Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

«Λουκέτο» σε σύνδεσμο με μεγάλη κοινωνική προσφορά!!

Από τους πιο ενεργούς συνδέσμους φίλων ΠΑΟΚ, είναι αυτός της Νιγρίτας με την επωνυμία «Βισάλτες». Μάλιστα επί σειρά ετών οι οπαδοί του ΠΑΟΚ από την Νιγρίτα, βοηθούν εμπράκτως τους συνανθρώπους τους, που έχουν πραγματική ανάγκη. Το προσωρινό «λουκέτο» στον σύνδεσμο μπήκε, εξαιτίας των ενεργειών που πρέπει να γίνουν (ουσιαστικά από όλους τους συνδέσμους) για την εφαρμογή του νέου αθλητικού νόμου.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ από την Νιγρίτα, με ανακοίνωσή τους καυτηριάζουν την ενέργεια αυτή και διευκρινίζουν

Αναλυτικά:

«Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΟΚ Νιγρίτας «Βισάλτες» με απογοήτευση και πικρία αναγκάζεται να ανακοινώσει την παύση της λειτουργίας του. Υποχρεώνεται να προβεί στην ενέργεια αυτή συμορφούμενος με την απόφαση της Πολιτείας στα πλαίσια του «Νόμου Κοντονή», που προβλέπει την αναστολή λειτουργίας όλων των Συνδέσμων πανελλαδικά και εντός 10 ημερών από την ειδοποίηση της Αστυνομίας.

Η εξωφρενική αυτή απόφαση φαίνεται να ακολουθεί την τακτική «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι», καθώς η αδυναμία να καταπολεμηθούν τα προβλήματα στον χώρο του αθλητισμού οδηγεί στη λήψη τέτοιων ακραίων μέτρων. Ο παραλογισμός αυτού του μέτρου γίνεται ακόμα πιο αισθητός αν αναλογιστούμε ότι οι «Βισάλτες» είναι κάτι παραπάνω από ένας Σύνδεσμος Φιλάθλων.

Η κοινωνική του παρουσία και προσφορά είναι εντονότατη στον τόπο μας, καθώς όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του:

· έχει προσφέρει  τρόφιμα σε άπορες οικογένειες,

· έχει  διοργανώσει  διάφορες φιλανθρωπικές δραστηριότητες για συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη (εντός και εκτός του Δήμου Βισαλτίας),

· έχει κάνει θεσμό εδώ και 6 χρόνια την αιμοδοσία 2 φορές το χρόνο δίνοντας πάνω από 500 φιάλες αίμα σε συνανθρώπους μας.

Η τελευταία αυτή δραστηριότητα είναι ιδιαιτέρως σημαντική, γιατί μέσω του Συνδέσμου μας στράφηκαν στην εθελοντική αιμοδοσία πολλοί (κυρίως νέοι), υιοθετώντας  μια τέτοια αξία ζωής και δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, την ώρα που διάφοροι άλλοι «θεσμοί» χρησιμοποιούν αυτή την έννοια απλά σαν σύνθημα στον πολιτικάντικο ξύλινο λόγο τους.

Όλα αυτά διαγράφονται μονοκοντυλιά μέσα από την κοντόφθαλμη απόφαση κατάργησης των Συνδέσμων. Πρόκειται δηλαδή για μέτρο τόσο αχαρακτήριστο, σαν να θέλουμε να καταπολεμήσουμε τα τροχαία ατυχήματα, απαγορεύοντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων! Η αιμοδοσία πάντως θα συνεχιστεί κανονικά. Ο Σύνδεσμος θα επαναλειτουργήσει όταν θα επιτραπεί, πληρόντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Από το Δ.Σ. του Συνδέσμου».

Χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση ο Ηρακλής!!

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλάκης 
Παρά τον ενθουσιασμό για την επιστροφή μετά από τέσσερα χρόνια στην Superleague και την σιγουριά που εξέφραζαν πολλοί ότι όλα θα είναι εύκολα για τον Ηρακλή, από αυτή εδώ τη γωνία είχαμε επισημάνει ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί οι «κυανόλευκοι».

Δεν το λέγαμε τυχαία, ούτε επειδή θέλαμε να δημιουργήσουμε αρνητικό κλίμα για τον Ηρακλή. Το λέγαμε επειδή είναι όντως δύσκολο μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας να επιστρέψει μια ομάδα, η οποία, μάλιστα, δεν έχει και την οικονομική άνεση για να αποκτήσει παίκτες οι οποίοι θα την ανεβάσουν επίπεδο, και να κάνει περίπατο.

Οι οκτώ πρώτες αγωνιστικές αποδεικνύουν όλα όσα λέγαμε περί έλλειψης ποιότητας στο ρόστερ του Ηρακλή, για τα προβλήματα που προκαλεί στον Παπαδόπουλο η έλλειψη αξιόπιστων εναλλακτικών λύσεων, η έλλειψη εμπειρίας, η έλλειψη ισχυρών προσωπικοτήτων που στα δύσκολα θα πάρουν την κατάσταση πάνω τους και θα κάνουν την διαφορά.

Κρίνοντας πάντα από όσα έχουμε δει αυτό το δίμηνο από την έναρξη του πρωταθλήματος, το συμπέρασμα δικαιώνει περισσότερο αυτούς που έλεγαν ότι ο Ηρακλής θα κινηθεί λίγο πιο πάνω από τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή, με την ελπίδα να μην χρειαστεί να είναι μία εξ’ αυτών, και όχι στο επίπεδο των ομάδων που θα δώσουν τη μάχη για να είναι κοντά στις πέντε πρώτες θέσεις.

Σαφώς και ο Ηρακλής απέχει πολύ από τις δυνατότητες που διαθέτουν οι ομάδες που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας, για να μην πω στην πρώτη δεκάδα.

Το υλικό που διαθέτει μπορεί να είναι δεμένο, να έχει συνοχή, να είναι ομοιογενές και καλά δουλεμένο από τη Β’ Εθνική, αλλά είναι άλλες οι απαιτήσεις της Superleague, όπως έχουμε προειδοποιήσει από την ώρα ακόμη που εξασφάλισε το εισιτήριο της επιστροφής ο Ηρακλής.

Το ζήτημα, βέβαια, είναι οι διαπιστώσεις που γίνονται για τις αδυναμίες του Ηρακλή, να μην προκαλέσουν πανικό αλλά να κινητοποιήσουν τους ανθρώπους του προκειμένου να τις αντιμετωπίσουν. Καλά κάνουν και δεν μιλάνε δημόσια γι’ αυτές, γιατί σε περίπτωση κατά την οποία τις παραδεχθούν, ενδεχομένως, να κάνουν μεγαλύτερο κακό στην ψυχολογία των παικτών τους.

Όμως, αν δεν φροντίσουν να φέρουν έμπειρους και έτοιμους για δύσκολες καταστάσεις παίκτες τον Ιανουάριο, ίσως, να μην τις αποφύγουν τις περιπέτειες.

Βέβαια, είναι και το οικονομικό στη μέση, το οποίο φαίνεται ότι έπαιξε σε κάποιο βαθμό το ρόλο του ώστε να μην ενισχυθεί όσο έπρεπε ο Ηρακλής το καλοκαίρι. Μακάρι να μην λειτουργήσει ανασταλτικά και στη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα.

Πάντως, καταλαβαίνουν όλοι νομίζω, πλέον, ότι ο Παπαθανασάκης δεν είναι ο  επενδυτής που μπορεί να ξοδεύει τα πολύ μεγάλα ποσά για τον Ηρακλή και αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο που θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους όσοι θεωρούσαν ότι ο ομογενής επιχειρηματίας διαθέτει την απαιτούμενη ισχύ για να εκτοξεύσει τους «κυανόλευκους»

*Πηγή: metrosport.gr*

Βεργέτης: «Μας θορυβεί το όνομα και η ποιότητα του ΠΑΟΚ» (video)

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Στάικος Βεργέτης και αναφέρθηκε στην επερχόμενη κόντρα της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ανεξάρτητα του τι έχει προηγηθεί ένα ματς Αστέρα Τρίπολης – ΠΑΟΚ είναι πάντα ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Σίγουρα μας θορυβεί το όνομα του ΠΑΟΚ γιατί είναι μεγάλη ομάδα με βαριά φανέλα. Από εκεί και πέρα φέτος είναι πιο δυνατός από τα προηγούμενα χρόνια. Τα δύο στοιχεία αυτά μας θορυβούν και χτυπούν… alert για μας».

Για τον φετινό ΠΑΟΚ: «Έχει ποιοτικότερο ρόστερ σε σχέση με τα προηγούμενα χρονιά και ο προπονητής διαθέτει πιο πολλές επιλογές. Γίνεται πολύ καλή δουλειά και η ομάδα βγάζει υγεία τόσο στην αμυντική της λειτουργία, όσο και επιθετικά».

Για τον ποιον ξεχωρίζει από τον ΠΑΟΚ: «Μου αρέσει πολύ η ποιότητα των νέων επιπρόσθετα με τους ταλαντούχους παλιούς. Έχουν την ποιότητα οι νέοι να παίξουν βασικοί στον ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα, ο Ροντρίγκες σίγουρα προκαλεί πονοκέφαλο τόσο λόγω της ταχύτητάς του αλλά και επειδή βρίσκεται κοντά στο γκολ».

Για τον Μπερμπάτοφ: «Δεν είναι μια απώλεια που μπορείς να πεις σιγά την απουσία. Από την άλλη, η προετοιμασία και η δουλειά για τα στόπερ μας είναι η ίδια ανεξαρτήτως του ποιος φορ είναι απέναντι. Όπως και να έχει, ο Μπερμπάτοφ είναι χαρισματικός επιθετικός με την έννοια ότι έχει ποικιλία χαρακτηριστικών και κινήσεων. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει και στο χώρο και με πλάτη».

Ακούστε αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στάικος Βεργέτης στο Metropolis 95.5:


Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Χείλαρης: «Ξέρω ποιος είναι ο Ηρακλής»

Ο Δημήτρης Χείλαρης το νέο απόκτημα του μπασκετικού Ηρακλή μίλησε στον Arena fm για τη μεταγραφή του και τους στόχους του στον «Ημίθεο»:
Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ηρακλή για τη νέα του ομάδα σχολίασε χαρακτηριστικά: «Θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ τον Ηρακλή. Δεν με ενδιαφέρει εάν θα είμαι βασικός ή όχι. Αυτό που προέχει είναι να βοηθήσω την ομάδα. Έρχομαι σε μια μεγάλη ομάδα και οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Πρέπει να παίζει στην Α1 κατηγορία και όχι στην Α2. Τίποτα δεν είναι στρωμένα με ροδοπέταλα, πρέπει συνέχεια να πολεμάς».

Για τη συνεργασία του με το Βαγγέλη Αλεξανδρή αλλά και το Στέφανο Πέρκο απάντησε: «Ο προπονητής μου ήθελε να συνεργαστούμε πολύ. Τον γνωρίζω σαν προπονητή και το σεβόμαστε όλοι. Το Στέφανο Πέρκο γνώριζα προσωπικά διότι είχαμε τεθεί αντιμέτωποι με τις ομάδες μας για αρκετές φορές».

Για το αν έχει χάσει έδαφος ο Ηρακλής στο πρωτάθλημα συμπλήρωσε: «Στο πρωτάθλημα της Α2 δεν έχει χαθεί τίποτα απολύτως. Όλα συμβαίνουν σε αυτό και πρέπει να είναι όλοι πρώτα συγκεντρωμένοι. Είναι ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα που χρειάζεται να κάθε αγωνιστική να δίνεις μάχες».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην απόφασή του να έρθει στον Ηρακλή: «Είχαν ενδιαφερθεί ομάδες από την Α1 και Α2 αλλά με κέρδισε ο τρόπος που με πλησίασε ο Ηρακλής. Χθες το βράδυ υπέγραψα το συμβόλαιό μου».
*Πηγή: arenafm.gr*

Τα πρώτα “limit-ups and downs” στην Α1!!

Ο Αντώνης Καλκαβούρας γράφει τις πρώτες  “αλήθειες” της Basket League. Ο πιθανότερος  “πρωταθλητής χειμώνα”, η διαφορετικών δεδομένων ρεβάνς του ΣΕΦ, η “κιτρινόμαυρη” μάχη για την 3η θέση και οι ευχάριστες εκπλήξεις από Ρόδο και Αμαλιάδα.
Μπορεί ακόμη να έχουμε διανύσει λίγο περισσότερο από το 1/10 της διαδρομής, μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, αλλά αν μιλούσαμε για την Ευρωλίγκα, όπου το επίπεδο του ανταγωνισμού είναι πολύ υψηλό και κάθε εβδομάδα, μπορούν να συμβούν ουκ ολίγα απίθανα αποτελέσματα, τότε ναι, θα ήταν υπερβολικά νωρίς για συμπεράσματα. Στην περίπτωση του ελληνικού πρωταθλήματος, έχω την αίσθηση ότι – έτσι όπως διαμορφώνονται οι ισορροπίες – μπορούμε ήδη να σχολιάσουμε έχοντας κάποια επιχειρήματα.
ADVERTISEMENT
Σίγουρα πρώτος μέχρι την 15η αγωνιστική...
Η ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής και το ιδιαιτέρως πειστικό, δεύτερο “διπλό” του Παναθηναϊκού (84-60) σε ισάριθμες δύσκολες έδρες μακριά από την Αθήνα (Θεσσαλονίκη και Ρέθυμνο), καταδεικνύει ότι η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς, εύκολα ή δύσκολα, θα “κλείσει” το 2015 αήττητη και με μοναδικό δύσκολο ματς το εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ, στην κοινή έδρα του ΟΑΚΑ, θα αναδειχθεί “πρωταθλήτρια χειμώνα” ακόμη κι αν χάσει από την “Ένωση”... Εκτός κι αν πιστεύετε ότι οι “πράσινοι” μπορούν να σκοντάψουν σε Πάτρα, Τρίπολη, Λαύριο ή Αμαλιάδα, μέχρι να τελειώσει ο πρώτος γύρος... Με τον Διαμαντίδη σε δεύτερο πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά ορεξάτο και φρέσκο όσο ποτέ, τον Γκιστ να “αναβλύζει” ενέργεια, διάθεση και αγωνιστικότητα και όλους τους υπόλοιπους να συνθέτουν ένα σύνολο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να σου βγάλει και διαφορετικό πρωταγωνιστή (βλ. Φέλντιν που πέτυχε 23π. με 9/14 σουτ στο Ρέθυμνο), το “τριφύλλι” έχει φέτος πληθώρα μπασκετικών προσωπικοτήτων για να βγάλει ανώδυνα κι αναίμακτα όλες τις εναπομείνασες υποχρεώσεις στις εγχώριες διοργανώσεις και να στρέψει την προσοχή του στο επόμενο συναπάντημα με τον “αιώνιο αντίπαλο”.
Με Χάντερ δύσκολα θα είχε 0/2 με ΠΑΟ!
Πάμε στον Ολυμπιακό τώρα, για τον οποίο δεν μπορούν να εξαχθούν πολύ ασφαλή συμπεράσματα από την ευρεία νίκη (89-44) επί του νεοφώτιστου Αρκαδικού. Απ’ αυτό το παιχνίδι, όμως, υπάρχουν κάποια σημάδια που σε συνδυασμό με την ανάλυση της δουλειάς και του προγραμματισμού του προπονητικού επιτελείου, της σταδιακής προσαρμογής αλλά και του προγράμματος της ομάδας, μπορούν να χρησιμεύσουν στην εξαγωγή κάποιων συμπερασμάτων. Οι “ερυθρόλευκοι” μπορεί να μετρούν 3 νίκες και 3 ήττες στους πρώτους έξι αγώνες τους στην εφετινή σεζόν, ωστόσο, έχοντας αλλάξει τα 6/15 του ρόστερ τους και με τον Σπανούλη να αρχίζει τη σεζόν με 12/59 σουτ (20,3%), δεν θα μπορούσαν να περιμένουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Ο τραυματισμός του Οθέλο Χάντερ, του ψηλού που βγάζει ενέργεια σε άμυνα κι επίθεση, ξέρει το σύστημα και τις συνεργασίες της ομάδας και παίζει πιο αποτελεσματικά απ’ όλους του pick’n’roll, πλήγωσε πάρα πολύ τους πρωταθλητές και η παρουσία του και μόνο, ίσως να είχε αποτρέψει μία από τις δύο ήττες από τον Παναθηναϊκό. Πάρα την ήττα στη Βιτόρια, η επιστροφή του με την Λαμποράλ Κούτσα, βελτίωσε αρκετά την εικόνα της ομάδας του. Αμφιβάλετε ότι αν οι Πειραιώτες είχαν κερδίσει τον “αιώνιο αντίπαλο”, είτε στο Κύπελλο, είτε στο πρωτάθλημα, η πίεση και η γκρίνια θα ήταν σχεδόν μηδενική στο “λιμάνι”, παρ’ ότι η ομάδα θα εξακολουθούσε να είναι ανέτοιμη;

Σταθερή βελτιωση από παιχνίδι σε παιχνίδι...
Η εξαιρετική αμυντική προσπάθεια επί του αδύναμου Αρκαδικού, αποδεικνύει ότι οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, διαθέτουν πείσμα και αθλητικό εγωισμό, πέρα από την αδιαμφισβήτητη ποιότητα, που χρόνο με τον χρόνο - καθώς θα αφομοιώνονται οι ρόλοι και μέσα από τα συνεχόμενα παιχνίδια, η ομάδα θα αποκτήσει ρυθμό - θα αρχίσει να γίνεται ολοένα και πιο εμφανής. Μόνο καλύτερες μέρες, λοιπόν, έρχονται για τον Ολυμπιακό, που έχει ήδη την καλύτερη άμυνα κι επίθεση του πρωταθλήματος, περιμένει τη βελτίωση του Σπανούλη κι έχει και ευνοϊκό πρόγραμμα μέχρι τη ρεβάνς του ΣΕΦ με τον Παναθηναϊκό, για το +5, που αν επιτευχθεί, θα τον καταστήσει φαβορί για την πρωτιά της κανονικής περιόδου. Έτσι όπως είναι ο ΠΑΟΚ φέτος, μόνο με θαύμα θα τον απειλήσει την ερχόμενη Δευτέρα (02/11, 18.00) στην Πυλαία, ενώ τον Δεκέμβριο που θα υποδεχθεί ΑΕΚ και Άρη στο Φάληρο, θα είναι τουλάχιστον ενα επίπεδο πιο πάνω σε σχέση με την τωρινή του εικόνα.
Αρης και ΑΕΚ για μία θέση στην Ευρωλίγκα;
Ο χαρακτήρας που παρουσιάζουν οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη μέσα στο γήπεδο, η πολύ δυνατή έδρα που θυμίζει Αλεξάνδρειο της δεκαετίας του ’80, το βαθύ ρόστερ και οι εμπειρίες που θα αποκομίζουν από εβδομάδα σε εβδομάδα στο Eurocup, αποτελούν παράγοντες που θα λειτουργούν συνεχώς προς όφελος του Άρη. Η “καθαρή” νίκη (84-72) στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, παρά την μέτρια εμφάνιση, είναι δείγμα ομάδας που μαθαίνει να κερδίζει χωρίς να παίζει καλά. Αν περάσει νικηφόρα από όλα τα επαρχιακά ματς του 1ου γύρου και χάσει με προσιτή διαφορά στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ, τότε ο “πάλαι ποτέ αυτοκράτωρ” θα έχει τον πρώτο λόγο για την 3η θέση, που του χρόνου, ίσως να οδηγήσει στην Ευρωλίγκα μέσω wild-card. Οι προϋποθέσεις άλλωστε πληρούνται...
Ο "δικέφαλος του Νότου", ευτύχησε να βρίσκεται στο 3-0 και λόγω πολύ βατού προγράμματος, ίσως να φτάσει και στο 8/8, τώρα που, επέστρεψε ο Κατσίβελης, "έστριψε" λίγο ο πρώτος "πασέρ" της Α1 (μ.ο. 7,3ασ.), Κρις Γουόρεν, που με τα Τρίκαλα ήταν πολύ θετικός (10π. & 14ασ.) και "ανεβάζει στροφές" ο Χέρστον. Με ευχάριστη έκπληξη τον Βόσνιο πρώτο ριμπάουντερ της λίγκας (μ.ο. 10,3ρ.), Μίλαν Μιλόσεβιτς και σταθερή αξία τον 2ο σκόρερ (μ.ο. 18,3π.) Λουκά Μαυροκεφαλίδη, η "Ένωση" μένει να φανεί κατά πόσο θα μπορέσει να διατηρήσει σε σταθερά ανοδική τροχιά την απόδοσή της, έχοντας ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει τη φυσιολογική τη φθορά και την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια στο δυνατό όμιλό της στην Ευρώπη. Όποια από τις δύο "κιτρινόμαυρες" ομάδες, διαχειριστεί καλύτερα την ευρωπαϊκή της συμμετοχή και έχει τις λιγότερες απώλειες με τους ασθενέστερους αντιπάλους, θα εξασφαλίσει και το πάνω χέρι για την μάχη της 3ης θέσης. Για την ώρα, ο Άρης δείχνει λίγο πιο ομοιογενής, αν και οι δυο ομάδες έχουν φτιαχτεί από την αρχή...
Limit up
O Κολοσσός και ο Κόροιβος! Οι Ροδίτες, μετά την επιβλητική νίκη επί του Ρεθύμνου με ΜVP τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, πιστοποίησαν ότι είναι δουλεμένη ομάδα κι έχουν αφομοιώσει την αμυντική φιλοσοφία του προπονητή τους, περνώντας σαν σίφουνας (74-58) από την Πάτρα και το κλειστό της Περιβόλας κι έδειξαν ότι έχουν προοπτική πλέϊ-οφ, ίσως και εξάδας. Καθώς φαίνεται, για δεύτερη σερί αγωνιστική, ο Άρης Λυκογιάννης δεν βασίζεται τυχαία στον 22χρονο σούτινγκ γκαρντ, που "έβγαλε μάτια" (20π., 6ρ., 3ασ.) και κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών και αν συνεχίσει έτσι, οδεύει για το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη... Δύο λεπτομέρειες: Οι δυο τους γνωρίζονται αρκετά χρόνια από την εποχή που ήταν μαζί στον Ίκαρο Καλλιθέας, ενώ η ομάδα των Δωδεκανήσων είναι η μόνη που έχει υπερδιπλάσια αναλογία σε ασίστ (52) και λάθη (23).
Στην ομάδα της Αμαλιάδας, ο Χάρης Μαρκόπουλος δείχνει ότι δουλεύει σκληρά και αποτελεσματικά, όχι μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά και στον τομέα της ψυχολογίας. Για μία επαρχιακή ομάδα που έχασε εντός έδρας στην πρεμιέρα, το να πάει και να κερδίσει δύο σερί εκτός έδρας παιχνίδια και μάλιστα το δεύτερο με περίπατο και με καλό μπάσκετ, αποτελεί τεράστια υπόθεση. Ο 33χρονος προπονητής έχει βρει καλούς Αμερικανούς για την περιφέρεια, έναν σέντερ-"χρυσάφι" (Ντάρελ Χάρις) και με αξιόλογους νέους (Χριστοδούλου, Σλαφτσάκης, Γεωργάκης, Πουλιανίτης) κι έμπειρους Έλληνες (Βασιλόπουλος και Χαριτόπουλος) παίκτες, έχει φτιάξει ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο, που ειδικά κόντρα στην Καβάλα (89-74) έπαιξε κι όμορφο μπάσκετ. Αναμένεται ενδιαφέρον παιχνίδι, το Σάββατο (31/10, 17.00) με την ΑΕΚ, μπροστά σε γεμάτο γήπεδο...

Οι μικρές αποστάσεις
Ίσως είναι πρόωρο και άδικο για την ομάδα της Κηφισιάς (2-1), που έχει έμπειρο τεχνικό επιτελείο, το οποίο δουλεύει σκληρά και αποτελεσματικά, τηρουμένων των δυνατοτήτων του συλλόγου, να συμπεριληφθεί σ' αυτό το γκρουπ, ωστόσο, η "γκέλα" (79-82) από το μαχητικό και νεοφώτιστο Λαύριο, παρά το "double-double" του Μαυροειδή (24π. & 11ρ.), μας έβαλε σε σκέψεις για το κατά πόσο το αρχικό 2/2 είχε λίγο και τη συνδρομή της τύχης.
Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη, είχε αφήσει καλές εντυπώσεις στα δύο πρώτα παιχνίδια, χάνοντας στις λεπτομέρειες από Καβάλα και ΑΕΚ και στο "Ζηρίνειο", όπου έβαλε τα σουτ και είχε και μάλλον... ευγενικό "καλωσόρισμα" από την διαιτησία, πήρε μία νίκη ψυχολογίας, που δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση για τον ανηφορικό δρόμο που ακολουθεί. Credit στο Νίκο Μπάρλο, που στα πατημένα 36 του, ξεκίνησε φουριόζος (μ.ο. 14,0π. & 6,0ρ.) και δείχνει ότι θα είναι παίκτης-κλειδί για τους Λαυριώτες.
Για τα Τρίκαλα, σας είπαμε την προηγούμενη εβδομάδα ότι αν δεν αντικαταστήσουν επάξια τον Ισλανδό point-guard Βίλιαμσον που έφυγε, προϊόντος του χρόνου θα έχουν πρόβλημα, ενώ στο Ρέθυμνο, η κούραση και η υπερφόρτωση (από το Ευρωμπάσκετ) των διεθνών Ολλανδών Κλουφ και Σάφτενααρ, που "τραβούν πολύ κουπί" στο παιχνίδι των κρητικών, βγήκε στο 2ο μέρος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό και γι' αυτό επήλθε η κατάρρευση από το 25ο λεπτό και μετά.     
Limit down
Ο "δικέφαλος του Βορρά" και ο Απόλλων! Με ξεκίνημα 0-3 και πιθανά και 0-4 γιατί στο "κλείσιμο" της 4ης αγωνιστικής, υποδέχεται τον Ολυμπιακό, ο εμφανώς λιγότερο ποιοτικός φέτος ΠΑΟΚ, έχει χάσει σχεδόν... καθαρά και τα τρία πρώτα ματς και με δεδομένο ότι στους επόμενους τέσσερις αγώνες, εκτός των πρωταθλητών, παίζει στο Ρέθυμνο, υποδέχεται τον Κολοσσό και "κατεβαίνει" στο ΟΑΚΑ για τον Παναθηναϊκό, δεν θέλω να ξέρω ποιος θα είναι ο απολογισμός του, πριν φιλοξενήσει τον Αρκαδικό... Ο "μπόμπερ" Κώστας Βασιλειάδης, που ηγείται του πρωταθλήματος στο σκοράρισμα (μ.ο. 19,3π. με 13/26 τριπ.), μοιάζει πολύ μόνος στην επιθετική λειτουργία της ομάδας και με καλύτερο ψηλό τον συμπαθητικό Σέρβο, Νίκολα Μάρκοβιτς (μ.ο. 7,0π. & 5,0ρ.), όσο ηρωικός και να είναι ο Μαργαρίτης (μ.ο. 9,7π.), οι Θεσσαλονικείς δεν θα αργήσουν να "σκάσουν" και λόγω Eurocup. Δεν ξέρω αν υπάρχει η δυνατότητα, αλλά η ανάγκη ενίσχυσής τους μοιάζει επιβεβλημένη.
Όσο για τους Αχαιούς; Με 0/2 εντός έδρας κόντρα σε ομάδες (Κόροιβος και Κολοσσός) που πρέπει να κερδίσει για να εξασφαλίσει την παραμονή της, η ομάδα της Πάτρας (0-3) προβλημάτισε αισθητά με την απόδοσή της και ίσως γι' αυτό ο Δημήτρης Παπαχατζής έγινε ο πρώτος προπονητής του εφετινού πρωταθλήματος που "κατέβηκε από το τρένο" και μάλιστα ανήμερα της ονομαστικής του εορτής. Ο Κώστας Μέξας, που ανέλαβε το δύσκολο (κυρίως λόγω ρόστερ) έργο της σωτηρίας, έχει αφήσει πολύ καλά δείγματα στο πέρασμά του από τον ΚΑΟ Δράμας. Τώρα πάει στην Καβάλα και ακολουθούν "απαγορευτικά" ματς με Παναθηναϊκό εντός και ΑΕΚ εκτός...
Η πιο δύσκολη αποστολή
Έχοντας εισπράξει δύο σερί "40άρες" από Άρη και Ολυμπιακό και με σαφές επιθετικό πρόβλημα αν δεν σκοράρει από την περιφέρεια, η νεοφώτιστη ομάδα της Τρίπολης, δείχνει για την ώρα, ότι ακόμη δεν μπορεί να "κολυμπήσει" με ασφάλεια στα "βαθιά νερά" της Α1 Κατηγορίας και το επόμενο ματς με το Ρέθυμνο εντός έδρας, μοιάζει με τον πρώτο εφετινό "τελικό". Η εικόνα που θα παρουσιάσει και το τελικό αποτέλεσμα, θα δείξουν αν και κατά πόσο ο Αρκαδικός μπορεί να αντέξει την πίεση αυτού του πρωτόγνωρου για τα δεδομένα της "μαραθωνίου" και να παλέψει για τον πολυπόθητο "τερματισμό", ίσον παραμονή, που για την ώρα μοιάζει με μακρινό θαύμα...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο +7 και οι «με τα ψέματα»

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σημειώνει στο blog του στο Gazzetta τις διαφορές που χωρίζουν τον Ολυμπιακό από τους τρεις άλλους μεγάλους που τον ακολουθούν.
ΓΙΑ να καταλαβαίνουμε κάποιες διαφορές…
ADVERTISEMENT
Νο 1
Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-2 με γκολ στο 90’.
ΑΕΚ-Ατρόμητος 1-0 με γκολ στο 82’
Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-2 με το 0-2 από το 63’…
Νο 2
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 3-1
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2 από το 37’…
Νο 3
Ξάνθη-ΑΕΚ 0-0
Ξάνθη-Παναθηναϊκός 0-1 με γκολ στο 83’
Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-3 από το 68’…
Νο 4
ΑΕΚ-ΠΑΣ 3-1 με το τρίτο γκολ στο 87’
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ 3-1 με το τρίτο γκολ στο 93’
Ολυμπιακός-ΠΑΣ 5-1 με 4-0 από το 52’…
Γιατί αυτή την στιγμή-καθότι αύριο μεθαύριο ποτέ κανείς μας δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει-οι άλλες ομάδες πάνε «με τα ψέματα» να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα! Επαναλαμβάνω αυτή την στιγμή, αυτό ισχύει.
Με τον Παναθηναϊκό να υποφέρει σε κάθε αγώνα του και να κερδίζει άνετα μόνο την Καλλονή και το Λεβαδειακό στη Λεωφόρο…
Με την ΑΕΚ να έχει κάνει πραγματικά μόνο ένα καλό παιχνίδι (με τον Ηρακλή) κι εκτός έδρας να έχει μία νίκη, στο 90’…
Με τον ΠΑΟΚ να είναι πότε έτσι (με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό κι Ατρόμητο) και πότε αλλιώς (με Γιάννινα, Ξάνθη, Ηρακλή)…
Και με τον Ολυμπιακό να είναι ήδη στο +7 σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά παιχνίδια του, αφού τότε είχε χάσει στο Περιστέρι, είχε φέρει ισοπαλία στην Τούμπα κι είχε επίσης φέρει ισοπαλία με τον ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη, ενώ τώρα έχει πάρει κι αυτά κι όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια του.
Υπό αυτές τις συνθήκες  μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι ως ένα βαθμό τουλάχιστον, αυτή η βαθμολογική διαφορά του Ολυμπιακού από τους άλλους τρεις μεγάλους, κάποιον ίσως και κάποιους, τους κολακεύει κιόλας!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η καινοτομία του μηδέν!!

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για την απόλυση του Μάρκους Γκίζντολ από τη Χόφενχαϊμ και την επιλογή του Χουμπ Στέφενς.
Η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε ο Μάρκους Γκίζντολ να απολυθεί μετά το 85ο του ματς στον πάγκο της Bundesliga. Όσα είχε και ο Ραφλ Ράνγκνικ. Ο Σίπλοκ κάνει το γύρισμα και ο Λασόγκα «σκοτώνει» τη Χόφενχαϊμ. Ο πρώτος δεν το πανηγυρίζει απέναντι στην πρώην του ομάδα. Ξέρει τι σημαίνει η ασίστ του.
Η κάμερα πιάνει τον πρόεδρο Χοπ στην εξέδρα να έχει πιάσει το κεφάλι του από απόγνωση. Ο τεχνικός του Αμβούργου, Μπρούνο Λαμπαντία, πηγαίνει προς τον Γκίζντολ και του δίνει μία αγκαλιά της παρηγοριάς. Δεν είναι και μυστικό ότι ο συνάδελφός του μετράει ώρες στον πάγκο. Σταυρώνει τα δάχτυλα για καλή τύχη και του το λέει, πριν εκείνος χαθεί στις κατακόμβες του σταδίου.

«Όσα έγιναν αυτή την εβδομάδα σίγουρα δε μου προσέφεραν ασφάλεια», τόνισε στη συνέντευξη τύπου μετά το ματς ο 46χρονος τεχνικός. Στην ερώτηση για το αν υπάρχει ελπίδα ότι μπορεί να αλλάξει την κατάσταση, η απάντησή του ήταν αφοπλιστική: «από τη στιγμή που είμαι ο λάθος άνθρωπος…». Γνώριζε ότι το τέλος ήταν απλά θέμα χρόνου. Ο «σωτήρας» δεν είχε πλέον την εμπιστοσύνη της διοίκησης.
Πριν το ματς ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Μετά τη νέα ήττα ήταν τελειωμένος. Ο πρώτος που πλήρωσε το μάρμαρο ήταν ο CEO Πέτερ Ρέτιγκ, που το Σάββατο (25/10) απολύθηκε και τη θέση του πήρε το Πέτερ Γκέρλιχ, μέχρι πρότινος υπεύθυνος των ακαδημιών. Ο Γκίζντολ ήταν ακόμα στο πόστο του εκείνη την ημέρα και έκανε κανονικά την προπόνηση.
«Η αλλαγή προπονητή δεν είναι πανάκεια», είχε τονίσει πριν το ματς με το Αμβούργο ο αθλητικός διευθυντής Ρόζεν. «Δεν γνωρίζω για κανένα τελεσίγραφο». Φυσικά, η αλήθεια ήταν διαφορετική. Διότι και ο ίδιος διάβασε στις εφημερίδες για τη συνάντηση που είχε ο Χοπ με τρεις παίκτες. Ο ιδιοκτήτης κάλεσε τους Φόλαντ, Σβέγκλερ και Πολάνσκι, ώστε να διαπιστώσει αν έχουν ακόμα εμπιστοσύνη στον προπονητή τους.

«Στηρίζουμε τον προπονητή και είμαι σίγουρος ότι θα ξεπεράσουμε μαζί αυτή την κατάσταση», είπε ο Φόλαντ. «Προπονούμαστε πολύ καλά. Δεν μπορούμε, όμως, να το δείξουμε και στον αγωνιστικό χώρο». Οι φήμες ήθελαν το κλίμα να έχει χαλάσει και τη σχέση του Γκίζντολ με τους παίκτες να είναι κάκιστες. Εκείνοι έκαναν συνεχώς παράπονα για το γεγονός ότι στο τέλος κάθε ματς έμεναν από δυνάμεις και αυτό στοίχισε πολύτιμους βαθμούς. «Δεν είναι καλό να διαβάζεις τέτοια πράγματα. Είναι πολύ σημαντικό η σχέση με την ομάδα να είναι καλή και έχω την εντύπωση ότι είναι πολύ καλή», τόνισε ο Γερμανός τεχνικός.
Τελικά, τον έπεισαν να δώσει στον Γκίζντολ ακόμη μία ευκαιρία, όμως φαίνεται ότι είχε πάρει την απόφασή του. Διότι, οι σχέσεις των δύο ανδρών είχαν διαταραχθεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων την περασμένη άνοιξη για νέο συμβόλαιο, όταν ο Χοπ θεώρησε υπερβολικές τις απαιτήσεις του προπονητή του, ο οποίος τελικά υπέγραψε μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Το γυαλί είχε ραγίσει.
Στα τελευταία 35 ματς η Χόφενχαϊμ κατάφερε να πάρει 33 βαθμούς. Στο 2015 ο μέσος όρος της ήταν στο 0,92. Για μία ομάδα που έχει τα φόντα να κυνηγήσει ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και αυτός είναι ο κρυφός της πόθος, αυτή η επίδοση είναι το ακριβώς αντίθετο. Είναι για ομάδα, που δίνει μάχη για την παραμονή.

Τον Απρίλιο του 2013 ο Γκίζντολ είχε αναδειχθεί σε ήρωα. Είχε σώσει την ομάδα. Είχε πετύχει το ακατόρθωτο. Τουλάχιστον, αυτό εκμεταλλεύτηκε το τμήμα marketing του συλλόγου. Ένας - σχετικά - νέος σε ηλικία τεχνικός, με καινοτόμες και φρέσκες ιδέες. Αυτό ήταν το προφίλ του, όταν έσωσε τη Χόφενχαϊμ και ανέλαβε το πρότζεκτ να την οδηγήσει σε επιτυχίες στην Bundesliga.
Στη συνέχεια κλήθηκε να γίνει το νέο πρόσωπο του συλλόγου. Ένας προπονητής προσγειωμένος, καινοτόμος, μετριοπαθής. Που έπρεπε να αφήσει εκείνο το περίφημο «Hurra-Fußball» (μέσος όρος 4,5 γκολ στα παιχνίδια τους) και να βελτιώσει την άμυνα. Διότι, για κάποιον λόγο η ομάδα έπρεπε να «σοβαρευτεί», αν ήθελε να διεκδικεί μία θέση στην 7άδα.
Κανένας δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι ο δρόμος κάπου χάθηκε. Όχι κυρίως με ευθύνη του Γκίζντολ. Ο Χοπ για ακόμη μία φορά έδειξε ότι η υπομονή δεν είναι μία από τις αρετές του. Πέφτει στα ίδια λάθη, επιστρέφει αυθόρμητα στις παλιές συνήθειες. Από τον Ράνγκνικ μέχρι τον Γκίζντολ είχε αλλάξει 5 προπονητές μέσα σε 2,5 χρόνια. Εκεί που βρήκε μία συνέχεια, αποφάσισε από τον Οκτώβριο ότι η ομάδα δεν μπορεί να σωθεί. Ότι δεν μπορεί να υπάρξει βελτίωση.
Αυτή η κίνηση δείχνει ότι επιστρέφουμε στις ημέρες, όπου δεν υπήρχε ξεκάθαρη στρατηγική. Ή πιο σωστά επιβεβαιώνει ότι ο Γκίζντολ απλά ήταν η εξαίρεση τα τελευταία χρόνια. Το απόγευμα του Σαββάτου υπήρξε συνάντηση του Ρόζεν με ανθρώπους του ΔΣ. «Υπάρχουν άνθρωποι πάνω από εμένα, που βρίσκονται σε συζητήσεις», είχε πει λίγες ώρες νωρίτερα. «Είναι δυνατός χαρακτήρας, πιστός προπονητής, καλός άνθρωπος», τόνισε για τον 46χρονο τεχνικό σε κάτι που έμοιαζε με αποχαιρετιστήριο λόγο. «Το μέλλον μας δεν αλληλοσυνδέεται», ολοκλήρωσε, καθώς μαζί είχαν ξεκινήσει το πρότζεκτ και μαζί ανανέωσαν πριν λίγους μήνες.

Το περασμένο καλοκαίρι υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ. Αλλαγές, που θα απαιτούσαν χρόνο προσαρμογής και, όπως και να το κάνουμε, κατέβαζαν τον πήχη. Τα χρήματα από την πώληση του Φιρμίνο δεν ξοδεύτηκαν, καθώς το όραμα του Χοπ είναι ο σύλλογος να μπορεί να ζει με τις δικές του δυνατότητες. Το θέμα, όμως, είναι ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να τον αφήσει να ζει και με τα δικά του λάθη, όχι με εκείνα του ιδιοκτήτη του…
Ο άνθρωπος που καλείται να αλλάξει τα πράγματα είναι ένας «ειδικός σε καταστάσεις κρίσης», όπως τον χαρακτήρισε η Süddeutsche, ο Χουμπ Στέφενς. Ο έμπειρος τεχνικός κατάφερε να σώσει τη Στουτγκάρδη στις δύο τελευταίες σεζόν. Το έκανε, όμως, αναλαμβάνοντας τον Μάρτιο και όχι τον Οκτώβριο. Διότι, είναι ακόμα πολύ νωρίς για να βρεθεί η Χόφενχαϊμ με την ταμπέλα του υποψήφιου προς υποβιβασμό και να χρειάζεται ριζικές αλλαγές, για να τα καταφέρει.
Οι ιδέες του Στέφενς, πλέον, εφαρμόζονται σε ειδικές συνθήκες και μάλλον μπορούν να κάνουν τη διαφορά για μικρό χρονικό διάστημα. Η απόφαση είναι παράξενη, καθώς υποτίθεται ότι πάνω από όλα στη Χόφενχαϊμ είναι το όραμα. Πλέον, στον πάγκο κάθεται ένας προπονητής του «τώρα» και όχι του «αύριο».
Ο «Feuerwehrmann», όπως έγραψε η Welt, καθώς πλέον βρίσκει δουλειά αντικαθιστώντας απολυμένους, είναι η ένδειξη ότι ο Χόφενχαϊμ αποφάσισε να πουλήσει την ψυχή της στον διάβολο με αντάλλαγμα την παραμονή. Όσο και να υπάρχει η πίστη ότι θα καταφέρει, κάτι τέτοιο πάντα ενέχει κινδύνους. Πάντα έχει τίμημα και το ποιο θα είναι αυτό μένει να το δούμε. Η φιλοσοφία του Στέφενς είναι γνωστή. «Die Null muss stehen», «πρέπει να κρατάμε το μηδέν». Από την αναζήτηση της καινοτομίας, η Χόφενχαϊμ κατέληξε στην καινοτομία του μηδέν…
*Το κείμενο γράφτηκε πριν ο 28χρονος, Γιούλιαν Νάγκλεσμαν, νυν προπονητής της U19, ανακοινωθεί ότι αναλαμβάνει από τη σεζόν 2016-17.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μέτριος ο ΠΑΟΚ, δεν έχει κυβικά πρωταθλητισμού!!

Θα τολμήσω να πω, και το εννοώ αυτό, ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν «ήθελαν» τη νίκη με τον ΠΑΟΚ. Γράφει στον SportDog ο θρυλικός Αποδυτηριάκιας... Οι παίκτες του Παναθηναϊκού...δεν ήθελαν νίκη στην Τούμπα!
Ήταν κάποιες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο που ο ΠΑΟΚ είχε πατήσει τον Παναθηναϊκό. Για ποιο ντέρμπυ μπορούμε να μιλάμε, μάλιστα όταν οι γηπεδούχοι της Τούμπας είναι στο στάδιο του... κτισίματος της ομάδας και για μια χρονιά ακόμα έσπασε τόσο ενωρίς το όνειρο του τίτλου.
Καλός, κακός, μέτριος, ημιμέτριος ο ΠΑΟΚ δεν έχει τα κυβικά να κάνει πρωταθλητισμό. Το μόνο, άλλωστε, που είχε ανάγκη κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν να βουτήξει το τρίποντο. Επειδή ήδη είχε μείνει πίσω στη βαθμολογία.
Πώς αντέδρασε ο Παναθηναϊκός στην κυριαρχία του ΠΑΟΚ και στα γκολ του; Ολοφάνερα όχι σαν ομάδα κορυφής. Όχι σαν ομάδα με απαιτήσεις να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό, να διατηρήσει τη διαφορά του... Πανιωνίου. Τους τρεις βαθμούς της ήττας από τον Πανιώνιο.
Αυτό χώριζε μέχρι το ντέρμπυ της Τούμπας Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, η ήττα του δευτέρου στη Νέα Σμύρνη. Θα τολμήσω να πω, και το εννοώ αυτό, ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν «ήθελαν» τη νίκη με τον ΠΑΟΚ. Όχι συνειδητά, βέβαια.
Προσπαθώ να δώσω μια εξήγηση της παθητικής «αποδοχής» του 3-0 στον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες του οποίου «ξύπνησαν» στο δεύτερο ημίχρονο, μετά το 3-0. Γιατί;
Υπάρχουν κάποια πράγματα που βγαίνουν στο γήπεδο και επηρεάζουν την απόδοση των ποδοσφαιριστών, χωρίς εντολές, χωρίς συμφωνίες, χωρίς προσυνεννόηση. Υποπτεύομαι, λοιπόν, ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού... «απέφευγαν» να κτυπήσουν στα ίσα το ματς διότι αν κέρδιζαν ήταν υποχρεωμένοι στη συνέχεια να σηκώσουν τις ευθύνες του πρωταθλητισμού!
Δυστυχώς για το πρωτάθλημα θα παιχθεί σε επίπεδο τίτλου μονάχα από τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι σε θέση να πάρει μέρος στο κυνήγι της βαθμολογίας τον πρωταθλητή. Αν, λοιπόν, οι παίκτες του Παναθηναϊκού κέρδιζαν τον ΠΑΟΚ θα... κέρδιζαν μαζύ και ένα βάρος ασήκωτο γι' αυτούς. Του πρωταθλητισμού το βάρος. Και δικαιολογημένα θα ντοπάριζαν τις ελπίδες των οπαδών του Παναθηναϊκού.

Ξεσκεπάστηκε στον Παναθηναϊκό ο Αναστασίου, ο προπονητής τρομοκράτης, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Έχω εξασφαλίσει την έγκυρη πληροφορία ότι ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Αναστασίου, σε περίπτωση που θα χάσει η ομάδα του και το ντέρμπυ με την ΑΕΚ, θα κάνει το ίδιο. Όπως έκανε και στην ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ανέλαβε την... ευθύνη.
Φοβερό, ε! Τρακάρεις κάποιον με το αυτοκίνητο, τον στέλνεις στο νοσοκομείο, και το αμάξι του για ένα μήνα στο συνεργείο, και λες Εγώ φταίω. Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη. Χωρίς, όμως, να πληρώσεις τη ζημιά. Χωρίς να αποζημιώσεις τον άλλον.
Σκότωνε η 17 Νοέμβρη, όπως ο ΕΛΑ, η κάθε τρομοκρατική οργάνωση, κι έλεγε μ' ένα κωλόχαρτο στο κάδο απορριμάτων μπροστά στην «Ελευθεροτυπία» «Εμείς το κάναμε, εμείς... αναλαμβάνουμε την ευθύνη». H απάτη.
Αναλαμβάνω την ευθύνη δεν σημαίνει ότι «χρεώνομαι» σαν οργάνωση το έγκλημα, που για τους τρομοκράτες είναι ρεκλάμα. Αναλαμβάνω την ευθύνη σημαίνει ότι Εγώ το έκανα, εμείς το κάναμε, θέλουμε να δικαστούμε και στη δίκη μας θα αναπτύξουμε τους λόγους γιατί σαν επαναστάτες το ρίξαμε στην ένοπλη βία.
Δεν είναι ανάληψη ευθύνης όταν κρατάς σε ανωνυμία την παρανομία σου. Ο Γιάννης Αναστασίου, όμως, σαν πρώην μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς αφού πήρε μεταγραφή τρομοκράτη από τους Άγγελους τη Κολάσεως, έτσι έχει μάθει. Έχασε περίπατο ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα και είπε Εγώ φταίω.
Καθάρισε ο Παναθηναϊκός μ' αυτήν την συμπεριφορά τρομοκράτη. Όπως δεν θα έχει πρόβλημα ο Παναθηναϊκός αν χάσει και από την ΑΕΚ. Αρκεί, βέβαια, ο προπονητής να αναλάβει πάλι την ευθύνη.



*Πηγή: sportdog.gr*

Επίθεση της Forthnet στην ΕΠΟ για τα τηλεοπτικά του κυπέλλου!!

Με νέα ανακοίνωση της η Forthnet κατηγορεί την ΕΠΟ για περιφρόνηση των αποφάσεων της Ελληνικής δικαιοσύνης. "Λειτουργεί υπό το καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας" τονίζει χαρακτηριστικά.

Επίθεση της Forthnet στην ΕΠΟ για τα τηλεοπτικά του κυπέλλου
Με αφορμή τα σημερινά γεγονότα σε σχέση με τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας, η Forthnet ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Η ΕΠΟ, για άλλη μία φορά απέδειξε ότι λειτουργεί υπό το καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, επιτρέποντας την τηλεοπτική μετάδοση του Κυπέλλου Ελλάδας, παρά τις τρεις, εις βάρος της, δικαστικές αποφάσεις. Παρά τη ρητή εντολή του Δικαστηρίου των ασφαλιστικών μέτρων, η ΕΠΟ συνεχίζει να αγνοεί και να περιφρονεί τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης, λειτουργώντας κατά το δοκούν, παρά το Νόμο και τους στοιχειώδεις κανόνες του Δικαίου και της ηθικής.

Η εταιρεία μας, με χθεσινή επιστολή της προς την ΕΠΟ, δήλωνε σαφώς την πλήρη τεχνική και επιχειρησιακή ετοιμότητα για την πραγματοποίηση μεταδόσεων από όλα τα γήπεδα διεξαγωγής των αγώνων, καθώς και την πρόθεσή της να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε νόμιμη πλειοδοτική διαδικασία για την ανάθεση των σχετικών δικαιωμάτων.

Αντ’ αυτού, η ΕΠΟ εν κρυπτώ και χωρίς καμία επίσημη ανακοίνωση ή άλλη ενημέρωση, λειτουργώντας ως κράτος εν κράτει, «επέτρεψε» τη σημερινή τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδας, υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα και λειτουργώντας σε καθεστώς πλήρους ασυδοσίας. H εταιρεία μας προβαίνει στην κατάθεση μήνυσης κατά όλων αυτών των προσώπων που έχουν συμπράξει στην κατάφωρη παραβίαση του Νόμου και των αποφάσεων των Ελληνικών Δικαστηρίων, και θα ασκήσει και κάθε άλλο νόμιμο μέσο για τη διαφύλαξη των συμφερόντων της.

Χαμός στην Καρδίτσα! Αιμόφυρτος στο έδαφος παίκτης της Αναγέννησης!! (pics)

Ο Κόντος της Αναγέννησης Καρδίστας, προσπαθώντας να σταματήσει τη διένεξη ανάμεσα σε συμπαίκτη του και αντίπαλο, χτύπησε δυνατά στο κεφάλι και έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος. Σοκαριστικές φωτογραφίες.

Χαμός στην Καρδίτσα! Αιμόφυρτος στο έδαφος παίκτης της Αναγέννησης  (pics)
Χαμός έγινε μετά το φινάλε του ματς της Αναγέννησης με τον Αχαρναϊκό για το Κύπελλο.

Ο Στέργιος Δημόπουλος πιάστηκε στα χέρια με αντίπαλο ποδοσφαιριστή, με τον Γιώργο Κοντό να εμπλέκεται στον τσακωμό για να τους χωρίσει.

Στην προσπάθειά του χτύπησε δυνατά το κεφάλι του σε σίδερο που βρισκόταν εκεί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, πέφτοντας αιμόρφυρτος στο γήπεδο. Αμέσως, διακομίσθηκε σε κοντινό νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έγιναν ράμματα.

Οι σοκαριστικές σκηνές δεν σταματούν εδώ, αφού στις εξέδρες των επισήμων καθόταν η μητέρα του ποδοσφαιριστή. Βλέποντας τον γιο της αιμόφυρτο στο έδαφος το σοκ ήταν μεγάλο, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει, όμως συνήλθε μόλις της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εκκενώθηκε το Άνφιλντ για λόγους ασφαλείας!! (pics)

Έντονη αναστάτωση προκάλεσε η εκκένωση του Άνφιλντ, που διέταξε η αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ, καθώς αγνοούνται δύο άνθρωποι που έκαναν τουρ στο γήπεδο.

Εκκενώθηκε το Άνφιλντ για λόγους ασφαλείας (pics)
Δύο άνθρωποι που ακολουθούσαν την ξενάγηση στο Άνφιλντ εξαφανίστηκαν, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η άμεση εκκένωση του γηπέδου και των γύρω χώρων.

Όπως επιβεβαίωσε η Λίβερπουλ, δύο άνθρωποι εξαφανίστηκαν στις 3.30 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας), με την αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ να στέλνει ειδικούς άνδρες ασφαλείας στο γήπεδο στις 5.05.

Εκπρόσωπος της Λίβερπουλ ανέφερε: «Συμβαίνει ένα περιστατικό στο Άνφινλντ και σαν προληπτικό μέτρο οι εγκαταστάσεις εκκενώθηκαν. Προτεραιότητα είναι να διαβεβαιώσουμε την ασφάλεια όλων στο γήπεδο. Οι υπηρεσίας ασφαλείας γνωρίζουν το περιστατικό».

Το περίεργο περιστατικό έχει προκαλέσει αναστάτωση, αφού έχουν αναβληθεί προγραμματισμένες ξεναγήσεις στο γήπεδο, ενώ δεν επιτρέπεται η είσοδος ούτε σ’ αυτούς που πήγαν στο γήπεδο για να αγοράσουν εισιτήρια για το ματς του Λιγκ Καπ με την Μπόρνμουθ.














*Πηγή: sport-fm.gr*

Νταμπίζας: «Καμία συζήτηση με Ηρακλή»

Με δήλωσή του ο Νίκος Νταμπίζας διαψεύδει σενάρια που τον ήθελαν να βρίσκεται σε συζητήσεις για την ανάληψη της θέσης του τεχνικού διευθυντή του Ηρακλή.

Νταμπίζας: «Καμία συζήτηση με Ηρακλή»
Το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σενάρια που θέλουν τον Νίκο Νταμπίζα να είναι υποψήφιος για τη θέση του τεχνικού διευθυντή του Ηρακλή.

Μετά την απομάκρυνσή του από τον Παναθηναϊκό δεν έχει εργαστεί κάπου αλλού, ωστόσο με δήλωσή του στην ιστοσελίδα «Iraklis1908.gr» ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα και απλά έτυχε να παρακολουθήσει κάποιες φορές αγωνιζόμενο τον «Γηραιό».

«Δεν υπάρχει καμία επαφή και καμία συζήτηση με τους ανθρώπους του Ηρακλή. Έχω παρακολουθήσει ορισμένες φορές την ομάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Ο Ηρακλής μπορεί να βρίσκεται σε χαμηλές θέσεις αλλά έχει καλή ομάδα και θα δείξει περισσότερα στο μέλλον. Ωστόσο δεν υπάρχει τίποτα και δεν έγινε καμία κρούση και επαφή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Νταμπίζας. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Κόλλησε» η Κέρκυρα!!

Την πρώτη ήττα της Κέρκυρας στη Football league από τα Τρίκαλα την περασμένη Παρασκευή ακολούθησε η «γκέλα» στην πρεμιέρα των ομίλων του Κυπέλλου, αφού παραχώρησε 1-1 στην Παναχαϊκή.

«Κόλλησε» η Κέρκυρα
Η Κέρκυρα παραχώρησε 1-1 στην Παναχαϊκή στο ΕΑΚ του νησιού των Φαιάκων, στην πρεμιέρα του ομίλου της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, στον οποίο συμμετέχει και ο Παναθηναϊκός, και έδειξε πως δε βρίσκεται στην ιδανική αγωνιστική κατάσταση, μετά την ήττα της περασμένης Παρασκευής στα Τρίκαλα για την τέταρτη αγωνιστική της Football League, έχοντας ξεκινήσει «φουριόζα» στο πρωτάθλημα με «3 στα 3».

Τα ματς ήταν μέτριο και δε διεκδικεί επ’ ουδενί «δάφνες» ποιότητας, με τις δυο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν της κατάλληλες προϋποθέσεις για να απειλήσουν τους αντίπαλους τερματοφύλακες.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 28’, όταν ο Κόντος έβγαλε τη σέντρα, ο Φάμπιο έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Ασίγκμπα και κατέληξε στα δίχτυα του Στρέζου.

Οι Πατρινοί ισοφάρισαν με πέναλτι στο 63΄, όταν ο Βλάχος ανέτρεψε τον Σιατραβάνη και ο Πέδρο ευστόχησε.


Κέρκυρα (Διγκόζης): Αραμπατζής, Βενέτης, Κρητικός, Λέντριτς (46? Γεωργακόπουλος), Ζορμπάς (82? Κωτάτης), Γκόμεζ, Κόντος (57? Βλάχος), Όμο, Μακρίδης, Ντατίδης, Φάμπιο

Παναχαϊκή (Σπανός): Στρέζος, Παπανικολάου, Ασίγκμπα, Κάργας, Στεργίδης (87? Λαμπρόπουλος), Πέδρο, Σιατραβάνης, Ντελέκος, Χατζής, Χαρτσιάς, Τζίλας *Πηγή: sport-fm.gr*

Νίκησε και την ταλαιπωρία στην Καρδίτσα!!

Ταλαιπωρήθηκε μετά το ματς στα Χανιά, όμως ο Αχαρναϊκός έφυγε με το διπλό απ’ την Καρδίτσα, επικρατώντας 1-0 της Αναγέννησης στο ματς που άνοιξε την αυλαία του πρώτου ομίλου του Κυπέλλου.

Νίκησε και την ταλαιπωρία στην Καρδίτσα
Το απαγορευτικό που του στέρησε μια μέρα προετοιμασίας, μετά το ματς με τον Κισσαμικό δεν πτόησε τον Αχαρναϊκό. Η ομάδα του Σίνισα Γκόγκιτς πήρε το διπλό στην Καρδίτσα επικρατώντας 1-0 της Αναγέννησης και ξεκίνησε ιδανικά της υποχρεώσεις της στον πρώτο όμιλο του Κυπέλλου.

Το γκολ του Ιωαννίδη, με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 77’ «καθάρισε» το παιχνίδι, που ξεκίνησε με πολύ κακό ρυθμό και χωρίς ιδιαίτερες ευκαιρίες. Πρώτη καλή φάση του ματς –μετά από χλιαρές προσπάθειες του Αχαρναϊκού- έγινε στο 40’, με σου του Σκαθαρούδη που πέρασε λίγο έξω απ’ ταδοκάρια.

Με το καλημέρα του δεύτερου ημιχρόνου ο Αχαρναϊκός έδειξε απειλητικός, με τον Αθανασίου να δοκιμάζει να «κρεμάσει» τον Κουτσόπουλο, όμως ο Ρούσσης έδωξε πάνω στην γραμμή. Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν και για τις δύο ομάδες, με μεγαλύτερη αυτή που προέκυψε από… λάθος, όταν ο Χριστοφιλέας προσπάθησε να διώξει την μπάλα με κεφαλιά, όμως αυτή πήρε παράξενη τροχιά και σταμάτησε στο δοκάρι.

Τελικά στο 77’ ο Αχαρναϊκός κατάφερε να πληγώσει την εστία των γηπεδούχων, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ιωαννίδη απ’ το ημικύκλιο.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Κουτσόπουλος, Αργυρίου, Γκόλιας, Δημόπουλος, Ρούσσης, Καραχάλιος, Υφαντής, Μοσχάκης (74’ Κοντός), Σκαθαρούδης, Πιτταράς (63’ Μαυρίας), Τσίτας (63’ Τσούκαλος).

Αχαρναϊκός (Σίνισα Γκόγκιτς): Μπαμπανιώτης, Μωυσιάδης, Ταμπάκης, Αθανασίου (81’Μαρούδας), Καλογερόπουλος (75’ Σιάνης), Ομπράντοβιτς, Φιγκέιρα (61’ Μάρης), Ιωαννίδης, Μουστάκης, Χριστοφιλέας, Κωστόπουλος.

Αναλυτικά ο 1ος όμιλος:
Τρίτη (27/10)
Αναγέννηση Καρδίτσας- Αχαρναϊκός 0-1
(77' Ιωαννίδης)

Πέμπτη (29/10)
ΠΑΣ Γιάννινα-Ηρακλής (19:30)

Η επόμενη (2η) αγωνιστική:
Αχαρναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα
Ηρακλής-Αναγέννηση Καρδίτσας *Πηγή: sport-fm.gr*

«Παράγοντας του Παναθηναϊκού επηρέασε τον Πούλιο υπέρ του Μαρινάκη»


Καταγγελία-βόμβα έκανε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Αχιλλέας Μπέος. Ο δήμαρχος Βόλου υποστήριξε ότι «ενεργός και ισχυρός παράγοντας της οικογένειας του ΠΑΟ» μεσολάβησε υπέρ του Β. Μαρινάκη στον δικαστή Πούλιο!

«Παράγοντας του Παναθηναϊκού επηρέασε τον Πούλιο υπέρ του Μαρινάκη»
Μια καταγγελία που αν μη τι άλλο θα προκαλέσει συζητήσεις έκανε στον «αέρα» του ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Αχιλλέας Μπέος.

Μιλώντας στον Κυριάκο Θωμαΐδη και την εκπομπή «Έφεση της Τρίτης», ο δήμαρχος Βόλου ισχυρίστηκε ότι ενεργός και ισχυρός παράγοντας της οικογένειας του Παναθηναϊκού επηρέασε τον Εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Πούλιο, ώστε να εισηγηθεί την απαλλαγή του Βαγγέλη Μαρινάκη από την υπόθεση «Koriopolis».

Αναφερόμενος, δε, στη δική του υπόθεση, ο Μπέος επανέλαβε ότι οι αιτήσεις απομαγνητοφώνησης που έχει κάνει απορρίφθηκαν, ισχυριζόμενος ότι αυτό συνέβη επειδή στελέχη της ΕΥΠ έχουν χρηματιστεί για να εξαφανίσουν συνομιλίες «στις οποίες εμπλέκονται δικαστές, παράγοντες, πολιτικοί και δημοσιογράφοι».



Αναλυτικά όσα είπε ο Μπέος

Για την παραπομπή του σε δίκη στην υπόθεση «Koriopolis»: «Είπατε ότι κατηγορούμαι για τέσσερα κακουργήματα. Για 82 έπρεπε να με κατηγορούν. Με όλο το σεβασμό στην κα Θάνου και με τα λίγα νομικά που έμαθα μετά την περιπέτεια μου, δεν είναι αρμόδια να καλέσει αυτόν τον κύριο. Υπεύθυνη είναι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ο αρμόδιος ελεγκτής. Δεν ξέρω αν έχουν θορυβηθεί τόσο πολύ και θέλουν να υπερβούν τη προβλεπόμενη διαδικασία ή το κάνουν για τα μάτια του κόσμου.

Βίωσα μια αδικία όσο κανένας άλλος. Τα στοιχεία γι’ αυτές τις έρευνες που βγάζετε τώρα, απορώ γιατί δεν τα φέρατε πριν 15-20 μέρες. Τώρα σας τα έδωσαν; Αν τα είχατε και δεν τα βγάλατε, είχατε συμμετοχή σε αυτό το μπάχαλο. Θα είχαμε ένα όπλο ως κατηγορούμενοι να παλέψουμε αυτή την διαπλοκή, την αλητεία, αυτό το «έγκλημα». Έχετε εργαστήριο που αναλύει την κάθε κασέτα αν είναι νόμιμη ή παράνομη;

Θα πρέπει να μάθει ο κόσμος πέντε πράγματα. Ξέρετε πόσες αιτήσεις απομαγνητοφώνησης έχω κάνει; Πάνω από επτά. Καμία δεν ελήφθη υπόψη. Ζητούσα την πλήρη απομαγνητοφώνηση για να μάθει η δικαιοσύνη και να φανούν οι ένοχοι. Υπάρχουν δικαστές, παράγοντες, δημοσιογράφοι, πολιτικοί στις κασέτες. Προφανώς δεν θέλουν να μαθευτεί η αλήθεια. Από τα 300 CD, τα 87 απομαγνητοφωνήθηκαν. Στελέχη της ΕΥΠ, έχουν χρηματιστεί κι έχουν εξαφανιστεί κάποια από αυτά τα CD για να καλυφθούν σημαίνοντα πρόσωπα.

Εξέφρασε μια βούληση ο κόσμος του Βόλου. Ηθικά έχω δικαιωθεί. Δεν περιμένω τους Πούλιους και τους Τζιμπλάκηδες. Πρόσφατα σε ένα δικαστήριο ένιωσα πως ήμουν στη χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν. Όταν ζήτησα να διακόψουν είπαν ότι έχουν έτοιμη την απόφαση. Από πού, από το σπίτι; Πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχουν δικαστές με ήθος, ακεραιότητα. Πρέπει να αποδείξουν ότι υπάρχουν. Δεν μπορούν να σιωπούν σε αυτά τα εγκλήματα».


Για τον παράγοντα που, κατά τους ισχυρισμούς του, μεσολάβησε στον δικαστή Πούλιο ώστε να απαλλαχθεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης: «Πριν 1,5 χρόνο είχα κάνει αίτηση εξαίρεσης του κου Πούλιου. Κι αυτό διότι είναι κάτοχος διαρκείας του Παναθηναϊκού. Ο άνθρωπος που επηρέασε τον κ. Πούλιο για λογαριασμό του κ. Μαρινάκη είναι μέλος της οικογένειας του Παναθηναϊκού. Εγώ δίνω αυτή την πληροφορία και ας το ψάξει η δικαιοσύνη. Οι καταγγελίες μου μέχρι τώρα έχουν δικαιωθεί 100%. Το αν το ξέρω το πρόσωπο ή όχι θα το κρατήσω για τον εαυτό μου. Αν θέλει η δικαιοσύνη, θα το μάθει. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να λάμψει η αλήθεια.

Είναι παράγοντας ισχυρός, αν ψάξετε λίγο θα καταλάβετε ποιος είναι. Είναι ισχυρό στέλεχος της οικογένειας του Παναθηναϊκού αυτός που τους έφερε σε επαφή. Είναι ενεργός σήμερα που μιλάμε. Δεν μιλάμε για σύμβουλο, αντιπρόεδρο ή μαριονέτα. Μιλάμε για στέλεχος. Παράγοντας δεν σημαίνει ότι είναι του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ ή του πόλο… Είναι ενεργός παράγοντας. Ποιος παράγοντας μπορεί να έχει επαφές και να επηρεάσει δικαστές; Ο Κωνσταντίνου ή ο Σιωπήλης…;

Αν κληθώ από την εισαγγελία και μου δώσει εγγυήσεις ότι αυτή η υπόθεση θα πάει μέχρι τέλους, τότε πολύ ευχαρίστως να συμβάλλω να ξεκαθαρίσει αυτή η κατάσταση. Όχι όμως να κριθούν τα στοιχεία από Πούλιους και Τζιμπλάκηδες, τότε δεν θα πάω καν»
.

Για τις αιτήσεις που έχει καταθέσει: «Έχει γίνει αίτηση πραγματογνωμοσύνης. Δεν κινήθηκε ποτέ αυτή η διαδικασία. Πρόσφατα έκανα μια καινούργια αίτηση. Είναι ένοχος ο κ. Πούλιος γιατί σε πρόσφατη αίτησή μου πριν από 6-7 μέρες ζήτησε την αυτοεξαίρεσή του λόγω αυτού του θορύβου. Τι σημαίνει αυτό; Μου είπαν να μη μιλάω. Κάποια στιγμή θα με ακούσουν. Βίωσα μια μεγάλη αδικία. Κύριε Πούλιο, εσείς που κάνατε πρόταση ότι στήναμε τα παιχνίδια για τον Ολυμπιακό και να κονομάει τα 25 εκατ. ο Μαρινάκης, γιατί δεν ζητήσατε τότε την εξαίρεσή σας και το κάνατε τώρα;

Η αίτηση απομαγνητοφώνησης γίνεται στον αρμόδιο εισαγγελέα και το μεταβιβάζει στο αρμόδιο συμβούλιο. Έχουν απορριφθεί όλες. Έχω πει ότι λείπουν πάνω από 50 CD. Δεν ενδιαφέρει την δικαιοσύνη αν λείπουν, αν σκοπίμως αφαιρέθηκαν. Οι άνθρωποι της ΕΥΠ δεν είναι τίποτα ιεραπόστολοι, κατάσκοποι είναι. Μπορούν να κάνουν τα πάντα, πράγματα που υπάρχουν στη σφαίρα της φαντασίας μας, αυτή είναι η δουλειά τους. Αν χρηματίστηκαν όμως ή αν χάθηκαν τα CD στη διαδρομή πρέπει να το ψάξουν. Πώς να το κάνουν, όμως, όταν σε αυτά υπάρχουν δικαστές, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, πολιτικοί; Όλοι μια οικογένεια είσαστε. Δεν θα κάνω τη δουλειά της δικαιοσύνης»
.

Για την κατάληξη που κατά τη γνώμη του θα έχει η υπόθεση: «Είμαι πεπεισμένος -επειδή έχω επισκεφθεί την κα Κοτζαμάνη όταν δεν ήμουν ακόμα δήμαρχος- ότι είναι ένας αδέκαστος άνθρωπος. Δεν τίθεται θέμα. Αν θα με διαψεύσει δεν το ξέρω. Οφείλει η ηγεσία της δικαιοσύνης να κάνει παρέμβαση. Πρέπει η κα Κοτζαμάνη, όπως και η κα Θάνου, να πάρουν θέση σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, μετά και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Είναι δυνατόν αυτό το βούλευμα να προχωρήσει στην κοινή γνώμη; Πρέπει να γυρίσει πίσω, να εξεταστούν πραγματικοί μάρτυρες και να το κρίνουν πραγματικοί δικαστές. Δεν γίνεται αυτοί οι άνθρωποι να στέλνουν στο δικαστήριο άλλους ανθρώπους με στοιχεία που γελάει ο κόσμος».

Για το αν είναι θεμιτό ένας επιχειρηματίας να μεσολαβεί σε δικαστή για λογαριασμού κάποιου κατηγορούμενου: «Δεν είναι ο επιχειρηματίας το θέμα, αυτός θα κοιτάξει το πώς θα αθωωθεί. Το θέμα είναι ο δικαστής. Όταν υπάρχει μια συναλλαγή μεταξύ δικαστή και επιχειρηματία ευθύνεται αυτός ο άνθρωπος και όχι ο δικαστής ακόμα και για το ότι έρχεται σε επαφή; Ο Υπουργός της Δικαιοσύνης πρέπει να πάει σπίτι του και ο επιχειρηματίας να φάει ένα πρόστιμο. Εγώ είμαι παθών. Κρίθηκα από δυο επίορκους δικαστές, τον κο Πούλιο και τον κο Τζιμπλάκη που αθώωσαν κάποιους κι εμένα με έστειλαν στο δικαστήριο.

Εγώ έχω αθωωθεί από τη συνείδηση του κόσμου, που είναι αλάνθαστος κριτής. Ας ελπίσουμε ότι η ηγεσία της δικαιοσύνης θα είναι αδέκαστη. Οφείλουν σήμερα να το αποδείξουν ότι στις δύσκολες αυτές στιγμές ότι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Οδηγούμαι σε δίκη χωρίς αποδείξεις και χωρίς μάρτυρες. Έχω κάνει αίτηση να κληθούν ποδοσφαιριστές, διαιτητές, τίποτα. Δεν εισακούστηκα ποτέ. Δεν γίνεται να στηθεί ένας αγώνας χωρίς ποδοσφαιριστές. Το είπε η δικαστής, το κατάλαβε μέχρι κι εκείνη που είναι γυναίκα.

Δεν κατέθεσαν τίποτα ενοχοποιητικό για μένα. Εσείς κληθήκατε ως μάρτυρας. Ό,τι ξέρατε το είπατε. Από αυτά που είπατε ή ακούσατε βρήκατε κάτι ενοχοποιητικό; Το είπε και ο Δαλούκας. Ότι δεν αισθάνεται δικαιωμένος, αλλά ότι αισθάνεται μια αδικία απέναντι στον Μπέο. Άρα ελήφθη υπόψη μόνο η προανάκριση. Αν είναι έτσι, να μην κάνουμε δικαστήριο, να κάνουμε μόνο προανάκριση.

Θα οδηγηθώ στο Εφετείο και δεν ξέρω αν θα πάω με δικηγόρο. Αν σε αντιμετωπίζει με προκατάληψη δεν έχει σημασία, γιατί να πληρώνουμε και παράβολα; Οι αμφιβολίες είναι σε όλο τον κόσμο υπέρ του κατηγορουμένου. Σε αυτή τη δίκη υπήρχαν πολλές. Θα μπορούσα να κριθώ αθώος βάσει αμφιβολιών. Θα πρέπει να ξέρουν όμως ότι και οι κρίνοντες κρίνονται»
.

Για τον Αλέξη Κούγια: «Αλήθεια, τι έγινε αυτός που έλεγε ότι τον εκβίαζαν, τον απειλούσαν για την εγκληματική οργάνωση; Αυτός ο τίμιος άνθρωπος θα κάτσει στο εδώλιο»;

Για τις ενέργειες που κάνει και το αν θα μείνει δήμαρχος: «Δεν γίνεται, θα πετύχω κάποιον δικαστή με ήθος και ακεραιότητα να με δικάσει. Ψάχνω να πάω σε ένα δικαστήριο που να είναι τελείως αδέκαστο. Δεν έχουμε ολοκληρώσει τις νομικές μας προσπάθειες πάνω σε αυτό το έκτρωμα του βουλεύματος. Ο Αχιλλέας Μπέος θα μείνει δήμαρχος μέχρι το 2019 γιατί έτσι αποφάσισε ο κόσμος. Βέβαια σεβόμαστε τον νόμο και αν χρειαστεί, θα αντικατασταθώ».

«Φρεσκάρει» τον Παναθηναϊκό ο Αναστασίου!!

«Λίφτινγκ» από τον Γιάννη Αναστασίου στο ματς Κυπέλλου απέναντι στον Λεβαδειακό. Εκτός από τους τραυματίες, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού άφησε εκτός αποστολής αρκετούς παίκτες για λόγους τακτικής.

«Φρεσκάρει» τον Παναθηναϊκό ο Αναστασίου

Συγκεκριμένα, εκτός από τους τραυματίες Τελάντερ – Σάντσεθ (έκαναν ατομικό και θεραπεία), Εσιέν και Κότσαρη (ατομικό), ο τεχνικός των «πράσινων» άφησε εκτός για λόγους τακτικής τους: Μπούρμπο, Δώνη, Ζέκα, Καρέλη, Αμπέντ, Νάνο και Ατζαγκούν.

Έτσι, η αποστολή για το ματς κόντρα στους Βοιωτούς απαρτίζεται από τους: Κοτσόλη, Στιλ, Γιαννακόπουλο, Ταυλαρίδη, Χουχούμη, Τριανταφυλλόπουλο, Βέμερ, Κουτρουμπή, Μαρινάκη, Λαγό, Νίνη, Πράνιτς, Λουντ, Πέτριτς, Κλωναρίδη, Μπεργκ, Καλτσά, Αγγελόπουλο Β., Αγγελόπουλο Γ. και Λάμπρου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μπαγκάτσκις: «Δεν σημαίνει κάτι που δεν έχει νίκη η ΑΕΚ»

Κάθε άλλο παρά εύκολο θεωρεί το παιχνίδι της Νίζνι με την ΑΕΚ ο Άιναρς Μπαγκάτσκις, με τον προπονητή της ομάδας του Νόβγκοροντ να θεωρεί αρκετά υπολογίσιμη την «Ένωση».

Μπαγκάτσκις: «Δεν σημαίνει κάτι που δεν έχει νίκη η ΑΕΚ»
Η Νίζνι θα πρέπει να ξεχάσει το συντομότερο δυνατό τη μεγάλη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τη VTB League, ενόψει του ματς με την ΑΕΚ, σύμφωνα με όσα είπε ο Άιναρς Μπαγκάτσκις. Ο κόουτς της ομάδας του Νόβγκοροντ τονίζει πως δεν σημαίνει τίποτα το γεγονός πως η «Ένωση» δεν έχει ακόμη νίκη στη διοργάνωση, περιμένοντάς την πολύ δυνατή στο ΟΑΚΑ.

«Η ΑΕΚ δεν έχει πάρει ακόμη νίκη στο φετινό Eurocup, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Στην έδρα τους θα είναι πολύ δυνατοί και οι παίκτες τους θα δώσουν τα πάντα μπροστά στους φιλάθλους τους. Θα πρέπει να ξεχάσουμε τη νίκη μας επί της ΤΣΣΚΑ και να ετοιμαστούμε σωματικά και ψυχολογικά, ώστε να παίξουμε πιο επιθετικά», δήλωσε ο Άιναρς Μπαγκάτσκις.

Από την πλευρά του, ο Ιβάν Στρέμπκοφ, είπε: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, σε δύσκολο περιβάλλον, καθώς οι Έλληνες οπαδοί είναι γνωστοί σε όλον τον κόσμο. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα επιθετικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες».

Έρχεται να αναλάβει την ΑΕΚ ο Πογιέτ!!

Θέμα χρόνου -για την ακρίβεια ωρών- μοιάζει η συμφωνία του Γκουστάβο Πογιέτ με την ΑΕΚ. Έχοντας προχωρήσει τις επαφές του με την «Ένωση», ο Ουρουγουανός τεχνικός έρχεται την Τετάρτη στην Αθήνα.

Έρχεται να αναλάβει την ΑΕΚ ο Πογιέτ!
Πιο κοντά από ποτέ στην ΑΕΚ βρίσκεται πλέον ο Γκουστάβο Πογιέτ.

Μετά τις επαφές που είχε ο Ουρουγουανός με την «Ένωση» (οι οποίες κορυφώθηκαν στο ραντεβού που είχε μαζί του ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς) κι αφότου η περίπτωσή του εγκρίθηκε από τη διοίκηση, το θέμα μπήκε στο τελικό στάδιο.

Με τις δυο πλευρές λοιπόν να έχουν φτάσει πολύ κοντά και τον Πογιέτ να είναι πλήρως ενημερωμένος για την κατάσταση, την ιστορία και τους στόχους του συλλόγου, η Τετάρτη αναμένεται να είναι η μέρα που η υπόθεση θα κλείσει οριστικά.

Κι αυτό διότι «κλείδωσε» οριστικά ότι ο πρώην τεχνικός της Σάντερλαντ θα ταξιδέψει αύριο το μεσημέρι στην Ελλάδα, προκειμένου να κάνει τις τελικές συζητήσεις με την ΑΕΚ κι εφόσον δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, να σφραγίσει τη συμφωνία μαζί της. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η νέα δελεαστική… Ευρωλίγκα της FIBA!!

Περισσότερα έσοδα και αρμοδιότητες στις ομάδες (και εγγυημένες θέσεις σε ΟΣΦΠ και ΠΑΟ) υπόσχεται η FIBA μέσω των προτάσεών της για τη δημιουργία της νέας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης!

Η νέα δελεαστική… Ευρωλίγκα της FIBA!

Στις προτάσεις που δημοσιοποίησε η παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ, σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή, τονίζει πως θα υπάρχουν περισσότερα και εγγυημένα έσοδα στους συμμετέχοντες συλλόγους - οι οποίοι κάθε σεζόν θα μοιράζονται ένα ποσό ύψους 30 εκατ. ευρώ- και υπόσχεται ένα μοντέλο που στόχο θα έχει την προστασία των εγχώριων πρωταθλημάτων και παράλληλα την ανάπτυξη του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Πάντως, στο μοντέλο που προτείνει η FIBA εγγυημένη θέση θα έχουν τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά η δήλωση του Γενικού Γραμματέα της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν:

«Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους εκπροσώπους των τοπ ευρωπαϊκών ομάδων στο “σπίτι του μπάσκετ” και να ανοίξουμε επισήμως ένα δίαυλο επικοινωνίας μαζί τους. Η FIBA εκτιμά απεριόριστα τη στήριξη που δίνουν και διατηρούν το μπάσκετ στο υψηλό επίπεδο όλα αυτά τα χρόνια. Ανυπομονούμε να ακούσουμε τις απόψεις τους αναφορικά με τη νέα διοργάνωση που θέλουμε να δημιουργήσουμε, αλλά και άλλες ενδιαφέρουσες απόψεις, δείχνοντας πως η FIBA έχει αλλάξει και αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε να ξεκινήσουν εποικοδομητικές συζητήσεις για το μπάσκετ του ευρωπαϊκού επαγγελματικού μπάσκετ, ενώ παράλληλα είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε ομοσπονδίες χωρών αλλά κι άλλους ενδιαφερόμενους να επιθυμούν την αναδιάρθρωση των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων.

Στο πλευρό μας έχουμε στρατηγικούς εταίρους, καθώς η FIBA επιθυμεί να πάει στο επόμενο επίπεδο τις διασυλλογικές διοργανώσεις στην Ευρώπη, περιλαμβάνοντας περισσότερες περιοχές, αναπτύσσοντας αρμονικά τους συλλόγους, αλλά και την μπασκετική οικογένεια στο σύνολό της
».

Το νέο μοντέλο που προτείνει η FIBA:

Αρχικά, θα υπάρξουν οκτώ εγγυημένες θέσεις ανάμεσα στις 16 ομάδες όπως οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Μακάμπι Τελ Αβίβ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αναντολού Εφές και Φενερμπαχτσέ.

Επίσης, θα υπάρξουν τέσσερις ακόμη εγγυημένες θέσεις για τους πρωταθλητές των Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Λιθουανίας. Οι τέσσερις εναπομείνασες θέσεις θα συμπληρωθούν μέσω προκριματικού γύρου που θα συμμετέχουν ομάδες από 28 εθνικά πρωταθλήματα.

Η μορφή των συγκεκριμένων playoffs θα κρίνεται στις δύο νίκες (best of three games), με τους νικητές να συμμετέχουν σε Final 4.

Η νέα αυτή διοργάνωση θα έχει κάποιες αρχές:

Θα είναι σταθερή και συμπαγής μακροχρόνια, προσφέροντας παράλληλα τη δυνατότητα της επέκτασης στο μέλλον.
Θα είναι απλή και εύκολα κατανοητή από τους φιλάθλους και το κοινό.
Το μοντέλο που θα έχει θα εξασφαλίζει τα αποτελέσματα να είναι απρόβλεπτα.
Θα είναι μία αξιόπιστη μορφή, που δεν θα επηρεάζεται από εμπορικά συμφέροντα.
Θα είναι οικονομικά σταθερή μακροχρόνια, έχοντας εξασφαλισμένη μία κεντρική επένδυση από τη FIBA και τη FIBA Europe.
Δεν είναι αποκλειστική, που σημαίνει πως θα δίνει την ευκαιρία σε ανερχόμενους συλλόγους να αναπτύξουν το άθλημα στη χώρα τους.
Θα είναι ξεκάθαρη και διαφανής με ρόλους και αρμοδιότητες σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Θα προστατεύει τα εγχώρια πρωταθλήματα, καθώς εγγυάται πως οι αγώνες δεν θα διεξάγονται το σαββατοκύριακο.
Θα είναι μία νέα εταιρία, που θα ανήκει στις FIBA, FIBA Europe, επενδυτές και ομάδες και θα διοικούν τη νέα διοργάνωση.

Η νέα εταιρία θα έχει μία κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, διατηρώντας τα έσοδα από τα δικαιώματα. Επίσης, θα προκύψουν έσοδα και από άλλα δικαιώματα και θα εγγυάται την κατανομή των 30 εκατ. ευρώ κάθε σεζόν στις ομάδες που θα συμμετέχουν.

Οι σύλλογοι θα διοικούν τη νέα διοργάνωση μέσω ενός συμβουλίου και κάθε σύλλογος θα έχει εγγυημένα έσοδα, μπόνους εμφανίσεων και μερίδια μετοχών. Θα έχουν τη δυνατότητα να αποφασίζουν το πώς θα διαχειρίζονται τα κέρδη τους, υπό τις αρχές του Financial Fairplay.

Τέλος, η δομή του νέου οικοδομήματος θα επιτρέψει επίσης τη μελλοντική προσαρμογή, και τη διευκόλυνση της συμμετοχής κι άλλων στρατηγικών εταίρων. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν δέχεται καν να απαντήσει ο Γκουαρντιόλα!!

Κουράστηκε από τις φήμες που τον συνδέουν διαρκώς με ομάδες της Premier League ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος δεν δέχτηκε να απαντήσει καν σε νέα, σχετική ερώτηση που του τέθηκε.

Δεν δέχεται καν να απαντήσει ο Γκουαρντιόλα!
Σε επτά μήνες ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του Πεπ Γκουαρντιόλα με την Μπάγερν Μονάχου, όμως ήδη εδώ και καιρό διάφορα δημοσιεύματα τον συνδέουν διαρκώς με αγγλικές ομάδες, είτε πρόκειται για την Τσέλσι ή τη Μάντσεστερ Σίτι, είτε ακόμη και για την εθνική.

Ωστόσο, ο Καταλανός τεχνικός φαίνεται πως βαρέθηκε να απαντά συνεχώς σε σχετικές ερωτήσεις και… ξεσπάθωσε την τελευταία φορά που του τέθηκε κάποια πάνω στο ίδιο θέμα.

«Συνέχεια τα ίδια πράγματα λέμε. Δεν πρόκειται να απαντήσω. Δεν μπορώ να ασχολούμαι πια με αυτό. Σας παρακαλώ, βρισκόμαστε μόλις στον Οκτώβρη! Έχουμε άλλους επτά μήνες μέχρι εκείνη την ώρα κι εγώ χρειάζομαι τώρα νίκες, νίκες, νίκες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής των Βαυαρών.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ετοιμάζει… μίξεις ο Μαντζουράκης!


Σχήμα που θα έχει και αρκετούς βασικούς προσανατολίζεται να κατεβάσει κόντρα στον Πανιώνιο ο Γιάννης Μαντζουράκης, όπως μαρτυρά η αποστολή του Παναιτωλικού για το παιχνίδι Κυπέλλου.

Ετοιμάζει… μίξεις ο Μαντζουράκης

Η προετοιμασία της ομάδας ολοκληρώθηκε, ενώ όσοι δεν συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή θα πραγματοποιήσουν μια προπόνηση το πρωί της Τετάρτης.

Υπό τις οδηγίες του Γιάννη Μαντζουράκη, οι υπόλοιποι ασχολήθηκαν κυρίως με ασκήσεις τακτικής αλλά κι ένα προπονητικό δίτερμα το οποίο μέχρι ενός βαθμού παρουσίασε τις προθέσεις του Έλληνα τεχνικού για το ματς, όπου δεν αποκλείεται να προτιμήσει ένα σύνολο στο οποίο θα συμμετέχουν και αρκετοί βασικοί.

Αναλυτικά η αποστολή: Ντάνι Μπεχαράνο, Κάπελ, Κέβιν, Κυριακίδης, Κούσας, Κουτρομάνος, Παπάζογλου, Μύγας, Παπουτσογιαννόπουλος, Ρουσκουσέδα, Βιγιαφάνιες, Καμαρά, Αθανασόπουλος, Ρομέρο, Μαρκόφσκι, Ουάρντα, Πάουλο, Μάκος, Κοντογιάννης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Εκτίει με Ατρόμητο ο Ταυλαρίδης!!


O Στάθης Ταυλαρίδης συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα απουσιάσει από το ματς με τον Ατρόμητο.

Εκτίει με Ατρόμητο ο Ταυλαρίδης
Χωρίς τον Στάθη Ταυλαρίδη θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Ατρόμητο. Ο έμπειρος αμυντικός συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες, έπειτα απ' αυτή που αντίκρισε στο ματς με τον ΠΑΟΚ και οι άνθρωποι της ομάδας αποφάσισαν να εκτίσει στον αγώνα της 10ης αγωνιστικής.

Η ανακοίνωση

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει ότι ο Στάθης Ταυλαρίδης θα εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής λόγω της συμπλήρωσης του ορίου των τεσσάρων κίτρινων καρτών στον αγώνα της 10ης αγωνιστικής στην Super League Ελλάδα, με τον Ατρόμητο εκτός έδρας.

Έδειξε… rotation ο Βεργέτης!


Με πολλά νέα πρόσωπα η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης για το ματς του Κυπέλλου απέναντι στην Καλλονή στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Έδειξε… rotation ο Βεργέτης

Ο Στάικος Βεργέτης στην αποστολή που ανακοίνωση την Τρίτη, μετά το τέλος της προπόνησης, συμπεριέλαβε αρκετά νέα πρόσωπα για την αναμέτρηση στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» (19.30).

Αναλυτικά η 18άδα των Αρκάδων:
Θεοδωρόπουλος, Καπετάνος, Παντελιάδης, Αλόκο, Ζησόπουλος, Τσοκάνης, Τορμένα, Κιτόκο, Μουκάμ, Μάσα, Ντούντου, Λανθαρότε, Νίκο Φερνάντες, Φούντας, Χαμντανί Γκρόσιος
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι διαιτητές του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός!

Οι Παπαπέτρου, Πουρσανίδης και Ψαριανός ορίστηκαν να διευθύνουν το ντέρμπι της Πυλαίας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, για την 4η αγωνιστική της Α1.

Οι διαιτητές του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός
Τους διαιτητές και τους κομισάριους για τις αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής της Α1 ανακοίνωσε η ΚΕΔ/ΕΟΚ. Στο ντέρμπι της Πυλαίας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, τη Δευτέρα (2/11), ορίστηκαν οι Παπαπέτρου, Πουρσανίδης και Ψαριανός.

Αναλυτικά οι διαιτητές και οι κομισάριοι της 4ης αγωνιστικής:

Σάββατο 31 Οκτωβρίου
ΚΓ Τρίπολης 17.00 Αρκαδικός-Ρέθυμνο Σώμος, Δεσλής, Τσούνας (Γιαλικάρης)
ΚΓ Λαυρίου 17.00 Λαύριο-Άρης Χριστοδούλου, Μαγκλογιάννης, Βαρδάλος (Καρούσης)
ΔΚΓ Τρικάλων 17.00 Τρίκαλα-ΑΕΝ Κηφισιάς Αναστόπουλος Π, Παναγιώτου, Συμεωνίδης (Τανατζής)
ΔΚΓ Ήλιδας 17.00 Κόροιβος-ΑΕΚ Σιχνάς, Σταματόπουλος, Ανδρικόπουλος (Σπυρίδωνος)
ΔΑΚ Καλαμίτσας 17.00 Καβάλα-Απόλλων Π. Γκόντας, Τζαφλέρης, Μπίκας (Παπαγεωργίου)

Κυριακή 1 Νοεμβρίου
ΟΑΚΑ 17.00 Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρ. Κορομηλάς, Καρακατσούνης, Παπαδόπουλος Θεόφ. (Βιδάλης)

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου
ΚΓ ΠΑΟΚ 18.00 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Παπαπέτρου, Πουρσανίδης Γ, Ψαριανός (Σιμητόπουλος) *Πηγή: sport-fm.gr*

Κορυφαίος και πάλι ο Καρνέζης!!

Καλύτερος παίκτης της Ουντινέζε αναδείχθηκε και πάλι ο Ορέστης Καρνέζης, χάρη στην εξαιρετική του απόδοση στο ματς κόντρα στη Φροζινόνε που οι «ζέβρες» πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στο «Φρίουλι».

Κορυφαίος και πάλι ο Καρνέζης!
Ακλόνητος κάτω από τα δοκάρια της Ουντινέζε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα θα παραμείνει ο Ορέστης Καρνέζης, ειδικά με την αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει τη φετινή αγωνιστική σεζόν.

Ο βασικός γκολκίπερ της εθνικής Ελλάδας αναδείχθηκε για ακόμα μια φορά κορυφαίος παίκτης της ομάδας του, χάρη στην απόδοσή του στο ματς κόντρα στη Φροζινόνε στο οποίο οι «ζέβρες» επικράτησαν με 1-0, αποτέλεσμα που σηματοδότησε και την πρώτη εντός έδρας νίκη.

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκό είχε καταλυτικό ρόλο στο «τρίποντο» της ομάδας του, καθώς επενέβη δύο φορές σε προσπάθειες των Σαμάρκο και Ντιονίσι, γεγονός που ανάγκασε τις πέντε ιταλικές εφημερίδες να τον βαθμολογήσουν με μέσο όρο 6,9.

Δεύτεροι σε απόδοση ποδοσφαιριστές της Ουντινέζε ήταν ο Φελίπε και ο Λόντι που απέσπασαν βαθμό 6,7, ενώ πιο πίσω ήταν ο Μπαντού με 6,5.

Ο Καρνέζης βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς σε σταθερή βάση συγκαταλέγεται στους καλύτερους παίκτες της Ουντινέζε και πολλές φορές έχει ανακηρυχθεί MVP της ομάδας του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μαρκόπουλος: «Ομάδα με έμπειρους παίκτες της Μπεσίκτας»

Γρίφος θα είναι για τον ΠΑΟΚ η Μπεσίκτας, λόγω της πρόσφατης αλλαγής προπονητή, όπως δήλωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Μαρκόπουλος: «Ομάδα με έμπειρους παίκτες της Μπεσίκτας»
Η πρόσφατη αλλαγή προπονητή στην Μπεσίκτας περιπλέκει λίγο την κατάσταση, σύμφωνα με όσα είπε ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Ο προπονητής του «Δικέφαλου του Βορρά» τόνισε πως οι Τούρκοι έχουν καλούς και έμπειρους παίκτες, ωστόσο το ζητούμενο για την ομάδα του είναι να παραμείνει ανταγωνιστική.

«H Μπεσίκτας είναι μία ομάδα που έχει πολύ καλούς παίκτες, έμπειρους και με συμμετοχή στην Ευρωλίγκα, όπως ο Ντάρντεν και ο Λάμπε, αλλά γενικά είναι μία ομάδα με ισχυρό σύνολο και παίκτες επιπέδου. Με την αλλαγή του προπονητή τους, δεν ξέρουμε πως ακριβώς θα εμφανιστούν στο γήπεδο. Σε κάθε περίπτωση εμείς θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, να διατηρήσουμε εμείς τον ρυθμό που θέλουμε στο παιχνίδι και να έχουμε τον έλεγχο όλων των σημαντικών καταστάσεων στη διάρκεια του αγώνα, επιβάλλοντας το δικό μας παιχνίδι», ήταν τα λόγια του Σούλη Μαρκόπουλου.

Έτσι μεγαλώνει το «Άνφιλντ» (video/pics)

Με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για τη νέα κερκίδα στο «Άνφιλντ». Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Λίβερπουλ.

Έτσι μεγαλώνει το «Άνφιλντ» (video/pics)
Βίντεο από την πορεία των εργασιών της επέκτασης πάνω από την κεντρική κερκίδα του «Άνφιλντ» έδωσε στην δημοσιότητα η Λίβερπουλ. Συγκεκριμένα, σε αυτή θα υπάρχουν περίπου 8.500 θέσεις από τις συνολικά 13.000 όλου του έργου, που θα κοστίσει τα 260εκατ. λίρες.

Η επέκταση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στο ξεκίνημα της σεζόν 2016-17.





inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*