Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Χαρίζει τις μετοχές του και ο Κούλης


Ο Νίκος Κούλης Το δρόμο που χάραξε ο Τάκης Κανελλόπουλος ακολουθεί και ο Νίκος Κούλης. Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ με ανακοίνωσή του, γνωστοποίησε πως και αυτός παραχωρεί το ποσοστό του, 1,3 δηλαδή, στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ, με τη μόνη διαφορά πως αυτός δεν θέτει όρους... Η ανακοίνωσή του ήταν σε χαμηλούς τόνους.

Αναλυτικά:
"Αποφάσισα να ακολουθήσω και εγώ την πρωτοβουλία του Τάκη Κανελλόπουλου και να δωρίσω τις μετοχές μου της ΠΑΕ ΑΕΚ στο Σωματείο ΑΕΚ. Πήρα την απόφαση αυτή όχι λόγω των διαφωνιών που έχω με τις πράξεις και παραλείψεις της σημερινής διοίκησης, παρ΄ολο πού αυτές είναι πολλές και έντονες, ούτε βέβαια για να εναντιωθώ στο Νίκο Νοτιά την συνεχή προσφορά του οποίου εκτιμώ όπως ελπίζω να κάνουν όλοι οι φίλαθλοι της ΑΕΚ.

Πιστεύω όμως ότι με το σημερινό συσχετισμό δυνάμεων, ο μόνος τρόπος να προόδευσει η ομάδα μας είναι να ανταγωνιστεί με τον τρόπο πού στοχεύσαμε το 2004 και δυστυχώς εγκαταλείψαμε αργότερα: κυρίως νέους παίκτες με μακροχρόνια συμβόλαια ώστε να "δένονται" οι παίκτες με την ομάδα και αντίστροφα, εμμονή στην άριστη φυσική κατάσταση, μεταπωλήσεις ενός η δύο παικτών τον χρόνο ώστε να γίνεται εφικτή η διατήρηση 5‐6 πολύ καλών παικτών.

Μετά όμως από 15 χρόνια στέρησης και την απογοήτευση από την αποτυχία της προσπάθειάς μας, αυτή η πολιτική, πιστεύω, ότι δεν θα είναι αποδεκτή από τον κόσμο. Εκτός εαν ο ίδιος ο κόσμος της ΑΕΚ είναι ιδιοκτήτης με σοβαρό λόγο και έλεγχο στίς αποφάσεις της διοίκησης. Εάν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί του βλέπουν οι ίδιοι τα έσοδα, τα έξοδα, τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες μιας ομάδας σαν την ΑΕΚ.

Βλέπω λοιπόν ένα σχήμα όπου όσοι από τους συμμέτοχους μας έχουν την θέληση και δυνατότητα να συνεχίσουν να υποστηρίζουν οικονομικά την ΑΕΚ να έχουν την διοίκηση (μαζί με όποιο πραγματικό επενδυτή μπορέσουν να φέρουν σαν "συμπαίκτη" ή αντικαταστάτη).

Αλλά αυτό να συμπληρώνεται από μια ουσιαστική παρουσία εκπροσώπων του κόσμου της ΑΕΚ στη μετοχική σύνθεση και το Διοικητικό Συμβούλιο. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, η Ερασιτεχνική να έχει 4 ή και 5 θέσεις στο ΔΣ, μία στον πρόεδρο της και τις υπόλοιπες να εκλέγονται για μια τριετή θητεία από τη Γ.Σ. της Ερασιτεχνικής

Έτσι βλέπω όσους μπορούν να συνεχίσουν να συνεισφέρουν οικονομικά να το κάνουν έχοντας την ευθύνη της διοίκησης και το "ευχαριστώ" όλων των φιλάθλων μας. Όσοι για όποιο λόγο δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να βοηθούμε οικονομικά, μπορούμε να βοηθήσουμε να πραγματοποιηθεί το "άλλο μισό" αυτού του σχήματος ενισχύοντας τον ρόλο της Ερασιτεχνικής και, ελπίζω, κάνοντας πιο επιτακτική την ανάγκη να εγγραφούν όσοι περισσότεροι φίλοι της ΑΕΚ μια και τώρα θα γίνονται κομμάτι του μεγαλομετόχου και θα μπορούν να εκλέξουν αυτούς που θα έχουν ουσιαστική συμμετοχή στις αποφάσεις και τη διοίκηση της ΠΑΕ. Έχει μικρή σημασία το πόσα χρήματα θα συγκεντρωθούν από μια μεγάλη αύξηση των μελών της Ερασιτεχνικής. Σημασία έχει ο αριθμός, η ομόνοια πού αυτό θα συνεπάγεται και το πόσο ελκυστικότερη μια ΑΕΚ με πολλές χιλιάδες μετόχους μπορεί να είναι σε άλλους επενδυτές.

Οι μετοχές που δίνω αντιπροσωπεύουν μια επένδυση λίγων εκατοντάδων χιλιάδων και πολλές ώρες δουλειάς (γιά τις οποίες φυσικά δεν αμείφτηκα όπως κανείς άλλος από τούς μετόχους) κυρίως τούς έξι μήνες πού οδήγησαν στην εξαγορά της ΑΕΚ το 2004. Υπάρχουν όμως μέτοχοι πού πρόσφεραν πολύ μεγαλύτερα ποσά, που αντιπροσωπεύουν μεγαλύτερο κομμάτι της περιουσίας τους η που δούλεψαν επίσης χωρίς αμοιβή για πολύ μεγαλύτερο διάστημα για αυτό που πίστεψαν και αγάπησαν.

Θα ήταν άδικο αυτό πού κάνουμε εμείς σήμερα να απαιτηθεί από άλλους μετόχους. Ο καθένας μας έδωσε αυτό που μπόρεσε με αγάπη για την ομάδα. Πολλά πιο πολλά αν μου επιτρέπεται να πω από τους επικριτές του. Στο πλαίσιο αυτών των εξελίξεων θα συνεχίσω να βοηθώ όπου μπορώ την ΑΕΚ, πάντα χωρίς να επιδιώκω αξιώματα.

Μετά τιμής, Νίκος Κούλης"

Δεν υπάρχουν σχόλια: