Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

«Χόρεψε» στη βροχή ο Χάμιλτον!!

Τη δεύτερη πολ ποζίσιον της σεζόν πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον στις κατατακτήριες δοκιμές της Σεπάνγκ που πραγματοποιήθηκαν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω της βροχής.

«Χόρεψε» στη βροχή ο Χάμιλτον!
Με 50 λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησαν οι κατατακτήριες δοκιμές του δεύτερου γκραν πρι του πρωταθλήματος της Formula 1 στην πίστα Σεπάνγκ της Μαλαισίας, λόγω της έντονης βροχόπτωσης που δυσκόλεψε ιδιαίτερα το έργο των πιλότων που είχαν να αντιμετωπίσουν το ολισθηρό οδόστρωμα, αλλά και την περιορισμένη ορατότητα.

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο ταχύτερος πιλότος της διαδικασίας, κάνοντας το δύο στα δύο στις πολ ποζίσιον. Αυτή είναι η 33η φορά που ο Βρετανός πιλότος θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στην καριέρα του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Την έκπληξη στη Σεπάνγκ έκανε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος πλασαρίστηκε δεύτερος. Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής φάνηκε αρκετά ανταγωνιστικός με τη Red Bull να δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

Το ένα-τρία έκανε η Mercedes με τον Νίκο Ρόσμπεργκ να κάνει τον τρίτο χρόνο.

Από την τέταρτη θέση θα εκκινήσει ο Φερνάντο Αλόνσο με τη Ferrari, ενώ ο έτερος πιλότος της σκουντερία, Κίμι Ραϊκόνεν, θα δει τα κόκκινα φώτα να σβήνουν από την έκτη θέση.

Οι κατατακτήριες:

Q1: Και ξανά Ρόσμπεγκ!

Το ένα-δύο έκανε η Mercedes στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών με τη βροχή να δυναμώνει όσο περνούσε η ώρα.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν ο ταχύτερος πιλότος με τον Λιούις Χάμιλτον να κάνει τον δεύτερο χρόνο. Πρόβλημα με την μπαταρία αντιμετώπισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος αφού μπήκε στα πιτ στη συνέχεια επέστρεψε στην πίστα για να κάνει τον τρίτο χρόνο.

Έξοδο είχε ο Μάρκους Έρικσον, ο οποίος έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και έπεσε πάνω στις μπαριέρες, βάζοντας πρόωρο τέλος στην πρώτη περίοδο των δοκιμών.



Απογοητευτική ήταν η εικόνα της Lotus με τον Παστόρ Μαλδονάδο, ο οποίος αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Ακόμη, στη δεύτερη περίοδο δεν πέρασαν οι: Σούτιλ (Sauber), Μπιανκί (Marussia), Κομπαγιάσι (Caterham), Τσίλτον (Marussia), Έρικσον (Caterham).

Q2: Απογοήτευση για Williams…

Με το… καλημέρα διεκόπη η δεύτερη περίοδος των κατατακτήριων δοκιμών μετά την επαφή που είχε ο Φερνάντο Αλόνσο με τον Ντάνιελ Κβίατ.

Οι μηχανικοί της Toro Rosso αναγκάστηκαν να αλλάξουν τη μπροστινή αεροτομή του Ρώσου πιλότου, ενώ ο Ισπανός επέστρεψε στα πιτ με σπασμένη ανάρτηση. Από τον έλεγχο των αγωνοδικών θα περάσει το εν λόγω ατύχημα.



Με τα βρόχινα ελαστικά βγήκαν ξανά στην πίστα οι περισσότεροι πιλότοι – εκτός του Μπότας, ο οποίος επέλεξε την ενδιάμεση γόμα- μετά τη διακοπή.

Οι συνθήκες της πίστας δυσκόλεψε τους πιλότους στη δεύτερη περίοδο με τον Λιούις Χάμιλτον να είναι ο ταχύτερος , αφήνοντας δεύτερο των Ρόσμπεργκ. Εκτός τελικού έμειναν και οι δύο πιλότοι της Williams, οι οποίοι δεν φάνηκαν αρκετά ανταγωνιστικοί σε βρόχινες συνθήκες.

Εκτός τελικού έμειναν οι: Κβίατ (Toro Rosso), Γκουτιέρες (Sauber), Μάσα (Williams), Πέρες (Force India), Μπότας (Williams), Γκροσάν (Lotus).

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Χάμιλτον, Mercedes
2. Φέτελ, Red Bull
3. Ρόσμπεργκ, Mercedes
4. Αλόνσο, Ferrari
5. Ρικιάρντο, Red Bull
6. Ραϊκόνεν, Ferrari
7. Χούλκενμπεργκ, Force India
8. Μάγκνουσεν, McLaren
9. Βερνιέ, Toro Rosso
10. Μπάτον, McLaren

11. Κβίατ, Toro Rosso
12. Γκουτιέρες, Sauber
13. Μάσα, Williams
14. Πέρες, Force India
15. Μπότας, Williams
16. Γκροσάν, Lotus

17. Μαλδονάδο, Lotus
18. Σούτιλ, Sauber
19. Μπιανκί, Marussia
20. Κομπαγιάσι, Caterham
21. Τσίλτον, Marussia
22. Έρικσον, Caterham Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: