Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Έκανε «ντου» η Μπαρτσελόνα!!

Μετά τη νίκη στο «κλάσικο», η Μπαρτσελόνα επικράτησε και στο ντέρμπι της Βαρκελώνης. Οι μπλαουγκράνα νίκησαν 1-0 την Εσπανιόλ και ανέβηκαν –προσωρινά- στην κορυφή!

Έκανε «ντου» η Μπαρτσελόνα! (video)
Το αφεντικό στη Βαρκελώνη είναι ένα.

Η Μπαρτσελόνα πήγε… φορτσάτη απ’ τον θρίαμβο κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και σε ακόμα ένα ντέρμπι, κατάφερε να αποδράσει με το διπλό απ’ το «σπίτι» της Εσπανιόλ, με σκορ 1-0.

Δεν ήταν πάντως και το πιο εύκολο απόγευμα για τους «μπλαουγκράνα» που συνάντησαν τους συμπολίτες έτοιμους για όλα και το πρώτο μέρος βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ, κάτι για το οποίο ευθύνεται –εν μέρει- και ο Νεϊμάρ, καθώς τις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε η ομάδα του, τις πέταξε στα… σκουπίδια!

Στην επανάληψη, η ομάδα του Μαρτίνο… έπεσε, με τους γηπεδούχους να προβάλλουν σθεναρή αντίδραση και να είναι αρκετά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Εν τέλει, ο γόρδιος δεσμός… λύθηκε στο 77’, χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Μέσι, μετά από χέρι που έκανε στην περιοχή του ο Τσάβι Λόπεθ κι ενώ λίγο νωρίτερα ο Πικέ είχε δοκάρι σε κοντινό σουτ! Η Εσπανιόλ δεν μπορούσε στη συνέχεια να αντιδράσει για να «κλέψει» τη νίκη απ’ τους φιλοξενούμενους, ενώ στο 83’ έμεινε και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του γκολκίπερ Κασίγια (κι ενώ στο τέρμα έκατσε ο Τσάβι Λόπεθ αφού δεν υπήρχαν άλλες αλλαγές).

Με τη νίκη αυτή, η Μπάρτσα ανέβηκε προσωρινά στην πρώτη θέση, με 75 βαθμούς, ούσα στο +2 και +5 από Ατλέτικο και Ρεάλ αντίστοιχα που αγωνίζονται αργότερα το Σάββατο.

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν

Σάββατο, 29/03
Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα 0-1
(77' πεν. Μέσι)

Θέλτα – Σεβίλλη (19:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης (21:00)
Ρεάλ Μαδρίτης – Ράγιο Βαγεκάνο (23:00)

Κυριακή, 30/03
Βαγιαδολίδ – Αλμερία (13:00)
Οσασούνα – Σοσιεδάδ (18:00)
Βιγιαρεάλ – Έλτσε (20:00)
Βαλένθια – Χετάφε (22:00)

Δευτέρα, 31/03
Γρανάδα – Λεβάντε (21:00)
Μπέτις – Μάλαγα (23:00)

Η επόμενη (32η) αγωνιστική
Αλμερία – Οσασούνα
Ατλέτικο Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ
Μπαρτσελόνα – Μπέτις
Σοσιεδάδ – Ρέαλ Μαδρίτης
Ράγιο Βαγιεκάνο – Θέλτα
Μάλαγα – Γρανάδα
Έλτσε – Χετάφε
Σεβίλλη – Εσπανιόλ
Βαγιαδολίδ – Βαλένθια
Λεβάντε – Αθλέτικ Μπιλμπάο Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: