Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

«Μαγικές» αναμνήσεις με τις φανέλες του Νίκου Σταυρόπουλου!

Μερικά ακόμη πολύ σημαντικά εκθέματα προστέθηκαν στο πλούσιο και ιστορικό υλικό που συγκεντρώνεται για το υπό κατασκευή Μουσείο της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Αυτή την φορά ήταν η σειρά του Τεχνικού Διευθυντή της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Νίκου Σταυρόπουλου να κάνει την κίνηση και να θέσει στη διάθεση της ομάδας τέσσερις φανέλες και δύο σορτσάκια, όλα τους από σεζόν με ξεχωριστή σημασία και ιστορία.

«Ξεκινήσαμε μία πολύ σημαντική, αλλά και όμορφη πιστεύω προσπάθεια, με την ανακοίνωση της πρόθεσης που έχουμε να κάνουμε το Μουσείο του μπασκετικού ΠΑΟΚ και με χαρά διαπιστώνουμε ότι η ανταπόκριση που υπάρχει είναι μεγάλη. Δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι εμείς που ουσιαστικά είχαμε την ιδέα και καλούμε τον κόσμο να φέρει αντικείμενα για να μεγαλώσουμε την έκθεση και να της δώσουμε την διάσταση που πρέπει να έχει. Για αυτό και εγώ θέτω στη διάθεση του Μουσείου μας μερικές από τις φανέλες που έχω στη συλλογή μου», σχολίασε ο Νίκος Σταυρόπουλος και πρόσθεσε με νόημα:

«Ξέρω πολύ καλά ότι είναι δύσκολο να αποχωριστείς αντικείμενα με τα οποία έχεις συνδεθεί. Είναι προτιμότερο ωστόσο να υπάρχει ένα ιστορικό αντικείμενο στο Μουσείο της ομάδας για να το βλέπει ο κόσμος, από το να παραμένει κρυμμένο σε ένα ντουλάπι. Καλώ λοιπόν όλο τον κόσμο, παίκτες, προπονητές, παράγοντες και φιλάθλους που έχουν αντικείμενα που συνδέονται με την ιστορία του μπασκετικού ΠΑΟΚ, να ενισχύσουν την προσπάθεια συλλογής των εκθεμάτων. Ξεκινήσαμε ήδη με την κατασκευή της προθήκης για τα τρόπαια και θα συνεχίσουμε με την συμμετοχή όλων, για να φτιάξουμε που θα αξίζει στον ΠΑΟΚ και θα αρέσει σε όλους μας».

Από τη συλλογή του Νίκου Σταυρόπουλου, διατέθηκαν η μαύρη φανέλα της ομάδας της σεζόν 1988-89, η Ευρωπαϊκή εμφάνιση της σεζόν 1989-90 μαζί με το σορτσάκι, το σορτσάκι από τον τελικό της Γενεύης του 1991, η φανέλα της σεζόν 1991-92, όπου ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδα, αλλά και η Ευρωπαϊκή εμφάνιση της ομάδας από την ίδια σεζόν.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του Μουσείου που ξεκίνησε να δημιουργείται στην αίθουσα VIP, γίνεται από την εταιρία AΝΑΔΟΜΩ. Email επικοινωνίας για θέματα που αφορούν αποκλειστικά το Μουσείο του μπασκετικού ΠΑΟΚ είναι το museum@paokbc.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: