Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

«Δεν το σκέφτηκα καν, έχω έρθει στην ομάδα που αγαπώ»

Στην δύσκολη αποστολή που έχει αναλάβει στον ΟΦΗ αναφέρθηκε ο τεχνικός του, Νίκος Γκουλής μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 και θυμήθηκε τις παλιές καλές στιγμές με την ομάδα του Ηρακλείου.

«Δεν το σκέφτηκα καν, έχω έρθει στην ομάδα που αγαπώ»
Αλλιώς τον άφησε, αλλιώς τον βρήκε. Ο Νίκος Γκουλής μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για το δύσβατο μονοπάτι που έχει να διαβεί με τον ΟΦΗ της Γ’ Εθνικής. «Ήρθα σε μια ομάδα που αγαπώ, δεν το σκέφτηκα καν», ανέφερε στους Αλέξη Σπυρόπουλο, Θανάση Ασπρούλια. Παράλληλα, «γύρισε» τον χρόνο πίσω όταν η ομάδα της Κρήτης έκανε βόλτες στα ευρωπαϊκά σαλόνια και όχι στα… αλώνια του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά μίλησε για:

-την αποστολή του στον ΟΦΗ της Γ’ Εθνικής: «Είναι μονοπάτια δύσβατα, δύσκολα. Πρέπει να έχουμε το μυαλό μας σε αυτά που θέλουμε να πετύχουμε και όχι σε αυτά που μπορούν να συμβούν. Ένας προπονητής πρέπει να ξέρει ότι μπορεί να φύγει την επόμενη ημέρα, αλλά να πιστεύει ότι μπορεί να κάτσει 20 χρόνια. Ήρθα σε μια ομάδα που αγαπώ. Στην ομάδα είναι ένα σύνολο επιχειρηματιών εδώ στο Ηράκλειο. Βοήθησαν τον ΟΦΗ σε μια δύσκολη στιγμή, δεν ξέρω αν θα μπορούσε αλλιώς η ομάδα. Προσπαθούν να τρέξουν την ομάδα, υπάρχουν δυσκολίες όπως και το μείον έξι από πέρυσι.

Είναι μονοπάτι δύσκολο. Δεν σκέφτηκα καν το μείον έντεκα που είχε γίνει ήδη και ανέλαβα το έργο. Όσο πάμε στις πιο χαμηλές κατηγορίες τόσο πιο δύσκολο γίνεται και δεν έχει να κάνει μόνο με το ποδόσφαιρο. Έντεκα σεζόν ήμουν στον ΟΦΗ. Δεν διαπραγματεύεσαι κάτι σε αυτές τις περιπτώσεις. Είναι σημαντικό σε αυτές τις κατηγορίες να μπορείς να συμβιβαστείς στο οικονομικό κομμάτι, είναι πολύ δύσκολο άθλημα το ποδόσφαιρο, διότι πρόκειται για σύνθετο πράγμα. Είναι δύσκολο κομμάτι, διότι οι πιο πολλές ομάδες προσπαθούνε να διατηρούν στην κατηγορία. Είναι παράξενο το κράμα, πολλά γήπεδα είναι πλαστικά. Έχει πλεονεκτήματα το να είσαι στον ΟΦΗ όπως το έμβλημα και το γήπεδο, αλλά δεν μπορούσε να το φανταστεί ποτέ κάποιος ότι ο ΟΦΗ θα παίζει εδώ, σε αυτήν την κατηγορία».

-το αν ξεχωρίζει κάποιο από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια στα οποία πήρε μέρος με τον ΟΦΗ: «Είναι σαν με ρωτάς ποιο από τα παιδιά μου αγαπώ πιο πολύ. Η Ευρώπη είναι το κάτι άλλο. Δεν μπορώ να πω. Η Ευρώπη είναι ξεχωριστό κομμάτι και το απολαμβάναμε κανονικά. Σε αυτήν την ομάδα υπήρχε πάντα η νοοτροπία αυτή. Παίζαμε πάντα ποδόσφαιρο και παίζαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Ήμασταν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης».

-τον Ευγένιο Γκέραντ και τη δουλειά που έκανε: «Ο Ολλανδός δεν είναι καλά και σκεφτόμαστε να πάμε να τον δούμε μαζί με κάποιους παλιούς συμπαίκτες μου. Ψηλά είχαμε τον Θόδωρο Βαρδινογιάννη που τα έκανε όλα και μετά ήταν ο Ολλανδός. Δεν συζητούσε ποτέ ο κύριος Βαρδινογιάννης ποτέ το θέμα προπονητή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: