Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Έλενα Σανταρέλι ΗΟΤ! (VIDEO)

Παλιά… καραβάνα στις WAGs η 30χρονη Έλενα Σανταρέλι, ήταν μία από τις πολλές πρώην του Κρίστιαν Βιέρι, ενώ τώρα είναι ζευγάρι με τον Μπερνάρντο Κοράντι της Ουντινέζε με τον οποίο έχει κι έναν γιό.
Έλενα Σανταρέλι ΗΟΤ! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Μοντέλο, ηθοποιός και TV persona στην Ιταλία, η «καυτή» Έλενα ήταν η παρουσιάστρια στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τορίνο το 2006, μεταξύ άλλων, ενώ τώρα συμπαρουσιάζει την εκπομπή «Total Request Live» στο ιταλικό MTV.








Με Σνάιντερ κι Ετό στο -2

Η Ίντερ όσο νικάει, τόσο… αγχώνει τη Μίλαν, καθώς οι νερατζούρι νίκησαν 0-2 στη Γένοβα τη Σαμπντόρια και μείωσαν τη διαφορά από τη συμπολίτισσα (παίζει αυριο με τη Νάπολι) στους 2 βαθμούς.
Με Σνάιντερ κι Ετό στο -2
Ο Ολλανδός άσος άνοιξε το σκορ στο 73` με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ ο Σάμουελ Ετό στο 90+4` έγραψε το τελικό 0-2.

Τους ρεζίλεψαν μέχρι τα επτά. Μετά σταμάτησαν!!

Ημέρα ντροπής είναι η σημερινή για την Παλέρμο, η οποία γνώρισε την ήττα από την Ουντινέζε με 7-0! Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία του συλλόγου, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως τα γκολ σταμάτησαν στο 60’!

Τους ρεζίλεψαν μέχρι τα επτά. Μετά σταμάτησαν… (ΒΙΝΤΕΟ)
Η Ουντινέζε ήταν πολλά… επίπεδα πάνω στο σημερινό παιχνίδι και στο ημίχρονο προηγούταν ήδη 5-0! Σάντσες και Ντι Νατάλε ήταν οι κορυφαίοι της αναμέτρησης και έκαναν πραγματικό… πάρτι, καθώς ο πρώτος πέτυχε τέσσερα γκολ και ο δεύτερος τρία.

Τα πέντε γκολ μπήκαν στο πρώτο μέρος, ενώ τα άλλα δύο στο 48’ και στο 60’. Επειδή όμως από το 59’ οι γηπεδούχοι έπαιζαν με εννέα παίκτες εξαιτίας των αποβολών του Μπατσίνοβιτς στο 40’ και του Νταρμιαν στο 59’, η Ουντινέζε «έσβησε» τις μηχανές και σταμάτησε στα επτά τέρματα!

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια, ξεχώρισαν η νέα «αυτοκτονία» της Ρόμα, η οποία αν και προηγούταν 2-0 της Πάρμα, ήρθε ισόπαλη 2-2, αλλά και η εκτός έδρας ήττα της Λάτσιο με 1-0 από την Κάλιαρι. Μπάρι και Φιορεντίνα ήρθαν ισόπαλες με σκορ 1-1, όπως και η Μπρέσια με την Λέτσε με σκορ όμως 2-2.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Σάββατο (26/2)

Γιουβέντους-Μπολόνια 0-2
(49', 66' Ντι Βάιο)

Κυριακή (27/2)

Κατάνια-Τζένοα 2-1
(51' Μάξι Λόπες, Μπερχέσιο - 19' Φλόρο Φλόρες)

Ρόμα-Πάρμα 2-2
(19' πεν. Τότι, 36' Ζουάν - 74', 79' Αμάουρι)

Μπάρι-Φιορεντίνα 1-1
(87' Γκεζάλ - 21' Τζιλαρντίνο)

Μπρέσια-Λέτσε 2-2
(17', Καράτσιολο, 18' Τζόμπολι - 31' Κορβία, 70' Μουνάρι)

Κάλιαρι-Λάτσιο 1-0
(40' αυτ. Ντίας)

Τσεζένα-Κιέβο 1-0
(90' πεν. Χιμένες)

Παλέρμο-Ουντινέζε 0-7
(10', 41' 60' πεν. Ντι Νατάλε, 19', 28', 42' 48' Σάντσες)

Σαμπντόρια-Ιντερ (21.45)

Δευτέρα (28/02)

Μίλαν-Νάπολι

Η βαθμολογία
(27 αγώνες)

1. Μίλαν 55*
2. Νάπολι 52*
3. Ιντερ 50*
4. Λάτσιο 48
5. Ουντινέζε 47
6. Ρόμα 43
7. Γιουβέντους 41
8. Παλέρμο 40
9. Κάλιαρι 38
10. Τζένοα 35
11. Μπολόνια 35
12. Φιορεντίνα 34
13. Σαμπντόρια 31*
14. Κιέβο 31
15. Κατάνια 29
16. Πάρμα 28
17. Λέτσε 28
18. Τσεζένα 25
19. Μπρέσια 24
20. Μπάρι 16

Οι ομάδες με * έχουν ματς λιγότερο.

Τίτλος τέλος για Σίτι...

Στο -10 από τη Γιουνάιτεντ βρέθηκε η Μάντσεστερ Σίτι (έχοντας και ένα παιχνίδι περισσότερο) μετά την εντός έδρας ισοπαλία κόντρα στην -πάντα- μαχητική Φούλαμ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μπαλοτέλι στο 26', αλλά οι Λονδρέζοι ισοφάρισαν στο 48' με τον Νταφ και παρά τις προσπάθειες του Τέβες και των υπολοίπων το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.
Το αποτέλεσμα
1-0 (26) Μπαλοτέλι
1-1 Νταφ (48)

Μιχαλήτσος: «Είμαστε ακόμα στο παιχνίδι»

Απογοητευμένος από τον τρόπο με τον οποίο ο Άρης έχασε τους βαθμούς της νίκης εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου ο Γιάννης Μιχαλήτσος, τονίζοντας ότι παρά την ισοπαλία η ομάδα του είναι ικανή να κυνηγήσει τα play-off.

«Έχουμε ως στόχο την Ευρώπη. Είμαστε ακόμη στο παιχνίδι. Η νίκη αυτή θα μας έφερνε ακόμη πιο κοντά, αλλά υπάρχει ένα βατό πρόγραμμα και θα διεκδικήσουμε όλα τα παιχνίδια για να μπούμε στα πλέι οφ. Είναι αδικαιολόγητο να μην πάρουμε τη νίκη. Μετά το 89΄ δεν επιτρέπεται να δεχθείς γκολ. Στο διάστημα που είμαι εγώ προπονητής, παίξαμε τέσσερα ντέρμπι. Τα παιδιά άντεξαν και υπερέβαλλαν εαυτούς»

Ο προπονητής του Άρη ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του αναφερόμενος στον Μπομπαντίγια και την Λάρισα:

«Έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στον Άρη. Εύχομαι η Λάρισα να αποκτήσει στους βαθμούς που χρειάζεται και να σωθεί».

Πόσες σβούρες έφερε; Top-10 NBA (ΒΙΝΤΕΟ)

Απλά δεν υπάρχει το καλάθι του Νικ Γιανγκ των Ουίζαρντς στο σημερινό νούμερο «1» του ΝΒΑ. Ο άνθρωπος δεν παίζει μπάσκετ, καλλιτεχνικό πατινάζ κάνει με τόσες στροφές που φέρνει!

«Φιλαράκια μου οι ΠΑΟΚτσήδες»

Ένα πολύ ωραίο περιστατικό σημειώθηκε έξω από την Τούμπα ανάμεσα στον Μάκη Ψωμιάδη και τους φίλους του ΠΑΟΚ.
«Φιλαράκια μου οι ΠΑΟΚτσήδες»
Οι αποδοκιμασίες των οπαδών του ΠΑΟΚ μετά το τέλος του αγώνα με την Καβάλα δεν είχαν στόχο μόνο τους ποδοσφαιριστές του "Δικέφαλου", αλλά και το πρόσωπο του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Καβάλα, Μάκη Ψωμιάδη.

Την ώρα που ο πολύς Μάκης αποχωρούσε από την Τούμπα... έπεσε πάνω στους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Αξίζει να σημειωθεί, πως μετά από δική του απαίτηση δε θέλησε να τον συνοδεύσει αστυνομική δύναμη μέχρι το αυτοκίνητο, κάτι, δηλαδή, που του πρότειναν οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο συμβάν. Εκείνος θέλοντας να μην προκαλέσει, τον ήδη εκνευρισμένο κόσμο του ΠΑΟΚ τους είπε: "Θα σας δουν και θα εξοργιστούν" και κατέληξε: "Έτσι κι αλλιώς, φιλαράκια μου είναι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ!"
Έτσι, βγήκε από τα αποδυτήρια κατευθύνθηκε προς τον προορισμό του, υπό τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων οπαδών, αλλά χωρίς να συμβεί τίποτα.
Πηγή: Olapaok.gr

Πρόταση γάμου στην Τούμπα!

Το γήπεδο της Τούμπας διάλεξε ένας οπαδός του ΠΑΟΚ για να κάνει πρόταση γάμου στην καλή του, πριν από το ματς με την Καβάλα!
Πρόταση γάμου στην Τούμπα!
Ο Γιώργος Μίχος έκανε την πρόταση του στην εκλεκτή της καρδιάς του, Φώφη Καρατζιά, στη θύρα 1. Τώρα την απάντηση δεν είμαστε σε θέση να τη γνωρίζουμε…
Πηγή: paok24.gr

Καμικάζι η Ειρήνη!

«Κολλημένη» με τον Παναθηναϊκό και με τον Αλέξανδρο Τζόρβα δηλώνει η σημερινή φιλοξενούμενη του sportdog. Ο λόγος για την Ειρήνη Κεβεζέ, «κουνελάκι» της χρονιάς 2010, με εντυπωσιακές αναλογίες. Απολαύστε την…
Καμικάζι η Ειρήνη! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Η Ειρήνη γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1986, αλλά κατάγεται και από την Μικρά Ασία. Το ύψος της είναι 1,75μ. και διαθέτει εντυπωσιακές αναλογίες και εκρηκτικό χαμόγελο.
Η ξανθιά καλλονή εργάζεται ως εκπαιδεύτρια κομμωτών σε πολυεθνική εταιρεία και το μόντελινγκ προέκυψε τυχαία! Αν και πριν ασχοληθεί επίσημα με τις… πασαρέλες, είχε κάνει κάποια διαφημιστικά.
Ύστερα, λοιπόν, από προτροπή των φίλων της, αποφάσισε να πάρει μέρος στον διαγωνισμό «Playmate 2010», όπου και τελικά κατάφερε να αποσπάσει τον τίτλο της Αναπληρωματικής.
Το 26χρονο μοντέλο είναι «κολλημένο» με τον Παναθηναϊκό, την αεροβική στο νερό και το kick boxing, ενώ έχει δηλώσει πως αν ήταν ποτό θα ήταν ένα κοκτέιλ καμικάζι (εκρηκτική γαρ).
«Ο τερματοφύλακας Αλέξανδρος Τζόρβας είναι ο πιο σέξι παίκτης του Παναθηναϊκού. Και απ’ ότι ξέρω έχει πολλές θαυμάστριες», λέει η Ειρήνη.
Σε ερώτηση για το πώς προτιμά τον άνδρα, δεν ζητάει και πολλά: «Για να με ελκύει κάποιος πρέπει να είναι φιλόδοξος, με υψηλούς στόχους και παράλληλα ευαίσθητος, ρομαντικός και τρυφερός. Με χαλάει το ψέμα, η υποκρισία και το να μην έχει τρόπους».

Πηγή:sportdog.gr

Ψάχνεται για Παναθηναϊκό ο Μπουρούσης!

Όταν ο σκύλος γράφει κάτι το έχει τσεκάρει. Για αυτό και η παρακάτω είδηση είναι απόλυτα επιβεβαιωμένη: Ο ατζέντης του Γιάννη Μπουρούση άνοιξε κουβέντα με τον Παναθηναϊκό! Και όχι μόνο...
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ψάχνεται για Παναθηναϊκό ο Μπουρούσης!
Την αγορά έχει αρχίσει να ερευνά ο μάνατζερ του Γιάννη Μπουρούση και εδώ και μέρες έχει διαρρεύσει πως έγινε μια πρώτη επαφή με τον Παναθηναϊκό! Ναι, ο εκπρόσωπος του 28χρονου σέντερ ρώτησε τους ανθρώπους του τριφυλλιού αν θα τους ενδιέφερε να συζητήσουν το ενδεχόμενο απόκτησης του πελάτη του, κάτι που έκανε και με συλλόγους από την Ισπανία.
Ο Μπουρούσης έχει συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο με τον Ολυμπιακό, αλλά και η ΚΑΕ και ο ίδιος μπορούν να σπάσουν τη συμφωνία. Ο Ολυμπιακός μπορεί αν δώσει 200.000 ευρώ και να τον αφήσει ελεύθερο, ο Μπουρούσης μπορεί να φύγει δίνοντας 500.000 ευρώ.
Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα, αλλά και τη φημολογία περί μειώσεων την επόμενη σεζόν, έχουν κάνει τον μάνατζερ του Μπουρούση να ψάχνεται. Υπάρχει και ο φόβος ότι ο Ολυμπιακός θα του κόψει το συμβόλαιο μετά την άδεια ενός μήνα που του δόθηκε και η πλευρά του παίκτη παίρνει τα μέτρα της. Για να μάθει τι γίνεται στην αγορά.
Ο Παναθηναϊκός παρέπεμψε τον Μπουρούση για το καλοκαίρι, το ίδιο και οι ομάδες της Ισπανίας. Ο Ολυμπιακός από την δική του πλευρά κοιτάζει την αγορά και κυρίως το ΝΒΑ. Εδώ και καιρό σας έχει πει ο σκύλος για τον Νέναντ Κρστιτς και όσο περνάει ο καιρός, τόσο εντείνονται οι φήμες.

Πηγή: sportdog.gr

Η Πόρτο θέλει και το 67% του Βιεϊρίνια

Από την Ουκρανία και τη Ρωσία περιμένουν την πρόταση στον ΠΑΟΚ για τον Βιεϊρίνια, από την Πορτογαλία θα τους έρθει.
Η Πόρτο θέλει και το 67% του Βιεϊρίνια
Ο νεαρός επιθετικός του "δικεφάλου" αρέσει και στους δύο μεγάλους της χώρας και ο ίδιος γουστάρει με τα... χίλια να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη.
Το γεγονός ότι η Πόρτο διατηρεί το 33% των δικαιωμάτων του μιας και ο ΠΑΟΚ αγόρασε το 67% από τους Δράκους, της δίνει το προβάδισμα.
Ακούγεται στην πιάτσα των μάνατζερ ότι η Πόρτο ετοιμάζει πρόταση προς τους Θεσσαλονικείς για να πάρει το 67% που πούλησε και σκοπεύει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη δίνοντας ακόμα και 6 εκατομμύρια για το συγκεκριμένο ποσοστό.
Από την άλλη και η Μπενφίκα τον θέλει αλλά την... φρενάρει το γεγονός ότι σε περίπτωση που καταθέσει πρόταση ακόμα και 10 εκατομμυρίων ευρώ, τα 3.3 εκ. ευρώ θα καταλήξουν στα ταμεία της Πόρτο.
Όπως και να έχει, ο κερδισμένος από την όλη υπόθεση θα είναι ο ΠΑΟΚ που τον αγόρασε με λίγα και θα τον δώσει με πολλά...

«Κουβεντούλα» με τους οπαδούς ο Γκαρσία…

Διάλογο –μέσω μεταφραστή- με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ άνοιξε ο Πάμπλο Γκαρσία έξω από την Τούμπα μετά την ήττα από την Καβάλα.
«Κουβεντούλα» με τους οπαδούς ο Γκαρσία…
«Γιατί κάνατε αποχή, τι ακριβώς συμβαίνει;», ρώτησαν τον Ουρουγουανό, χωρίς πάντως να μπει σε λεπτομέρειες για τα όσα έγιναν την Παρασκευή…
«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όλα θα πάνε καλά», είπε αρχικά και στη συνέχεια, οι οπαδοί της ομάδας ζητούσαν τον Κύπελλο. «Κερδίστε την ΑΕΚ, θέλουμε το κύπελλο» του έλεγαν.
«Ηρεμήστε, όλα θα πάνε καλά, η ομάδα έχει μάθει να παίζει καλά σε αυτά τα παιχνίδια», ήταν η απάντηση του Γκαρσία.

Κάποιος ντύθηκε παπά-ΠΑΟΚ! (ΦΩΤΟ)

Τη δόξα του πατέρα Χρήστου, γνωστού ΠΑΟΚτσή ζήλεψε ένας οπαδός της ομάδας που πήγε ντυμένος κληρικός στην Τούμπα στον αγώνα με την Καβάλα…
Κάποιος ντύθηκε παπά-ΠΑΟΚ! (ΦΩΤΟ)
Να είναι καλά και το αποκριάτικο κλίμα που υπάρχει. Πάντως μετά την ήττα από την Καβάλα μπορεί να χρειαστεί η ευλογία ενός ιερωμένου. Εξάλλου την Τετάρτη, ο ΠΑΟΚ θα πάει να παίξει αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ…

Πάει Σουρωτή αύριο ο «Ζαγόρ»

«Όποιος έχει πρόβλημα και θέλει να μιλήσουμε ας έρθει στο γραφείο…» είχε μεταφέρει από την Τετάρτη ο Θόδωρος Ζαγοράκης στους παίκτες.
Πάει Σουρωτή αύριο ο «Ζαγόρ»
Η πρόσκληση αυτή επαναλήφθηκε και το Σάββατο, μετά την αποχή των παικτών. Τελικά όπως γνωστοποιήθηκε πριν από λίγο, δεν θα χρειαστεί να πάνε οι παίκτες στο γραφείο του προέδρου, αλλά εκείνος θα μεταβεί στην Σουρωτή όπου και θα γίνει η αυριανή προπόνηση.

Όπως αναμένεται ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ θα ανοίξει συζήτηση με όλη την ομάδα και στην συνέχεια θα δεχθεί όποιον παίκτη έχει κάτι να ρωτήσει για τα οικονομικά θέματα.
Πηγή: paok24.gr

Το πιστεύει ακόμα ο «πάτερ»

Η ισοπαλία με τον Άρη «ψαλίδισε» κι άλλο τις ελπίδες της ΑΕΛ για παραμονή, αλλά ο Νίκος Κωστένογλου δήλωσε πως «Όσο όμως υπάρχουνε μαθηματικές ελπίδες θα τις διεκδικήσουμε».
Το πιστεύει ακόμα ο «πάτερ»
«Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι. Προηγηθήκαμε και ενώ είχαμε την δυνατότητα να βάλουμε δεύτερο και τρίτο γκολ δεν το πετύχαμε. Ο αντίπαλος πέτυχε ένα γκολ 20 μέτρα έξω από την εστία μας και μας ισοφάρισε. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε τις δυνατότητες να κερδίσουμε το παιχνίδι γιατί είχαμε αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Χάσαμε δύο πολύτιμους βαθμούς σε ένα παιχνίδι που δικαιούμασταν να κερδίσουμε. Οι νίκες θα μας δώσουνε την κατηγορία και αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά. Όσο όμως υπάρχουνε μαθηματικές ελπίδες θα τις διεκδικήσουμε», είπε αρχικά.
Στη συνέχεια για τον τραυματισμό του Αμπουμπακάρι είπε: «Θα γνωρίζουμε αύριο αν και ο τραυματισμός του ήταν καθοριστικό σημείο του αγώνα».
Για την μάχη της παραμονής: «Οι πιθανότητες έχουνε μειωθεί. Τα πράγματα έχουνε δυσκολέψει αλλά θα προχωρήσουμε».
Τέλος, για τις αποδοκιμασίες σε βάρος ενός βοηθού του είπε: «Δεν το είδα το περιστατικό. Ο κόσμος όμως έχει δίκιο να είναι πικραμένος και για αυτόν τον κόσμο θα πρέπει να παλέψουμε μέχρι τέλους».

Τους «χρυσώνει» ο Ψωμιάδης!!

Η νίκη της Καβάλας μέσα στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ έκανε τον πρόεδρο της ΠΑΕ Σταύρο Ψωμιάδη να επιβραβεύσει τους Αργοναύτες μοιράζοντάς τους πριμ 50.000 ευρώ.
Τους «χρυσώνει» ο Ψωμιάδης
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, αφού μετά από 45 χρόνια για πρώτη φορά κερδίσαμε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, και πετύχαμε μία νίκη ιστορικής σημασίας. Συνεχίζουμε για τον τελικό μας στόχο που δεν είναι άλλος από την έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη», τόνισε ο Ψωμιάδης μετά το ματς.

Παράπονα με... καρφιά!

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε ασχολίαστη την διαιτησία του Παμπορίδη και εξέφρασε την δυσαρέσκεια του... καρφώνοντας τον Παναθηναϊκό! «Είχαμε αλλοίωση αποτελέσματος στο ΟΑΚΑ και σήμερα στη Νέα Σμύρνη»!

«Είδαμε που οδήγησε ο θόρυβος που προκλήθηκε αυτή την εβδομάδα. Υπάρχει ένα καταφανέστατο πέναλτι χθες το ΟΑΚΑ υπέρ του Ατρομήτου που δεν δίνεται, ενώ σήμερα υπάρχει οφσάιντ πριν το γκολ που πετυχαίνει ο Πανιώνιος. Ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος και στις δύο περιπτώσεις! Στον Παναθηναϊκό λένε ότι θα πάνε στην UEFA και τη FIFA. Εμείς τι θα έπρεπε να κάνουμε» έλεγαν χαρακτηριστικά στον Ολυμπιακό μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Νέα Σμύρνη.

Ταινία με Ολυμπιακό και Μαρινάκη!


Ο πρόεδρος των ερυθρολεύκων μαζί με Βέγγο, Παράβα, Κωνσταντάρα αλλά και τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές του Καραϊσκάκη (Καλόπουλο, Τρύφωνα και Σαραϊδάρη) πρωταγωνιστεί σε μία ευφάνταστη 8λεπτη ταινία με ρεαλιστικό όμως σενάριο που ανέβηκε στο διαδίκτυο από τον σκηνοθέτη Nektarios! Παραγωγή, λέει, της superleague films! Όπως καταλαβαίνετε, ανήκει στην κατηγορία της παρωδίας.

Θλάση ο Μπράβο!

Θλάση α’ βαθμού είναι οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ για τον τραυματισμό του Ραούλ Μπράβο. Ο Ισπανός θα υποβληθεί σε εξετάσεις, αν και όλα δείχνουν πως θα χάσει τα ματς με Εργοτέλη και ΠΑΟΚ.
Ο Ισπανός αποχώρησε με έντονες ενοχλήσεις στον αριστερό δικέφαλο και οι εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ μιλούν για θλάση α’ βαθμού. Ο Μπράβο θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις, αν και όλα δείχνουν πως θα απουσιάσει περίπου 15 ημέρες. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως θα χάσει τα ματς με Εργοτέλη στο «Καραϊσκάκη» και ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

«Το πιο εύκολο γκολ»

Ο Μάρτινς εκμεταλλεύτηκε το δώρο των Σέζνι, Κονσιελνί και έδωσε το τρόπαιο του Λίνγκ Καπ στην Μπέρμιγχαμ, χαρακτηρίζοντας το γκολ της νίκης ως το πιο εύκολο της καριέρας του!
«Νομίζω ότι είναι το πιο εύκολο γκολ που έχω βάλει στην καριέρα μου. Και είναι πολύ σημαντικό. Είμαι πολύ χαρούμενος που σκόραρα σήμερα και κερδίσαμε. Νομίζω ότι ήταν μόλις στην δεύτερη επαφή μου», ήταν τα λόγια του Νιγηριανού που είχε μπει στο 83' και έξι λεπτά αργότερα έδινε τη νίκη με 2-1 στην Μπέρμιγχαμ!

Super Lig: Δεν τα κατάφερε η Τραμπζονσπόρ

Tην ευκαιρία να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας του τούρκικου πρωταθλήματος έχασε η Τραμπζονσπόρ, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 εντός έδρας με την Καϊσερίσπορ και πλέον ισοβαθμεί με τη Φενέρμπαχτσε στην 1η θέση.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 με τους Ζάζα και Μπουράκ Γιλμάζ, αλλά η Καϊσερίσπορ με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να ανατρέψει το σκορ με τους Αμπντουλάχ Ντουράκ (δις) και Κούοβιτς. Η ομάδα της Τραπεζούντας γλίτωσε την ήττα στο 88ο λεπτό, χάρη στο γκολ του Γκλοβάτσκι.

Σε άλλα αποτελέσματα της ημέρας η Καράμπιουκσπορ επικράτησε της Κόνιασπορ με 2-1, ενώ η Σίβασπορ επικράτησε της Μανίσασπορ με 4-2.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής:

Παρασκευή

Μπούτσασπορ - Μπούρσασπορ 0-2
(46' Μπατάγια, 77' Κένι Μίλερ)

Σάββατο

Ανκαραγκιουτσιού - Γκεντσλερμπιρλιγί 2-4
(67' Μετίν Ακάν, 75' αυτ. Ορχάν Σαμ / 47' Ντελιμπαλτά, 59' Πεκτεμέκ, 78' Οσχάν Σαμ, 85' Σερχάν Τσαλικ)

Ιστανμπούλ - Γαλατάσαράι 3-1
(61' Χολμέν, 66' και 76' πέν. Ακίν / 32' Μπάρος)

Γκαζιάντεπσπορ - Εσκισεχίρσπορ 2-1
(3' και 37' Τοσούν / 87' Ουμίτ Καράν)

Φενέρμπαχτσε - Κασίμπασα 2-0
(32' Άλεξ, 55' Ντιά)

Κυριακή

Καράμπιουκσπορ - Κόνιασπορ 2-1
(18' πέν. Τσέρνατ, 45' Ραγκουέντ / 5' Ζάγιατ)

Σίβασπορ - Μανίσασπορ 4-2
(17' πέν., 60' και 64' Γκροζίτσκι, 89' Ενεράμο / 53' Σίμπσον, 75' Τοκ)

Τράμπζοσπορ - Κάισερισπορ 3-3
(2' Ζαζά, 54' Μπουράκ Γιλμάζ, 88' Γκλοβάτσκι / 21' και 56' Αμπντουλάκ Ντουράκ, 82' Κούοβιτς)

Δευτέρα

Αντάλιασπορ - Μπεσικτάς (20:00)

Φράι και... goodbye!!

Με καλάθι του Τσάνινγκ Φράι στην εκπνοή της παράτασης οι Σανς επικράτησαν 110-108 των Πέισερς στην Ιντιανάπολις και διατηρήθηκαν σε τροχιά πρόκρισης play-offs με την τέταρτη συνεχή εκτός έδρας νίκη τους.

Η ομάδα της Αριζόνα είχε τον έλεγχο του ματς μέχρι τις αρχές της τέταρτης περιόδου, όταν οι γηπεδούχοι άρχισαν την αντεπίθεσή τους και πέρασαν μπροστά. Ο Γκραντ Χιλ, κορυφαίος των νικητών με 34 πόντους, έστειλε το ματς στην παράταση ισοφαρίζοντας με τρίποντο 44’’ πριν το τέλος κι αφού στην εκπνοή ο Ντάνι Γκρέιντζερ αστόχησε για τους γηπεδούχους.

O Τζος ΜακΡόμπερτς με καλάθι και φάουλ 23'' πριν τη λήξη της παράτασης ισοφάρισε σε 108-108, αλλά στην τελευταία επίθεση του έξτρα πενταλέπτου ο Φράι «σκότωσε» τους Πέισερς, που με δύο σερί ήττες συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τους Μπόμπκατς για την όγδοη θέση της Ανατολής.

Δεκάλεπτα: 29-33, 51-60, 72-82, 99-99, 108-110

Πέισερς (26-32): Γκρέιντζερ 25 (6 ασίστ, 4 ριμπ.), Πράις 18 (5 ριμπ.), Χάνσμπρο 13 (5 ριμπ.), Ρας 11 (8 ριμπ.), Κόλισον 7 (5 ασίστ), Χίμπερτ 8 (6 ριμπ., 4 τάπες), ΜακΡόμπερτς 6, Χάνσμπρο 13 (5 ριμπ.), Φόστερ 4 (12 ριμπ.), Τζορτζ 7, Τζόουνς 7, Στίβενσον 2.

Σανς (30-27): Χιλ 34 (9 ριμπ., 4 ασίστ), Γκορτάτ 17 (11 ριμπ.), Ντάντλεϊ 15, Φράι 14 (10 ριμπ.), Νας 10 (13 ασίστ, 5 ριμπ.), Λόπεζ 8, Κάρτερ 7, Μπρουκς 3, Γουόρικ 2.

Μεγάλη φάτσα το V-Spanάκι! (ΦΩΤΟ)

Όλα τα λεφτά στις κερκίδες του ΣΕΦ στον αγώνα Ολυμπιακός – Πανελλήνιος ήταν η Χοψονίδου με τον γιο του Βασίλη Σπανούλη. Μεγάλη φάτσα ο μικρός ντυμένος μασκαράς και με το μπισκότο στο χέρι.
Μεγάλη φάτσα το V-Spanάκι! (ΦΩΤΟ)

Στην Πλατεία ο Μπέος…

Στις εξέδρες της Νέας Σμύρνης για να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον Ολυμπιακό βρέθηκε ο Αχιλλέας Μπέος το βράδυ της Κυριακής.
Στην Πλατεία ο Μπέος…
Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακό Βόλου άλλωστε, είναι χαλαρός με την ομάδα του, αφού διανύει μία εξαιρετική πορεία και πάει… φουλ για πλέι οφ, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι δηλωμένος οπαδός του Πανιωνίου.

Προσάραξε… στο Σανταντέρ το «υποβρύχιο»

Σαφώς επηρεασμένη από τη… μέθη της πρόκρισης στο Europa League επί της Νάπολι, μια χωρίς συγκέντρωση Βιγιαρεάλ γλίτωσε την ήττα από τη Ρασίνγκ Σανταντέρ ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις και έδωσε την ευκαιρία στη Βαλένθια να καθιερωθεί στην 3η θέση.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» αιφνιδιάστηκε όταν στο 3ο λεπτό δέχθηκε το γκολ από τον Άριελ. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια, αλλά στο 66ο λεπτό ο Ρούμπεν ισοφάρισε, δίνοντας το σύνθημα για ανατροπή. Δεν πέρασαν παρά δύο λεπτά, όμως, για να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα οι γηπεδούχοι με τον Ντος Σάντος. Κι ενώ όλα έδειχναν πως η Ράσινγκ θα πανηγύριζε μια σημαντική νίκη, ο Νίλμαρ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας.

Aναλυτικά όλα τα ματς της 25ης αγωνιστικής:

Σάββατο 26/2

Ατλέτικο Μαδρίτης – Σεβίλλη   2-2
(48΄Κόκε, 76΄Ρέγες /41΄Νεγκρέδο, 66΄Ράκιτιτς)

Εσπανιόλ – Ρεάλ Σοσιεδάδ  4-1
(41΄Άλβαρο, 54΄Σέρχιο Γκαρσία, 81΄Καλεχόν, 90' Χάβι Μάρκες / 44΄Ντάνι Εστράδα)

Σπόρτινγκ Χιχόν – Σαραγόσα  0-0

Μαγιόρκα – Μπαρτσελόνα 0-3
(38' Μέσι, 57' Βίγια, 66' Πέδρο)

Λα Κορούνια – Ρεάλ Μαδρίτης  0-0

Κυριακή 27/2

Λεβάντε – Οσασούνα  2-1
(44' Μπαλεστέρος, 50' Καϊσέντο / 41' Παντιάνι)

Χέρκουλες – Χετάφε  0-0

Ράσινγκ Σανταντέρ – Βιγιαρεάλ 2-2
(3' Άριελ, 68' Ντος Σάντος/ 66' Ρούμπεν, 92' Νίλμαρ)

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαλένθια (22:00)

Δευτέρα 28/2

Μάλαγα – Αλμερία  (22:00)

Ελπίδα στο 95’ για Μπενφίκα!

Έτσι κι αλλιώς η υπόθεση-τίτλος είναι πολύ δύσκολη για την Μπενφίκα, από τη στιγμή που… αποφάσισε να σοβαρευτεί αργά. Οι «αετοί» κάνουν καλή πορεία στον δεύτερο γύρο και μείωσαν κάπως τη διαφορά από την Πόρτο. Νέα νίκη, αυτή τη φορά κόντρα στην Μαρίτιμο και μάλιστα με ανατροπή.

Οι φιλοξενούμενοι που δεν είχαν κάποιο ιδιαίτερο κίνητρο σε αυτή την αναμέτρηση πέραν του να νικήσουν τη μεγάλη αντίπαλο, έπαιξαν καλά και λίγο έλλειψε να πάρουν και τους τρεις βαθμούς της νίκης, καθώς προηγήθηκαν με τον Ντιαλμά στο 77ο λεπτό. Το γκολ του Σάλβιο πέντε λεπτά αργότερα αναπτέρωσε τις ελπίδες της νίκης για τους γηπεδούχους, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν στο 95ο λεπτό με τον Φάμπιο Κοεντράο να χαρίζει ακόμα μία νίκη στον δεύτερο γύρο στην ομάδα του.

Ζήτησε συγγνώμη ο Ριέρα…!!

Μετανοιωμένος εμφανίστηκε ο Άλμπερτ Ριέρα για την αποβολή του στο ματς με τον Πανιώνιο, αφού ο Ισπανός ζήτησε συγγνώμη!
Ζήτησε συγγνώμη ο Ριέρα…
«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την ομάδα μου. Δεν συνηθίζω να χάνω τον έλεγχο και λυπάμαι που άφησα την ομάδα με 10», είπε ο Ριέρα.
Όσο για τη διαφορά (+10) που έχει πάρει ο Ολυμπιακός από τον δεύτερο Παναθηναϊκό τόνισε: «Για να είμαι ειλικρινής δεν σκέφτονται έτσι οι παίκτες. Πηγαίνουμε για να κερδίσουμε. Θέλουμε να σπάσουμε όλα τα ρεκόρ!».

Ποια Ευλαμπία; Η Σαμάνθα!!!

Ξύπνησαν μνήμες από τα 80’s στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος", στον Ταύρο, όπου πραγματοποιήθηκε ένα αποκριάτικο πάρτι, το οποίο στην κορύφωση της βραδιάς περιλάμβανε ζωντανή εμφάνιση της Σαμάνθα Φοξ! Οπότε ο σκύλος δεν θα μπορούσε να μην τη θυμηθεί με ένα καυτό αφιέρωμα…
Ποια Ευλαμπία; Η Σαμάνθα!!! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)
Το πάρτι ξεκίνησε με τους "Prestige", συνέχισε με τον εντυπωσιακό σωσία του Μάικλ Τζάκσον, Έρνεστ Βαλεντίνο και πριν τη μεγάλη ώρα βγήκε να παίξει ο Γιάννης Γιοκαρίνης!
Αλλά ποιος άραγε ήθελε εκείνη την ώρα να ακούσει μόνο την «Ευλαμπία»; Όλοι το Σαμανθάκι ήθελαν να δούνε. Μπορεί η τραγουδίστρια, που στα 80’s έπαιρνε τα μυαλά των ανδρών με το "Touch me", να έχει μεγαλώσει ...κάπως, ωστόσο, παραμένει πολύ καυτή παρουσία! Είναι ένα MILF με τα όλα του!

Πηγή: sportdog.gr

Ο Άρης δεν θέλει αυτόν τον Κόκε

Στις σελίδες της ιστορίας του Άρη, εκεί που θα αναφέρονται τα ανδραγαθήματα του Κούπερ, του Χαβίτο, του Σηφάκη και προσφάτως του Μιχαλήτσου, κόντρα σε ομάδες επιπέδου «τσάμπιονς λιγκ», προστίθεται ένα κεφάλαιο που θα αφορά στη λιποταξία του Σέρχιο Κόκε.
Ο Ισπανός, κατά πολλούς ηγέτης της ομάδας, στο αποκορύφωμα μιας πορείας που συναρπάζει και βρίσκεται σε εξέλιξη με μοναδικές ευρωπαϊκές προκρίσεις, αποφάσισε να βάλει το «εγώ» του πάνω από την ομάδα.

Ως το σημαντικότερο όνομα της ομάδας, ως καθοδηγητής, απέδειξε ότι είναι μικρότερος του μεγέθους των αποδοχών του. Τα 800 περίπου χιλιάρικα είναι πολλά για κάποιον που συνέδεσε τελικά το όνομά του με απογοήτευση σε τελικούς κυπέλλου, όταν ο Άρης έφτασε πολύ κοντά σε ό,τι του έλειπε εδώ και 40 χρόνια.
Ο αρχηγός του Άρη απέδειξε ότι δεν αξίζει να είναι αρχηγός.

Τα κολλητηλίκια με τους οπαδούς, οι δηλώσεις για το θεό Άρη και τα συμβόλαια μέχρι το 2013 με μυθικές, για την εποχή, αποδοχές, είναι μερικά από όσα τον συνοδεύουν στη θητεία του με τον Άρη. Επίσης, μουρμούρες για τα... πάθη του, αρκετά κιλά παραπάνω που έγιναν ανέκδοτο για φίλους και εχθρούς συμπληρώνουν την παρουσία ενός επιθετικού που ξέχασε εδώ και δύο χρόνια ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος του στην ομάδα.

Λίγες ώρες πριν από τη σέντρα με τη Μάντσεστερ Σίτι, ο Σέρχιο Κόκε υπέπεσε σε ένα ακόμη ιστορικό λάθος, απο αυτά που οι οι βεντέτες φροντίζουν να αποφεύγουν για να μην εκτεθούν. Μαθαίνοντας ότι δεν θα ξεκινήσει στους πρώτους 11, αποχώρησε από το ξενοδοχείο της αποστολής. Ενδεχομένως με τον Κούπερ να μην είχε αντιδράσει ανάλογα. Κι αυτό βέβαια είναι δείγμα δειλίας ενός ποδοσφαιριστή που νομίζει ότι μπορεί να επικρατήσει του προπονητή επειή ο τελευταίος δεν είναι μέγεθος σαν τον Κούπερ, αλλά, λέγεται Μιχαλήτσος και μοιάζει παρακατιανός έναντι του Αργεντίνου προκατόχου του. Δεν παύει βέβαια να είναι ο προπονητής του Άρη. Και η διοίκηση της ομάδας είναι καιρός να αποδείξει ότι διαθέτει το εκτόπισμα και αποφασίζει με βάση την αξιοπρέπεια των παραγόντων του σε συνάρτηση με το όνομα μιας ομάδας που θέλει να λέγεται μεγάλη. Μεγάλη και πάνω από το «εγώ» οποιουδήποτε Κόκε που θα ζητά ταπεινά «συγγνώμη» για μια ιστορική απρέπεια. Σε ένα σημεία της ευρωπαϊκής πορείας που δεν αποκλείεται, αν δεν είχε προηγηθεί το επεισόδιο με τον Κόκε που αναστάτωσε την αποστολή, λίγο πριν τη σέντρα, να είχε ευτυχέστερη κατάληξη από την ισοπαλία με την Μάντσεστερ Σίτι.

Αν ο Άρης θέσει ως αφετηρία εκκαθάρισης το κακούργημα του Κόκε, καιρός είναι να βάλει τέλος σε μια εποχή που ορισμένοι ποδοσφαιριστές δεν έχουν κατανοήσει ότι οφείλουν να συμμορφώνονται με τις εντολές του προπονητή τους, όπως κι αν λέγεται.

Και δεν θα πρέπει κανείς να ξεχάσει ότι:

Ο Κόκε ήταν ο ποδοσφαιριστής που σκανδαλωδώς και αυθαιρέτως, τοποθετήθηκε εναντίον της διοίκησης Σκόρδα, στην κρίσιμη περίοδο των εκλογών του Μαίου του 2009. Και σε αυτή την περίπτωση, δεν φταίνε μόνον όσοι τον οδήγησαν στο βήμα για να συμβάλλει στην πτώση μιας διοίκησης.

Προφανώς δεν μας ενδιαφέρει αν ήταν ο Σκόρδας ή κάποιος άλλος το θύμα. Προφανώς είναι η συμμετοχή του Κόκε σε μια διαδικασία στην οποία οι ποδοσφαιριστές δεν θα έπρεπε να έχουν καμία απολύτως συμμετοχή.

Ο Κόκε, τότε, τάχθηκε υπέρ της διοίκησης Αθανασιάδη. Ο Κόκε, τότε, δάγκωσε το χέρι που τον τάισε.
Τώρα, δεν κάνει κάτι διαφορετικό. Πέρα από την προσωπική του φθορά, ο Κόκε στρέφεται εναντίον και της διοίκησης Αθανασιάδη, αμφισβητώντας ευθέως και με θράσος τον προπονητή.

Υ.Γ. Για την ιστορία, ο Κόκε έκανε κάτι ανάλογο και με τον Κούπερ, σε ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Έμαθε ότι δεν θα είναι στην ενδεκάδα, την κοπάνησε αρχικά, αλλά, τελικά ακολούθησε την αποστολή κι ας μην ξεκίνησε βασικός.
Ωστόσο, χρεώνεται μια ακόμη απρέπεια σε βάρος της ομάδας του.Του Γιώργου Ζαχαριάδη Πηγη Νovasport.fm

Προετοιμασία για δύο τελικούς!!

Η εβδομάδα που αρχίζει είναι καθοριστική για τον Παναθηναϊκό προκειμένου να παραμείνει στο κυνήγι των στόχων του. Την Πέμπτη (3/3) οι «πράσινοι» θα αγωνιστούν στη Μάλαγα προκειμένου να διεκδικήσουν τη νίκη που θα τους δώσει την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα ενώ αναλόγως με το αποτέλεσμα της Λιέτουβος με την Κάχα Λαμποράλ στο Βίλνιους θα εξαρτηθεί και η τελική βαθμολογική τους θέση άρα και το αν θα έχουν πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ (κόντρα στη Μακάμπι) ή μειονέκτημα (κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα).

Απ' εκεί και πέρα την Κυριακή (6/3) ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στο πλαίσιο του τελικού του κυπέλλου, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Πρόκειται, λοιπόν, για μιά «καυτή εβδομάδα» με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να αξιολογεί τις καταστάσεις αναλόγως με τη χρονολογική τους σειρά κι αυτή τη στιγμή να επικεντρώνει το ενδιαφέρον του συνόλου της ομάδας στο ματς με τη Μάλαγα.

Όπως και να 'χει αυτή την εβδομάδα οι «πράσινοι» θα παίξουν δύο τελικούς! Ο ένας κρίνει τρόπαιο (κύπελλο Ελλλάδας) κι ο άλλος τη συνέχεια σε μιά μεγάλη διοργάνωση όπως είναι η Ευρωλίγκα.

Ο Ζοτς υπολογίζει όλους τους παίκτες του πλην φυσικά του Άλεκς Μάριτς ο οποίος δεν πρόκειται να ενταχθεί στο πρόγραμμα της ομάδας πριν από τα μέσα του Απριλίου.

Βολεύτηκαν και οι δύο

Στάση στη Νέα Σμύρνη έκανε μετά από 11 συνεχόμενες νίκες το «τρένο» του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έμεινε στο 1-1 με τον Πανιώνιο και με αυτή την ισοπαλία, που ήταν και η πρώτη του τη φετινή σεζόν, διατηρήθηκε στο +10 από τον δεύτερο της βαθμολογίας, Παναθηναϊκό.

Έχασε, όμως, τους πρώτους της βαθμούς έπειτα από τρεις μήνες, καθώς από τις 27 Νοεμβρίου, όταν και ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός μετρούσε μόνο νίκες στο πρωτάθλημα.

Από την πλευρά τους, οι Νεοσμυρνιώτες πήραν ένα βαθμό που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος στην προσπάθεια που κάνουν για παραμονή. Έναν στόχο που αν επιτευχθεί, θα οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό και στο ότι όταν οι «κυανέρυθροι» παίζουν απέναντι σε μία από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετατρέπουν τη Νέα Σμύρνη σε… απόρθητο φρούριο. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους και λένε, νίκες απέναντι σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη και ισοπαλίες με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Η... αξιόπιστη λύση και η σπόντα!

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και έδειξαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν… χάρες. Με το γνωστό τους 4-2-3-1 και αρκετή κίνηση από την μεσοεπιθετική τους γραμμή, οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν τους γηπεδούχους και βασιζόμενοι, κυρίως, στα… κέφια του Κέβιν Μιραλάς, δημιουργούσαν φάσεις.

Το γκολ, όμως, δεν ερχόταν και όσο περνούσε η ώρα, ο ρυθμός των φιλοξενούμενων έπεφτε και οι Νεοσμυρνιώτες κέρδιζαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό, όμως, τους «στοίχισε» τελικά, καθώς άφησαν ακάλυπτους χώρους. Και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι «ερυθρόλευκοι» και στο 43΄, σε μια ταχύτατη κόντρα, ο Ριέρα έδωσε την ασίστ στον Μιραλάς και ο Βέλγος με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Γκολ νούμερο 11 στο πρωτάθλημα για τον Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος αποτελεί την πιο αξιόπιστη επιθετική λύση των «ερυθρόλευκων».

Στην επανάληψη το ματς πήρε «φωτιά» από… σπόντα. Και όταν λέμε από σπόντα κυριολεκτούμε, καθώς ακριβώς έτσι έφτασαν στην ισοφάριση οι γηπεδούχοι. Ήταν το 69΄, όταν έπειτα από βαθιά μπαλιά του Κβιρκβέλια, ο Μοντέστο επιχείρησε να διώξει την μπάλα, αυτή όμως κόντραρε στο κεφάλι του Σβέρκος και κατέληξε στα δίχτυα του Πάρντο.

Η συνέχεια επεφύλαξε κι άλλα δυσάρεστα νέα για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος είδε τον Ριέρα να αποβάλλεται για εκτός φάσης χτύπημα στον Κοντοέ. Δευτερόλεπτα νωρίτερα, οι παίκτες του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας γκολ σε κεφαλιά του Αβραάμ Παπαδόπουλου, όμως, ο Κοντοές απέκρουσε την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή.

Θα περίμενε, κανείς ότι αυτή η εξέλιξη θα έκανε τους γηπεδούχους «αφεντικά» του αγώνα, όμως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Αντιθέτως, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που πίεσαν και έψαξαν με περισσότερο ζήλο το γκολ και οι Νεοσμυρνιώτες κλείστηκαν και πάλι στα καρέ τους και έψαχναν κάποια αντεπίθεση.
Το γκολ, όμως, δεν ήρθε ποτέ για καμία από τις δύο ομάδες και το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλο

Λεμονής: «Καλή προσπάθεια απέναντι στους καλύτερους»

Ευχαριστημένος από την προσπάθεια της ομάδας του στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έμεινε ο Τάκης Λεμονής, σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά το τέλος του ματς.

«Κάναμε καλή προσπάθεια απέναντι στην καλύτερη ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος. Έχουμε γίνει πιο συμπαγής ομάδα, μπορούμε να βελτιωθούμε», δήλωσε ο τεχνικός του Πανιωνίου.

Η «χρυσή βίβλος» του Λιγκ Καπ

Ο 51ος τελικός του Λιγκ Καπ Αγγλίας πήγε στη Μπέρμιγχαμ, η οποία επικράτησε με 2-1 της Άρσεναλ. Σας παρουσιάζουμε όλους τους τελικούς της διοργάνωσης...




Αναλυτικά, οι χρονιές, οι φιναλίστ, τα σκορ και οι κάτοχοι του Λιγκ Καπ.




1961   Αστον Βίλα-Ρόδεραμ             0-2,  3-0 (παρ.)

1962   Νόριτς-Ροτσντέιλ               3-0,  1-0

1963   Μπέρμιγχαμ-Αστον Βίλα          3-1,  0-0

1964   Λέστερ-Στόουκ                  1-1,  3-2

1965   Τσέλσι-Λέστερ                  3-2,  0-0

1966   Γουέστ Μπρομ-Γουέστ Χαμ        1-2,  4-1

1967   ΚΠΡ-Γουέστ Μπρομ               3-2

1968   Λιντς-Αρσεναλ                  1-0

1969   Σουϊντον-Αρσεναλ               3-1 (παρ.)

1970   Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Μπρομ   2-1 (παρ.)

1971   Τότεναμ-Αστον Βίλα             2-0

1972   Στόουκ-Τσέλσι                  2-1

1973   Τότεναμ-Νόριτς                 1-0

1974   Γουλβς-Μάντσεστερ Σίτι         2-1

1975   Αστον Βίλα-Νόριτς              1-0

1976   Μάντσεστερ Σίτι-Νιούκαστλ      2-1

1977   Αστον Βίλα-Εβερτον             0-0 (παρ.),  1-1 (παρ.), 3-2 (παρ.)

1978   Νότιγχαμ-Λίβερπουλ             0-0 (παρ.),  1-0

1979   Νότιγχαμ-Σαουθάμπτον           3-2

1980   Γουλβς-Νότιγχαμ                1-0

1981   Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ           1-1 (παρ.),  2-1

1982   Λίβερπουλ-Τότεναμ              3-1 (παρ.)

1983   Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γ.        2-1 (παρ.)

1984   Λίβερπουλ-Εβερτον              0-0 (παρ.),  1-0

1985   Νόριτς-Σάντερλαντ              1-0

1986   Οξφορντ-ΚΠΡ                    3-0

1987   Αρσεναλ-Λίβερπουλ              2-1

1988   Λούτον-Αρσεναλ                 3-2

1989   Νότιγχαμ-Λούτον                3-1

1990   Νότιγχαμ-Ολνταμ                1-0

1991   Σέφιλντ Γουεν.-Μάντσεστερ Γ.   1-0

1992   Μάντσεστερ Γ.-Νότιγχαμ         1-0

1993   Αρσεναλ-Σέφιλντ Γουέν.         2-1

1994   Αστον Βίλα-Μάντσεστερ Γ.       3-1

1995   Λίβερπουλ-Μπόλτον              2-1

1996   Αστον Βίλα-Λιντς               3-0

1997   Λέστερ-Μίντλεσμπρο             1-1 (παρ.),  1-0 (παρ.)

1998   Τσέλσι-Μίντλεσμπρο             2-0 (παρ.)

1999   Τότεναμ-Λέστερ                 1-0

2000   Λέστερ-Τρανμίρ                 2-1

2001   Λίβερπουλ-Μπέρμιγχαμ           1-1 (παρ.) 5-4 στα πέναλτι

2002   Μπλάκμπερν-Τότεναμ             2-1

2003   Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γ.        2-0

2004   Μίντλεσμπρο-Μπόλτον            2-1

2005   Τσέλσι-Λιβερπουλ               3-2 (παρ.)

2006   Μάντσεστερ Γ.-Γουϊγκαν         4-0

2007   Τσέλσι-Αρσεναλ                 2-1

2008   Τότεναμ-Τσέλσι                 2-1 (παρ.)

2009   Μάντσεστερ Γ.-Τότεναμ          0-0 (4-1 στα πέναλτι)

2010   Μάντσεστερ Γ.-Αστον Βίλα       2-1

2011   Αρσεναλ-Μπέρμιγχαμ             1-2

  
* Από το 1967 οι τελικοί είναι μονοί και διεξάγονται στο Γουέμπλεϊ.

 Από το 2001 έως και το 2007, διεξήχθησαν στο «Μιλένιουμ» του Κάρντιφ.

* Εως το 1997 προβλεπόταν επαναληπτικός στους αγώνες που ολοκληρώνονταν ισόπαλοι (και στην παράταση)

Οι κάτοχοι

7 τρόπαια: Λίβερπουλ

5: Αστον Βίλα

4: Μάντσεστερ Γ., Τότεναμ, Νότιγχαμ, Τσέλσι

3: Λέστερ

2 : Αρσεναλ, Νόριτς, Μάντσεστερ Σίτι, Μπέρμιγχαμ, Γουλβς

1: Γουέστ Μπρομ, Μίντλεσμπρο, Κ.Π.Ρ., Λιντς, Στόουκ, Λούτον, Σέφιλντ Γουέν., Σουϊντον, Οξφορντ, Μπλάκμπερν

Το φιλί της ζωής απο Ρομέου

Το φιλί της ζωής έδωσε ο Ρομέου στις καθυστερήσεις του αγώνα στην Λάρισα,  καθώς ισοφάρισε σε 2-2 τον Άρη που είχε προηγηθεί δυο λεπτά νωρίτερα με τον Μπομπαντίγια.
Η θεσσαλική ομάδα έχει μόνο ,μαθηματικές ελπίδες για να παραμείνει στην κατηγορία  και θα πρέπει να παλέψει  στις τελευταίες έξι αγωνιστικές του πρωταθλήματος.
Από την άλλη μεριά ο Άρης έχει απομακρυνθεί από την πρώτη πεντάδα και την συμμετοχή του  στα πλειη οφ.

Όλα είχαν ξεκινήσει ιδανικά για την Λάρισα που κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της και  καθηλώσει τον Άρη. Μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με το γκολ του Κουζέν στο 13΄της αναμέτρησης και όλα έδειχναν να είναι ονειρικά για την ομάδα της Λάρισας.  Όσο περνούσε όμως η ώρα τόσο οι κιτρινόμαυροι άρχισαν να βελτιώνουν την απόδοση τους. Ο Μιχαλήτσος  έκανε ορισμένες εσωτερικές αλλαγές και οι κιτρινόμαυροι άρχισαν να απειλούν. Το γκολ  του Περεϊρα στο 32΄ άλλαξε τα δεδομένα και πρόσθεσε επιπλέον άγχος και πίεση στην ομάδα του Κωστένογλου. Το ημίχρονο έληξε με τις δυο ομάδες να είναι ισόπαλές με 1-1 και όλα κρίθηκαν στο δεύτερο μέρος.

 Η Λάρισα προσπάθησε να κυνηγήσει το γκολ που θα τις έδινε ελπίδες αλλά ο Άρης ήταν αυτός που είχε σωστή αμυντική λειτουργία και δεν επέτρεψε στους Θεσσαλούς να απειλήσουν.  Όσο περνούσε η ώρα η Λάρισα ήταν καταδικασμένη να ρισκάρει και το έκανε αυτό με τον Κωστενογλου να χρησιμοποιεί ότι επιθετικούς είχε στον πάγκο του.
Ο Άρης κατάφερε στις καθυστερήσεις να το εκμεταλλευτεί και να σκοράρει με τον Μπομπαντίγια, δείχνοντας ότι θα δραπέτευε με το «διπλό» από την AEL FC ARENA. Ο Ρομέου όμως είχε διαφορετική άποψη και ισοφάρισε λίγο πριν σφυρίξει για τελευταία φορά ο Μάνταλος. Μια ισοπαλία που δεν δίνει πολλά στην θεσσαλική ομάδα, αλλά τουλάχιστον της δίνει ένα περισσότερο βαθμό και ψυχολογία για να παλέψει και τον ¨Άρη να απομακρύνεται από την πεντάδα. Οι συνθέσεις του αγώνα

Λάρισα :Τσοντοφαλκσι, Μελίσσης, Βενετίδης. Ταυλαρίδης, Ταλ, Κουζέν, Αμπουμπακάρι, Μετίν, Πανγκρατ, Ρομέο, Τσιμπάμπα

Άρης : Σηφάκης, Λαζαρίδης, Παπαζαχαρίας, Νέτο, Βανγκέλι, Τσέζαρεκ, Φατί, Μίσελ, Μενδρινός, Μπομπαντίγια, Ντανίλο Περέϊρα,

 

Ονουάτσι: «Για τον πρόεδρο η νίκη»

Ο  Νιγηριανός επιθετικός της Καβάλας, παραδέχθηκε ότι η ομάδα δεν  ήταν σε καλή κατάσταση στα τελευταία παιχνίδια και αφιέρωσε τη μεγάλη νίκη στον πρόεδρο των «Αργοναυτών».

«Στα τελευταία παιχνίδια δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Και ήρθαμε σήμερα να παίξουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι τόσο γιατί ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα, τόσο και γιατί έχει πολύ κόσμο. Αφιερώνουμε τη νίκη στον πρόεδρο μας και είναι αλήθεια ότι παίξαμε για αυτόν. Ξέρουμε ότι αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα. Οι βαθμοί είναι καλοί για μας», δήλωσε ο Ονουάτσι, μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Στο τέλος, ήταν Βέρντερ!

Ένα «χαμένο» ματς κατάφερε να γυρίσει η Βέρντερ Βρέμης η οποία ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη Λεβερκούζεν στο «Βέζερ Στάντιον», ενώ έχανε 0-2, στο τελευταίο ματς της 24ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα.

Οι δεύτερες στη βαθμολογία, «ασπιρίνες» ήταν ανώτερες στον αγωνιστικό χώρο της Βρέμης και προηγήθηκαν με 2-0 παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα για το τρίποντο.

Τα γκολ για τους φιλοξενούμενους πέτυχαν οι Ντερτιγιόκ στο 42΄ και Ρόλφες στο 67΄. Στο 82΄ο Κίμπλινγκ πέτυχε αυτογκόλ στο 82΄και έκανε το 1-2, ενώ τον αθμό της ισοπαλίας στη Βέρντερ έδωσε ο Πρεντλ στο 90΄ μετά από ασσίστ του Χαντ.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Παρασκευή 25/02

Βόλφσμπουργκ-Γκλάντμπαχ 2-1
(36’ Ντιέγκο, 45+1 Ντιέγκο / 74’ πεν. Ντάεμς)

Σάββατο 26/02

Σάλκε-Νυρεμβέργη 1-1
(52’ Ραούλ / 37’ Χέγκελερ)

Χόφενχαϊμ-Μάιντς 1-2
(83’ Αλάμπα /  Ίβανσιτς, 86’ Σότο)

Κολωνία-Φράιμπουργκ 1-0
(88’ Ποντόλσκι)

Καϊζερσλάουτερν-Αμβούργο 1-1
(18’ Χλούσεκ / 54’ Γιάνσεν)

Ζανκτ Πάουλι-Ανόβερο 0-1
(89’ Σουλτς)

Μπάγερν Μονάχου-Ντόρτμουντ 1-3
(15’ Γκουστάβο / 9’ Μπάριος, 18’ Σαχίν, 60’ Χούμελς)

Κυριακή 27/02

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Στουτγκάρδη 0-2
(64΄Χάρνικ, 67΄Χάζναλ)

Βέρντερ Βρέμης-Λεβερκούζεν  2-2
(82΄αυτ Κίμπλινγκ, 90΄Πρεντλ / 42΄Ντερτιγιόκ, 67΄Ρόλφες)

Μιχαηλίδης : « Δεν ηταν θέμα αποχής»

Σε αντίθεση με το κοινό αίσθημα ο Μπάμπης Μιχαηλίδης που εκτέλεσε σήμερα χρέη προπονητή, εξαιτίας της τιμωρίας του Χάβου, δεν απέδωσε την ήττα στην αποχή των  παικτών από τις προπονήσεις.

"Κάναμε ένα κακό παιχνίδι και φέραμε ένα κακό αποτέλεσμα. Στο πρώτο μέρος είχαμε όλες τις προϋποθέσεις να προηγηθούμε στο σκορ. Κάναμε ευκαιρίες, αλλά δεν πετύχαμε γκολ. Αντίθετα, σε ένα νεκρό σημείο δεχθήκαμε γκολ με αποτέλεσμα αυτό να λειτουργήσει αρνητικά για την ομάδα. Στο δεύτερο μέρος κάναμε αλλαγές, αλλά ο χρόνος δεν ήταν με το μέρος μας. Έτσι, φτάσαμε στο τελικό σκορ, έχοντας συνολικά μία κακή απόδοση ως ομάδα."

Για τον τρόπο που αγωνίστηκε ο ΠΑΟΚ μετά το πρώτο γκολ της Καβάλας: "Παίξαμε άναρχα. Προσπαθήσαμε με ανορθόδοξο τρόπο να πετύχουμε κάποιο γκολ με αποτέλεσμα να είμαστε εκτεθειμένοι στην άμυνα."

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν αντιδρά σωστά όταν δέχεται γκολ: "Μας απασχολεί και εμάς αυτό. Είναι ένα ζητούμενο που μας απασχολεί και εμάς."

Για την αποχή και αν επηρέασε τους παίκτες: "Είναι ένα υποθετικό ερώτημα και έτσι θα απαντήσω και εγώ. Δεν είμαστε βέβαιοι αν αυτό έφταιξε. Αν με ρωτάτε προσωπικά, πιστεύω πως όχι δεν έφταιξε η αποχή για την εικόνα της ομάδας."

Για την επόμενη μέρα της ήττας από την Καβάλα: "Αυτό που πρέπει να προσέξουμε τώρα είναι το παιχνίδι της Τετάρτης με την ΑΕΚ. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Να συνέλθουμε για αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι με την ΑΕΚ."

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δημιουργεί ευκαιρίες, αλλά δεν πετυχαίνει γκολ: "Βέβαια και μας ανησυχεί το γεγονός ότι κάνουμε ευκαιρίες και δε βάζουμε γκολ. Όμως, χαιρόμαστε που δημιουργούμε ευκαιρίες. Αν εκμεταλλευόμασταν κάποιες από αυτές, τότε τα πράγματα θα ήταν αλλιώς."

Για το ότι κάποιοι παίκτες συμμετέχουν συνέχεια στα παιχνίδια και τι προβλέπεται να γίνει με αυτούς: "Αυτό ισχύει. Υπάρχουν παίκτες με βαρύ πρόγραμμα. Προσδοκούσαμε κάποια καινούργια παιδιά να δώσουν άλλον αέρα στην ομάδα. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλές αλλαγές σε ένα παιχνίδι. Δε θέλουμε να αλλοιώσουμε την εικόνα της ομάδας μας."

Σισέ: «Η απόφασή μου δεν αλλάζει, φεύγω…»

Όσο και αν προσπαθούν στον Παναθηναϊκό να του αλλάξουν γνώμη ο Σισέ έχει πάρει την απόφασή του.
Με συνέντευξη του στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό TF1, ο Τζιμπρίλ Σισέ επανέλαβε πως η απόφαση του αν φύγει το καλοκαίρι από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό δεν αλλάζει.
Ο Γάλλος επιθετικός αναφέρθηκε αρχικά στα όσα έγιναν μετά τη λήξη του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:
«Αμέσως μόλις ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη, πολλοί οπαδοί μπήκαν μέσα στο γήπεδο και άρχισαν να με χτυπάνε και να με βρίζουν. Αυτό για μένα είναι το τέλος. Δεν θέλω να το ξαναπεράσω».
Παράλληλα, δεν… ξέχασε τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι επίσης ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα. Σίγουρα αυτή η συμπεριφορά δεν αρμόζει σε έναν άνθρωπο της θέσης του, αλλά μάλλον δεν τον νοιάζει», υποστήριξε.
Τέλος, εκθείασε για μία ακόμη φορά τον κόσμο του Παναθηναϊκού, λέγοντας:«Αυτό που έκαναν οι οπαδοί μας είναι μοναδικό και τους ευχαριστώ. Η σχέση μου με τους οπαδούς είναι ξεχωριστή. Τους λατρεύω. Βρίσκονται διαρκώς δίπλα μας, όπως έκαναν με τον Ατρόμητο. Απολαμβάνω να παίζω για αυτούς. Αυτή τη στιγμή, η απόφαση μου δεν αλλάζει. Δεν μπορώ να παίζω κάτω από τέτοιες συνθήκες».

Tο σήκωσε η Μπέρμιγχαμ!

Με γκολ του Μάρτινς στο 89' η Μπέρμιγχαμ νίκησε 2-1 την Άρσεναλ και έκανε τη μεγάλη έκπληξη στον τελικό του Λιγκ Καπ.

Ο Νιγηριανός επιθετικός ήταν η "χρυσή" αλλαγή του Άλεξ ΜακΛις, αφού "σκότωσε" τους "κανονιέρηδες" λίγο πριν το μεγάλο ματς του "Γουέμπλεϊ" οδηγηθεί στην παράταση και χάρισε στην Μπέρμιγχαμ το δεύτερο Λιγκ Καπ της ιστορίας και πρώτο μεγάλο τρόπαιο μετά από 48 ολόκληρα χρόνια.

Οι "μπλε" εξασφάλισαν, παράλληλα, ένα "εισιτήριο" το Europa League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, ενώ ανάγκασαν την Άρσεναλ να ψάξει... αλλού για την επιστροφή της στους τίτλους λίγο πριν τη συμπλήρωση 6 στείρων χρόνων.

Οι δύο ομάδες "κυνήγησαν" το γκολ από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με κάποιες ευκαιρίες να χάνονται στα πρώτα λεπτά μπροστά στις δύο εστίες και την Μπέρμιγχαμ να παίρνει το προβάδισμα στο 28' με τον Ζίγκιτς. Μετά από το κόρνερ του Λάρσον και την κεφαλιά του Τζόνσον, ο Σέρβος επιθετικός -επίσης με το κεφάλι- δε δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Στσέζνι από κοντινή απόσταση.

Αφού στο 34' ο Ζίγκιτς έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-0, η Άρσεναλ, που αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες Φάμπεγας και Γουόλκοτ, ανασύνταξε τις δυνάμεις της και στο 39' έφτασε στην ισοφάριση, με τον Φαν Πέρσι που σκόραρε με ωραίο βολέ μετά από ασίστ του Αρσάβιν.

Οι "κανονιέρηδες" απέκτησαν αυτοπεποίθηση και στο δεύτερο ημίχρονο ανέλαβαν τα ηνία της αναμέτρησης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Μπέρμιγχαμ ¨παραδόθηκε". Ο Μπέντνερ, που αντικατέστησε τον Φαν Πέρσι, έχασε την ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην Άρσεναλ στο 75' μετά από φάση διαρκείας, ενώ στο 78' ο Φόστερ πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Ροσίτσκι.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο τελικός θα πήγαινε στην παράταση, ένας παλιός γνώριμος των αγγλικών γηπέδων αποφάσισε να αλλάξει την... ιστορία.

Ο Ομπαφέμι Μάρτινς, που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 83', εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος των Κοσιελνί και Στσέζνι στο 89' και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 για την Μπέρμιγχαμ, η οποία γνώριζε τη μεγαλύτερη επιτυχία της νεότερης ιστορίας της.

Η Άρσεναλ δεν κατάφερε να "συνέλθει" στα λεπτά που απέμειναν, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει τους παίκτες της σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση στο χορτάρι και τους οπαδούς της σε ακόμη χειρότερη στις εξέδρες.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Βενγκέρ): Στσέζνι, Τζουρού, Σανιά, Κλισί, Κοσιελνί, Ροσίτσκι, Νασρί, Σονγκ, Γουίλσιρ, Φαν Πέρσι (69' Μπέντνερ), Αρσάβιν (77' Σαμάκ)
ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ (ΜακΛις): Φόστερ, Ρίτζγουελ, Καρ, Γίρανεκ, Τζόνσον, Φέργκιουσον, Μπόιερ, Γκάρντνερ (50' Μποσζούρ), Φέιχι (83' Μάρτινς), Λάρσον, Ζίγκιτς (90' Τζερόμ

Ο χορός της βροχής...

Η ΑΕΚ έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη και με πολύ καλή εμφάνιση στο Παγκρήτιο επικράτησε με 3-2 του Εργοτέλη, παρότι από το 58' αγωνιζόταν με δέκα παίκτες. Μπλάνκο (36'), Μπερνς (48') και Γεωργέας (90'+4') οι σκόρερ των "κιτρινόμαυρων", Λεάλ (60' πέν) και Φραγκουλάκης (90'+8') αυτοί των γηπεδούχων.

Η "Ένωση" παρότι αγωνίστηκε χωρίς πολλά και βασικά της στελέχη, ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και δίκαια επικράτησε του αντιπάλου της, δίνοντας συνέχεια στην πολύ καλή παράδοση που έχει δημιουργήσει στο Παγκρήτιο στάδιο. Παράλληλα η νίκη της αυτή, ήταν το καλύτερο τονωτικό ενόψει του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδος την Τετάρτη με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ...

Ο "δικέφαλος" με το αποψινό "τρίποντο" έμεινε μόνος του στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League και "σκότωσε" τα όνειρα των Κρητικών για έξοδο στην Ευρώπη...


Τα πλάνα των δύο τεχνικών
Ο Νίκος Καραγεωργίου παρέταξε τον Εργοτέλη με 4-5-1. Ο Δασκαλάκης ήταν κάτω από την εστία, έχοντας αμυντική τετράδα τους Ρουμπάκη (δεξί μπακ), Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι (κεντρικό αμυντικό δίδυμο) και Βίσιο (αριστερό μπακ). Ο Ολίσε ήταν ο αμυντικός μέσος των γηπεδούχων και είχε δίπλα του τους Ορφανό και Τζούνιορ. Βερπακόφσκις και Ρομάνο ήταν στις δύο πτέρυγες και ο Μπούντιμιρ ήταν ο μοναδικός προωθημένος της Κρητικής ομάδας.
Από την άλλη ο Μανόλο Χιμένεθ «κατέβασε» την ΑΕΚ με 4-3-3. Ο Σάχα ήταν για ένα ακόμα ματς ο βασικός γκολκίπερ του «δικεφάλου». Γεωργέας και Καράμπελας ήταν στα δύο άκρα της άμυνας (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα) και οι Μανωλάς και Νασούτι στο κέντρο της. Ο Ματέος χρησιμοποιήθηκε ως αμυντικός χαφ και μπροστά τους είχε τους Καφέ και Γκερέιρο. Ο Μπερνς ήταν στο δεξί άκρο της επίθεσης, ο Λαγός στο αριστερό και ο Μπλάνκο αποτελούσε την αιχμή του. δόρατος των φιλοξενούμενων. Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 24η
Γήπεδο: Παγκρήτιο στάδιο
Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)
4ος:
Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Βίσιο (79' Γιαλούσης), Ρομάνο, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε, Σασιασβίλι, Ορφανός (53' Φραγκουλάκης), Μπούντιμιρ, Βερπακόφσκις (53' Λεάλ)
Στον πάγκο: Αθανασίου, Κυριακίδης, Σαρρής, Αλεξόπουλος
AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Γεωργέας, Καράμπελας, Νασούτι, Μανωλάς, Ματέος, Καφές, Γκερέιρο (66' Ντιόπ), Μπερνς (86' Μίτσελ), Λαγός, Μπλάνκο (74' Μπαχά)
Στον πάγκο: Αραμπατζής, Λεονάρντο, Αργυρίου, Έντερ

Η Καβάλα «πάγωσε» την Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ γλίτωσε από τα νύχια της ρωσικής αρκούδας αλλά όχι και από της . καβαλιώτικης, γνωρίζοντας την ήττα 2-0 στην Τούμπα τρεις μέρες μετά το έπος του στη Μόσχα. Ο Τζαμέλ Αμπντούν έκανε στον ΠΑΟΚ ό,τι δεν μπόρεσε ο Βάγκνερ Λοβ και οι άλλοι σπουδαίοι επιθετικοί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον αγώνα του Europa League. Την τρομερή εμφάνιση του Αλγερινού αναγνώρισε πρώτος ο Βιεϊρίνια ο οποίος έσπευσε να αλλάξει φανέλα μαζί του.
Η Καβάλα έσπασε μια παράδοση, που την ήθελε να φεύγει ηττημένη στις 17 από τις 18 επισκέψεις της στην Τούμπα. Με τη νίκη της αυτή ξεπέρασε τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία και μπήκε γερά στη μάχη της διεκδίκησης της 5ης θέσης που δίνει το εισιτήριο για τα πλέι-οφ.
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ οι οποίοι την Παρασκευή είχαν προχωρήσει σε αποχή από την προπόνηση λόγω οικονομικών αιτημάτων, παρουσιάστηκαν αγνώριστοι στον αγώνα με την Καβάλα. Ασφαλώς έπαιξε ρόλο η υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν την Πέμπτη στην παγωμένη Μόσχα.
Ο κόσμος, που κατέκλυσε την Τούμπα για να τους αποθεώσει για αυτή τους την υπέρβαση γρήγορα έχασε την υπομονή του και μετά το 0-2, που πέτυχε ο Ρίος στο 60΄ ξέσπασε σε αποδοκιμασίες. Το σκορ είχε ανοίξει ο Νικουλάε στο 37΄.
Tα πλάνα των προπονητών
Ο Μάκης Χάβος που δεν ήταν στον πάγκο αλλά στην εξέδρα λόγω της τιμωρίας του, φρέσκαρε την ομάδα του μετά την οδύσσεια στη Μόσχα. Νέα πρόσωπα στην 11αδα, οι  Έττο, Ελ Ζαρ, Μαλεζάς, που πήραν τις θέσεις των Λίνο, Ίβιτς, Τσιρίλο.
Έτσι η 11αδα του ΠΑΟΚ  (σε διάταξη 4-4-2) είχε ως εξής! Τερματοφύλακας ο Κρέσιτς, στην άμυνα οι Έτο (δεξιά), Σνάουτσερ (αριστερά), Κοντρέρας, Μαλεζάς (στόπερ), στη μεσαία γραμμή οι Τσουκαλάς, Γκαρσία (άξονα), Ελ Ζαρ, Βιεϊρίνια (πτέρυγες) και στην επίθεση οι Σαλπιγγίδης, Μουσλίμοβιτς.
Με την επιστροφή (από τιμωρία του) του Τόμασιτς ο Χένρικ Κάσπερτσακ είχε τη δυνατότητα να παρατάξει την καλύτερη δυνατή 11αδα του. Αντί του Πετκάκη χρησιμοποίησε τον Πφέρτζελ στο δεξί άκρο της άμυνας.
Έτσι την 11αδα της Καβάλας που παρατάχθηκε σε σχήμα 4-2-3-1 απάρτιζαν οι: Γκαλίνοβιτς (κάτω από τα δοκάρια), οι Πφέρτζελ (δεξιά), Χργκόβιτς (αριστερά), Τόμασιτς, Ντουγκλάο (στόπερ) στην άμυνα, οι Ντιε, Καρντόσο (κόφτες), Ονουάτσι, Ρίος, Αμπντούν στα χαφ και ο Νικουλάε στην κορυφή της επίθεσης.
Το ματς ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω της διαδήλωσης που έκαναν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ διαμαρτυρόμενοι για την φυλάκιση δυο δικών τους παιδιών. «Φυλακισμένο» ήταν και το θέαμα στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού.
Ουσιαστικά ο αγώνας ξεκίνησε στο 21΄ με την πρώτη καλή φάση που εκδηλώθηκε με πρωταγωνιστή τον Βιεϊρίνια ο οποίος έβγαλε τον Σαλπιγγίδη απέναντι στον Γκαλίνοβιτς αλλά ο διεθνής φορ αστόχησε στο σουτ που επιχείρησε.
Η φάση αυτή αποτέλεσε το έναυσμα της επιθετικής δραστηριότητας των γηπεδούχων που κράτησε ένα τουλάχιστον 10λεπτο. Στο διάστημα αυτό, ζήτησαν ένα πέναλτι (σε ανατροπή του Ελ Ζαρ από τον Γκαλίνοβιτς) στο 23΄, και είχαν:
Ένα σουτ του Μουσλίμοβιτς (24΄) που έφυγε άουτ και ένα ακόμη του Βόσνιου το οποίο απέκρουσε ο Γκαλίνοβιτς (29΄). Στο 32΄ ο Κάσπερτσακ προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή αντικαθιστώντας τον Καρντόσο, που είχε πάρει κίτρινη κάρτα, με τον Ντικροκ.
Σούπερ Αμπντούν
Η αλλαγή δεν άρεσε στον Αργεντινό αλλά αποδείχτηκε σωστή κίνηση για τον Πολωνό τεχνικό καθώς βοήθησε την Καβάλα να δέσει καλύτερα τη μεσαία της γραμμή και στο 37΄ να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Νικουλάε.
Το γκολ δημιούργησε ο Αμπντούν ο οποίος «άδειασε» τον Κοντρέρας και τροφοδότησε το Ρουμάνο σε ιδανική θέση μέσα στην περιοχή. Μετά το 0-1 η Καβάλα άρχισε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο  περιορίζοντας μέχρι το τέλος του α΄ ημιχρόνου την δραστηριότητα του ΠΑΟΚ.
Με την έναρξη του β΄ μέρους ο Χάβος έριξε στον αγώνα τον Ίβιτς αντί του Ελ Ζαρ. Ο Σέρβος πήγε αμέσως πίσω από τον Μουσλίμοβιτς και ο Σαλπιγγίδης μετακινήθηκε στην δεξιά πτέρυγα σε μια προσπάθεια του Έλληνα τεχνικού να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.
Ωστόσο η Καβάλα ήταν εκείνη που στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον «σατανά» Αμπντουν, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να σκοράρει. Στο 49΄ ο Αμπντούν «έστρωσε» στον Ρίος που σούταρε πάνω στον Τσουκαλά ενώ στο 52΄ ο Νικουλάε αστόχησε από κοντά.
Ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή της Καβάλας. Ένα σουτ της. απελπισίας του Ίβιτς στο 59΄ δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απειλή για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο 60΄ «χτύπησαν» εκ νέου.
Εκτελεστής Ρίος
Αυτή τη φορά  εκτελεστής ήταν ο Ρίος ο οποίος με ξερό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης για τον Κρέσιτς (0-2). Βλέποντας το ματς να χάνεται ο Χάβος έκανε διπλή αλλαγή στο 65΄: Αθανασιάδης και Λίνο πήραν τις θέσεις των Τσουκαλά, Σνάουτσερ.
Κι ενώ το φουλ επιθετικό σχήμα του ΠΑΟΚ δεν έφερνε αποτέλεσμα η Καβάλα συνέχισε να απειλεί στις αντεπιθέσεις. Στο 67΄ ο Αμπντούν (ποιος άλλος;) με ατομική προσπάθεια λαχτάρησε τον Κρέσιτς. Ο Κροάτης με τα πόδια έσωσε την εστία του στο 70΄ ενώ στο 71΄ είδε τη μπάλα να φεύγει άουτ μετά από σουτ του Νικουλάε.
Η φάση αυτή έφερε τα πρώτα γιούχα από την εξέδρα προς τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Ωστόσο η εικόνα των γηπεδούχων δεν άλλαξε. Στο 75΄ η Καβάλα πλησίασε στο 0-3 αλλά τον Ονουάτσι σταμάτησε ο Κρέσιτς. Ο Γκαλίνοβιτς τον μιμήθηκε στο 81΄ σε σουτ του Έττο και η τελευταία ευκαιρία για να πετύχει ο «δικέφαλος» το γκολ της τιμής, πέταξε. Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Γκαγκάς (Λάρισας), Τρύφων (Δράμας)
Γήπεδο:
«Τούμπα»

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος):  Κρέσιτς, Ετο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ, Γκαρσία, Τσουκαλάς (66' Αθανασιάδης), Ελ Ζαάρ (46' Ιβιτς), Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς, Σαλπιγγίδης.
Στον πάγκο οι: Γιακουμής, Λίνο, Κουτσιανικούλης, Σαβίνι, Αρίας

Καβάλα (Χένρικ Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Πφέρτσελ, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Χργκόβιτς, Καρντόζο (32' Ντικρόκ), Ντιέ, Ρίος, Αμπντούν, Ονουάτσι (90'+ Σιόντης), Νικουλάε.
Στον πάγκο οι: Βαγιέχο, Περεϊρίνια, Ογκμπέτσε, Θεοδωρέλλης, Γιάννου.

Την «έπνιξε» και «ανάσανε»

Η Γουέστ Χαμ επικράτησε 3-1 της Λίβερπουλ στο «Άπτον Παρκ» για την 28η αγωνιστική της Πρέμιερσιπ και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα καθώς ξεκόλλησε από την τελευταία θέση. Παράλληλα, έβαλε τέλος στο αήττητο σερί οκτώ αγώνων των «κόκκινων» που έχασαν πολύτιμο έδαφος στη μάχη για την 5η θέση. Πάρκερ, Μπα και Κόουλ πέτυχαν τα γκολ των γηπεδούχων, ο Τζόνσον είχε μειώσει για τους φιλοξενούμενους.

Ο Σκοτ Πάρκερ στο 22ο λεπτό, αφού πρώτα συνεργάστηκε υπέροχα με τους συμπαίκτες του, σούταρε με το «μυτάκι» έξω από την περιοχή με μία επαφή με την μπάλα, στέλνοντας την στην γωνία του Ρέινα και κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του Άβρααμ Γκραντ.

Η Λίβερπουλ προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς αλλά δεν κατάφερε να γίνει απειλητική. Στο 43ο λεπτό ο Νταλγκλίς είδε τον Κέλι να αποχωρεί τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο και στην θέση του πέρασε τον Κόουλ. Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με απόσταση… ενός τέρματος, η Γουέστ Χαμ «ξαναχτύπησε». Ο Ο’ Νιλ έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Μπα σηκώθηκε στην περιοχή και έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Ρέινα, κάνοντας το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Νταλγκλίς έπαιξε ότι χαρτί είχε. Έβαλε τον Ενγκόγκ στη θέση του Μεϊρέλες, αλλά η ομάδα του δεν δεχόταν ασφυκτική πίεση. Οι γηπεδούχοι έψαχναν και το τρίτο γκολ τους και έφτασαν μία ανάσα από το να το πετύχουν στο 52ο λεπτό, αλλά η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Ρέινα μετά το σουτ του Μπα.

Στο 60ο λεπτό ο Σουάρες έγινε επικίνδυνος αλλά το καλό αριστερό σου που έπιασε, σταμάτησε ο Γκριν. Στη συνέχεια, οι «κόκκινοι» ανέβηκαν και είχαν ένα καλό σουτ στο 71ο λεπτό με τον Τζέραρντ, με τον Γκριν όμως να λέει «όχι». Πήραν μέτρα στο γήπεδο, αλλά αυτό έδινε στην Γουέστ Χαμ την ευκαιρία να γίνεται επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Λίβερπουλ είχε εγκατασταθεί στην περιοχή της Γουέστ Χαμ ωστόσο μέχρι το 84ο λεπτό δεν είχε καταφέρει να κάνει κάτι ιδιαίτερο. Σε εκείνο το σημείο, ο Λουίς Σουάρες με μία εκπληκτική ατομική ενέργεια απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, γύρισε την μπάλα στον Τζόνσον ο οποίος με προβολή μείωσε σε 2-1.

Από εκείνο το σημείο και μετά, η Λίβερπουλ ανέβηκε για να ψάξει την ισοφάριση αφήνοντας χώρους στην άμυνα. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Κάρλτον Κόουλ που είχε μπει ένα λεπτό πριν στο ματς. Πήρε την μπάλα, προχώρησε και στη συνέχεια πλάσαρε άψογα για να γράψει στις καθυστερήσεις το τελικό 3-1.

Συνθέσεις:

Γουέστ Χαμ (Γκραντ): Γκριν, Τόμκινς, Άπσον, Μπριτζ, Γιάκομπσεν, Πάρκερ, Χιτσλμπέργκερ, Νομπλ, Ο’ Νιλ, Μπα (89΄ Κόουλ), Πικιόν (81΄ Σπέκτορ)

Λίβερπουλ (Νταλγκλίς): Ρέινα, Τζόνσον, Γουίλσον, Κάραγκερ, Κέλι (43΄Κόουλ), Σκρτελ, Μεϊρέλες (49΄ Ενγκόγκ), Τζέραρντ, Λούκας, Σουάρες, Κάουτ

Στοιχημα απο τον Bet Steloumpas

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ !!!
Κυριακη σημερα με πολλυ κρυο εξω, παμε να ζεστανουμε λιγο τη τσεπη μας...
1η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΒΑΣΙΚΟΙ)
ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ : OVER 2,5 (1,65)
ΛΙΛ : G-G (1,72)
ΒΕΤ 60€
(ΑΠΟΔ.ΔΥΑΔΑΣ 2,84)
2η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΤΑ ΛΑΘΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ)
ΣΙΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ : 1 (2,35)
ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ : Χ (3,30)
ΛΙΛ : Χ (3,20)
ΙΝΤΕΠΕΝΤΙΕΝΤΕ : Χ (3,20)
ΒΕΤ 15€
(ΣΥΣΤΗΜΑ 3-4, επι 10 φορες)
3η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΣΚΟΡΑΚΙ)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΣΦΠ : 2-1 (25,00)
ΒΕΤ 5€
Καλη τυχη σε ολους, τα ξανα λεμε αυριο...!!!
"ΒΑΝΚΑ"
(ΒΑΣΙΚΟΙ -90€)
(ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ -20€)
(ΑΓΓΛΙΚΗ 0€)
(ΤΑ ΛΑΘΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ -15€)
(ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ -0€)
(ΣΚΟΡΑΚΙ -10€)
"ΣΥΝΟΛΟ -135€"

Φύσηξε Βοργιάς για το Μακάμπι - Ολυμπιακός!

Η φήμη για τον αποκεφαλισμό του Δαλούκα υπάρχει στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα εδώ και καιρό. Ο πρώην διεθνής διαιτητής Σωτήρης Βοργιάς το προχώρησε κι άλλο δίνοντας και... ονόματα!
Τα άκρως τρελά και απίστευτα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο είχαν πάρει και... ευρωπαϊκές διαστάσεις σύμφωνα με τον Βοργιά.

Κι αυτή ήταν η αιτία του κυνηγητού από τον Μαρινάκη και τον Μπέο κατά του Βολιώτη διαιτητή. Η πληροφορία έφτασε τις προηγούμενες μέρες στα αυτιά μας για την αποκάλυψη του Βοργιά. Το ψάξαμε λίγο, διότι δεν ήταν κι εύκολο, και καταφέραμε να βρούμε τι ακριβώς είπε στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαϊδη.

Είτε του ξέφυγαν στον αέρα τα λόγια, είτε τα είπε εν γνώσει του, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον επειδή ίσως είναι ο πρώτος που επώνυμα μιλάει για το παιχνίδι Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός και το συνδέει με τον Δαλούκα...

Ο Βοργιάς βρέθηκε στο πάνελ της εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού Blue Sky "H Δίκη" και αναφέρθηκε και στον διαιτητή του ντέρμπι Δ. Καλόπουλο τονίζοντας: "Να μας πει τι του είπαν τις δύο φορές που τον έδειραν και του έκαψαν το μαγαζί και τι είπαν στον Βασάρα όταν βρέθηκε στην ίδια θέση".
Όσο για την υπόθεση του Δαλούκα που απασχόλησε και καιρό τα ρεπορτάζ ο Βοριάς είπε αυτολεξεί: "Να έρθουν σε μια εκπομπή Μαρινάκης, Δαλούκας και Μπέος και να μας πουν γιατί μάλωσαν, τι λεφτά χάθηκαν και για ποιον ευρωπαϊκό αγώνα. Εννοώ το Μακάμπι-ΟΣΦΠ το οποίο διηύθυνε Ιταλός διαιτητής", ήταν τα λόγια του.
Στη συνέχεια μίλησε για τη σχέση Μπέου - Δαλούκα: "Η εκδίκηση είναι πιάτο που τρώγεται κρύο. Ο Δαλούκας είναι κουμπάρος του Βασάρα. Με τον Μπέο κάθε μέρα πήγαιναν βόλτα στον Βόλο. Μετά όμως ο Μπέος είπε ότι ο Δαλούκας είναι ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου και τον έδιωξαν...".
Δείτε στο βίντεο τα στιγμιότυπα του αγώνα στον οποίο αναφέρεται ο Βοργιάς και την απίστευτη ακύρωση του τέρματος που πέτυχε ο Ζαϊρί από τον Ιταλό ρέφερι. Πηγη Sportdog.gr