Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Δάσκαλος Ιμπαγάσα!!

Δεν θα γεράσει ποτέ! Όταν το πράγμα δυσκόλεψε, ο «δάσκαλος» Ιμπαγάσα μπήκε στο γήπεδο και μοιράζοντας σοφία και… γκολ στους «νέους» (Βαλντές, Πέρες) οδήγησε τον Ολυμπιακό σε άνετο 4-2 επί του Πλατανιά

Δάσκαλος Ιμπαγάσα!
Όταν ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει λύσεις απέναντι στην οργανωμένη άμυνα του Πλατανιά, ο Μίτσελ είχε την απάντηση! Αριέλ Ιμπάγασα…

Ο Αργεντινός πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και από το 68΄μέχρι και το 70’ έφτιαξε δύο γκολ, οδηγώντας τους ερυθρόλευκους στη νίκη με 4-2!

Ολαϊτάν, Βαντές, Πέρες και Μαρκάνο ήταν οι σκόρερ του Ολυμπιακού σε άλλη μια νίκη στο Καραϊσκάκη. Ο Τόρες είχε ισοφαρίσει 1-1 στο 37ο λεπτό και ο Βλαχοδήμος με γκολάρα σε 3-1 για τον Πλατανιά στο 72'.


Το παιχνίδι

Γνώριμο το… σκηνικό για τον Ολυμπιακό στα εντός έδρας παιχνίδια. Όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές καλείται να αντιμετωπίσει μια ομάδα που αμύνεται κοντά στην περιοχή της και προσπαθεί να απειλήσει με αντεπίθεσεις.

Αυτός ήταν και ο τρόπος που ο Πλατανιάς προσπάθησε να περιορίσει τους παίκτες των ερυθρολεύκων να… κάνουν παιχνίδι. Ωστόσο, οι Κρητικοί έδειχναν μεγάλη προσοχή στον άξονα, δεν άφηναν κενούς χώρους. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Ολυμπιακός να προσπαθεί να απειλήσει από τα πλάγια με τους Ολαϊτάν και Πέρες.

Παρά το γεγονός ότι δεν έφτασαν με ευκολία στην περιοχή του Πλατανιά οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν τις ευκαιρίες… Στο 14ο λεπτό ο Τσόρι έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά μετά την πάσα του Πέρες στην περιοχή. Ο Παραγουανός ήταν και ο πρωταγωνιστής της φάσης του 16ου λεπτού… Ανατράπηκε από τον Γιωργαλλίδη στην περιοχή, όταν ήδη είχε φύγει η μπάλα από τα πόδια του με προορισμό τον Τσόρι.

Το γκολ του Ολυμπιακού τελικά ήρθε… Και αυτό από μια καλή ενέργεια του Μανιάτη. Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων έκλεψε την μπάλα στην προσπάθεια του Φερνάντες να τριπλάρει έξω από την περιοχή. Αμέσως μετά το κλέψιμο ο Μανιάτης έκανε την πάσα στον Ολαϊτάν και εκείνος άνοιξε το σκορ. Κι όμως ο Πλατανιάς απάντησε… Στο 37ο λεπτό ο Τόρες από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ρομπέρτο μετά από μια αδράνεια των αμυντικών του Ολυμπιακού μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ασκούσε μεγάλη πίεση στον Πλατανιά. Λύση όμως δεν έβρισκε απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Τη λύση την έδωσε ο Μίτσελ... Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Βαλντές και λίγα λεπτά αργότερα (66’) τον Ιμπαγάσα.

Αυτό ήταν… Ο Αργεντινός μόλις πέρασε στο παιχνίδι κατάφερε να φτιάξει δύο γκολ στις δύο πρώτες επιθέσεις του Ολυμπιακού με εκείνον στον αγώνα. Στο 68’ έβγαλε κάθετη στη μεγάλη περιοχή του Πλατανιά. Η μπάλα μετά από μία παρέμβαση του Σαβιόλα στρώθηκε στον Βαλντές ο οποίος έκανε το 2-1!

Αμέσως μετά ο Αργεντινός έφτιαξε και το τρίτο τέρμα του Ολυμπιακού. Αυτή την φορά έβγαλε τη σέντρα. Ο Πέρες ήταν την πορεία της μπάλας και έκανε το 3-1! Ο Πλατανιάς μείωσε 3-2 στο 72ο λεπτό μετά από ένα πολύ όμορφο σουτ του Βλαχοδήμου!

Ο Ολυμπιακός εμφανώς καλύτερος με τον Ιμπαγάσα στον αγωνιστικό χώρο να έχει απλοποιήσει το παιχνίδι του είχε ένα δοκάρι στο 77΄μετά από ένα σουτ του Σαβιόλα. Ωστόσο το τελικό 4-2 το έκανε ο Μαρκάνο με κεφαλιά μετά από κόρνερ στο 78ο λεπτό.





Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Παπάζογλου (66’ Ιμπαγάσα), Εντινγκά, Σαβιόλα, Πέρες, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ντομίνγκες (57’ Βαλντές), Μπονγκ, Ολαϊτάν (73’ Μασάντο).

Στον πάγκο: Κάρολ, Μασάντο, Ιμπαγάσα, Σάμαρης, Βαλντές, Φουστέρ, Μανωλάς.

Πλατανιάς (Αναστασιάδης): Γιωργαλλίδης, Φερνάντες (79’ Κατάι), Δημήτρης, Μπέλιτς, Τόρες (84’ Σούκιας), Βλαχοδήμος, Γουνδουλάκης, Ινκούμ (72’ Θέρα), Γιαχία, Φαϊσκα, Τετέι

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Θέρα, Καταϊ, Ντεντάκης, Σουκίας, Τσοντάκης. Πηγή: sport-fm.gr

«Πάρτι» στη Κορσική η Μονακό!!

Χωρίς να «ιδρώσει» η Μονακό πέρασε από την Κορσική, καθώς επικράτησε 2-0 απέναντι στη Μπαστιά χάρη σε ισάριθμα τέρματα του Τζέιμς Ροντρίγκεζ και έμεινε… ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου.

«Πάρτι» στη Βρετάνη η Μονακό
Τις ελπίδες της για κατάκτηση του γαλλικού πρωταθλήματος κράτησε ζωντανές η Μονακό.

Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι πέρασε με σκορ 2-0 από την έδρα «κάστρο» της Μπαστιά, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Ligue 1. O Tζέιμς Ροντρίγκεζ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Μονεγάσκους καθώς πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του (45’ και 77’).

Έτσι, η Μονακό έφτασε τους 53 βαθμούς και διατήρησε στους πέντε τη διαφορά της από την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν. Από την άλλη πλευρά, η Μπαστιά, που είχε στην αρχική της ενδεκάδα του Μοντεστό και Σισέ, έμεινε στους 36 και την 8η θέση.

Πρόγραμμα και αποτελέσματα(25ης) αγωνιστικής

Παρασκευή, 14/2

Παρί Σεν Ζερμέν-Βαλανσιέν 3-0
(Λαβέτσι 18’, Ιμπραίμοβιτς 50’, αυτογκόλ Κάγκελμάχερ 52’)

Σάββατο, 15/2

Μπαστιά-Μονακό 0-2
(45', 77' Ροντρίγκεζ)

Λοριάν-Τουλούζ
Νις-Ναντ
Ρεμς-Μπορντό
Ρεν-Μονπελιέ
Σοσό-Γκινγκάμπ

Κυριακή, 16/2

Λιόν-Αζαξιό
Εβιάν-Λιλ
Σεντ Ετιέν-Μαρσέιγ

Επόμενη (26η) αγωνιστική

Παρασκευή 21/2

Μονακό-Ρεμς

Σάββατο 22/2

Μαρσέιγ-Λοριάν
Βαλενσιέν-Σοσό
Γκινγκάμπ-Νις
Μονπελιέ-Αζαξιό
Μπαστιά-Σεντ Ετιέν
Μπορντό-Εβιάν

Κυριακή 23/2

Τουλούζ-Παρί Σεν Ζερμέν
Ναντ-Ρεν
Λιλ-ΛυώνΠηγή: sport-fm.gr

Του τη χάρισε…!!

Από το δεύτερο λεπτό του παιχνιδιού, ο Εθνικός Άχνας έχανε από την Δόξα, στην 22η αγωνιστική του κυπριακού πρωταθλήματος. Ο Ταλ όμως, του χάρισε την ισοπαλία αλλά και τον έναν πολύτιμο βαθμό.

Του τη χάρισε…
Να μη χάσει ήθελε ο Εθνικός Άχνας στο ματς με την Δόξα Κατωκοπιάς και με ένα γκολ του Ταλ, τα κατάφερε και πήρε την ισοπαλία (1-1).

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, μόλις στο 2’, με πέναλτι από τον Λεάντρο, ενώ ο Εθνικός κατάφερε και ισοφάρισε στο 86’.

Οι δύο ομάδες είχαν πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν έκαναν το κάτι παραπάνω για να πάρουν την νίκη και έτσι έμειναν στις ίδιες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Σε άλλο παιχνίδι της αγωνιστικής η Νέα Σαλαμίνα επικράτησε εύκολα του Άρη Λεμεσού (1-0).

Με ένα γκολ του Βαττή στο 56’ η ομάδα του Λάρκου πήρε τους τρεις βαθμούς, ενώ η ομάδα της Λεμεσού παρέμεινε στης τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.


Αναλυτικά η 22η αγωνιστική :

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου

Δόξα Κατωκοπιάς- Εθνικός Άχνας 1-1
(2’ πεν. Λεάντρο, 86’ Ταλ)

Άρης Λεμεσού- Νέα Σαλαμίνα 0-1
(56’ Βάττης)

Αλκή-ΑΠΟΕΛ (18:00)
Ομόνοια- ΑΕ Κουκλιών (18:00)

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου

Ανόρθωση- ΑΕ Λεμεσού (15:00)
Απόλλων Λεμεσού- Ένωση Παραλιμνίου (17:00)
Ερμής- ΑΕ Κιτίου (17:00)

Η επόμενη αγωνιστική (23η):

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου

ΑΕ Λεμεσού- Απόλλων Λεμεσού (15:00)
Εθνικός Άχνας- ΑΕ Κουκλιών (17:00)
ΑΠΟΕΛ- Δόξα Κατωκοπιάς (18:00)

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

ΑΕ Κιτίου- Ανόρθωση (15:00)
Ένωση Παραλιμνίου- Αλκή (17:00)
Άρης Λεμεσού-Ομόνοια (18:00)

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου

Νέα Σαλαμίνα- Ερμής (19:00)Πηγή: sport-fm.gr

Ο Μάντζιος ξέρει…!!

Ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος από τον Ατρόμητο, τον «στρίμωξε» και ο Μάντζιος του χάρισε τη νίκη με γκολ στο 82’, 1-0. «Ανάσα» για τους Βοιωτούς, πρώτη ήττα μετά από 3 μήνες για τους Περιστεριώτες.

Ο Μάντζιος ξέρει…
Μεγάλη νίκη για τον Λεβαδειακό, που επικράτησε 1-0 του Ατρόμητου στην έδρα του, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. «Χρυσός» σκόρερ για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη, που έκανε ντεμπούτο, ήταν ο Βαγγέλης Μάντζιος στο 82ο λεπτό.

Καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς ο Λεβαδειακός, πίεσε αρκετά την ομάδα του Παράσχου, που έδειχνε εμφανώς κουρασμένη από τα συνεχή παιχνίδια των τελευταίων ημερών.

Τεράστια βαθμολογική «ανάσα» για την ομάδα της Βοιωτίας που έφτασε τους 27 βαθμούς και σκαρφάλωσε στην 12η θέση. Πρώτη ήττα για τον Ατρόμητο έπειτα από τρεις μήνες και το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο.


Το ματς:



Νωθρό ήταν το ξεκίνημα και των δύο ομάδων στο ματς. Ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν ήταν καλός με τους παίκτες των δύο ομάδων να αδυνατούν να κρατήσουν τη μπάλα και να κάνουν αρκετά λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο το ματς έγινε πιο ανοιχτό με τον Ατρόμητο να προσπαθεί να πιέσει ψηλά, ενώ οι παίκτες του Λεβαδειακού, που έδιναν ιδιαίτερη έμφαση στα αμυντικά τους καθήκοντα, «χτυπούσαν» κυρίως με αντεπιθέσεις.

ΟιΒοιωτοί με το πέρασμα των λεπτών κατάφεραν να φέρουν τη μπάλα στην εστία του Τσενάμο και χάρη στον δραστήριο Ορτέγκα, που ήταν εξαιρετικός τόσο σε δημιουργικότητα όσο και σε εκτέλεση, κατάφεραν να δημιουργήσουν εστίες κινδύνου μπροστά απ’ την εστία του Τσενάμο. Η ομάδα του Παράσχου ανέβηκε στο γήπεδο αλλά το παιχνίδι από τα άκρα δεν έδωσε λύσεις. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να πολιορκούνται από την ομάδα του Παντελίδη, όμως ο Τσενάμο και η αστοχία τους τους στέρησαν το γκολ. Πάντως, ο Ατρόμητος ήταν αυτός που έφτασε πιο κοντά στο γκολ καθώς στην «εκπνοή» του ημιχρόνου ο Ούμπιντες έστειλε με πλασέ τη μπάλα στο δοκάρι.

Πολύ δυνατό ξεκίνημα έκανε ο Λεβαδειακός στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν άνετα τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και με γρήγορες εναλλαγές «δοκίμαζαν» συχνά τα αντανακλαστικά του τερματοφύλακα του Ατρόμητου. Η είσοδος του Γεωργίου στο ματς βοήθησε την ομάδα του Περιστερίου, που κατάφερε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και να περιορίσει τους Βοιωτούς, οι οποίοι μετά από αρκετή ώρα έδειχναν «μπλοκαρισμένοι».

Σε ένα σημείο όπου το παιχνίδι έδειχνε να έχει χάσει τον ρυθμό του, ο Λεβαδειακός κατάφερε να αιφνιδιάσει και με τον Βαγγέλη Μάντζιο στο 82ο λεπτό κατάφερε να πετύχει το γκολ που έψαχνε από το ξεκίνημα του ματς. Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι βγήκε εκτός ελέγχου με συνεχείς καθυστερήσεις και δυνατά μαρκαρίσματα από τους παίκτες των γηπεδούχων, οι οποίοι έκαναν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να «ροκανίσουν» το χρόνο. Τελικά το ματς τελείωσε με 8 λεπτά καθυστερήσεων με την ομάδα του Σάββα Παντελίδη να συνδυάζει με μεγάλη νίκη το ντεμπούτο του.



Οι συνθέσεις:



Λεβαδειακός (Σάββας Παντελίδης): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Ιντζίδης, Κονέ, Πετράτσι, Βαρέλα (64’ Καπό), Μάντζιος, Ορτέγκα (89' Γεωργίου), Μιλοσάβλιεφ (90+3’ Μάγκας)

Στον πάγκο: Τσιντώτας, Λυκογιάννης, Νικολακάκης, Μάρτινς

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Ταυλαρίδης (87' Φωτάκης), Φυτανίδης, Μπρίτο, Ναπολεόνι, Νάστος, Γιαννούλης, Ούμπιντες, Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία, Φάμπιο (63’ Γεωργίου)

Στον πάγκο: Σηφάκης, Παπουτσογιαννόπουλος, Μπάλλας, Κιβρακίδης, Αρκούδας
Διαιτητής: Α. Δημητρόπουλος

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς Πηγή: sport-fm.gr

«Μπαμ»!

Την πρώτη «πιστολιά» στην 5η φάση του Κυπέλλου Αγγλίας έριξε η Γουίγκαν! Αν και μια κατηγορία κάτω απ’ την Κάρντιφ, η ομάδα του Ούβε Ρέσλερ την ξάπλωσε μέσα στην Ουαλία (2-1) και πήρε μεγάλη πρόκριση!

«Μπαμ»!
Το Κύπελλο Αγγλίας ανέκαθεν ήταν η ελπίδα των αουτσάιντερ. Και η πρώτη που το υπενθύμισε στην 5η φάση της διοργάνωσης ήταν η Γουίγκαν.

Με παλικαρίσια εμφάνιση μέσα στην Ουαλία και χωρίς να φαίνεται πουθενά ότι εκείνη ψάχνει να χωθεί στα πλέι-οφ της Championship και η Κάρντιφ κυκλοφορεί στα… σαλόνια της Premier League, η ομάδα του Ούβε Ρέσλερ επικράτησε 2-1.

Και δεν το έκανε με «κλεφτοπόλεμο». Γιατί προηγήθηκε (στο 18’) με τον ΜακΚαν. Δεν πτοήθηκε όταν οι γηπεδούχοι απάντησαν γρήγορα (στο 27’) με τον Κάμπελ.

Και με το γκολ του Γουότσον πριν το ημίχρονο (40’) έφτασε σε μια μεγάλη πρόκριση και πήρε το δεύτερο εισιτήριο (μετά τη Σάντερλαντ) στα προημιτελικά της διοργάνωσης.


Το πρόγραμμα του 5ου γύρου

Σάββατο, 15/2

Σάντερλαντ-Σαουθάμπτον 1-0
(50' Γκάρντνερ)

Κάρντιφ-Γουίγκαν 1-2
(27’ Κάμπελ - 18’ ΜακΚαν, 40’ Γουότσον)

Σέφιλντ Γουένσντεϊ-Τσάρλτον (αναβλήθηκε)
Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι (19:15)

Κυριακή, 16/2

Έβερτον-Σουόνσι (15:30)
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Νότιγχαμ Φόρεστ (17:00)
Άρσεναλ-Λίβερπουλ (18:00)

Δευτέρα, 17/2
Πηγή: sport-fm.gr

Η Ατλέτικο είναι εδώ!!

Μπορεί να θεωρήθηκε πως κάνει «κοιλιά», αλλά η Ατλέτικο Μαδρίτης απάντησε με τον κατάλληλο τρόπο. Επικράτησε για πλάκα 3-0 της Βαγιαδολίδ και βλέπει αφ' υψηλού τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ.

Η Ατλέτικο είναι εδώ! (video)
Κάτι οι δύο σερί ήττες απ’ τη Ρεάλ Μαδρίτης και ο αποκλεισμός στο Κύπελλο. Κάτι το «κάζο» με την Αλμερία, θεωρήθηκαν πως μπαίνει... φρένο στην κούρσα της Ατλέτικο!

Αμ, δε όμως! Οι «ροχιμπλάνκος» έδωσαν «απαντήσεις» κόντρα στη Βαγιαδολίδ, της οποίας επικράτησαν πολύ εύκολα 3-0 στο «Βιθέντε Καλντερόν» και επανήλθαν στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Από πολύ νωρίς οι Μαδριλένοι έγιναν το απόλυτο αφεντικό του αγώνα. Διότι στο 3’ ο Ραούλ Γκαρθία έβαλε μπροστά την ομάδα του, ενώ πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί απ’ το πρώτο, ήρθε και δεύτερο τέρμα στο 5’ με τον Ντιέγκο Κόστα να βρίσκει δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανήμποροι να αντιδράσουν κι απλώς ο Γκοντίν στο 74’ υπέγραψε το άνετο τρίποντο για τους πρωτεουσιάνους που ανέβηκαν στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν με 60 βαθμούς κι ενώ Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης έχουν 57 με ματς λιγότερο!

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 14/02

Έλτσε-Οσασούνα 0-0

Σάββατο 15/02

Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαγιαδολίδ 3-0
(3' Γκαρθία, 5' Ντιέγκο Κόστα, 74' Γκοντίν)

Λεβάντε-Αλμερία (19:00)

Μπαρτσελόνα-Ράγιο Βαγιεκάνο (21:00)

Βιγιαρεάλ-Θέλτα (23:00)

Κυριακή 16/02

Γρανάδα-Μπέτις (13:00)

Χετάφε-Ρεάλ Μαδρίτης (18:00)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Εσπανιόλ (20:00)

Σεβίλλη-Βαλένθια (22:00)

Δευτέρα 17/02

Μάλαγα-Σοσιεδάδ (23:00)


Επόμενη (25η) αγωνιστικήQ

Παρασκευή 21/02
Βαγιαδολίδ-Λεβάντε (22:00)

Σάββατο 22/02
Ρεάλ Μαδρίτης-Έλτσε (17:00)
Θέλτα-Χετάφε (19:00)
Σοσιεδάδ-Μπαρτσελόνα (21:00)
Αλμερία-Μάλαγα (23:00)

Κυριακή 23/02
Ράγιο Βαγιεκάνο-Σεβίλλη (13:00)
Μπέτις-Αθλέτικ Μπιλμπάο (18:00)
Βαλένθια-Γρανάδα (20:00)
Οσασούνα-Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

Δευτέρα 24/02
Εσπανιόλ-Βιγιαρεάλ (23:00)
Πηγή: sport-fm.gr

Άραγε, σταματάει η Μπάγερν; (video)

«Αφρενάριστη» πάει στα παιχνίδια του Champions League η Μπάγερν! Οι Βαυαροί έβαλαν για πλάκα τέσσερα γκολ στη Φράιμπουργκ (4-0) και συνεχίζοντας να σπάνε ρεκόρ, κατευθύνονται… με φόρα στην Άρσεναλ!

Άραγε, σταματάει η Μπάγερν; (video)
Σαν φορτηγό που ισοπεδώνει όποιον… κακόμοιρο πέσει μπροστά του συνέχισε η Μπάγερν στην Bundesliga!

Παίζοντας μπάλα για ένα μόνο ημίχρονο, οι Βαυαροί κράτησαν δυνάμεις -αλλά και όχι γκολ- για το ερχόμενο παιχνίδι του Champions League με την Άρσεναλ.

Με πρωταγωνιστή λοιπόν τον Σακίρι (που έβαλε δυο) κι επίσης σκόρερ τους Ντάντε και Πιζάρο, η ομάδα του Γκουαρντιόλα σάρωσε 4-0 τη Φράιμπουργκ και φτάνοντας στη 13η σερί νίκη της, έσπασε (και) το ρεκόρ συγκομιδής βαθμών μετά από 21 αγωνιστικές.



Το ίδιο άνετο απόγευμα όμως πέρασε και η Ντόρτμουντ. Συνεχίζοντας τα δείγματα ότι συνέρχονται -και με τον Ομπαμεγιάνγκ να προσθέτει άλλα δυο γκολ στο λογαριασμό του- οι Βεστφαλοί ισοπέδωσαν 4-0 την Άιντραχτ. Πλησίασαν, έτσι, στον πόντο τη δεύτερη Λεβερκούζεν και περιμένουν τυχόν απώλειές της στο δύσκολο ματς με τη Σάλκε.



Ενώ όμως η Ντόρτμουντ δείχνει να ξαναβρίσκει τον εαυτό της, η Γκλάντμπαχ δε λέει να… θυμηθεί τι έκανε πριν τη χειμερινή διακοπή. Μετά από τρεις σερί αποτυχίες λοιπόν, κρατούσε τη νίκη στη Βρέμη, ωστόσο ο Ομπρανιάκ της πήρε την μπουκιά απ’ το στόμα και… τάισε έναν χρήσιμο πόντο τη Βέρντερ (1-1).

Αντίθετα, νηστική (από πόντους) έμεινε και σήμερα η Στουτγκάρδη. Και μάλιστα με οδυνηρό τρόπο, αφού η εξαιρετική Χόφενχαϊμ δεν λυπήθηκε καθόλου την κάκιστη κατάστασή της (έξι σερί ήττες) και βάζοντάς της τέσσερα γκολ (4-1), την έβαλε για τα καλά σε μπελάδες.

Μιλώντας όμως για μπελάδες, τι να πει και το Αμβούργο. Ή μάλλον τι μπορεί να πει, όταν στην έδρα της ουραγού Μπράουνσβαϊγκ, όχι απλά δεν πανηγυρίζει (έπειτα από έξι συνεχόμενες νίκες), αλλά δέχεται μια μεγαλοπρεπή τεσσάρα (4-2) και πλησιάζει ακόμα περισσότερο στον πάτο της βαθμολογίας!


Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 14/2

Μάιντς-Ανόβερο 1-0
(51' Μάλι)

Σάββατο, 15/2

Ντόρτμουντ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 4-0
(10’, 21’ Ομπαμεγιάνγκ, 47’ πεν. Λεβαντόφσκι, 68’ Γιόγιτς)

Μπάγερν Μονάχου-Φράιμπουργκ 4-0
(19’ Ντάντε, 34’, 42’ Σακίρι, 88’ Πιζάρο)

Βέρντερ Βρέμης-Γκλάντμπαχ 1-1
(88’ Ομπρανιάκ - 6’ Ράφαελ)

Χόφενχαϊμ-Στουτγκάρδη 4-1
(12’, 66’ Σίπλοκ, 49’ Φόλαντ, 90’+2’ πεν. Φιρμίνο - 78’ Ρούντιγκερ)

Μπράουνσβαϊγκ-Αμβούργο 4-2
(51’, 61’, 85’ Κουμπελά, 90’+3’ Χόκσαϊντ - 23’ Λασόγκα, 76’ Ιλίτσεβιτς)

Λεβερκούζεν-Σάλκε (19:30)

Κυριακή, 16/2

Άουγκσμπουργκ-Νυρεμβέργη (16.30)
Χέρτα Βερολίνου-Βόλφσμπουργκ (18.30)

Η επόμενη αγωνιστική (22η)

Παρασκευή, 21/2

Σάλκε-Μάιντς (21.30)

Σάββατο, 22/2 (16:30)

Γκλάντμπαχ-Χόφενχαϊμ
Στουτγκάρδη-Χέρτα
Νυρεμβέργη-Μπράουνσβαϊγκ
Φράιμπουργκ-Άουγκσμπουργκ
Αμβούργο-Ντόρτμουντ
Βόλφσμπουργκ-Λεβερκούζεν (19:30)

Κυριακή, 23/2

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βέρντερ Βρέμης (16:30) Πηγή: sport-fm.gr

Αργεντινή: «Ανάσα» για Γοδόι Κρουζ!! (video)

Στο εναρκτήριο ματς της δεύτερης αγωνιστικής του αργεντίνικου Final, η Γοδόι Κρουζ κέρδισε την Κίλμες με 2-0.
Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με υπερβολική προσοχή στην άμυνα και επέτρεψαν στους «τόμπα» να αναπτύξουν επιθέσεις χωρίς ιδιαίτερα εμπόδια. Έτσι, η Γοδόι Κρουζ έφτασε στο 1-0 με τον 26χρονο Γκονζάλο Καστεγιάνι στο 25ο λεπτό και στο 2-0 με τον 22χρονο Κλαούντιο Ακουίνο στο 31ο. Στη συνέχεια, η Κίλμες προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της αναμέτρησης, αλλά οι ελπίδες της για θετικό αποτέλεσμα ελαχιστοποιήθηκαν με τη δεύτερη κίτρινη στον 24χρονο Τζόναθαν Ζακαρία στο 58ο λεπτό. Αναφέρουμε επίσης πως με το θετικό αποτέλεσμα οι νικητές πλησίασαν τη ζώνη σωτηρίας, την οποία συμπληρώνει η Κίλμες.
Και οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρασίνγκ Κλουμπ
1
3
Ολίμπο
1
3
Γοδόι Κρουζ
2
3
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1
3
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1
3
Ρίβερ Πλέιτ
1
3
Ροζάριο Σεντράλ
1
3
Μπελγκράνο
1
1
Λανούς
1
1
Ολ Μπόις
1
1
Ατλέτικο Ραφαέλα
1
1
Βελέζ Σάρσφιλντ
1
1
Τίγκρε
1
1
Μπόκα Τζούνιορς
1
1
Νιούελς Ολντ Μπόις
1
1
Άρσεναλ Σαραντί
1
0
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1
0
Σαν Λορένζο
1
0
Κολόν Σάντε Φε
1
0
Κίλμες
2
0
Σημείωση: Ο πρωταθλητής του Final προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015 και θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια της Inicial, Σαν Λορένζο, στο τέλος της σεζόν. Ο υπερπρωταθλητής θα πάρει μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014.
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σαν Λορένζο
20
33
Λανούς
20
32
Βελέζ Σάρσφιλντ
20
32
Νιούελς Ολντ Μπόις
20
32
Μπελγκράνο
20
30
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
20
30
Άρσεναλ Σαραντί
20
30
Μπόκα Τζούνιορς
20
30
Ατλέτικο Ραφαέλα
20
30
Ροζάριο Σεντράλ
20
29
Αρχεντίνος Τζούνιορς
20
28
Γοδόι Κρουζ
21
27
Τίγκρε
20
26
Χιμνάσια Λα Πλάτα
20
26
Ολίμπο
20
26
Ρίβερ Πλέιτ
20
24
Ολ Μπόις
20
23
Κίλμες
21
21
Ρασίνγκ Κλουμπ
20
19
Κολόν Σάντα Φε
20
6
Σημείωση: Η συνολική κατάταξη του 2013-14 θα καθορίσει τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014, στο οποίο έχει προκριθεί η Λανούς ως κάτοχος. Πέντε ομάδες πλην του υπερπρωταθλητή και της Λανούς θα πάρουν «εισιτήριο».
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Μπόκα Τζούνιορς
1.64
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.64
Λανούς
1.61
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.61
Άρσεναλ Σαραντί
1.58
Ρίβερ Πλέιτ
1.52
Μπελγκράνο
1.50
Ροζάριο Σεντράλ
1.45
Σαν Λορένζο
1.41
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.36
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.33
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.30
Ολίμπο
1.30
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.28
Τίγκε
1.28
Ολ Μπόις
1.23
Κίλμες
1.20
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.19
Γοδόι Κρουζ
1.18
Κολόν Σάντα Φε
1.17
Σημείωση: Οι τρεις τελευταίες ομάδες της τριετής κατάταξης θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία.



Πηγή: onsports.gr

Μαλαισία: Έξι γκολ ο Φιγκερόα!! (video)

Τα έξι γκολ με την ομάδα του στη Μαλαισία, Τζοχόρ, σε όλες τις διοργανώσεις, έφτασε ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού, Λουτσιάνο Φιγκερόα, ο οποίος σκόραρε για ακόμη ένα ματς του επόμενου συλλόγου του μετά το «τριφύλλι».
Ο Αργεντινός φορ βρήκε δίχτυα στο 4-1 της Τζοχόρ επί της Σελανγκόρ για το εγχώριο πρωτάθλημα. Ο Φιγκερόα πέτυχε τέρμα στο 52ο λεπτό, ενώ τα άλλα γκολ των νικητών μπήκαν από τους Μπαϊχάκι (11'), Χάρις Χαρούν (33') και Φάντλι (58'). Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της Τζοχόρ στο πρωτάθλημα και έφτασε τους 7 βαθμούς σε πέντε αγώνες δείχνοντας ότι ανακάμπτει.

Δείτε το βίντεο με ένα από τα έξι γκολ που έχει σημειώσει ο Λουτσιάνο Φιγκερόα στη Μαλαισία με την Τζοχόρ:



Πηγή: onsports.gr

Πρόταση ΑΕΚ σε Ιγκλέσιας!!

Τριετές συμβόλαιο στον Ματίας Ιγκλέσιας, που το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από τον Ατρόμητο, έχει προσφέρει η ΑΕΚ, σύμφωνα με τον «Τρελό του Χωριού» και τη SportDay. «Ζεστή» για Καραχάλιο η «Ένωση».

Πρόταση ΑΕΚ σε Ιγκλέσιας
Αρκετές πιθανότητες να ενταχθεί στο δυναμικό της ΑΕΚ, έστω και με… τριετή καθυστέρηση, έχει ο Ματίας Ιγκλέσιας. Ο Αργεντινός μέσος είχε βρεθεί στο στόχαστρο της «Ένωσης» το καλοκαίρι του 2011, αλλά το θέμα δεν είχε προχωρήσει. Τώρα όμως το φλερτ αναθερμάνθηκε!

Σύμφωνα με τον «Τρελό του Χωριού» και τη SportDay οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ήδη κάνει πρόταση στον 28χρονο άσο για τριετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές 500.000 ευρώ και πριμ υπογραφής 50.000 ευρώ. Ο Ιγκλέσιας, που το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από τον Ατρόμητο καθώς δεν τα βρήκε για την επέκταση της συνεργασίας τους, φέρεται θετικός στο ενδεχόμενο να παίξει στην ΑΕΚ. Όσο για το θέμα του ενδιαφέροντος από ομάδα της Κίνας, δεν έχει προχωρήσει καθώς εμπλέκονται πολλοί μάνατζερ και οι Ασιάτες δεν δείχνουν πρόθυμοι να καλύψουν τη ρήτρα των 250.000 ευρώ για να τον πάρουν άμεσα.

Βλέπει και Καραχάλιο

Η ΑΕΚ παρακολουθεί με ενδιαφέρον την περίπτωση του Ζήση Καραχάλιου. Ο 18χρονος κεντρικός χαφ ανήκει στην Αναγέννηση Καρδίτσας και πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις. Τον παίκτη έχει στα υπόψη του και ο ΠΑΟΚ, αλλά ο νεαρός άσος προέρχεται από οικογένεια με κιτρινόμαυρα αισθήματα κι αυτό δίνει ένα προβάδισμα στην «Ένωση», που ίσως κινηθεί για την απόκτησή του.

Χωρίς δοκιμή

Ο Τραϊανός Δέλλας δεν έκανε χθες κάποια δοκιμή για τον αγώνα της Κυριακής με τον ΑΟ Περιστερίου στο άδειο ΟΑΚΑ. Όλα δείχνουν, πάντως, πως η ΑΕΚ θα παραταχθεί με την ακόλουθη σύνθεση: Βούρας, Τσουκαλάς, Πεταυράκης, Γεωργέας, Ρόβας, Κορδέρο, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Πόποβιτς, Ντ' Ακόλ και Μπρέτσεβιτς. Το ενδεχόμενο να βρεθεί ο Τσιρίλο στην αποστολή και την ενδεκάδα (με τον Γεωργέα να περνά σε θέση δεξιού μπακ και τον Τσουκαλά στον πάγκο) αντί του Πόποβιτς και τη θέση του Κροάτη στο βασικό σχήμα να πάρει ο Γροντής δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Στο μεταξύ, χθες διευθετήθηκε το θέμα με την άδεια παραμονής του Ρενάλντο Ράμα, που μάλιστα συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Πάντως ακόμη δεν έχει τακτοποιηθεί το ζήτημα της ελληνοποίησής του και ο Αλβανός μεσοεπιθετικός δύσκολα βρίσκει «χώρο» στη 18άδα. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν σβήνει η… φωτιά στην τετράδα!!

Όχι μόνο επέστρεψε στις νίκες η Καλλιθέα, αλλά το έκανε στην κατάλληλη στιγμή, αφού το 1-0 στο ντέρμπι με την Επισκοπή την κράτησε κοντά στις θέσεις των μπαράζ του Νότιου Ομίλου της Football league.

Δεν σβήνει η… φωτιά στην τετράδα
Την… κατάλληλη στιγμή για να παραμείνει στη μάχη της τετράδας επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα η Καλλιθέα, αφού επικράτησε 1-0 στο ντέρμπι με την Επισκοπή στο ματς που άνοιξε την 20η αγωνιστική του Νότιου ομίλου της Football League.

Το σύνολο του Σίνισα Γκόγκιτς βρήκε τον καλό του εαυτό, μετά από τέσσερις αγωνιστικές που έμεινε μακριά απ’ τις νίκες και δεν… έσβησε τις «φωτιές» στη μάχη της τετράδας, αφού παραμένει ισόβαθμη με την Επισκοπή και τον Παναιγιάλειο στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Ρόχας στο 26, ενώ η Επισκοπή έχασε μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όταν ο Λυμπερόπουλος απέκρουσε εκτέλεση πέναλτι του Γιακουμάκη.

Τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής

Βόρειος Όμιλος

Παρασκευή, 14/2
Καβάλα-Βατανιακός 0-0

Κυριακή 16/2
Πιερικός-Αναγέννηση Καρδίτσας (15.00)
Εθνικός Γαζώρου-Αναγέννηση Γιαννιτσών (15.00)
Τύρναβος-Αιγινιακός (15.00)
Δόξα Δράμας-Ηρακλής (15.00)
Ζάκυνθος-Νίκη Βόλου (15.00)

Δευτέρα 17/2
Κέρκυρα-Απόλλων Καλαμαριάς (16.00)

Νότιος Όμιλος
Σάββατο 15/2
Επισκοπή-Καλλιθέα 0-1
(25’ Ρόχας)

Κυριακή 16/2
Βύζας Μεγάρων-Γλυφάδα (15.00)
Αχαρναϊκός-Αστέρας Μαγούλας (15.00)
Φωκικός-Παναιγιάλειος (15.00)
Χανιά-Φωστήρας (15.00)
Παναχαϊκή-Πανηλειακός (18.00)

Δευτέρα 17/2
Ολυμπιακός Βόλου-Ηρακλής Ψαχνών (18.00)

Η επόμενη αγωνιστική (21η) :
Βόρειος όμιλος


Παρασκευή 21/2
Βατανιακός – Εθνικός Γαζώρου (16.00)

Κυριακή 23/2
Αναγέννηση Γιαννιτσών – Πιερικός (15.00)
Ηρακλής – Τύρναβος (15.00)
Αναγέννηση Καρδίτσας – Απόλλων Καλαμαριάς (15.00)
Νίκη Βόλου – Καβάλα (15.00)
Ζάκυνθος – Δόξα Δράμας (15.00)

Δευτέρα 24/10
Αιγινιακός – Κέρκυρα (16.00)

Νότιος Όμιλος
Κυριακή 23/2
Πανηλιακός – Ολυμπιακός Βόλου (15.00)
Φωστήρας – Φωκικός (15.00)
Καλλιθέα – Αχαρναϊκός (15.00)
Αστέρας Μαγούλας – Βύζας Μεγάρων (15.00)
Ηρακλής Ψαχνών – Γλυφάδα (15.00)

Δευτέρα 24/2
Παναιγιάλειος – Παναχαϊκή (18.00)

Τετάρτη 26/2
Χανιά – ΕπισκοπήΠηγή: sport-fm.gr

Θα ακούει… Άρη και θα τρέχει!!

Μετά τον ημιτελικό του Κυπέλλου, ο Άρης νίκησε τον Πανιώνιο και στη Νέα Σμύρνη για το πρωτάθλημα με 68-63. Κορυφαίος ο πρώην κυανέρυθρος Αθηναίου με 16 πόντους. «Έσπασαν» τα καλάθια οι γηπεδούχοι.

Θα ακούει… Άρη και θα τρέχει
Νίκη που τον απομακρύνει ακόμη περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού πέτυχε ο Άρης επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη με 68-63 για τη 18η αγωνιστική. Ο Γιάννης Αθηναίου, που μέχρι πέρσι φορούσε τα κυανέρυθρα, με 16 πόντους και 6 ασίστ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «κίτρινους». Απελπιστικά άστοχοι οι γηπεδούχοι που είχαν 15/47 δίποντα και 5/20 τρίποντα.

Ο αγώνας

Η αστοχία ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του πρώτου μέρους. Ο Πανιώνιος με τον Κάρτερ να πετυχαίνει 8 γρήγορους πόντους προηγήθηκε με 13-8 χάρη σε ένα σερί 7-0, όμως Πελεκάνος και Μποχωρίδης κράτησαν μέσα στο παιχνίδι τον Άρη. Μάλιστα οι «κίτρινοι» έκλεισαν το δεκάλεπτο με προβάδισμα (15-16) εκμεταλλευόμενοι τα 3/16 δίποντα των γηπεδούχων. Τα μακρινά σουτ και τα επιθετικά ριμπάουντ επέτρεψαν στους «κυανέρυθρους» να αποσπαστούν 29-23, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν με επτά αναπάντητους πόντους (29-30), προτού ο Σαλούστρος γράψει τον επίλογο του «φτωχού» ημιχρόνου με 33-31.

Η παροιμιώδης αστοχία του Πανιωνίου συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο. Ο Άρης με Βεζένκοφ κι Αθηναίου έφτασε και στο +4 (39-43), την ώρα που οι παίκτες του Σφαιρόπουλου έφτασαν στα 8/33 δίποντα και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους Θεσσαλονικείς με προβάδισμα έξι πόντων (44-50). Οι δύο ομάδες σκόραραν με το σταγονόμετρο και στην τέταρτη περίοδο, αλλά οι «κίτρινοι» ήταν λιγότερο κακοί στην επίθεση και έφτασαν στους επτά (49-56) στα μέσα της τελευταίας περιόδου. Τα γκολ-φάουλ από Μίλμπουρν και Λάνγκφορντ μάζεψαν τη διαφορά στους τρεις (55-58), αλλά το τρίποντο του Βεζένκοφ έφερε τον Άρη στους έξι (57-63) δύο λεπτά πριν το τέλος. Μέσα σε ένα λεπτό ο Πανιώνιος πλησίασε στο καλάθι, αλλά ο Αθηναίου με τρίποντο στα 42’’ για τη λήξη οδήγησε την ομάδα του σε διαφορά πέντε πόντων (61-66) και ουσιαστικά στη νίκη.

Δεκάλεπτα: 16-15, 33-31, 44-50, 63-68.

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 10, Ντούβνιακ 3, Κάρτερ 16, Μίλμπουρν 3, Αθανασούλας 2, Μπατής 5, Σκορδίλης 2, Λάνγκφορντ 10, Μισέλ 7, Σίμτσακ 3, Κυρίτσης, Σαλούστρος 2.

Άρης (Μίνιτς): Μποχωρίδης 10, Χαντ 1, Πελεκάνος 15, Γκίκας, Τσακαλέρης 2, Ασημακόπουλος 2, Χαρίσης 4, Βεζένκοφ 13, Σαρικόπουλος 3, Μούρτος 2, Αθηναίου 16.

Διαιτητές: Γκόντας, Ταβουλαρέας, Παναγιώτου. Πηγή: sport-fm.gr

«Καθάρισε» ο Ρούνεϊ!!

Ο άνθρωπος της κρίσιμης στιγμής χτύπησε και πάλι! Ο Άνταμ Ρούνεϊ με εκτέλεση πέναλτι χάρισε μια δύσκολη νίκη (1-0) στην Αμπερντίν μέσα στην έδρα της Σεντ Μίρεν και την κράτησε δεύτερη στο πρωτάθλημα.

«Καθάρισε» ο Ρούνεϊ!
Με πέναλτι του Άνταμ Ρούνεϊ στο 80ό λεπτό της αναμέτρησης η Αμπερντίν έφυγε με ένα σπουδαίο διπλό (1-0) από την έδρα της Σεντ Μίρεν στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Σκωτίας.

Με την νίκη αυτή οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 48 βαθμούς και μείωσαν -όσο μπορούν- την διαφορά από την πρωτοπόρο Σέλτικ.

Αντίθετα, η γηπεδούχος ομάδα παρέμεινε στην ένατη θέση έχοντας 24 πόντους και συνεχίζει να αγνοεί την νίκη εδώ και τέσσερις αγωνιστικές.


Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής

Σάββατο 15/2

Σεντ Μίρεν-Αμπερντίν 0-1
(80΄πεν. Ρούνει)

Ινβερνές-Χαρτς
Μάδεργουελ-Πάρτικ Θιστλ
Νταντί Γιουν.-Κιλμάρνοκ
Χιμπέρνιαν-Ρος Κάουντι

Κυριακή 16/2

Σέλτικ-Σεντ Τζόνστον (14:45)

Επόμενη αγωνιστική 27η

Νταντί Γιουν.- Μάδεργουελ
Χαρτς-Σέλτικ
Κιλμάρνοκ- Χιμπέρνιαν
Πάρτικ Θιστλ- Αμπερντίν
Ρος Κάουντι- Σεντ Μίρεν
Σεντ Τζόνστον- Ινβερνές Πηγή: sport-fm.gr

«Μπάσκετ μέσα στην περιοχή»!

«Μπάσκετ μέσα στην περιοχή»!Μέσα σε λίγα λεπτά μετά το πέναλτι που δεν καταλόγισε υπέρ της ο διαιτητής στο παιχνίδι με την Καλλονή η ΠΑΕ SKODA Ξάνθη εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την δυσαρέσκειά της.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ SKODA Ξάνθης:

«Βοήθεια… τρέξτε…
Αυτά δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο. Μπάσκετ μέσα στην περιοχή!
Βοήθεια κι είναι και από κομήτες!»

Ο επιμένων νικά!!

Ήταν καλύτερη, αδικήθηκε, αλλά τελικά τα κατάφερε! Με γκολ του Γούτα στο 88’ η Ξάνθη νίκησε μετά από... χρόνια την Καλλονή (1-0) κι άφησε πίσω της το πέναλτι-μαρς που δεν της δόθηκε.

Ο επιμένων νικά!
Θυμήθηκε τι εστί νίκη η Ξάνθη!

Ύστερα από οκτώ αγωνιστκές, όπου μέτρησαν μόλις δύο ισοπαλίες κι έξι ήττες, οι ακρίτες κατάφεραν να κάψμουν την αντίσταση της Καλλονής και σε ένα μέτρια γενικά παιχνίδια επικράτησαν 1-0 των νεοφώτιστων.

Στο 76’ το... μπάσκετ που έπαιξε ο Ζακουάνι έφερε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων, αφού ο Κομίνης δεν καταλόγισε το πέναλτι –με αποτέλεσμα η ΠΑΕ να βγάλει ανακοίνωση κατά τη διάρκεια του ματς-, ωστόσο η... δικαιοσύνη αποδόθηκε στο 88’ με τον Γούτα να λυτρώνει την ομάδα του!

Στους 29 βαθμούς πλέον και οι δύο ομάδες, κακό πρόσωπο από τους νησιώτες που δεν έδειξαν σε κανένα σημείο του αγώνα πως άξιζαν κάτι παραπάνω.

Το ματς:


Μεσημέρι Σαββάτου, σε μισοάδειο γήπεδο, εξ’ αρχής δεν είχαμε και την καλύτερη προδιάθεση για το θέαμα που θα αντικρίζαμε. Δυστυχώς, όμως, αυτό που παρουσίαζαν Ξάνθη και Καλλονή ήταν κατώτερο του αναμενομένου. Σε αυτό το τέμπο, τα λεπτά περνούσαν, φάσεις δεν έρχονταν και φυσιολογικά το παιχνίδι δημιουργούσε μια τάση προς... ύπνο. Είναι χαρακτηριστικό πως φτάσαμε στο 24’ για να δούμε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, με το σουτ του Μπαξεβανίδη να φεύγει λίγο άουτ.

Ο ρυθμός παρέμεινε υποτονικός, με την Καλλονή κυρίως να μην δείχνει διάθεση να επιτεθεί, αλλά και να μην μπορεί βασικά, αφού σε όλο το πρώτο μέρος είχε ουσιαστικά ένα σουτ του Καλτσά που δεν απείλησε σχεδόν καθόλου την εστία της Ξάνθης. Η τελευταία προς την εκπνοή των 45 λεπτών επιχείρησε να ανοίξει το σκορ, ουσιαστικά στη δεύτερη καλή στιγμή της στο παιχνίδι, όμως, η μπάλα έφυγε πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι του Σιδεράκη, ύστερα από σουτ του Τριάδη.

Όποιος πίστευε πως στο δεύτερο μέρος τα πράγματα θα αλλάξουν, διαψεύστηκε, διότι η εικόνα της αναμέτρησης ήταν πανομοιότυπη. Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αυξήσουν την πίεσή τους και κυνήγησαν κάποιο γκολ, αλλά στις περιπτώσεις των Μαρίν και Σουάρες ο Σιδεράκης είπε «όχι» και κράτησε το μηδέν. Και στο 76’ μπήκε... φωτιά! Όχι δεν σημειώθηκε κάποιο τέρμα, αλλά ο Ζακουάνι έπαιξε... μπάσκετ στην περιοχή του, αλλά ο Κομίνης δεν έδωσε το πέναλτι-μαρς υπέρ της Ξάνθης, κάτι που έφερε μεγάλη... βαβούρα!

Ακόμα και έτσι οι ακρίτες δεν το έβαλαν κάτω. Αφού ξεπέρασαν το σοκ του... μη πέναλτι, πίεσαν στα τελευταία λεπτά για το χρυσό γκολ και δικαιώθηκαν. Αφού λοιπόν ο Σολάρι σημάδεψε άουτ από πλεονεκτικότατη θέση, ήρθε ο Γούτας στο 88’ να λυτρώσει την ομάδα του ύστερα από σέντρα του Κάλβο και να «υπογράψει» το τελικό 1-0 υπέρ της Ξάνθης!



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Ξάνθη (Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Βάλλας, Ντε Γκούζμαν, Γούτας, Σολτάνι, Μαρίν (75’ Ράνος), Τριάδης (46’ Κάλβο), Μπέρτος, Μάνταλος, Σολάρι (63’ Σουάρες), Μπαξεβανίδης

Στον πάγκο: Τσέμα, Τσαμούρης, Ράνος, Χοσέμι, Νάκας

Καλλονή (Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Χωριανόπουλος, Ποντάνι (62’ Φουρλάνος), Ζακουάνι, Βάλιος, Γιορέντε, Μαρσέλο, Κεϊτά (86’ Καζάκης), Μανούσος, Φαρία, Καλτσάς

Στον πάγκο: Χογκ, Ζος, Καζάκης, Γιουκάρης, Γκάσιτς, Γάλας, Νιαμπούγιου Πηγή: sport-fm.gr

Πάει για… νταμπλ η Σάντερλαντ! (video)

Στο πρωτάθλημα παλεύει να σωθεί. Στις άλλες διοργανώσεις όμως, η Σάντερλαντ πάει… για κούπα! Μετά τον τελικό του Λιγκ Καπ, η ομάδα του Νάτσο Σκόκο κατάπιε 1-0 τη Σαουθάμπτον και πέρασε και στο Κύπελλο

Πάει για… νταμπλ η Σάντερλαντ! (video)
Την πορεία πρωταθλητισμού στις υπόλοιπες διοργανώσεις της Αγγλίας πέρα απ’ το… πρωτάθλημα συνέχισε η Σάντερλαντ!

Οι «μαύρες γάτες»… γρατζούνισαν το αήττητο της Σαουθάμπτον απ’ την Πρωτοχρονιά (μετά την ήττα απ’ την Τσέλσι οι «άγιοι» δεν είχαν κάνει άλλη για οκτώ ματς) και επικράτησαν 1-0 για την πέμπτη φάση του Κυπέλλου.

Με βασικό για πρώτη φορά τον Νάτσο Σκόκο (που αντικαταστάθηκε στο 69’) και τον Μαυρία στον πάγκο, η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ προηγήθηκε με φοβερό σουτ του Γκάρντνερ στο 50’.

Στη συνέχεια λοιπόν προστάτεψε το υπέρ της σκορ και τελικά πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, την ώρα που έχει εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή της και στον τελικό του Λιγκ Καπ (μετά τη δραματική πρόκριση επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.



Το πρόγραμμα του 5ου γύρου

Σάββατο, 15/2

Σάντερλαντ-Σαουθάμπτον 1-0
(50' Γκάρντνερ)

Κάρντιφ-Γουίγκαν (17:00)
Σέφιλντ Γουένσντεϊ-Τσάρλτον (αναβλήθηκε)
Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι (19:15)

Κυριακή, 16/2

Έβερτον-Σουόνσι (15:30)
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Νότιγχαμ Φόρεστ (17:00)
Άρσεναλ-Λίβερπουλ (18:00)

Δευτέρα, 17/2

Μπράιτον-Χαλ (21:45) 

Πηγή: sport-fm.gr

«Θέλω να παίξω στην Ανδρών»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδειξε σαφή προτίμηση στην Εθνική Ανδρών ξεκαθαρίζοντας πως δεν μπορεί να παίξει και με τους Νέους το προσεχές καλοκαίρι. Τι είπε για την εμπειρία του All Star Game.

«Θέλω να παίξω στην Ανδρών»
Το άλμα στην Εθνική Ανδρών θέλει να κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο γκαρντ/φόργουορντ των Μπακς μιλώντας από τη Νέα Ορλεάνη και στο περιθώριο του All Star Game τόνισε πως θα είναι πολύ δύσκολο να παίξει και με τους Νέους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κρήτης, αλλά και με την Ανδρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

«Έχω έναν ακόμη χρόνο για να παίξω στην ομάδα Νέων Ανδρών, αλλά δεν μπορώ να κάνω και τα δύο. Ο επόμενος χρόνος θα είναι δύσκολος. Θέλω να παίξω με την Ανδρών. Μπορώ να επιλέξω», δήλωσε στην ιστοσελίδα των Μπακς.

Μιλώντας για τη συμμετοχή του στο All Star Game και τον αγώνα με τους ανερχόμενους παίκτες του ΝΒΑ (πρωτοετείς και δευτεροετείς) είπε: «Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία. Το διασκέδασα πολύ. Είμαι ο νεότερος παίκτης που συμμετείχε στο All Star Game και αυτό με κάνει να νιώθω πολύ καλά. Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου». Πηγή: sport-fm.gr

Στην κορυφή του Top 10 ο Πέτγουεϊ! (video)

Το καταπληκτικό κάρφωμα του Μπρεντ Πέτγουεϊ είναι η καλύτερη φάση της έκτης αγωνιστικής του Top 16.

Στην κορυφή του Top 10 ο Πέτγουεϊ (video)
Όποιος είχε δει τη φάση, θα το είχε προβλέψει… Το alley-hoop μεταξύ Κώστα Σλούκα και Μπρεντ Πέτγουεϊ στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Αναντολού Εφές είναι στην κορυφή των δέκα καλύτερων φάσεων της έκτης αγωνιστικής του Top 16.

Σε αυτές υπάρχει κι άλλη «ερυθρόλευκη» παρουσία, καθώς στο «4» βρίσκουμε τον Μπράιαντ Ντάνστον που στην ίδια φάση έκανε τάπα και ολοκλήρωσε στην απέναντι πλευρά του γηπέδου με γκολ-φάουλ.




Πηγή: sport-fm.gr

Ράιτ ή… Τζέτερ;

Ξεκαθαρίζει άμεσα το θέμα της προσθήκης γκαρντ στον Παναθηναϊκό. Μεταξύ Ράιτ, αλλά και Τζέτερ οι «πράσινοι».

Ράιτ ή… Τζέτερ;
Η απόφαση να ενισχυθεί ο Παναθηναϊκός στη θέση «1» είναι δεδομένη. Αυτό που δεν είναι βέβαιο είναι ποιος παίκτης θα αποκτηθεί. Κι αυτό γιατί μπορεί ο Ζακ Ράιτ να ήταν και πιθανώς να παραμένει το φαβορί, αλλά ο Που Τζέτερ παραμένει στο προσκήνιο.

Σε ό,τι αφορά τον Αμερικανό με βοσνιακό διαβατήριο γκαρντ της Μπάμπεργκ, οι επαφές με τη γερμανική ομάδα συνεχίζονται αλλά ακόμη δεν έχει επέλθει συμφωνία και δεν πρόκειται να αποδεσμευτεί άνευ αντιτίμου.

Κι όσο αυτό δεν συμβαίνει, αποκτά αυξημένες πιθανότητες ο Που Τζέτερ. Ο Αμερικανός με ουκρανικό διαβατήριο είδε τη Σαντόνγκ να μένει εκτός play offs στο κινεζικό πρωτάθλημα και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την απόκτησή του.

Οι δύο παίκτες έχουν αρκετά παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά και διαφορές, με κυριότερη ότι ο μεν Ράιτ είναι πιο ψηλός (1,88μ.) και παίζει ακόμη και κοντά στο καλάθι, ο δε Τζέτερ είναι βραχύσωμος (1,80μ.), αλλά πολύ ικανότερος σουτέρ.

Το θέμα αναμένεται να κλείσει το αργότερο μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και σίγουρα οι «πράσινοι» θα προλάβουν την προθεσμία να κλείσουν παίκτη πριν την έναρξη του δευτέρου γύρου. Πηγή: sport-fm.gr

Πέτγουεϊ: «Ίσως η σειρά μας να πανηγυρίσουμε στο ΟΑΚΑ»

Σε καλύτερο «φεγγάρι» από τις δύο προηγούμενες επισκέψεις του στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι ο Ολυμπιακός σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μπρεντ Πέτγουεϊ στη SportDay. «Ίσως είναι η σειρά μας», είπε

Πέτγουεϊ: «Ίσως η σειρά μας να πανηγυρίσουμε στο ΟΑΚΑ»
Τρίτη και… φαρμακερή φιλοδοξεί ο Μπρεντ Πέτγουεϊ να είναι η επίσκεψη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ αυτή της ερχόμενης Πέμπτης για το Top 16. Ο φόργουορντ των πρωταθλητών Ευρώπης αντλεί αυτοπεποίθηση από τις τελευταίες καλές εμφανίσεις της ομάδας του και ελπίζει πως αυτή τη φορά νικητής στο ντέρμπι των «αιωνίων» δεν θα είναι ο Παναθηναϊκός.

Παράλληλα ο «Air Georgia» δηλώνει ευτυχής που έχει αφήσει πίσω του το πρόβλημα στη μέση και που η ομάδα του ξεπέρασε την αγωνιστική κρίση.

Αναλυτικά, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ μίλησε στη SportDay για:

-τη νίκη επί της Εφές: «Έχουμε βρει ξανά τη “χημεία” μας ως ομάδα. Επιστρέψαμε για τα καλά. Είναι μια σκληρή σεζόν, οπότε ήταν αναγκαίο να βρούμε ξανά τη χαμένη μας εμπιστοσύνη και να παίζουμε με αυτοπεποίθηση. Κάναμε σπουδαία δουλειά στην άμυνα, από την οποία πήραμε ώθηση για να βάλουμε πολλά εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Κυκλοφορήσαμε πολύ γρήγορα τη μπάλα στην επίθεση και αυτό μας βοήθησε πολύ».

-τα ξεσπάσματα στο πρώτο και τρίτο δεκάλεπτα: «Είναι κάτι στο οποίο έχουμε δουλέψει αρκετά. Θέλουμε να μπαίνουμε δυνατά και στα δύο ξεκινήματα των ημιχρόνων, γιατί από τη στιγμή που τα καταφέρνουμε, βρίσκουμε ρυθμό και πίστη για τη νίκη. Μαζί με τη βοήθεια που δίνουν όλοι οι παίκτες από τον πάγκο, τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα. Μπαίνουν και τα μακρινά σουτ που είναι πάντα χρήσιμα για να... καταστρέψεις την ψυχολογία του αντιπάλου».

-τα εντυπωσιακά του καρφώματα: «Είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα. Και για μένα, αλλά και για τον κόσμο που τα απολαμβάνει. Είναι υπέροχο να νιώθεις την αντίδραση του κοινού μετά από ένα επιτυχημένο και θεαματικό κάρφωμα. Με ανεβάζει που τους κάνω χαρούμενους».

-τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε: «Αισθάνομαι πολύ καλύτερα, δε νιώθω καμία ενόχληση στη μέση και αυτό είναι υπέροχο. Μου φάνηκε πολύ μεγαλύτερο απ’ ό,τι ήταν το διάστημα της απουσίας μου. Έχασα την επαφή με την ομάδα, δεν είχα ρυθμό, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά και τώρα είμαι ξανά εδώ για να βοηθάω. Νομίζω πως το ματς με την Εφές ήταν το καλύτερό μου μετά την επιστροφή».

-τον «εμφύλιο» με τον Παναθηναϊκό: «Είναι καλό που πάμε με τέσσερις νίκες στον όμιλο και καλή ψυχολογία. Θα είναι ένα δύσκολο, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα και θα έχει και τον κόσμο στο πλευρό του. Νομίζω όμως ότι είμαστε πιο έτοιμοι και υγιείς στο τρίτο παιχνίδι που θα δώσουμε φέτος σε αυτό το γήπεδο. Ίσως να ήρθε η σειρά μας για να πανηγυρίσουμε».

Χαμός στην ουρά!!

Στις μάχες που θα κρίνουν πολλά για την παραμονή εστιάζεται το ενδιαφέρον της 18ης αγωνιστικής. «Ζόρια» για τους αιώνιους απέναντι στους φορμαρισμένους ΠΑΟΚ και Νέα Κηφισιά.

Χαμός στην ουρά
Παιχνίδια που θα κρίνουν πολλά για τη μάχη της παραμονής της Α1 περιλαμβάνει το μενού της 18ης αγωνιστικής.

Ο Κολοσσός υποδέχεται στη Ρόδο τον Πανελευσινιακό και ο προτελευταίος Ηλυσιακός ενισχυμένος με τον Αμερικανό γκαρντ Έρικ Ντίβεντορφ τον ΚΑΟΔ. Ο ουραγός Ίκαρος με νέο προπονητή τον Θανάση Γιαπλέ φιλοξενεί τα Τρίκαλα που έχουν 0/8 μακριά από την έδρα τους. Ο Πανιώνιος αναμετράται με τον πληγωμένο από τα εσωτερικά προβλήματα Άρη που προέρχεται από ήττα στον τελικό Κυπέλλου.

Την Κυριακή το Ρέθυμνο με μόλις μία νίκη στα τελευταία εννιά ματς φιλοξενεί τον Απόλλωνα Πατρών με τις δύο ομάδες να θέλουν νίκη για να απομακρυνθούν από την ουρά.

Ο ΠΑΟΚ χωρίς κόσμο υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην Πυλαία με ανεβασμένη ψυχολογία μετά από πέντε νίκες στα έξι τελευταία παιχνίδια. Οι «ερυθρόλευκοι» που έχουν αφήσει πίσω τους την κρίση δεν υπολογίζουν στους Λο και Πέτγουεϊ, αλλά επανέρχεται ο Μουν. Σε 30 ματς με γηπεδούχο το «Δικέφαλο του Βορρά» σε επίπεδο Α1 υπάρχει ισορροπία με 15 νίκες εκατέρωθεν, ενώ πέρσι είχε επικρατήσει ο ΠΑΟΚ με 76-71.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τη Νέα Κηφισιά πιθανώς χωρίς τον Γκιστ που ίσως προφυλαχθεί για τον «εμφύλιο» της Ευρωλίγκας. Οι νεοφώτιστοι βρίσκονται σε καταπληκτική κατάσταση με οκτώ νίκες στα εννιά τελευταία ματς και μοναδική ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Αναλυτικά, η 18η αγωνιστική της Α1:

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου

16.00 Ίκαρος Χαλκίδας-Τρίκαλα
16.00 Κολοσσός Ρόδου-Πανελευσινιακός
16.00 Πανιώνιος-Άρης (Novasports 3)
16.00 Ηλυσιακός-ΚΑΟΔ

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου

16.45 Ρέθυμνο-Απόλλων Πατρών
19.00 (κ.θ.) ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (Novasports 3)
19.15 Παναθηναϊκός-ΑΕ Ν. Κηφισιάς (Δημόσια Τηλεόραση)

Η επόμενη αγωνιστική (19η):

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου

16.00 ΚΑΟΔ-Ίκαρος Χαλκίδας
16.00 Τρίκαλα-Κολοσσός Ρόδου
16.00 Πανελευσινιακός-ΠΑΟΚ
16.00 ΑΕ Ν. Κηφισιάς-Ηλυσιακός

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

19.00 Πανιώνιος-Παναθηναϊκός (Novasports 4)
19.15 Ολυμπιακός-Ρέθυμνο (Δημόσια Τηλεόραση)

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου

17.00 Άρης-Απόλλων Πάτρας (Novasports 1)

Κάλεσμα στον κόσμο κάνει ο Ηλυσιακός!

Πρόσκληση με διπλό σκοπό στον κόσμο της, έκανε μέσω ανακοίνωσής της η ΚΑΕ Ηλυσιακός, ενόψει του αγώνα με τον ΚΑΟΔ.

Κάλεσμα στον κόσμο κάνει ο  Ηλυσιακός
Η Αθηναϊκή ομάδα για μία ακόμη φορά δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο και καλεί τους φίλους της στον αγώνα με τη Δραμινή ομάδα, τόσο για να συμπαρασταθεί στην προσπάθεια της για νίκη, όσο και για να συμβάλλει στην εκστρατεία αγάπης που έχει ξεκινήσει για τους σεισμοπαθείς κατοίκους της Κεφαλονιάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:
«Η ΚΑΕ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ καλεί ΟΛΟΥΣ τους Ιλισιώτες να δείξουν για μια ακόμη φορά την ευαισθησία τους και η εκστρατεία αγάπης για τους σεισμοπαθείς κατοίκους της Κεφαλονιάς, να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία!

Τρόφιμα μακράς διάρκειας και νερό θα συγκεντρώνονται σε ειδικό χώρο έξω από το Κλειστό Γυμναστήριο των Ιλισίων με τη βοήθεια του προσωπικού των εκπαιδευτηρίων «ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ» που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ώστε η όλη προσπάθεια να επιτύχει.
Στη συνέχεια με την αρωγή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», τα προϊόντα που θα συγκεντρωθούν, θα μεταφερθούν άμεσα στην Κεφαλονιά.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Παντελής Γαμπιεράκης, το προπονητικό επιτελείο, οι αθλητές της ομάδας αλλά και όσοι ανήκουν στην οικογένεια του ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ, θεωρούν ιερό χρέος τους να σταθούν δίπλα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και είμαστε σίγουροι ότι οι Ιλισιώτες θα κάνουν το καθήκον τους, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Ελάτε στο γήπεδο, βοηθήστε τους Κεφαλονίτες και μαζί την ομάδα μας να πάρει τη νίκη κόντρα στον ισχυρό ΚΑΟΔ! Όλοι μαζί μπορούμε, μόνο μαζί μπορούμε!»

Νίκη για Αντετοκούνμπο στο All Star Game!!

Η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο επικράτησε 142-136 στο… μικρό All Star Game. Καλή παρουσία από τον 19χρονο άσο των Μπακς. MVP ο Ντράμοντ των Πίστονς.

Νίκη για Αντετοκούνμπο στο All Star Game
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο το διασκέδασε με την ψυχή του. Η παρθενική συμμετοχή Έλληνα παίκτη στο All Star Game, έστω και στον αγώνα που έπαιξαν «ανάμεικτοι» πρωτοετείς και δευτεροετείς του ΝΒΑ, ήταν νικηφόρα. Η ομάδα του Γκραντ Χιλ επικράτησε 142-136 εκείνης του Κρις Γουέμπερ στη Νέα Ορλεάνη με τον 19χρονο φόργουορντ των Μπακς να έχει καλή παρουσία υπό το βλέμμα της οικογένειάς του.

Σε 17:11 είχε 9 πόντους (3/4 βολές, 3/3 δίποντα), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 τάπα για τους νικητές, που είχαν κορυφαίο και MVP τον σέντερ των Πίστονς Αντρέ Ντράμοντ, ο οποίος είχε 30 πόντους και 25 ριμπάουντ. Μάλιστα πέτυχε και το τελευταίο καλάθι του αγώνα με εξαιρετικό κάρφωμα στον αιφνιδιασμό. Ο Πέρο Άντιτς αν και είχε επιλεγεί να παίξει δεν κατάφερε να δώσει το «παρών» λόγω ενός τραυματισμού.

Ομάδα Χιλ: Μπαρνς 16, Ντράμοντ 30 (25 ριμπ.), Βαλαντσιούνας 4, Μπιλ 21, Λίλαρντ 13, Γουέιτερς 31, Τζόουνς 14, Αντετοκούνμπο 9, Πλάμλι 4.

Ομάδα Γουέμπερ: Όλινικ 9, Σάλιντζερ 13, Ντέιβις 16, Ολαντίπο 13, Κάρτερ-Ουίλιαμς 17, Μπερκ 6, Χάρνταγουεϊ 36, Πλάμλι 20, Άνταμς 6.Πηγή: sport-fm.gr

Κοντά στην έξοδο ο Ιγκλέσιας!!

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει σύντομα από τον Ατρόμητο ο Ματίας Ιγκλέσιας, καθώς εκτός απροόπτου θα αποκτηθεί από σύλλογο της Κίνας.

Κοντά στην έξοδο ο Ιγκλέσιας!
Στην Τσάνγκτσουν Γιατάι θα συνεχίσει –όπως όλα δείχνουν- την καριέρα του ο Ματίας Ιγκλέσιας. Ο Ατρόμητος είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με την κινέζικη ομάδα και ο παίκτης αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 1+1 χρόνου.

Στον Αργεντινό μέσο ο ασιατικός σύλλογος προσφέρει 450.000 ετησίως, ενώ πρόσφατα ο παίκτης είχε απορρίψει την πρόταση που του έκαναν οι Περιστεριώτες για νέο τετραετές συμβόλαιο, ενώ αυτό που είναι σε ισχύ, λήγει το προσεχές καλοκαίρι.

Τη φετινή σεζόν ο Ιγκλέσιας έχει 19 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με 6 γκολ, τρεις στο Κύπελλο με ένα γκολ και μια συμμετοχή στα προκριματικά του Europa League.
Πηγή: sport-fm.gr

Διάψευση για Ολαϊτάν!!

Δημοσιεύματα ανέφεραν πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός βρίσκεται σε επαφές με τον Μάικλ Ολαϊτάν για την επέκταση της συνεργασίας τους, αλλά αυτές διαψεύστηκαν από την πλευρά του ποδοσφαιριστή.

Διάψευση για Ολαϊτάν
Για συζητήσεις της διοίκησης του Ολυμπιακού με την πλευρά του Μάικλ Ολαϊτάν έκαναν λόγο δημοσιεύματα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει.

Ιστοσελίδα της Νιγηρίας επικοινώνησε με το γραφείο μάνατζερ που εκπροσωπεί τον Αφρικανό επιθετικό και η απάντηση που έλαβε επί του θέματος είναι πως οι φήμες αυτές απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Ο 21χρονος άσος δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2017 και λεγόταν πως μετά τις καλές εμφανίσεις του και το ενδιαφέρον που έχει προσελκύσει οι «ερυθρόλευκοι» σκόπευαν να του κάνουν αναπροσαρμογή αποδοχών, αλλά και ρήτρας.Πηγή: sport-fm.gr

«Ανεβασμένοι ψυχολογικά, δεν μας νίκησαν οι καλύτεροι»

Κουράγιο για τη συνέχεια και ώθηση για τα play off δίνει στους παίκτες του Ατρόμητου το αήττητο σερί με τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τον Κώστα Γιαννούλη. «Αντέχουμε γιατί πάμε καλά», πρόσθεσε.

«Ανεβασμένοι ψυχολογικά, δεν μας νίκησαν οι καλύτεροι»
Ο Ατρόμητος αποκλείστηκε από τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, ύστερα από τις δύο ισοπαλίες με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν έχει χάσει σε τρία συνεχόμενα ματς -συμπεριλαμβανομένου και του παιχνιδιού για το πρωτάθλημα- από τους «ερυθρόλευκους» τον έχει ανεβάσει ψυχολογικά, όπως δήλωσε ο Κώστας Γιαννούλης.

«Αντέχουμε γιατί η ομάδα πάει καλά και μας δίνει ψυχολογία αυτό για την συνέχεια. Αυτό είναι που μας δίνει κουράγιο και δύναμη για να αντεπεξέλθουμε σε όλους τους αγώνες», σχολίασε στη Nova, αναφερόμενος στο γεγονός ότι κάποιους ποδοσφαιριστές της ομάδας παίζουν συνεχόμενα, χωρίς να έχουν… πάρει ανάσα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Κώστα προέρχεστε από ένα σπουδαίο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό το οποίο δε σας έφερε την πολυπόθητη πρόκριση. Τί κρατάτε από αυτό το παιχνίδι;

«Οι αγώνες που δώσαμε ήταν πάρα πολλοί μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. Δεν καταφέραμε να προκριθούμε ενάντια στον Ολυμπιακό και να πάμε στους τέσσερις. Κρατάμε την εμφάνιση και δείξαμε ότι δεν γίνεται να χάσουμε σε ένα ακόμα παιχνίδι, ενώ κοιτάμε όλους τους αντιπάλους στα μάτια».

Σας ατσαλώνει το γεγονός ότι για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι δεν χάσατε από τον Ολυμπιακό, ενώ δεχτήκατε γκολ μόνο με πέναλτι;

«Όταν σε τρεις συνεχόμενες ομάδες δεν μπορεί να σε νικήσει η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα αυτό μας ανεβάζει την ψυχολογία και μας δίνει κουράγιο για να είμαστε έτοιμοι μέχρι και τα play off».


Δύσκολη συνέχεια, τελευταία ομάδα του "γολγοθά" ο Λεβαδειακός, μια ομάδα που θέλει οπωσδήποτε τους βαθμούς, ενώ ο Ατρόμητος θα είναι κουρασμένος, πως το περιμένεις αυτό το παιχνίδι;


«Η κούραση υπάρχει αλλά δεν πρέπει να την σκεφτόμαστε. Ο Λεβαδειακός είναι μια καλή ομάδα ειδικά στην έδρα του όπου έχει πάρει και τους περισσότερους φετινούς βαθμούς. Κατά τη γνώμη μου αν είμαστε συγκεντρωμένοι δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι, θα παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε και θα πάνε όλα καλά».

Κώστα αντέχετε; Γιατί είστε κάποια παιδιά που δεν έχετε χάσει παιχνίδι.

«Αντέχουμε γιατί η ομάδα πάει καλά και μας δίνει ψυχολογία αυτό για την συνέχεια. Αυτό είναι που μας δίνει κουράγιο και δύναμη για να αντεπεξέλθουμε σε όλους τους αγώνες».

Τέλος ο Παναγόπουλος, φαβορί ο Αναστόπουλος!

Παρελθόν από τον Πανιώνιο αποτελεί ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος. Φήμες πως θα τον αντικαταστήσει ο Νίκος Αναστόπουλος. Ραγδαίες οι εξελίξεις και σε διοικητικό επίπεδο.

Τέλος ο Παναγόπουλος, φαβορί ο Αναστόπουλος
Αναστάτωση στον Πανιώνιο, ο οποίος παραμονή του σημαντικού αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Νέα Σμύρνη αλλάζει προπονητή.

Ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος ενημερώθηκε από τη διοίκηση πως η συνεργασία τους σταματά και στον πάγκο στον αγώνα της 25ης αγωνιστικής θα καθίσει το δίδυμο των Αντώνη Μανίκα και Δημήτρη Τερεζόπουλο.

Η απομάκρυνση Παναγόπουλου σχετίζεται και με τις διοικητικές εξελίξεις στην ΠΑΕ (με την επικείμενη ανάληψη μετοχών από μία ομάδα φίλων του Πανιωνίου που αποφάσισε να βγει μπροστά για να σώσει τους «κυανέρυθρους» και την κίνηση αυτή στηρίζει και ο Κωνσταντίνος Τσακίρης), για τις οποίες οι ποδοσφαιριστές θα ενημερωθούν στην απογευματινή προπόνηση.

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα προσληφθεί νέος προπονητής, που εκτός σοβαρού απροόπτου θα είναι Έλληνας. Μεγάλο φαβορί είναι ο Νίκος Αναστόπουλος, που προ ημερών αποχώρησε από τον Πλατανιά.Πηγή: sport-fm.gr

Αναβολή στο Κύπελλο Αγγλίας!!

Η έντονη βροχόπτωση οδήγησε στην αναβολή του αγώνα Σέφιλντ Γουένσντεϊ-Τσάρλτον για τον πέμπτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας.

Αναβολή στο Κύπελλο Αγγλίας
Αναβλήθηκε ο προγραμματισμένος για το Σάββατο αγώνας της Σέφιλντ Γουένσντεϊ με την Τσάρλτον για τον πέμπτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας.

Η έντονη βροχόπτωση από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες μετέτρεψε σε λίμνη τον αγωνιστικό χώρο στο «Χίλσμπορο» και μετά από επιθεώρηση του γηπέδου κρίθηκε πως δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο.

Νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα θα οριστεί προσεχώς.Πηγή: sport-fm.gr

«Έφυγε» ο Τομ Φίνεϊ!!

Μια από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο Σερ Τομ Φίνεϊ, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

«Έφυγε» ο Τομ Φίνεϊ
Το θάνατο του Σερ Τομ Φίνεϊ θρηνεί το αγγλικό ποδόσφαιρο, καθώς «έφυγε» αργά το βράδυ της Παρασκευής από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

inner

Ο εκλιπών έκανε σπουδαία καριέρα σαν εξτρέμ στην Πρέστον και την εθνική Αγγλίας. Με την πρώτη είχε περισσότερες από 400 συμμετοχές από το 1946 μέχρι το 1960 πετυχαίνοντας 187 γκολ, ενώ μετρούσε 76 εμφανίσεις με το εθνόσημο. Είχε διατελέσει και πρόεδρος της Πρέστον, που τον τίμησε με ένα άγαλμα έξω από το γήπεδο της ομάδας και βαπτίζοντας μια κερκίδα με το όνομά του το 1995. Τρία χρόνια μετά έγινε ιππότης.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Ματσάρες στο Κύπελλο Αγγλίας!!

Σίτι-Τσέλσι στο Μάντσεστερ σήμερα και Άρσεναλ-Λίβερπουλ στο Λονδίνο αύριο περιλαμβάνει το μενού των «16» του Κυπέλλου Αγγλίας.

Ματσάρες στο Κύπελλο Αγγλίας
Οι τέσσερις ομάδες που δίνουν μάχη για το τίτλο στην Premiership κάνουν ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα και διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον πέμπτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας.

Σίτι-Τσέλσι στο Μάντσεστερ σήμερα και Άρσεναλ-Λίβερπουλ στο Λονδίνο αύριο περιλαμβάνει το μενού των «16» του Κυπέλλου Αγγλίας, όπου οι αγώνες είναι νοκ άουτ (σε περίπτωση ισοπαλίας στο πρώτο ματς διεξάγεται επαναληπτικός στην έδρα του φιλοξενούμενου).

Οι «πολίτες», που μεσοβδόμαδα ξεκουράστηκαν λόγω της αναβολής του αγώνα τους με τη Σάντερλαντ λόγω ισχυρών ανέμων, υποδέχονται τους πρωτοπόρους «μπλε» χωρίς τους τραυματίες Αγκουέρο και Φερναντίνιο, αλλά είναι πιθανή η επανεμφάνιση του Νασρί μετά από απουσία πέντε εβδομάδων. Τέρι και Κέιχιλ θα λείψουν από τους Λονδρέζους, που προ ημερών υποχρέωσαν τη Σίτι στην πρώτη της ήττα για φέτος στο Μάντσεστερ. Οι δύο ομάδες συναντώνται για πέμπτη φορά στο Κύπελλο με τη Σίτι να μετρά τρεις προκρίσεις έναντι μιας της Τσέλσι.

Η Άρσεναλ, που έχασε έδαφος με το 0-0 απέναντι στη Μαν. Γιουνάιτεντ την Τετάρτη, μια βδομάδα μετά τη συντριβή της με 5-1 στο «Άνφιλντ» φιλοξενεί τη Λίβερπουλ που περνώντας από την έδρα της Φούλαμ μπήκε ξανά δυναμικά στη μάχη του τίτλου. Αμφίβολος για τους «κανονιέρηδες», που την Τετάρτη υποδέχονται την Μπάγερν για τους «16» του Champions League, είναι ο Καθόρλα, ενώ από τους «κόκκινους» θα λείψει ο Τζόνσον. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες 16 φορές για το Κύπελλο έχοντας επτά και πέντε νίκες αντίστοιχα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 15/2

Σάντερλαντ-Σαουθάμπτον 14:45
Κάρντιφ-Γουίγκαν 17:00
Σέφιλντ Γουένσντεϊ-Τσάρλτον 17:00
Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι 19:15

Κυριακή 16/2

Έβερτον-Σουόνσι 15:30
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Νότιγχαμ Φόρεστ 17:00
Άρσεναλ-Λίβερπουλ 18:00

Δευτέρα 17/2

Μπράιτον-Χαλ 21:45 Πηγή: sport-fm.gr

Τεστ… Γιουνάιτεντ και δανεικών!!

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Πλατανιά με τον Μίτσελ να εστιάζει στους παίκτες που προέρχονται από απουσία, αλλά και τους δανεικούς στους Χανιώτες. Τσεκ και για Ινκούμ.

Τεστ… Γιουνάιτεντ και δανεικών
Ο Πλατανιάς απέχει… έτη φωτός ακόμη κι από τη ντεφορμέ Μαν. Γιουνάιτεντ. Όμως το αποψινό ματς του Ολυμπιακού με τους Χανιώτες (19:30, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) προσφέρεται στον Μίτσελ για συμπεράσματα εν όψει του αγώνα της επόμενης Τρίτης για τους «16» του Champions League.

Όχι αγωνιστικά, αλλά ετοιμότητας ορισμένων παικτών. Ο Ισπανός τεχνικός πήρε στην αποστολή τους Βαλντές και Φουστέρ, που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και θέλει να διαπιστώσει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Παράλληλα θα τσεκάρει τους Αβραάμ, Σάμαρη και Σαβιόλα, που κάθε άλλο παρά εξασφαλισμένη θέση έχουν για την αναμέτρηση με τους «διαβόλους», αφού Μαρκάνο, Εντινγκά και Τσόρι φαίνεται πως με τα τωρινά δεδομένα τούς… τρώνε τη θέση.

Εκτός αποστολής έμειναν Κάμπελ και Σαλίνο για να πάρουν ανάσες, ο Χολέμπας που συνεχίζει θεραπεία και πλέον υπάρχει ανησυχία για το αν θα είναι έτοιμος εν όψει Γιουνάιτεντ, όπως και οι Σέποβιτς και Πελέ που υπολείπονται στον ανταγωνισμό με τους υπόλοιπους για μια θέση έστω και στη 18άδα.

Σε ό,τι αφορά στην ενδεκάδα, ο Ρομπέρτο θα είναι στο τέρμα, Παπάζογλου και Μπονγκ θα είναι στα άκρα της άμυνας, ενώ ο Αβραάμ με Μαρκάνο ή Μανωλά θα είναι τα στόπερ, ο Εντινγκά με τον Μανιάτη θα συνθέσουν το δίδυμο των κεντρικών χαφ, Πέρες και Φουστέρ είναι φαβορί για τα άκρα, ενώ ο Σαβιόλα θα κινείται λίγο πίσω από τον Ολαϊτάν.

Αναλυτικά η 18άδα: Κάρολ, Ρομπέρτο, Μπονγκ, Τσόρι, Φουστέρ, Ιμπαγάσα, Μασάντο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μαρκάνο, Εντινγκά, Ολαϊτάν, Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Πέρες, Σάμαρης, Σαβιόλα, Βαλντές.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού πέρα από συμπεράσματα για τους δικούς τους παίκτες θα βγάλουν ανάλογα και για τους δανεικούς στον Πλατανιά Κάταϊ, Βλαχοδήμο και Σιώπη, αλλά και τον 24χρονο Γκανέζο δεξιό μπακ Σαμουέλ Ινκούμ, που παίζει στους Κρητικούς δανεικός από τη Ντνίπρο. Πηγή: sport-fm.gr

Προχωρημένο του Κάμπελ!!

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι επαφές του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ για την παραμονή του Τζόελ Κάμπελ. «Σφήνα» από Ισπανία για τον Κοσταρικανό εξτρέμ.

Προχωρημένο του Κάμπελ
Να κλείσει γρήγορα και προτού να είναι… αργά θέλει ο Ολυμπιακός την υπόθεση του Τζόελ Κάμπελ πραγματοποιώντας μία ακόμη πετυχημένη διαπραγμάτευση τύπου Ρομπέρτο.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την αγορά των δικαιωμάτων του Ισπανού γκολκίπερ έχουν επικεντρώσει όλες τους τις δυνάμεις στην παραμονή του Κοσταρικανού εξτρέμ. Αν και από πλευράς ΠΑΕ τηρείται-ως συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις-απόλυτη σιγή, από το Λονδίνο προκύπτει πως οι επαφές με την Άρσεναλ έχουν ήδη αρχίσει και μάλιστα βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Τόσο, που να αναμένονται άμεσα τα αποτελέσματα των επαφών και να προκύπτουν αισιόδοξα μηνύματα.

Ασφαλώς δεν πρόκειται για εύκολη υπόθεση. Αν και η Άρσεναλ τελικά φαίνεται πως θα δεχτεί να τον παραχωρήσει με ποσό αρκετά μικρότερο των 8 εκατ. ευρώ που αξίωνε αρχικά, τα χρήματα που απαιτούνται δεν είναι λίγα. Όμως ο Βαγγέλης Μαρινάκης δείχνει αποφασισμένος να κρατήσει τον 22χρονο άσο στο λιμάνι γνωρίζοντας καλά πως πέραν της δεδομένης ποιότητάς του θα είναι κι ένα περιουσιακό στοιχείο με μεταπωλητική αξία.

Το βαθμό δυσκολίας στην προσπάθεια του Ολυμπιακού αυξάνουν και οι «Σειρήνες» άλλων ομάδων, καθώς ομάδες από την Ισπανία φέρονται να έχουν μπει στο κόλπο για τον Κάμπελ. Κι αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς ο ποδοσφαιριστής έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με την Μπέτις την περασμένη περίοδο στην Primera Division.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάληξη στη συγκεκριμένη υπόθεση φαίνεται πως δεν είναι μακριά. Κι αυτό είναι κάτι που θέλει και ο Ολυμπιακός, αφού μετά την επικείμενη συμμετοχή του Κάμπελ στο Μουντιάλ η τιμή του μπορεί να ανέβει ακόμη περισσότερο, ενώ αν δεν καταστεί εφικτό να παραμείνει στην ομάδα, θα πρέπει να αναζητηθεί από τώρα στην αγορά ο αντικαταστάτης του.Πηγή: sport-fm.gr

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε σχολή ποδοσφαίρου»

Για τη δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ μίλησε στη «SportDay», ο προπονητής των τμημάτων υποδομής, Βασίλης Μήττας, λίγα 24ωρα μετά τα δύο γκολ του Ευθύμη Κουλούρη με την πρώτη ομάδα.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε σχολή ποδοσφαίρου»
Τις βάσεις για να χτιστεί κάτι καλό έχουν βάλει οι άνθρωποι των τμημάτων υποδομής του ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε στη «SportDay» ο υπεύθυνος τους, για τις ηλικίες 6-14 ετών, Βασίλης Μήττας με αφορμή τον Ευθύμη Κουλούρη.

Ο 17χρονος έστρεψε τα βλέμματα πάνω του με τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Όπως τόνισε ο προπονητής των Ακαδημιών ο σύλλογος προσπαθεί να δημιουργήσει σχολή ποδοσφαίρου με συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού.

«Έχουμε θέσει τα θεμέλια εδώ κι αρκετά χρόνια. Έχουμε πρόγραμμα από πολύ μικρές ηλικίες μέχρι 20 ετών. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τη σχολή ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ. Με ένα στυλ παιχνιδιού συγκεκριμένο. Με ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Με χτίσιμο παιχνιδιού από πίσω. Όλες οι ομάδες παίζουν για να κερδίσουν. Σημασία έχει το πώς προσπαθούμε να φτάσουμε στη νίκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.Πηγή: sport-fm.gr

«Θα παραιτηθώ και πάρτε τώρα την ομάδα»

Τη διάθεση του να φύγει άμεσα από τον Πανιώνιο, για να τους παραδώσει τα… σκήπτρα, έκανε γνωστή ο πρόεδρος του, Βασίλης Τσάβαλος σε συνάντηση που είχε με ομάδα ενδιαφερόμενων. Ποια η αντίδραση τους.

«Θα παραιτηθώ και πάρτε τώρα την ομάδα»
Συνάντηση με γκρουπ ανθρώπων που προσπαθούν να βρουν τον τρόπο για να βοηθήσουν τον Πανιώνιο, ώστε να ξεφύγει από τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται, είχε το βράδυ της Παρασκευής (14/2) ο πρόεδρος του συλλόγου, Βασίλης Τσάβαλος.

Μάλιστα, τους διαμήνυσε ότι είναι διατεθειμένος να αποχωρήσει για να τους… ανοίξει τους δρόμο και να μπουν άμεσα στην ομάδα. «Θα παραιτηθώ και πάρτε τώρα την ομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, αυτό που άκουσαν οι ενδιαφερόμενοι δεν είναι ότι ακριβώς περίμεναν και προσδοκούσαν, διότι αυτή τη στιγμή δεν έχουν σαφή εικόνα για τα οικονομικά της ΠΑΕ. «Πώς να πάρουμε την ομάδα τώρα όταν δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαχειριστικός έλεγχος και δεν ξέρουμε πόσα είναι τα χρέη;», απάντησαν αρχικά και στη συνέχεια τόνισαν ότι «δεν πρόκειται να πάρουμε την ομάδα αν δεν υπάρξει υπαγωγή της σε κάποιο ευεργετικό άρθρο». Πηγή: sport-fm.gr

«Ειρήνη» και συνεργασία!!

Αλαφούζος και Γιαννακόπουλος αναμένεται να τα βρουν στη συνάντηση που θα έχουν την Τρίτη. Επί τάπητος και το πώς θα βοηθήσει την ΠΑΕ ο πρόεδρος της ΚΑΕ. Από τον πάγκο ο Πέτριτς με Πανθρακικό.

«Ειρήνη» και συνεργασία
Κρίση ήταν και φαίνεται πως θα… περάσει. Ο «σπόρος» για την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ Δημήτρη Γιαννακόπουλου και Γιάννη Αλαφούζου μπήκε χθες, όταν οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν από κοντά την ερχόμενη Τρίτη. Αντικείμενο της συζήτησής τους θα είναι να λυθεί η παρεξήγηση που δημιουργήθηκε μετά από ένα ρεπορτάζ στον ΣΚΑΪ που ενόχλησε τον πρόεδρο της ΚΑΕ.

Δεν θα τεθεί, ωστόσο, μόνο αυτό επί τάπητος. Εξίσου μεγάλη, αν όχι μεγαλύτερη, σημασία έχει η κουβέντα που θα γίνει για το πώς και πότε θα βοηθήσει την ΠΑΕ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει το αμέσως προσεχές διάστημα μία οικονομική «ένεση» του προέδρου της ΚΑΕ προς το ποδοσφαιρικό τμήμα, προκειμένου να βοηθηθεί και η προσπάθεια που γίνεται για την εξασφάλιση αδειοδότησης. Ήδη από χθες ο φάκελος των «πράσινων» έχει παραδοθεί στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, αλλά μέχρι και τα μέσα Μαρτίου υπάρχει περιθώριο να προστεθούν επιπλέον στοιχεία και υπάρχει αισιοδοξία πως φέτος η ομοσπονδία θα ανάψει το πράσινο φως.

Υπενθυμίζεται πως μετά την αλλαγή στον κανονισμό, οι αδειοδοτήσεις δίνονται πριν τα play offs κι έτσι αν οι «πράσινοι» δεν την εξασφαλίσουν δεν θα λάβουν καν μέρος στο μίνι πρωτάθλημα, όπως φυσικά και στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης περιόδου. Αντιθέτως, αν όλα πάνε καλά ο Παναθηναϊκός θα παίξει κανονικά στα play offs και την επόμενη σεζόν στο Europa League ή τα προκριματικά του Champions League (εφόσον πρωτεύσει στα play offs).

Με Πέτριτς… αλλαγή

Ο Μλάντεν Πέτριτς θα κάνει ντεμπούτο στον αυριανό αγώνα με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, καθώς συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή. Πάντως ο Κροάτης φορ δεν θα ξεκινήσει το ματς, καθώς δεν μπορεί να βγάλει 90λεπτο ακόμη, και θα έρθει από τον πάγκο. Σε ό,τι αφορά στην ενδεκάδα, παρότι ο Γιάννης Αναστασίου δεν άνοιξε τα χαρτιά του το πιθανότερο είναι να παίξουν οι Καπίνο, Σπυρόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Ατζαγκούν ή Αμπέντ, Καρέλης και Κλωναρίδης.

Ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί χωρίς Μπεργκ, Τριανταφυλλόπουλο (τιμωρημένοι), Μπαϊράμι, Μέντες και Ρισβάνη (τραυματίες), αλλά θα έχει στο πλευρό του 1.800 φίλους του.

*Ο σύνδεσμος φίλων του Παναθηναϊκού στην Αλεξανδρούπολη κόβει σήμερα το βράδυ την πίτα του και το «παρών» θα δώσει ο Δημήτρης Σαραβάκος, ο οποίος θα τιμηθεί.Πηγή: sport-fm.gr

Στην πρώτη ομάδα ο Κουλούρης!

Τα δύο γκολ που σημείωσε στη Ριζούπολη, έδωσαν στον Εύθυμη Κουλούρη την ευκαιρία που αναζητούσε για να αγωνίζεται πλέον με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ.

Στην πρώτη ομάδα ο Κουλούρης
Ο Χουμπ Στέφενς «ανέβασε» το νεαρό ποδοσφαιριστή στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, ενώ μάλιστα σκέφτεται να τον πάρει και στην αποστολή για τον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Η αλήθεια είναι ότι στην απόφαση αυτή του Ολλανδού προπονητή, δεν έπαιξε ρόλο μόνο η εμφάνιση του Κουλούρη κόντρα στον Απόλλωνα, αλλά και η εντυπωσιακή παρουσία του στο πρωτάθλημα νέων, που έχει σημειώσει 19 γκολ σε 17 αναμετρήσεις.

Την Παρασκευή (14/2) ο 18χρονος συμμετείχε στο πρόγραμμα των ανδρών του «δικεφάλου του βορρά» και αυτό θα συμβαίνει πλέον από εδώ και πέρα, αφού ο 60χρονος τεχνικός έχει διαπιστώσει ότι μπορεί από τώρα να βοηθήσει.
Για το αν θα τον συμπεριλάβει στην αποστολή για το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη, η οριστική απόφαση θα παρθεί το Σάββατο (15/2) το μεσημέρι., Πηγή: sport-fm.gr

Μποροβήλος: «Να δημιουργήσουμε νέους φιλάθλους»

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο σύνδεσμος φιλάθλων του Αστέρα Τρίπολης, AsterasFans και σχεδόν σύσσωμη η ομάδα έδωσε το παρόν.

Μποροβήλος: «Να δημιουργήσουμε νέους φιλάθλους»
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Μποροβήλος, μέλη της διοίκησης, ο προπονητής της ομάδας, Στάικος Βεργέτης με το επιτελείο του, ενώ τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησαν οι Γιώργος Μπαντής, Γιώργος Ζησόπουλος, Χρήστος Λισγάρας, Σάββας Τσαμπούρης και Δημήτρης Κουρμπέλης.


Μάλιστα ο Γιώργος Μποροβήλος στην ομιλία του, τόνισε τη σημασία δημιουργίας νέων φιλάθλων του Αστέρα, έκανε μνεία στις επιτυχίες των Αρκάδων, έθεσε ως στόχο την έξοδο στην Ευρώπη και υποστήριξε ότι χρειάζεται προσοχή από τον κόσμο ως προς την συμπεριφορά του και έτσι ώστε να μην τιμωρείται με πρόστιμα ο Αστέρας. Τέλος στάθηκε στη συμβολή των Μπάκου, Καϋμενάκη στην εξέλιξη της ομάδας σε μια από τις δυνάμεις του πρωταθλήματος.Πηγή: sport-fm.gr

Άλλες δέκα έμειναν!!

Κρίσιμη η 25η αγωνιστική κυρίως σε ό,τι αφορά το «μέτωπο» της παραμονής. Σήμερα ανοίγει η αυλαία με Ξάνθη-Καλλονή, Λεβαδειακό-Ατρόμητο και Ολυμπιακό-Πλατανιά.

Άλλες δέκα έμειναν
Στην τελευταία… δεκάδα αγωνιστικών μπαίνει σήμερα η Super League. Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής έχει… απ’ όλα. Και ματς με άρωμα play offs σαν αυτό του Αστέρα με τον ΠΑΟΚ, και μάχη στα… πράσινα ανάμεσα στους φορμαρισμένους Πανθρακικό και Παναθηναϊκό, και ντέρμπι του Ηρακλείου ανάμεσα σε Εργοτέλη και ΟΦΗ, αλλά και ματς επιβίωσης μεταξύ Άρη και Βέροιας.

Η «εισαγωγή» στην αγωνιστική γίνεται με πιο… ήπιο τρόπο το Σάββατο. Αρχή από τα Πηγάδια, όπου ο μαθητής Νίκος Κεχαγιάς υποδέχεται με τη Skoda Ξάνθη τον δάσκαλό του Γιάννη Ματζουράκη με την Καλλονή. Κομεσίδης και Φλίσκας θα λείψουν από τους Ακρίτες, που μετρούν οκτώ αγωνιστικές χωρίς νίκη (τελευταία στις 18/2 επί του ΟΦΗ) και αν δεν συνέλθουν άμεσα θα κινδυνεύσουν. Λεοζίνιο, Περόνε, Γιονάν και Αναστασιάδης είναι τα προβλήματα των νησιωτών προέρχονται από σημαντική νίκη επί του Λεβαδειακού.

Οι Βοιωτοί με νέο προπονητή τον Σάββα Παντελίδη χωρίς νίκη για τρεις αγωνιστικές ψάχνουν «ανάσα» υποδεχόμενοι τον Ατρόμητο, που προέρχεται από τέσσερις σερί νίκες (και είναι αήττητοι από τις 10/11), αλλά και τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό. Βούκτσεβιτς, Λαμπρόπουλος και Πζιρόφσκι έμειναν εκτός για τους μεν, Δημούτσος, Ιγκλέσιας και Παπαδόπουλος για τους δε.

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας ο Ολυμπιακός επιδιώκει το 13/13 στην έδρα του απέναντι στον Πλατανιά. Σαλίνο και Κάμπελ για να πάρουν ανάσες, ο τραυματίας Χολέμπας και οι Πελέ και Σέποβιτς για λόγους τακτικής θα λείψουν από τους πρωταθλητές, ενώ οι Χανιώτης δεν υπολογίζουν σε Σιαλμά, Μενδρινό, Ζαραδούκα, Ζουμπουλάκη, Ναζλίδη, Αγκιλέρα και Καζναφέρη.

Αναλυτικά η 25η αγωνιστική

Σάββατο 15/2

Skoda Ξάνθη-Καλλονή (15:00, Novasports 2)
Λεβαδειακός-Ατρόμητος (17:15, Novasports 1)
Ολυμπιακός-Πλατανιάς (19:30, Novasports 2)

Κυριακή 16/2

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ (15:00, Novasports 2)
Άρης-Βέροια (17:15, Novasports 2)
Παναιτωλικός-Απόλλων Σμύρνης (17:15, Novasports 7)
Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα (17:15, Novasports 4)
Πανθρακικός-Παναθηναϊκός (19:30, Novasports 1)

Δευτέρα 17/2

Εργοτέλης-ΟΦΗ (19:30, Novasports 1)

Η επόμενη αγωνιστική (26η)

Σάββατο 22/2

Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης (15:00, Novasports 2)
Απόλλων Σμύρνης-Πανιώνιος (17:15, Novasports 1)
ΟΦΗ-Ολυμπιακός (19:30, Novasports 2)

Κυριακή 23/2

Παναθηναϊκός-Εργοτέλης (15:00, Novasports 2)
Ατρόμητος-Skoda Ξάνθη (17:15, Novasports 2)
ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια (17:15, Novasports 7)
Πλατανιάς-Άρης (17:15, Novasports 3)
ΠΑΟΚ-Πανθρακικός (19:30, Novasports 1)

Δευτέρα 24/2

Καλλονή-Παναιτωλικός (19:30, Novasports 1)Πηγή: sport-fm.gr

Ο Ατρόμητος του Σπανού κι ο Πλατανιάς του Άγγελου!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr. την επίσκεψη του Άγγελου στο Καραϊσκάκη και, κυρίως, το θαύμα που γίνεται στο Περιστέρι.

Ο Ατρόμητος του Σπανού κι ο Πλατανιάς του Άγγελου
***Υπό άλλες συνθήκες το σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού, μπορεί να το έβλεπα κι εγώ διαφορετικά. Όμως, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας των Χανίων, το θεωρώ ιδιαίτερο.

***Ο Άγγελος είναι ένας προπονητής, που αν τον υποτιμήσεις, μπορεί να σου κάνει μεγάλες ζημιές. Ξέρει τη δουλειά, έχει σωστές βάσεις στο πλάνο που θέλει να παίζει η εκάστοτε ομάδα του και για τον Ολυμπιακό είναι πάντοτε ένας αντίπαλος που οφείλεις να τον υπολογίσεις...

***Θυμάμαι ότι την άνοιξη ο Ολυμπιακός είχε πάει στην Κρήτη και είχε κερδίσει 4-0 τον Πλατανιά, με τον Μίτσελ στον πάγκο. Όμως, μιλάμε για σκορ-μαγική εικόνα. Το αποτέλεσμα ήταν 1-0 ως το 60’ και 2-0 ως το 80’. Με τον Πλατανιά να απειλεί και να προηγηθεί στο σκορ και να ισοφαρίσει και να μειώσει για να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

***Τέλος πάντων, ήθελα από την Τετάρτη το βράδυ να γράψω δύο πράγματα για τον Ατρόμητο του Σπανού. Γιατί πραγματικά αισθάνομαι μεγάλο σεβασμό απέναντι στην προσπάθεια που κάνει αυτός ο σύλλογος. Μία προσπάθεια που δεν είναι καθόλου εύκολη, με μέσο όρο 1.500 εισιτήρια φέτος και 2.000 εισιτήρια πέρσι…

***Κι όμως αυτή η ομάδα μπόρεσε σε τέσσερα παιχνίδια να κοντράρει τον Ολυμπιακό, έχοντας τρεις ισοπαλίες και μία ήττα με 1-2, σε παιχνίδι που παίζονταν στο κόκκινο μέχρι το 93’ στο Καραϊσκάκη. Και μόνο από αυτό, μπορείς να καταλάβεις πόσο καλή δουλειά γίνεται εδώ και χρόνια στο Περιστέρι.

***Έχω την αίσθηση πως ακόμη και στο ίδιο το Περιστέρι, εννοώ στον κόσμο της περιοχής, δεν έχει γίνει αντιληπτό πόσο μεγάλη ιστορία είναι αυτό που γίνεται στον Ατρόμητο τα τελευταία χρόνια…

***Φέτος η ομάδα είναι τρίτη στη βαθμολογία, αρκετά μακριά από τον Παναθηναϊκό και χτυπάει και τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

***Πέρσι έχασε την πρώτη θέση των πλέϊ οφς από μία φάση την τελευταία αγωνιστική.

***Πρόπερσι τερμάτισε τρίτη στα πλέϊ οφ, μπροστά από τον ΠΑΟΚ.

*** Κάθε χρόνο και καλύτερα για τον Ατρόμητο, που και με ορθές επιλογές προπονητών, χτίζει σταθερά ομάδα με ευρωπαϊκή κατεύθυνση. Κι ούτε είναι μικρό πράγμα ότι πέρσι κόντραρε στα ίσα τη Νιούκαστλ από την Πρέμιερ Λιγκ και φέτος την ολλανδική ΑΖ Άλκμααρ, που πέρασε στη συνέχεια πρώτη στον όμιλο του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ.

***Μην ξεχνάμε ότι μέσα σε μία τετραετία έφτασε σε δύο τελικούς κυπέλλου, χάνοντας στον δεύτερο στο 119’ από τον Ολυμπιακό.

***Έχω μάλιστα την αίσθηση ότι ο φετινός Ατρόμητος αν είχε ακόμη δύο-τρεις εναλλακτικές επιλογές, θα πήγαινε για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα-όσο κι αν καταλαβαίνω ότι με 1.500 εισιτήρια μέσο όρο δεν μπορείς να έχεις ρόστερ με το βάθος που θα ήθελες.

***Αλλά ακόμη και τώρα το πιστεύω ότι μπορεί να κάνει το μπαμ, αν δεν βγάλει άλλους τραυματισμούς. Ίσως λοιπόν χρειάζεται λίγο τύχη και λίγο καλύτερο ροτέϊσον…Πηγή: sport-fm.gr