Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Έκλεισε η υπόθεση Καναβάρο

canavarro.jpg Ό,τι έλεγχος ήταν να γίνει για το θέμα που προέκυψε με τον Φάμπιο Καναβάρο και την κορτιζόνη, έγινε. Αυτό που απομένει τώρα είναι η ανακοίνωση από τα αρμόδια όργανα της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής κι αυτό θα γίνει το Σάββατο. Καμία ποινή δε θα επιβληθεί στον ποδοσφαιριστή, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ενώ μπορεί να υπάρξει πρόστιμο για τη Γιουβέντους επειδή το ιατρικό τιμ του συλλόγου έστειλε τα απαραίτητα έγγραφα στην εθνική Ιταλίας αλλά όχι και στην Ολυμπιακή Επιτροπή.


Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ οι άνθρωποι της CONI έχουν αντιληφθεί ότι δεν υπήρξε κάτι παράνομο και το όλο θέμα προέκυψε για γραφειοκρατικούς λόγους. Ο Μαρτσέλο Λίπι ήδη έχει τονίσει ότι θα πάρει κανονικά στην αποστολή της «σκουάντρα ατζούρα» τον Καναβάρο, το ιατρικό επιτελείο της Γιούβε έχει προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά αλλά το κακό είναι ότι είχε ξεχάσει να τα στείλει και στην Ολυμπιακή Επιτροπή, αφού πρώτα τα είχε στείλει πάντως στο ιατρικό επιτελείο της εθνικής ομάδας. Αν τα έστελναν και στην Ολυμπιακή Επιτροπή, δε θα υπήρχε τώρα κανένα θέμα. Αλλά αφού το ξέχασαν, θα τιμωρηθούν με πρόστιμο.

Σε δίκη τρεις οπαδοί του ΠΑΟΚ

paok-panthr_kosmos.jpgΤρεις οπαδοί του ΠΑΟΚ παραπέμφθηκαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστηρίου (ΜΟΔ) για να δικαστούν. Πρόκειται για ανθρώπους που συνελήφθησαν για συμμετοχή με ομάδα αγνώστων στα εκτεταμένα επεισόδια που έγιναν στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης, γύρω από το γήπεδο του Άρη.


Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, οι τρεις κατηγορούμενοι -ηλικίας 30, 38 και 39 ετών- αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της απλή συνέργειας σε έκρηξη, της απλής συνέργειας σε εμπρησμό, της διακεκριμένης περίπτωσης απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας και της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, τα επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της 4ης Ιανουαρίου του 2009, πριν τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ. Οι τρεις οπαδοί του «δικεφάλου» κατηγορούνται ότι μαζί με ομάδα 60 περίπου αγνώστων που φορούσαν κουκούλες, κράνη και κατά περίπτωση διακριτικά της αγαπημένης τους ομάδας, προκάλεσαν ζημιές με λοστούς, τσεκούρια, ρόπαλα και αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς σε καταστήματα, σταθμευμένα αυτοκίνητα και μηχανές, στην περιοχή γύρω από το Κλεάνθης Βικελίδης.

Το βούλευμα αναφέρει ότι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι αναγνωρίστηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που την ώρα των επεισοδίων εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία στην εν λόγω περιοχή.

Επίσης γίνεται αναφορά στις μαρτυρίες οπαδών του ΠΑΟΚ που κατά την ανάκριση έσπευσαν να δώσουν άλλοθι στους κατηγορούμενους ως προς το κρίσιμο διάστημα των επεισοδίων. Αποδίδει δε τις μαρτυρίες αυτές στην «κακώς εννοούμενη αλληλεγγύη μεταξύ των οπαδών».

Παράλληλα με την παραπομπή τους σε δίκη, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών διατηρεί την ισχύ των περιοριστικών μέτρων με τα οποία οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την δίκη.

Τον «έσωσε» ο Ζορμπάς!

ofiserres.jpgΟ Ζορμπάς ήταν ο παίκτης του έδωσε το... φιλί της ζωής για τον ΟΦΗ στο 93' στον σημερινό αγώνα με τον Πανσερραϊκό στο άδειο -ελέω τιμωρίας των Κρητικών- Γεντί Κουλέ. Οι γηπεδούχοι που προηγήθηκαν με 1-0, βρέθηκαν να χάνουν με 2-1, για να ισοφαρίσουν στο τέλος στο 2-2 στο ματς, με το οποίο ξεκίνησε η 4η αγωνιστική της Β' Εθνικής.


Έναν ιδιαίτερα συναρπαστικό αγώναν είδαν όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν το σημερινό ματς του ΟΦΗ με τον Πανσερραϊκό στο άδειο Γεντί Κουλέ. Ο γηπεδούχος ΟΦΗ πήρε... κεφάλι στο σκορ με σούτ του Αγρίτη στο 48', όμως ο Πανσερραϊκός με κεφαλιά του Παπαδόπουλου στο 82' και σούτ του Αθανασιάδη στο 83' έκανε την ανατροπή και το 1-2.

Οι Κρητικοί βγήκαν μπροστά, πίεσαν και στο 93'... λυτρώθηκαν με σούτ του Ζορμπά. Οι δύο ομάδες μάλιστα είχαν δοκάρια: ο ΟΦΗ με τους Κοκκινάκη και Νατσούρα και ο Πανσερραϊκός με τον Αθανασιάδη.

ΟΦΗ:
Βεζυρίδης, Κωνσταντινίδης, Κιάσσος, Μπαρκάουαν, Οργκανίστα, Βλόνταρτσικ (73' Πέσιτς), Ζορμπάς, Αγρίτης (49' λ.τ Περογαμβράκης), Μπουτ (64' Καρακατσάνης), Κοκκινάκης, Νατσούρας.
Πανσερραϊκός: Κυριακίδης, Βοσκόπουλος, Σκάγκλια (87' Παγώνης), Ριμόλντι, Λεοζίνιο, Τάντιτς, Γαλανόπουλος (81' Παπαδόπουλος), Γεωργίου (61' Μ. Όγιος), Παπάζογλου, Αθανασιάδης, Κόντος.

Φιλική νίκη του ΠΑΟΚ

vrizas-santos.jpgΥπό το βλέμμα του νέου του προέδρου, Ζήση Βρύζα ο ΠΑΟΚ νίκησε σήμερα στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Σουρωτής την ομάδας των Νέων του συλλόγου με σκορ 2-0. Ήταν ένα φιλικό... ξεμούδιασμα για τους παίκτες του δικεφάλου του Βορρά.


Στα... συν για τον ΠΑΟΚ ήταν το γεγονός πως αγωνίστηκε και παροπλισμένος το τελευταίο διάστημα, λόγω του τραυματισμού του, Μίροσλαβ Σνάουτσνερ. Το σκορ διαμορφώθηκε με τέρματα των Χαρμάνα (σ.σ. χρησιμοποιήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με την ανδρική ομάδα), Σορλέν.

Για την πρώτη ομάδα έπαιξαν οι: Κρέσιτς, Μπιζέρα, Κοντρέρας, Σαβίνι, Σνάουτσνερ, Γκαρσία, Κονσεϊσάο, Σορλέν, Μουν, Λίνο, Χαρμάνας. Στο δεύτερο ημίχρονο συμμετείχαν και οι Αραμπατζής, Μαλεζάς, Τσιρίλο.

Χαρίζει τις μετοχές του και ο Κούλης


Ο Νίκος Κούλης Το δρόμο που χάραξε ο Τάκης Κανελλόπουλος ακολουθεί και ο Νίκος Κούλης. Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ με ανακοίνωσή του, γνωστοποίησε πως και αυτός παραχωρεί το ποσοστό του, 1,3 δηλαδή, στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ, με τη μόνη διαφορά πως αυτός δεν θέτει όρους... Η ανακοίνωσή του ήταν σε χαμηλούς τόνους.

Αναλυτικά:
"Αποφάσισα να ακολουθήσω και εγώ την πρωτοβουλία του Τάκη Κανελλόπουλου και να δωρίσω τις μετοχές μου της ΠΑΕ ΑΕΚ στο Σωματείο ΑΕΚ. Πήρα την απόφαση αυτή όχι λόγω των διαφωνιών που έχω με τις πράξεις και παραλείψεις της σημερινής διοίκησης, παρ΄ολο πού αυτές είναι πολλές και έντονες, ούτε βέβαια για να εναντιωθώ στο Νίκο Νοτιά την συνεχή προσφορά του οποίου εκτιμώ όπως ελπίζω να κάνουν όλοι οι φίλαθλοι της ΑΕΚ.

Πιστεύω όμως ότι με το σημερινό συσχετισμό δυνάμεων, ο μόνος τρόπος να προόδευσει η ομάδα μας είναι να ανταγωνιστεί με τον τρόπο πού στοχεύσαμε το 2004 και δυστυχώς εγκαταλείψαμε αργότερα: κυρίως νέους παίκτες με μακροχρόνια συμβόλαια ώστε να "δένονται" οι παίκτες με την ομάδα και αντίστροφα, εμμονή στην άριστη φυσική κατάσταση, μεταπωλήσεις ενός η δύο παικτών τον χρόνο ώστε να γίνεται εφικτή η διατήρηση 5‐6 πολύ καλών παικτών.

Μετά όμως από 15 χρόνια στέρησης και την απογοήτευση από την αποτυχία της προσπάθειάς μας, αυτή η πολιτική, πιστεύω, ότι δεν θα είναι αποδεκτή από τον κόσμο. Εκτός εαν ο ίδιος ο κόσμος της ΑΕΚ είναι ιδιοκτήτης με σοβαρό λόγο και έλεγχο στίς αποφάσεις της διοίκησης. Εάν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί του βλέπουν οι ίδιοι τα έσοδα, τα έξοδα, τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες μιας ομάδας σαν την ΑΕΚ.

Βλέπω λοιπόν ένα σχήμα όπου όσοι από τους συμμέτοχους μας έχουν την θέληση και δυνατότητα να συνεχίσουν να υποστηρίζουν οικονομικά την ΑΕΚ να έχουν την διοίκηση (μαζί με όποιο πραγματικό επενδυτή μπορέσουν να φέρουν σαν "συμπαίκτη" ή αντικαταστάτη).

Αλλά αυτό να συμπληρώνεται από μια ουσιαστική παρουσία εκπροσώπων του κόσμου της ΑΕΚ στη μετοχική σύνθεση και το Διοικητικό Συμβούλιο. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, η Ερασιτεχνική να έχει 4 ή και 5 θέσεις στο ΔΣ, μία στον πρόεδρο της και τις υπόλοιπες να εκλέγονται για μια τριετή θητεία από τη Γ.Σ. της Ερασιτεχνικής

Έτσι βλέπω όσους μπορούν να συνεχίσουν να συνεισφέρουν οικονομικά να το κάνουν έχοντας την ευθύνη της διοίκησης και το "ευχαριστώ" όλων των φιλάθλων μας. Όσοι για όποιο λόγο δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να βοηθούμε οικονομικά, μπορούμε να βοηθήσουμε να πραγματοποιηθεί το "άλλο μισό" αυτού του σχήματος ενισχύοντας τον ρόλο της Ερασιτεχνικής και, ελπίζω, κάνοντας πιο επιτακτική την ανάγκη να εγγραφούν όσοι περισσότεροι φίλοι της ΑΕΚ μια και τώρα θα γίνονται κομμάτι του μεγαλομετόχου και θα μπορούν να εκλέξουν αυτούς που θα έχουν ουσιαστική συμμετοχή στις αποφάσεις και τη διοίκηση της ΠΑΕ. Έχει μικρή σημασία το πόσα χρήματα θα συγκεντρωθούν από μια μεγάλη αύξηση των μελών της Ερασιτεχνικής. Σημασία έχει ο αριθμός, η ομόνοια πού αυτό θα συνεπάγεται και το πόσο ελκυστικότερη μια ΑΕΚ με πολλές χιλιάδες μετόχους μπορεί να είναι σε άλλους επενδυτές.

Οι μετοχές που δίνω αντιπροσωπεύουν μια επένδυση λίγων εκατοντάδων χιλιάδων και πολλές ώρες δουλειάς (γιά τις οποίες φυσικά δεν αμείφτηκα όπως κανείς άλλος από τούς μετόχους) κυρίως τούς έξι μήνες πού οδήγησαν στην εξαγορά της ΑΕΚ το 2004. Υπάρχουν όμως μέτοχοι πού πρόσφεραν πολύ μεγαλύτερα ποσά, που αντιπροσωπεύουν μεγαλύτερο κομμάτι της περιουσίας τους η που δούλεψαν επίσης χωρίς αμοιβή για πολύ μεγαλύτερο διάστημα για αυτό που πίστεψαν και αγάπησαν.

Θα ήταν άδικο αυτό πού κάνουμε εμείς σήμερα να απαιτηθεί από άλλους μετόχους. Ο καθένας μας έδωσε αυτό που μπόρεσε με αγάπη για την ομάδα. Πολλά πιο πολλά αν μου επιτρέπεται να πω από τους επικριτές του. Στο πλαίσιο αυτών των εξελίξεων θα συνεχίσω να βοηθώ όπου μπορώ την ΑΕΚ, πάντα χωρίς να επιδιώκω αξιώματα.

Μετά τιμής, Νίκος Κούλης"

"Πάνω απ' όλα η νίκη"


Μία Εθνική "αποφασισμένη να παίξει για τη νίκη από το πρώτο λεπτό" είναι αυτή που θα παρακολουθήσουμε το Σάββατο (10/10), σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Οτο Ρεχάγκελ στην συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (8/10), δύο μέρες πριν τον υπέρ πάντων αγώνα με την Λετονία, για την προκριματική φάση του Μουντιάλ. Ο γερμανός τεχνικός αποκάλυψε τους πέντε από τους έντεκα που θα ξεκινήσουν, τόνισε πως αν ο Παπασταθόπουλος δεν καταφέρει να αγωνιστεί, την θέση του θα πάρει ο Βύντρα, ενώ ζήτησε και την στήριξη του κόσμου.
Είναι ένα ματς ειδικών συνθηκών και σαν επαγγελματίες πρέπει να τα δώσουν όλα. Καλό θα είναι να έχουμε την στήριξη των φιλάθλων μας και πρέπει να είναι δίπλα στην ομάδα. Να καταλάβουν όλοι πως αυτό που μετράει περισσότερο από κάθετι είναι η νίκη. Θα δείτε μία Εθνική που θα είναι πολύ αποφασισμένη. Από το πρώτο λεπτό θα μπούμε για να κερδίσουμε. Το ποδόσφαιρο, βέβαια, είναι απρόβλεπτο. Μπορείς να δεχτείς μία κόκκινη ή να βάλεις κάποιο αυτογκόλ. Αυτά δεν μπορείς να τα προβλέψεις. Αλλά εμείς πρέπει να ελαττώσουμε τα λάθη μας στο μίνιμουμ", τόνισε αρχικά ο Ρεχάγκελ.

Στην συνέχεια, ο ομοσπονδιακός τεχνικός αποκάλυψε τους 5 από τους 11 που θα βρίσκονται στο αρχικό σχήμα. "Αφού είναι το γούρι, τότε θα σας πω πέντε παίκτες. Θα είναι οι Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Καραγκούνης, Κατσουράνης και Μώρας. Αν δεν αγωνιστεί ο Παπασταθόπουλος, τότε θα παίξει κεντρικός αμυντικός ο Βύντρα. Αλλά τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, την ημέρα του παιχνιδιού θα αποφασίσουμε για τους παίκτες", είπε.

Αναφερόμενους στους Σεϊταρίδη και Μάντζιο, υποστήριξε: "Αυτό που έχω δει είναι πως ο Γιούρκας είναι σε καλή κατάσταση. Αν κάναμε έναν αγώνα 100 μέτρων, αυτός που θα κέρδιζε θα ήταν ο Σεϊταρίδης. Ο Μάντζιοςδεν θα χρησιμοποιηθεί από την αρχή, αλλά ίσως τον ρίξω πιο μετά αν παίζονται όλα για όλα. Δεν θέλω όμως να αναφερθώ σε μεμονωμένες περιπτώσεις γιατί εμείς πρέπει να παρουσιαστούμε σαν μία ομάδα".

Για την απόφαση του Λυμπερόπουλου να αποχωρήσει από την Εθνική, είπε: "Πρέπει να αποδεχτούμε την απόφαση του. Έχουμε δημοκρατία και ο καθένας μπορεί να αποφασίσει ότι θέλει. Στην Εθνική καλούνται, μόνο όσοι έρχονται με χαρά. Δεν υποχρεώνουμε κανέναν να έρθει στην ομάδα, ενώ σχολιάζοντας την Λετονία, δήλωσε: "Για εμάς είναι μία μοναδική ευκαιρία να φτάσουμε στα πλέι οφ. Σίγουρα θα είναι σημαντικό να υπάρχει υπομονή γιατί και αυτοί θα ψάξουν την πρόκριση".

"Αρέσει στον Ζίκο ο Μαντσίνι"


Ενα όνομα που απασχόλησε αρκετά τους πρωταθλητές το καλοκαίρι που μας πέρασε επανήλθε στο προσκήνιο. Σύμφωνα με την ιταλική έκδοση της ιστοσελίδας "Goal.com" ο Αμαντίνο Μαντσίνι συνεχίζει να απασχολεί τον Ολυμπιακό, ιδιαίτερα μετά και από την πρόσληψη του Ζίκο στην τεχνική ηγεσία των "ερυθρολεύκων".
Ο Αμαντίνο αρέσει στον Ζίκο και τον θέλει στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να παρακολουθεί τον ποδοσφαιριστή και μετά την είδηση ότι ενδιαφέρεται το Αμβούργο για τον παίκτη, ενεργοποιήθηκαν πάλι στην ομάδα του Πειραιά", αναφέρει μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ...

Οι πειραιώτες σαφώς και θέλουν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον βραζιλιάνο άσο της Ιντερ, ο οποίος δεν έχει πολλές συμμετοχές στην ομάδα του Μιλάνο, όμως ο ίδιος ο παίκτης έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι δεν θέλει να αφήσει το Καμπιονάτο.

Λεντέσμα: Εχουμε καρδιά πρωταθλητή
Στο μεταξύ, ο Κριστιάν Λεντέσμα με δηλώσεις του στην "Sportday" αναφέρθηκε στα στοιχεία που κάνουν ξεχωριστό τον Ολυμπιακό από τις υπόλοιπες ομάδες, λέγοντας: "Μα φυσικά η καρδιά του πρωταθλητή και το πνεύμα νικητή που διακρίνει την ομάδα μας. Παίζουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη και έχουμε μια πολύ δυνατή και "καυτή" έδρα, που ο κόσμος μας την κάνει ακόμα πιο δύσκολη για κάθε αντίπαλο. Θέλουμε να κερδίσουμε και το φετινό πρωτάθλημα και θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αγωνιστική του κατάσταση: "Νιώθω πολύ καλά, παρά τα πολλά παιχνίδια, αισθάνομαι δυνατός και θέλω να παίζω, δεν έχω πρόβλημα", είπε ο "λύκος" προσθέτοντας επίσης το εξής: "Δεν φοβάμαι μήπως βγάλω κάποιον τραυματισμό. Πιστεύω πως δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα".

Κλείνοντας μίλησε για τον νέο τεχνικό της ομάδας, τον Ζίκο, λέγοντας: "Δείχνει πως είναι πολύ καλός προπονητής και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα όλοι οι παίκτες. Πιστεύω πως θα πάμε καλά μαζί του και θα μας βοηθήσει να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο".

Προχωράει του Λαυρεντιάδη
Στην τελική ευθεία μπαίνει η αύξηση -κατά 26 εκατ. ευρώ- του Μετοχικού Κεφαλαίου στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, μετά και την έγκριση από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Στην διαδικασία θα συμμετάσχει ο πρόεδρος της ομάδας, Σωκράτης Κόκκαλης και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κύπριος επιχειρηματίας θα δώσει έντεκα εκατ. ευρώ, ενώ σε αντάλλαγμα θα περάσει στα χέρια του, περίπου το 10% της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ.

"Ολοι κρινόμαστε"


Ανακοίνωση μέσω της οποίας χαρακτηρίζει θετική την κίνηση του Τάκη Κανελλόπουλου να παραχωρήσει τις μετοχές του στην ερασιτεχνική ΑΕΚ, εξέδωσε η επίσημη ΠΑΕ. Η εν λόγω ανακοίνωση φιλοξενεί ουσιαστικά δήλωση του προέδρου, Νίκου Θανόπουλου, ο οποίος πάντως αφήνει και κάποιες "αιχμές" σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Κανελλόπουλου για τον τρόπο διοίκησης της εταιρίας, ενώ δεν συμμερίζεται τις δηλώσεις του κ. Αθηνή.

Σχετικά με την απόφαση του κ.Τάκη Κανελλόπουλου να παραχωρήσει τις μετοχές του στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ κ.Νίκος Θανόπουλος, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

"Η απόφαση αυτή είναι μια θετική κίνηση που πιστεύω ότι αν και δεν λύνει τα προβλήματα της ΑΕΚ, που είναι κυρίως οικονομικά και πιο συγκεκριμένα η έλλειψη χρηματοδότησης, τουλάχιστον κινεί κάποιες διαδικασίες ως προς την ανάληψη περαιτέρω σημαντικών αποφάσεων με στόχο το συμφέρον της ομάδας, ενώ πιθανότατα δρομολογεί και εξελίξεις από τη πλευρά των υπολοίπων μετόχων που όταν ολοκληρωθούν, θα είμαι σε θέση να πω περισσότερα.

Όσον αφορά τη θέση του κ.Κανελλόπουλου για τη μη εύρεση νέων επενδυτών, θέλω να ενημερώσω ότι εξουσιοδοτήθηκα από τους μετόχους να βρω επενδυτή. Δυστυχώς δε μπορέσαμε να βρούμε μέχρι τώρα επενδυτή αντάξιο της ΑΕΚ και αυτό είναι ένα μεγάλο κρίμα αλλά και μια σκληρή πραγματικότητα. Εμείς πρώτοι λοιπόν κρίναμε ότι πρέπει να σταματήσουμε τις όποιες συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Σχετικά με συγκεκριμένες διαφωνίες του κ.Κανελλόπουλου σε θέματα στρατηγικής και διοίκησης, είναι σεβαστές αλλά όποιος διοικεί παίρνει αποφάσεις και στο τέλος κρίνεται. Τέλος θέλω να πω ότι ο κ.Αθηνής με δηλώσεις του εκφράζει προσωπικές του απόψεις".

Απορρίφθηκε η έφεση για Αραούχο

Στο μεταξύ, απορρίφθηκε από την UEFA η έφεση που άσκησε η ΑΕΚ για μείωση της ποινής τριών αγωνιστικών για τον Αραούχο, ποινή που του επιβλήθηκε για την αποβολή το στο παιχνίδι με την Εβερτον. Ετσι, ο αργεντινός που έχει ήδη εκτίσει μία αγωνιστική στο ματς με τη Μπενφίκα, θα απουσιάσει από τα δύο επόμενα ματς της ομάδας με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, σε Λευκορωσία και ΟΑΚΑ.

Ειδικά στο πρώτο ματς μάλιστα, η Ενωση πάει χωρίς δεξί μπακ, μιας και θα απουσιάσει και ο Γεωργέας που επίσης αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τη Μπενφίκα, ενώ δεν έχει δηλωθεί στην UEFA ο Κουτρομάνος, ο οποίος έτσι κι αλλιώς χάνει τη χρονιά. Ο Αραούχο θα επιστρέψει στις ευρωπαϊκές αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ενωσης, στο παιχνίδι της πέμπτης αγωνιστικής, με την Εβερτον στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας.

Η Γιουβέντους ενδιαφέρεται για Μασεράνο


Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας «Sun», ο μεγάλος στόχος της Γιουβέντους για τον Ιανουάριο θα είναι ο Χαβιέρ Μασεράνο. Η «Γηραιά Κυρία» δείχνει αποφασισμένη να καταθέσει στη Λίβερπουλ πρόταση 25.000.000 ευρώ εντός των προσεχών εβδομάδων.

Το συμβόλαιο του 25χρονου αμυντικού μέσου λήγει το 2012, όμως θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να παραμείνει για πολύ καιρό ακόμα στο Άνφιλντ, με δεδομένη και την επιθυμία του να αποχωρήσει.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Μασεράνο είχε απασχολήσει ξανά τους «μπιανκονέρι», τον Ιανουάριο του 2007 όταν ακόμη αγωνιζόταν με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ, αλλά τελικά τότε κατέληξε στην ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ.

Φωτο Ημέρας

"Ερυθρόλευκες", "ασπρόμαυρες", όλες fan της Εθνικής!

Αισιόδοξος για την Εθνική ο Γκέκας

Επιμέλεια-Tenorio

Την πεποίθηση του πως η Εθνική Ελλάδος μπορεί να κάνει το «δύο στα δύο» στα εναπομείναντα παιχνίδια της και να βρεθεί-τουλάχιστον-στα μπαράζ για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο εξέφρασε ο Φάνης Γκέκας με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ. «Να κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τις δύο νίκες που τόσο έχουμε ανάγκη» τόνισε ο 29χρονος επιθετικός για τα ματς με Λετονία και Λουξεμβούργο ενώ στη συνέχεια εξέφρασε την πεποίθηση του πως «μπορούμε να προκριθούμε στο Μουντιάλ».

Ο Φάνης Γκέκας ερωτηθείς για το αν περιμένει μεγάλη προσέλευση κόσμου στο αυριανό παιχνίδι με την Λετονία δήλωσε πως «νιώθουμε να είμαστε μόνοι μας. Ο κόσμος έρχεται μόνο στα καλά παιχνίδια ή όταν η ομάδα καταφέρνει κάτι μεγάλο. Δεν περιμένω να γεμίσει το γήπεδο. Εξάλλου το ΟΑΚΑ είναι αρκετά μεγάλο για να γεμίσει. Μακάρι να έρθει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος να μας συμπαρασταθεί. Εμείς θα παίξουμε για τον κόσμο που θα έρθει και για τους εαυτούς μας».

Ο επιθετικός της Μπάγερ Λεβερκούζεν δεν πιστεύει πως η ομάδα περνάει κρίση καθώς όπως εξήγησε «δεν πιστεύω πως παίξαμε άσχημα στην Ελβετία. Υπήρξε μια αποβολή που δεν ήταν και στη συνέχεια δεχτήκαμε ένα γκολ προς το τέλος και καταρρεύσαμε. Οι Ελβετοί πίεζαν στη συνέχεια αφού έπαιζαν με παίκτη παραπάνω και εμείς, όμως, δεν νομίζω να κάναμε άσχημο παιχνίδι. Όσο για το ματς με τη Μολδαβία, έπρεπε να είχαμε βάλει και δεύτερο γκολ και να είχαμε τελειώσει το ματς νωρίς».

Ό,τι έγινε, όμως, ανήκει στο παρελθόν και πλέον «αν είμαστε εμείς καλά μπορούμε να κοιτάξουμε οποιονδήποτε αντίπαλο στα μάτια». Το ότι η Εθνική μας κέρδισε εκτός έδρας τη Λετονία σημαίνει, σύμφωνα με τον Έλληνα επιθετικό πως «μπορούμε να τους κερδίσουμε οπουδήποτε. Κερδίσαμε εκεί που άλλες ομάδες δεν κατάφεραν, οπότε γιατί να μην μπορούμε να τους κερδίσουμε στην έδρας μας;» αναρωτήθηκε ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως πρέπει να έρθουν οι δύο νίκες στα εναπομείναντα ματς με οποιοδήποτε κόστος και οποιονδήποτε τρόπο.
«Είτε παίξουμε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας είτε καταστροφικό, δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που με νοιάζει είναι να πάρουμε τους έξι βαθμούς στα ματς που μένουν. Πρώτα με τη Λετονία και μετά με το Λουξεμβούργο».

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ θα τερματίσει δεύτερη στον Β’ όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θα παίξει στα μπαράζ για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Ο Γκέκας, όμως, ήταν ξεκάθαρος καθώς δήλωσε πως «δεν μας νοιάζει τι θα κάνουν οι άλλες ομάδες και με ποιον θα βρεθούμε στα μπαράζ. Να πάρουμε τις νίκες, αυτό μας ενδιαφέρει τώρα και μετά βλέπουμε. Πιστεύω πως μπορούμε να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Στην Λεβερκούζεν ο Έλληνας επιθετικός δεν παίρνει τις ευκαιρίες που θέλει από τον προπονητή του και ερωτηθείς για το αν θα σκεφτεί να αποχωρήσει από τον γερμανικό σύλλογο τον Δεκέμβριο απάντησε πως «έχουμε δυο ματς με την Εθνική, είναι νωρίς να πούμε το οτιδήποτε. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η Εθνική ομάδα αυτή τη στιγμή».

Ντ' Αντόνι: «Νέιτ, σοβαρέψου...»

dantoni.jpgΟ Νέιτ Ρόμπινσον παρέμεινε τελικά στη Νέα Υόρκη, υπογράφοντας μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Νικς, ωστόσο ο τεχνικός της ομάδας, Μάικ Ντ' Αντόνι, έχει σοβαρά παράπονα για την περσινή του απόδοση, καλώντας τον να... διορθωθεί, ενόψει της προσεχούς σεζόν στο ΝΒΑ. Ο προπονητής των Νεοϋορκέζων συνιστά στον βασικό πόιντ-γκαρντ της ομάδας να σοβαρευτεί, τόσο εντός, όσο και εκτός παρκέ...




Ο τεχνικός των Νικς μιλώντας για τον «KryptoNate», τόνισε: «Δεν μπορεί να κατευθύνει σωστά την ενέργειά του. Γι' αυτό και υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο, γι' αυτό και εμείς πέρυσι κερδίσαμε μόνο 32 παιχνίδια. Αν ο Νέιτ το καταλάβει, τότε μπορούμε να πάμε στα πλέι-οφ και όλοι να αποκτήσουν ένα μόνιμο σπίτι εδώ... Αυτός είναι ο στόχος όλων μας. Ο Νέιτ θα πρέπει να περιορίσει πολλά πράγματα, όπως τα τραβήγματα των αντιπάλων, τις τεχνικές ποινές, να έχει στο μυαλό του στο παιχνίδι και έτσι να ανεβάσει τον μέσο όρο των πόντων του, για να μας βοηθήσει να γίνουμε και εμείς νικητές... ».

«Φλερτάρει» Κάμπελ η «Κυρία»…


Στο Τορίνο και την «αγκαλιά» της «Γηραιάς Κυρίας» δεν αποκλείεται να βρει… παρηγοριά, ο ταλαιπωρημένος Σολ Κάμπελ. Ο 35χρονος Άγγλος αμυντικός -μετά την πρόσφατη «περιπέτεια» του με την Νοτς Κάουντι- φέρεται να βρίσκεται στο «στόχαστρο» της Γιουβέντους, η οποία, ωστόσο, σκοπεύει να του προτείνει συμβόλαιο βάσει συμμετοχών.

Ο Κάμπελ βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα στην Αγγλία, με αφορμή την επεισοδιακή σχέση του με τη Νοτς Κάουντι, αλλά και το ότι αποφάσισε να την εγκαταλείψει, μετά από ένα μόλις παιχνίδι με τη φανέλα της. Τα δημοσιεύματα, δε, εξακολούθησαν να ασχολούνται μαζί του και έπειτα από αυτό, αναζητώντας ανάμεσα στις Χαλ, Πόρτσμουθ και Γουλβς, τον επόμενο «σταθμό» της καριέρας του.

Ένας «σταθμός», όμως, που δεν αποκλείεται να μη βρίσκεται τελικά στο Νησί, καθώς η Γιουβέντους φέρεται να βλέπει στο πρόσωπο του μια εξαιρετική -αν και προσωρινή- λύση για το κέντρο της άμυνας της. Παρά το γεγονός, λοιπόν, πως ιταλικά δημοσιεύματα παρουσιάζουν τους «μπιανκονέρι» έτοιμους, να καταθέσουν επίσημη πρόταση στον 35χρονο, εκείνοι φέρονται διατεθειμένοι να εξασφαλιστούν από πιθανά «καπρίτσια» του στο μέλλον, προσφέροντας του συμβόλαιο με όριο συμμετοχών.

Σημειώνεται πως ο Κάμπελ σκοπεύει -εφόσον του επιτραπεί- να προπονείται με την Άρσεναλ μέχρι να βρει ομάδα, ενώ σημαντικό κριτήριο για την τελική του επιλογή, αναμένεται να αποτελέσουν εγγυήσεις, από τους ενδιαφερόμενους, ότι θα υπολογίζεται ως βασικός.

Υποτονικό το ενδιαφέρον για Εθνική

ethnikipanig.jpgΜικρή είναι η προπώληση των εισιτηρίων για το αυριανό παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας με την Λέτονία καθώς μόλις 8.000 εισιτήρια για την ώρα έχουν βρει... κατόχους. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Φάνη Γκέκα «Νιώθουμε μόνοι μας». Τελευταία προπόνηση σήμερα το απόγευμα με τον Ότο Ρεχάγκελ να έχει κάποια διλήμματα για την αρχική ενδεκάδα.



Δεν δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τον αυριανό αγώνα με την Λετονία οι οπαδοί της Εθνικής Ελλάδας καθώς έχουν διατεθεί μόλις 8.000 εισιτήρια. Ο αριθμός τους κρίνεται μικρός για την κρισιμότητα του αγώνα και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι αύριο στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου θα βρίσκονται περίπου 20.000 φίλαθλοι.

Έτσι όπως όλα δείχνουν η «γαλανόλευκη» δεν θα έχει την έντονη στήριξη των φιλάθλων σε ματς όπου το συγκρότημα του Ρεχάγκελ χρησιμοποιεί ως έδρα κάποιο γήπεδο της πρωτεύουσας.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό NOVAΣπορ fm ο Φάνης Γκέκας επισήμανε «νιώθουμε να είμαστε μόνοι μας. Ο κόσμος έρχεται μόνο στα καλά παιχνίδια ή όταν η ομάδα καταφέρνει κάτι μεγάλο. Δεν περιμένω να γεμίσει το γήπεδο. Εξάλλου το ΟΑΚΑ είναι αρκετά μεγάλο για να γεμίσει. Μακάρι να έρθει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος να μας συμπαρασταθεί. Εμείς θα παίξουμε για τον κόσμο που θα έρθει και για τους εαυτούς μας».



Σε ότι αφορά τον αγωνιστικό τομέα ο Ότο Ρεχάγκελ είδε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να βγάζει κανονικά το χτεσινό πρόγραμμα ενώ θέση βασικού διεκδικεί και ο Άλεξ Τζόρβας.

Γαλλία: Τρόμαξαν με Γκομίς!


Πανικός και αγωνία στην προχτεσινή προπόνηση της εθνικής Γαλλίας, καθώς στη διάρκεια του «διπλού» και χωρίς να έχει έρθει σε επαφή με συμπαίκτη ή αντίπαλο, ο Μπαφετίμπι Γκομίς έχασε τις αισθήσεις του και σωριάστηκε στο έδαφος.

Πανικόβλητοι οι Γάλλοι διεθνείς άρχισαν να φωνάζουν καλώντας σε βοήθεια τους γιατρούς που έσπευσαν αμέσως. Πριν περάσει ένα λεπτό, ο επιθετικός της Λυών ανέκτησε τις αισθήσεις του και παραπατώντας, αλλά χαμογελαστός, αποσύρθηκε στ’ αποδυτήρια. Εκεί οι γιατροί τον εξέτασαν και είκοσι λεπτά αργότερα επανήλθε στην προπόνηση.

«Το έχει πάθει κι άλλες φορές. Στη διάρκεια ενός φιλικού αγώνα με τη Λα Κορούνια, τον Αύγουστο αλλά και πριν από λίγες μέρες μετά τη νίκη μας επί της Ντέμπρετσεν, στην Ουγγαρία, για το Τσάμπιονς Λιγκ. Το έχουμε συνηθίσει πια. Είναι απλά λιποθυμικά συμπτώματα, τίποτα το ανησυχητικό. Ευτυχώς πάντως που δεν παίζει αμυντικός!» σχολίασε χτες με (αμφιλεγόμενο) χιούμορ, ο Κλοντ Πιέλ, προπονητής του Γκομίς στη Λυών.

«Ναι» στο γήπεδο, «όχι» σε Βωβό *


Η απόφαση του ΣτΕ για τα έργα της διπλής ανάπλασης σε Βοτανικό και Λεωφόρο αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε την έγκρισή του για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, άλλα όχι και για το εμπορικό κέντρο που ετοιμάζει η εταιρεία του Μπάμπη Βωβού.

Ωστόσο, είναι πιθανό στην απόφαση που θα ανακοινωθεί, να υπάρχει «παραθυράκι» έτσι ώστε να προχωρήσει και το εμπορικό κέντρο, καθώς μια μέρα νωρίτερα, η πλευρά Βωβού έκανε μία παραχώρηση, δίνοντας περισσότερο χώρο για πράσινο.

Νέος πρόεδρος ο Βρύζας στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Νέος πρόεδρος ο Βρύζας στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Ο Ζήσης Βρύζας είναι ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Βρύζας είπε τελικά το «ναι» στην πρόταση που του έγινε να διαδεχθεί το Θόδωρο Ζαγοράκη στην προεδρία του Δικεφάλου και αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο με δηλώσεις του.
Αφού ολοκληρώθηκε το έκτακτο δ.σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Ηλίας Βιολίδης δήλωσε: «Πριν από 2,5 χρόνια οραματιστήκαμε με τον Θοδωρή Ζαγοράκη ένα σχέδιο για την αναρρίχηση του ΠΑΟΚ στην κορυφή. Μετά την παραίτηση του και μετά από δική του παρότρυνση, θα είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε αυτό το έργο. Όλοι μας προτείνουμε τον Ζήση Βρύζα για πρόεδρο και συνεχίζουμε στο όραμα που έχουμε χαράξει. Ο ΠΑΟΚ έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον, όπως έχει πει και ο πρόεδρος μας».
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ, Ζήσης Βρύζας, ο οποίος είπε: «Αποδέχθηκα την πολύ τιμητική πρόταση που μου έκανε το δ.σ. Αυτή ήταν η επιθυμία και του Θόδωρου Ζαγοράκη. Ο Θόδωρος ήταν, είναι, και θα είναι πάντα αδερφός. Προχωράμε ενωμένοι μέσα από το σχέδιο και το πλάνο που έχουμε, βάζοντας τον ΠΑΟΚ πάνω απ΄ όλα».
Για το θέμα του Φερνάντο Σάντος και της παραμονής του στην τεχνική ηγεσία ο κ. Βιολίδης είπε: «Είναι αγωνιστικό θέμα και δεν έχει αλλάξει κάτι. Όλα έχουν γίνει πολύ γρήγορα. Ήταν ξαφνικό για όλους μας. Έχουμε ραντεβού το μεσημέρι να μιλήσουμε και να ληφθεί η καλύτερη απόφαση».
Συνεχίζοντας, ο Ζήσης Βρύζας επισήμανε: «Η απώλεια του Ζαγοράκη πολύ μεγάλη. Έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου και έχω τη δική μου προσωπικότητα. Το πιο καλό είναι ότι το δ.σ. ήταν σύσσωμο προς αυτή την κατεύθυνση, οπότε προχωράμε ενωμένοι. Πρέπει να σεβαστούμε την άποψη του Θοδωρή και την ανακοίνωση που έχει βγάλει. Ο ίδιος θα δώσει τις εξηγήσεις που πρέπει. Είναι πολύ μεγάλη η απώλεια. Το έργο όμως της διοίκησης δεν το αμφισβητεί κανένας και πάνω απ’ όλα στις αξίες που δούλεψε. Κι αυτό θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε».Πηγη Μετροσπορ

Θα διεκδικήσει Μουντιάλ η Ρωσία


Την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 ή του 2022 διεκδικεί η Ρωσία, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας, Βιτάλι Μούτλο, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε πως «πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά για το σύνολο του έθνους».

Εκτός της Ρωσίας, τις διοργανώσεις του Μουντιάλ του 2018 και 2022 διεκδικούν: η Αγγλία, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, το Κατάρ, η Ινδονησία και οι συνυποψηφιότητες της Ισπανίας με την Πορτογαλία και της Ολλανδίας με το Βέλγιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενες χώρες, πρέπει να ετοιμάσουν τους φακέλους υποψηφιότητας στη FIFA μέχρι τις 14 Μαΐου 2010 ενώ, η απόφαση για το ποία χώρα θα αναλάβει, θα ληφθεί τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Ο Φερέρα απαντά στους αμφισβητίες

Επιμέλεια-Τenorio

Έντονη κριτική ασκείται στη Γιουβέντους και στον προπονητή της, Τσίρο Φεράρα, εξαιτίας του αρνητικού σερί των τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη. «Δεν νομίζω ότι μπορούμε να μιλάμε για κρίση. Απέχουμε μόλις δυο βαθμούς από τη κορυφή», δήλωσε ο τεχνικός των «μπιανκονέρι», απαντώντας στους αμφισβητίες.

Η Γιουβέντους στους τελευταίους τέσσερις αγώνες της είχε τρείς ισοπαλίες και μια ήττα με αποτέλεσμα να υπάρχουν δημοσιεύματα έντονης κριτικής για την ομάδα του Τορίνο. Ο Φεράρα ένιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί τόσο τον ίδιο όσο και τους ποδοσφαιριστές του δηλώνοντας « είναι αλήθεια ότι δεν διανύουμε μια καλή περίοδο ιδιαίτερα αν τη συγκρίνουμε με το ξεκίνημα μας . Είμαστε όμως κοντά στη κορυφή και πάντα γνώριζα ότι θα υπάρξουν και δύσκολες στιγμές».

Αρκετά δημοσιεύματα επιρρίπτουν τις ευθύνες για την κακή κατάσταση της Γιουβέντους στον 42χρονο τεχνικό καταλογίζοντας του το γεγονός ότι η φιλικές σχέσεις του με κάποιους από τους ποδοσφαιριστές του τον επηρεάζουν στις επιλογές του. Ο Φεράρα αρνήθηκε αυτές τις κατηγορίες τονίζοντας με νόημα ότι «μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όλες οι επιλογές μου προέρχονται από το μυαλό μου και όχι από τη καρδιά μου, πάντα με γνώμονα το καλό του συλλόγου».

Σλοβένοι για τον Ηρακλή...


Ο Αντώνης Ρέμος... Εκπρόσωπος Σλοβένων επιχειρηματιών προτείνει στον Αντώνη Ρέμο να παραδώσει το μάνατζμεντ της ομάδας και συζητούν το ενδεχόμενο της αγορά των μετοχών. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ εμφανίζεται από την πλευρά του επιφυλακτικός σε αυτό το ενδεχόμενο. Το θέμα βρίσκεται σε διερευνητικό επίπεδο.

Ο Αντώνης Ρέμος δεν διαψεύδει την πιθανή του αποχώρηση, κάτι που σημαίνει ότι προκύπτουν ενδιαφερόμενοι που αρχίζουν να σκέφτονται το ενδεχόμενο να αναλάβουν την ομάδα.

Στο προσκήνιο εμφανίστηκε μια ακόμη πρόταση, ωστόσο, δεν φαίνεται ότι θα προχωρήσει, από την στιγμή που ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν έχει ανοίξει οριστικά τα χαρτιά του.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Ο πρόεδρος των «κυανόλευκων», αν και υπήρχε η πληροφόρηση, ότι επρόκειτο να έρθει στην Θεσσαλονίκη και να ξεκαθαρίσει το τοπίο παρέμεινε στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Δήμο Πολύκαρπο και συζήτησαν για αρκετή ώρα πολλά ζητήματα που αφορούν την ομάδα.

Φαίνεται να συζητούνται δύο περιπτώσεις: Ο Αντώνης Ρέμος αναζητεί κάποιον για να τον βοηθήσει οικονομικά από την στιγμή που φαίνεται η κατάσταση δυσκολεύει,

Υπάρχει ακόμη πλάνο να παραχωρήσει την ΠΑΕ και να αποχωρήσει από την ομάδα μετά από 2,5 χρόνια παρουσίας.

Τέλος Αυγούστου, ο Μίλαν Παβλίν, 38χρονος ποδοσφαιριστής, που εκτελεί και χρέη αθλητικού διευθυντή στην Κόπερ, δήλωσε ότι θα αναλάβει πόστο στην κυανόλευκη ΠΑΕ. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ έχει δεχτεί κρούση από άνθρωπο που εκπροσωπεί μια ομάδα Σλοβένων επιχειρηματιών.

Πρόθεση των Σλοβένων είναι να εμπλακούν διοικητικά στον Ηρακλή, χωρίς ακόμη να έχει διευκρινιστεί αν η επιθυμία τους είναι να αγοράσουν ολόκληρη την ΠΑΕ ή να αποκτήσουν ένα μέρος των μετοχών, ασκώντας συνδιοίκηση. Ο Ρέμος επιφυλάχθηκε να απαντήσει οριστικά και αναμένεται να ακολουθήσουν νέες συζητήσεις.

42 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΡΝΕΣΤΟ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ Πολύμορφες εκδηλώσεις προς τιμήν του

Από τις εκδηλώσεις προς τιμήν του Τσε

Associated Press

Σαν σήμερα, 9 Οκτώβρη του 1967, δολοφονείται στη Βολιβία από πράκτορες της CIA ο κομμουνιστής επαναστάτης Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Μετά από μια σκληρή μάχη με τις κυβερνητικές δυνάμεις κοντά στο χωριό Λας Ιγέρας της Βολιβίας, ο Τσε τραυματίζεται και συλλαμβάνεται. Στις 9 Οκτώβρη μεταφέρονται εσπευσμένα με στρατιωτικά ελικόπτερα στο Βαγιεγκράντε δημοσιογράφοι, οι οποίοι αντίκρισαν ξαπλωμένο σε ένα πρόχειρο κρεβάτι τον Τσε Γκεβάρα, δολοφονημένο με δύο σφαίρες στο σβέρκο. Ο Τσε Γκεβάρα που γεννήθηκε το 1928 στο Ροζάριο της Αργεντινής, επέλεξε να σπουδάσει Ιατρική, γιατί ήθελε να βοηθήσει τους λαούς της Λατινικής Αμερικής πoυ μαστίζονται από τη φτώχεια και τις αρρώστιες της υπανάπτυξης. Σημαντικό σταθμό στη ζωή του αποτέλεσε η γνωριμία του με τον Κουβανό ηγέτη Φιντέλ Κάστρο στο Μεξικό, με τον οποίο ξεκίνησαν την οργάνωση της ανατροπής του δικτάτορα Φ. Μπατίστα στην Κούβα. Συμμετείχε ενεργά στην επαναστατική κουβανική κυβέρνηση, ενώ από τον Απρίλη του 1965 είχε πάρει μέρος στον επαναστατικό εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του λαού του Κογκό και επέστρεψε αργότερα στη Λατινική Αμερική. Ο φλογερός επαναστάτης, ο κομμουνιστής, έγινε και παραμένει σύμβολο για τα επαναστατικά και προοδευτικά κινήματα σε όλο τον κόσμο.

Προς τιμήν του πραγματοποιούνται σειρά εκδηλώσεων, διαδηλώσεων και συζητήσεων σε πολλές χώρες του κόσμου. Χιλιάδες ήταν αυτοί που πραγματοποίησαν χτες διαδήλωση και πορεία από το Βαγιεγκράντε στη Λα Ιγέρα της Βολιβίας για να αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο επαναστάτη. Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η παρουσία των Κουβανών γιατρών και εκπαιδευτικών που βρίσκονται στη Βολιβία, προωθώντας τα προγράμματα «Επιχείρηση Θαύμα» (για την επανάκτηση της όρασης) και «Ναι, μπορώ» (για την εξάλειψη του αναλφαβητισμού). Μάλιστα, ο Πρόεδρος της χώρας Εβο Μοράλες αναμένεται να παραστεί και σε σημερινές εκδηλώσεις. Ταυτόχρονα, θα υπάρξει ειδικό αφιέρωμα στην 7η Σύνοδο της Εναλλακτικής Μπολιβαριανής Συμμαχίας για την Αμερική (ALBA), ενώ την ερχόμενη βδομάδα θα πραγματοποιηθεί ειδική συνάντηση των κοινωνικών και λαϊκών οργανώσεων των χωρών της ALBA.

Η θρυλική μορφή του ηρωικού αντάρτη
Στη Νικαράγουα πραγματοποιήθηκε μεγάλη εκδήλωση, όπου εκφράστηκε μεταξύ άλλων και η αλληλεγγύη στους πέντε Κουβανούς αγωνιστές που βρίσκονται άδικα 11 χρόνια φυλακισμένοι στις ΗΠΑ επειδή ξεσκέπασαν επιθετικά σχέδια ενάντια στο Νησί της Επανάστασης. Στην Αργεντινή έγινε συγκέντρωση από τις «Μητέρες της Πλατείας του Μαΐου» στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ στο Εκουαδόρ παρουσιάστηκε νέο βιβλίο για τη ζωή του Τσε. Στη Βενεζουέλα, κηρύχθηκε ημέρα εθελοντικής εργασίας, ενώ σε πολλές περιοχές υπάρχουν προβολές ταινιών, γίνονται συζητήσεις για τη ζωή και το έργο του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Πολύμορφες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες και στην Κούβα, ανάμεσα στις οποίες και οι δύο συναυλίες που θα παραχωρήσει ο γνωστός καλλιτέχνης Μανού Τσάου.

Ο ...θεριακλής Ντιεγκίτο !

maradona_ethniki.jpgΗ Αργεντινή κινδυνεύει να μείνει εκτός Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια και οι φήμες θέλουν Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα να παραιτείται από τον πάγκο της εθνικής ομάδας της χώρας του. Ωστόσο ο ίδιος έβαλε τέρμα στα σενάρια και κατακεραύνωσε τους δημοσιογράφους λέγοντας ότι θα προτιμούσαν να ήταν για τσιγά παρά να μίλαγε μαζί τους.


Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ήταν απολαυστικός στις δηλώσεις του «Δεν πρόκειται να τα παρατήσω ή να φύγω. Ποτέ δεν το είπα αυτό. Ζητώ από τον Τύπο λίγο σεβασμό. Το μόνο που είπα είναι ότι μετά τα παιχνίδια των προκριματικών θα συναντηθώ με τον Χούλιο Γκροντόνα (πρόεδρος της ομοσπονδίας) για να συζητήσουμε τι έγινε μέσα στον χρόνο. Θα μπορούσα τώρα να κάπνιζα ένα τσιγάρο από το να ήμουν εδώ μαζί σας (δημοσιογράφοι). Είχα μια συνάντηση με τους παίκτες και τους είπα ότι δεν είναι αλήθεια καθώς το είπε ένας δημοσιογράφος στον Ντεμικέλις και ήρθε ο παίκτης μου να με ρωτήσει. Την ημέρα που θα φύγω θα σας το πω».
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής αποκάλυψε ότι θα ξεκινήσει ως βασικός κόντρα στο Περού ο Ιγκουάιν καθώς βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τον Παλέρμο και τον Τέβες.

Κούδας: «Πληγωμένοι αλλά όχι προδομένοι»

koudasssssssssss.jpgΟ παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ Γιώργος Κούδας αναφέρθηκε στην αποχώρηση του Θοδωρή Ζαγοράκη επισημαίνοντας ότι οι φίλοι του «δικέφαλου του Βορρά» δεν θα πρέπει να αισθάνονται πληγωμένοι..



Συγκεκριμένα ο Γιώγος Κούδας σε δηλώσεις του στον sentra fm επισήμανε «Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ήταν λίγο στεναχωρημένος από πράγματα που δεν μπορούσαν να καταλάβουν ορισμένες πλευρές. Ένας άνθρωπος δεν πρέπει να κρίνεται αυστηρά από ορισμένες μερίδες. Ήταν άλλος μέσα στο γήπεδο, διαφορετικός ήταν ως παίκτης, Οι φίλοι του ΠΑΟΚ μπορεί να είναι πληγωμένοι, αλλά όχι προδωμένοι».

Πρώτος ο Παναθηναϊκός, νίκησε 78-72 την Κίμκι


Ο Διαμαντίδης σε προσπάθειά του στη φιλική αναμέτρηση με την Κίμκι Την πρώτη θέση στο τουρνουά της Κύπρου κατέκτησε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος νίκησε την Πέμπτη και την Κίμκι με 78-72, ενώ πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Νικ Καλάθης.

Οι Ρώσοι μετά το 3ο λεπτό και μέχρι σχεδόν τα μέσα της δεύτερης περιόδου είχαν σταθερά το προβάδισμα, αλλά με καλή άμυνα και κλεψίματα οι "πράσινοι" κατάφεραν να πάρουν διαφορά 7 πόντων στο πρώτο μέρος (43-36). Η διαφορά στην τρίτη περίοδο αυξήθηκε στο 55-44 για το "τριφύλλι", αλλά η Κίμκι κατάφερε στο τελευταίο 10λεπτο να φέρει το ματς στα ίσια (64-64). Με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Διαμαντίδη στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τελικά τη νίκη, που του χάρισε την πρωτιά στο τουρνουά που διεξήχθη στο νησί της Αφροδίτης.

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 43-36, 51-53, 78-72

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζ. Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Σπανούλης 4, Περπέρογλου 6, Φώτσης 9, Νίκολας 15, Διαμαντίδης 16, Πέκοβιτς 20, Καλάθης 4, Μπόγρης 2
ΚΙΜΚΙ (Σ. Σκαριόλο): Λάνγκφορντ 16, Φρίντζον 13, Τοπόροφ, Καμπέθας 4, Νμίτριεφ 2, Γιανκούνας 5, Γκουμπανόφ 1, Γιαβτόκας 3, Λόπεθ 7, ΜακΚάρτι 16, Μοζγκόφ 5.

Μετά τον αγώνα ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, δήλωσε: "Παίξαμε πολύ άσχημα στην επίθεση, χωρίς υπομονή και αυτό είναι ό,τι χειρότερο. Η συμπεριφορά της ομάδας, όμως, ήταν εξαιρετική και παλέψαμε για να πάρουμε τη νίκη. Παίξαμε με τρεις ψηλούς κι αυτό ήταν μεγάλο πρόβλημα. Ελπίζω ότι ο Μπατίστ κι ο Σερμαντίνι θα είναι σε θέση να επιστρέψουν σύντομα, ώστε να δουλέψουμε ακόμη πιο δυνατά στις προπονήσεις. Είναι πολύ σημαντικά τα παιχνίδια σαν αυτά στο πλαίσιο της προετοιμασίας, απέναντι σε μια ομάδα όπως η Κίμκι, η οποία πάλεψε τον αγώνα ως το τέλος. Είναι αγώνας που θα μας βοηθήσει να είμαστε έτοιμοι όταν αρχίσουν τα επίσημα παιχνίδια, απέναντι σε μια ομάδα που επίσης αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα".

Στον αγώνα για την τρίτη θέση ο ΑΠΟΕΛ επιβλήθηκε του Κεραυνού Στροβόλου 78-74.

Ο Λούκα Τόνι "βλέπει" θετικά τη Νάπολι


Ο Λούκα Τόνι Ο Λούκα Τόνι δεν βρίσκεται στα βασικά σχέδια του Λουϊς Φαν Γκάαλ και κατά συνέπεια ψάχνει να βρει νέα «ποδοσφαιρική στέγη». Με δεδομένο ότι το ερχόμενο καλοκαίρι θα διεξαχθεί στην Νότια Αφρική του Μουντιάλ, ο Ιταλός επιθετικός θέλει να αγωνίζεται, έτσι ώστε να έχει παιχνίδια στα πόδια του και να συμπεριληφθεί στην αποστολή της «σκουάντρα ατζούρα».

Ετσι λοιπόν, ο άσος της Μπάγερν Μονάχου εξετάζει κάθε πιθανό ενδεχόμενο, αναφορικά με την συνέχεια της καριέρας του, ένα από τα οποία φαίνεται πως είναι η Νάπολι.

«Πρόκειται για έναν σημαντικό σύλλογο με εξαιρετικούς οπαδούς. Ο πρόεδρος Αουρέλιο ντε Λαουρέντις έχει υψηλούς στόχους και θα δούμε τι θα γίνει. Ο Κουαλιαρέλα και ο Λαβέτσι είναι δύο πολύ καλοί επιθετικοί και νομίζω ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα εξαιρετικό επιθετικό τρίο» δήλωσε σχετικά ο Τόνι, ο οποίος βλέπει τους αγώνες των Βαυαρών από την εξέδρα, μετά την απόκτηση των Γκόμεζ και Ολιτς, αλλά και τον τραυματισμό που υπέστη -το καλοκαίρι- στον Αχίλλειο τένοντα.

Σκούφαλης: "Πήραμε ψυχολογική ώθηση"


Ο Σκούφαλης σε προσπάθεια του στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη Ο έμπειρος επιθετικός του Πανιωνίου, Μανώλης Σκούφαλης μιλάει αποκλειστικά στο www.wind.com.gr για τη σημασία της πρόσφατης νίκης της ομάδας του στο πρωτάθλημα. Νιώθει χαρούμενος και αισιόδοξος καθώς μετά από μια περίοδο άγχους και άτυχων, όπως τα χαρακτηρίζει, αποτελέσματα τώρα μπορούν να πάνε προς το καλύτερο.

Για τον ίδιο αυτή η σεζόν μπορεί να κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις προς τους φιλάθλους της ομάδας καθώς υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο. Αναφερόμενος, τέλος, στο πρωτάθλημα θεωρεί πως όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα σε μια κούρσα δύο ταχυτήτων όπου η ιστορική ομάδα της Νέας Σμύρνης δικαιούται να ελπίζει..

Μανώλη τι είναι αυτό που μένει περισσότερο στη μνήμη σου από την πρόσφατη νίκη του Πανιωνίου;
«Ήταν για όλους μας μια νίκη που την είχαμε ανάγκη και την χρειαζόμασταν. Βέβαια αυτή συνδυάστηκε, για μένα, και με ένα γκολ που βοήθησε την ομάδα μου αλλά νομίζω πως έτσι όπως είχαν έρθει τα πράγματα περνάει σε δεύτερη μοίρα. Απλά έκανα αυτό που ξέρω και νιώθω ότι μπορώ. Προσέφερα στην επιτυχία και το σπουδαιότερο είναι να είμαι καλά και να προσφέρω σε κάθε αγώνα..»

Που οφείλεται η ως τώρα μέτρια πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα;
«Δεν νομίζω πως ήμασταν τόσο κακοί όσο έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα. Δεν μας πήγαν καλά πολλά πράγματα και εκτιμώ πως ήμασταν και αρκετά άτυχοι. Όχι πως δεν παίξαμε καλά. Αντίθετα στο τελευταίο ματς με τον Ατρόμητο δίχως να κάνουμε και την καλύτερη δυνατή εμφάνιση νικήσαμε. Ήταν ένας αγώνας όπου υπήρχε πολύ άγχος από όλους μας καθώς δεν σκεφτόμασταν τίποτε άλλο πέραν από τους τρεις βαθμούς. Στα προηγούμενα παιχνίδια παίξαμε καλά σε μεγάλα διαστήματα αλλά δεν πήραμε αυτό που πραγματικά αξίζαμε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, όμως. Γι' αυτό πρέπει να έχουμε υπομονή και να πιστεύουμε στις πραγματικά μεγάλες δυνατότητες της ομάδας. ΘΕΛΩ να κοιτάζουμε μπροστά καθώς έχουμε τις ικανότητες..»

Μπορεί ο Πανιώνιος να αξιοποιήσει αυτό το κλίμα στα επόμενα παιχνίδια του;
«Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Δεν υπάρχει τίποτε δεδομένο, θετικά αλλά και αρνητικά για εμάς. Η νίκη επί του Ατρομήτου σε ένα πολύ δύσκολο ματς για εμάς και τους αντιπάλους μας, έδωσε στην ομάδα την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση να δει τα πράγματα με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Εξάλλου ο Πανιώνιος πρέπει να έχει όραμα αναζητώντας τη διάκριση. Έχουμε μπροστά μας κάποιες μέρες να ξεκουραστούμε, λόγω του κενού στο πρόγραμμα και προπάντων να ετοιμαστούμε για αυτό που έρχεται. Ο επόμενος αγώνας με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη είναι μια πρόκληση για όλους μας καθώς σε αυτό το ματς καλούμαστε να αξιοποιήσουμε τα οφέλη της επιτυχίας που προηγήθηκε και να μην την αφήσουμε να πάει χαμένη. Θα πάμε για τη νίκη εφόσον είμαστε μια ομάδα που βρίσκει σιγά - σιγά τον καλό εαυτό της. Μην ξεχνάτε πως μέσα στο καλοκαίρι άλλαξαν πολλά στον Πανιώνιο. Ήρθε ένας νέος προπονητής και αρκετοί καινούργιοι παίκτες. Η προσαρμογή όλων στα νέα δεδομένα δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση. Πάντως τώρα είμαστε καλά και τέτοιους αγώνες όπως ο επόμενος για εμάς στο πρωτάθλημα, είναι στις δυνατότητές μας.»

Ποια η γνώμη σου για το επίπεδο του πρωταθλήματος έπειτα από τις πρώτες έξι αγωνιστικές; Ποιες μπορεί να είναι οι βλέψεις του Πανιωνίου σ' αυτό;
«Ποιοτικά είναι ένα καλό πρωτάθλημα με πολλές απαιτήσεις. Νομίζω πως πέραν του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που ξεφεύγουν και θα διεκδικήσουν την κορυφή όλες οι υπόλοιπες ομάδες είμαστε σχεδόν στο ίδιο επίπεδο. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές κι αυτό με κάνει να αισθάνομαι αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας μου στην φετινή χρονιά. Όλα τα ματς είναι δύσκολα αλλά παράλληλα και μέσα στις δυνατότητές μας για να τα κερδίσουμε εφόσον ασφαλώς κάνουμε αυτά που μπορούμε στο γήπεδο. Σε κάθε περίπτωση περιμένω πως η συνέχεια θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για όλους και προπάντων για την ομάδα μας..»

Από τον Μανώλη Σκούφαλη τι μπορούμε να περιμένουμε φέτος;
«Είμαι καλά και νιώθω έτοιμος να προσφέρω τα μέγιστα σε κάθε αγώνα και σε κάθε ευκαιρία. Πιστεύω στον εαυτό μου και με την καλή δουλειά σε ατομικό αλλά και ομαδικό επίπεδο, νομίζω πως θα κάνω μια καλή σεζόν. Σημασία έχει να πάει καλά και ο Πανιώνιος και γι� αυτό οφείλω να συνεχίσω τις προσπάθειές μου..»

Πιστεύουν στη νίκη οι Λετονοί


Ο Βερπακόφσκις πανηγυρίζει Tεράστια απώλεια χαρακτήρισε ο τεχνικός της εθνικής Λετονίας, Αλεξάντερ Στάρκοφς, τη μη συμμετοχή του Βιτάλις Αστάφιεφς στον καθοριστικό σαββατιάτικο αγώνα με την Εθνική μας ομάδα. Ο αρχηγός των αντιπάλων μας δεν θα αγωνιστεί λόγω τιμωρίας και έτσι θα χάσει την ευκαιρία να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Μάρτιν Ράιμ, συμπληρώνοντας 157 συμμετοχές.

Παράλληλα, ο Στάρκοφς έστειλε το δικό του μήνυμα για νίκη κόντρα στην Ελλάδα. "Πιστεύω πως μπορούμε να νικήσουμε. Δεν φοβόμαστε τον αντίπαλο", τόνισε μεταξύ άλλων ο προπονητής των Λετονών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του "δικού" μας, Μάρις Βερπακόφσκις. Ο επιθετικός του Εργοτέλη, ξεκαθαρίζοντας ότι η ομάδα του είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον πρώτο αγώνα και θα καταφέρει αυτή τη φορά να πάρει τη νίκη.

"Σέβομαι τον αντίπαλο, αλλά η ομάδα μου μπορεί να κερδίσει, παίρνοντας τους πολύτιμους βαθμούς της νίκης. Όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο. Μη μας ξεγράφεται. Πιστεύουμε πολύ στις δυνατότητες μας και θα το αποδείξουμε στο γήπεδο".

Τέλος έπλεξε το εγκώμιο των Καραγκούνη και Σαμαρά, τονίζοντας ότι είναι οι πιο επικίνδυνοι ποδοσφαιριστές της ελληνικής ομάδας.

Παραμένουν τα προβλήματα στον Αρη


Ο Νάτσο Γκαρσία μπροσαθεί να αποφύγει τον Κριπιντήρη Ο Νάτσο Γκαρσία δεν είναι έτοιμος και κανείς δεν θα τον πιέσει για να επανέλθει. Αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι για τον Αρη. Οι Ναφτί, Γκιάρο, Γκαρσία υποβλήθηκαν σε μαγνητική τομογραφία προκειμένου να διαπιστωθεί σε οια κατάσταση βρίσκονται και πόσο ακόμη θα χρειαστεί για να επανέλθουν στις υποχρεώσεις της ομάδας τους. Αυτό που προκύπτει είναι ότι ο Αρης θα υπολογίζει σύντομα τους δύο πρώτους.

Για την αναμέτρηση που θα ακολουθήσει, μετά από μία εβδομάδα, οι κίτρινοι θα έχουν στην άμυνα τον Ρονάλντο Γκιάρο και ίσως τον Ναφτί στη μεσαία γραμμή.

Όσο για τον Νάτσο, θα πρέπει όλοι να κάνουν υπομονή και να περιμένουν δύο τουλάχιστο εβδομάδες μέχρι να ολοκληρωθεί η θεραπεία του και να ετοιμαστεί για την επανεμφάνισή του.

Οι δύο πρώτοι, λοιπόν, βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση και θα προλάβουν να αγωνιστούν στην αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής στην Κρήτη με τον Εργοτέλη.

Ο Μαζίνιο ζήτησε και πήρε άδεια από τη διοίκηση για ένα ταξίδι που ήταν απαραίτητο να κάνει στην πατρίδα του.

Προσωπικοί λόγοι τον ανάγκασαν να πάει στη Βραζιλία για να διευθετήσει τις επίγουσες προσωπικές του υποθέσεις. Θα επιστρέψει μέσα στις επόμενες μέρες. Ο ντονάτο ανέλαβε εξ ολοκλήρου δράση και καθοδηγεί στη μίνι προετοιμασία την ομάδα, χωρίς φιλική αναμέτρηση στο πρόγραμμα.

Ο Σεμπάστιαν Αμπρέου τραυματίστηκε σε προπόνηση της εθνικής του. Ωστόσο δεν είναι κάτι σοβαρό, όπως διαμηνύει ο ίδιος από την πατρίδα του και δεν θα χρειαστεί να μείνει εκτός ομάδας όταν με το καλό επιστρέψει την ερχόμενη εβδομάδα.

Η πρωινή προπόνηση έχει ολοκληρωθεί και είναι η πρώτη της ημέρας.

Απρόσμενο ηλεκτροσόκ

Απρόσμενο ηλεκτροσόκ

Δυο χρόνια, τρείς μήνες και μια εβδομάδα, άντεξε την πίεση της προεδρικής καρέκλας του ΠΑΟΚ, ο Θόδωρος Ζαγοράκης και χθες το απόγευμα παραιτήθηκε από αυτήν, επιμένοντας, παρά τις αντιρρήσεις των συνεργατών του στην διοίκηση της ΠΑΕ αλλά και όλης της διοίκησης του ΑΣ ΠΑΟΚ, που προσπάθησαν να τον μεταπείσουν να μην προχωρήσει στην τελική του απόφαση.
Ο Θόδωρος Ζαγοράκης, ο μικρότερος σε ηλικία πρόεδρος στην ιστορία του Δικεφάλου και αυτός με την μεγαλύτερη αποδοχή από τον κόσμο, είπε αντίο επικαλούμενος προσωπικούς λόγους που θα τους γνωστοποιήσει αναλυτικά εν ευθέτω χρόνο.
Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα και αφού από τις 4 το απόγευμα καταβάλλονταν προσπάθειες να ανακαλέσει την απόφαση του, ο Θόδωρος Ζαγοράκης επέμενε και τελικά δημοσιεύτηκε το κείμενο- δήλωση για την απόφαση του αυτή στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ.

Η αντίδραση του ΑΣ

Ο Θόδωρος Ζαγοράκης από εβδομάδων αισθάνονταν μια έντονη πίεση και στις σκέψεις του στριφογύριζε επίμονα η προοπτική της παραίτησης. Πριν μερικές μάλιστα εβδομάδες και αμέσως μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, είχε φτάσει στα πρόθυρα της παραίτησης, η οποία όμως δεν έγινε πράξη. Η αναφορά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είχε γίνει γνωστή από τα ΜΜΕ και μερίδα του κόσμου είχε την αδιόρατη ανησυχία πως αν δεν επέμενε ο πρόεδρος της ομάδας εκείνη την μέρα, τότε ίσως να ήταν κοντά η αιτία που θα τον οδηγούσε σύντομα στην έξοδο.
Το βράδυ της Τετάρτης κι ενώ τα γεγονότα στην Σουρωτή είχαν γίνει πρώτο θέμα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, ο Ζαγοράκης, πήρε το αυτοκίνητο του και «εξαφανίστηκε» στο Αγιον Ορος, προκειμένου να ηρεμήσει από την πίεση που αισθάνονταν. Λίγο νωρίτερα είχε δεχτεί τηλεφώνημα από τον αστυνομικό διευθυντή κ. Κασαπάκη που αρμοδίως είχε λάβει εντολή διερεύνησης της υπόθεσης των θλιβερών εκτρόπων στο γήπεδο Σουρωτής από τον εισαγγελέα υπηρεσίας κ. Παπαγεωργίου. Ο αστυνομικός διευθυντής είχε φυσικά περιλάβει στην ατζέντα του και επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ για να έχει την δική του εκτίμηση για τα προχθεσινά γεγονότα.
Ο Θανάσης Κατσαρής έγινε δέκτης από νωρίς χθες, τηλεφωνήματος από τον Θόδωρο Ζαγοράκη ο οποίος τον ενημέρωνε για την ειλημμένη απόφαση του. Ο πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ, δέχτηκε ισχυρό σοκ με την απόφαση του ομολόγου του στην ΠΑΕ και αρχικά προσπάθησε να τον μεταπείσει. Στάθηκε αδύνατο και μάλιστα ο πρόεδρος της ΠΑΕ του εξήγησε πως δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω. Ο Θανάσης Κατσαρής, κάλεσε άμεσα το δ.σ. του Ερασιτέχνη για την αντιμετώπιση της κατάστασης και δεν επαναπαύτηκε ούτε και όταν ο Θόδωρος Ζαγοράκης τον διαβεβαίωσε πως η παραίτηση του, δεν θα συμπαρέσυρε και την υπόλοιπη διοίκηση της ΠΑΕ σε μια ομαδική έξοδο. Μάλιστα πρότεινε τον Ζήση Βρύζα σαν αντικαταστάτη του και τον πλέον ενδεδειγμένο για την ανάληψη της θέσης, αφού ως υπεύθυνος ποδοσφαιρικού τμήματος, γνωρίζει πρόσωπα, καταστάσεις και πράγματα.

Η προοπτική Βρύζα

Ο Ζήσης Βρύζας προαλείφεται σαν υποψήφιος διάδοχος του Θοδωρή Ζαγοράκη και σύμφωνα με τις πληροφορίες από το περιβάλλον του το «βλέπει θετικά». Ο μέχρι τώρα τεχνικός διευθυντής της ομάδας δεν έδωσε την απάντηση του και αυτό θα γίνει σήμερα, στην σύσκεψη του δ.σ. της ΠΑΕ που θα συνεδριάσει στις 12 το μεσημέρι χωρίς την παρουσία του Ζαγοράκη φυσικά. Θα σκεφθεί, θα εκτιμήσει την κατάσταση και θα αποφασίσει.
Χθες με την απόφαση της παραίτησης Ζαγοράκη είχαν εκφραστεί αρχικά απόψεις ομαδικής παραίτησης αφού ο πρόεδρος είχε πάρει μια τέτοια απόφαση, αλλά δεν επέμειναν οι συνεργάτες του δεδομένου πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να λειτουργήσει και να συνεχίσει να υπάρχει. Οι εξελίξεις που θα δρομολογηθούν σήμερα θα είναι ιδιαιτέρως σημαντικές και ενδεχομένως να μην γίνει δεκτή η παραίτηση του Ζαγοράκη αν η διοίκηση διαπιστώσει πως υπάρχουν ακόμα περιθώρια για να μεταπειστεί ο ίδιος. Όμως ο Ζαγοράκης είναι κάθετος και οριστικά αμετάπειστος και όπως φαίνεται δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Η στάση του Σάντος

Όταν χθες το απόγευμα ο Φερνάντο Σάντος και οι συνεργάτες του στο τεχνικό τιμ της ομάδας ενημερώθηκαν για την πρωτοβουλία του Θοδωρή Ζαγοράκη, κυριολεκτικά έπεσαν από τα σύννεφα και αιφνιδιάστηκαν. Μάλιστα ο Πορτογάλος τεχνικός είπε στον Κώστα Ιωσηφίδη με τον οποίο συνομίλησε, πως αν παραιτήθηκε ο πρόεδρος, δεν έχει αντίρρηση να παραιτηθεί και ο ίδιος με τους συνεργάτες του. Τον κάλεσε άμεσα στο τηλέφωνο όμως ο Ζήσης Βρύζας ο οποίος του ζήτησε να βγάλει από την σκέψη του τέτοιες ιδέες, καθώς ο ΠΑΟΚ έχει συνέχεια υποχρεώσεων και σε κάθε περίπτωση πρέπει να παραμείνει αρραγής η ενότητα της ομάδας και όλου του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Οι λόγοι

Οι λόγοι που υπαινίσσεται στην δήλωση του ο Θοδωρής Ζαγοράκης δεν είναι ακόμα γνωστοί, σύμφωνα όμως με ασφαλείς πληροφορίες του «Μ» είναι κάποιοι σημαντικοί έστω και αν δεν είναι όλοι ισοβαρείς.
Ο πρώτος λόγος και ίσως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της απογοήτευσης του προέδρου και τον οδήγησε στην παραίτηση, είναι τα γεγονότα της Σουρωτής, έστω και αν ο ίδιος πιστεύει πως δεν είναι φίλαθλοι της ομάδας αυτοί που τα δημιούργησαν. Το γεγονός και μόνο πως με τον τρόπο αυτό κάποιοι χρησιμοποιούν τον ΠΑΟΚ, του ήταν αρκετό για να φτάσει στα άκρα. Και επίσης γιατί αυτούς τους άγνωστους που χρησιμοποιούν τον ΠΑΟΚ για προσωπικούς σκοπούς και κίνητρα δεν μπόρεσε ο ίδιος και η διοίκηση να τους περιθωριοποιήσει.
Ο Θόδωρος πιστεύει πως κάποιοι μέσα στον σύλλογο, αντίθετα από τον ίδιο, βλέπουν πολύ κοντά, πολύ άμεσα την προοπτική της ομάδας και το ενδιάφερον τους συνίσταται στο πώς να βάλει ένα γκολ αυτή στο κάθε προσεχές της παιχνίδι. Ο ίδιος είχε άλλη άποψη, άλλη προοπτική και άλλα όνειρα για τον ΠΑΟΚ. Να δει μακροπρόθεσμα την επιβίωση και λειτουργία της και για τον λόγο αυτό ξεκίνησε την κατασκευή του προπονητηρίου, που ήταν ένα όνειρο δεκαετιών και που δεν μπόρεσε ο σύλλογος να δημιουργήσει εδώ και 50 χρόνια. Η κοντόφθαλμη προοπτική δεν τον ικανοποιούσε.
Ο δεύτερος λόγος και εξ ίσου σημαντικός είναι πως το τελευταίο διάστημα ασκείται μια κριτική από διάφορα κέντρα για τις επιλογές που έκανε ο ίδιος και η διοίκηση του και μέσα σ’ αυτές τις επιλογές ήταν η παρουσία του Βασίλη Γκαγκάτση τον οποίο η πίεση των γεγονότων ανάγκασε σε παραίτηση. Ακόμα οι επικρίσεις ξεκινούσαν στις επιλογές ποδοσφαιριστών και κατέληγαν στους λόγους του μέτριου αγωνιστικού ξεκινήματος στην φετινή περίοδο.
Τις τελευταίες μέρες γίνεται μια διακριτική αναφορά στην απώλεια ενός τεράστιου χρηματικού ποσού από το αποθεματικό του, στην γνωστή ιστορία της ασφαλιστικής εταιρείας που χρεοκόπησε και στην οποία είχε επενδύσει αυτό το πολύ σημαντικό κεφάλαιο, που αντιπροσώπευε σημαντικό μέρος των κερδών από την πολύχρονη ποδοσφαιρική του καριέρα. Η απώλεια αυτή δεν υπήρξε αιτία της παραίτησης του αφού δεν έχει καμιά σχέση με την παρουσία και λειτουργία του στην ομάδα. Μάλιστα θα υπέθετε κανείς πως η απώλεια ενός χρηματικού ποσού θα μπορούσε για έναν επί πλέον λόγο να ήταν αιτία της παραμονής του στην ομάδα και όχι λόγος παραίτησης.
Ακόμα προστίθεται πως δεν υπάρχει λόγος υγείας, ούτε οικογενειακό πρόβλημα αλλά και ένας ακόμα πρόσθετος λόγος ήταν η διαρκής ενόχληση για οικονομικούς λόγους από παράγοντα της ομάδας, του παρελθόντος που απειλούσε την σημερινή διοίκηση με αγωγές για ποσό δυο εκατομμυρίων ευρώ από διαφυγόντα κέρδη και που διατείνονταν πως του όφειλε η ΠΑΕ από την προηγούμενη διοικητική θητεία του Γιάννη Γούμενου. «Εμείς δεν θα κάνουμε ποτέ τακτική διοίκηση για να πληρώνουμε ζημίες άλλων. Να πάτε να τα ζητήσετε από τον κ. Γούμενο» ήταν η απάντηση του Θοδωρή Ζαγοράκη στον πρώην παράγοντα, που έχει δεσμευμένα τα περιουσιακά του εξ’ αιτίας των ατασθαλιών που παρατηρήθηκαν στην διοίκηση Γούμενου.
Σε κάθε περίπτωση ο Θόδωρος Ζαγοράκης που φαίνεται πως έχει πάρει την οριστική του απόφαση, δεν στηρίχτηκε από όσους έπρεπε να τον στηρίξουν και κυρίως από ανθρώπους που ισχυρίζονται πως αγαπούν την ομάδα διαχρονικά.

«Φέρτε τον πίσω»

Για μεγάλη μερίδα του κόσμου του ΠΑΟΚ ο Θόδωρος Ζαγοράκης δεν είναι παρελθόν. Είναι παρών και αξιώνουν την παραμονή του στην ηγεσία της ομάδας αφού με την δική του παρουσία ο ΠΑΟΚ μπορεί να βαδίσει στους δρόμους της επιτυχίας και του νοικοκυριού. Χθες μάλιστα μια μικρή παρουσία των φιλάθλων του συλλόγου κατευθύνθηκε στην κατοικία του Ζαγοράκη στο Πλαγιάρι, για να παρακαλέσει τον πρόεδρο της ομάδας να παραμερίσει τις προσωπικές αφορμές και αιτίες που έχει και που τον οδηγούν στην απόφαση του αυτή. Ο Θοδωρής όμως έλειπε όπως θα λείψει και σήμερα από το δ.σ. της ΠΑΕ το μεσημέρι.
Το ερώτημα είναι αν θα λείψει και από την μεθαυριανή εκδήλωση τιμής και μνήμης των έξι νεκρών των Τεμπών, και που θα γίνει το πρωί της Κυριακής στο σημείο του μνημείου των αδικοχαμένων παιδιών του ΠΑΟΚ. Κι αν λείψει και από την επιμνημόσυνη δέηση της Κυριακής, το ερώτημα είναι, αν θα λείψει και από την εκδήλωση της Δευτέρας στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Λυδία Καβάλας, όπου πρόκειται να τιμηθούν βετεράνοι παίκτες του ΠΑΟΚ στο φιλικό παιχνίδι που έχει προγραμματιστεί εκεί μεταξύ των βετεράνων της Λυδίας με τους βετεράνους του ΠΑΟΚ.
Σε κάθε περίπτωση ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι ο μόνος που μπορεί να φέρει πίσω τον Ζαγοράκη στην ομάδα, αν αυτό είναι ακόμα εφικτό. Το σύνθημα «φέρτε τον πίσω», είναι η επιτακτική ανάγκη αυτών που θέλουν να δουν τον ΠΑΟΚ υγιή και μεγάλο. Με διοικητική ευμάρεια και αγωνιστική αξιοπρέπεια. Πάντως η ιστορία του ΠΑΟΚ από χθες, εκτός απροόπτου φυσικά γυρίζει ένα μεγάλο κεφάλαιο, με απροσδιόριστη συνέχεια. Ένα κεφάλαιο που ξεκίνησε την 1η Ιουλίου 2007 και που η τελευταία του σελίδα της γράφτηκε χθες 8 Οκτωβρίου 2009.Πηγη Μετροσπορ

Αθλητικός Τύπος 9/10/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match
Πατρίς Sport

Ειπε...............

"Παίζω ποδόσφαιρο δέκα χρόνια και τα δέκα χρόνια ακούω τα ίδια. Πρέπει να είσαι δυνατός και πίστεψε με είμαι δυνατός"

Τζιμπρίλ Σισέ

(ο γάλλος επιθετικός του Παναθηναϊκού για την κριτική που δέχεται...)

Ψιθυροι......................

  • Τελικά υπάρχει χειρότερο πράγμα τούτη την εποχή από τον άντρα που είναι Αεκτζής, Νεοδημοκράτης, άνεργος και χωρισμένος;
  • Εκεί που τον είχαν έτοιμο να τον φάνε τον Μάριο Γκόμες στην Τρίπολη και τελικά τον κράτησαν τα αποτελέσματα του Αστέρα, μήπως να αρχίσουν να ανησυχούν μπας και φύγει μόνος του ο αργεντίνος τεχνικός;
  • Συνεχίζει και στην πόλη των Ιωαννίνων να απολαμβάνει το ποτό του σε στριπτιζάδικο κάποιος παίκτης του ΠΑΣ;

Μετά από σένα που;

remos.jpgΕντονα ακούγεται στη Θεσσαλονίκη, το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Αντώνης Ρέμος από την προεδρία της ΠΑΕ Ηρακλής. Η φημολογία αυτή φαίνεται ότι φαίνεται ότι ενεργοποίησε φίλους της ομάδας, οι οποίοι ημιουργούν ένα σχήμα το οποίο θα διεκδικήσει τα ηνία της «κυανόλευκης ΠΑΕ, στην περίπτωση που οριστικοποιηθεί η αποχώρηση του Ρέμου



Σύμφωνα με πληροφορίες στο προσκήνιο υπάρχουν γνωστοί επιχειρηματίες οπαδοί του Ηρακλή ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο φαίνεται ότι μπορεί να παίξουν κάποιοι παράγοντες που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην ΠΑΕ.

Από την πλευρά του ο Αντώνης Ρέμος τηρεί σιγή ιχθύος χωρίς να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει όλες αυτές τις φήμες που τον φέρνουν να αποχωρεί από τα κοινά του Ηρακλή.

Σε περίπτωση πάντως που ο Αντώνης Ρέμος θελήσει να παραμείνει στα κοινά της ΠΑΕ τότε δεν φαίνεται ότι θα προχωρήσει ή θα δημοσιοποιηθεί κάποια από αυτές τις κινήσεις.

Αντριάνο ναι, Μαντσίνι όχι

adriano_mancini.jpgΟι πρώτοι υποψήφιοι για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου έχουν ήδη αρχίσει να ακούγονται για τον Ολυμπιακό, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» κρατούν χαμηλούς τόνους. Σε ότι αφορά τον Αντριάνο, οι πρωταθλητές Ελλάδας εξετάζουν προσεκτικά αυτή την περίπτωση, ενώ με την αντίστοιχη του Αμαντίνο Μαντσίνι πολύ δύσκολα θα ασχοληθούν.

Ο Αντριάνο όπως είναι πλέον γνωστό βρίσκεται στη λίστα των «ερυθρολεύκων» για τον Ιανουάριο, ωστόσο στον Ολυμπιακό αν δεν γίνουν πρώτα οι κατάλληλες εισηγήσεις από τον Ζίκο δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα. Οι άνθρωποι του συλλόγου παρακολουθούν διακριτικά το θέμα του 28χρονου άσου της Φλαμένγκο και περιμένουν να δουν αν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για να χτυπήσουν.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Βραζιλία εξετάζουν πολύ προσεκτικά την περίπτωση του Αντριάνο, αλλά ακόμα δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν αν το έδαφος είναι πρόσφορο για την πραγματοποίηση μιας τέτοιας μεταγραφής. Αν ο παίκτης είναι θετικός στο να έρθει στην Ελλάδα και ο Ζίκο εισηγηθεί, τότε τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Στέλνουν Μαντσίνι

Το όνομα του Αμαντίνο Μαντσίνι ήρθε και πάλι στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό. Ο Βραζιλιάνος άσος, ήταν ανένδοτος το καλοκαίρι να έρθει με την μορφή δανεισμού στην ελληνική ομάδα, αλλά σύμφωνα με την ιστοσελίδα goal.com οι «ερυθρόλευκοι» επανέρχονται για τον αριστερό χαφ της Ίντερ. «Μετά την είδηση για ενδιαφέρον του Αμβούργου, ο Ολυμπιακός κοιτάζει πάλι τον Μαντσίνι, τον οποίο θέλει ο Ζίκο».

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά το ναυάγιο με τον Φερναντίνιο βρίσκονται και πάλι σε αναζήτηση παίκτη για τη αριστερή πτέρυγα. Παρότι ο Μαντσίνι είναι ένας παίκτης που αρέσει στους ανθρώπους της ομάδας, ωστόσο το γεγονός ότι έχει αγωνιστεί με την Ίντερ στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν του δίνει το δικαίωμα να παίξει για λογαριασμό του Ολυμπιακού στη διοργάνωση, παράγοντας αρνητικός για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Παναθηναϊκός λόγω... πτήσεων

katsour.jpgΟ Κώστας Κατσουράνης έφυγε από την Μπενφίκα με προορισμό τον Παναθηναϊκό για λόγους που είχαν να κάνουν με τις πτήσεις στην Πορτογαλία. Ο μέσος του τριφυλλιού φιλοξενήθηκε στην «Ο'Jogo» και τόνισε ότι προτεραιότητα του είναι η οικογένεια του και για αυτό επαναπατρίστηκε αλλιώς θα έμενε για πολλά χρόνια στη Λισσαβόνα.



Ο «Κατσούρ» αποκάλυψε ότι δεν θα έφευγε από τους «αετούς» της Λισσαβόνας «Πλέον αγωνίζομαι στον Παναθηναϊκό. Επέστρεψα στην Ελλάδα και είμαι κοντά στην οικογένεια μου. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Πέρασα τρία υπέροχα χρόνια στη Μπενφίκα. Το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία είναι συναρπαστικό από όλες τις απόψεις. Ο σημαντικότερος και ο μοναδικός λόγος που επέστρεψα στην Ελλάδα ήταν η οικογένεια μου. Το πρόβλημα με τις πτήσεις ήταν μεγάλο. Αν μπορούσα να ταξιδέψω γρηγορότερα από τη Λισσαβόνα στην Αθήνα τότε θα έμενα στη Μπενφίκα για πολλά ακόμα χρόνια. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα πολλές επιλογές. Αλλωστε δεν είναι και το πιο εύκολο για έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή. Μπενφίκα και Γκλάντμπαχ ήταν οι δύο επιλογές για παίξω στο εξωτερικό. Η πρόταση της γερμανικής ομάδας ήταν πολύ καλή, αλλά ο Φερνάντο Σάντος έκανε τα πάντα για να με πάρει στην Πορτογαλία».

Για την φετινή Μπενφίκα:
«Βλέπω μόνο τα αποτελέσματα αλλά μαθαίνω πως γίνεται πολύ καλή δουλειά. Εφαρμόζεται το σύστημα που ταιριάζει στο ποδόσφαιρο της χώρας και είναι το ίδιο που παίζαμε και εμείς με τον Φερνάντο Σάντος την πρώτη μου χρονιά. Δεν έγινε ποτέ καμιά πρόταση από την Πόρτο. Υπήρξε ένα ενδιαφέρον αλλά τίποτα περισσότερο».