουμε να μπούμε μετά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, που εμείς ετοιμαζόμαστε για το τέλος της, όχι για την αρχή.

Πρέπει να εστιάσουμε σε δυο τρία συγκεκριμένα πράγματα. Υπάρχει το θέμα του Μήτογλου και του Λαρεντζάκη. Υπάρχει το θέμα του Σαρικόπουλου και του Χαντ. Υπάρχει το ζήτημα της καταπόνησης των βασικών παικτών και της προσαρμογής των νεαρών σε ένα βαθμό. Όλα αυτά θέλουμε να τα βάλουμε σε μια τάξη και σε αυτό το χρονικό διάστημα που έχουμε μπροστά μας, αυτό θα επιδιώξουμε.

Έχω πολύ μεγάλο σεβασμό στο πρόγραμμα του κ. Ροδόπουλου. Το πρόγραμμά του είναι μία ‘γέφυρα’ προς το επαγγελματικό μπάσκετ, για αυτό και διαλέξαμε να έχουμε και αυτά τα δύο παιδιά μαζί μας. Προσπαθήσαμε να έχουμε και τον Χριστοδούλου από τον Μαντουλίδη, που διαθέτει εξίσου ποιοτικό πρόγραμμα, αλλά δεν τα καταφέραμε και δε φέρουμε ευθύνη.

Για το θέμα του Λαρεντζάκη, είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι ήθελε ο ίδιος να δοκιμάσει να είναι στην ομάδα μας. Θα δούμε το θέμα της χημείας. Τον σεβόμαστε για το ταλέντο του και του έχουμε πει ότι θα διαχειριστούμε αυτό το 15ημερο, ώστε να είμαστε ασφαλείς και σε θέση να του πούμε τι μπορεί η ομάδα να του εγγυηθεί.

Η ομοιογένεια σε εμάς σημαίνει ότι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Λέω πολλές φορές αυτό που λέει και ο Κοέλιο, ότι δηλαδή στον άνθρωπο έχουν δοθεί δύο ποιοτικά χαρακτηριστικά. Η δύναμη και το ταλέντο. Η δύναμη είναι το χαρακτηριστικό που έχει ο καθένας μας για να συναντήσει το πεπρωμένο του και το ταλέντο είναι αυτό που πρέπει να μοιραστεί με τους άλλους και πρέπει να ξέρει πότε πρέπει να χρησιμοποιεί το ένα και πότε το άλλο. Αυτή η ομάδα είναι δουλεμένη, έτσι ώστε τα χαρακτηριστικά της να είναι και η δύναμη και το ταλέντο και πρέπει να βρούμε τη χημεία μεταξύ αυτών.

Αν αυτό το πράγμα εναρμονιστεί με τον κόσμο και μπορέσει να περάσει και ένα μήνυμα μπασκετικό όσο το δυνατόν πιο σύντομα, αυτό θα είναι ευχής έργον για την οικογένεια του ΑΡΗ. Με αυτήν την έννοια, λοιπόν, είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε σε αυτή την ομάδα». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: