Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Την «έπνιξε» και «ανάσανε»

Η Γουέστ Χαμ επικράτησε 3-1 της Λίβερπουλ στο «Άπτον Παρκ» για την 28η αγωνιστική της Πρέμιερσιπ και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα καθώς ξεκόλλησε από την τελευταία θέση. Παράλληλα, έβαλε τέλος στο αήττητο σερί οκτώ αγώνων των «κόκκινων» που έχασαν πολύτιμο έδαφος στη μάχη για την 5η θέση. Πάρκερ, Μπα και Κόουλ πέτυχαν τα γκολ των γηπεδούχων, ο Τζόνσον είχε μειώσει για τους φιλοξενούμενους.

Ο Σκοτ Πάρκερ στο 22ο λεπτό, αφού πρώτα συνεργάστηκε υπέροχα με τους συμπαίκτες του, σούταρε με το «μυτάκι» έξω από την περιοχή με μία επαφή με την μπάλα, στέλνοντας την στην γωνία του Ρέινα και κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του Άβρααμ Γκραντ.

Η Λίβερπουλ προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς αλλά δεν κατάφερε να γίνει απειλητική. Στο 43ο λεπτό ο Νταλγκλίς είδε τον Κέλι να αποχωρεί τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο και στην θέση του πέρασε τον Κόουλ. Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με απόσταση… ενός τέρματος, η Γουέστ Χαμ «ξαναχτύπησε». Ο Ο’ Νιλ έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Μπα σηκώθηκε στην περιοχή και έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Ρέινα, κάνοντας το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Νταλγκλίς έπαιξε ότι χαρτί είχε. Έβαλε τον Ενγκόγκ στη θέση του Μεϊρέλες, αλλά η ομάδα του δεν δεχόταν ασφυκτική πίεση. Οι γηπεδούχοι έψαχναν και το τρίτο γκολ τους και έφτασαν μία ανάσα από το να το πετύχουν στο 52ο λεπτό, αλλά η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Ρέινα μετά το σουτ του Μπα.

Στο 60ο λεπτό ο Σουάρες έγινε επικίνδυνος αλλά το καλό αριστερό σου που έπιασε, σταμάτησε ο Γκριν. Στη συνέχεια, οι «κόκκινοι» ανέβηκαν και είχαν ένα καλό σουτ στο 71ο λεπτό με τον Τζέραρντ, με τον Γκριν όμως να λέει «όχι». Πήραν μέτρα στο γήπεδο, αλλά αυτό έδινε στην Γουέστ Χαμ την ευκαιρία να γίνεται επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Λίβερπουλ είχε εγκατασταθεί στην περιοχή της Γουέστ Χαμ ωστόσο μέχρι το 84ο λεπτό δεν είχε καταφέρει να κάνει κάτι ιδιαίτερο. Σε εκείνο το σημείο, ο Λουίς Σουάρες με μία εκπληκτική ατομική ενέργεια απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, γύρισε την μπάλα στον Τζόνσον ο οποίος με προβολή μείωσε σε 2-1.

Από εκείνο το σημείο και μετά, η Λίβερπουλ ανέβηκε για να ψάξει την ισοφάριση αφήνοντας χώρους στην άμυνα. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Κάρλτον Κόουλ που είχε μπει ένα λεπτό πριν στο ματς. Πήρε την μπάλα, προχώρησε και στη συνέχεια πλάσαρε άψογα για να γράψει στις καθυστερήσεις το τελικό 3-1.

Συνθέσεις:

Γουέστ Χαμ (Γκραντ): Γκριν, Τόμκινς, Άπσον, Μπριτζ, Γιάκομπσεν, Πάρκερ, Χιτσλμπέργκερ, Νομπλ, Ο’ Νιλ, Μπα (89΄ Κόουλ), Πικιόν (81΄ Σπέκτορ)

Λίβερπουλ (Νταλγκλίς): Ρέινα, Τζόνσον, Γουίλσον, Κάραγκερ, Κέλι (43΄Κόουλ), Σκρτελ, Μεϊρέλες (49΄ Ενγκόγκ), Τζέραρντ, Λούκας, Σουάρες, Κάουτ

Δεν υπάρχουν σχόλια: