Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Ο Ατρόμητος του Σπανού κι ο Πλατανιάς του Άγγελου!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr. την επίσκεψη του Άγγελου στο Καραϊσκάκη και, κυρίως, το θαύμα που γίνεται στο Περιστέρι.

Ο Ατρόμητος του Σπανού κι ο Πλατανιάς του Άγγελου
***Υπό άλλες συνθήκες το σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού, μπορεί να το έβλεπα κι εγώ διαφορετικά. Όμως, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας των Χανίων, το θεωρώ ιδιαίτερο.

***Ο Άγγελος είναι ένας προπονητής, που αν τον υποτιμήσεις, μπορεί να σου κάνει μεγάλες ζημιές. Ξέρει τη δουλειά, έχει σωστές βάσεις στο πλάνο που θέλει να παίζει η εκάστοτε ομάδα του και για τον Ολυμπιακό είναι πάντοτε ένας αντίπαλος που οφείλεις να τον υπολογίσεις...

***Θυμάμαι ότι την άνοιξη ο Ολυμπιακός είχε πάει στην Κρήτη και είχε κερδίσει 4-0 τον Πλατανιά, με τον Μίτσελ στον πάγκο. Όμως, μιλάμε για σκορ-μαγική εικόνα. Το αποτέλεσμα ήταν 1-0 ως το 60’ και 2-0 ως το 80’. Με τον Πλατανιά να απειλεί και να προηγηθεί στο σκορ και να ισοφαρίσει και να μειώσει για να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

***Τέλος πάντων, ήθελα από την Τετάρτη το βράδυ να γράψω δύο πράγματα για τον Ατρόμητο του Σπανού. Γιατί πραγματικά αισθάνομαι μεγάλο σεβασμό απέναντι στην προσπάθεια που κάνει αυτός ο σύλλογος. Μία προσπάθεια που δεν είναι καθόλου εύκολη, με μέσο όρο 1.500 εισιτήρια φέτος και 2.000 εισιτήρια πέρσι…

***Κι όμως αυτή η ομάδα μπόρεσε σε τέσσερα παιχνίδια να κοντράρει τον Ολυμπιακό, έχοντας τρεις ισοπαλίες και μία ήττα με 1-2, σε παιχνίδι που παίζονταν στο κόκκινο μέχρι το 93’ στο Καραϊσκάκη. Και μόνο από αυτό, μπορείς να καταλάβεις πόσο καλή δουλειά γίνεται εδώ και χρόνια στο Περιστέρι.

***Έχω την αίσθηση πως ακόμη και στο ίδιο το Περιστέρι, εννοώ στον κόσμο της περιοχής, δεν έχει γίνει αντιληπτό πόσο μεγάλη ιστορία είναι αυτό που γίνεται στον Ατρόμητο τα τελευταία χρόνια…

***Φέτος η ομάδα είναι τρίτη στη βαθμολογία, αρκετά μακριά από τον Παναθηναϊκό και χτυπάει και τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

***Πέρσι έχασε την πρώτη θέση των πλέϊ οφς από μία φάση την τελευταία αγωνιστική.

***Πρόπερσι τερμάτισε τρίτη στα πλέϊ οφ, μπροστά από τον ΠΑΟΚ.

*** Κάθε χρόνο και καλύτερα για τον Ατρόμητο, που και με ορθές επιλογές προπονητών, χτίζει σταθερά ομάδα με ευρωπαϊκή κατεύθυνση. Κι ούτε είναι μικρό πράγμα ότι πέρσι κόντραρε στα ίσα τη Νιούκαστλ από την Πρέμιερ Λιγκ και φέτος την ολλανδική ΑΖ Άλκμααρ, που πέρασε στη συνέχεια πρώτη στον όμιλο του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ.

***Μην ξεχνάμε ότι μέσα σε μία τετραετία έφτασε σε δύο τελικούς κυπέλλου, χάνοντας στον δεύτερο στο 119’ από τον Ολυμπιακό.

***Έχω μάλιστα την αίσθηση ότι ο φετινός Ατρόμητος αν είχε ακόμη δύο-τρεις εναλλακτικές επιλογές, θα πήγαινε για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα-όσο κι αν καταλαβαίνω ότι με 1.500 εισιτήρια μέσο όρο δεν μπορείς να έχεις ρόστερ με το βάθος που θα ήθελες.

***Αλλά ακόμη και τώρα το πιστεύω ότι μπορεί να κάνει το μπαμ, αν δεν βγάλει άλλους τραυματισμούς. Ίσως λοιπόν χρειάζεται λίγο τύχη και λίγο καλύτερο ροτέϊσον…Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: