Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ο Παναθηναϊκός θα περάσει. Αλλά πού θα φτάσει;

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει για τον Παναθηναϊκό που θα… περάσει στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας αλλά με πρόσωπο όπως αυτό που παρουσίασε στη Βαρκελώνη δεν έχει τύχη με Ρεάλ ή ΤΣΣΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός θα περάσει. Αλλά πού θα φτάσει;
Ήταν λες και κάποιος «σφύριξε» στους παίκτες από τον πάγκο τα καλά μαντάτα από την Πόλη με τη νίκη της Αρμάνι επί της «Φενέρ». Γιατί ο αρκετά καλός Παναθηναϊκός για 15-16 λεπτά έδωσε τη θέση του σε έναν κακό από τη στιγμή που τελείωσε το παιχνίδι στην Τουρκία και τελικά γνώρισε μια βαριά ήττα.

Σύμφωνοι, ο Παναθηναϊκός είναι πολύ κοντά στην πρόκριση, αφού του αρκεί μία νίκη επί της Ουνικάχα στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Πέμπτη για να τα καταφέρει. Όμως με πρόσωπο σαν κι αυτό που παρουσίασε για 24-25 λεπτά στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» δεν μπορεί να έχει φιλοδοξίες για Μιλάνο όταν θα αντιμετωπίσει στα play offs με μειονέκτημα έδρας τη Ρεάλ Μαδρίτης ή την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν καλά. Με τον Ούκιτς να εκθέτει τις αμυντικές αδυναμίες του Ναβάρο, τα μετόπισθεν να είναι καλά διαβασμένα, τους περιφερειακούς της Μπαρτσελόνα να ξεκινούν με κακά ποσοστά από μακριά και μοναδική «σκιά» τα χαμένα ριμπάουντ, που όμως αρκούσαν για να συγκρατούν χαμηλά το προβάδισμα των φιλοξενούμενων. Πάνω όμως που ήρθε το «δώρο» από τους… ragazzi της Μιλάνο, οι παίκτες του Αλβέρτη φάνηκε να χάνουν τη συγκέντρωσή τους. Κακή άμυνα με ολιγωρίες, έλλειψη πάθους και συγκέντρωσης, καθώς και αστοχία συνέθεταν μία πολύ κακή εικόνα. Άλλο που δεν ήθελε η πλέον φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης εδώ και 2-3 μήνες να το εκμεταλλευτεί. Η διαφορά ξέφυγε και ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν έχασε με κάτω τα χέρια, αφού και στη Μάλαγα που η διαφορά ήταν μεγάλη πήρε διαστάσεις στο τέλος κι όχι από το τρίτο δεκάλεπτο.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να επιδείξει τάσεις αυτοχειρίας για να μείνει έξω από τα προημιτελικά. Όμως μία ομάδα με την ιστορία και τη φανέλα του δεν μπορεί να έχει «ταβάνι» φιλοδοξιών την οκτάδα και με εικόνα σαν αυτή που παρουσίασε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δεν έχει καμία τύχη απέναντι σε Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Κακά τα ψέματα, ο κόσμος του «τριφυλλιού» έχει εθιστεί σε Final Four και τρόπαια και ένας αποκλεισμός στα προημιτελικά, έστω και… τιμητικός όπως πέρσι απέναντι στην Μπαρτσελόνα, δεν θα είναι αρκετός για δεύτερη συνεχή χρονιά. Έστω κι αν τα μπάτζετ πλέον δεν συγκρίνονται με αυτά των άλλων μεγαθηρίων στην Ευρώπη. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: