Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Ο επιμένων νικά!!

Ήταν καλύτερη, αδικήθηκε, αλλά τελικά τα κατάφερε! Με γκολ του Γούτα στο 88’ η Ξάνθη νίκησε μετά από... χρόνια την Καλλονή (1-0) κι άφησε πίσω της το πέναλτι-μαρς που δεν της δόθηκε.

Ο επιμένων νικά!
Θυμήθηκε τι εστί νίκη η Ξάνθη!

Ύστερα από οκτώ αγωνιστκές, όπου μέτρησαν μόλις δύο ισοπαλίες κι έξι ήττες, οι ακρίτες κατάφεραν να κάψμουν την αντίσταση της Καλλονής και σε ένα μέτρια γενικά παιχνίδια επικράτησαν 1-0 των νεοφώτιστων.

Στο 76’ το... μπάσκετ που έπαιξε ο Ζακουάνι έφερε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων, αφού ο Κομίνης δεν καταλόγισε το πέναλτι –με αποτέλεσμα η ΠΑΕ να βγάλει ανακοίνωση κατά τη διάρκεια του ματς-, ωστόσο η... δικαιοσύνη αποδόθηκε στο 88’ με τον Γούτα να λυτρώνει την ομάδα του!

Στους 29 βαθμούς πλέον και οι δύο ομάδες, κακό πρόσωπο από τους νησιώτες που δεν έδειξαν σε κανένα σημείο του αγώνα πως άξιζαν κάτι παραπάνω.

Το ματς:


Μεσημέρι Σαββάτου, σε μισοάδειο γήπεδο, εξ’ αρχής δεν είχαμε και την καλύτερη προδιάθεση για το θέαμα που θα αντικρίζαμε. Δυστυχώς, όμως, αυτό που παρουσίαζαν Ξάνθη και Καλλονή ήταν κατώτερο του αναμενομένου. Σε αυτό το τέμπο, τα λεπτά περνούσαν, φάσεις δεν έρχονταν και φυσιολογικά το παιχνίδι δημιουργούσε μια τάση προς... ύπνο. Είναι χαρακτηριστικό πως φτάσαμε στο 24’ για να δούμε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, με το σουτ του Μπαξεβανίδη να φεύγει λίγο άουτ.

Ο ρυθμός παρέμεινε υποτονικός, με την Καλλονή κυρίως να μην δείχνει διάθεση να επιτεθεί, αλλά και να μην μπορεί βασικά, αφού σε όλο το πρώτο μέρος είχε ουσιαστικά ένα σουτ του Καλτσά που δεν απείλησε σχεδόν καθόλου την εστία της Ξάνθης. Η τελευταία προς την εκπνοή των 45 λεπτών επιχείρησε να ανοίξει το σκορ, ουσιαστικά στη δεύτερη καλή στιγμή της στο παιχνίδι, όμως, η μπάλα έφυγε πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι του Σιδεράκη, ύστερα από σουτ του Τριάδη.

Όποιος πίστευε πως στο δεύτερο μέρος τα πράγματα θα αλλάξουν, διαψεύστηκε, διότι η εικόνα της αναμέτρησης ήταν πανομοιότυπη. Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αυξήσουν την πίεσή τους και κυνήγησαν κάποιο γκολ, αλλά στις περιπτώσεις των Μαρίν και Σουάρες ο Σιδεράκης είπε «όχι» και κράτησε το μηδέν. Και στο 76’ μπήκε... φωτιά! Όχι δεν σημειώθηκε κάποιο τέρμα, αλλά ο Ζακουάνι έπαιξε... μπάσκετ στην περιοχή του, αλλά ο Κομίνης δεν έδωσε το πέναλτι-μαρς υπέρ της Ξάνθης, κάτι που έφερε μεγάλη... βαβούρα!

Ακόμα και έτσι οι ακρίτες δεν το έβαλαν κάτω. Αφού ξεπέρασαν το σοκ του... μη πέναλτι, πίεσαν στα τελευταία λεπτά για το χρυσό γκολ και δικαιώθηκαν. Αφού λοιπόν ο Σολάρι σημάδεψε άουτ από πλεονεκτικότατη θέση, ήρθε ο Γούτας στο 88’ να λυτρώσει την ομάδα του ύστερα από σέντρα του Κάλβο και να «υπογράψει» το τελικό 1-0 υπέρ της Ξάνθης!



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Ξάνθη (Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Βάλλας, Ντε Γκούζμαν, Γούτας, Σολτάνι, Μαρίν (75’ Ράνος), Τριάδης (46’ Κάλβο), Μπέρτος, Μάνταλος, Σολάρι (63’ Σουάρες), Μπαξεβανίδης

Στον πάγκο: Τσέμα, Τσαμούρης, Ράνος, Χοσέμι, Νάκας

Καλλονή (Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Χωριανόπουλος, Ποντάνι (62’ Φουρλάνος), Ζακουάνι, Βάλιος, Γιορέντε, Μαρσέλο, Κεϊτά (86’ Καζάκης), Μανούσος, Φαρία, Καλτσάς

Στον πάγκο: Χογκ, Ζος, Καζάκης, Γιουκάρης, Γκάσιτς, Γάλας, Νιαμπούγιου Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: