Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Η επιστολή του Πογέτ στους οπαδούς!!

Ο προπονητής που θέλει η ΑΕΚ για τον πάγκο της έχει δημιουργήσει μια ξεχωριστή σχέση με τους οπαδούς των ομάδων που έχει δουλέψει. Και αυτό φαίνεται από μία επιστολή που έγραψε ειδικά για αυτούς.

Η επιστολή του Πογέτ στους οπαδούς

Αποφασίζει έτσι, να κάνει κάτι που δεν συνηθίζεται. Γράφει ένα γράμμα προς τους οπαδούς της ομάδας και τους ζητά να συνεχίσουν να πιστεύουν σε αυτήν. Λέει ότι οι καλύτερες μέρες θα έρθουν και ότι θα πρέπει να παραμείνουν ενωμένοι.

Διαβάζοντας την επιστολή των 474 λέξεων, καταλαβαίνουμε πολλά για τον τρόπο που ο 46χρονος τεχνικός βλέπει και ζει το ποδόσφαιρο θεωρώντας την ομάδα και τους φιλάθλους της ένα σώμα.

Διαβάστε την επιστολή που γράφτηκε στις 19 Φεβρουαρίου:

Για πρώτη φορά στη ζωή μου νομίζω ότι είναι η ώρα να γράψω ένα γράμμα σε εσάς. Τους οπαδούς.

Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να γίνω προπονητής στη Σάντερλαντ, έκλεισα τα μάτια μου και θυμήθηκα τον εαυτό μου να κάθεται στα αποδυτήρια του αντιπάλου στο στάδιο του φωτός στο ημίχρονο του αγώνα Σάντερλαντ-Τσέλσι 4-0. Εκπληκτική ατμόσφαιρα, μία από τις καλύτερες που είχα βιώσει, έτσι η απόφαση ήταν εύκολη. Θα ήθελα πάρα πολύ να γίνω προπονητής σε μία ομάδα με τέτοιους οπαδούς. Ευτυχώς πήρα τη δουλειά.

Ήρθα στην ομάδα με πρώτο στόχο αυτή να παραμείνει στην Πρέμιερ Λιγκ, στη συνέχεια να αποκτήσουμε σταθερότητα και μετά να εξελιχθούμε βάζοντας ταυτότητα στο παιχνίδι μας.

Ο πρώτος στόχος ήταν ο πιο δύσκολος της ζωής μου, αλλά όχι μόνο τα καταφέραμε με έναν τρόπο που έμοιαζε με θαύμα, αλλά πήγαμε και στο Γουέμπλεϊ για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, είχαμε θετικά αποτελέσματα με κάποιους από τους μεγαλύτερους αντιπάλους μας και πήραμε μεγάλες νίκες εκτός έδρας. Αυτό που καταφέραμε πέρυσι, το καταφέραμε όλοι μαζί. Η ομάδα (πρόεδρος, διευθυντές, τεχνικό προσωπικό και παίκτες) και οι οπαδοί. Κανένας εξωτερικός παράγοντας δεν μας βοήθησε. Ήμασταν μόνο εμείς, ενωμένοι.

inner

Μετά ήταν η σειρά για τον δεύτερο στόχο. Να αποκτήσουμε σταθερότητα, να εξελίξουμε το παιχνίδι μας και να βάλουμε μέσα σε αυτό στοιχεία που θα έκαναν περήφανους εσάς τους οπαδούς. Αυτό παίρνει χρόνο και παρά το γεγονός ότι ο στόχος είναι ξεκάθαρος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πρέπει με κάποιο τρόπο να κερδίζουμε και να παίρνουμε βαθμούς.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, ως παίκτης και ως προπονητής, πάντα είχα μία εξαιρετική σχέση με τους οπαδούς, από τα χρόνια μου στην Ουρουγουάη και σε κάθε ομάδα στην Ευρώπη, πάντα η σχέση ήταν δυνατή, μία σχέση αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης, τους έδειχνα μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο, την αφοσίωση μου, το πάθος και τη δέσμευση μου για επιτυχίες που η κάθε ομάδα άξιζε.

Φυσικά υπήρξαν καλές και κακές στιγμές, επιτυχημένες και όχι τόσο επιτυχημένες, νίκες και ήττες σε τελικούς, αλλά έφυγα από κάθε ομάδα με την αναγνώριση από την πλευρά των οπαδών της ειλικρίνειας μου, του πάθους μου και του επαγγελματισμού μου.

Ας μην αφήσουμε λοιπόν κανένα να χαλάσει τη σχέση μας, σας υπόσχομαι ότι ενδιαφέρομαι και θέλω να κερδίζουμε όσο και εσείς και κανένας δεν σκέφτεται την ομάδα μέσα στην ημέρα περισσότερο από εμένα. Σας καλώ λοιπόν να παραμείνετε θετικοί, να είστε δυνατοί, κοντά ο ένας στον άλλον και να πιστεύετε σε αυτό που ξεκινήσαμε μαζί την περασμένη χρονιά και δουλεύουμε σκληρά για να το κάνουμε καλύτερο φέτος.

Για να ολοκληρώσω να ήθελα να κάνω ξεκάθαρο για μία ακόμη φορά: Ο κύριος υπεύθυνος για τα αποτελέσματα της ομάδας είμαι εγώ, το έλεγα πάντα και αποδέχομαι την ευθύνη.
Ανυπομονώ να δω το Στάδιο του Φωτός γεμάτο το Σάββατο, να υποστηρίζει την ομάδα και να τη σπρώξει σε μία σημαντική νίκη.

Σας ευχαριστώ όλους.


Στον αγώνα που ακολούθησε η Σάντερλαντ δεν κατάφερε να κερδίσει, μένοντας στο 0-0 με τη Γουέστ Μπρομ. Ακολούθησαν μία ισοπαλία και δύο ακόμα ήττες με το εντός έδρας 4-0 από την Άστον Βίλα να είναι σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε στην απόλυση του.

Ο Γκουστάβο Πογέτ είναι πλέον πολύ κοντά στην ΑΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ουρουγουανός τεχνικός αναμένεται μέχρι την Τετάρτη στην Αθήνα για τις τελικές επαφές με τη διοίκηση της ΠΑΕ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: