Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

«Καθάρισε» και τη Φενέρ η Αρμάνι!!

«Αγκαλιά» με τη δεύτερη θέση στο Top-16 είναι η εντυπωσιακή Αρμάνι που πέρασε απ’ την Πόλη με το 82-73 κόντρα στη Φενέρμπαχτσε και... βοήθησε τις ελληνικές ομάδες. Αποβλήθηκε ο εκτός εαυτού Ζοτς.

«Καθάρισε» και τη Φενέρ η Αρμάνι!
Το… τρένο της Αρμάνι Μιλάνο συνεχίζει και δεν μένει από καύσιμα!

Οι Ιταλοί πέρασαν και από την Κωνσταντινούπολη, που επικράτησε της Φενέρμπαχτσε με σκορ 82-73 και πλέον είναι «αγκαλιά» με τη δεύτερη θέση, καθώς της αρκεί μια νίκη ή ήττα του Παναθηναϊκού απ’ την Μπαρτσελόνα (εν εξελίξει).

Πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων για τους θριαμβευτές που ανέβηκαν στο 9-3. Μος με 15, Τζεντίλε με 13, Λαουάλ 12, Χάκετ 11 και Σάμιουελς με 10 πόντους. Απ’ την άλλη, πάλευε ο Μπογκντάνοβιτς που είχε 24, την ώρα που ο Κλέιζα έμεινε άποντος!

Αποβλήθηκε στα μισά της τρίτης περιόδου ο Ομπράντοβιτς, καθώς έγινε έξαλλος με τις διαιτητικές αποφάσεις του Αρτέαγκα, που τον έστειλε στα αποδυτήρια!

Η νίκη των Ιταλών «βολεύει» τις ελληνικές ομάδες του ομίλου, καθώς η Φενέρ έχασε μεγάλο έδαφος στην «μάχη» της πρόκρισης των πλέι οφ και παράλληλα άνοιξε περαιτέρω τον δρόμο των «αιωνίων» για τα προημιτελικά.

Το ματς:

Με επιθετικό πλουραλισμό στην αρχή του αγώνα, η Φενέρμπαχτσε προηγήθηκε με 12-5 και έδειξε να πατά καλύτερα στο παρκέ. Με δύο συνεχόμενα τρίποντα και ένα λέι-απ του Μέλι, η Αρμάνι κατάφερε να φέρει το ματς στα μέτρα της και να ισοφαρίσει σε 13-13, προτού οι Τούρκοι κλείσουν την πρώτη περίοδο, έχοντας βραχεία κεφαλή στο σκορ με το υπέρ τους 15-14 στο 10’.

Σιγά-σιγά οι Ιταλοί άρχισαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Να βρίσκουν λύσεις επιθετικά χάρη κυρίως στους Τζέρελς και Λαουάλ, η Φενέρ είχε «κολλήσει» στο σκοράρισμα και μοιραία οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 19-25, προτού η διαφορά ανοίξει για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα με το 19-29 στο 16’. Ο Μπογκντάνοβιτς έδειχνε να παλεύει μόνος του από πλευράς γηπεδούχων, όμως φυσιολογικά δεν μπορούσε να τραβήξει μόνος του το… κουπί, την ώρα που ο Λαουάλ έκανε «πάρτι» κάτω απ’ την ρακέτα (10π, με 5/5 στο πρώτο μέρος). Και κάπως έτσι, η Αρμάνι πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 29-38.

«Βομβαρδισμός» τριπόντων στην εκκίνηση του δεύτερου μέρους κι απ’ τις δύο ομάδες, με την ομάδα του Μπάνκι να διατηρεί άνετη κι ωραία το προβάδισμα (34-47). Οι παίκτες της Φενέρ είχε σοβαρά παράπονα απ’ τη διαιτησία, με τον Ομπράντοβιτς να «τρελαίνεται», να κινείται απειλητικά προς τον Αρτεάγκα και τον Ισπανό ρέφερι να τον αποβάλλει με δύο σερί τεχνικές ποινές περίπου στο 24’. Κάτι που αποσυντόνισε για τα καλά τους ήδη «προβληματικούς» Τούρκους, με αποτέλεσμα οι συνεχόμενες βολές και τα καλάθια του Τζεντίλε να εκτοξεύουν το προβάδισμα της Αρμάνι στο +20 (42-62). Το μόνο που κατάφερε η Φενέρ ήταν με μια μίνι αντεπίθεση στο τέλος της περιόδου (χάρη στους Μπογκντάνοβιτς και Ζόριτς), μείωσε στο 30’ σε 54-68.

Μετά από πολύ ώρα, η Φενέρμπαχτσε έριξε τη διαφορά κάτω απ’ τους 10, για το 62-71. Ο ΜακΚάλεμπ το είχε πάρει προσωπικά, έπαιρνε πρωτοβουλίες, σκόραρε σερί πόντους, την ώρα που η Αρμάνι είχε χαλαρώσει πάρα πολύ και οι γηπεδούχοι –χωρίς τον Ζοτς στον πάγκο- πλησίασαν στους πέντε (67-72), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Οι Ιταλοί… έπαιξαν με τα φάουλ των αντιπάλων τους, κέρδιζαν βολές σχεδόν σε κάθε επιθετική τους προσπάθεια και ταυτόχρονα γερές «ανάσες» για να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα, αφού οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν τις λύσεις για να κάνουν μια μεγάλη ανατροπή. Και τελικά άνετα στο τελευταίο λεπτό, οι Ιταλοί πήραν το διπλό μέσα στην Πόλη με το τελικό 73-82 υπέρ τους!

Φενέρμπαχτσε: ΜακΚάλεμπ 17, Τζάκσον 1, Ονάν, Μπιέλιτσα 12, Μαχμούτογλου, Κλέιζα, Σαβάς, Ζόριτς 8, Μπίρσεν, Μπογκντάνοβιτς 24, Πρέλτζιτς 11

Αρμάνι Μιλάνο: Τζεντίλε 13, Τσερέλα, Μέλι 8, Χάκετ 11, Κανγκούρ 5, Σάμιουελς 10, Ουάλας, Λαουάλ 12, Μος 15, Τζέρελς 8 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: