Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Οι «ζαριές» Σκόρδα για το άρθρο 99!!

«Σέρνεται» η ΠΑΕ Αρης στις αίθουσες των δικαστηρίων επιδιώκοντας, τυπικά, αποφάσεις που θα την βοηθήσουν στην οικονομική της εξυγίανση, αλλά επί της ουσίας ο Σκόρδας «αγοράζει» χρόνο παρατείνοντας τον «θάνατο» της.Γράφει ο Βασίλης Μάστορας.

Ο Λάμπρος Σκόρδας σε συνεργασία με τους δικηγόρους του επιχειρεί να κρατηθεί σε νομικά επιχειρήματα προκειμένου η ΠΑΕ Αρης να συνεχίσει να έχει την προστασία από τους πιστωτές, με την ελπίδα ότι θα πετύχει την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Η αλήθεια είναι ότι η παρτίδα σώζεται μόνο με την εξεύρεση κεφαλαίων τα οποία θα βοηθήσουν στην εξυγίανση. Κεφάλαια τα οποία προς το παρόν τουλάχιστον δεν πιστοποιούνται.

Ενισχυτικό των παραπάνω αποτελεί η γνωμοδότηση που συνέταξε για λογαριασμό του κ. Σκόρδα εταιρεία οικονομικών συμβούλων και την οποία υπογράφει ο διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ειδικός επιστήμονας σε θέματα χρηματοοικονομικής Διοίκησης και επενδύσεων κ. Δημήτριος Καμπούρης.

Η γνωμοδότηση που ζητήθηκε από τον κ. Σκόρδα έχει ημερομηνία 9/1/2014 και συντάχθηκε λίγες μόνο ημέρες πριν από την κατάθεση της νέας αίτησης για την υπαγωγή στο άρθρο 99.

Ο κ. Καμπούρης στην γνωμοδότηση του χαρακτηρίζει την αίτηση «φτωχή από πλευράς οικονομικού περιεχομένου…» και τονίζει ότι «δεν υπάρχει κανέναν στοιχείο που πείθει για την βιωσιμότητα της επιχείρησης. Βασικό στοιχείο βιωσιμότητας ενός φορέα είναι αφ? ενός μεν να παράγει λειτουργικά κέρδη αφετέρου δε να δημιουργούνται ικανοποιητικές Χρηματοροές, για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων του παρελθόντος».

Για το ίδιο θέμα ο κ. Καμπούρης αναφέρει ότι «επιχειρήματα για την βιωσιμότητα της επιχείρησης δεν μπορούν να διατυπωθούν όταν απουσιάζει ο στοιχειώδης Χρηματοοικονομικός Προγραμματισμός».

Ως συμπέρασμα αναφέρεται ότι: «Από την πρώτη ανάγνωση του σχεδίου της αίτησης προκύπτει ότι με την παρούσα αίτηση ο Αρης θα πετύχει στην καλύτερη περίπτωση την έκδοση προσωρινής διαταγής και με μία αναβολή στην συνέχεια να κερδίσει χρόνο μέχρι τον Ιούνιο. Σε περίπτωση που συζητηθεί στο ακροατήριο η αίτηση θα απορριφθεί ως αβάσιμη διότι δεν πείθει ως προς τη βιωσιμότητα, προοπτικές, μέτρα εξυγίανσης. Σ? αυτή την περίπτωση δημιουργούνται αδιέξοδα».

«Πηγές» από την ΠΑΕ Αρης υποστηρίζουν ότι η γνωμοδότηση έγινε επί του προσχεδίου της αίτησης η οποία ολοκληρωμένη περιείχε στοιχεία τα οποία ακυρώνουν πολλές από τις επισημάνσεις του κ. Καμπούρη. Ακόμη όμως και στην περίπτωση που ισχύει αυτό είναι ολοφάνερο ότι το όποιο σχέδιο επιβίωσης χρειάζεται κεφάλαια τα οποία δεν διαφαίνονται στον ορίζοντα. Πολύ δε περισσότερο τώρα που η ομάδα θα αγωνίζεται στις μικρότερες κατηγορίες. Όλα τ? άλλα είναι μόνο για λαϊκή κατανάλωση και ίσως αποδειχθούν επιζήμια για τον Αρη.Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: