Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Μπεργκ... εγγύηση πρωταθλητισμού!!

Η ατάκα του Σουηδού για τα προσωπικά βραβεία, ο ρόλος του στο γήπεδο και το «δεν πωλείται» που χρίζουν τον Μάρκους Μπεργκ ως πρωταγωνιστή σε ομάδα για τίτλο!  
Η επιμονή του Γιάννη Αναστασίου το περασμένο καλοκαίρι και οι χειρισμοί του Νίκου Νταμπίζα με το Αμβούργο, ώστε να μείνει ελεύθερος, έφεραν τον Μάρκους Μπεργκ στον Παναθηναϊκό. Μια μεταγραφή πολυτέλεια για την οικονομική κατάσταση του «τριφυλλιού». Ένα ποδοσφαιρικό στοίχημα που ήταν «σιγουράκι», μιας και ο Σουηδός στράικερ έχει αποδείξει και κατά το παρελθόν την ποιότητά του. Ο διεθνής φορ αποτελεί μηχανή γκολ, ασίστ και ομαδικού παιχνιδιού. Δεκαπέντε τέρματα, εξί ασίστ και σημαντική συμμετοχή στην ανάπτυξη της ομάδας του είναι στοιχεία που τον καθιστούν ως το πιο σημαντικό «γρανάζι» στην μηχανή της ομάδας του. Είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής σε μία ομάδα που «χτίζεται», που έχει παρόν και πολύ περισσότερο μέλλον.
«Αυτά τα μικρά βραβεία είναι για την...κόρη μου»
Ο Σουηδός έχει καταφέρει κάτι που έμοιαζε ακατόρθωτο μέχρι και πριν λίγο καιρό. Να... αναγκάσει τους φίλους του Παναθηναϊκού να τον συγκρίνουν με τον τεράστιο Τζιμπρίλ Σισέ και μάλιστα να έχει αρκετά μεγάλο ποσοστό προτίμησης! Σε αντίθεση με τον Γάλλο, ο «mr.goal» από την Σκανδιναβία αποτελεί τον ορισμό του αντιστάρ! Παίκτης ομάδας στο 100%. Σεμνός και ταπεινός.
Κάτι που αποδεικνύει μέσα στο γήπεδο σχεθόν σε κάθε αγωνιστική με την ομαδικότητά του. Κάτι που φαίνεται και από την νοοτροπία του. Είναι χαρακτηριστική η ατάκα του μετά την βράβευση του ως mvp της 30ης αγωνιστικής έξω από την Λεωφόρο. «Αυτά τα μικρά βραβεία είναι για την... κόρη μου. Εγώ θέλω και υπολογίζω τα μεγάλα. Αυτά που μένουν στην ιστορία».
Όπου μεγάλο βραβείο η κατάκτηση του Κυπέλλου και φυσικά το πρωτάθλήμα. Το συντομότερο δυνατόν. Δεν του φτάνει μόνο το... restart στην καριέρα του. Δεν το βλέπει εγωιστικά. Θέλει να «γευτεί» τίτλους, χαρές, να γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου. Να ανταποδώσει στον Παναθηναϊκό την ευκαιρία που του έδωσε να ξαναδείξει τον καλό του εαυτό, επιστρέφοντας μάλιστα και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.
Δεν πωλείται!
Ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να βγάλει την οικονομική μέγγενη γύρω από τον λαιμό του και πλέον μπορεί να ατενίζει το μέλλον, βάζοντας πιο ψηλά καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια. Στην διοίκηση του «τριφυλλιού» είναι αποφασισμένοι να αρνηθούν όποια πρόταση έρθει για τον πρώτο σκόρερ της ομάδας το προσεχές καλοκαίρι. Αυτό γιατί πιστεύουν πως με άξονα τον Σουηδό μπορεί να βελτιωθεί ένα σύνολο που από του χρόνου κιόλας θα είναι σε θέση να διεκδικήσει τον τίτλο και μία καλή πορεία στην Ευρώπη, αν έχει ευτυχή κατάληξη η «μάχη» της αδειοδότησης.
Αν δούμε και καθαρά οικονομικά το θέμα, άλλη αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έχει ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος Μάρκους Μπεργκ και άλλη άξια θα έχει του χρόνου αν συνεχίσει να σκοράρει ακατάπαυστα όχι μόνο στη Σούπερ Λίγκα αλλά και στην Ευρώπη...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: