Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Ελευθεριάδης στο Metropolis: «Ο Κουλούρης αγοράστηκε με αντίτιμο μια στολή»

Στο Αθλητικό Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο προπονητής της εθνικής Ελλάδος Κ15, αλλά και ο αναμορφωτής των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, Θόδωρος Ελευθεριάδης και αναφέρθηκε τόσο στο πρόσωπο της ημέρας, Ευθύμη Κουλούρη, όσο και στα βήματα που γίνονται στην χώρα μας προκειμένου να αναδεικνύονται όλο και περισσότερα ταλέντα.

Για τον επιθετικό του ΠΑΟΚ, Ευθύμη Κουλούρη:

«Πριν από 1,5 μήνα και πάλι στο Metropolis, ερωτηθείς για τον Πόζογλου είχα αναφερθεί και στον Ευθύμη. Δε με εξέπληξε το ντεμπούτο του με την μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ, με εξέπληξαν όμως τα δύο γκολ που πέτυχε και η άνεση που είχε αγωνιζόμενος για πρώτη φορά σε αγώνα της Α΄ εθνικής. Είναι όμως σκόρερ και το έδειξε και εχθές αυτό.

Για το πώς αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ:

«Ήμουν τότε στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και παίξαμε ένα φιλικό, το 2008, με τον Αετό Σκύδρας, ομάδα που αγωνιζόταν τότε ο Κουλούρης. Στο παιχνίδι λοιπόν εκείνο, δεχτήκαμε από τον Αετό τέσσερα γκολ και τότε είπαμε πως αυτόν τον παίκτη πρέπει να τον πάρουμε στον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, ο Αετός Σκύδρας συνεργαζόταν με τον Ολυμπιακό, όμως μιλήσαμε με την ομάδα και πήραμε τον παίκτη με αντάλλαγμα…μια στολή. Δε στοίχησε τίποτα στον ΠΑΟΚ η μεταγραφή του».

Για την οικογένεια του και την στήριξη της προς τον διεθνή με τις «μικρές» εθνικές:

«Πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη οικογένεια που τον στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Οι γονείς του, επιστήμονες και οι δύο, τον πηγαινοέφερναν καθημερινά από τη Σκύδρα για να κάνει προπονήσεις με τον ΠΑΟΚ. Ήθελαν και αυτοί να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ προκειμένου να τον έχουν κοντά τους και έτσι τον πήραμε το 2009».

Για τα σωματικά του προσόντα:

«Και στην εθνική παίζει με μεγαλύτερα παιδιά. Και πέρυσι έπαιζε στην Κ20 του ΠΑΟΚ. Ξέρει να εκμεταλλεύεται την σωματική του αυτή υπεροχή παίζοντας με την πλάτη. Έχει πολλά χαρακτηριστικά του Κλάους, αλλά είναι καλός και έξω από την περιοχή. Και ο Κουλούρης και ο Πόζογλου, θα μπορέσουν σε 2-3 χρόνια να κάνουν καριέρα στον ΠΑΟΚ γιατί αγαπάνε και τον ΠΑΟΚ.»

Για το αν η κρίση γεννά ευκαιρίες για την προώθηση των νέων
παιδιών:

«Ναι η κρίση γεννά ευκαιρίες. Είναι μια πραγματικότητα αυτή εδώ και 2 χρόνια. Βέβαια στου ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό, ομάδες που έχουν λεφτά και φέρνουν έτοιμους παίκτες, πολλά από αυτά τα παιδιά πάνε δανικοί. Ενώ στον ΠΑΟ και στον Άρη παίζουν βασικοί. Πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτό και να βελτιώσουμε την εικόνα του Ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για το θέμα των δανεικών και την δημιουργία Β ομάδων:

«Δεν έχει ξεκινήσει τώρα αυτό το θέμα, αλλά από πέρυσι και το έχει υποκινήσει ο κ. Σάντος. Φέτος έγινε το πρώτο βήμα με τη δημιουργία του πρωταθλήματος Κ15. Το επόμενο βήμα είναι να δημιουργηθούν οι Β ομάδες. Στο ΠΑΟΚ γίνονται συνεχώς τέτοιες κουβέντες. Συζητιέται χρόνια αυτό».

Για τη δουλειά στις "μικρές" εθνικές ομάδες:

«Έχει δώσει ένα πλάνο ο Σάντος. Έχει οργανωθεί η Κ15 για πρώτη φορά και ακολουθούμε ένα σταθερό αγωνιστικό πλάνο. Η ΕΠΟ σε αυτό το κομμάτι επένδυσε σωστά και θα φανούν στο μέλλον τα αποτελέσματα. Θα είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθούν και οι εγκαταστάσεις της Εθνικής Ελλάδας, κάτι που έμεινε πίσω λόγω της κρίσης». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: