Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Έκανε «ντου» η Μπαρτσελόνα!!

Μετά τη νίκη στο «κλάσικο», η Μπαρτσελόνα επικράτησε και στο ντέρμπι της Βαρκελώνης. Οι μπλαουγκράνα νίκησαν 1-0 την Εσπανιόλ και ανέβηκαν –προσωρινά- στην κορυφή!

Έκανε «ντου» η Μπαρτσελόνα! (video)
Το αφεντικό στη Βαρκελώνη είναι ένα.

Η Μπαρτσελόνα πήγε… φορτσάτη απ’ τον θρίαμβο κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και σε ακόμα ένα ντέρμπι, κατάφερε να αποδράσει με το διπλό απ’ το «σπίτι» της Εσπανιόλ, με σκορ 1-0.

Δεν ήταν πάντως και το πιο εύκολο απόγευμα για τους «μπλαουγκράνα» που συνάντησαν τους συμπολίτες έτοιμους για όλα και το πρώτο μέρος βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ, κάτι για το οποίο ευθύνεται –εν μέρει- και ο Νεϊμάρ, καθώς τις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε η ομάδα του, τις πέταξε στα… σκουπίδια!

Στην επανάληψη, η ομάδα του Μαρτίνο… έπεσε, με τους γηπεδούχους να προβάλλουν σθεναρή αντίδραση και να είναι αρκετά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Εν τέλει, ο γόρδιος δεσμός… λύθηκε στο 77’, χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Μέσι, μετά από χέρι που έκανε στην περιοχή του ο Τσάβι Λόπεθ κι ενώ λίγο νωρίτερα ο Πικέ είχε δοκάρι σε κοντινό σουτ! Η Εσπανιόλ δεν μπορούσε στη συνέχεια να αντιδράσει για να «κλέψει» τη νίκη απ’ τους φιλοξενούμενους, ενώ στο 83’ έμεινε και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του γκολκίπερ Κασίγια (κι ενώ στο τέρμα έκατσε ο Τσάβι Λόπεθ αφού δεν υπήρχαν άλλες αλλαγές).

Με τη νίκη αυτή, η Μπάρτσα ανέβηκε προσωρινά στην πρώτη θέση, με 75 βαθμούς, ούσα στο +2 και +5 από Ατλέτικο και Ρεάλ αντίστοιχα που αγωνίζονται αργότερα το Σάββατο.

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν

Σάββατο, 29/03
Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα 0-1
(77' πεν. Μέσι)

Θέλτα – Σεβίλλη (19:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης (21:00)
Ρεάλ Μαδρίτης – Ράγιο Βαγεκάνο (23:00)

Κυριακή, 30/03
Βαγιαδολίδ – Αλμερία (13:00)
Οσασούνα – Σοσιεδάδ (18:00)
Βιγιαρεάλ – Έλτσε (20:00)
Βαλένθια – Χετάφε (22:00)

Δευτέρα, 31/03
Γρανάδα – Λεβάντε (21:00)
Μπέτις – Μάλαγα (23:00)

Η επόμενη (32η) αγωνιστική
Αλμερία – Οσασούνα
Ατλέτικο Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ
Μπαρτσελόνα – Μπέτις
Σοσιεδάδ – Ρέαλ Μαδρίτης
Ράγιο Βαγιεκάνο – Θέλτα
Μάλαγα – Γρανάδα
Έλτσε – Χετάφε
Σεβίλλη – Εσπανιόλ
Βαγιαδολίδ – Βαλένθια
Λεβάντε – Αθλέτικ Μπιλμπάο Πηγή: sport-fm.gr

Αραχτός… «πάνθηρας»

Αποστολή εξετελέσθη για τον Πανιώνιο! Οι «κυανέρυθροι» γκάζωσαν στη Νέα Σμύρνη επικράτησαν 3-0 απέναντι στον Αστέρα και βρίσκονται μια ανάσα απ' το να «κλειδώσουν» και μαθηματικά την παραμονή τους

Αραχτός… «πάνθηρας»
Τη θέση του και του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα... κλειδώνει ο Πανιώνιος! Οι «κυανέρυθροι» νίκησαν εύκολα με σκορ 3-0 στη Νέα Σμύρνη τον Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής και ενδέχεται να σφραγίσουν δύο στροφές πριν το φινάλε την παραμονή τους στην κατηγορία.

Σε υπόθεση 45λεπτών μετέτρεψε η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου του παιχνίδι με τους Αρκάδες. Ο Γιάννου μόλις στο 6ο λεπτό έδωσε προβάδισμα στον Πανιώνιου, που έλεγξε απόλυτα το ματς και έφτασε στο 2-0 στο 28’ με τον Αραβίδη. Το 3-0 διαμόρφωσε λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Ντούνης (42’). Στο δεύτερο ημίχρονο αν και το ματς άνοιξε, καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε και δεν άλλαξε κάτι.

Έτσι, ο Πανιώνιος έπιασε τους 38 βαθμούς και πλέον, στην περίπτωση που δεν νικήσουν Πλατανιάς και Απόλλωνας, σιγουρεύει την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη έμεινε στην 5η θέση με 57.

To ματς:


Ιδανικό ξεκίνημα έκανε στο παιχνίδι η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου. Ο Πανιώνιος ήταν πιο δραστήριος επιθετικά από τα πρώτα λεπτά και κατάφερε να πάρει μόλις από το 6ο λεπτό «κεφάλι» στο σκορ. Ο Γιάννου εκμεταλλεύτηκε ιδανικά τη λάθος έξοδο του Μπαντή και τον νίκησε εύκολα κάνοντας το 1-0. Από εκεί και πέρα οι «κυανέρυθροι» συνέχισαν να έχουν την υπεροχή, κράτησαν μακριά απ΄την περιοχή τους τους παίκτες του Αστέρα, όμως έδειχναν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη δημιουργία των φάσεων.

Ο ρυθμός στο ματς είχε πέσει μετά τη συμπλήρωση 20 λεπτών και καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρία. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, ήλεγχαν απόλυτα το ματς και έχοντας «κάβα» το προβάδισμα μπόρεσαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση την ομάδα του Βεργέτη. Ο Γιάννου πέρασε σε ρόλο δημιουργού στο 29’ και σέρβιρε στον Αραβίδη το 2-0, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να φέρει τον Πανιώνιο ακόμη πιο κοντά στη νίκη. Στο φινάλε του ημιχρόνου οι Αρκάδες προσπάθησαν να μειώσουν με τον Χουάνμα, όμως οι «πάνθηρες» βρήκαν και πάλι τον τρόπο να νικήσουν τον Μπαντή, με τον Ντούνη να κάνει το 3-0 στο 42’.

Αρκετά γρήγορο ρυθμό είχα το ματς στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Αστέρας Τρίπολης ρίσκαρε, λόγω του εις βάρος του σκορ, βγήκε μπροστά και προσπάθησε να απειλήσει τον Ανέστη. Η έλλειψη τελικής πάσας από την ομάδα του Στάικου Βεργέτη ήταν εμφανής καθώς ο Χουάνμα δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός παρά μόνο με μακρινές τροφοδοτήσεις. Από την άλλη πλευρά οι «κυανέρυθροι» έχασαν τη φρεσκάδα του πρώτου 45λεποτυ και δεν μπορούσαν να «ανοίξουν» την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Οι πολλές αλλαγές των δύο προπονητών αποσυντόνισαν τους παίκτες των δύο ομάδων, οι οποίοι έχασαν τον ρυθμό τους. Στα τελευταία λεπτά, οι δύο γκολκίπερ είχαν αρκετή δουλειά, καθώς από τη μία ο Ανέστης εξουδετέρωνε τα μακρινά σουτ των Αρκάδων και από την άλλη ο Μπαντή έλεγε «όχι» στις προσπάθειες των γηπεδούχων.


Οι συνθέσεις:



Πανιώνιος (Νίκος Αναστόπουλος): Ανέστης, Αραβίδης, Αυλωνίτης, Κουλουχέρης, Κολοβός (66’ Λάζνικ), Κούρντι, Κούρος (71’ Ζαχαράκης), Λαμπρόπουλος, Παντίδος, Ντούνης, Γιάννου (78' Καμπάνταης)

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Σταυροθανασόπουλος, Παναγιωτούδης, Μπούζας

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Παπαχρήστος, Κοντοές (46’ Λούι), Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Σέτι (71’ Μπαράλες), Μουνάφο, Ουσέρο, Καράσκο, Χουάνμα, Βάλντο (60’ Ντε Μπλάσις)

Στον πάγκο: Χερνάντεζ, Ναβάρο, Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος

Γήπεδο: Νέα Σμύρνη
Πηγή: sport-fm.gr

Αυτοκτόνησε η Τσέλσι!!

Έβαλε τα χεράκια της (ή μάλλον το κεφάλι του ο Τέρι) κι έβγαλε τα ματάκια της η Τσέλσι! Ένα αυτογκόλ του αρχηγού έφερε ήττα απ’ την Κρίσταλ Πάλας (1-0) και σκότωσε πολλές απ’ τις ελπίδες για τίτλο!

Αυτοκτόνησε η Τσέλσι! (video)
Τρικλοποδιά στον… ίδιο της τον εαυτό έβαλε η Τσέλσι στη μάχη για τον τίτλο της Premier League!

Υποτιμώντας τη μαχητική Κρίσταλ Πάλας και σκοράροντας στη λάθος εστία, οι «μπλε» ηττήθηκαν 1-0 κι έδωσαν κάτι παραπάνω από… δικαιώματα στους υπόλοιπους διεκδικητές.

Κι αυτό διότι η απάντηση που… δε βρήκαν (παρόλο που πίεσαν) στο αυτογκόλ του Τέρι στο 52’, δεν επιτρέπει απλώς στη Λίβερπουλ να τους ξεπεράσει -εφόσον επικρατήσει αύριο της Τότεναμ. Αλλά δίνει και τη δυνατότητα στη Μάντσεστερ Σίτι (αν πάρει τα τρία λιγότερα ματς που έχει) να τους αφήσει έξι ολόκληρους πόντους πίσω της.



Ενώ όμως η Τσέλσι μπουρδουκλωνόταν στο Λονδίνο, η Σαουθάμπτον ήταν πολύ… ξεκάθαρη απέναντι στη Νιούκαστλ. Και ρίχνοντάς της για πλάκα τέσσερα γκολ, έφτασε σε μια ακόμα εντυπωσιακή νίκη στην έδρα της (4-0) και την ξεπερνούσε στη βαθμολογία.

Στα χαμηλότερα πατώματα του πίνακα όμως, έγινε το καλύτερο ματς της ημέρας -ίσως και τη χρονιάς. Γιατί η Κάρντιφ απάντησε -όταν δέχθηκε δυο γκολ στο δεκάλεπτο απ’ τη Γουέστ Μπρομ. Είδε τον κόσμο να φεύγει κάτω απ’ τα πόδια της -όταν ο Τιεβί σκόραρε στο 94’. Στάθηκε όμως… όρθια, ισοφαρίζοντας στο επόμενο λεπτό (!) και παίρνοντας βαθμό-χρυσάφι (3-3) στη μάχη της σωτηρίας.

Εκεί όπου η Σουόνσι πήρε βαθιά ανάσα, καθαρίζοντας με άνεση 3-0 τη Νόριτς και παίρνοντας απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη. Κι εκεί όπου η Στόουκ δεν… ασχολείται πλέον με το τι θα συμβεί, πανηγυρίζοντας την τέταρτη νίκη της στα τελευταία πέντε παιχνίδια απέναντι στη Χαλ (1-0).


Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής

Σάββατο, 29/3 (17:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άστον Βίλα 4-1
(20’, 45’ πεν. Ρούνεϊ, 57’ Μάτα, 90’+1’ Ερνάντες - 13’ Γουέστγουντ)

Γουέστ Μπρομ-Κάρντιφ 3-3
(2’ Αμαλφιτανό, 9’ Ντόρανς, 90’+4’ Τιεβί - 30’ Ματς, 73’ Κόκερ, 90’+5’ Ντέλι)

Κρίσταλ Πάλας-Τσέλσι 1-0
(52’ αυτ. Τέρι)

Σαουθάμπτον-Νιουκάστλ 4-0
(45’, 89’ Ροντρίγκες, 49’ Λάμπερτ, 70’ Λαλάνα)

Σουόνσι-Νόριτς 3-0
(30’, 38’ Ντε Γκούζμαν, 75’ Ράουτλετζ)

Στόουκ-Χαλ 1-0
(62’ Οντεμβίγκι)

Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή, 30/3

Φούλαμ-Έβερτον (14:30)
Λίβερπουλ-Τότεναμ (17:00)

Δευτέρα, 31/3

Σάντερλαντ-Γουέστ Χαμ (21:00)

Η επόμενη αγωνιστική (33η)

Σάββατο, 5/4 (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι-Σαουθάμπτον (14:45)
Άστον Βίλα-Φούλαμ
Κάρντιφ-Κρίσταλ Πάλας
Νιουκάστλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Νόριτς-Γουέστ Μπρομ
Χαλ-Σουόνσι
Τσέλσι-Στόουκ (19:30)

Κυριακή, 6/4

Έβερτον-Άρσεναλ (15:30)
Γουέστ Χαμ-Λίβερπουλ (18:00) Πηγή: sport-fm.gr

Άρης σε… Α΄, Β΄ ή Γ΄ εθνική;

ARIS-XANTHI_09-10_1-0_26
Μπορεί ο Λάμπρος Σκόρδας να βγάζει ανακοινώσεις και να υποστηρίζει ότι δεν φεύγει από την ΠΑΕ Άρης και ότι θα βρει αυτός επενδυτή για την ομάδα, αλλά ουσιαστικά κανένας δεν ασχολείται πλέον με αυτά που λέει ο πρόεδρος της ΠΑΕ, παρά μόνο με την “επόμενη μέρα” του Άρη.
Οι συσκέψεις είναι απανωτές και την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, έγινε η καθοριστικότερη! Όπως αποκαλύπτει σήμερα το www.arenafm.gr, η απόφαση για “επανεκκίνηση” του Άρη πάρθηκε!
Στην προσπάθεια που θα γίνει για “αναγέννηση εκ της τέφρας”  συμμετέχουν τρεις μεγάλοι επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, Αρειανοί, πετυχημένοι επαγγελματικά, που αποφάσισαν να συνδράμουν οικονομικά για να βγει η ομάδα από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται και μιλάνε για Β΄ Εθνική, όχι για Γ΄ Εθνική!
Θεωρούν ότι δεν πρέπει να χαθεί μία χρονιά, κρατώντας μια επιφύλαξη: Εάν δεν συμφωνήσουν οι πιστωτές (ποδοσφαιριστές, προπονητές, ΙΚΑ, Εφορία) για νέα ρύθμιση χρέους, όχι με 300.000 ευρώ το μήνα (!), αλλά με 100.000 ευρώ μηνιαίως προς όλους αυτούς στους οποίους χρωστάει η ΠΑΕ, τότε μπορεί να αλλάξει το σκηνικό.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ πάντως, να διεκδικήσουν και κάτι ακόμη: 20 ομάδες στη Superleague! Όπως πάρθηκε η απόφαση των ομάδων της Football League να μην υποβιβαστεί καμία και να ανεβούν όλοι οι πρωταθλητές της Γ΄ Εθνικής και δυο ακόμη δευτεραθλητές μετά από μπαράζ (για να γίνουν 2 όμιλοι των 18 ομάδων), έτσι και το ενδιαφέρον θα γίνει μεγαλύτερο εάν αντί για 18 ομάδες στη μεγάλη κατηγορία, γίνουν 20! Το θέλει αυτό και η συνδρομητική τηλεόραση που θα έχει να προσφέρει περισσότερα παιχνίδια.
Η προσπάθεια λοιπόν θα γίνει στη Superleague, οι πιέσεις θα αρχίσουν για να γίνει μπαράζ μεταξύ του τελευταίου της βαθμολογίας (Άρης),  με τον τρίτο από τα μπαράζ της Football League και όποιος κερδίσει, να παίξει στην κατηγορία.
Όλα αυτά τα συζήτησαν, αλλά υπάρχει μια λεπτομέρεια που έχει να κάνει με τον ίδιο τον Άρη. Πρόεδρος και διοίκηση είναι ο Σκόρδας, οι επιχειρηματίες αυτοί δεν έχουν σήμερα κάποιο θεσμικό ρόλο, προκειμένου να αρχίσουν να πιέζουν τα κέντρα αποφάσεων της Αθήνας, γι αυτό και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις σε όλα!
ΥΓ: Όταν έγινε γνωστό ότι η διοίκηση του Άρη αποφάσισε να κατεβάσει με… πούλμαν την ομάδα στην Αθήνα και στην Τρίπολη, σκέφτηκαν να κάνουν κάποια κίνηση, αλλά εγκατέλειψαν την ιδέα μετά από εισήγηση του νομικού τους, για λόγους που θα εξηγήσουν όταν το κρίνουν απαραίτητο.
Πηγή:arenafm.gr

«Αχυράνθρωπος» στην ΕΠΟ!

vellis
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, Σταμάτης Βελλής έστειλε υπόμνημα προς την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ μετά από τις διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος του και μεταξύ άλλων αναφέρει ως “αχυράνθρωπο” τον πρόεδρο της ΕΠΟ και δεν αναγνωρίζει τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς της Ομοσπονδίας.
Το πλήρες υπόμνημα του μεγαλομετόχου του Απόλλωνα:
“Σχετικά με τις συζητηθείσες ενώπιον σας τρεις πειθαρχικές διώξεις των «Ποδοσφαιρικών Εισαγγελέων» της ΕΠΟ κι επιπροσθέτως σε όσα εκτέθηκαν από τον πληρεξούσιο μας επ” ακροατηρίω, πρέπει να σημειωθούν και τα εξής:
1. Κατ’ αρχην υποβάλλουμε ένσταση αναρμοδιότητας της Επιτροπής σας, επειδή σύμφωνα με  το καταστατικό τους και τους κανονισμούς της ΕΠΟ και οι 3 υποθέσεις ανήκουν  στην δικαιοδοσία της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League, καθώς τα πραγματικά περιστατικά αφορούν αγώνες της S.L.E. και όχι της ΕΠΟ.
2. Εξαιτίας της λαθεμένης, παρά τις κατ’ επανάληψη έγγραφες ενημερώσεις της ΕΠΟ, αναγραφής στις κλήσεις της ιδιότητας που με συνδέει με την ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ τίθεται τυπικό θέμα παραδεκτού των κλήσεων, καθώς ουδέποτε διατέλεσα όχι μόνον Πρόεδρος αλλά ούτε καν μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ  και απλά διατηρώ την ιδιότητα του μεγαλομετόχου-ιδιοκτήτη.
Μάλιστα  μετά την δεδομένη αποχώρησή μου από τα κοινά του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ουσιαστικά είμαι απλός φίλαθλος και οι πράξεις  και οι δηλώσεις μου δεν γίνονται στα πλαίσια της σχέσης μου με τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ, οπότε δεν νομιμοποιείται η Επιτροπή σας να με καταστήσει πειθαρχικά ελεγκτέο.
Όποιος άλλωστε αισθάνεται ότι θίγεται από τις δηλώσεις μου, έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να ζητήσει παροχή εννόμου προστασίας από τα αρμόδια αστικά και ποινικά δικαστήρια.
3. Επίσης υποβάλλω ένσταση για την νομιμοποίηση και το υποστατό του οργάνου  των αποκαλούμενων «ποδοσφαιρικών εισαγγελέων» της ΕΠΟ:
α. Επειδή το συγκεκριμένο όργανο δρα και λειτουργεί contra legem, καθώς δεν προβλέπεται ούτε από κάποιον άλλο ειδικότερο Νόμο.
β. Επειδή είναι προφανές  ότι πρόκειται αντισυνταγματικού οργάνου, καθώς μόνον η Πολιτεία δια της ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας μπορεί να απονέμει τον τίτλο και την εξουσία του Εισαγγελέα
γ. Επειδή ο μόνος νόμιμος εισαγγελέας για τον αθλητισμό , που ορίζεται και λειτουργεί σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο και το Σύνταγμα , είναι ο αθλητικός Εισαγγελέας , που εδρεύει στο κτίριο 16 της Ευελπίδων.
δ. Επειδή η σύσταση και η λειτουργία  ποδοσφαιρικών εισαγγελέων εκ μέρους της ΕΠΟ εμπίπτει στην αντικειμενική υπόσταση του ποινικού αδικήματος της αντιποίησης αρχής.
ε. Επειδή επομένως ο χαρακτηρισμός μου περί «μαϊμού εισαγγελέων» αφορά ξεκάθαρα  και μόνο τον συγκεκριμένο θεσμό, θέλοντας να περιγράψω στην καθομιλουμένη την μη αυθεντικότητα και το …. «πλαστό» του συγκεκριμένου θεσμού της ΕΠΟ και σε καμία περίπτωση δεν απευθύνεται στις προσωπικότητες των συγκεκριμένων προσώπων των κ. ΚΑΡΡΑ και ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, που ούτε καν γνωρίζω.
στ. Επειδή για τα σκάνδαλα που καταγγέλλω έχω ήδη καταθέσει ένορκη βεβαίωση ενώπιον του ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ  ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ κ. ΚΟΡΕΑ.

4. ΕΠΕΙΔΗ επί της ουσίας εμμένω στις δηλώσεις μου που αποδίδουν απόλυτα την πραγματικότητα που βιώνει η φίλαθλη κοινή γνώμη.

5. ΕΠΕΙΔΗ  επομένως δεν υπάρχει καμία δυσφήμηση εκ μέρους  μου του αθλήματος , που κάθε αγωνιστική γνωρίζει η ΕΠΟ από ποιους ταλαιπωρείται καθ’ έξιν και κατ’ επάγγελμα και εγώ το μόνο που προσπαθώ να κάνω είναι να αναδείξω τις παρανομίες ώστε ακριβώς να προστατέψω την καλή φήμη του αθλήματος

6. ΕΠΕΙΔΗ αντιθέτως με τις απαράδεκτες , παράνομες και αντισυνταγματικές αυτές κλήσεις μου, συντελείται δυσφήμηση , μείωση και προσβολή της προσωπικότητάς μου, ως πολίτη, φίλαθλου, οικογενειάρχη και επιχειρηματία, για την οποία τα οποία άλλωστε επιφυλάσσομαι να ζητήσω παροχή εννόμου προστασίας από τα αρμόδια ποινικά  και αστικά δικαστήρια .

7. ΕΠΕΙΔΗ είναι προφανές ότι οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιρικοί «εισαγγελείς» ασκούν επιλεκτικά και προφανώς κατ’ εντολή του «αχυρανθρώπου» του ποδοσφαιρικού παρασκηνίου κ. ΣΑΡΡΗ πειθαρχικές διώξεις κατά μη αρεστών σε αυτούς και τα αφεντικά τους φυσικών και νομικών προσώπων, όπως αποδεικνύεται περίτρανα από το πασίδηλο γεγονός παράλειψης κλήσης π.χ. του κ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ για τις δηλώσεις που κατά καιρό έχει κάνει κατά ΚΟΥΓΙΑ-ΣΑΒΒΙΔΗ-ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ κλπ.). Να σημειωθεί επίσης ότι εναντίον του κ. ΣΑΡΡΗ έχει απαγγελθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις και έπονται και άλλες διώξεις. Αναρωτιέμαι λοιπόν και αναρωτηθείτε και εσείς αν το ότι ο Πρόεδρος της ΕΠΟ διώκεται κακουργηματικά αποτελεί… διαφήμιση του αθλήματος;

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΖΗΤΩ

1. Να απορριφθεί ως παράνομο και αντισυνταγματικό το κατηγορητήριο και των τριών κλήσεων.

2. Να παραπεμφθούν  ενώπιον της αρμόδιας  Πειθαρχικής Επιτροπής της SLE λόγω αναρμοδιότητας.

3. Άλλως και όλως επικουρικώς να ανασταλούν επ αόριστον μέχρι να ασκηθούν ποινικές διώξεις και για τα εκ μέρους μου καταγγελλόμενα από τον ΜΟΝΟ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ κ. Αριστείδη ΚΟΡΕΑ”.

"Για την Ελλάδα, ρε γαμώτο!" (ΒΙΝΤΕΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" με τη φράση που έμεινε στην ιστορία από μία σπουδαία αθλήτρια. Η κουβέντα που είπε έμεινε για πάντα χαραγμένη στις καρδιές όλων των Ελλήνων: "Για την Ελλάδα, ρε γαμώτο!".
Η στιγμή του χρυσού μεταλλίου συγκλονιστική. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν ξεχνιέται ποτέ εκείνη η μέρα του 1992, όταν η Βούλα Πατουλίδου έγινε Ολυμπιονίκης στη Βαρκελώνη!
Σα σήμερα γεννήθηκε η Πατουλίδου. Στις 29 Μαρτίου 1965, στη Φλώρινα. Ταλέντο, με ψυχή και συμμετοχή σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες!
Στη Βαρκελώνη κατέκτησε το χρυσό, στις 5 Αυγούστου 1992, με πανελλήνιο ρεκόρ στα 100 μ. εμπόδια κι επίδοση 12.64, μετά από μια συγκλονιστική κούρσα. Ήταν η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του εθνικού γυναικείου αθλητισμού.
Το 1996, εξάλλου, στην Ατλάντα, ήρθε 10η στον τελικό του μήκους.
Η Βούλα Πατουλίδου θεωρείται μια από τις κορυφαίες αθλήτριες που με την τεράστια επιτυχία τους κατάφεραν να εμπνεύσουν κι εν τέλει να αλλάξουν την ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και να τον οδηγήσουν στη χρυσή περίοδο των επόμενων δεκαετιών με τα ατέλειωτα μετάλλια σε τόσα σπορ και σε τόσες μεγάλες διοργανώσεις.



Πηγή: sportdog.gr

Την έπαθαν Μπάγερν και… Στέφενς!!

Η Στουτγάρδη του Χουμπ Στέφενς βιάστηκε να χαρεί και την… πλήρωσε απ’ την Ντόρτμουντ, που ξέσπασε με χατ τρικ του Ρόις. Πρώτη γκέλα για τη Μπάγερν μετά από 20 ματς το 3-3 με την Χόφενχαϊμ.

Την έπαθαν Μπάγερν και… Στέφενς!
Η Μπάγερν πήρε νωρίς τον τίτλο. Η Στουτγάρδη… βιάστηκε να πάρει το προβάδισμα στο σημερινό ματς. Και στους δύο πάντως, η… βιασύνη βγήκε ξινή, αφού Χόφενχαϊμ και Ντόρτμουντ τους «λύγισαν» στην 28η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα.

Η πρωταθλητές Γερμανίας, που στην προηγούμενη αγωνιστική πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου, έμειναν στο 3-3 με την Χόφενχάιμ και δεν πήραν τρίποντο για πρώτη φορά μετά από 20 αγωνιστικές που μετρούσαν μόνο νίκες.

Μάλιστα, την… πάτησαν με εντυπωσιακό τρόπο, αφού η Χόφενχαϊμ προηγήθηκε στο 23’ και μέχρι το 40’ η Μπάγερν είχε κάνει το 3-1. Σαλίνοβιτς στο 44’ όμως και Φιρμίνιο στο 75’ διαμόρφωσαν το τελικό 3-3.

Ο Χουμπ Στέφενς βρέθηκε μια ανάσα απ’ το να πανηγυρίσει σωτήριο τρίποντο επί της Ντόρτμουντ, όμως ο Γιούργκεν Κλοπ είχε… Ρόις!

Ο Γερμανός επιθετικός με χατ τρικ (30’, 68’, 82’) έκανε τη Στουτγάρδη να… μετανιώσει για τα δύο γρήγορα γκολ που πέτυχαν Γκέντνερ (9’) και Χάρνικ (19’) και πήρε το τρίποντο που τη διατήρησε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Από την άλλη, το σύνολο του Χουμπ Στέφενς παρέμεινε στην επικίνδυνη ζώνη και ελπίζει σε γκέλα του Αμβούργου στο ματς με τη Γκλάντμπαχ για να παραμείνει «ζωντανή».

u>Αναλυτικά η 28η αγωνιστική:

Παρασκευή 28/3
Σάλκε-Χέρτα Βερολίνου 2-0
(16' Ομπάσι, 46' Χούντελααρ)

Σάββατο 29/3 (16:30)
Μπάγερν Μονάχου-Χόφενχαϊμ 3-3
(31’, 40’ Πιζάρο, 34’ Σακίρι – 23’ Μοδεστέ, 44’ Σαλίνοβιτς, 75’ Φιρμίνιο)

Λεβερκούζεν-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ 1-1
(53’ πεν. Κίσλινγκ – 47’ Ρέιτσελ)

Στουτγκάρδη-Ντόρτμουντ 2-3
(9’ Γκάρντερ, 19’ Χάρνικ – 30’, 68’ πεν. 82’ Ρόις)

Βόλφσμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1
(69’ Όλιτς, 89’ Νάλντο – 11’ Ανιέρ)

Μάιντς-Άουγκσμπουργκ 3-0
(23’ Μπάγκερτ, 39’ αυτ. Χιτζ, 83’ Γκέις)

Φράιμπουργκ-Νυρεμβέργη (19:30)

Κυριακή 30/3
Γκλάντμπαχ-Αμβούργο (16:30)
Ανόβερο-Βέρντερ Βρέμης (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (29η)

Παρασκευή 4/4 (21:30)
Αμβούργο-Λεβερκούζεν

Σάββατο 5/4 (16:30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μάιντς
Άουγκσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου
Νυρεμβέργη-Γκλάντμπαχ
Στουτγκάρδη-Φράιμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης-Σάλκε
Ντόρτμουντ-Βόλφσμπουργκ (19:30)

Κυριακή 6/4
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Ανόβερο (16:30)
Χέρτα Βερολίνου-Χόφενχαϊμ (18:30) Πηγή: sport-fm.gr

Για τον έναν… εύκολα, για τον άλλον… δύσκολα!

Ο Άρης επικράτησε στην έδρα του Πανελευσινιακού με 75-61, για την 23η αγωνιστική της και έκανε ακόμα ένα βήμα για την είσοδο του στους 8. Δυσκόλεψαν την προσπάθειά τους για παραμονή οι φιλοξενούμενοι

Για τον έναν… εύκολα, για τον άλλον… δύσκολα
Ευκολότερα έγιναν τα πράγματα για τον Άρη όσον αφορά στην είσοδο του στα play offs της Α1 μπάσκετ τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου μετά την επικράτηση του στη Θεσσαλονίκη επί του Πανελευσινιακού με 75-61. Μάλιστα με την ήττα του ΚΑΟΔ από τον Απόλλωνα η ομάδα του Μίνιτς χτυπάει και την έκτη θέση. Αντίθετα για την ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα τα πράγματα δυσκόλεψαν στη μάχη της για παραμονή.

Όσο για το ματς; Οι «κίτρινοι» είχαν τον έλεγχο του ρυθμού στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, πήραν διαφορά στη δεύτερη περίοδο και από εκεί και έπειτα δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Ασημακόπουλος ο κορυφαίος των νικητών. Ο Κάιλς ξεχώρισε για τους φιλοξενούμενους.

Το ματς



Με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ ξεκίνησε η αναμέτρηση στο Αλεξάνδρειο. Το προβάδισμα άλλαζε χέρια, με τους γηπεδούχους να ολοκληρώνουν το πρώτο δεκάλεπτο με ισχνό προβάδισμα, 17-15. Κάκιστο ξεκίνημα στη δεύτερη περίοδο για τους φιλοξενούμενους. Η αστοχία τους τους κόστισε, επέτρεψαν στον Άρη να τρέξει επιμέρους 18-2 και να εκτοξεύσει τη διαφορά στους 18 (35-17). Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Σκαραφίγκα ήταν να μειώσουν με σερί 7-0 σε 35-24, στο ημίχρονο.

Η ανάπαυλα έδωσε την ευκαιρία στον Πανελευσινιακό να ανασυγκροτηθεί. Οι φιλοξενούμενοι «πάτησαν» καλύτερα στο τρίτο δεκάλεπτο επιθετικά όμως δεν ήταν εξίσου καλοί αμυντικά με το προβάδισμά για τους «κίτρινους» να διατηρείται έπειτα από 30’ στο +11, 58-47 (23-23 το επιμέρους). Απόλυτο έλεγχο είχε στην τελευταία περίοδο ο Άρης. Παίζοντας με λογική και συγκέντρωση οι παίκτες του Μίνιτς ξαναβρέθηκαν στο +18 (72-54), ενώ χαλάρωσαν στο τέλος έχοντας εξασφαλίσει τη νίκη με την ομάδα της Ελευσίνας να μειώσει σε 75-61.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 35-24, 58-47, 75-61

Άρης (Μίνιτς): Μποχωρίδης 6 (1), Πελεκάνος 6, Γκίκας 9 (1), Ασημακόπουλος 16 (7 ριμπάουντ), Πουλιανίτης, Χαρίσης 2, Λαρεντζάκης 14 (2), Βεζένκοφ 8 (9 ριμπάουντ), Σαρικόπουλος 6, Μούρτος 8

Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας): Νίκου, Παπαμακάριος 5 (1), Κάιλς 13 (1), Δημάκος, Τζόουνς, Φαγιέ 6 (12 ριμπάουντ), Φίσερ 2, Μελισσαράτος 8, Τέρνερ 7, Ούζας 12 (2), Μάντζαρης 8 (2)Πηγή: sport-fm.gr

Ό,τι μαζεύεις καλό είναι…!!

Η ψυχωμένη Βέροια κατάφερε να «τσιμπήσει» έναν βαθμό στη δύσκολή έδρα του Παναιτωλικού και βγήκε έστω και προσωρινά (;) από την επικίνδυνη ζώνη, φτάνοντας τους 32 πόντους στη Σούπερ Λίγκα.

Ό,τι μαζεύεις καλό είναι…
Συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα για τη Βέροια, καθώς μετά τη νίκη με 3-2 επί της Skoda Ξάνθης την περασμένη Τετάρτη, ήρθε ισόπαλη (0-0) με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και έφτασε τους 32 βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα. Οπότε, θα περιμένει να δει τι θα κάνει αύριο ο Απόλλων στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό και τη Δευτέρα ο Πλατανιάς στην Ξάνθη για να μάθει αν θα είναι μόνη πρώτη στην 15η θέση ή αν θα ξαναπέσει κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού ή αν θα βρεθεί στην 16η που οδηγεί στο μπαράζ.

Ο Παναιτωλικός έφτασε τους 39 βαθμούς και τυπικά ακόμη υπάρχουν λίγες πιθανότητες να παίξει μπαράζ, αλλά θα πρέπει να χάσει κόντρα σε Πλατανιά και ΟΦΗ και να υπάρξει συνδυασμός αποτελεσμάτων στα υπόλοιπα ματς. Η Βέροια απείλησε περισσότερες φορές μέσα στο παιχνίδι και φάνηκε ότι είχε περισσότερο ανάγκη τους βαθμούς από τον αντίπαλο.

Αγνώριστοι παρουσιάστηκαν οι Αγρινιώτες που έχουν εννέα νίκες, πέντε ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες στην έδρα τους, αλλά έχουν τρεις αγώνες (εντός-εκτός) χωρίς νίκη. Ωστόσο, στο φινάλε του παιχνιδιου έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Ανέν να «σερβίρει» και τις δύο φορές στον Καμαρά, που έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ.

Το ματς

Η φιλοξενούμενη Βέροια, η οποία «καιγόταν» για βαθμούς μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, αν και δεν είχε στα πρώτα λεπτά την κατοχή της μπάλας. Ο Παναιτωλικός έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα, αλλά μέχρι το 30’ δεν κατάφερε να κάνει ούτε ένα σουτ. Οι φιλοξενούμενοι δημιουργούσαν ευκαιρίες μέσω των κόντρα επιθέσεων με τον Γκονσάλβες να παίρνει αρκετές προσπάθειες, όμως οι περισσότερες ήταν μέσω μακρινών σουτ που κατέληξαν αρκετά έξω. Ο Μπεν έκανε κακό πρώτο ημίχρονο, παίζοντας κυρίως από τα δεξιά.

Στο 25’ η «βασίλισσα» έφτασε κοντά στο γκολ. Ο 25χρονος επιθετικός εκτέλεσε το κόρνερ και ο Βεργώνης κέρδισε κατά κράτος τους αντιπάλους του, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ράφαελ. Αυτή η΄φάση έδειξε να «ξυπνά» τους Αγρινιώτες που ανέβασαν άμεσα… στροφές, κάνοντας δύο σουτ μέσα σε ένα λεπτό. Στο 35’ οι γηπεδούχοι είχαν την καλύτερη τους στιγμή στο πρώτο μέρος. Ο Καμαρά πήγε για σέντρα από δεξιά, αλλά η μπάλα είχε πορεία προς το τέρμα και αιφνιδιάστηκε ο Καντιμοίρης σε πρώτη φάση, αλλά έδιωξε σε κόρνερ στη συνέχεια.

Ο Παναιτωλικός αν και δεν είχε εξασφαλίσει πριν την έναρξη του ματς, δεν είχε μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς και αυτό φάνηκε και στο δεύτερο μέρος. Η Βέροια το εκμεταλλεύτηκε αγωνιστικά αυτός, κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο όσο περνούσε η ώρα. Σε αυτό βοήθησε και η… άνοδος του Μπεν, κινούμενος στα δεξιά στο δεύτερο μέρος, κάνοντας δύο πολύ καλές προσπάθειες μέσα σε δύο λεπτά, αλλά κόπηκε τελευταία στιγμή λίγο πριν μπει στην μικρή περιοχή στην πρώτη, ενώ στη δεύτερη κέρδισε φάουλ ακριβώς έξω από τη μεγάλη. Επιπλέον στο 62’ έκανε καλό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω.

Οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 75’ όταν ο Ανέν δεν έπιασε καλά το σουτ, μέσα από τη μικρή περιοχή, ύστερα από το κόρνερ του Μαρτίνες, όπως και στο 82’ όταν ο Πόι έκανε το σουτ από τη μικρή περιοχή. Ο Παναιτωλικός είχε τον τελευταίο λόγο στο ματς, με τον Καμαρά να χάνει δύο μεγάλες ευκαιρίες στις καθυστερήσεις με τον Καμαρά πρωταγωνιστή σε αυτές.



Οι συνθέσεις

Παναιτωλικός (Μ. Χάβος): Ράφαελ, Κούσας, Καμαρά, Γοδόι, Τζούνιορ (68’ Σφακιανάκης), Μαρτίνες, Γκάλο, Μπακάκης (57’ Ποί), Ανέν, Μπικέι, Μπόγιοβιτς (46’ Μπούντιμιρ).

Στον πάγκο οι: Στεφανάκος, Κουτρομάνος, Καλί και Παπουτσογιαννόπουλος.

Βέροια (Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Μπαργκάν, Σιόντης, Τραπ (59’ Παυλίδης), Βεργώνης, Γκονσάλβες (90' Μάνος), Μπεν, Βέρτζος, Γεωργιάδης, Σισοκό, Ζεζίνιο.

Στον πάγκο οι: Λόπεζ, Κομόλοφ, Ντόγος, Μεληκιώτης και Μάνος.


Διαιτητές: Δημήτριος Θάνος, Κοσμάς Χαρίσης, Γεώργιος Πασχάλης

4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος Πηγή: sport-fm.gr

Μάτα μαααααας…!!

Ότι ο Ρούνεϊ κουβαλά στην πλάτη τη φετινή (κακή) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είναι είδηση. Ότι ο Χουάν Μάτα ξεκίνησε -έστω κι αργά- να βάζει ένα χεράκι ήταν ευχάριστη έκπληξη στο 4-1 επί της Άστον Βίλα

Μάτα μαααααας… (video)
Σε δραματικές στιγμές (απ’ τις πολλές που έχει ζήσει φέτος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) ο Γουέιν Ρούνεϊ μοιάζει να παλεύει απελπιστικά μόνος. Ειδικά αφότου τραυματίστηκε -ξανά- ο Φαν Πέρσι.

Έστω και αργά όμως, έστω και τώρα που δεν έχει απομείνει άλλος εγχώριος στόχος απ’ την εξασφάλιση μιας θέσης στην Ευρώπη, ο αρχηγός βρήκε συμπαραστάτη. Στο πρόσωπο του Χουάν Μάτα.

Κάνοντας πιθανότατα την καλύτερη εμφάνισή του από τότε που φόρεσε τη φανέλα των «κόκκινων διάβολων», ο Ισπανός βοήθησε τον Ρούνεϊ να τουμπάρουν μόνοι τους το παιχνίδι με την Άστον Βίλα.

Τα σύννεφα, λοιπόν άρχισαν να πυκνώνουν ακόμα περισσότερο πάνω απ’ το «Ολντ Τράφορντ» (κάπου δίπλα στο εναέριο πανό που έκραζε τον Ντέιβιντ Μόγιες), όταν ο Γουέστγουντ έδωσε προβάδισμα στους «χωριάτες» (13’).

Αφότου όμως ο Ρούνεϊ ισοφάρισε (στο 20’ με ωραία κεφαλιά), ανέλαβε ο Μάτα. Κερδίζοντας πρώτα το πέναλτι που εξαργύρωσε ο αρχηγός για να δώσει προβάδισμα πριν το ημίχρονο. Και καθαρίζοντας ο ίδιος το παιχνίδι, με όμορφο σουτ στο 57’.

Έτσι, ο Ερνάντες μπόρεσε να δώσει ακόμα περισσότερο στιλ στις καθυστερήσεις και γράφοντας το 4-1, να φέρει τη Γιουνάιτεντ σε απόσταση βολής απ’ την Τότεναμ (που έχει δύσκολο παιχνίδι αύριο στο Λίβερπουλ).




Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής

Σάββατο, 29/3 (17:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άστον Βίλα 4-1
(20’, 45’ πεν. Ρούνεϊ, 57’ Μάτα, 90’+1’ Ερνάντες - 13’ Γουέστγουντ)

Γουέστ Μπρομ-Κάρντιφ
Κρίσταλ Πάλας-Τσέλσι
Σαουθάμπτον-Νιουκάστλ
Σουόνσι-Νόριτς
Στόουκ-Χαλ
Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή, 30/3

Φούλαμ-Έβερτον (14:30)
Λίβερπουλ-Τότεναμ (17:00)

Δευτέρα, 31/3

Σάντερλαντ-Γουέστ Χαμ (21:00)

Η επόμενη αγωνιστική (33η)

Σάββατο, 5/4 (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι-Σαουθάμπτον (14:45)
Άστον Βίλα-Φούλαμ
Κάρντιφ-Κρίσταλ Πάλας
Νιουκάστλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Νόριτς-Γουέστ Μπρομ
Χαλ-Σουόνσι
Τσέλσι-Στόουκ (19:30)

Κυριακή, 6/4

Έβερτον-Άρσεναλ (15:30)
Γουέστ Χαμ-Λίβερπουλ (18:00) Πηγή: sport-fm.gr

Το... εναέριο κράξιμο στον Μόγες!

Μήνυμα από… αέρος, όπως είχαν προειδοποιήσει, έστειλαν οι δυσαρεστημένοι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον Ντέιβιντ Μόγες, λίγα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα με την Άστον Βίλα.

Το... εναέριο κράξιμο στον Μόγες
Με κάθε πιθανό τρόπο οι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δείχνουν τη δυσαρέσκεια τους για την πορεία της ομάδας, παρά το γεγονός ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» πήραν την πρόκριση στους «8» του Champions League.

Αυτή τη φορά το… μήνυμα στον Μόγες ήρθε από τον αέρα με ένα πανό που έγραφε «Ο λάθος άνθρωπος. Μόγες έξω», λίγα λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Άστον Βίλα για την 32η αγωνιστική της Premier League.


Πηγή: sport-fm.gr

Αργεντινή: Τρία 0-0 με χαμένη την Αρχεντίνος Τζούνιορς!!

Η δέκατη αγωνιστική του Final της Αργεντινής ξεκίνησε με τρεις «λευκές» ισοπαλίες σε ισάριθμες αναμέτρησεις.
Στο σημαντικότερο παιχνίδι, η Αρχεντίνος Τζούνιορς έχασε μοναδική ευκαιρία για μεγάλη βαθμολογική «ανάσα», καθώς κυριάρχησε στην έδρα της Μπελγκράνο, η οποία ολοκλήρωσε το ματς με εννέα παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης στους Σέζαρ Περέιρα και Σέρχιο Ροντρίγκεζ Μαρτίνεζ, αλλά με το 0-0 οι φιλοξενούμενοι έμειναν στην τελευταία θέση της τριετής κατάταξης. Νωρίτερα καταγράφηκαν δύο ακόμα 0-0 με τους Ολ Μπόις να δείχνουν να προτιμούν «λευκή» ισοπαλία απέναντι τη Γοδόι Κρουζ, παρά το πλεονέκτημα έδρας, ενώ η Εστουντιάντες ήταν ανώτερη της Ολίμπο, αλλά δεν μετουσίωσε την υπεροχή της σε γκολ στο έτερο 0-0.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Ολ Μπόις-Γοδόι Κρουζ 0-0
Εστουντιάντες-Ολίμπο 0-0
Μπελγκράνο-Αρχεντίνος Τζούνιορς 0-0
Και οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κολόν Σάντα Φε
9
18
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
10
17
Γοδόι Κρουζ
10
16
Ολιμπο
10
15
Βελέζ Σάρσφιλντ
9
14
Ρίβερ Πλέιτ
9
14
Σαν Λορένζο
9
14
Νιούελς Ολντ Μπόις
9
13
Λανούς
9
13
Ολ Μπόις
10
13
Χιμνάσια Λα Πλάτα
9
12
Ατλέτικο Ραφαέλα
9
12
Μπόκα Τζούνιορς
9
12
Ροζάριο Σεντράλ
9
12
Μπελγκράνο
10
12
Αρχεντίνος Τζούνιορς
10
11
Τίγκρε
9
9
Ρασίνγκ Κλουμπ
9
7
Άρσεναλ Σαραντί
9
7
Κίλμες
9
7
Σημείωση: Ο πρωταθλητής του Final προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015 και θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια της Inicial, Σαν Λορένζο, στο τέλος της σεζόν. Ο υπερπρωταθλητής θα πάρει μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014.
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
29
44
Μπελγκράνο
29
41
Μπόκα Τζούνιορς
28
41
Ατλέτικο Ραφαέλα
28
41
Γοδόι Κρουζ
29
40
Χιμνάσια Λα Πλάτα
28
38
Ροζάριο Σεντράλ
28
38
Ολίμπο
29
38
Αρχεντίνος Τζούνιορς
29
36
Ρίβερ Πλέιτ
28
35
Ολ Μπόις
29
35
Τίγκρε
28
34
Κίλμες
28
28
Κολόν Σάντα Φε
28
24
Ρασίνγκ Κλουμπ
28
23
Σημείωση: Η συνολική κατάταξη του 2013-14 θα καθορίσει τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014. Οι πρώτες πέντε ομάδες θα πάρουν «εισιτήριο» μαζί με τον υπερπρωταθλητή της σεζόν.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.63
Μπόκα Τζούνιορς
1.62
Λανούς
1.60
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.60
Άρσεναλ Σαραντί
1.53
Ρίβερ Πλέιτ
1.50
Μπελγκράνο
1.48
Σαν Λορένζο
1.43
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.36
Ροζάριο Σεντράλ
1.36
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.35
Ολίμπο
1.31
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.30
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.29
Τίγκρε
1.26
Κολόν Σάντα Φε
1.25
Ολ Μπόις
1.24
Γοδόι Κρουζ
1.21
Κίλμες
1.18
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.16
Σημείωση: Οι τρεις τελευταίες ομάδες της τριετής κατάταξης θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία.
Πηγή: onsports.gr

«Χόρεψε» στη βροχή ο Χάμιλτον!!

Τη δεύτερη πολ ποζίσιον της σεζόν πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον στις κατατακτήριες δοκιμές της Σεπάνγκ που πραγματοποιήθηκαν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω της βροχής.

«Χόρεψε» στη βροχή ο Χάμιλτον!
Με 50 λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησαν οι κατατακτήριες δοκιμές του δεύτερου γκραν πρι του πρωταθλήματος της Formula 1 στην πίστα Σεπάνγκ της Μαλαισίας, λόγω της έντονης βροχόπτωσης που δυσκόλεψε ιδιαίτερα το έργο των πιλότων που είχαν να αντιμετωπίσουν το ολισθηρό οδόστρωμα, αλλά και την περιορισμένη ορατότητα.

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο ταχύτερος πιλότος της διαδικασίας, κάνοντας το δύο στα δύο στις πολ ποζίσιον. Αυτή είναι η 33η φορά που ο Βρετανός πιλότος θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στην καριέρα του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Την έκπληξη στη Σεπάνγκ έκανε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος πλασαρίστηκε δεύτερος. Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής φάνηκε αρκετά ανταγωνιστικός με τη Red Bull να δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

Το ένα-τρία έκανε η Mercedes με τον Νίκο Ρόσμπεργκ να κάνει τον τρίτο χρόνο.

Από την τέταρτη θέση θα εκκινήσει ο Φερνάντο Αλόνσο με τη Ferrari, ενώ ο έτερος πιλότος της σκουντερία, Κίμι Ραϊκόνεν, θα δει τα κόκκινα φώτα να σβήνουν από την έκτη θέση.

Οι κατατακτήριες:

Q1: Και ξανά Ρόσμπεγκ!

Το ένα-δύο έκανε η Mercedes στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών με τη βροχή να δυναμώνει όσο περνούσε η ώρα.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν ο ταχύτερος πιλότος με τον Λιούις Χάμιλτον να κάνει τον δεύτερο χρόνο. Πρόβλημα με την μπαταρία αντιμετώπισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος αφού μπήκε στα πιτ στη συνέχεια επέστρεψε στην πίστα για να κάνει τον τρίτο χρόνο.

Έξοδο είχε ο Μάρκους Έρικσον, ο οποίος έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και έπεσε πάνω στις μπαριέρες, βάζοντας πρόωρο τέλος στην πρώτη περίοδο των δοκιμών.



Απογοητευτική ήταν η εικόνα της Lotus με τον Παστόρ Μαλδονάδο, ο οποίος αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Ακόμη, στη δεύτερη περίοδο δεν πέρασαν οι: Σούτιλ (Sauber), Μπιανκί (Marussia), Κομπαγιάσι (Caterham), Τσίλτον (Marussia), Έρικσον (Caterham).

Q2: Απογοήτευση για Williams…

Με το… καλημέρα διεκόπη η δεύτερη περίοδος των κατατακτήριων δοκιμών μετά την επαφή που είχε ο Φερνάντο Αλόνσο με τον Ντάνιελ Κβίατ.

Οι μηχανικοί της Toro Rosso αναγκάστηκαν να αλλάξουν τη μπροστινή αεροτομή του Ρώσου πιλότου, ενώ ο Ισπανός επέστρεψε στα πιτ με σπασμένη ανάρτηση. Από τον έλεγχο των αγωνοδικών θα περάσει το εν λόγω ατύχημα.



Με τα βρόχινα ελαστικά βγήκαν ξανά στην πίστα οι περισσότεροι πιλότοι – εκτός του Μπότας, ο οποίος επέλεξε την ενδιάμεση γόμα- μετά τη διακοπή.

Οι συνθήκες της πίστας δυσκόλεψε τους πιλότους στη δεύτερη περίοδο με τον Λιούις Χάμιλτον να είναι ο ταχύτερος , αφήνοντας δεύτερο των Ρόσμπεργκ. Εκτός τελικού έμειναν και οι δύο πιλότοι της Williams, οι οποίοι δεν φάνηκαν αρκετά ανταγωνιστικοί σε βρόχινες συνθήκες.

Εκτός τελικού έμειναν οι: Κβίατ (Toro Rosso), Γκουτιέρες (Sauber), Μάσα (Williams), Πέρες (Force India), Μπότας (Williams), Γκροσάν (Lotus).

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Χάμιλτον, Mercedes
2. Φέτελ, Red Bull
3. Ρόσμπεργκ, Mercedes
4. Αλόνσο, Ferrari
5. Ρικιάρντο, Red Bull
6. Ραϊκόνεν, Ferrari
7. Χούλκενμπεργκ, Force India
8. Μάγκνουσεν, McLaren
9. Βερνιέ, Toro Rosso
10. Μπάτον, McLaren

11. Κβίατ, Toro Rosso
12. Γκουτιέρες, Sauber
13. Μάσα, Williams
14. Πέρες, Force India
15. Μπότας, Williams
16. Γκροσάν, Lotus

17. Μαλδονάδο, Lotus
18. Σούτιλ, Sauber
19. Μπιανκί, Marussia
20. Κομπαγιάσι, Caterham
21. Τσίλτον, Marussia
22. Έρικσον, Caterham Πηγή: sport-fm.gr

Ο Ηρακλής το τελευταίο εισιτήριο!

Την τελευταία αγωνιστική έπρεπε να περιμένει ο Ηρακλής για να εξασφαλίσει την παρουσία του στα πλει οφ. Ο «γηραιός» επικράτησε της αδιάφορης Ζακύνθου με σκορ 2-1 και να ονειρεύεται... Σούπερ Λιγκ.

Ο Ηρακλής το τελευταίο εισιτήριο
Τελευταία αγωνιστική για τον βόρειο όμιλο της Football League και η εκκρεμότητα ήταν μια. Το τέταρτο εισιτήριο των πλει οφ ανόδου στην Σούπερ Λιγκ.

Ο Ηρακλής είχε το προβάδισμα για την τέταρτη θέση, όντας ένα βαθμό πάνω από την Αναγέννηση Καρδίτσας. Το μόνο που έμελε να κάνουν οι Θεσσαλονικείς, ήταν να νικήσουν και να τελειώσουν την διαδικασία από μόνοι τους αδιαφορώντας για το τι γινόταν στον άλλο αγώνα.

Πράγμα που συνέβη αφού ο Ηρακλής επικράτησε με 2-1 της αδιάφορης Ζακύνθου.

Τελικός ήταν για τον Ηρακλή ο αγώνας με την Ζάκυνθο και οι Θεσσαλονικείς ήταν αυτοί που όφειλαν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο φουριόζοι. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ και οι αδιάφοροι νησιώτες φρόντισαν να τιμωρήσουν το κακό ξεκίνημα των αντιπάλων τους ανοίγοντας το σκορ με τον Σολφερίνο. Κάπου εκεί τα πράγματα πήραν «φωτιά». Οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν να κυνηγήσουν το γκολ, το οποίο για καλή τους τύχη ήρθε δέκα λεπτά αργότερα, με τον Τσιλιανίδη.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο «Γηραιός» ξύπνησε για τα καλά και φόρτσαρε και για δεύτερο τέρμα. Έτσι στο 35’ ο Ονουάτσι πάτησε περιοχή, το μαρκάρισμα που έγινε ήταν άτσαλο και ο κ. Φωτιάδης έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πορτουλίδης κάνοντας το 2-1, το οποίο έφερε την ανακούφιση και πάλι στην εξέδρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δυο ομάδες έριξαν την απόδοσή τους. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι είχαν αυτό που ήθελαν, ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν. Οι μόνες φάσεις, άξιες αναφοράς ήταν ένα δυνατό σουτ του Πορτουλίδη στο 63’και άλλη μια στο 77’, όταν ο Τσιλιανίδης σούταρε με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Έτσι, το 2-1 ήταν και το αποτέλεσμα του αγώνα.

Στο μεταξύ, η Νίκη Βόλου πήρε την νίκη απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας με σκορ 1-0, πράγμα που σημαίνει ότι είχε ήδη
εγκαταλείψει την προσπάθειά της για την τέταρτη θέση.

Αναλυτικά η 26η αγωνιστική
ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Κυριακή 30/3
Φωστήρας – Ηρακλής Ψαχνών (15:00)
Καλλιθέα – Χανιά (15:00)
Παναιγιάλειος – Επισκοπή (15:00)
Αστέρας Μαγούλας – Φωκικός (15:00)
Πανηλειακός – Αχαρναϊκός (15:00)
Γλυφάδα – Παναχαϊκή (15:00)
Βύζας Μεγάρων – Ολυμπιακός Βόλου (15:00)

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Σάββατο 29/3
Νίκη Βόλου – Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0
(55’ Ανιέτε)

Ηρακλής – Ζάκυνθος 2-1
(29’ Τσιλιανίδης,36’πεν. Πορτουλίδης – 19’ Σολφερίνο)

Βατανιακός – Δόξα Δράμας 2-3
(9’ Μοσχάκης, 67’ Μελισσόπουλος - 3’ Στούμπος,11’,69’ Διαμαντόπουλος )

Αιγινιακός – Καβάλα 5-0
(2’,58’,65’ Μανζάνο, 33’ Μπελιόν,60’ Γκέσιος)

Αναγέννηση Γιαννιτσών – Τύρναβος 0-2
(14’ Λίτενας,90 Κανούλας)

Απόλλων Καλαμαριάς – Εθνικός Γαζώρου 1-3
(9’ Πόποβιτς – 60’ Νατσιόπουλος,87’πεν,90’. Ναστέφσκι)

Κέρκυρα - Πιερικός 1-0
(56’ Μπαλντοβαλίεφ) Πηγή: sport-fm.gr

Τα σενάρια των πλέι οφ!

Τα πέντε απ’ τα οκτώ εισιτήρια των πλέι οφ ανόδου έχουν ήδη «τσεκαριστεί» στη Football League. Ποιες ομάδες διεκδικούν τα υπόλοιπα και με τι σενάρια. Έχουν πέσει ήδη οι έξι.

Τα σενάρια των πλέι οφ
Μια αγωνιστική απέμεινε και σήμερα (Βόρειος όμιλος), αύριο (Νότιος όμιλος) θα ξεκαθαρίσουν οριστικά οι οκτώ ομάδες της Football League που θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ ανόδου. Τις πέντε, βέβαια, τις γνωρίζουμε ήδη.

Ολυμπιακός Βόλου, Κέρκυρα, Νίκη Βόλου, Χανιά και Αιγινιακός έχουν ήδη κάνει… τσεκ ιν και περιμένουν τους υπόλοιπους για να συμπληρωθεί το παζλ και να αρχίσει το νέο… (μίνι) πρωτάθλημα.

Στο Νότιο όμιλο διεκδικούνται ακόμα δύο εισιτήρια από τους Ηρακλή Ψαχνών (44 βαθμούς), Παναιγιάλειο (43 βαθμούς) και Φωστήρα (43 βαθμούς). Η ομάδα της Εύβοιας φιλοξενείται απ’ τον «φονέα των γιγάντων» στον… τελικό των δύο ομάδων, ενώ οι Αχαιοί φιλοξενούν σε ένα φαινομενικά εύκολο ματς την Επισκοπή.

Αν ο Παναιγιάλειος νικήσει, είναι στα πλέι οφ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στον Ταύρο. Του αρκεί και η ισοπαλία, αν στο παιχνίδι των άλλων δύο δεν υπάρξει νικητής, ενώ ακόμα κι αν ηττηθεί παίρνει το εισιτήριο, εφόσον χάσει και ο Φωστήρας.

Ο Ηρακλής Ψαχνών με νίκη είναι «μέσα». Με ισοπαλία, το ίδιο. Μπορεί να βρεθεί στα πλέι οφ ακόμα κι αν ηττηθεί, αν την ίδια ώρα ο Παναιγιάλειος δεν νικήσει την Επισκοπή (είτε ήττα, είτε ισοπαλία).

Ο Φωστήρας χρειάζεται τη νίκη για να είναι σίγουρα στην τετράδα και να μην ασχολείται με το άλλο ματς. Θα μπορέσει να μπει και με ισοπαλία, αν βέβαια την ίδια ώρα η ομάδα του Αιγίου... αυτοκτονήσει και χάσει στην έδρα του απ’ την αδιάφορη Επισκοπή.

Στον Βορρά, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, αφού παίζεται μόνο ένα εισιτήριο και διεκδικείται από δύο ομάδες. Ο Ηρακλής έχει 45 βαθμούς και η Καρδίτσα 44, κάτι που δίνει ξεκάθαρα το αβαντάζ στον Γηραιό που έχει και πιο εύκολο έργο, υποδεχόμενος την αδιάφορη Ζάκυνθο, την ώρα που η Αναγέννηση παίζει στο Πανθεσσαλικό με τη Νίκη Βόλου.

Αν οι Θεσσαλονικείς νικήσουν, καπαρώνουν οριστικά το τελευταίο εισιτήριο, ενώ ακόμα και σε πιθανή ισοβαθμία (στο σενάριο δηλαδή της ήττας του Ηρακλή και της ισοπαλίας της Καρδίτσας) πάλι βγαίνουν τέταρτοι καθώς «έχουν» τους αντιπάλους τους στα μεταξύ τους παιχνίδια. Αντιλαμβάνεται κανείς πως η Καρδίτσα πέραν της δύσκολης αποστολής κόντρα σε μια δυνατή ομάδα, θέλει μόνο το διπλό και παράλληλα ήττα ή ισοπαλία του Ηρακλή για να... κλέψει τα πλέι οφ στο φινάλε.

Υπενθυμίζεται πως η κατάσταση στην ουρά έχει ήδη ξεκαθαρίσει με τις έξι ομάδες που πέφτουν, καθώς Αστέρας Μαγούλας, Γλυφάδα, Βύζας Μεγάρων (Νότιος όμιλος) και Αναγέννηση Γιαννιτσών, Καβάλα, Βατανιακός (Βόρειος όμιλος) έχουν υποβιβαστεί στην Γ' Εθνική. Πηγή: sport-fm.gr

Παναγιωτούδης: «Δυνατή ομάδα ο Αστέρας»

Την άποψη οτι ο Αστέρας Τρίπολης είναι μια δυνατή αλλά και ποιοτική ομάδα εξέφρασε ο Κώστας Παναγιωτούδης.

Παναγιωτούδης: «Δυνατή ομάδα ο Αστέρας»
Τον Αστέρα Τρίπολης αντιμετωπίζει το Σάββατο ο Πανιώνιος και θέλει μόνο την νίκη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία.

Ο Κώστας Παναγιωτούδης μίλησε στην κάμερα της Nova εν όψει του ματς στην Νέα Σμύρνη, τονίζοντας ότι εκείνος και οι συμπαίκτες του θα κάνουν ότι μπορούν απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του μέσου του Πανιωνίου στην Nova:

Για το πως περιμένει τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης:

«Αφήνουμε πίσω το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, προσπαθήσαμε να πάρουμε τη νίκη, αλλά δεν τα καταφέραμε. Και ο ένας βαθμός όμως είναι πολύτιμος. Τώρα έχουμε μπροστά μας τον Αστέρα και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πάρουμε τη νίκη».

Για το αν θεωρεί τον Αστέρα ως μια από τις πιο ποιοτικές ομάδες του πρωταθλήματος:

«Όντως, είναι μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Είναι πολύ δυνατή. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε, να ακούσουμε τις συμβουλές του προπονητή μας και μακάρι στο τέλος να είμαστε εμείς οι νικητές».

Για το τι ξεχωρίζει από τον Αστέρα:

«Γενικά και η άμυνα, αλλά και όλη η ομάδα είναι πολύ καλή. Έχει πολύ καλή επίθεση και πρέπει να την προσέξουμε. Να δώσουμε λιγότερο χώρο στους επιθετικούς του για να μην κινδυνεύσουμε».

Για το αν υπάρχει άγχος στην ομάδα:

«Το άγχος σε όλους τους παίκτες είναι φυσιολογικό διότι όλοι προσπαθούμε, δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό κάθε Κυριακή για να πάρουμε τους 3 βαθμούς και να σώσουμε την ομάδα. Άγχος υπάρχει, αλλά θα προσπαθήσουμε να το διαχειριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα προς όφελος μας για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Ταυλαρίδης: «Πολύ καλή η δουλειά του Αναστασίου»

Με τα καλύτερα λόγια για το έργο του Γιάννη Αναστασίου στον Παναθηναϊκό μίλησε ο Στάθης Ταυλαρίδης εν όψει του σαββατιάτικου αγώνα του Ατρομήτου με το «τριφύλλι» στο Περιστέρι.

Ταυλαρίδης: «Πολύ καλή η δουλειά του Αναστασίου»
Το παιχνίδι του Ατρόμητου με τον Παναθηναϊκό θα είναι ωραίο, αλλά θα είναι και δύσκολο για τους Περιστεριώτες, όπως τόνισε ο Στάθης Ταυλαρίδης στην κάμερα της Nova.

Ο έμπειρος στόπερ των «κυανόλευκων» υποστήριξε πως η δουλειά που έχει κάνει ο Γιάννης Αναστασίου είναι πολύ καλή, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον Μάρκους Μπεργκ που αποτελεί τον ηγέτη του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του αμυντικού της ομάδας του Περιστερίου στην Nova:

Στάθη πως περιμένεις το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό;

«Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ο κύριος Αναστασίου έχει κάνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά. Στο κέντρο και στην επίθεση υπάρχουν παίκτες πολύ επικίνδυνοι. Θα γίνει ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι, κι εμείς είμαστε πάρα πολύ καλή ομάδα κι ελπίζω να είμαστε εμείς που θα κερδίσουμε τους τρεις πόντους».

Έχεις διαβάσει το παιχνίδι του Μπεργκ;

«Είναι ένας πολύ αξιόλογος παίκτης, ήρθε στην Ελλάδα, τον πίστεψε πολύ ο κύριος Αναστασίου, που τον ήξερε κιόλας. Έχει βρει τον εαυτό του, είναι πολύ καλός παίκτης, έχει γυρίσει και στην Εθνική Σουηδίας και σίγουρα θα είναι ένας επικίνδυνος αντίπαλος το Σάββατο».

Είναι αυτό το ματς πρόβα τζενεράλε ενόψει των πλέι-οφ;

«Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό, εμείς τα βλέπουμε ένα-ένα. Έχουν μείνει ακόμη εννιά ματς και τα κοιτάμε ένα-ένα. Τα παιχνίδια των πλέι -οφ είναι πολύ διαφορετικά, είναι σε έναν μήνα, θα υπάρχει περίοδος μες το Πάσχα με μερικές μέρες άδειας για να ξεκουραστούμε. Θα είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα».

«Πράσινη» σιγουριά για Ευρώπη!

Απόλυτη είναι η βεβαιότητα στον Παναθηναϊκό για την συμμετοχή στην Ευρώπη και ήδη καταστρώνουν τα πλάνα τους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

«Πράσινη» σιγουριά για Ευρώπη
Τη βεβαιότητά τους για την αδειοδότηση από την ΕΠΟ και την ΟΥΕΦΑ εκφράζουν στον Παναθηναϊκό, όπως αναφέρει η SportDay.

Ύστερα από τις προσθήκες που υπήρξαν στον σχετικό φάκελο του «τριφυλλιού», στην ομάδα παρουσιάζονται σίγουροι και πλέον όλα δείχνουν ότι επιτυγχάνεται ο στόχος που είχε τεθεί από την αρχή της σεζόν.

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει πως οι «πράσινοι» κάνουν πλάνα για τη νέα αγωνιστική περίοδο με δεδομένη τη συμμετοχή της ομάδας στην Ευρώπη (στο Europa League ή στα προκριματικά του Champions League).

Το μόνο σίγουρο ότι δεν θα υπάρξουν πολλές μεταγραφές το καλοκαίρι, αλλά λίγες και καλές. Ανάλογα, βέβαια, τι θα συμβεί με τις περιπτώσεις Αμπέντ, Σίλντενφελντ.

Προτεραιότητα για τον Παναθηναϊκό αποτελεί η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού και δεξί μπακ. Μάλιστα, ο στόπερ θα είναι τύπου Μπεργκ, ώστε να κάνει τη διαφορά στα μετόπισθεν. Πηγή: sport-fm.gr

Μόγες: «Και για τον Φέργκιουσον θα ήταν δύσκολα»

Την άποψη ότι και για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θα ήταν μια δύσκολη χρονιά, αν ήταν ακόμα προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εξέφρασε ο Ντέιβιντ Μόγες.

Μόγες: «Και για τον Φέργκιουσον θα ήταν δύσκολα»
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περνάει μια δύσκολη χρονιά και τα αρνητικά ρεκόρ σπάνε το ένα μετά από το άλλο.

Παρά αυτό το γεγονός, όμως, ο Ντέβιντ Μόγες πιστεύει πως και για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θα ήταν δύσκολο να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της φετινής σεζόν.

«Ο κόσμος ξέρει ότι η ομάδα είναι λίγο μεγάλη σε ηλικία και γνωρίζαμε ότι θα ήταν μια δύσκολη χρονιά, όποιος και αν ήταν ο προπονητής της Μάντσεστερ. Πιστεύω ότι και ο Σερ Άλεξ να ήταν φέτος προπονητής δεν θα είχε μια εύκολη χρονιά», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός της αγγλικής ομάδας και πρόσθεσε:

«Αυτή η χρόνια δεν είναι μία από τις συνηθισμένες της Μάντσεστερ. Πρέπει να συνεχίσουμε την πολιτική του χτισίματος και της βελτίωσης και αυτό είναι που προσπαθούμε να κάνουμε».
Πηγή: sport-fm.gr

Μύγας: «Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι»

Να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα θέλουν στον Παναιτωλικό, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Γιώργος Μύγας.

Μύγας: «Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι»
Τη νίκη που θα τους δώσει τους τρεις βαθμούς ώστε να αναρριχηθούν περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα θέλουν στον Παναιτωλικό, όπως δήλωσε ο Γιώργος Μύγας, ενόψει της αναμέτρησης με τη Βέροια στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο επιθετικός της ομάδας του Αγρινίου δήλωσε πως θέλουν εντός έδρας να μην χάνουν βαθμούς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για την αναμέτρηση με τη Βέροια: «Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Μέσα στην έδρα μας είμαστε πολύ δυνατοί και θέλουμε τη νίκη ώστε να φτάσουμε όσο το δυνατό πιο ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα».

Για το κίνητρο του Παναιτωλικού από τη στιγμή που έχει εξασφαλίσει την παραμονή: «Στόχος μας είναι να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Θέλουμε μέσα στην έδρα μας να μην χάνουμε κανένα παιχνίδι».

«Πρόβα» πλέι οφ στο Περιστέρι!

Με άρωμα… πλέι οφ θα πραγματοποιηθεί το αποψινό παιχνίδι ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό, το οποίο ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

«Πρόβα» πλέι οφ στο Περιστέρι
Ιδιαίτερη είναι το αποψινό παιχνίδι για τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό, οι οποίοι θα αναμετρηθούν στο Περιστέρι, και θα έχουν το βλέμμα τους στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Αυτή τη στιγμή οι Περιστεριώτες βρίσκονται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, δηλαδή στη δεύτερη των αγώνων κατάταξης και θέλουν να διατηρήσουν το συγκεκριμένο πλεονέκτημα εν όψει των πλέι φο, αφού δεν έχουν κρύψει πως επιθυμία τους είναι να εξασφαλίσουν το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Champions League.

Από την πλευρά τους, οι «πράσινοι» θέλουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους δίνεται να προσπεράσουν την ομάδα του Γιώργου Παράσχου και να πετύχουν τη μεγάλη ανατροπή, ελπίζοντας πως στην επόμενη αγωνιστική κανείς εκ των ΠΑΟΚ ή Ατρομήτου δεν θα καταφέρει να κερδίσει, με αποτέλεσμα το «τριφύλλι» να αποκτά το προβάδισμα για τα πλέι οφ.

Από εκεί και πέρα, το δικό τους ενδιαφέρον έχουν οι αναμετρήσεις σε Αγρίνιο (Παναιτωλικός-Βέροια) και Νέα Σμύρνη (Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης), αφού θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η υπόθεση «παραμονή» για τους Νεοσμυρνιώτες και τους Ημαθιώτες.

Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής

Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΒΕΡΟΙΑ15:00 NS2
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ17:15 NS1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ19:30 NS2

Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

Π.Α.Ο.Κ. - ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ15:00 NS2
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ17:15 NS4
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - Ο.Φ.Η.17:15 NS2
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ17:15 NS7
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ19:30 NS1

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

SKODA ΞΑΝΘΗ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ19:30 NS1

Η επόμενη (33η) αγωνιστική

Κυριακή, 06 Απριλίου 2014

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΡΗΣ
ΒΕΡΟΙΑ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Ο.Φ.Η. - SKODA ΞΑΝΘΗ
Π.Α.Ο.Κ. - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

* Όλοι οι αγώνες θα ξεκινούν στις 19:00 και θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από τα κανάλια Novasports.

Οι… ερμηνείες για το ξέσπασμα του Ομπράντοβιτς!

Το ξέσπασμα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατά του ρέφερι Αρτεάγκα και η αποβολή του στο χθεσινό ματς της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ με την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο έχουν πολλές ερμηνείες.

Οι… ερμηνείες για το ξέσπασμα του Ομπράντοβιτς
Ποιος είδε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και δεν τον φοβήθηκε. Στην καριέρα του έχει πάρει πολλές φορές το… μελιτζανί χρώμα όταν εξαγριώνεται με παίκτες ή διαιτητές, αλλά η αντίδρασή του κατά του Χουάν Κάρλος Αρτεάγκα, που οδήγησε και στην αποβολή του στο τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ με την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, ήταν πρωτοφανές.

Ο ίδιος φυσικά δεν μίλησε μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα για τους λόγους που ξέσπασε. Τρεις είναι, ωστόσο, οι ερμηνείες που δίνονται για αυτή την έκρηξη του «Ζοτς»:

1) Η… ιστορική ερμηνεία: Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ δεν πήρε κάποια σφυρίγματα και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς την είχε… φυλαγμένη στον Αρτεάγκα. Πριν από κάτι λιγότερο από πέντε χρόνια, ο Ισπανός ρέφερι είχε αδικήσει κατάφορα τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Final Four του Βερολίνου, όταν με διαδοχικά σφυρίγματα λίγο είχε λείψει να οδηγήσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην ανατροπή του -20 του ημιχρόνου και στον τίτλο. Ο «Ζοτς» τότε μετά βίας είχε συγκρατηθεί για να μην επιτεθεί στον Αρτεάγκα, τον οποίο δεν είχε παραλείψει να «καρφώσει» στη συνέντευξη Τύπου. Έκτοτε και στα τρία επόμενα χρόνια που καθόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού οι υπεύθυνοι της Ευρωλίγκας δεν τον όρισαν ΠΟΤΕ σε αγώνα των «πράσινων» για προφανείς λόγους. Φέτος ο Αρτεάγκα πριν το χθεσινό ματς είχε σφυρίξει άλλα δύο ματς της «Φενέρ», αλλά μάλλον αδιάφορα: τη νίκη επί της Μπουντιβέλνικ και την ήττα από την Παρτιζάν, αμφότερα εντός έδρας. Ο Ομπράντοβιτς τα είχε μαζεμένα στον Ισπανό και μετά από κάποια άσχημα για την ομάδα του σφυρίγματα στον χθεσινό αγώνα ξέσπασε. Σε αυτό ίσως έπαιξε ρόλο και η συνέντευξη που έδωσε προ ημερών ο Αρτεάγκα και έκανε λόγο για προσπάθεια να δωροδοκηθεί πριν από έναν τελικό.

2) Η «πονηρή» ερμηνεία: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι από τους προπονητές που εφαρμόζουν κάποια ψυχολογικά τρικ για να αφυπνίσουν τους παίκτες τους όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Πέρα από το να τους θίγει τον εγωισμό ψέγοντάς τους δημοσίως πριν ή μετά από παιχνίδια, ο «Ζοτς» έχει εφαρμόσει κατά καιρούς και την τακτική να επιδιώκει τεχνική ποινή με διαμαρτυρίες για να κινητοποιήσει και να συσπειρώσει την ομάδα του, τις περισσότερες φορές με θετικό αποτέλεσμα. Χθες όταν ξέσπασε κατά του Αρτεάγκα η ομάδα του ήταν στο -14 (36-50), αλλά μετά την αποβολή του κατάφερε να πλησιάσει μέχρι και το -5, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την αντεπίθεσή της.

3) Η «πεζή» ερμηνεία: Πολλοί αποδίδουν το ξέσπασμα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στα νεύρα του για τη διαφαινόμενη αποτυχία. Η ήττα από την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο όλα δείχνουν πως θα στερήσει στην ομάδα του την πρόκριση στα προημιτελικά. Για πρώτη φορά στην καριέρα του όλα δείχνουν πως δεν θα καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα του στην παρθενική του σεζόν σε Final Four, μετά τις επιτυχίες που είχε με Παρτιζάν, Μπανταλόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπενετόν Τρεβίζο και Παναθηναϊκό. Παράλληλα η ομάδα του όλα δείχνουν πως θα τερματίσει πίσω από την Μπάνβιτ του Δημήτρη Ιτούδη στην κανονική περίοδο της τουρκικής λίγκας, ενώ είχε αποκλειστεί και στα ημιτελικά του Κυπέλλου από την Πίναρ Καρσίγιακα. Ο 54χρονος τεχνικός δεν κατάφερε να φτιάξει την ομάδα με τα υλικά που θέλει, τα αποτελέσματα δεν έρχονται και ο εκνευρισμός του είναι διάχυτος.

Θυμηθείτε το ξέσπασμα του «Ζοτς»:


Πηγή: sport-fm.gr

Πρώτο μέλημα η ηρεμία!

Μόνο τα θετικά από τον αγώνα με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη θέλουν να κρατήσουν στον ΠΑΟΚ εν όψει του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό.

Πρώτο μέλημα η ηρεμία
Δεν είναι ότι πιο συνηθισμένο μία ομάδα να προηγείται με 3-0 του αντιπάλου της και στο τέλος να φέρνει ισοπαλία 3-3. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, αφού το «Χ» στη Ριζούπολη και ο τρόπος που αυτό ήρθε προκάλεσε ένα μίνι-σοκ στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Γεωργιάδης κράτησε χαμηλούς τόνους στη χθεσινή προπόνηση του «Δικέφαλο του Βορρά», όμως αυτό αναμένεται να συμβεί σήμερα εν όψει της αναμέτρησης με την Καλλονή στην Τούμπα και του επικείμενου πρώτου ημιτελικού με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Ο υπηρεσιακός τεχνικός θα προσπαθήσει , με τη βοήθεια και του βίντεο, να επισημάνει τα μεγάλα λάθη των παικτών του που οδήγησαν σε μία άδικη -βάσει εικόνας κι ευκαιριών- ανατροπή.

Οι Θεσσαλονικείς προετοιμάζονται για το αυριανό ματς κόντρα στους νησιώτες, ένα παιχνίδι που θα αποτελέσει πρόβα τζενεράλε για το ματς με τους Πειραιώτες.

Στη διάθεση του Γεωργιάδη επιστρέφουν οι Βίτορ και Βούκιτς, οι οποίοι εξέτισαν τις ποινές τους, ενώ θα απουσιάσουν για τον ίδιο λόγο Τζαβέλλας-Αθανασιάδης, αλλά κι ο Εργκους Κάτσε που έχει να εκτίσει άλλη μία αγωνιστική ποινής. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος είχε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και θα προφυλαχθεί εν όψει του Ολυμπιακού. Πηγή: sport-fm.gr

Ηττημένος, αλλά θετικός ο Θανάσης!!

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είχε καλή παρουσία, αλλά η ομάδα του γνώρισε βαριά ήττα στο NBDL.

Ηττημένος, αλλά θετικός ο Θανάσης
Την ήττα με 158-122 από τους Έρι Μπέιχοκς γνώρισαν οι Ντέλαγουερ 87ερς με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να έχει θετική παρουσία.

Ο 21χρονος φόργουορντ είχε 11 πόντους (5/6 βολές, 3/5 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 26:46, αλλά αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φάουλ καθώς «χρεώθηκε» με πέντε.Πηγή: sport-fm.gr

«Ερυθρόλευκες» φωνές κατά ΥΠΕΚΑ!

Έντονος είναι ο εκνευρισμός στις τάξεις του Ολυμπιακού για την τροπολογία του ΥΠΕΚΑ που αφορά τη χρηματοδότηση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και όχι μόνο.

«Ερυθρόλευκες» φωνές κατά ΥΠΕΚΑ
Την έντονη ενόχληση του Ολυμπιακού έχουν προκαλέσει οι δύο τροπολογίες που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ (Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής), Σταύρος Καλαφάτης, και αφορά και τη χρηματοδότηση και του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα, στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο εκτιμούν ότι η μία εκ των τροπολογιών (η άλλη αφορά την «Ελληνικός Χρυσός» στην Χαλκιδική) είναι υπέρ των συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη για την ανέγερση της «Αγια-Σοφιάς» στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σύμφωνα με την επίμαχη τροπολογία, οι Περιφέρειες αποκτούν το δικαίωμα να χρηματοδοτήσουν ακόμα και εξ ολοκλήρου την κατασκευή ή την ανακαίνιση ενός γηπέδου, το οποίο ανήκει σε ερασιτεχνικό σωματείο.

Οι εφημερίδες «Γαύρος» και «Πρωταθλητής» φέρνουν στην επιφάνεια το επίμαχο άρθρο στην εν λόγω τροπολογία:

«Άρθρο 25
Χρηματοδότηση Αθλητικών εγκαταστάσεων

1. Στο άρθρο 186 κεφ. Η’ του ν. 3852/2010 προστίθεται περίπτωση 22, ως εξής:
“22. Οι Περιφέρεις μπορούν να χρηματοδοτούν την κατασκευή, εν όλω ή εν μέρει, την ανακαίνιση ή την επισκευή, αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν, κατά κυριότητα ή κατά χρήση, σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία ή συλλόγους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Οι ανωτέρω φορείς μπορούν να είναι συμβαλλόμενοι στις Προγραμματικές Συμβάσεις του Άρθρου 100 ν. 3852/2010”.

2. Η ισχύς της παρούσας διάταξης αρχίζει δύο (2) μήνες μετά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου».

Βέβαια, ο νυν Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιάννης Σγουρός, είχε δηλώσει πως θα δοθούν επτά εκατ. ευρώ και στον Παναθηναϊκό για την ανακατασκευή της Λεωφόρου, ενώ κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί και με τον Πανιώνιο, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

«Πετάνε» Ρόσμπεργκ και Mercedes!!

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν ο ταχύτερος πιλότος στον τρίτο και τελευταίο γύρο των ελεύθερων δοκιμών στη Μαλαισία με τη δεύτερη Mercedes του Λιούις Χάμιλτον να ακολουθεί.

«Πετάνε» Ρόσμπεργκ και Mercedes
Σε εξαιρετική κατάσταση εν όψει των κατατακτήριων (10:00) για το Grand Prix της Μαλαισίας έδειξαν οι δύο Mercedes κάνοντας το 1-2 στον τρίτο γύρο των ελεύθερων δοκιμών.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ, νικητής του αγώνα της Μελβούρνης και πρώτος στο δεύτερο γύρο των ελεύθερων δοκιμών χθες, πρώτευσε αφήνοντας πίσω του σε κοντινή «απόσταση» τον Λιούις Χάμιλτον, ενώ με αρκετή διαφορά πίσω τους πλασαρίστηκε ο Κίμι Ραϊκόνεν με Ferrari και ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Red Bull, με τον ομόσταβλο του παγκόσμιου πρωταθλητή Ντάνιελ Ρικιάρντο να είναι έκτος και τον άλλο πιλότο της «σκουντερία», Φερνάντο Αλόνσο, έβδομος.

Εντυπωσιακός ήταν ο Νίκο Χούλκενμπεργκ που ήταν πέμπτος με Force India, ενώ προβλήματα στον κινητήρα παρουσίασαν οι McLaren του Τζένσον Μπάτον που έτρεξε μόλις πέντε γύρους και του Κέβιν Μάγκνουσεν που έκανε έναν λιγότερο. Βελτιωμένη εικόνα είχε η Lotus του Παστόρ Μαλδονάδο, όχι όμως και του Ρομάν Γκροσάν που αντιμετώπισε προβλήματα στο σετάρισμα του μονοθεσίου.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Νίκο Ρόσμπεργκ Mercedes 1:39.008 13 γύροι
2. Λιούις Χάμιλτον Mercedes +0.232 13
3. Κίμι Ραϊκόνεν Ferrari +1.148 13
4. Σεμπάστιαν Φέτελ Red Bull-Renault +1.379 14
5. Νίκο Χούλκενμπεργκ Force India-Mercedes +1.515 15
6. Ντανιέλ Ρικιάρντο Red Bull-Renault +1.678 14
7. Φερνάντο Αλόνσο Ferrari +1.728 14
8. Φελίπε Μάσα Williams-Mercedes +1.773 20
9. Βαλτέρι Μπότας Williams-Mercedes +1.883 20
10. Σέρχιο Πέρες Force India-Mercedes +2.021 15
11. Ντάνιελ Κβίατ Toro Rosso-Renault +2.174 18
12. Ζαν-Ερίκ Βερνιέ Toro Rosso-Renault +2.433 18
13. Άντριαν Σούτιλ Sauber-Ferrari +2.544 15
14. Εστέμπαν Γκουτιέρες Sauber-Ferrari +3.033 17
15. Ρομάν Γκροσάν Lotus-Renault +3.741 16
16. Παστόρ Μαλδονάδο Lotus-Renault +4.531 20
17. Μαξ Τσίλτον Marussia-Ferrari +4.969 16
18. Ζιλ Μπιάνκι Marussia-Ferrari +5.162 18
19. Μάρκους Έρικσον Caterham-Renault +5.449 12
20. Καμούι Κομπαγιάσι Caterham-Renault +7.007 7
21. Τζένσον Μπάτον McLaren-Mercedes +26.547 4
22. Κέβιν Μάγκνουσεν McLaren-Mercedes 5Πηγή: sport-fm.gr

Σπερς, Λεμπρόν και Λοβ!

Οι Σπερς έφτασαν τις 16 σερί νίκες περνώντας σαν σίφουνας από το Ντένβερ. Τριπλ-νταμπλ για Λεμπρόν Τζέιμς και Κέβιν Λοβ.

Σπερς, Λεμπρόν και Λοβ
Ούτε στο Ντένβερ έκανε στάση το τρένο των Σπερς, που σάρωσε τους Νάγκετς με 133-102 κι έφτασε τις 16 σερί νίκες. Πλέον απέχουν μόλις μία από την ισοφάριση των 17 νικών που είχαν το 1996, ενώ διατηρούν διαφορά ασφαλείας στην κορυφή της Δύσης από τη Θάντερ.

Η τελευταία επιβλήθηκε 94-81 των Κινγκς με 29 πόντους του Κέβιν Ντουράντ που απέχει πλέον τρία ακόμη ματς με 25+ πόντους για να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 40 διαδοχικών αγώνων του Μάικλ Τζόρνταν από τη σεζόν 1986/87.

Το Μαϊάμι έκανε περίπατο στο Ντιτρόιτ με 110-78 και ο Λεμπρόν Τζέιμς με 17 πόντους, 12 ασίστ και 10 ριμπάουντ (χωρίς να αγωνιστεί καθόλου στην τέταρτη περίοδο) έκανε το 37ο τριπλ-νταμπλ στην καριέρα του.

Τριπλ-νταμπλ έκανε και ο Κέβιν Λοβ, με 22 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ, αλλά το μόλις δεύτερο στη δική του πορεία στο ΝΒΑ, με τους Τίμπεργουλβς να διαλύουν με 143-107 τους παραπαίοντες Λέικερς.

Οι Ουίζαρντς επικράτησαν 91-78 των Πέισερς, ενώ οι Ράπτορς εξασφάλισαν θέση στα play offs μετά από έξι χρόνια με το 105-103 επί των Σέλτικς.

Απρόσμενα εύκολα οι Μπλέιζερς άλωσαν το Σικάγο με 91-74, ενώ οι Σανς με 32 πόντους του Γκόραν Ντράγκιτς συνέτριψαν τους Νικς με 112-88 και τους απομάκρυναν από την όγδοη θέση στην Ανατολή.

Τέλος, ο Στίβεν Κάρι είχε 33 πόντους με 5/8 τρίποντα και οι Ουόριορς νίκησαν με 100-93 τους Γκρίζλις. Ο Νικ Καλάθης σε 13:14 είχε 7 πόντους (1/1 βολή, 3/5 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ ο Κώστας Κουφός σε 8:03 είχε 6 πόντους (3/3 δίποντα), 1 κλέψιμο και 1 τάπα.

Αναλυτικά:

Ορλάντο Μάτζικ-Σάρλοτ Μπόμπκατς 110-105 (κ.α. 97-97) Βούτσεβιτς 24 (23 ριμπ.), Αφλάλο 17, Χάρις 15, Ολαντίπο 14, Ο’ Κουίν 13, Νέλσον 11-Γουόκερ 24, ΜακΡόμπερτς 24, Τζέφερσον 20, Χέντερσον 14, Κιντ-Τζίλκριστ 10.

Τορόντο Ράπτορς-Μπόστον Σέλτικς 105-103 ΝτεΡόζαν 30, Ρος 17, Βάσκες 15, Βαλαντσιούνας 13-Μπέιλες 20, Γκριν 16, Μπράντλεϊ 11, Ρόντο 11, Σάλιντζερ 11, Όλινικ 10.

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Ιντιάνα Πέισερς 91-78 Γουόλ 20, Γκορτάτ 17 (12 ριμπ.), Γκούντεν 12, Γουέμπστερ 11, Αρίζα 11-Τζορτζ 19, Στίβενσον 13 (14 ριμπ.), Γουέστ 10, Σκόλα 10.

Μπρούκλιν Νετς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 108-97 Πιρς 22, Τζόνσον 14, Ουίλιαμς 13, Άντερσον 13, Θόρντον 10, Μπλάτσε 10, Τελέτοβιτς 9 (10 ριμπ.)-Γουέιτερς 20, Ντενγκ 20, Χόους 16, Τόμπσον 14.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Μαϊάμι Χιτ 78-110 Μονρό 12, Μπάινουμ 12, Σίνγκλερ 11, Ντράμοντ 9 (14 ριμπ.)-Τζέιμς 17 (12 ασίστ, 10 ριμπ.), Χάσλεμ 17, Μπος 15, Άντερσεν 13, Κόουλ 12, Τζόουνς 10.

Σικάγο Μπουλς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 74-91 Μπούζερ 16 (11 ριμπ.), Όγκουστιν 15, Γκίμπσον 13 (10 ριμπ.), Νοά 11 (10 ριμπ.), Μπάτλερ 10-Ουίλιαμς 18, Λίλαρντ 16, Λόπεζ 13, Μπατούμ 13, Μάθιους 11, Όλντριτζ 5 (13 ριμπ.).

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Λος Άντζελες Λέικερς 143-107 Πέκοβιτς 26, Λοβ 22 (10 ριμπ., 10 ασίστ), Μάρτιν 17, Ντιένγκ 14, Μπρούερ 11, Μπάντιντζερ 11, Ρούμπιο 10-Μπέιζμορ 21, Μικς 19, Σάκρε 14, Τζόνσον 13, Γιανγκ 11, Χιλ 10.

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Γιούτα Τζαζ 102-95 Έβανς 22 (15 ασίστ), Μόροου 20, Αμίνου 13, Ρίβερς 12, Μίλερ 12, Αζανσά 9 (10 ριμπ.)-Χέιγουορντ 21, Φέιβορς 18 (11 ριμπ.), Μπερκ 12, Ουίλιαμς 12.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Σακραμέντο Κινγκς 94-81 Ντουράντ 29, Γουέστμπρουκ 18, Λαμπ 13-Μάκλεμορ 18, Άουτλο 17, ΜακΚόλουμ 13, Τόμπσον 10 (14 ριμπ.), Έισι 6 (13 ριμπ.).

Ντένβερ Νάγκετς-Σαν Αντόνιο Σπερς 102-133 Φόι 20, Φαρίντ 18 (13 ριμπ.), Φουρνιέ 15, Λόσον 13-Μπελινέλι 27, Ντάνκαν 20, Μιλς 16, Λέοναρντ 14, Ντιαό 11, Ντέι 11, Σπλίτερ 8 (12 ριμπ.).

Φίνιξ Σανς-Νιου Γιορκ Νικς 112-88 Ντράγκιτς 32, Μπλέντσοου 16, Μαρκίφ Μόρις 16, Πλάμλι 11 (12 ριμπ.), Τάκερ 11-Άντονι 21, Στούντεμαϊρ 19, Σμιθ 15.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Μέμφις Γκρίζλις 100-93 Κάρι 33, Σπέιτς 15, Τόμπσον 14, Γκριν 12, Ο’ Νιλ 10-Ράντολφ 21, Κόνλεϊ 20, Γκασόλ 17, Λι 11.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Μόνο η ΑΕΚ για Τζεμπούρ!

Τον τρόπο με τον οποίο θα αποχωρήσει την Νότιγχαμ Φόρεστ για να επιστρέψει στην Ελλάδα ψάχνει ο Ράφικ Τζεμπούρ, σύμφωνα τους συμπατριώτες του. Μόνο η ΑΕΚ φέρεται να θέλει τον Αλγερινό επιθετικό.

Μόνο η ΑΕΚ για Τζεμπούρ
Πιθανή θεωρεί η ιστοσελίδα «Le Buteur» την επιστροφή του Ράφικ Τζεμπούρ στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα του σάιτ της γνωστής εφημερίδας αναφέρει ότι ο Αλγερινός φορ δεν είναι χαρούμενος στην Αγγλία, όπου αγωνίζεται από τον Γενάρη με τη φανέλα της Νότιγχαμ Φόρεστ στην Τσάμπιονσιπ.

«Το ενδεχόμενο να επιστρέψει είναι πιθανό», υποστηρίζουν οι συμπατριώτες του διεθνούς άσου και υποστηρίζουν πως εκτός από την ΑΕΚ, και ο ΠΑΟΚ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Η «Ένωση» θέλει σίγουρα τον 30χρονο, αφού το περασμένο καλοκαίρι υπήρξε και συνάντηση του Τζεμπούρ με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι ο Αλγερινός δεσμεύεται με συμβόλαιο 2,5 ετών με τον αγγλικό σύλλογο, ο οποίος διέθεσε ένα ποσό της τάξεως του 1,2 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η εφημερίδα «Ωρα των Σπορ» υποστηρίζει πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς ΠΑΟΚ, ασχέτως αν το καλοκαίρι οι Θεσσαλονικείς είχε ακουστεί πως είχαν κινηθεί για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Σε κάθε περίπτωση, αν ο Μελισσανίδης αποφασίσει να πάρει τον Τζεμπούρ, τότε είναι δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη μεταγραφή να ξεφεύγει για τα δεδομένα της Football League.Πηγή: sport-fm.gr

Το «καμπανάκι» του Μίτσελ και ο… ΠΑΟΚ!

Μήνυμα στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εν όψει της νέας σεζόν έστειλε ο Μίτσελ με τη χθεσινή του συνέντευξη, θέλοντας επίσης να τους κρατήσει σε εγρήγορση για τους αγώνες του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Το «καμπανάκι» του Μίτσελ και ο… ΠΑΟΚ
Την παρουσία τους στο ρόστερ του Ολυμπιακού για την επόμενη αγωνιστική περίοδο πρέπει να σκέφτονται οι παίκτες της ομάδας, σύμφωνα με τόνισε ο Μίτσελ στη χθεσινή του συνέντευξη στο Novasports.

«Η έλλειψη βαθμολογικού ενδιαφέροντος δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο. Δεν με απασχολεί καθόλου αυτό. Διότι όποιος ποδοσφαιριστής πιστεύει πως βρίσκεται εδώ μόνο γι' αυτή την περίοδο, κάνει λάθος», υπογράμμισε ο Ισπανός τεχνικός και πρόσθεσε πως «το να είναι κάποιος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είναι το μεγαλύτερο κίνητρο που μπορεί να έχει ένας παίκτης. Πρέπει να σέβεται τη φανέλα του, ανεξαρτήτως συνθηκών».

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο 51χρονος προπονητής περιμένει να δει αλλαγή στη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών του, αρχής γενομένης από το κυριακάτικο ματς με τον Άρη στο «Καραϊσκάκη».

Αυτό το παιχνίδι μπορεί να αποτελέσει μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Μίτσελ να δοκιμάσει πρόσωπα για τον επικείμενο πρώτο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας στο φαληρικό γήπεδο.

Όσον αφορά τις σκέψεις του Ισπανού, όλα δείχνουν στο αρχικό σχήμα των Πειραιωτών θα επανέλθουν ο Ντομίνγκες και ο Εντινγκά. Από εκεί και πέρα, ο Σάμαρης έδειξε καλή εικόνα στους πρόσφατους αγώνες που έπαιξε ως βασικός και είναι πιθανό να πάρει τη θέση του Μανιάτη στο παιχνίδι με τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Παράλληλα, έδαφος φαίνεται πως κερδίζει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, αφού ο 51χρονος τεχνικός έχει πολλά παράπονα για την εμφάνιση που είχαν ο Μανωλάς και ο Μαρκάνο στο ματς της Τρίπολης.

Τέλος, ο Σαβιόλα έκανε και χθες ατομικό πρόγραμμα, όμως αναμένεται να τεθεί κανονικά στη διάθεση του προπονητή του για τον παιχνίδι της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ. Πηγή: sport-fm.gr

Τελικός!!

Η αναμέτρηση του Ηλυσιακού με τον Ίκαρο Χαλκίδας, που είναι καθοριστική για τη μάχη της παραμονής, ξεχωρίζει στην 23η αγωνιστική της Α1. Ενδιαφέροντα ματς τα Τρίκαλα-Ολυμπιακός και Πανιώνιος-ΠΑΟΚ.

Τελικός!
Μάχη που θα κρίνει πολλά για τη σωτηρία περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής. Ο Ηλυσιακός υποδέχεται τον Ίκαρο κι αν δεν κερδίσει ο υποβιβασμός είναι αναπόφευκτος, ενώ η ομάδα της Χαλκίδας-που στον πρώτο γύρο είχε επικρατήσει-με νίκη κάνει άλμα για τη σωτηρία της.

Ο Άρης χωρίς τον Γιάννη Αθηναίου που συνεχίζει την καριέρα του στην Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο υποδέχεται τον Πανελευσινιακό, ο οποίος «καίγεται» για νίκες μιας και ισοβαθμεί στην προτελευταία θέση με τον Ίκαρο. Οι «κίτρινοι», που αναμένεται να έχουν στις τάξεις τους τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ παρά την εμπύρετη ίωση που τον ταλαιπωρεί, έχουν δει το στόχο της έκτης θέσης να απομακρύνεται.

Ο ΚΑΟΔ θα κάνει ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση εφόσον κερδίσει τον Απόλλωνα Πάτρας, που μαθηματικά δεν έχει ακόμη σωθεί.

Την Κυριακή τα Τρίκαλα έχοντας απαλλαγεί από το άγχος της σωτηρίας αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό, που δεν θα έχει στις τάξεις του Πρίντεζη, Περπέρογλου και Σερμαντίνι.

Η Νέα Κηφισιά θέλει τη νίκη επί του Ρεθύμνου που δίνει μάχη για τα play offs, προκειμένου να διατηρηθεί στην πέμπτη θέση και να διεκδικήσει μέχρι τέλους την τέταρτη.

Σε αυτή βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, ο οποίος παίζει με τον τρίτο Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, ενώ ο Παναθηναϊκός έχοντας το μυαλό του περισσότερο στο ματς με τη Μάλαγα την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ φιλοξενεί τον Κολοσσό, ο οποίος μετά τη νίκη της περασμένης εβδομάδας επί του Πανιωνίου έχει σωθεί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής:

Σάββατο 29/3
16:00 ΚΑΟΔ-Απόλλων Πάτρας
16:00 Άρης-Πανελευσινιακός
17:00 Ηλυσιακός-Ίκαρος Χαλκίδας (Novasports 3)

Κυριακή 30/3
15:00 Τρίκαλα-Ολυμπιακός (Novasports 4)
16:00 Νέα Κηφισιά-Ρέθυμνο

Δευτέρα 31/3
18:00 Πανιώνιος-ΠΑΟΚ (Novasports 3)
19:15 Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου (Δημόσια Τηλεόραση)

Επόμενη αγωνιστική (24η):

Σάββατο 29/3
16:00 Κολοσσός-Ηλυσιακός
16:00 Ίκαρος Χαλκίδας-Άρης
16:00 Πανελευσινιακός-Τρίκαλα
16:00 Απόλλων Πάτρας-ΑΕ Ν. Κηφισιάς
16:00 Ρέθυμνο-Πανιώνιος (Novasports 3)

Κυριακή 30/3
16:00 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (Novasports 3)

Δευτέρα 7/4
19:15 Ολυμπιακός-ΚΑΟΔ (Δημόσια Τηλεόραση)

Νίκη… πρωτιάς!!

Τη νίκη με την οποία θα πάρει το προβάδισμα για τα πλέι οφ της Superleague θέλει απόψε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Ατρόμητο. Πώς θα παρατάξει τους «πράσινους» ο Αναστασίου.

Νίκη… πρωτιάς
Μεγάλη ευκαιρία αποτελεί για τον Παναθηναϊκό το σημερινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για την 32η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας (19:30, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Εφόσον οι «πράσινοι» καταφέρουν να επικρατήσουν των Περιστεριωτών, τότε έχουν τη δυνατότητα να μπουν στα πλέι οφ που θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα.

Άλλωστε, την επόμενη εβδομάδα ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τους «κυανόλευκους» και εφόσον έρθει τουλάχιστον «Χ» αυτή αναμέτρηση το «τριφύλλι» θα έχει επιχειρήσει (κόντρα στον Λεβαδειακό στη Λεωφόρο) να κάνει τη μεγάλη ανατροπή της φετινής σεζόν.

Από εκεί και πέρα, απόψε στόχος της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου είναι να πετύχει την έκτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, που θα τον φέρει πιο κοντά στον παραπάνω στόχο.

Όλα δείχνουν ότι ο Έλληνας τεχνικός δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές, αφού θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Καπίνο και στην άμυνα –από δεξιά προς αριστερά – τους Τριανταφυλλόπουλο, Κουτρουμπή, Σίλντενφελντ και Νάνο.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Μέντες, με εσωτερικούς μέσους τους Ζέκα και Πράνιτς. Σε οργανωτικό ρόλο θα παίξει ο Αμπέντ, ενώ ο Ατζαγκούν (ή ο Καρέλης) μαζί με τον Μπεργκ θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσόλης, Ταμπάκης, Χουχούμης, Λαγός, Σπυρόπουλος, Ρισβάνης, Δώνης και Κλωναρίδης. Εκτός έμειναν οι Πέτριτς, Ντίνας και Μπαϊράμι.

Προϊστορία

Ο Ατρόμητος νίκησε στον πρώτο γύρο στο «Απόστολος Νικολαΐδης», αλλά στο Περιστέρι έχει μόνο μία νίκη επί του Παναθηναϊκού σε 13 αγώνες! Οι «πράσινοι» έχουν εννέα νίκες και τα άλλα τρία ματς έληξαν ισόπαλα.

Τα τελευταία πέντε ματς σε «πράσινη» έδρα
Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

27/01/13 Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-2 (90' Καραμάνος - 59' Ζέκα, 78' Μπουμσόνγκ)
17/09/11 Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-1 (53' Μήτρογλου - 86' Λέτο)
08/11/10 Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-1 (70' Χριστοδουλόπουλος)
28/03/10 Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-3 (17΄ Σαλπιγγίδης, 74΄ (πεν) Σισέ, 89΄ Λέτο)
05/03/08 Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-1 (52' Σαριέγκι)Πηγή: sport-fm.gr