Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Πρώτος ο Παναθηναϊκός, νίκησε 78-72 την Κίμκι


Ο Διαμαντίδης σε προσπάθειά του στη φιλική αναμέτρηση με την Κίμκι Την πρώτη θέση στο τουρνουά της Κύπρου κατέκτησε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος νίκησε την Πέμπτη και την Κίμκι με 78-72, ενώ πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Νικ Καλάθης.

Οι Ρώσοι μετά το 3ο λεπτό και μέχρι σχεδόν τα μέσα της δεύτερης περιόδου είχαν σταθερά το προβάδισμα, αλλά με καλή άμυνα και κλεψίματα οι "πράσινοι" κατάφεραν να πάρουν διαφορά 7 πόντων στο πρώτο μέρος (43-36). Η διαφορά στην τρίτη περίοδο αυξήθηκε στο 55-44 για το "τριφύλλι", αλλά η Κίμκι κατάφερε στο τελευταίο 10λεπτο να φέρει το ματς στα ίσια (64-64). Με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Διαμαντίδη στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τελικά τη νίκη, που του χάρισε την πρωτιά στο τουρνουά που διεξήχθη στο νησί της Αφροδίτης.

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 43-36, 51-53, 78-72

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζ. Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Σπανούλης 4, Περπέρογλου 6, Φώτσης 9, Νίκολας 15, Διαμαντίδης 16, Πέκοβιτς 20, Καλάθης 4, Μπόγρης 2
ΚΙΜΚΙ (Σ. Σκαριόλο): Λάνγκφορντ 16, Φρίντζον 13, Τοπόροφ, Καμπέθας 4, Νμίτριεφ 2, Γιανκούνας 5, Γκουμπανόφ 1, Γιαβτόκας 3, Λόπεθ 7, ΜακΚάρτι 16, Μοζγκόφ 5.

Μετά τον αγώνα ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, δήλωσε: "Παίξαμε πολύ άσχημα στην επίθεση, χωρίς υπομονή και αυτό είναι ό,τι χειρότερο. Η συμπεριφορά της ομάδας, όμως, ήταν εξαιρετική και παλέψαμε για να πάρουμε τη νίκη. Παίξαμε με τρεις ψηλούς κι αυτό ήταν μεγάλο πρόβλημα. Ελπίζω ότι ο Μπατίστ κι ο Σερμαντίνι θα είναι σε θέση να επιστρέψουν σύντομα, ώστε να δουλέψουμε ακόμη πιο δυνατά στις προπονήσεις. Είναι πολύ σημαντικά τα παιχνίδια σαν αυτά στο πλαίσιο της προετοιμασίας, απέναντι σε μια ομάδα όπως η Κίμκι, η οποία πάλεψε τον αγώνα ως το τέλος. Είναι αγώνας που θα μας βοηθήσει να είμαστε έτοιμοι όταν αρχίσουν τα επίσημα παιχνίδια, απέναντι σε μια ομάδα που επίσης αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα".

Στον αγώνα για την τρίτη θέση ο ΑΠΟΕΛ επιβλήθηκε του Κεραυνού Στροβόλου 78-74.

Δεν υπάρχουν σχόλια: