Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Αποθέωσε Ριμπερί ο Γκόμεζ....


επιμέλεια-TENORIO !


Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Μάριο Γκόμεζ για τον Φρανκ Ριμπερί. Ο νεοαποκτηθείς επιθετικός της Μπάγερν τόνισε πως ο Γάλλος άσσος είναι από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου και πως είναι απολαυστικό να αγωνίζεται κανείς δίπλα του.

«Ο Φρανκ δεν είναι απλά ένας καλός παίκτης. Είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης παγκόσμιας κλάσης. Είναι λογικό να τον θέλουν τόσες ομάδες. Λίγοι παίκτες σαν αυτόν υπάρχουν στο κόσμο και είναι απολαυστικό να τον έχεις συμπαίκτη» ήταν τα λόγια του.

Πάει Λιλ ο Γκουέλα...


επιμέλεια-TENORIO !


Η Λιλ θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Φρανκ Γκουέλα. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής που έμεινε ελεύθερος από την Λάρισα, έχει πει το ναι στην πρόταση που του έγινε από τους Γάλλους, με αποτέλεσμα να είναι έτοιμος για το πρωτάθλημα της χώρας. Ο Γκουέλα είχε δεχθεί πολλές προτάσεις από συλλόγους της Super League και της Β’ Εθνικής, ωστόσο… περίμενε και δικαιώθηκε.

Κρουζ: Θέλω Ιταλία,,,


επιμέλεια-TENORIO !

Ο Χούλιο Κρουζ εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναζήτηση του επόμενου σταθμού της καριέρας του και με δηλώσεις του εξέφρασε την προτίμησή του στις ομάδες που αγωνίζονται στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Ο Αργεντινός επιθετικός που απασχόλησε έντονα τον Παναθηναϊκό, υποστήριξε ότι στις προτεραιότητες του είναι η Λάτσιο και η Νάπολι, ωστόσο ο 35χρονος αποκάλυψε ότι είναι σε διαπραγματεύσεις και με άλλες ομάδες.

Συγκεκριμένα, ο Κρουζ δήλωσε: «Την απόφασή μου θα την ανακοινώσω γρήγορα. Προς το παρόν μπορώ να πω ότι στις προτιμήσεις μου προηγούνται Νάπολι και Λάτσιο. Πάντως, η Νάπολι ήταν μια ομάδα που με αναζήτησε, τόσο στο παρελθόν όσο και τις τελευταίες ημέρες».

Γκουαρντιόλα: Δεν φεύγει ο Πουγιόλ...


επιμέλεια-TENORIO !

Μπορεί να απομένει μόλις ένας ακόμα χρόνος για την λήξη του συμβολαίου του Κάρλες Πουγιόλ με την Μπαρτσελόνα ωστόσο το γεγονός πως ακόμα δεν έχει ανανεωθεί το συμβόλαιό του δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Και αυτό γιατί όπως τόνισε και ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει από την ομάδα της Καταλονίας ο Ισπανός στόπερ.

«Ο Κάρλες δεν θα φύγει. Δεν γίνεται να κάνεις σχέδια για να φύγει ο ηγέτης σου. Σε όποια θέση της άμυνας και αν παίξει είναι καλός. Είτε στο δεξί άκρο της άμυνας, είτε στο αριστερό, είτε στο κέντρο. Πάντα παίζει καλά ανεξάρτητα από την θέση» είπε στους δημοσιογράφους ο προπονητής της Μπαρτσελόνα.

Παραιτήθηκε ο Λεώνης...


επιμέλεια-TENORIO !

Τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το τμήμα βόλει του Παναθηναϊκού, ανάγκασαν τον Αλέκο Λεώνη να υποβάλει την παραίτησή του από τον πάγκο της ομάδας. Η απόφαση του πρώην πλέον προπονητή της ομάδας έχει να κάνει με την προαναγγελθείσα μείωση των αποδοχών από τη διοίκηση, σε παίκτες και τεχνική ηγεσία καθώς επίσης και με τη μη υποψηφιότητα του Θανάση Γιαννακόπουλου για την ανάληψη της προεδρίας του συλλόγου.

Πιθανότερος αντικαταστάτης του πολύπειρου τεχνικού, ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Στέλιος Καζάζης, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε αγωνιστεί και ως παίκτης με την ομάδα του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΑΑ Παναθηναϊκός:

«Το ΤΑΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει τη λήξη της συνεργασίας του προπονητή Αλέκου Λεώνη και του βοηθού Δημήτρη Βαλσαμίδη. Από σήμερα και μέχρι αύριο το απόγευμα, όπου θα συνεδριάσει η τριμελής Επιτροπή του τμήματος (Λιακόπουλος-Ακριτίδης-Παναγούλιας), θα έχουν γίνει παράλληλα οι απαραίτητες συζητήσεις από τους ιθύνοντες και είναι πολύ πιθανόν να ανακοινωθεί το νέο τεχνικό τιμ που θα αναλάβει το τμήμα βόλεϊ των ανδρών της προσεχής αγωνιστικής περιόδου με σκοπό τη δημιουργία ενός αξιόμαχου συνόλου που θα πρωταγωνιστήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη».

ΑΕΚ: Ισόπαλη 1-1 με την Κλουζ

Ισόπαλο 1-1 έληξε το πρώτο εφετινό φιλικό της ΑΕΚ στο γήπεδο του Ζέεφελντ, με αντίπαλο την ρουμανική Κλουζ. Το μοναδικό τέρμα της «Ένωσης», η οποία είχε δοκάρι στο 86΄ με τον Τζιμπούρ, σημείωσε ο Μπλάνκο, ενώ οι Ρουμάνοι είχαν ισοφαρίσει με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κανοτού στο 60ο λεπτό.
Στο 4΄, η μπάλα από την κοντινή προβολή του Κυργιάκου πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Νούνο Κλάρο, με τους Ρουμάνους να ισοφαρίζουν τις ευκαιρίες στο 23΄ όταν το πλασέ του Τέακ απέκρουσε με υπερένταση ο Σάχα. Στο 38΄ από το φάουλ του Σκόκο ο Μπλάνκο από κοντά άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ, για να έρθει η ισοφάριση στο 60΄, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κανοτού. Στο 84΄ , ο Τραορέ με κοντινό σουτ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Σάχα, για να έρθει δύο λεπτά αργότερα το δοκάρι από πλευράς ΑΕΚ, μετά το δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Τζιμπούρ.

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Α΄ ημίχρονο: Σάχα, Καφές, Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν, Ενσαλίβα, Μαντούκα, Μπλάνκο, Μπερνς, Σκόκο, Γεωργέας, Κυργιάκος.
Β΄ ημίχρονο: Σάχα, Κουτρομάνος, Άλβες, Μανωλάς, Καράμπελας, Μάκος, Γιαχάγια, Ταχτσίδης, Χετεμάι, Ντιούφ, Τζιμπούρ.

Ηττήθηκε και από τη Μόναχο 1860


Ο Προτάσοφ από προπόνηση του Ηρακλή Στο τρίτο φιλικό του στην Αυστρία, ο Ηρακλής, λίγο πριν την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη έχασε 2-0 από τη Μόναχο 1860 του Έβαντ Λίνεν. Καλύτερος στο πρώτος μέρος και χωρίς πολλές δυνάμεις στο δευτερο, με λάθη που έγιναν κατά βάση από τους νεαρότερους ποδοσφαιριστές της ομάδας, ο Ηρακλής υποοχρεώθηκε σε νέα ήττα, την τρίτη στη σειρά, μετά από την Λεχν Πόζναν και την Κλουζ.
Στη σημερινή αναμέτρηση δεν αγωνίστηκαν οι Πιλότο, Τουμά και Μιλάνο που εξαιτίας μικροενοχλήσεων ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα το πρωί.

Στο 27' κεφαλιά από τον Γιάκομπ, μετά από φάουλ του Επστάιν, ο Ντίκα γίνεται αποδέκτης της μπάλας και από απόσταση αναπνοής στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι.

Στο 41' δυνατό σουτ του Ντιέ στην κίνηση, η μπάλα δεν βρίσκει στόχο και περνά άουτ
Στο 52' δυνατό σουτ από τον Μρέντεν η μπάλα φεύγει άουτ
Στο 57'μετά από ωραία μπαλιά του Κονέ, ο Βουτσιάς έπιασε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ
Στο 59'δυνατό σουτ από τον Κάιζερ, διώχνει εντυπωσιακά ο Κοβαλέφσκι
Στο 62' εκτέλεση φάουλ από τον Λούντβιχ και 0-1
Στο 83' ο Μπόσνιακ έβγαλε σε καλή θέση για σουτ τον Γιάντση, αλλά το σουτ του τελευταίου απέκρουσε σε κόρνερ ο Κίραλι
Στο 86'ο Φελχί σούταρε από κοντά, αλλά η μπάλα βρήκε το δοκάρι.
Στο 90' λάθος του Κατσικά, εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα στον Κοβαλέφσκι ο Μλάπα και από κοντά έκανε το τελικό 0-2.
Οι συνθέσεις:

ΗΡΑΚΛΗΣ: Κοβαλέφσκι, Μάρτος (70'Κατσαμπής), Γιανούλης (78'Σαρακατσάνος), Λέκι (76'Κατσικάς), Παπαζαχαρίας (76'Φούφουλας), Ντιέ (66'Μπούρμπος), Παπαστεριανός (57'Κονέ), Βουτσιάς (60'Αγρίτης), Επστάιν (65'Ιωαννίδης), Γιάκομπ (46'Μπόσνιακ), Ντίκα (65'Γιάντσης).
ΜΟΝΑΧΟ 1860: Χόφμαν, Κάιζερ, Μπεντά, Χόφμαν, Μεσίας, Μπέντερ, Καμπάλ, Λούντβιγκ, Σάφλερ, Λουστάκου, Παππάς.

Ο Όλεγκ Προτάσοφ μετά το τέλος της αναμέτρησης είπε: "Δεν δειξαμε πολλά πράγματα, αλλά θα συνεχίσουμε να παίζουμε με δυνατούς αντιπαλους και επίτηδες προσπαθουμεν να παίζουμε δυνατά για να βλέπουμε τα ποροβλήματά μας. Θα πρέπει να διορθώσουμε πολλά πράγματα. Δεν ετοιμαζόμαστε για κανένα παιχνίδι. Κάνουμε προπονήεις και προσπαθούμε συνεχώςννα διορθώνουμε λάθη.

Πρέπει να κοιτάμοε μπροστά και έχουμε πολύ δουλειά. Με το χρόνο θα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση και όταν πρέπει θα είμαστε καλύτεροι... Υπήρχαν καλές στιγμές και καλά σημάδια. Κάτι κάναμε μπροστά. Εχω βέβαια παράπονα από την επιθετική γραμμή και θα πρέπει να κρατάμε την μπάλα, να την κυκλοφορούμε σωστά. Πιστευω ότι θα βελτιωθούμε".

Οουεν: «Θα παίξω και πάλι στην εθνική»

Κόκκινος διάβολος ο Οουεν Οι τραυματισμοί κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Νιούκαστλ, έκαναν την προσπάθεια του Μάικλ Οουεν να επιστρέψει στην εθνική ομάδα της Αγγλίας, προσπάθεια που έγινε πιο επίπονη από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ο Φάμπιο Καπέλο. Ωστόσο, ο 29χρονος επιθετικός δεν το βάζει κάτω.

«Δεν εγκατέλειψα ποτέ την ιδέα να παίξω και πάλι στην εθνική ομάδα. Ποτέ», δήλωσε ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ. "Μπορώ να σας πω ότι ήμουν παρών σε όλες τις ομάδες προεπιλογής. Ημουν ένας από τους 26 πολλές φορές. Κάθε φορά λαμβάνω μία επιστολή που μου λέει ότι είμαι στους 26», συμπλήρωσε.

Σχετικά με την προσπάθειά του να ενταχθεί στις ομάδες του Καπέλο, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει ευοδωθεί, ο Οουεν εξήγησε ότι «κάποιες φορές ήμουν τραυματίας και έπαιζα και σε μία ομάδα που πάλευε για την παραμονή, αλλά ξέρω από τις επιστολές που έχω λάβει για να πάρω μέρος στις προεθνικές, ότι ο Καπέλο με παρακολουθεί. Διαφορετικά δεν θα έμπαινε στον κόπο. Για το λόγο αυτό, ελπίζω ότι θα παίξω και πάλι στην εθνική», κατέληξε. Επιμελεια Γιαννης Πεννος

Στο γαλλικό πρωτάθλημα ο Φρανκ Γκουέλα

Ο Φρανκ Γκουέλα Στο γαλλικό πρωτάθλημα αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του εκτός απροόπτου ο Φρανκ Γκουέλα, αφού για τον μεσοεπιθετικό από την Ακτή Ελεφαντοστού, που έμεινε ελεύθερος από τη Λάρισα, έχουν ενδιαφερθεί οι διοικούντες τη Λιλ.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «L' Equipe» την Τρίτη, οι σχετικές διαπραγματεύσεις του γαλλικού συλλόγου με τον ποδοσφαιριστή αναμένεται να ξεκινήσουν εντός των επόμενων ημερών. Επιμελεια Γιαννης Πεννος

«Δεν πωλείται ο Μπρούνο Αλβες»



επιμέλεια-TENORIO !


Τέλος στα μεταγραφικά σενάρια που έχουν ως κεντρικό πρόσωπο τον Μπρούνο Αλβες έβαλε η διοίκηση της Πόρτο.
Ο 27χρονος διεθνής αμυντικός βρισκόταν πολύ ψηλά στη λίστα αρκετών συλλόγων, όπως η Τσέλσι και η Μπαρτσελόνα, αλλά ο πρόεδρος των «δράκων» Πίντο ντα Κόστα είπε ότι δεν φεύγει αυτό το καλοκαίρι.

«Ο Μπρούνο Αλβες δεν πωλείται και όσοι ενδιαφέρονται για αυτόν ας ψάξουν αλλού. Δεν έχουμε δεχτεί βέβαια επίσημη πρόταση, αλλά στόχος μας είναι να παραμείνει στο δυναμικό του συλλόγου για αρκετά χρόνια ακόμη», τόνισε ο «ισχυρός άνδρας» της Πόρτο.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του πορτογαλικού Τύπου, σύντομα ο Αλβες θα κληθεί από τη διοίκηση να υπογράψει νέο συμβόλαιο. Μέχρι φυσικά να έρθει η κατάλληλη προσφορά, αφού άπαντες οι παίκτες της Πόρτο έχουν τιμή και πωλούνται ανά πάσα στιγμή. Εχει συμβεί πολλάκις στο παρελθόν.

Στους κορυφαίους ο Ζιλμπέρτο!



επιμέλεια-TENORIO !

Παρόλο που πάτησε τα 33 χρόνια και πλέον αγωνίζεται στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και όχι στα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ με την φανέλα της Αρσεναλ παραμένει μεταξύ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών.

Ο λόγος για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα που σύμφωνα με την ιστοσελίδα Goal.com περιλαμβάνεται στους καλύτερους Βραζιλιάνους παίκτες της τελευταίας δεκαετίας. Ο μέσος των «πρασίνων» συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα της εθνικής Βραζιλίας την τελευταία δεκαετία στο πλαίσιο αφιερώματος που πραγματοποίησε η συγκεκριμένη ιστοσελίδα στην «Σελεσάο».

Παρά το χαμηλό προφίλ του, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έχει γίνει μια αναντικατάστατη φιγούρα στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας. Αν και σχετικά άγνωστος πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, ο αμυντικός μέσος κέρδισε μια θέση στην ομάδα και έκανε εμφανίσεις πολύ υψηλού επιπέδου, καθώς η Βραζιλία κέρδισε το τρόπαιο για πέμπτη φορά.

Φέργκιουσον: «Προσπαθήσαμε για Μπενζεμά»



επιμέλεια-TENORIO !


Την προσπάθεια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την απόκτηση του γάλλου επιθετικού της Λιόν, Καρίμ Μπενζεμά, αποκάλυψε σε δηλώσεις του στο «Sky Sports News» ο προπονητής των «κόκκινων διαβόλων», Σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Ο σκωτσέζος τεχνικός δήλωσε ότι η ομάδα του έκανε κίνηση για να αποκτήσει τον διεθνή γάλλο, αλλά δεν επέμεινε από την στιγμή που η τιμή του σταδιακά ανέβαινε.

«Προσπαθήσαμε να ξοδέψουμε τα λεφτά που πήραμε από την μεταγραφή του Ρονάλντο στον Καρίμ Μπενζεμά, καθώς πιστεύω ότι έχει περιθώρια βελτίωσης, αφού είναι ακόμα 21 ετών.

Είναι δυνατός, έχει καλή σωματική διάπλαση και σκοράρει. Οταν η τιμή του έφτασε στα 52 εκατ. ευρώ, ήταν πέρα από την αξία του. Πιστεύω ότι τα 40 εκατ. ευρώ που προσφέραμε εμείς ήταν καλά», δήλωσε για την περίπτωση του Μπενζεμά και συνέχισε αναφερόμενος στον Ριμπερί.

«Δεν προσπαθήσαμε να αγοράσουμε τον Ριμπερί. Εξετάσαμε την περίπτωση, όταν ο Ντέιβιντ Γκιλ συναντήθηκε με ανθρώπους της Μπάγερν τον Μάρτιο. Τότε του είπαν ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα και όταν λένε κάτι το εννοούνε.
Οταν βρισκόμασταν σε διαπραγματεύσεις για τον Χάργκριβς, στην αρχή αρνήθηκαν, αλλά είπαν επίσης ότι, αν ποτέ αλλάξουν γνώμη, θα ήμασταν οι πρώτοι που θα το μαθαίναμε. Το ίδιο συνέβη και τώρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να πουλήσουν τον Ριμπερί».

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΙΛΙΚΟ


Την πρώτη του νίκη στα φιλικά προετοιμασίας θέλει να πετύχει σήμερα (19:00 ώρα Ελλάδος) ο Ηρακλής απέναντι στην Μόναχο 1860, στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας επί αυστριακού εδάφους. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Πφαρβέρφεν, 72 χιλιόμετρα μακριά από το προπονητικό κέντρο του Χοφ. Στη γερμανική ομάδα βρίσκεται ο Έβαλντ Λίνεν και ο Χάρης Παππάς, ενώ εκεί δοκιμάζεται ένας πρώην «κυανόλευκος», Άγγελος Κομβολίδης. Η Μόναχο 1860 αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος και την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο τερμάτισε στη 12η θέση της βαθμολογίας. Αυτή τη φορά δεν θα χαριστεί η πρωινή προπόνηση. Οι Θεσσαλονικείς θα προπονηθούν κανονικά το πρωί, όπως συνέβη και πριν τους αγώνες με Λεχ Πόζναν και Κλουζ και στη συνέχεια το απόγευμα θα υπάρξει η μετάβαση στο Πφαρβέρφεν (μια απόσταση περίπου μιας ώρας) για τη διεξαγωγή του αγώνα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΓΙΑ ΜΑΝΤΖΙΟ


Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς, βλέπει τους παίκτες του να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια μέχρι τώρα στην προετοιμασία και έτσι αποφάσισε να τους…χαρίσει τη σημερινή πρωινή προπόνηση, ώστε να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο «φρέσκοι» στο φιλικό με την Κλουζ. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός συνομίλησε με τους εκπροσώπους του Τύπου που βρίσκονται στην Αυστρία για όλα τα θέματα που απασχολούν την «Ένωση». «Ο Μάντζιος είναι μία από τις περιπτώσεις που εξετάζουμε», παραδέχθηκε. Ο προπονητής της «Ένωσης» ρωτήθηκε για τις διοικητικές εξελίξεις στην ομάδα και απάντησε: «Δεν γνωρίζω κάτι. Εσείς τα γράφετε αυτά. Δεν μπορώ να ξέρω. Περιμένω και εγώ. Ας γίνει πραγματικότητα πρώτα και μετά βλέπουμε». Για τον Γιούρκα Σεϊταρίδη ο Μπάγεβιτς απέφυγε να δώσει κάποια ξεκάθαρη απάντηση, ενώ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του πως, παρά το γεγονός ότι ο Λεονάρντο «χάθηκε» το φετινό καλοκαίρι, θα φορέσει του χρόνου τη φανέλα της ΑΕΚ. «Έχουμε σταματήσει να ασχολούμαστε με την περίπτωσή του. Η μεταγραφή δεν θα γίνει αυτή τη χρονιά. Θα προσπαθήσουμε να τον αποκτήσουμε του χρόνου». Για τις φήμες που κυκλοφόρησαν περί απόκτησης του Έκι Γκονζάλες, είπε: «Έχουμε ανάγκη έναν μεσοεπιθετικό, αλλά το θέμα για τον Γκονζάλες δεν βγήκε από εμάς. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο». Πέραν του Γκονζάλες, οι φήμες «στέλνουν» στην «Ένωση» και τον Βαγγέλη Μάντζιο. «Είναι μέσα στις περιπτώσεις που εξετάζουμε ο Μάντζιος. Δεν έχω μιλήσει με τον παίκτη. Δεν έχουμε έρθει σε επαφή. Είναι ένας παίκτης που έχει τα στοιχεία που θέλουμε και εξετάζουμε την περίπτωσή του», παραδέχθηκε ο «Ντούσκο». Για τη μέχρι τώρα προετοιμασία της ομάδας ξεκαθάρισε πως «δεν θα παίζουμε μόνο 4-3-3 που βλέπετε να δοκιμάζουμε στις προπονήσεις. Θα παίζουμε και άλλα συστήματα. Έχουμε 31 παίκτες στο ρόστερ αυτή τη στιγμή, αλλά εγώ θέλω να έχω 25 παίκτες, οπότε κάποιοι θα δοθούν δανεικοί». Για τον Γιαχάγια και τη μέχρι τώρα εντυπωσιακή του παρουσία στις προπονήσεις δήλωσε ότι «είναι ένας παίκτης αρκετά καλός, αλλά καταλαμβάνει θέση ξένου. Θα δούμε τι θα γίνει και με τη δική του περίπτωση». Το απόγευμα η «Ένωση» αντιμετωπίζει την Κλουζ και ο Μπάγεβιτς είπε πως «θα χρησιμοποιήσω μία διαφορετική ενδεκάδα σε κάθε ημίχρονο». Για τα «ηχηρά» ονόματα που απέκτησαν οι άμεσοι αντίπαλοι της ομάδας του, ο Μπάγεβιτς δεν ήθελε να πει κάτι. «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι τη δουλειά μας». Όσο για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας, ο Μπάγεβιτς παραδέχθηκε πως «θέλουμε να συνεχίσουμε στο Europa League. Μας ενδιαφέρει η Ευρώπη».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ


Ήδη είχαν προγραμματιστεί τρία παιχνίδια και γινόταν διαπραγματεύσεις για άλλα δυο καθώς η τεχνική ηγεσία επιθυμούσε η ομάδα να έχει όσο το δυνατόν πιο πολλά παιχνίδια στα πόδια της. Έτσι στις 23 Ιουλίου η Ξάνθη θα αντιμετωπίσει την Νυρεμβέργη που παίζει στην Μπουντεσλίγκα, στις 28 την Μόναχο 1860 του Χάρη Παππά και Έβαλντ Λίνεν, στις 29 την Άλεν που παίζει στην 4η κατηγορία Γερμανίας, στις 1 Αυγούστου την Ρουμάνικη Κλουζ και ο κύκλος κλείνει στις 5 Αυγούστου με την πρωταθλήτρια ομάδα του Κατάρ, την Αλ Αράμπ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΡΙΣ ΖΕΡΜΕΝ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ


Η αποστολή του Πανθρακικού βρίσκεται πλέον στο Παρίσι για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας.
Μάλιστα την Τετάρτη η ομάδα της Κομοτηνής θα δώσει το πρώτο της φιλικό με αντίπαλο την Παρί Σεν Ζερμέν. Η αποστολή της ομάδας αποτελείται από 30 ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι οι: Ρόκα, Βρονταράς, Ταϊρης, Σακελλαρίου, Ντόκιτς, Τροϊζε, Κλεμάν, Βελάσκο, Ενγκαμπί, Μπαχαρίδης, Χαριτωνίδης, Μαρσελάο, Κανωτίδης, Δραγανίδης, Ολίσε, Κωνσταντινίδης, Αργυρίου, Αρσενίεβιτς, Νουόκο, Οράκ, Θεοδωράκης, Φαγιάρδο, Καπετάνος, Μουνάφο, Νίματς, Μίτου, Στόϊκος, Γωνιάδης, Καζάκης και Ντιαλό. Εκτός αποστολής έμειναν ο τραυματίας Χρήστος Πέντσας καθώς και οι Λόπεζ και Ρούνιε. Οι Μίτου, Νίματς και Μουνάφο που δοκιμάζονται θα παραμείνουν και στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας και στη συνέχεια θα αποφασίσει ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου για την παραμονή τους.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Λάμπαρντ: Στηρίξτε τον Τέρι

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ασπίδα… προστασίας στον Τζον Τέρι φρόντισε να υψώσει ο Φρανκ Λάμπαρντ. Ο Άγγλος αμυντικός μέσος, πέρυσι βρέθηκε στην ίδια θέση με τον συμπαίκτη του και ζητάει από όλους να τον στηρίξουν, ακόμη και αν αποφασίσει να αποδεχθεί την πρόταση που του έχει κάνει η Μάντσεστερ Σίτι, καθώς όπως και να ‘χει, θα είναι ένας μύθος για τους «μπλε».

«Δεν γνωρίζω το τι θα κάνει. Ήμουν στην θέση του Τζον, όμως όλοι στον σύλλογο θέλουν την παραμονή του. Μπορούσα να φύγω το προηγούμενο καλοκαίρι και να συναντήσω έναν προπονητή που εκτιμώ, όμως όλα ήρθαν σε λάθος στιγμή. Αυτό όμως με έκανε να σκεφτώ πολύ. Δεν είναι εύκολη απόφαση και δεν πρέπει να κατηγορούν κάποιοι τον Τζον», τόνισε ο Λάμπαρντ, για να συμπληρώσει: «Δεν μπορείς να ξεχάσεις το τι έχει κάνει για την Τσέλσι. Είναι ένας μύθος και ότι και να γίνει, θα συνεχίσει να είναι. Ο κόσμος πρέπει να σεβαστεί την απόφαση του παίκτη. Ο Τζον είναι ένας μεγάλος παίκτης, όμως θα πρέπει να αποφασίσει με βάση τα χρήματα το μέλλον του. Το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι είμαι υπερήφανος που τον είχα συμπαίκτη».

Υπογράφει στην Κολωνία ο Μανίς

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Κολωνία έχει έρθει σε συμφωνία με τον Μανίς και απομένουν μόνο οι ιατρικές εξετάσεις για να υπογράψει ο Πορτογάλος στο γερμανικό σύλλογο.

Ο 31χρονος μέσος είχε μείνει χωρίς ομάδα μετά τη λύση του συμβολαίου του από την Ατλέτικο Μαδρίτης, με την Κολωνία ωστόσο να κινείται έξυπνα και να αποσπάει το "ναι" του παίκτη.

Καναβάρο: Δεν είμαι προδότης


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Τον τίτλο του «προδότη», που του επωμίσθηκε από τους οπαδούς της Γιουβέντους για τη φυγή του από το σύλλογο αμέσως μετά το σκάνδαλο «Calciopoli», έβγαλε από πάνω του ο Φάμπιο Καναβάρο.

Ο 36χρονος αμυντικός καταλαβαίνει μεν τις αποδοκιμασίες του κόσμου μετά την επιστροφή του στη «Γηραιά Κυρία», ωστόσο δεν αποδέχεται επ’ ουδενί πως «πήδηξε πρώτος από το πλοίο» το 2006. Οι αποδοκιμασίες και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας μεγάλης μερίδας οπαδών της «Γιούβε» προς το πρόσωπο του Ιταλού αμυντικού συνεχίζονται από την πρώτη μέρα που άρχισε προετοιμασία η ομάδα.

Παρόλα αυτά, ο ίδιος φάνηκε αισιόδοξος, πως θα βρεθεί τρόπος να «γεφυρωθεί» το «χάσμα» που τον χωρίζει από τους «τιφόζι».

«Περίμενα τις αποδοκιμασίες και μπορώ να καταλάβω το θυμό του κόσμου. Δεν πρόδωσα κανέναν όταν έφυγα. Εγώ ήμουν ο πρώτος που… πληγώθηκε από την επιλογή αυτή. Εκτός από αυτούς που αποδοκιμάζουν, υπάρχουν και αρκετοί φίλαθλοι που με υποστηρίζουν. Ένας διάλογος με τους οπαδούς θα λύσει οριστικά το πρόβλημα», είπε ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός.

Χαλκιάς: “Ψηλά ο πήχης”


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Κώστας Χαλκιάς είναι στη δεύτερη του χρονιά στον ΠΑΟΚ μεταξύ των τριών αρχηγών της ομάδας, μαζί με τον Κονσεϊσάο και τον Κοντρέρας. Στις 30 του περασμένου Μάη έκλεισε το 35 (είναι γεννημένος το 1974) αλλά όπως αποκάλυψε χτες μιλώντας από την Ολλανδία δεν έχει σκοπό να σταματήσει σύντομα το ποδόσφαιρο.
Αποκάλυψε ότι θέλει να μείνει στον ΠΑΟΚ και μετά από το επόμενο καλοκαίρι ανανεώνοντας το συμβόλαιό του που λήγει και θέλει να παραμείνει στην Εθνική μέχρι και το 2012 ελπίζοντας να παίξει σε ακόμη ένα Euro, μετά από το Μουντιάλ που έχει βάλει στο… μάτι για του χρόνου. Όνειρο όμως με τον ΠΑΟΚ είπε πως είναι ένα πρωτάθλημα μέσα στα επόμενα χρόνια που θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται στην ομάδα…

-Μετά από την περσινή πολύ καλή χρονιά, ανέβηκε ακόμη πιο ψηλά ο πήχης;
«Πέρυσι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε από το μηδέν. Έγινε ένας προγραμματισμός που ήταν επιτακτική ανάγκη να γίνει μετά από όλα τα εξωαγωνιστικά προβλήματα που ταλάνιζαν την ομάδα και για χρόνια επηρέαζαν και το αγωνιστικό κομμάτι. Όλοι προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό και νομίζω ότι ο κόσμος έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία μας. Πιστεύω ότι είχαμε μια χρονιά καλύτερη από το αναμενόμενο. Όντως ανέβηκε ο πήχης και για φέτος, καθώς ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι εκεί που βρέθηκε πέρυσι. Να βρίσκεται κοντά στην κορυφή για να μπορέσει να την κατακτήσει κιόλας κάποια στιγμή. Χρειαζόμαστε και πάλι προσπάθεια όμως για να φτάσουμε ψηλά. Δεν γίνονται όλα από τη μια μέρα στην άλλη. Όλοι περιμένουνε πολλά περισσότερα. Η πραγματικότητα όμως είναι η εξής: Το περσινό αποτέλεσμα έγινε βάσει δουλειάς και αυτό πρέπει να συνεχιστεί. Να δουλέψουμε για να σταθεροποιηθούμε στις ψηλές θέσεις. Πάμε να κάνουμε πρωταθλητισμό, να μείνουμε ψηλά. Να γίνει ένας κορμός πάνω στον οποίο θα χτιστεί η ομάδα. Έτσι είναι πολύ σημαντικό ότι ανεβάσαμε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά και αυτό δεν μπορεί να είναι αρνητικό. Πέρυσι θέλαμε να βγούμε ΟΥΕΦΑ και να βάλουμε βάσεις και το πετύχαμε. Δεν ξεφεύγουμε όμως από τον αρχικό μας στόχο καθώς υπάρχει ένα τριετές πλάνο και πρέπει να μείνουμε εκεί. Επιτυχία θα είναι ότι πετύχουμε πιο πάνω από τον βασικό στόχο της σταθεροποίησης του ΠΑΟΚ κοντά στις θέσεις της κορυφής. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη και υπολογίσιμη ομάδα εδώ και χρόνια άσχετα αν είχε καλές ή κακές χρονιές, αλλά αυτό που αναζητούμε πλέον είναι η σταθερότητα. Και πάνω σε αυτήν τη σταθερότητα να προσθέσουμε τα θετικά της περασμένης χρονιάς φέτος και κάτι παραπάνω».

-Μήπως υποσυνείδητα σκεφτείτε ότι είναι εύκολο να πετύχετε κάτι ανάλογο με πέρυσι και αυτό γυρίσει μπούμερανγκ στην ομάδα;
«Αν περάσει από το μυαλό κάποιου κάτι τέτοιο, τότε πέφτει έξω. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Πρέπει να μείνουμε ψηλά και να βλέπουμε την ουσία. Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα φέτος καθώς υπάρχουν μεγαλύτερες υποχρεώσεις, σε όλα τα επίπεδα. Ως ΠΑΟΚ οφείλουμε να παλέψουμε σε όλες τις διοργανώσεις. Θέλουμε να μπούμε στους ομίλους της Europa League, το πρωτάθλημα αρχίζει νωρίτερα αλλά έχουμε υψηλούς στόχους, ενώ και στο Κύπελλο θέλουμε να προχωρήσουμε. Και μετά ίσως υπάρχουν και τα πλέι οφ, ένας θεσμός τον οποίο δε θέλω να σχολιάσω καθώς είμαι κάθετα αντίθετος με αυτή τη διοργάνωση. Προσωπικά θέλω να έχω πολλές προκλήσεις. Ο κόσμος μας πιστεύει και εμείς πιστεύουμε σε εμάς και στην ομάδα».

-Αναφέρθηκες σε έναν βασικό κορμό της ομάδας. Είναι δύσκολο να διεκδικήσουν θέση στην 11άδα στον ΠΑΟΚ κάποιοι παίκτες από το μεγάλο φετινό ρόστερ;
«Καταρχάς πρέπει να τονίσω ότι αν κάποιος δεν άξιζε, δεν θα ήταν στον ΠΑΟΚ. Από όσους είμαστε στην ομάδα, όλοι πιστεύω ότι αξίζουμε να είμαστε εδώ. Χρήσιμος είναι κάθε παίκτης ακόμα και εκείνος που θα παίξει ένα παιχνίδι και θα είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να το κάνει. Η ομάδα πρέπει να έχει όμως έναν κορμό. Το να δημιουργηθεί κορμός έμπειρων και παλαιών παικτών με πιο νέους και ταλαντούχους είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Όλοι οι παίκτες είμαστε στον ΠΑΟΚ με τον ίδιο σκοπό, να βοηθήσουμε την ομάδα. Εγώ προσωπικά δεν δέχομαι να είναι κάποιος εδώ που να πιστεύει ότι η ομάδα πρέπει να τον βοηθήσει αλλά θα πρέπει όλοι να σκέφτεται πως θα βοηθήσουν την ομάδα. Οι πολλές αλλαγές δημιουργούν εντυπώσεις και όχι ουσία…»

-Τι σας δίδαξε η περσινή χρονιά;
«Έχω ξαναπεί ότι ξεκινήσαμε από την αρχή. Τα πράγματα ήταν δύσκολα στην αρχή καθώς ήμασταν καινούρια ομάδα και ο κόσμος ήταν μουδιασμένος. Η περσινή χρονιά μας έδειξε ότι αν δεν υπάρχει συνοχή, συνεργασία και καλό κλίμα, δε μπορείς να κάνεις τίποτα. Δεν φτάσαμε στο 10 της απόδοσης αλλά ούτε και στο δύο. Η σταθερότητα και η σοβαρότητα είναι τα βασικά μας χαρακτηριστικά».

-Πέρυσι ο ΠΑΟΚ αιφνιδίασε. Φέτος όλοι τον περιμένουν. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να αιφνιδιάσει ξανά;

«Στην αρχή τη χρονιάς ίσως αιφνιδιάσαμε. Μας αντιμετωπίζανε διαφορετικά καθώς μας κρίνανε βάσει της προηγούμενης κακής χρονιάς του ΠΑΟΚ. Μετά από 8-10 αγωνιστικές όμως μας περίμεναν πάντα δυνατούς. Εμείς και φέτος απλώς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα».

-Το επόμενο καλοκαίρι τελειώνει το συμβόλαιό σου. Τι σκέφτεσαι να κάνεις; Είσαι στα 35 και πας στα 36… Υπάρχει σκέψη για επέκταση της συνεργασίας; Έχει γίνει κάποια συζήτηση με τον ΠΑΟΚ; Ή σκέφτεσαι να σταματήσεις;
«Όχι δε θα σταματήσω το ποδόσφαιρο… Αντέχω ακόμη… Δεν έχω κάνει κάποια συζήτηση με τον ΠΑΟΚ, αλλά θα ήθελα να συνεχίσω στην ομάδα. Τα τελευταία χρόνια η ψυχολογία μου έχει αλλάξει εντελώς και βλέπω το ποδόσφαιρο με άλλο μάτι. Το πώς βλέπω το ποδόσφαιρο άλλαξε άρδην μετά τη παρουσία μου στο εξωτερικό. Πλέον απολαμβάνω το παιχνίδι. Το χαίρομαι. Έπεσε κατά πολύ το άγχος μου. Εξωαγωνιστικά δε δίνω σημασία σε τίποτα. Ακόμη δε έχω κάνει κάποια συζήτηση με τη διοίκηση αλλά εγώ θέλω να συνεχίσω για πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ και την εθνική ομάδα, καθώς έχω μεγάλα όνειρα και με τους δύο. Θα δούμε τι θα γίνει…».

-Όταν λες μεγάλα όνειρα τι εννοείς;

«Κάθε φορά που παίζεις, βάζεις νέους στόχους. Ποτέ δε βάζω στόχο το 10 αλλά το 100 για να φτάσω πάνω από το 10… Έτσι σκέφτομαι και για τον ΠΑΟΚ. Έχω ένα μεγάλο στόχο. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει βάλει στόχο στον ΠΑΟΚ ένα πρωτάθλημα. Ξέρω ότι ίσως δε μπορεί να γίνει τώρα. Δε λέω ότι πάμε για πρωτάθλημα, μη το εκλάβετε έτσι. Το θέλω όμως στα επόμενα χρόνια. Όσο για την Εθνική, πιστεύω ότι στόχος είναι η παρουσία σε μεγάλες διοργανώσεις. Να πάμε στο Μουντιάλ και μετά στο Euro 2012…»

-Από τους παίκτες του ΠΑΟΚ είσαι αυτός που γνωρίζει καλύτερα από όλους το Βασίλη Γκαγκάτση. Τι εντύπωση σου έκανε αυτή η συνεργασία;
«Εγώ είχα συνεργασία πολλών ετών μαζί του ως μέλος της Εθνικής ενώ αυτός ήταν πρόεδρος της ΕΠΟ. Είχα συνεργασία ως παίκτης της εθνικής. Την εθνική ομάδα την αγάπησε και ήταν πολύ κοντά της. Και τώρα την αγαπά. Ήταν κοντά στον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Έχει πολύ καλή γνώση του ποδοσφαίρου. Θα βοηθήσει στο τομέα του. Είναι καλοδεχούμενος…»

- Ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί πυρά γι’ αυτή τη συνεργασία του από άλλες ομάδες αλλά και ΜΜΕ…
«Για ποιο πράγμα; Δεν καταλαβαίνω, αλλά δε θα γίνω δικηγόρος του Γκαγκάτση, ούτε κατήγορος εκείνων που τον κατηγορούν. Ο καθένας κοιτάει τη δουλειά του…»

-Πέρυσι ο ΠΑΟΚ είχε πρόβλημα με τις κόκκινες κάρτες. Φέτος που είσαι και μέσα στους αρχηγούς πως το βλέπεις το θέμα;
«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις αποβολές που βλάπτουν την ομάδα. Δικαιολογείται ο καθένας να κάνει κάποιο λάθος μέσα στο παιχνίδι ή να έχει σε κάποια ματς απόδοση κατώτερη του αναμενόμενου. Όλοι κάνουν λάθη και κάθε παίκτης μπορεί 3-4 αγωνιστικές να μην πάει καλά. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία όμως για τις αποβολές που βλάπτουν ομάδα και δημιουργούν εντυπώσεις. Τα προσωπικά μπαίνουν στην άκρη και πρέπει όλοι να παίζουμε για την ομάδα. Μερικές φορές μπορεί να τρελαίνεσαι μέσα στο γήπεδο και κάποια φορά να πάρει μία κόκκινη. Αν αυτό όμως επαναλαμβάνεται τότε είναι πρόβλημα. Και είναι πρόβλημα για την ομάδα. Εμείς πρέπει φτιάξουμε και το προφίλ της ομάδας. Προσωπικά δυσαρεστούμαι και με τη συμπεριφορά αυτών που χειροκροτούν τέτοιες απερίσκεπτες ενέργειες. Εύχομαι φέτος να πάνε διαφορετικά τα πράγματα. Και εγώ βγαίνω καμιά φορά εκτός εαυτού αλλά παντού υπάρχουν όρια».

Μίνιμουμ η Ευρώπη για τον Άρη»

prittas_ananeosi.jpgΟ Σάκης Πρίττας διανύει την τρίτη του σεζόν στον Άρη και προσφάτως ανανέωσε το συμβόλαιό του για άλλα τρία χρόνια. Ο έλληνας μέσος, των «κιτρίνων», μιλώντας από το Σαν Βιτζίλιο, έθεσε σαν μίνιμουμ στόχο την έξοδο στην Ευρώπη «Το λιγότερο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να βγούμε Ευρώπη. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι η περσινή χρονιά ήταν μια κακή παρένθεση» ανέφερε και συμπλήρωσε «ο Άρης είναι αναγκασμένος από το μέγεθος, την ιστορία και τον κόσμο του να θεωρεί δεδομένη την ευρωπαϊκή έξοδο. Επίσης θα πρέπει κάθε χρόνο να διεκδικούμε έναν τίτλο». Ο Πρίττας μίλησε για όλους και για όλα.



Για την περσινή προετοιμασία: «Σε σχέση με πέρυσι δουλεύουμε καλύτερα, σε όλα τα επίπεδα, στη φυσική κατάσταση, στην τακτική και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Κυρίως στο Καρπενήσι ξοδέψαμε πολλές ώρες για τη βελτίωση της φυσικής κατάσταση».

Για τον Κίκε Ερνάντεθ: «Σίγουρα είχε σημαντικό μερίδιο για την περσινή αποτυχία, αλλά το πιο εύκολο είναι να κατακρίνεις και να ρίχνεις τις ευθύνες σε έναν. Δεν έκανε λάθη μόνο ο κ. Ερνάντεθ, αλλά και εμείς οι ποδοσφαιριστές και φυσικά η διοίκηση. Θα πρέπει ο καθένας μας να κάνει την αυτοκριτική του, για να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Πάντως ποτέ δεν μου εξήγησε ο κ. Ερνάντεθ γιατί με είχε αφήσει στο περιθώριο. Δεν είχαμε καμιά επικοινωνία».

Για τον κόσμο του Άρη: «Είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην ομάδα μας. Νιώθουμε μεγαλύτερη υποχρέωση προς τον κόσμο μας, καθώς δεν μας εγκατέλειψε ποτέ. Του χρωστάμε πολλά και οφείλουμε να ανταποδώσουμε φέτος. Πάντα ήταν στο πλευρό μας, ακόμα και στο τελευταίο παιχνίδι με τον Πανθρακικό ήρθε στο γήπεδο για να μας υποστηρίξει».

Για τον αν σκέφτηκε να φύγει από την ομάδα επειδή δεν έπαιζε: «Μέχρι τον Ιανουάριο ήμουν «εξαφανισμένος» από την ομάδα. Είχα κάνει συζήτηση με τους ανθρώπους της ομάδας για να φύγω καθώς ένιωθα άχρηστος από τη στιγμή που δεν έπαιζα καθόλου. Ο κ. Μαζίνιο μου έδωσε την ευκαιρία και νομίζω πως την εκμεταλλεύτηκα. Πριν φύγουμε για διακοπές μιλήσαμε. Μου είπε ότι μ’ εμπιστεύεται και ότι θα κάνει προσπάθεια για να παραμείνω. Αυτό φάνηκε στην πράξη και από τη στάση της νέας διοίκησης».

Για τον ανταγωνισμό για μια θέση στην ενδεκάδα: «To να υπάρχει ένα τόσο γεμάτο ρόστερ είναι ένα ευχάριστο πρόβλημα για τον προπονητή. Κάθε προπονητής θέλει να έχει καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις. Από εκεί και πέρα, κάθε ποδοσφαιριστής έχει κίνητρο να δουλέψει και να βελτιώσει τα χαρακτηριστικά του, γιατί ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος».

: «Ναι, όντως το κλίμα φέτος είναι πολύ καλό. Αλλά και πέρυσι δεν υπήρχαν ιδιαίτερα προβλήματα. Ίσως ο κ. Ερνάντεθ διαχώριζε τις καταστάσεις, κάτι που δεν ισχύει με τον κ. Μαζίνιο. Εμείς δεν έχουμε προβλήματα μεταξύ μας. Είμαστε φίλοι με τα ξένα παιδιά, που είναι από πέρυσι και από τα προηγούμενα χρόνια στην ομάδα και θα προσπαθήσουμε να γίνουμε φίλοι και με τους νέους παίκτες».

Προτάθηκε στον Άρη ο Αμπελαϊρας

Προτάθηκε στον Άρη ο Αμπελαϊρας

Μια πολύ καλή πρόταση έφτασε χθες στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης, η οποία εξετάζεται από τους «κιτρινόμαυρους». Ο λόγος για τον αριστεροπόδαρο χαφ της Ρίβερ Πλέιτ, Ματίας Ενρίκε Αμπελαϊρας, ο οποίος υπήρξε συμπαίκτης του Κριστιάν Νασούτι την προηγούμενη σεζόν.
Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή μεγάλου «βελενικούς» με γεμάτο βιογραφικό από συμμετοχές στην ομάδα της Αργεντινής και αν προχωρήσει το θέμα και τελικά ντυθεί στα κιτρινόμαυρα, τότε θα μιλάμε για μια σπουδαία μεταγραφή, που θα ενισχύσει την αριστερή πτέρυγα του Άρη, αλλά αυτομάτως θα ανεβάσει και ένα επίπεδο παραπάνω την ομάδα.
Για όσους δεν γνωρίζουν τον Ματίας Αμπελαϊρας, είναι 24 χρόνων έχει ύψος 1,70 μέτρα, γεννημένος στην χώρα του ταγκό (Μπουένος Άιρες), αλλά διαθέτει ιταλικό διαβατήριο.
Ντεμπούτο με την φανέλα της Ρίβερ πραγματοποίησε στις 08/10/2006 και έκτοτε είχε συνολικά σε Απερτούρα, Κλαουσούρα, Κόπα Σουδαμερικάνα και Λιμπερταδόρες 68 συμμετοχές, 9 γκολ και 16 ασίστ. Την σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν λίγες εβδομάδες, ο Αμπελαϊρας συμμετείχε σε 13 παιχνίδια της Απερτούρα, πετυχαίνοντας μόλις ένα γκολ (2 ασίστ).
Μοναδικό «αγκάθι» στην περίπτωσή του είναι το υψηλό κασέ που έχει και μέσα από την ΠΑΕ κάνουν λόγο για αρκετά δύσκολη περίπτωση. Πέραν τούτου όμως οι «κίτρινοι» θα παλέψουν για την απόκτησή του, είτε με τη μορφή δανεισμού, είτε ως ελεύθερη μεταγραφή. Πηγη Μετροσπορ

40 εκατ. λίρες για τον Τέρι

terry.jpgΑποφασισμένη να κάνει δικό της με κάθε κόστος τον Τζον Τέρι είναι η Μάντσεστερ Σίτι. Οι "πολίτες" παρότι η πρότασή τους ύψους 32 εκατ. λιρών πήγε στο καλάθι των αχρήστων, επιμένουν για τον Άγγλο διεθνή αμυντικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Daily Mail», ο τεχνικός της ομάδας Μαρκ Χιουζ, ετοιμάζεται να καταθέσει νέα πρόταση ύψους 40 εκατ. λιρών σε μία προσπάθεια να κάμψει την αντίσταση της Τσέλσι.

Οι «μπλε» παρόλα αυτά δεν είναι καθόλου διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τον αρχηγό τους και για το λόγω αυτό, απειλούν να καταγγείλουν στην αρμόδια αρχή της Πρέμιερ Λιγκ την αδιάκοπη προσπάθεια των ιδιοκτητών της Σίτι για να αποκτήσουν τον Τέρι.

Πήρε το άτυπο σούπερ καπ η Βέρντερ Βρέμης


Ο Περ Μερτεζάκερ Οι αγώνες του σούπερ καπ στη Γερμανία έχουν εντελώς φιλικό χαρακτήρα, αφού δεν αναγνωρίζονται από τη γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Οπως και να έχει, πάντως, είναι ένας άτυπος τίτλος, τον οποίο τη φετινή σεζόν κατέκτησε η Βέρντερ μετά το 2-1 επί της Βόλφσμπουργκ.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η κυπελλούχος νικά σε αυτό το θεσμό την πρωταθλήτρια. Η ομάδα του Σάαφ άνοιξε το σκορ με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου και σκόρερ τον Περ Μέρτεζακερ. Οι ουσιαστικά γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Γκραφίτε στο 67ο, αλλά ο Φριτς στο 81ο διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

"Φτωχή" νίκη της Ρεάλ με Μπενζεμά


Παρουσίασε Μπενζεμά η Ρεάλ Μαδρίτης Η Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε το πρώτο της φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τη Σάμροκ Ρόβερς της Ιρλανδίας, αλλά ουδείς από τους φίλους τους έμεινε ευχαριστημένος από το θέαμα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έδειξε να έχει μεγάλη όρεξη και το... φίδι από την τρύπα έβγαλε ο Καρίμ Μπενζεμά (1-0).

Ο Πελεγκρίνι ξεκίνησε με αμυντικογενείς παίκτες στο κέντρο, χρησιμοποιώντας του Λασανά Ντιαρά, Γκάγκο και Γκούτι, με τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγκουαΐν και Ραούλ μπροστά. Αποτέλεσμα; Καθόλου κίνηση, ελάχιστες φάσεις και αντίθετα, δυο καλές ευκαιρίες από την πλευρά της ιρλανδικής ομάδας.

Το ίδιο και στο δεύτερο μέρος όπου έγιναν και κάποιες αλλαγές. Μια εξ αυτών ο Καρίμ Μπενζεμά ήταν αυτός που πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης το 86ο, μετά από πάσα του Χάιντσε...

Φέργκιουσον εναντίον Μάντσεστερ Σίτι!


Σερ Αλεξ Φέργκιουσον.... Για κάτι τέτοια ζει ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε αρκετά για τη συμπολίτισσα Σίτι, αναφέροντας μόνο τα αρνητικά της. Μάλιστα, δεν τη συμπεριέλαβε καν στις βασικές αντιπάλους της πρωταθλήτριας Αγγλίας!

"Εχω μιλήσει με πάρα πολλούς προπονητές για το θέμα της Σίτι και όλοι μας έχουν κάνει την ίδια ερώτηση. Ποιοι θα μένουν έξω από τους δέκα επιθετικούς που έχει μαζέψει; Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τη δω ως ανταγωνίστριά μας. Αυτές είναι μόνο η Λίβερπουλ και η Τσέλσι.

Εχει πάρει παίκτες με καλή ποιότητα, αλλά είναι πολλοί στην επίθεση και αποκλείεται να μην δημιουργηθεί πρόβλημα. Για πιο λόγο να με απασχολεί τι κάνει η άλλη ομάδα στην πόλη μου από τη στιγμή που η δική μου έχει σωστή φιλοσοφία, 76.000 κόσμο στο γήπεδο και πολλές επιτυχίες;", αναρωτήθηκε ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ..