Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

«Κάποιος ρίχνει πέπλο προστασίας για τη διέλευση του Νoor1 από τη διώρυγα του Σουέζ»


Ανέβηκαν οι τόνοι στη δίκη για το Noor1 καθώς το ποιος πλήρωσε τα έξοδα διέλευσης του ναρκόπλοιου από τη διώρυγα του Σουέζ αποτέλεσε αιτία διαμάχης.

«Κάποιος ρίχνει πέπλο προστασίας για τη διέλευση του Νoor1 από τη διώρυγα του Σουέζ»
Επεισοδιακά κύλησε η μέρα στη δίκη για το Noor1, καθώς αντικείμενο διαμάχης αποτέλεσε το ποιος πλήρωσε τα έξοδα διέλευσης του ναρκόπλοιου από τη διώρυγα του Σουέζ.

Την ώρα που έκανε την τοποθέτησή του ο ο συνήγορος του κατηγορούμενου Φάρου, Τάκης Βασιλακόπουλος, λέγοντας ότι ο πελάτης του δεν έχει καμία σχέση με το εξοδολόγιο του πλοίου, ο κατηγορούμενος Μάκης Γιαννουσάκης παρενέβη και τόνισε: «Κυρία πρόεδρε, οι περισσότεροι εδώ μέσα δεν έχουν ναυτιλιακές γνώσεις. Αυτό που μας είπε ο μάρτυρας Μανέτας χθες είναι ότι με 40.000 δολάρια πληρώθηκαν όλα τα έξοδα και το πλήρωμα του πλοίου, αυτό δεν ισχύει. Ενα πλοίο του 1963 χωρίς πλευρικά φώτα για να περάσει το κανάλι, θέλει πάνω από 100.000 δολάρια και το ξέρω γιατί όταν ένα δικό μου πλοίο πέρασε το 2012, δώσαμε 108.000 δολάρια για να περάσει το κανάλι. Στην υπόθεση αυτή κεντρικό ρόλο ανέπτυξε ο Αμντέλ (αιγύπτιος πράκτορας), είναι δημόσιος υπάλληλος που δουλεύει στα Εμιράτα. Ιδιαίτερα στο κανάλι για να περάσει ένα πλοίο σαν το Noor1, έπρεπε να ανέβει πάνω επιτροπή για να δει πόσα ρυμουλκά χρειάζονται. Επιμένω ότι κάποιος ρίχνει πέπλο προστασίας σε ό,τι αφορά τη διέλευση του πλοίου από το κανάλι. Δεν παρουσιάστηκαν ποτέ τα πραγματικά λεφτά που δόθηκαν».

Και συνέχισε: «Χρειάζονταν τέσσερα ρυμουλκά, πληρώθηκαν πολλά λεφτά για να περάσει το πλοίο. Που είναι το χαρτί (το εξοδολόγιο) της πληρωμής; Προσπάθησαν να πουν ότι εγώ κι ο Φάρος πληρώσαμε τα ρυμουλκά, όμως αν είναι έτσι, εδώ ο ΟΛΕ (Οργανισμός Λιμένων Ελευσίνας) έδωσε χαρτί για 30 μέρες που χρειάστηκε να μείνει εκεί κι από το Σουέζ δεν πήρανε κανένα χαρτί; Τα 22.000 δολάρια είναι το εισιτήριο για τη διέλευση του πλοίου. Αλλο πράγμα είναι τα τέλη, υπάρχει και διαδικασία τεχνική. Πόσα ρυμουλκά θα χρειαστούν για την υποβοήθηση του πλοίου. Αλλο τα έξοδα διέλευσης κι άλλο τα ρυμουλκά».

Στη συνέχεια κατέθεσε ο λογιστής της εταιρίας του Μάκη Γιαννουσάκη, ενώ το δικαστήριο διέκοψε για την Πέμπτη, καθώς δεν είχε προβλεφθεί να κληθεί κι άλλος μάρτυρας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: