Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Μίνιμουμ η Ευρώπη για τον Άρη»

prittas_ananeosi.jpgΟ Σάκης Πρίττας διανύει την τρίτη του σεζόν στον Άρη και προσφάτως ανανέωσε το συμβόλαιό του για άλλα τρία χρόνια. Ο έλληνας μέσος, των «κιτρίνων», μιλώντας από το Σαν Βιτζίλιο, έθεσε σαν μίνιμουμ στόχο την έξοδο στην Ευρώπη «Το λιγότερο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να βγούμε Ευρώπη. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι η περσινή χρονιά ήταν μια κακή παρένθεση» ανέφερε και συμπλήρωσε «ο Άρης είναι αναγκασμένος από το μέγεθος, την ιστορία και τον κόσμο του να θεωρεί δεδομένη την ευρωπαϊκή έξοδο. Επίσης θα πρέπει κάθε χρόνο να διεκδικούμε έναν τίτλο». Ο Πρίττας μίλησε για όλους και για όλα.



Για την περσινή προετοιμασία: «Σε σχέση με πέρυσι δουλεύουμε καλύτερα, σε όλα τα επίπεδα, στη φυσική κατάσταση, στην τακτική και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Κυρίως στο Καρπενήσι ξοδέψαμε πολλές ώρες για τη βελτίωση της φυσικής κατάσταση».

Για τον Κίκε Ερνάντεθ: «Σίγουρα είχε σημαντικό μερίδιο για την περσινή αποτυχία, αλλά το πιο εύκολο είναι να κατακρίνεις και να ρίχνεις τις ευθύνες σε έναν. Δεν έκανε λάθη μόνο ο κ. Ερνάντεθ, αλλά και εμείς οι ποδοσφαιριστές και φυσικά η διοίκηση. Θα πρέπει ο καθένας μας να κάνει την αυτοκριτική του, για να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Πάντως ποτέ δεν μου εξήγησε ο κ. Ερνάντεθ γιατί με είχε αφήσει στο περιθώριο. Δεν είχαμε καμιά επικοινωνία».

Για τον κόσμο του Άρη: «Είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην ομάδα μας. Νιώθουμε μεγαλύτερη υποχρέωση προς τον κόσμο μας, καθώς δεν μας εγκατέλειψε ποτέ. Του χρωστάμε πολλά και οφείλουμε να ανταποδώσουμε φέτος. Πάντα ήταν στο πλευρό μας, ακόμα και στο τελευταίο παιχνίδι με τον Πανθρακικό ήρθε στο γήπεδο για να μας υποστηρίξει».

Για τον αν σκέφτηκε να φύγει από την ομάδα επειδή δεν έπαιζε: «Μέχρι τον Ιανουάριο ήμουν «εξαφανισμένος» από την ομάδα. Είχα κάνει συζήτηση με τους ανθρώπους της ομάδας για να φύγω καθώς ένιωθα άχρηστος από τη στιγμή που δεν έπαιζα καθόλου. Ο κ. Μαζίνιο μου έδωσε την ευκαιρία και νομίζω πως την εκμεταλλεύτηκα. Πριν φύγουμε για διακοπές μιλήσαμε. Μου είπε ότι μ’ εμπιστεύεται και ότι θα κάνει προσπάθεια για να παραμείνω. Αυτό φάνηκε στην πράξη και από τη στάση της νέας διοίκησης».

Για τον ανταγωνισμό για μια θέση στην ενδεκάδα: «To να υπάρχει ένα τόσο γεμάτο ρόστερ είναι ένα ευχάριστο πρόβλημα για τον προπονητή. Κάθε προπονητής θέλει να έχει καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις. Από εκεί και πέρα, κάθε ποδοσφαιριστής έχει κίνητρο να δουλέψει και να βελτιώσει τα χαρακτηριστικά του, γιατί ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος».

: «Ναι, όντως το κλίμα φέτος είναι πολύ καλό. Αλλά και πέρυσι δεν υπήρχαν ιδιαίτερα προβλήματα. Ίσως ο κ. Ερνάντεθ διαχώριζε τις καταστάσεις, κάτι που δεν ισχύει με τον κ. Μαζίνιο. Εμείς δεν έχουμε προβλήματα μεταξύ μας. Είμαστε φίλοι με τα ξένα παιδιά, που είναι από πέρυσι και από τα προηγούμενα χρόνια στην ομάδα και θα προσπαθήσουμε να γίνουμε φίλοι και με τους νέους παίκτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: