Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Οι… ερμηνείες για το ξέσπασμα του Ομπράντοβιτς!

Το ξέσπασμα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατά του ρέφερι Αρτεάγκα και η αποβολή του στο χθεσινό ματς της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ με την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο έχουν πολλές ερμηνείες.

Οι… ερμηνείες για το ξέσπασμα του Ομπράντοβιτς
Ποιος είδε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και δεν τον φοβήθηκε. Στην καριέρα του έχει πάρει πολλές φορές το… μελιτζανί χρώμα όταν εξαγριώνεται με παίκτες ή διαιτητές, αλλά η αντίδρασή του κατά του Χουάν Κάρλος Αρτεάγκα, που οδήγησε και στην αποβολή του στο τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ με την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, ήταν πρωτοφανές.

Ο ίδιος φυσικά δεν μίλησε μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα για τους λόγους που ξέσπασε. Τρεις είναι, ωστόσο, οι ερμηνείες που δίνονται για αυτή την έκρηξη του «Ζοτς»:

1) Η… ιστορική ερμηνεία: Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ δεν πήρε κάποια σφυρίγματα και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς την είχε… φυλαγμένη στον Αρτεάγκα. Πριν από κάτι λιγότερο από πέντε χρόνια, ο Ισπανός ρέφερι είχε αδικήσει κατάφορα τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Final Four του Βερολίνου, όταν με διαδοχικά σφυρίγματα λίγο είχε λείψει να οδηγήσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην ανατροπή του -20 του ημιχρόνου και στον τίτλο. Ο «Ζοτς» τότε μετά βίας είχε συγκρατηθεί για να μην επιτεθεί στον Αρτεάγκα, τον οποίο δεν είχε παραλείψει να «καρφώσει» στη συνέντευξη Τύπου. Έκτοτε και στα τρία επόμενα χρόνια που καθόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού οι υπεύθυνοι της Ευρωλίγκας δεν τον όρισαν ΠΟΤΕ σε αγώνα των «πράσινων» για προφανείς λόγους. Φέτος ο Αρτεάγκα πριν το χθεσινό ματς είχε σφυρίξει άλλα δύο ματς της «Φενέρ», αλλά μάλλον αδιάφορα: τη νίκη επί της Μπουντιβέλνικ και την ήττα από την Παρτιζάν, αμφότερα εντός έδρας. Ο Ομπράντοβιτς τα είχε μαζεμένα στον Ισπανό και μετά από κάποια άσχημα για την ομάδα του σφυρίγματα στον χθεσινό αγώνα ξέσπασε. Σε αυτό ίσως έπαιξε ρόλο και η συνέντευξη που έδωσε προ ημερών ο Αρτεάγκα και έκανε λόγο για προσπάθεια να δωροδοκηθεί πριν από έναν τελικό.

2) Η «πονηρή» ερμηνεία: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι από τους προπονητές που εφαρμόζουν κάποια ψυχολογικά τρικ για να αφυπνίσουν τους παίκτες τους όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Πέρα από το να τους θίγει τον εγωισμό ψέγοντάς τους δημοσίως πριν ή μετά από παιχνίδια, ο «Ζοτς» έχει εφαρμόσει κατά καιρούς και την τακτική να επιδιώκει τεχνική ποινή με διαμαρτυρίες για να κινητοποιήσει και να συσπειρώσει την ομάδα του, τις περισσότερες φορές με θετικό αποτέλεσμα. Χθες όταν ξέσπασε κατά του Αρτεάγκα η ομάδα του ήταν στο -14 (36-50), αλλά μετά την αποβολή του κατάφερε να πλησιάσει μέχρι και το -5, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την αντεπίθεσή της.

3) Η «πεζή» ερμηνεία: Πολλοί αποδίδουν το ξέσπασμα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στα νεύρα του για τη διαφαινόμενη αποτυχία. Η ήττα από την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο όλα δείχνουν πως θα στερήσει στην ομάδα του την πρόκριση στα προημιτελικά. Για πρώτη φορά στην καριέρα του όλα δείχνουν πως δεν θα καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα του στην παρθενική του σεζόν σε Final Four, μετά τις επιτυχίες που είχε με Παρτιζάν, Μπανταλόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπενετόν Τρεβίζο και Παναθηναϊκό. Παράλληλα η ομάδα του όλα δείχνουν πως θα τερματίσει πίσω από την Μπάνβιτ του Δημήτρη Ιτούδη στην κανονική περίοδο της τουρκικής λίγκας, ενώ είχε αποκλειστεί και στα ημιτελικά του Κυπέλλου από την Πίναρ Καρσίγιακα. Ο 54χρονος τεχνικός δεν κατάφερε να φτιάξει την ομάδα με τα υλικά που θέλει, τα αποτελέσματα δεν έρχονται και ο εκνευρισμός του είναι διάχυτος.

Θυμηθείτε το ξέσπασμα του «Ζοτς»:


Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: