Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ειδική κερκίδα μαύρων, ετοιμάζουν στη Ντιναμό Κιέβου!!

Μια αμφιλεγόμενη ιδέα για την πάταξη των φαινομένων ρατσισμού έχουν στη Ντιναμό Κιέβου. Τη δημιουργία εξέδρας στο «Ολιμπίσκι», αποκλειστικά για μαύρους οπαδούς!

Ειδική κερκίδα μαύρων, ετοιμάζουν στη Ντιναμό Κιέβου

Στο πρόσφατο ματς με την Τσέλσι για την 3η αγωνιστική του Champions League, εικόνες ντροπής έκαναν τον γύρο του κόσμου, δείχνοντας οπαδούς της ουκρανικής ομάδας, να επιτίθενται σε μαύρους οπαδούς. Το περιστατικό μάλιστα εξετάζει η UEFA, με τη Ντιναμό να κινδυνεύει με βαριά καμπάνα.

Έτσι, στο πλαίσιο της καταπολέμησης των ρατσιστικών φαινομένων στις κερκίδες του «Ολιμπίσκι», οι άνθρωποι της ομάδας του Κιέβου έχουν μια φαεινή ιδέα που διεκδικεί βραβείο... ευρεσιτεχνίας.

Τι σκέφτηκαν οι φωστήρες; Να δημιουργήσουν αποκλειστική εξέδρα για μαύρους οπαδούς, προκειμένου να μην βρίσκονται στο στόχαστρο των υπολοίπων, στις... κοινές εξέδρες.

Μάλιστα, ο διευθυντής του «Ολιμπίσκι», Βλάντιμιρ Σπιλτσένκο, θεωρεί ότι ίσως είναι ένα ικανό μέτρο το συγκεκριμένο, για την πάταξη των φαινομένων ρατσισμού.

Ο «μαύρος τομέας» λέει ο Σπιλτσένκο σε δηλώσεις του στην Washington Post, είναι μια καλή ιδέα, την οποία ίσως να σκεφτούν σοβαρά στο κοντινό μέλλον, οι άνθρωποι της Ντιναμό Κιέβου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: