Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Tο σήκωσε η Μπέρμιγχαμ!

Με γκολ του Μάρτινς στο 89' η Μπέρμιγχαμ νίκησε 2-1 την Άρσεναλ και έκανε τη μεγάλη έκπληξη στον τελικό του Λιγκ Καπ.

Ο Νιγηριανός επιθετικός ήταν η "χρυσή" αλλαγή του Άλεξ ΜακΛις, αφού "σκότωσε" τους "κανονιέρηδες" λίγο πριν το μεγάλο ματς του "Γουέμπλεϊ" οδηγηθεί στην παράταση και χάρισε στην Μπέρμιγχαμ το δεύτερο Λιγκ Καπ της ιστορίας και πρώτο μεγάλο τρόπαιο μετά από 48 ολόκληρα χρόνια.

Οι "μπλε" εξασφάλισαν, παράλληλα, ένα "εισιτήριο" το Europa League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, ενώ ανάγκασαν την Άρσεναλ να ψάξει... αλλού για την επιστροφή της στους τίτλους λίγο πριν τη συμπλήρωση 6 στείρων χρόνων.

Οι δύο ομάδες "κυνήγησαν" το γκολ από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με κάποιες ευκαιρίες να χάνονται στα πρώτα λεπτά μπροστά στις δύο εστίες και την Μπέρμιγχαμ να παίρνει το προβάδισμα στο 28' με τον Ζίγκιτς. Μετά από το κόρνερ του Λάρσον και την κεφαλιά του Τζόνσον, ο Σέρβος επιθετικός -επίσης με το κεφάλι- δε δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Στσέζνι από κοντινή απόσταση.

Αφού στο 34' ο Ζίγκιτς έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-0, η Άρσεναλ, που αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες Φάμπεγας και Γουόλκοτ, ανασύνταξε τις δυνάμεις της και στο 39' έφτασε στην ισοφάριση, με τον Φαν Πέρσι που σκόραρε με ωραίο βολέ μετά από ασίστ του Αρσάβιν.

Οι "κανονιέρηδες" απέκτησαν αυτοπεποίθηση και στο δεύτερο ημίχρονο ανέλαβαν τα ηνία της αναμέτρησης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Μπέρμιγχαμ ¨παραδόθηκε". Ο Μπέντνερ, που αντικατέστησε τον Φαν Πέρσι, έχασε την ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην Άρσεναλ στο 75' μετά από φάση διαρκείας, ενώ στο 78' ο Φόστερ πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Ροσίτσκι.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο τελικός θα πήγαινε στην παράταση, ένας παλιός γνώριμος των αγγλικών γηπέδων αποφάσισε να αλλάξει την... ιστορία.

Ο Ομπαφέμι Μάρτινς, που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 83', εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος των Κοσιελνί και Στσέζνι στο 89' και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 για την Μπέρμιγχαμ, η οποία γνώριζε τη μεγαλύτερη επιτυχία της νεότερης ιστορίας της.

Η Άρσεναλ δεν κατάφερε να "συνέλθει" στα λεπτά που απέμειναν, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει τους παίκτες της σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση στο χορτάρι και τους οπαδούς της σε ακόμη χειρότερη στις εξέδρες.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Βενγκέρ): Στσέζνι, Τζουρού, Σανιά, Κλισί, Κοσιελνί, Ροσίτσκι, Νασρί, Σονγκ, Γουίλσιρ, Φαν Πέρσι (69' Μπέντνερ), Αρσάβιν (77' Σαμάκ)
ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ (ΜακΛις): Φόστερ, Ρίτζγουελ, Καρ, Γίρανεκ, Τζόνσον, Φέργκιουσον, Μπόιερ, Γκάρντνερ (50' Μποσζούρ), Φέιχι (83' Μάρτινς), Λάρσον, Ζίγκιτς (90' Τζερόμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: