Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Παχατουρίδης στο Metropolis: « Ο Κουλούρης έχει βελτιωθεί πολύ τον τελευταίο χρόνο»

Στο Αθλητικό Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Θόδωρος Παχατουρίδης, ο οποίος εκτός από προπονητής της Εθνικής Νέων, τα τελευταία χρονιά ασχολείται πάρα πολύ με νέους ποδοσφαιριστές. Ο κ Παχατουρίδης αναφέρθηκε στον Ευθύμη Κουλούρη, τον οποίο γνωρίζει εδώ και χρόνια από τις εθνικές ομάδες και τόνισε πως αν δεν κάνει καριέρα στον ΠΑΟΚ θα ευθύνεται μόνο ο ίδιος.

Για το πρόσωπο της ημέρας, Ευθύμη Κουλούρη:

«Δεν μου προκάλεσε εντύπωση η χθεσινή του εμφάνιση και θα έλεγα μάλιστα ότι άργησε κιόλας. Τον ξέρω τον Ευθύμη τρία χρόνια τώρα από τις εθνικές και ξέρω τις δυνατότητες του. Και ο Δελιγιαννίδης και ο Πόζογλου και άλλα παιδιά που παίξουν στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, μπορούν να σταθούν μέσα στην Τούμπα. Ο Ευθύμης έχει βελτιωθεί και έχει δυναμώσει πάρα πολύ τον τελευταίο χρόνο. Τον βοηθάει ο σωματότυπός τους, κρατάει μπάλα, τη σπάει σωστά και ανοίγει χώρους. Θεωρώ ότι θα αφήσει εποχή και μόνο ο ίδιος θα φταίει αν δεν τα καταφέρει. Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ τον τελευταίο χρόνο. Εξαρτάται βέβαια και από τον εκάστοτε προπονητή πως θα εκμεταλλευτεί και πως θα αναδείξει τον κάθε ποδοσφαιριστή».

Για το αν η κρίση γεννά ευκαιρίες για την προώθηση νέων παιδιών:

«Ναι μεν υπάρχουν ευκαιρίες, αλλά δεν πρέπει να πέφτει το βάρος μιας μεγάλης ομάδας πάνω τους. Είναι πολύ δύσκολο να αντέξουν την πίεση της φανέλας και του κόσμου. Πρέπει να γίνεται η ένταξη τους σταδιακά και με μεγάλη προσοχή. Δεν γίνεται σε μια ομάδα να παίζουν εννιά και δέκα νέα παιδιά».

Για τη δημιουργία Β ομάδων:

«Θα είναι πολύ καλό αν γίνουν οι Β ομάδες. Θα βοηθήσει πολύ τα νέα παιδιά, αφού θα έχουν περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν, αλλά και οι ομάδες θα μπορούν να βλέπουν ποιοι από αυτούς πραγματικά αξίζουν. Χρειάζονται όμως να διατεθούν αρκετά μεγάλα ποσά από τις ομάδες για να γίνει κάτι τέτοιο».

Για τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Φερνάντο Σάντος:

«Είναι ευχάριστο που υπάρχει αυτός ο άνθρωπος και που στον στηρίζουν όλοι στην ομοσπονδία και ακολουθούν το πλάνο του. Με τη δημιουργία της Κ15 μπορούμε να φιλτράρουμε όλα τα παιδιά και έχουμε καλύτερη άποψη».

Για το να πρέπει να αγωνιστεί και σε άλλα παιχνίδια φέτος ο Κουλούρης και να πάρει περισσότερο χρόνο συμμέτοχης στην μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ:

«Πρέπει να του δοθούν και άλλες ευκαιρίες. Επιβάλλεται να χρησιμοποιούνται τα νέα παιδιά στις ομάδες και να παίρνουν το βάπτισμα του πυρός. Δεν πρέπει οι ομάδες να βάζουν μπροστά τους στόχους τους εις βάρος των νέων ποδοσφαιριστών. Είναι έκπληξη για εμένα που δεν παίζει ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης στον ΠΑΟΚ, θεωρώ ότι θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: