Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Crash test: Tέβες vs Ιμόμπιλε!!

Κάρλος Τέβες και Τσίρο Ιμόμπιλε κοντράρονται... γκολ (18) με γκολ (17) κάθε αγωνιστική. Οι Ball Boys Παναγιώτης Παλλαντζάς και Γιώργος Κοντογεώργης γράφουν για τη μάχη του Capocannoniere στην Serie A.
«Τέβες η Ιγουαΐν;». Αυτό ήταν το δίλημμα στην Ιταλία πριν την έναρξη του Campionato σχετικά με την μάχη του πρώτου σκόρερ και «αναγκάστηκε» να πάρει θέση ακόμη και ο Μαραντόνα. Οι εναλλακτικές ήταν ο Γκόμες της Φιορεντίνα ή ο Μπαλοτέλι της Μίλαν. Θα μπορούσε αν έμενε υγιής να τους βγάλει όλους από την δύσκολη θέση ο Ρόσι αλλά οι δύο χιαστοί δεν ξεπερνιούνται εύκολα... Κι αν ο Τέβες επιβεβαιώνει τα προγνωστικά και είναι εκεί, ο άλλος διεκδικητής του «τίτλου» ήρθε από το... πουθενά.
Ο Τσίρο Ιμόμπιλε κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και αμφισβητεί ευθέως τον «Απάτσε» στη μάχη για τον Capocannoniere. Οπως προσπάθησε να τον αμφισβητήσει και στα δύο φετινά derby della Mole, με την κλωτσιά στο πρώτο το περασμένο φθινόπωρο να βάζει τις βάσεις για την μεταξύ τους κόντρα.
Αυτή, πλέον, συνεχίζεται κάθε Κυριακή ή Τετάρτη καθώς ο ένας απαντάει πάντα στον άλλο με διαδοχικά γκολ και η κορυφή αλλάζει συνεχώς κάτοχο. Μέχρι να έχουμε τον τελικό νικητή, είναι δύσκολο να πάρουμε θέση στο νέο δίλημμα που απασχολεί την ποδοσφαιρική Ιταλία και το οποίο έχει προσφέρει ως τώρα 35 γκολ. Τέβες ή Ιμόμπιλε;

Το Gazzetta.gr παρουσιάζει τους δύο μονομάχους στην αρένα της Serie A...
Τέβες: Η ιστορία περιμένει...
Η απόκτηση του το καλοκαίρι έστειλε τους Γιουβεντίνους στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχθούν, με τον Κάρλος Τέβες να νιώθει από την πρώτη στιγμή άνετα. Τόσο ώστε να ζητήσει και να πάρει τη φανέλα με το Νο10. Ντελ Πιέρο, φυσικά, δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα γίνει αλλά η αποστολή του δεν είναι αυτή. Η αποστολή του Αργεντίνου είναι να τιμήσει το 10 μέχρι αυτό να πάει στην επόμενη σημαία και δείχνει έτοιμος να το κάνει.
Η Ευρώπη, βέβαια, είναι μεγάλη πληγή και δεν θα κλείσει μέχρι να αρχίσει να σκοράρει και εκεί αλλά στο πρωτάθλημα τα καταφέρνει μια χαρά. Με 18 γκολ σε 29 συμμετοχές (26 βασικός και 3 ως αλλαγή) ο Τέβες οδηγεί αυτή την στιγμή την κούρσα για τον τίτλο του Capocannoniere και θεωρείται σίγουρο πλέον ότι θα κάνει την καλύτερη του χρονιά στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά το σκοράρισμα. Αν, όμως, η βοήθεια του στους Μπιανκονέρι περιοριζόταν μόνο σε αυτό, ο Αντόνιο Κόντε δεν θα τον αποθέωνε με τον ρυθμό που το κάνει τώρα. Ο «Απάτσε» έχει δώσει και έξι ασίστ, τρέχει συνεχώς επί 90 λεπτά, γυρίζει στην άμυνα για να μαρκάρει και γενικά με το πάθος του την ώρα του αγώνα -όπως έχει πει και ο Μπουφόν- «σπρώχνει» και τους υπόλοιπους. Οπως έχει σπρώξει τη Γιούβε σε 14 ματς, καθώς τόσοι είναι οι αγώνες στους οποίους έχει σκοράρει, κάνοντας εννιά φορές το 1-0 ή 0-1 και η συγκομιδή θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη αν εκτελούσε και τα πέναλτι (μόνο ένα γκολ από την βούλα).
Το καλό είναι ότι ο Τέβες δεν... εκτέλεσε τα αποδυτήρια με την συμπεριφορά του καθώς είναι πιο κύριος από ποτέ. «Η Γιουβέντους με ήθελε επί τρία χρόνια. Πρώτη φορά μιλήσαμε το καλοκαίρι του 2011, όταν ανέλαβε ο Κόντε, αλλά τότε το θέμα δεν προχώρησε. Το ίδιο και πέρυσι. Φέτος, τελικά, ήταν η ώρα» είπε ο ίδιος και λέει τα καλύτερα για τον προπονητή, με τα συναισθήματα να είναι αμοιβαία: «Λέγατε και γράφατε ότι είναι κακός χαρακτήρας και θα δημιουργήσει προβλήματα. Κακός χαρακτήρας είναι μόνο με τις αντίπαλες άμυνες. Αν τον δείτε στις προπονήσεις θα καταλάβετε τι επαγγελματίας είναι».
Εχοντας ήδη ψηφιστεί από τους δημοσιογράφους ως η καλύτερη φετινή μεταγραφή στο Campionato, ο Τέβες λέει συνεχώς ότι δεν τον ενδιαφέρει να βγει πρώτος σκόρερ αλλά αν το κάνει -με το Scudetto να μοιάζει πολύ κοντά- θα γράψει ιστορία. Γιατί μόνο δύο στα 117 χρόνια της Γιουβέντους έχουν πάρει πρωτάθλημα και έχουν βγει πρώτοι σκόρερ, στην πρώτη τους σεζόν στο Τορίνο: Φελίτσε Μπορέλ και Τζον Τσαρλς...




Ιμόμπιλε: Το μέλλον είναι τώρα...
Το όνομά του στα ιταλικά σημαίνει «ακίνητος», όμως μόνο τέτοιος δενείναι. Η Τορίνο απέκτησε το 50% του 24χρονου αντί 2.7 εκατ. στο πλαίσιο της πώλησης του Αντζελο Ογκμπόνα στην Γιουβέντους και μερικούς μήνες μετά έχει δημιουργήσει limit up, αφού η τιμή του έχει φτάσει τα 24 εκατ. ευρώ! Προϊόν των τμημάτων υποδομής της Μεγάλης Κυρίας, ο Τσίρο Ιμόμπιλε δόθηκε διαδοχικά δανεικός προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, όμως η Γιούβε κατέχει ακόμα το υπόλοιπο μισό των δικαιωμάτων του. Μαζί με τον Αλέσιο Τσέρτσι είναι ο κύριος λόγος που η Γκρανάτα έφτασε φέτος σε σημείο να χτυπάει Ευρώπη και τα γκολ του ανάγκασαν τον τεχνικό της Εθνικής Ιταλίας, Τσέζαρε Πραντέλι, να τον καλέσει και να του δώσει την πρώτη διεθνή συμμετοχή.
Μετά την περασμένη... απαρατήρητη σεζόν στην Τζένοα (33 ματς, 5 γκολ), ο ξανθομάλλης επιθετικός έχει πάρει φέτος φωτιά. Πέρα από το ότι έχει πετύχει ορισμένα εκπληκτικά τεμάχια και έχει κάνει την Τορίνο φόβητρο για πάνω από τις μισές ομάδες της κατηγορίας, απειλεί να αφήσει στη 2η θέση των σκόρερ της Serie A, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα, τον Κάρλος Τέβες, που αγωνίζεται στην αιώνια αντίπαλο της Τορίνο.
Ο Ιμπόμιλε έχει παίξει φέτος σε 27 ματς με την Γκρανάτα (23 βασικός, 4 αλλαγή) και έχει πετύχει 17 τέρματα, ένα λιγότερο από τον πρώτο αυτή τη στιγμή «Απάτσε». Πέρα από την εξαιρετική συγκομιδή του Ιταλού, που τον φέρνει πολύ κοντά στο Mundial της Βραζιλίας, εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι από τα 17 γκολ του τα 12 έχουν ανοίξει το σκορ (!), ενώ δεν έχει εκτελέσει ούτε ένα πέναλτι (τα χτυπάει ο Τσέρτσι και έχει βάλει 5). Εχει αφήσει το στίγμα του σε 14 διαφορετικά παιχνίδια φέτος και σε αυτά έκανε το πρώτο χατ τρικ της καριέρας του (Λιβόρνο) και έχει μία ντοπιέτα (Κιέβο).
Η μαγική σεζόν του ύψους 1.85 φορ είναι λογικό να φέρνει συζητήσεις σχετικά με το μέλλον, με τις δύο ομάδες να είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα βρουν αφού κατέχουν 50%-50% τα δικαιώματά του. Οι Μπιανκονέρι κοστολογούν το δικό τους μισό στα 12 εκατ. ευρώ, με το ενδιαφέρον από το εξωτερικό (όπως είναι αυτό της Ντόρτμουντ) να είναι μία... ουδέτερ λύση, αφού αν ικανοποιηθούν οικονομικά και οι δύο πλευρές λογικά θα δώσουν το okay.
Ο Κόντε είχε τον Ιμόμπιλε υπό τις οδηγίες του στη Σιένα το 2010, το 2011 ήταν ξανά μπροστά του, στην προετοιμασία της Γιουβέντους, όμως αποφάσισε να τον δώσει για να παίζει. Τη σεζόν 2011-12 έβαλε 28 γκολ στην Serie B με την Πεσκάρα, φέτος πάει για πρώτος στην Serie A και όσο και αν έχει προκαλέσει σκέψεις απόκτησης στους Μπιανκονέρι, ο ίδιος δηλώνει πως «δεν έχω λόγο να φύγω από την Τορίνο». Με οκτώ αγωνιστικές και Mundial να απομένουν, τα πράγματα δεν μπορούν παρά να είναι ανοικτά για τον Ιμόμπιλε...


 
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: