Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Φέρνει κόσμο η Νιούκαστλ!!

Σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα με τη Νιούκαστλ στο Περιστέρι για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γήπεδο του Ατρόμητου. Οι Άγγλοι ζήτησαν 500 εισιτήρια που θα δοθούν σε μέλη και κατόχους διαρκείας.
Φέρνει κόσμο η Νιούκαστλ
Αντίστροφα για τα μεγάλα παιχνίδια με τη Νιούκαστλ στο πλαίσιο των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, μετράνε στον Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες την Πέμπτη θα υποδεχθούν τις "καρακάξες" με στόχο να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα και να πάνε στην Αγγλία για να τα δώσουν όλα για την μεγάλη πρόκριση.
Σήμερα Σαββάτο στο γήπεδο του Περιστερίου υπήρξε η καθιερωμένη πριν από τέτοια παιχνίδια, σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας. Σε αυτήν οι Άγγλοι ενημέρωσαν μεταξύ άλλων πως θέλουν 500 εισιτήρια, τονίζοντας πως δεν θα υπάρξει οργανωμένη εκδρομή, αλλά τα εισιτήρια θα πάνε σε μέλη του κλαμπ αλλά και κατόχους διαρκείας.
Συγκεκριμένα από πλευράς Νιούκαστλ το παρών έδωσε ο Υπεύθυνος Ασφαλείας Στιβ Στόρν, ενώ παραβρέθηκε επίσης εκπρόσωπος από τη Βρετανική Πρεσβεία. Στην σύσκεψη υπήρξε και μεγάλη αντιπροσωπεία της Αστυνομίας με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Τριαντάφυλλο.
Τον γηπεδούχο Ατρόμητο εκπροσώπησαν η Μanaging Director Κάτια Κοξένογλου, ο Διευθυντής Σταδίου Τάκης Μιχαλέτος, ο Υπεύθυνος Εισιτηρίων Γιώργος Χατζής και ο Υπεύθυνος Ασφαλείας Γιώργος Πέτρου.
Τέλος θυμίζουμε πως η αποστολή της αγγλικής ομάδας θα έρθει την Τετάρτη στην Αθήνα και θα καταλύσει σε κεντρικό ξενοδοχείο. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα προπονηθεί στο γήπεδο Περιστερίου σε ώρα που θα καθοριστεί στα επόμενα 24ωρα.

πηγή: sportdog.gr   

Στάζει μέλι για Φαν Πέρσι ο Ρούνεϊ!!

Ο Γουέιν Ρούνεϊ υποδέχτηκε με ενθουσιασμό τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι στο "Ολντ Τράφορντ", τονίζοντας ότι περιμένει τώρα μεγαλύτερο πλουραλισμό στην επίθεση για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Στάζει μέλι για Φαν Πέρσι ο Ρούνεϊ!
"Παίζουμε για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οπότε υπάρχουν πάντα προσδοκίες για μας. Τα τελευταία 2-3 χρόνια ήμουν αυτός που πετύχαινε τα τέρματα όμως αυτό δεν θα συμβεί αν δεν υπάρχουν οι συμπαίκτες σου να σου βγάζουν ασίστ", τόνισε ο 26άχρονος Άγγλος φορ και συνέχισε:
"Το μόνο πράγμα που θα αλλάξει τώρα είναι πως ίσως μοιραστούμε τα τέρματα λίγο παραπάνω. Θα είναι σπουδαίο για μας να πετύχουμε περισσότερα γκολ επειδή αυτός ήταν και ο λόγος που χάσαμε πέρυσι το πρωτάθλημα.

Τι σφύριξε το "κοράκι";; (ΒΙΝΤΕΟ)

Έχουμε δει και αν έχουμε δει να σφυρίζονται ανύπαρκτα πέναλτι, αλλά αυτό που έγινε στην Τσεχία σε ματς σε ματς Γ` κατηγορίας είναι πραγματικά ανεπανάληπτο! Δείτε και θα καταλάβετε...


 πηγή: sportdog.gr  







Έριξε "χυλόπιτα" στη Λίβερπουλ!!

Κάθετα αρνητικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στη Λίβερπουλ εμφανίστηκε ο Ιμπραήμ Αφελάι. Όπως αποκαλύπτει η ολλανδική εφημερίδα "De Telegraaf", ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα δέχθηκε τις προηγούμενες μέρες πρόταση από τους Κόκκινους για να αγωνιστεί δανεικός στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού.
Έριξε "χυλόπιτα" στη Λίβερπουλ
Όμως, ο διεθνής Ολλανδός, παρά το γεγονός ότι δεν έχει πολύ χρόνο συμμετοχής στους Καταλανούς την απέρριψε προτιμώντας να παραμείνει στην Μπαρτσελόνα και να παλέψει με τα... θηρία για την καθιέρωσή του στη βασική 11άδα.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η Λίβερπουλ προχώρησε στην απόκτηση του Ασαϊντί.
Πηγή: thesporters.com

Συστημένο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το εκπληκτικό γκολ με εκτέλεση φάουλ που σημείωσε ο Πάμπλο Μπαρέρα της Κρουζ Αζούλ στο ματς με τη Λεόν!


 πηγή: sportdog.gr  








Η… Μάντσεστερ Σίτι μας πήρε τον Μιραλάς!!

Η επικείμενη (γιατί ακόμη υπογραφές δεν έχουν πέσει κι όσο δεν έχουν πέσει υπογραφές ποτέ δεν είναι κάτι δεδομένο) μεταγραφή του Μιραλάς από τον Ολυμπιακό στην Έβερτον είναι σίγουρα το θέμα συζήτησης για όλους τους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους, νομίζω, κι όχι μόνο για τους φίλους του Ολυμπιακού.Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος
Η… Μάντσεστερ Σίτι μας πήρε τον Μιραλάς!
Διότι, ο Μιραλάς ήταν ο παίκτης-κλειδί επιθετικά για τον Ολυμπιακό, πήρε τον τίτλο του MVP της περασμένης σεζόν και σίγουρα η αποχώρησή του μπορεί στο μυαλό κάποιων να δημιουργεί νέα δεδομένα και στη μάχη του τίτλου στο ελληνικό πρωτάθλημα -μέχρι τουλάχιστον να μάθουμε όλοι με ποιόν θα τον αντικαταστήσει ο Ολυμπιακός...
• Η ειρωνεία είναι ότι τίποτα απολύτως δεν θα είχε γίνει, εάν κάποιος τρίτος σύλλογος, η Μάντσεστερ Σίτι δεν αποφάσιζε πριν από πέντε ημέρες να κάνει μία μεταγραφή: Να αγοράσει από την Έβερτον τον καλύτερό της νέο ποδοσφαιριστή, ένα Τζακ Ρόντγουελ, αντί 15 εκ. λιρών Αγγλίας!!!
• Τότε, για πρώτη φορά, δημιουργήθηκε σοβαρό θέμα μεταγραφής Μιραλάς. Πολύ απλά, γιατί άλλη σοβαρά ενδιαφερόμενη ομάδα δεν υπήρξε για τον Βέλγο. Κι ας έβγαιναν δημοσιεύματα δεξιά κι αριστερά για Μπάγερν, Άρσεναλ, Βαλένθια, Τορίνο, Λιλ και δεν ξέρω εγώ για ποιες άλλες ομάδες.
• Εάν υπήρχε κάτι, λέτε να μην είχε βγει; Θα έρχονταν ένας σύλλογος, όπως ήρθε η Έβερτον, θα κατέθετε μία προσφορά και θα προχωρούσε η μεταγραφή, που ήταν φως φανάρι ότι την έψαχνε όλο το καλοκαίρι ο Κέβιν και που δεν μπορούσε να του την στερήσει ο Ολυμπιακός-παρεμπιπτόντως, ίσως θυμάστε ένα προφητικό άρθρο της στήλης για τον Μιραλάς στις 8 Αυγούστου, με τίτλο, «με το ζόρι πως κρατάς παίκτη;».
• Ότι ο μάνατζερ του Μιραλάς μιλούσε όλο τον Ιούλιο και ειδικά προς το τέλος του, τόσο με την Έβερτον, όσο και με άλλες ομάδες, είναι δεδομένο. Αλλά εξίσου δεδομένο είναι πως δεν είχε τίποτα στο χέρι. Το πράγμα άλλαξε και σοβάρεψε, όταν γέμισε το ταμείο της Έβερτον, στις 13 Αυγούστου. Διότι, πολύ απλά, οι Άγγλοι εδώ κι ένα χρόνο έχουν αρχίσει και παρακολουθούν από αρκετά κοντά το ελληνικό πρωτάθλημα. Από τότε που πήραν το Βέλλιο του Ηρακλή.
• Όποιος έχει καλή μνήμη, θα θυμάται ότι σε αρκετά φετινά παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, ήταν κατάσκοποι της Έβερτον. Μέσω αυτής της παρακολούθησης, μπήκε η ιδέα στους Άγγλους για το Μιραλάς. Με τη διαφορά ότι δεν είχαν τα λεφτά που χρειάζονταν για τη μεταγραφή. Κι όσο δεν τα είχαν ήταν…ακίνδυνοι. Εδώ και πέντε ημέρες, ωστόσο, η Έβερτον βρήκε λεφτά. Πολλά λεφτά. Και έγινε…επικίνδυνη! Τότε ζεστάθηκε το ενδιαφέρον για τον Μιραλάς, που ήταν σε θεωρητική βάση επί τόσο καιρό.
• Τα εκατομμύρια των Αράβων της Σίτι ήταν το κλειδί της υπόθεσης. Χωρίς τη μεταγραφή αυτή του Ρόντγουελ, ο Μιραλάς θα ήταν σήμερα στον Ολυμπιακό και θα έπαιζε με τη Νάπολι. Όχι γιατί θα ήθελε να μείνει στην Ελλάδα, αλλά γιατί πολύ απλά δε θα είχε πρόταση για να φύγει…
Πηγή: sport-fm.gr

Επιβεβαίωσε την υποψηφιότητα του ο Σαρρής!!

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (18/8) σε γνωστό κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το επιμορφωτικό σεμινάριο των διαιτητών και βοηθών της Super League. Το παρών έδωσαν όλοι οι διαιτητές του πίνακα της μεγάλης κατηγορίας, ενώ παράλληλα τιμήθηκαν και πέντε διαιτητές οι οποίοι αποχώρησαν.
Επιβεβαίωσε την υποψηφιότητα του ο Σαρρής
Η αρχή του σεμιναρίου έγινε με ομιλία του αναπληρωτή προέδρου της Super League κ. Μποροβήλου, ο οποίος παράλληλα ευχήθηκε στους διαιτητές να έχουν μια πολύ καλή χρονιά.
Στην συνέχεια τον λόγο πήραν ο κ. Βασσάρας, ο κ. Μπριάκος και ο κ. Δούρος. Ο πρώτος έκανε προβολή βίντεο και επεσήμανε κάποιες περιπτώσεις στους διαιτητές, ο κ. Μπριάκος στάθηκε στην ομιλία του πάνω στα φαινόμενα του ρατσισμού (προληπτικά), ενώ ο Γιώργος Δούρος έδωσε από την πλευρά του κάποιες οδηγίες στους διαιτητές για τη νέα σεζόν.
Στην συνέχεια, ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Γιώργος Σαρρής έκανε την απονομή πλακετών στους πέντε διαιτητές οι οποίοι αποχώρησαν από την ενεργό δράση.
Αυτοί είναι οι Βασίλης Παμπορίδης, Γιώργος Σταθόπουλος, Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης, Μιχάλης Τσινιάρης και Μιχάλης Ντάκος.
Όλοι τους ευχαρίστησαν την ΕΠΟ και την ΚΕΔ για την τιμητική διάκριση και ευχήθηκαν στους διαιτητές να συνεχίσουν την πολύ καλή προσπάθεια και να έχουν καλές διαιτησίες.
Στην συνέχεια ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Γιώργος Σαρρής απηύθυνε τον δικό του χαιρετισμό προς τους διαιτητές ευχόμενος η νέα χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη.
Η είδηση ωστόσο της ημέρας βγήκε αμέσως μετά το τέλος του σεμιναρίου. Το Contra.gr που βρέθηκε εκεί συνομίλησε με τον κύριο Γιώργο Σαρρή και τον ρώτησε αυτό που ακούγεται τον τελευταίο καιρό, δηλαδή αν θα είναι υποψήφιος για νέος πρόεδρος της ΕΠΟ.
"Ναι θα είμαι, είναι οριστικό. Αυτό που απομένει είναι να γίνει Διοικητικό Συμβούλιο στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για να προκηρυχθούν οι εκλογές και να δηλώσω και επίσημα πλέον την υποψηφιότητά μου για την θέση του προέδρου", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Γιώργου Σαρρή, ο οποίος έλυσε τον γρίφο για το αν θα είναι υποψήφιος.
Αναφορικά με το θέμα της υποψηφιότητας, ο Γιώργος Σαρρής τόνισε: "Έχω συγκεντρώσει τον τετραπλάσιο αριθμό των Ενώσεων από αυτόν που χρειάζεται να έχω ως εισήγηση για να είμαι υποψήφιος πρόεδρος στην ΕΠΟ". (σ.σ. Για να βάλει κάποιος υποψήφιος πρόεδρος χρειάζεται θετική εισήγηση από 8 ενώσεις).
Πλέον αυτό που απομένει είναι να γίνει το Διοικητικό Συμβούλιο, ούτως ώστε να επισημοποιηθούν όλες οι υποψηφιότητες για την θέση του προέδρου της ΕΠΟ.
* Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, οι διαιτητές υπέγραψαν τα διοριστήρια τους, παρέλαβαν τα σήματα τους, αλλά και τα συστήματα ενδοεπικοινωνίας.
ΠΗΓΗ: Contra.gr

Γκολάρες από παντού! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μιας και ξεκινάνε σχεδόν όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα αυτό το Σαββατοκύριακο, απολαύστε τα 10 καλύτερα γκολ που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα για "ζέσταμα"!
Καλή ποδοσφαιρική σεζόν!

 πηγή: sportdog.gr  







2012.08.03 από GOTW

Το γύρισε στο προπονητηλίκι ο Σαβίνι!!

Από τότε που έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ, πέρασε περίπου ένας χρόνος και αν και δεν το ήξερε τότε ο Μίρκο Σαβίνι, ο 'Δικέφαλος" έμελλε να ήταν η ομάδα που θα έκλεινε και την ποδοσφαιρική του καριέρα, αφού πλέον συνεχίζει ως προπονητής.
Το γύρισε στο προπονητηλίκι ο Σαβίνι
Ο Ιταλός, από τη στιγμή που έμεινε ελεύθερος, δεν κατάφερε να βρει άλλη ομάδα εδώ και ένα χρόνο… Στην αρχή ψάχτηκε για το Καμπιονάτο, στη συνέχεια για τη δεύτερη κατηγορία της πατρίδας του, αλλά ομάδα δε βρήκε.
Ετσι πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την προπονητική και πλέον είναι βοηθός στη δεύτερη ομάδα της Πεσκάρα...
Σε ηλικία 33 ετών, ο Σαβίνι γίνεται προπονητής, αφού δε μπόρεσε να βρει ομάδα μετά τον ΠΑΟΚ, για να συνεχίσει την καριέρα του.
Πηγή: paok24.com

Πάει και ο Ιωαννίδης!!

Ακόμη έναν μεταγραφικό της στόχο χάνει η ΑΕΚ και (για άλλη μια φορά) με απρόσμενο τρόπο. Ο λόγος για τον Γιώργο Ιωαννίδη. Ο νεαρός μπακ ήταν στη λίστα της Ένωσης και είχαν γίνει επαφές μαζί του εδώ και καιρό, καθώς ο Βαγγέλης Βλάχος είχε εισηγηθεί την απόκτησή του.
Πάει και ο Ιωαννίδης!
Στην... πορεία του σίριαλ ο παίκτης εμφανίστηκε να είναι πιο κοντά στον ΟΦΗ, εκφράζοντας παράπονα για τον τρόπο που τον προσέγγισε η ΑΕΚ, όμως στην... τελική ευθεία της υπόθεσης οι ιθύνοντες της ομάδας (και συγκεκριμένα ο Βασίλης Τσιάρτας) κατάφεραν να αποσπάσουν τη δέσμευσή του ότι θα ντυθεί στα κιτρινόμαυρα μόλις λύσει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό.
Όμως, το φινάλε έκρυβε μια μεγάλη ανατροπή, καθώς η πλευρά του παίκτη ενημέρωσε σήμερα την ΑΕΚ ότι ο Ιωαννίδης αποφάσισε να παραμείνει στον ΠΑΟ, παρά το γεγονός ότι δεν φαίνεται να υπολογίζεται.
Πηγή: aek365.com

Δεν παίζει με Άρη ο Ταχτσίδης!!

Εκτός της αποστολής της Ρόμα έμεινε ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, για το φιλικό απέναντι στον Άρη. Ο Έλληνας μέσος ταλαιπωρείται από τράβηγμα στον τετρακέφαλο και θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση του «Ολίμπικο» από τις εξέδρες (21:45).
Δεν παίζει με Άρη ο Ταχτσίδης
Αναλυτικά, η αποστολή που επέλεξε ο τεχνικός των Ρωμαίων, Ζντένεκ Ζέμαν για το φιλικό της Κυριακής: Λόμποντ, Στεκέλενμπουργκ, Μπουρντίσο, Μπαλτσαρέτι, Καστάν, Ντοντό, Πίρις, Ρομανιόλι, Μπράντλεϊ, Μαρκίνιο, Ντε Ρόσι, Ντέστρο, Φλορέντσι, Λαμέλα, Πιάνιτς, Ταντέι, Τότι, Κρκιτς, Λόπες και Οσβάλντο.
Πηγή: novasports.gr

Τα "κονέ" του Σαββίδη!!

Διαβάστε λεπτομέρειες για την εμπλοκή του ομογενή επιχειρηματία στον επαγγελματικό ρωσικό αθλητισμό.
Τα "κονέ" του Σαββίδη
Συνεργασίες με ρωσικές ομάδες και προσέλκυση μεγάλων χορηγών από τη Ρωσία υποσχέσθηκε μέσω του γραπτού μηνύματος του προς τους οπαδούς του ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης. Και από ότι φαίνεται αυτός είναι ένας άκρως ρεαλιστικός στόχος, αρκεί να ρίξει κανείς μία ματιά στην ενασχόληση του Σαββίδη με τον επαγγελματικό αθλήτισμό στη Ρωσία. Η εφημερίδα "Metrosport" φιλοξενεί θέμα που αναφέρεται με λεπτομέρειες στη σχέση του Ιβάν Σαββίδη με την ομάδα χόκεϊ της Ντιναμό Μόσχας. Αναλυτικά: "...Ποιοι λοιπόν βρίσκονται μεταξύ των άλλων, στο διοικητικό συμβούλιο της Ντιναμό (σ.σ. στην ομάδα χόκεϊ), στην οποία εισχώρησε ο νέος ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ τον περασμένο Δεκέμβριο; Έχουμε και λέμε. Ο υπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας, Ρασίντ Νουργαλίγιεφ. Ο Υπουργός εκτάκτων αναγκών, Σεργκέι Σόιγκου. Ο διευθυντής FSB (της πρώην ουσιαστικά KGB), Αλεξάντερ Μηορτνίκοφ. Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής αντιμετώπισης των ναρκωτικών, Βίκτορ Ιβόνοφ.
Ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, Γεβγκένι Μουρόφ. Ο ιδιαίτερα ισχυρός επιχειρηματίας Αντρέι Κοστίν, μεταξύ των άλλων πρόεδρος της τράπεζας VTB.
Ο πρόεδρος της Lukoil, Βαγκίτ Αλεκπέροφ. Ο πρόεδρος της Alrosa, της μεγαλύτερης εταιρείας διαμαντιών του κόσμου, Φεντόρ Αντρέεφ. Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της Novatek, της μεγαλύτερης ανεξάρτητης εταιρείας φυσικού αερίου της Ρωσίας, Λέονιντ Μίκελσον και τελευταίος αλλά επουδενί έσχατος, ο επίτιμος πρόεδρος της Gazprom και πρόεδρος της ρώσικης ομοσπονδίας χόκεϊ, Αλεξάντερ Μεντβέντεφ.
Από τα παραπάνω, γίνεται πανεύκολα αντιληπτό το ποιο είναι το "βάρος" του Ιβάν Σαββίδη εντός της Ρωσίας. Πόσω μάλλον, όταν ο ομογενής επιχειρηματίας συνδέεται φιλικά με τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αλλά και η παρουσία του στη Ντιναμό Μόσχας είναι μόλις ένα μέρος της επιχειρηματικής του δραστηριότητας. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το περσινό μπάτζετ της Ντιναμό είναι... τριπλάσιο από αυτό του φετινού ΠΑΟΚ και αγγίζει τα 20 εκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό αφορά μόνο τους μισθούς προπονητών και παικτών και δεν αφορά τα λειτουργικά έξοδα του συλλόγου ή τον πακτωλό χρημάτων που δαπανούνται για αγορά παικτών κάθε μεταγραφική περίοδο, σε ένα πρωτάθλημα όπου κυριαρχεί η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης με μπάτζετ που ξεπερνάει τα 60 εκατομμύρια ευρώ.
Η σύνθεση πάντως του διοικητικού συμβουλίου της Ντιναμό, καταδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο το πώς αντιλαμβάνονται στη Ρωσία τη σύνδεση μεταξύ πολιτικής και αθλητισμού, με το ενδεχόμενο ένας οικονομικός κολοσσός - όπως η Gazprom, π Lukoil ή η Alrosa - να διαφημιστεί μέσω της φανέλας του Δικεφάλου, να φαντάζει ως ένα σενάριο που από τη μία ήταν άπιαστο όνειρο κατά το παρελθόν και από την άλλη είναι πλέον πολύ πιθανό στο προσεχές μέλλον".
Πηγή: olapaok.gr

Ποιοι είναι οι 4 "αντι-Μιραλάς"!

Οι Βάργκας, Ντος Σάντος, Βεϊρίνια και Μπαρμπόσα είναι σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερα ονόματα που εξετάζονται σοβαρά από την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον διάδοχο του Μιραλάς. Βέβαια στα υπ' όψιν των ανθρώπων των ερυθρολεύκων υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις παικτών από την ευρωπαϊκή και όχι μόνο αγορά.
Ποιοι είναι οι 4 "αντι-Μιραλάς"
Επειδή όμως ακόμα οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν έχουν πάρει καν θέση για το ζήτημα του Μιραλάς υπάρχει αναμονή. Πρωτίστως θα κλείσει επισήμως το κεφάλαιο του Βέλγου και μετά οι Πειραιώτες θα επιδοθούν σε αγώνα δρόμου για να βρουν έναν ισάξιο αντικαταστάτη του για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

πηγή: sportdog.gr  

Αυτοί χωρίς Φαν Πέρσι, οι άλλοι όπως... πέρσι!!

Η Άρσεναλ χωρίς πλέον τον Ολλανδό σταρ έμεινε στο 0-0 με τη Σάντερλαντ στο "Εμιρέιτς", ενώ η Λίβερπουλ "έφαγε" τρία γκολ από τη Γουέστ Μπρομ και πάει όπως και πέρυσι... Εντυπωσίασαν στην πρεμιέρα Φούλαμ και Σουόνσι.
Αυτοί χωρίς Φαν Πέρσι, οι άλλοι όπως... πέρσι!
Η ζωή χωρίς τον RVP ξεκίνησε δύσκολα για την Άρσεναλ που υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 0-0 στο "σπίτι" της από τη Σάντερλαντ, αλλά τι να πει και η Λίβερπουλ που στο ντεμπούτο του Μπρένταν Ρότζερς στον πάγκο "έφαγε" σβηστά τρία γκολ από τη Γουέστ Μπρομ;
Τις νίκες πάντως της ημέρας πέτυχαν αναμφισβήτητα οι Φούλαμ και Σουόνσι ρίχνοντας "πεντάρες" σε Νόριτς και ΚΠΡ, με τους Ουαλούς μάλιστα εκτός έδρας!
Η Ρέντινγκ στο 90` πήρε τον βαθμό από τη Στόουκ (1-1), ενώ με το δεξί μπήκε η Γουέστ Χαμ επικρατώντας με 1-0 της Αστον Βίλα.
Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
Άρσεναλ - Σάντερλαντ 0-0
Φούλαμ - Νόριτς 5-0
(26' Νταφ, 41', 54' Πέτριτς, 66' Κατσανίκλιτς, 87' Σίντγουελ)
ΚΠΡ - Σουόνσι 0-5
(8', 53' Μίτσου, 63', 71' Ντάιερ, 81' Σινκλέρ)
Ρέντινγκ - Στόουκ 1-1
(90' Λεφόντρι / 34' Κάιτλι)
Γουέστ Μπρομ - Λίβερπουλ 3-0
(43' Γκέρα, 64' πεν. Οντεμβίγκι, 77' Λουκάκου)
Γουέστ Χαμ - Άστον Βίλα 1-0
(40' Νόλαν)
Κυριακή 19 Αυγούστου
Γουίγκαν - Τσέλσι (15:30)
Μάντσεστερ Σίτι - Σαουθάμπτον (18:00)
Δευτέρα 20 Αυγούστου
Έβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)

Ποιος είναι ο Λούκα Μόντριτς; (video)

Ο Λούκα Μόντριτς αναμένεται να αποτελέσει το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ρεάλ Μαδρίτης.
Οι κάτοικοι της ισπανικής πρωτεύουσας, γνωρίζουν, όμως, ποιος είναι ο Κροάτης μέσος;
Μια Ισπανίδα δημοσιογράφος βγήκε στους δρόμους της πόλης και ρώτησε περαστικούς αν ξέρουν τον παίκτη.
Πολλοί τον ήξεραν, αλλά υπήρχαν και αρκετοί που δεν είχαν ιδέα για το ποιος είναι ο 27χρονος άσος, τον οποίο η «βασίλισσα» παίρνει από την Τότεναμ.
Δείτε το video:



szólj hozzá: WHO IS LUKA MODRIC?



πηγή: onsports.gr

Ουέιντ: «Στο επίπεδο του Τζόρνταν ο Λεμπρόν»

Μεγάλη ευκαιρία έχει ο Λεμπρόν Τζέιμς να γίνει ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών και γιατί όχι να φτάσει και τον Μάικλ Τζόρνταν, όπως δήλωσε ο συμπαίκτης του στους Μαϊάμι Χιτ, Ντουέιν Ουέιντ.
«Είναι σε αυτό το επίπεδο, αλλά έχει ακόμη πολλά να πετύχει για να φτάσει εκεί. Πιστεύω πως αντιλαμβάνεται και ο ίδιος ότι έχει μία μεγάλη ευκαιρία να γίνει ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών. Αλλά μόνο όταν σταματήσει θα μπορούμε να λέμε αν έφτασε τον Τζόρνταν. Τώρα έχει πολύ δρόμο να διανύσει στην καριέρα του. Απλώς άρχισε στο σημείο που και ο Τζόρνταν άρχισε να κατακτά τίτλους. Θα δούμε πώς θα συνεχίσει. Ελπίζω να ακολουθήσει στον ίδιο δρόμο. Θα με χαροποιήσει πολύ», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ουέιντ για να προσθέσει:
«Ο Λεμπρόν παίζει σε άλλο επίπεδο από τους υπόλοιπους τώρα. Έχει αποβάλει από πάνω του το άγχος για το πρωτάθλημα και απλώς παίζει. Πιστεύω πως θα συνεχίσουμε να βλέπουμε έναν καλύτερο Λεμπρόν Τζέιμς-όσο τρομακτικό κι αν ακούγεται για έναν παίκτη με τρία βραβεία MVP-από ό, τι μέχρι τώρα. Κι αυτό επειδή πλέον το μόνο που έχει να κάνει είναι να παίζει μπάσκετ. Δεν χρειάζεται να ανησυχεί για κάτι που δεν έχει κάνει».


πηγή: onsports.gr

Δοκιμάζει Ναστόσκι η Επανομή!!

Στις προπονήσεις της Αναγέννησης Επανομής συμμετέχει με πρόταση του μάνατζερ Παναγιώτη Δαδάλα ο 25χρονος Σκοπιανός, Κλίμεντ Ναστόσκι.
Πρόκειται για επιτελικό μέσο που αγωνιζόταν στην Α΄ Εθνική της Αλβανίας (Σκουμπίνι Πεκίν), ενώ ακόμα έπαιξε στις Ακαδημίες της Παρτιζάν Βελιγραδίου και στις Ντιναμό Βράνιε, Πομπέντα Μπιτόλα, Ολιμπίκ Σαράγεβο, Κρσκο, Μέταλουργκ Σκοπίων και Πογκραντέτσι.
Ο Ναστόσκι είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της γειτονικής χώρας, ενώ κριτήριο για την απόκτησή του θα είναι η παρουσία του στο τεστ με την Καλαμαριά.
Στο μεταξύ, με απόντες τους Γρηγόρη Κυζιρίδη, Αλέξη Παπατζίκο και Δημήτρη Τσερκέζο, που αισθάνονται μικροενοχλήσεις και γυμνάζονται ατομικά, συνεχίζονται οι προπονήσεις στην Αναγέννηση Επανομής.
Ο πρώτος θα προφυλαχθεί στο φιλικό της Κυριακής με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (18:30 εκτός έδρας), ενώ οι δυο άλλοι παραμένουν αμφίβολοι.
Στις προπονήσεις των πράσινων μετέχουν ήδη τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα, Σεραφείμ Μωυσίδης και Γιώργος Σικαλόπουλος, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι ο Κώστας Γαλτσίδης θα τους χρησιμοποιήσει την Κυριακή.
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη θα δοθεί νέο τεστ εκτός έδρας, με την Αναγέννηση Γιαννιτσών, ενώ στα μεταγραφικά συνεχίζονται οι αναζητήσεις για επιτελικό μέσο, αριστερό μπακ και στόπερ.


πηγή: onsports.gr

Δυνατό τεστ με Πάρμα ο Πανιώνιος!

Στην Ιταλία βρίσκεται ο Πανιώνιος που στις 19:00 θα αντιμετωπίσει την Πάρμα σε ένα δυνατό φιλικό, μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.
Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος θα κάνει την τελική πρόβα για την ενδεκάδα στο «Ένιο Ταρντίνι», με την Πάρμα, στην οποία παίζει πλέον και ο Σωτήρης Νίνης, να αποτελεί δύσκολο αντίπαλο. Το ρόστερ του Πανιωνίου είναι νεανικό, όμως ο «Ελέ» θέλει να τους ρίξει στα βαθιά, ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων στη Super League.


πηγή: onsports.gr

Τριπλό «χτύπημα» από Ολυμπιακό Βόλου!!

Σε τρεις μεταγραφές προχώρησε ο Ολυμπιακός Βόλου.
Η θεσσαλική ΠΑΕ ανακοίνωσε το Σάββατο (18/8) την απόκτηση των Δημήτρη Τσιάτσιου, Αθανασίου Πινδώνη και Δημήτρη Κόμνου για ένα, δύο και τρία χρόνια αντίστοιχα.
Ο πρώτος είναι έμπειρος μέσος από τη Γλυφάδα, ο δεύτερος χαφ από την Αναγέννηση Δερύνειας και ο τρίτος 19χρονος άσος από την ομάδα Νέων του Λεβαδειακού.
Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:
«Ο Δημήτριος Τσιάτσιος στον Ολυμπιακό Βόλου
Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Δημήτρη Τσιάτσιο για ένα χρόνο.
Ο Αθανάσιος Πινδώνης στον Ολυμπιακό Βόλου
Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Αθανάσιου Πινδώνη για δύο χρόνια.
Ο Δημήτρης Κόμνος στον Ολυμπιακό Βόλου
Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Δημήτρη Κόμνο για 3 χρόνια».

Αμφίβολος να μείνει στην Άρσεναλ ο Γουόλκοτ!!

Ο Θίο Γουόλκοτ φαίνεται πως σκέφτεται σοβαρά να αποχωρήσει από την Άρσεναλ.
Ο Αρσέν Βενγκέρ αποκάλυψε με δηλώσεις του πως ο σύλλογος προσπαθεί να ανανεώσει το συμβόλαιο του νεαρού παίκτη, αλλά μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει.
Το ερχόμενο καλοκαίρι ο Άγγλος μεσοεπιθετικός θα είναι ελεύθερος και οι «κανονιέρηδες» προσπαθούν να τον κρατήσουν, με τον Γάλλο προπονητή να ανησυχεί μήπως μετά τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι, χάσει και τον Γουόλκοτ.
«Ακόμη προσπαθούμε να ανανεώσουμε το συμβόλαιό του (Γουόκλοτ). Όταν ένας παίκτης δεν θέλει να μείνει, είτε τον πείθεις είτε τον αφήνεις να φύγει», ήταν τα λόγια του Βενγκέρ στη «Sun».
Πάντως, αμφίβολο είναι και το μέλλον του Άλεξ Σονγκ στο «Έμιρεϊτς» από τη στιγμή που τον «πολιορκεί» έντονα η Μπαρτσελόνα, η οποία φέρεται να είναι διατεθειμένη να καταβάλει το ποσό των 15 εκατομμυρίων λιρών για να τον κάνει δικό της.


πηγή: onsports.gr

Γιατί τώρα οι σωτήρες στην ΑΕΚ;

Το ενδιαφέρον από εφοπλιστές κι επενδυτική τράπεζα για την ΑΕΚ είναι σημαντικό. Επειδή, όμως, ο κόσμος της Ένωσης όλο για επενδύσεις ακούει κι επενδυτές δεν βλέπει, τα ερωτήματα είναι εύλογα.
Γιατί τώρα οι σωτήρες στην ΑΕΚ;
Οι υποψήφιοι επενδυτές δεν βλέπουν τόσους μήνες τα χάλια της ΑΕΚ; Γιατί δεν έσπευσαν να βοηθήσουν λίγο νωρίτερα και η κίνηση γίνεται μετά τον 15αύγουστο;
Υπενθυμίζουμε ότι τους τελευταίους μήνες η ΑΕΚ έχασε το δικαίωμα να αγωνιστεί στην Ευρώπη, κινδυνεύει να χάσει την ρύθμιση για το 44, η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα ήταν μέχρι την τελευταία στιγμή αμφίβολη, ενώ το ρόστερ της έχει φύγει σχεδόν ολόκληρο για άλλες πολιτείες. Το νέο ρόστερ αποτελείται από πιτσιρίκια! Συν τοις άλλοις δεν υπάρχει φράγκο για να ενισχυθεί σοβαρά.
Όλα αυτά δεν τα ξέρουν οι όποιοι επενδυτές ήταν να εμφανιστούν χθες, εμφανίστηκαν σήμερα ή θα εμφανιστούν αύριο; Γενικότερα μιλάμε άλλωστε κι όχι τόσο για τα σημερινά μαντάτα από την ΠΑΕ.
Όπως και να έχει μακάρι να γίνει κάτι, έτσι ώστε να αποδειχθεί σοβαρό το ενδιαφέρον των επενδυτών που παρουσιάστηκαν χθες. Αυτό θα ήταν ευχής έργον. Έτσι ώστε η ΑΕΚ να μπορέσει να γλιτώσει απ' αυτή την τρομερή περιπέτεια. Απλά αν τέτοιες κινήσεις γίνονταν τον Μάιο ή τον Ιούνιο, σίγουρα τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν πολύ καλύτερα για την Ένωση…

πηγή: sportdog.gr   

Τι δοκίμασε ο Φερέιρα για 11άδα;

Τα πλάνα του Πορτογάλου ενόψει του ματς με τη Μάλαγα.
Τι δοκίμασε ο Φερέιρα για 11άδα;
Ο Φερέιρα καταστρώνει τα πλάνα του για την κρίσιμη αναμέτρηση της Τετάρτης με τη Μάλαγα στην Ισπανία στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και στην προπόνηση του Σαββάτου δοκίμασε σχήμα 4-2-3-1 με τον Κατσουράνη δίπλα στον Βιτόλο στον άξονα και με τον Μαυρία αριστερά, τον Ζέκα δεξιά και τον Σισοκό σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Τοτσέ.
Η 11άδα που δοκίμασε ο Φερέιρα αποτελούταν από τους: Καρνέζη, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Βιτόλο, Κατσουράνη, Ζέκα, Μαυρία, Σισοκό και Τοτσέ.

πηγή: sportdog.gr   

"Δημήτρη, βιαστείτε..."

Ο Ανδρέας Δημητρέλλος εξέπεμψε SOS προς την πλευρά Βιντιάδη ζητώντας να δραστηριοποιηθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, διότι η κιτρινόμαυρη εταιρεία μπορεί ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσει.
"Δημήτρη, βιαστείτε..."
Η ΑΕΚ ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί; Καλά θα ήταν... Σε μία κλωστή ακροβατεί αυτός ο τεράστιος οργανισμός δίχως από κάτω να υπάρχει δίχτυ ασφαλείας. Και ο Ανδρέας Δημητρέλλος που γνωρίζει την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ καλύτερα από τον καθένα, εκπέμπει SOS προς την πλευρά Βιντιάδη ζητώντας της ότι να είναι να πράξει, να το επιχειρήσει άμεσα. Διότι ο χρόνος στην κλεψύδρα της κιτρινόμαυρης ζωής έχει σχεδόν τελειώσει...
«Οι 60 ημέρες που ζητάτε είναι πολλές... Δεν ξέρω αν θα υπάρχει ΑΕΚ σε 60 ημέρες με την ισχύουσα κατάσταση. Αν πραγματικά επιθυμείτε να εμπλακείτε, πρέπει να δράσετε γρηγορότερα» ήταν το μήνυμα της ΠΑΕ δια του διευθύνοντος συμβούλου της προς την πλευρά Βιντιάδη και των φερόμενων ως συμπαικτών του. Ανά πάσα στιγμή το Δημόσιο μπορεί να προβεί σε διάρρηξη του «άρθρου 44» προκαλώντας την επιστροφή της Ένωσης σε χρέη ύψους 134 εκατ. ευρώ άρα και στην πτώχευσή της. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθεί εκτός πρωταθλήματος αν η Εφορία της αρνηθεί στην πορεία την κανονική φορολογική ενημερότητα...
Ο Βιντιάδης φέρεται ότι σχεδιάζει την άφιξη του στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα καθώς όπως είπε στον αντιπρόεδρο της εταιρίας Ανδρέα Δημητρέλλο, έφτασε πλέον η στιγμή να διαπιστώσει και από κοντά τα πραγματικά χρέη της εταιρείας. Αν αυτά δεν ξεπερνούν τα 40 εκατ. ευρώ (όπως έχει ήδη προφορικώς ενημερωθεί) τότε εκείνος και οι συμπαίκτες του θα προχωρήσουν στην απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρείας μέσω Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου.
Ωστόσο ο χρόνος που ζητούν προκειμένου να προβούν σε ενδελεχή έλεγχο μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικός για την ΑΕΚ η οποία εν τω μεταξύ θα είναι αναγκασμένη να ψάχνει και για άλλες λύσεις, προκαλώντας ταυτόχρονα την περαιτέρω αδρανοποίηση του λαού της ο οποίος γνωρίζοντας ότι ένας σημαντικός εφοπλιστής ξεσκονίζει τα γραφεία της εταιρείας, θα «μαζευτετεί» ακόμα περισσότερο απέναντι στην προσπάθεια του Θωμά Μαύρου που του ζητεί να βάλει χρήματα.
Ο Δημητρέλλος κάνει πυρετώδεις ετοιμασίες προκειμένου μέσα στην εβδομάδα να έχει συλλέξει όλα όσα αφορούν στην ΠΑΕ, δίχως τίποτα να κρύβεται κάτω από το χαλί όπως παλαιότερα. Ωστόσο δεν εξαρτάται από εκείνον ο χρόνος ελέγχου των ενδιαφερόμενων επενδυτών οι οποίοι άλλωστε πρέπει να ετοιμάζουν και ένα project που θα αφορά το γήπεδο. Και αυτό ακόμα είναι μόνο υπό σκέψη...
Πηγή: sport24.gr

Το ταξίδι στο όνειρο ξεκίνησε...!!

Η εθνική ομάδα ανήκει πλέον στην ελίτ των μεγάλων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Απο μόνη της σκέψη με έκανε να αισθάνομαι υπερήφανος.
Το ταξίδι στο όνειρο ξεκίνησε...
Γράφει ο Μιλτιάδης Παναγιωτόπουλος.

-Oταν πετάς στα 37 χιλιάδες πόδια επιστρέφοντας απο το Οσλο στην Αθήνα συνοδεύοντας την εθνική ομάδα στο πρώτο της ταξίδι στο εξωτερικό στη μετά το EURO 2012 εποχή το δικαίωμα στο όνειρο για πρόκριση στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου του 2014 είναι δεδομένο, αυτονόητο, απόλυτα δικαιολογημένο και γιατί όχι επιβεβλημένο.

- Η εθνική ομάδα του Φερνάντο Σάντος ξεκίνησε με το δεξί το ταξίδι για την "Ιθάκη". Το όνειρο αντάμωσε την ελπίδα κι αν η πραγματικότητα το επιτρέψει τότε ο Κώστας, ο Δημήτρης, ο Γίαννης, ο Κυριάκος , ο Σωκράτης και τ´ αλλα παιδιά θα βρεθούν να διαφημίζουν το καλοκαίρι του 2014 το ελληνικό όνομα στη χώρα της σάμπα, του καφέ και της μπάλας. Το δικαίωμα στο όνειρο και την ελπίδα δεν μπορεί κανείς να μας τα πάρει.
Πολύ περισσότερο να τα σκοτώσει ακόμα κι αν ανήκει στη τάξη των "νεοβαρβάρων" εκπροσώπων του ΔΝΤ της τρόϊκα και των λοιπόν νταβατζήδων της ευρωπαϊκής κοινότητας των τραπεζών και του κεφαλαίου.

Η εμφάνιση της εθνικής ομάδας, το " άρωμα" EURO, η ηρεμία και τα χαμόγελα αυτοπεποίθησης των παιχτών με γέμισαν αισιοδοξία. Η εθνική ομάδα ανήκει πλέον στην ελίτ των μεγάλων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Απο μόνη της σκέψη με έκανε να αισθάνομαι υπερήφανος ως Ελληνας.

Αισθάνθηκα πολύ όμορφα όταν, περιδιαβαίνοντας το χώρο μπροστά απο την έξοδο των αποδυτηρίων του γηπέδου του Ούλεβαλ άκουγα τα επιφωνήματα επιδοκιμασίας και αναγνώρισης του κόσμου κάθε που εμφανιζόταν κάποιο απο τα παιδιά μας. Η εποχή που οι παίχτες μας αποχωρούσαν απο τα γήπεδα κατηφείς και με σκυμμένο το κεφάλι με μόνη συντροφιά τις σκιές έχει περάσει ανεπιστριπτί.
Οι διεθνείς μας δεν φοβούνται να εκτεθούν στα εκτυφλωτικά φώτα της δημοσιότητας, κινούνται με άνεση στα ποδοσφαιρικά σαλόνια έχοντας κερδίσει με το ταλέντο τους την αναγνώριση και τον σεβασμό των αντιπάλων.

Η όλη ατμόσφαιρα μ´ έκανε να αισθάνομαι πολυ όμορφα. Συνέλαβα τον εαυτό μου να ονειρεύεται τις παραλίες του Ριο και της Ιπανίμα και να χαμογελά αυτάρεσκα. Ψυχραιμία, ψέλλισα, τυφλωμένος απο τις φωτεινές πινακίδες απο νέον που καταύγαζαν το χώρο απέναντι απο την έξοδο των αποδυτηρίων του Ούλεβαλ διαφημίζοντας νορβηγικά προϊόντα. Το Ρίο και η Βραζιλία απέχουν μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα και περίπου δυο χρόνια περιπλανήσεων στον ευρωπαϊκό χώρο. Απο τη λετονία στη Βοσνία και τη Σλοβακία έως την Λιθουανία και το ΛΙχτενστάϊν. Ας μην ξεχνάμε ότι το ταξίδι έχει την αξία και όχι ο προορισμός. Τα όσα θα ζήσουμε διεκδικώντας την πρόκριση στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου.

"Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι / Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο / Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια / Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε / Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα / ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν."
Συνάντησα τον Φερνάντο Σάντος στην έξοδο των αποδυτηρίων του Ούλεβαλ. Είχε προηγηθεί μια μικρή περιπλάνηση στους διαδρόμους του γηπέδου του Οσλο όπου είχα χαθεί ψάχνοντας την αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός χρειάστηκε να με αποσπάσει απο τα χέρια του υπεύθυνου ασφαλείας ο οποίος με ύφος αυταρχικό απαιτούσε να τον ακολουθήσω στην αίθουσα συνεντεύξεων, εκεί όπου υποτίθεται ότι θα μιλούσε ο Σάντος, και από την οποία είχε αποχωρήσει για να μας συναντήσει στη μικτή ζώνη. Βλέποντας το Φερνάντο κινήθηκα προς το μέρος του, ο υπεύθυνοςασφαλείας με υφος εκατό και βάλε καρδιναλίων μου ζήτησε να τον ακολουθήσω, ο κόουτς παρενεβη λέγοντας "είναι δικός μου" γεγονός που μ´ εκανε να νοιώσω υπέροχα, και βρέθηκα να συζητώ μαζί του στη μικτή ζώνη περιμένοντας τους συναδέλφους για τις καθιερωμένες δηλώσεις.

- Ο "amigo" ηταν ήρεμος, χαμογελαστός και ικανοποιημένος. Τον παρακολουθούσα την ώρα που μιλούσε στους συναδέλφους, παρασύρθηκα απο τη δίνη των αναμνήσεων και βρέθηκα στην έξοδο του γηπέδου της Παρτιζάν στο Βελιγράδι. Ηταν τότε που ο Φερνάντο Σάντος είχε αναλάβει την εθνική, στη μετά Ρεχάγκελ εποχή. Σε αγώνα προετοιμασίας για τα προκριματικά του EURO 2012 η εθνική μας τα είχε καταφέρει με αντίπαλο τη Σερβία αποσπώντας ισοπαλία. Συνάντησα τον Φερνάντο στο μισοσκόταδο, ελάχιστα μέτρα απο την έξοδο των αποδυτηρίων. Έδειχνε ανήσυχος και προβληματισμένος. Έδινε την εντύπωση ανθρώπου που φοβάται το μέλλον. Που αμφιβάλλει για το ταλέντο των παιχτών του. Ηταν προφανές οτι η ισοπαλία δεν τον είχε ικανοποιήσει.

"Περίμενα περισότερα απο τους παίχτες" σιγοψιθύρισε για να συμπληρώνει αμέσως μετά."Δεν πειράζει. Θα μας δοθεί η δυνατότητα στην πορεία να βελτιώσουμε πολλά πράγματα. Τα παιδιά διαθέτουν το ταλέντο για κάτι τέτοιο" Η πορεία της εθνικής ομάδας, το αήττητο σερί των 17 συνεχόμενων αγώνων που ξεκίνησε εκείνη τη βραδιά και κυρίως η πανηγυρική πρόκριση και οι εμφανίσεις στα τελικά δικαίωσαν τον Πορτογάλο προπονητή. Ο Φερνάντο Σάντος πίστευε και πιστεύει οτι ο Έλληνας ποδοσφαιριστής διαθέτει τεράστιο ταλέντο και δικαιούται μια μόνιμη θέση στην ελίτ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Γι αυτό και ανέλαβε την ενική ομάδα.

Το χαμόγελο του Φερνάντο Σάντος, τα γεμάτα αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση λόγια του, ο γεμάτος πάθος και αποφασιστικότητα τόνος της φωνής του με επανέφεραν στην πραγματικότητα.Ο κόουτς ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του αφήνοντας ορθάνοιχτη την πορτα της εθνικής για όλους τους ταλαντούχους Ελληνες ποδοσφαιριστές μας ευχαρίστησε και κατευθύνθηκε στο αυτοκίνητο που τον περίμενε για να τον μεταφέρει στο ξενοδοχείο του. Ο ομοσπονδιακός προπονητής την επομένη το πρωί θα ταξιδευε με προορισμό την Πορτογαλία.

Το ταξίδι στο όνειρο ξεκίνησε με μεγαλειώδη εμφάνιση και νίκη της εθνικής επί της πανίσχυρης στην έδρα της Νορβηγία με 3-2. Δεν αποκλείεται να ξεκίνησε και το αήττητο σερι των αγώνων μέχρι και την ολοκλήρωση των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου του 2014.

Δεν αποκλείεται, επίσης, από το επόμενο ταξιδι ο " dj " της εθνικής ομάδας Κώστας Κατσουράνης να εμπλουτίσει το ρεπερτόριο του με λάτιν μουσικά κομμάτια. Ο ήχος της σάμπα να συνοδεύει τα ταξίδια μας στον ευρωπαϊκό χώρο. Μαζι με τα ακούσματα του Χατζηγιάννη , του Βέρτη, των Ονειράμα, των Βέγκας και του Παντελή Παντελίδη που τελευταία μπήκε στην παρέα μας.
"Συνοδεύομαι μου λές κι εγώ παιδεύομαι, να ξέρεις πόσο χαίρομαι που το ζήσα μαζί σου και αυτό..." Το ταξίδι των 3,5 ωρών απο το Οσλο στην Αθήνα δεν διήρκεσε περισσοτερο απο ... 15 λεπτά. Η τόσο τουλάχιστον μας φάνηκε. Τελικά ο Κώστας και τ´ άλλα παιδιά έχουν τον τρόπο να μας ταξιδεύουν.

Να μας πηγαίνουν μακριά απο το τούνελ της απελπισίας στο οποίο μας έχουν οδηγήσει με ανοίκειο, βίαιο, ανάλγητο τρόπο τα φερέφωνα της τρόϊκας και του ΔΝΤ. Τούνελ στο οποίο επέστρεψα με το που πάτησα το πόδι στο "Ελ. Βενιζέλος" λίγο πριν τις 5 το πρωϊ. Τα πρωτοσέλιδα του Τύπου με προσγείωσαν ανώμαλα στην θλιβερή ελληνική πράγματικότητα. Η χαρά για την μεγαλειώδη εμφάνιση και νίκη της εθνικής ομάδας έσβησε με μιάς. Χάθηκε στο φως μιας ακόμα μαύρης, για τον Έλληνα εργαζόμενο, μέρας.
Δύσκολη για να μην πω αδύνατη η έξοδος απο απο το τούνελ της απελπισίας στο οποίο μας έχουν οδηγήσει, ηθελλημένα η αθέλητα ελάχιστη σημασία έχει τώρα πια, ο Αντώνης, ο Βαγγέλης και ο Φώτης. Οι "σώτοι" της πολιτικής που επικαλούμενοι τη σωτηρία της χώρας συμμετέχουν σε μια πρωτοφανή γενοκτονία του έθνους των Ελλήνων.
Τσου, ρε λάκηδες . Αν είναι τοσο απλά τα πράγματα αφήστε μας, εμάς τους άσχετους και αδαείς , να οδηγηθούμε απο μόνοι μας στην καταστροφή για να γλυτώσετε απο τις Ερινύες. Εντάξει, χωρίς την μαθηματική ακρίβεια τη δική σας γιατί όσο κι αν το παλέψουμε ερασιτέχνες του είδους θα μείνουμε ιδανικοί κι ανάξιοι εραστές των μακρυσμένων ταξιδιών και των γαλάζιων πόντων...
Αν η "τριανδρία" ανατρέξει στους αρχαίους ημών προγόνους και μελετήσει για λίγο τα κείμενα θα αντιληφθεί το μέγεθος του εγκλήματος το οποίο διαπράττει. Ιδιαίτερα οι αυτοαποκαλούμενοι σοσιαλιστές και αριστεροί όπως ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης θα διακρίνουν, υποθέτω,το τι κοινό έχουν με τις ... ιερόφουλες της αρχαιότητας.
Πηγή: pamesports.gr

"Ετσι προστατευτήκαμε από τους Άραβες και από τον ...Μαρινάκη"!

Πώς εξήγησε ο Αλαφούζος την απόφαση να γίνει αύξηση ΜΚ στον Παναθηναϊκό 6 εκ. ευρώ αντί για 15 εκ. ευρώ.
"Ετσι προστατευτήκαμε από τους Άραβες και από τον ...Μαρινάκη"!
Αναλυτικά το συγκεκριμένο κομμάτι των δηλώσεων του στην εφημερίδα "Live Sport":
"Μετά το ΔΣ της ΠΑΕ, έγινε ένα συμβούλιο στη Συμμαχία. Εκεί εξετάσαμε κάποια πράγματα, συμβουλευθήκαμε το καταστατικό μας και αποφασίσαμε να κινηθούμε διαφορετικά. Είπαμε ότι η Συμμαχία μπορεί να κάνει ορισμένα βήματα για να διασφαλίσει την αξιοπιστία του Παναθηναϊκού.
Θα σας πω καθ' υπερβολή ότι θα μπορούσε να έρθει ο Χ' Μαρινάκης ή ο Χ' Άραβας και με 7-8 εκατομμύρια ευρώ σε μια ΑΜΚ, να γίνει μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Δείτε τι έγινε στη Μάλαγα με τους Άραβες.
Ευτυχώς, ο Παναθηναϊκός σήμερα δεν είναι αυτός που ήταν πριν κάποιους μήνες, όταν περιφέρονταν διάφοροι τυχάρπαστοι, δήθεν επενδυτές από την Αραβία. Όπως είπα μετά τη ΓΣ, ο Παναθηναϊκός δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, έχει έσοδα, έξοδα και σοβαρή διοίκηση. Εμείς θέλουμε ο Παναθηναϊκός να χρηματοδοτείται από σοβαρούς ανθρώπους και πάνω απ' όλα, από Παναθηναϊκούς".

Όλο το ποδόσφαιρο σε …εκκρεμότητα!!

O Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για το ποδόσφαιρο που είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας και καλεί τον Θεό να βάλει το χέρι του για να αποφύγουμε τα χειρότερα.
Όλο το ποδόσφαιρο σε …εκκρεμότητα!
Έτσι λοιπόν, όπως υποφέρει καθημερινά ο Έλληνας πολίτης από την ανυπαρξία του κράτους, το ίδιο υποφέρει κι ο Έλληνας φίλαθλος από τις αποφάσεις των φορέων του αθλήματος.
Οι φίλοι της ΑΕΚ, του Άρη, του ΟΦΗ, του Πανιωνίου, της Κέρκυρας και του Πλατανιά έμαθαν ότι οι ομάδες τους θα ξεκινήσουν το πρωτάθλημα, αλλά έχουν περιθώριο έως τις 15 Σεπτεμβρίου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με την εφορία.
Αν δεν το κάνουν, θα υποστούν τις συνέπειες των κανονισμών (ανάκληση δελτίων ποδοσφαιριστών, αφαίρεση βαθμών, υποβιβασμός). Ενδέχεται μάλιστα να χάσουν και τους βαθμούς που θα πάρουν στους αγώνες που έδωσαν.
Οι φίλοι της Καβάλας, του Ολυμπιακού Βόλου και του Ηρακλή έμαθαν ότι οι ομάδες τους μπορούν να αγωνιστούν στη Football League, αν η Σούπερ Λίγκα δεχθεί να κάνει από την περίοδο 2013-2014 πρωτάθλημα με 18 ομάδες.
Έλα όμως, που αυτό δύσκολα θα το αποδεχθεί η Λίγκα, αφού τα χρήματα αν μοιραστούν διά 18 θα είναι λιγότερα από το μοιραστούν διά 16.
Η ΕΠΟ, τώρα, ως ανώτατη αρχή του ποδοσφαίρου, πρέπει να παρανομήσει και να δώσει προσωρινή άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα σε ομάδες που δεν έχουν φορολογική ενημερότητα.
Και θα το κάνει γιατί ελπίζει ότι αμέσως μετά θα… παρανομήσει και το ίδιο το κράτος, αφού μόλις ανοίξει η Βουλή οι ποδοσφαιροπαράγοντες έχουν πάρει υπόσχεση ότι θα κατατεθεί τροπολογία με την οποία θα ρυθμίζονται πιο ευνοϊκά τα φορολογικά τους.
Αν όμως, κάτι… στραβώσει και η τροπολογία δεν περάσει, τότε να δω τι θα κάνουν ΕΠΟ και Λίγκα με την προθεσμία να εκπνέει στις 15 Σεπτεμβρίου.
Κι από την άλλη υπάρχουν και οι φίλοι του Παναθηναϊκού που έμαθαν ότι η ΓΣ της ΠΑΕ αποφάσισε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου όχι κατά 15 εκ. ευρώ όπως αναμενόταν, αλλά κατά 6 εκ. ευρώ.
Δηλαδή την ώρα που η εταιρεία καλεί τους οπαδούς να τρέξουν να πάρουν διαρκείας και να γραφτούν μέλη στην Παναθηναϊκή Συμμαχία για την ενισχύσουν, αποφασίζει να ρίξει τον πήχη στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.
Για ποιο λόγο άραγε; Για να μη βάλουν πολλά χρήματα οι νυν μέτοχοι ή για να αποκλειστούν άλλοι υποψήφιοι επενδυτές, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Βλάσσης Τσάκας;
Σε κάθε περίπτωση οι εκκρεμότητες στο ποδόσφαιρο είναι περισσότερες κι από τους… φιλάθλους που αναμένεται να δώσουν το «παρών» στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Ο Θεός να βάλει το χέρι του να αποφύγουμε τα χειρότερα!
Πηγή: pamesports.gr

Καλημέρα Primera!!

Ωρες απομένουν για το ξεκίνημα του πιο θεαματικού πρωταθλήματος στον κόσμο. Σας παρουσιάζουμε ποιοι είναι οι 20 ταυρομάχοι στην αρένα της Primera Division.
Καλημέρα Primera!
Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον Μπαρτσελόνα, μία κόντρα που παρακολουθεί από κοντά όλος ο πλανήτης. Κριστιάνο Ρονάλντο εναντίον Λέο Μέσι. Μάχη τιτάνων, μάχη των καλύτερων συνόλων και των μεγάλων αστεριών. Πέρα από τα clasico, τον «πόλεμο» για τον τίτλο και το δίδυμο Μουρίνιο-Βιλανόβα, υπάρχει μεγάλη ποιότητα. Παικταράδες με μεγάλη φήμη, ομάδες που τα τελευταία χρόνια γνώρισαν την ευρωπαϊκή δόξα, ρίχνονται στην αρένα της Primera Division. Βαλένθια, Σεβίλλη, Ατλέτικο, Μπιλμπάο υπόσχονται να βάλουν δύσκολα στους δύο μεγάλους, που ακόμα δεν έχουν ταράξει τα νερά μεταγραφικά. Το Gazzetta.gr αναλύει έναν-έναν τους 20 ταυρομάχους στο πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα του κόσμου...

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ
Εξαιρετική δουλειά γίνεται τα τελευταία χρόνια στο «Σαν Μαμές», με τον Μπιέλσα να συνεχίζει το έργο του Καπαρός. Μία ομάδα από νεαρούς παίκτες με μεγάλη ποιότητα, πλαισιωμένη από διεθνείς άσους, πλέον μπορεί να κάνει πολλά παραπάνω από το να αποφεύγει το υποβιβασμό. Πέρυσι έπαιξε στους τελικούς του Europa League και του Copa del Rey, όμως δεν πήρε καμία κούπα, φτάνοντας τους τρεις χαμένους τελικούς τα τελευταία τρία χρόνια. Επίσης, δεν κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση, που οδηγεί στο Champions League. Η καλή περσινή παρουσία φέρνει τους Γιορέντε και Χάβι Μαρτίνεθ κοντά στην έξοδο και ακόμα εκκρεμούν οι ανανεώσεις των Σουσαέτα, Αμορεμπιέτα και Τοκέρο. Στα θετικά ενόψει της νέας σεζόν είναι φυσικά οι οπαδοί της Αθλέτικ, που πέρυσι ταξίδεψαν παντού και οι μεταγραφές των Αντούριθ και Ισμαέλ Λόπεθ, που σε δύο αγώνες έχει βάλει ήδη δύο γκολ. Στα αρνητικά ο τραυματισμός του Αντερ Ερέρα, η πιθανή απώλεια των Μαρτίνεθ και Γιορέντε αλλά το γεγονός ότι ο «Λάκκος των Λεόντων» πρέπει να γίνει πιο δυνατή έδρα.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Πέρυσι έχασε το εισιτηρίο για το Champions League την τελευταία αγωνιστική και τώρα είναι η πιο δραστήρια ομάδα στην Primera Division με 20 παίκτες να έχουν αλλάξει φανέλα. Λουίς Περέα, Αλβαρο Ντομίνγκεθ και Ντιέγο είναι οι σημαντικότερες αποχωρήσεις, όμως στο «Βιθέντε Καλδερόν» παρέμεινε ο Φαλκάο ήρθαν οι Κριστιάν Ροδρίγες, Εμρέ, Κάτα Ντίας, ενώ επέστρεψε ο Ραούλ Γκαρθία. Ενα από τα ερωτήματα για τους Ροχιμπλάνκος είναι το πως θα παρουσιαστούν μπροστά μετά την απώλεια του Ντιέγο, με τα σενάρια να θέλουν τον Γκοντίν να φεύγει και τον Μπρούνο Αλβες να έρχεται. Η Ατλέτικο μπορεί να έχασε μερικά από τα αστέρια της, όμως είναι μία ομάδα που διαθέτει πολύ ταλέντο. Δεν έχει και το μεγαλύτερο ρόστερ, όμως έχει τη δυνατότητα να δώσει τον καλύτερό της εαυτό στο Europa League και το Copa del Rey χωρίς να χάσει τη συγκέντρωσή της στην Primera Division. Στόχος είναι η έξοδος στο Champions League αλλά και να κλείσει την απόσταση από τους δύο μεγάλους, αφού πέρυσι τερμάτισε 30 πόντους πίσω από την δεύτερη, Μπαρτσελόνα.

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ
Μετά την εξασφάλιση της επιστροφής της στην Primera Division μέσω playoffs, η ομάδα του Μίροσλαβ Τζούκιτς αντιμετωπίζει ένα διαφορετικό ξεκίνημα κόντρα στην Σαραγόσα. Ο αγαπημένος των οπαδών, Σίσι, έφυγε για την Οσασούνα, ενώ την πόρτα της εξόδου πέρασαν και οι Ναουσέτ, Ζοφρέ, Ναφτί και Μπαλεθιάγα. Ομως δεν είχαμε κίνηση μόνο προς τα έξω στο «Χοσέ Θορίγια» αφού αφίχθησαν οι Αντόνιο Ρουκάβινα, Χουάν Ανχελ Νέιρα, Λουίς Σάστρε και Πάτρικ Ελμπερτ, όμως υπάρχει και πρόθεση να ανέβουν πιτσιρικάδες από τη δεύτερη ομάδα. Οσον αφορά τον στόχο της παραμονής, θα είναι δύσκολος. Το σύνολο του Τζούκιτς έχει πολύ ταλέντο, όμως πέρυσι υπέφερε από το ότι δεν «τελείωνε» τους αγώνες παρά το ελκυστικό ποδόσφαιρο που παρουσίασε. Οι οπαδοί είναι πεινασμένοι για μπάλα σε επίπεδο Primera και το πρότζεκτ στην έδρα της δεν θα είναι απλό, ενώ εκτός θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ
Στο τέλος της περσινής χρονιάς ζορίστηκε, όμως βρέθηκε ξανά πίσω μόνο από Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, ενώ ο τεχνικός, Ουνάι Εμερι πλέον βρίσκεται στην Ρωσία. Μπορεί να μην υπάρχει ούτε ένας οπαδός των Νυχτερίδων που να περιμένει η ομάδα του να κοντράρει τους δύο γίγαντες της λίγκας, όμως δεν θέλει να την βλέπει να χάνει εντός από Σοσιεδάδ και Σαραγόσα. Αυτό είναι και το στοίχημα του νέου προπονητή Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο, ο οποίος καλείται να οδηγήσει την ομάδα εκτός από την Primera και στο Copa del Rey και στο Champions League. Η προετοιμασία πήγε καλά και παρά μία αρνητική ένδειξη στον αγώνα με την Αϊντραχτ, το πρόσιμο είναι σαφώς θετικό. Η Βαλένθια έχασε τον Αλμπα που πουλήθηκε στην Μπάρτσα, όμως έχει πλέον στο ρόστερ της τους Γκουαρδάδο, Γκάγο, Κανάλες και Νέλσον Βαλδές, ενώ ακόμα προσπαθεί να πάρει αριστερό μπακ -αφού το deal με τον Ντιντάκ Βιλά της Μίλαν χάλασε στα ιατρικά- με τον Μονρεάλ να είναι το φαβορί. Ντάνι Παρέχο και Πάμπλο Πιάτι δείχνουν ανεβασμένοι, ενώ νοκ άουτ παραμένει ο Μπανέγα.

ΓΡΑΝΑΔΑ
Περίμενε 35 χρόνια για τα σαλόνια, ήταν μέσα στα φαβορί για υποβιβασμό, όμως πάλεψε, άλλαξε δύο προπονητές και με δόση τύχης σώθηκε. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς κινήθηκε γρήγορα και ενισχύθηκε σημαντικά. Το βασικότερο απόκτημα ήταν ο πρώην προπονητής της Αλκορκόν, Χουάν Αντόνιο Αλμπαθέτε, τον οποίο ο πρόεδρος κυνηγούσε καιρό. Αφού ανήκει στην ίδια οικογένεια με την Ουντινέζε πήρε 4 παίκτες δανεικούς (Τόρζε, Φλόρο Φλόρες, Ορεγιάνα, Ματσίς) ενώ super είναι η προσθήκη του Ιρινέι που ήρθε από την Μπέτις και θα βοηθήσει στο κέντρο. Οπως φάνηκε στην προετοιμασία ο τεχνικός θα χρησιμοποιήσει το 4-2-3-1 και εναλλακτικές του θα είναι τα 4-4-2, 4-5-1, 4-3-3 και 4-6-0. Τιμωρημένος για 3 μήνες είναι ο Μπενίτεθ, εκτός με ρήξη χιαστών είναι ο Γεμπντά, άγνωστο το πότε θα επιστρέψει ο Φραν Ρίκο. Μπορεί η λογική να λέει ότι στόχος θα είναι ξανά η παραμονή στην Primera, όμως δεδομένης της ποιότητας των μεταγραφών στην ομάδα μπορεί να κρυφοκοιτάξουν την Ευρώπη.

ΕΣΠΑΝΙΟΛ
Αν και πέρυσι έφτασε ακόμα και στο σημείο να βρίσκεται σε θέσεις Champions League, φέτος αναμένεται να έχει σαν στόχο την παραμονή, αφού τα οικονομικά προβλήματα δεν της επέτρεψαν να κάνει σημαντικές μεταγραφές και δεν μπορεί να κοιτάζει ψηλά. Αρκετοί από τους καλύτερους παίκτες της περασμένης σεζόν αποχώρησαν και αυτοί που ήρθαν δεν είναι δυνατόν να προκαλούν ντελίριο στους οπαδούς. Αμάτ, Χάβι Μάρκεθ, Ντιντάκ Βιλά, Κοουτίνιο, Βάις, Ρομαρίκ, Ούτε την έκαναν και αυτοί που ήρθαν είναι οι Καπντεβίλα, Βακάσο, Κολότο και Μουμπάρακ, ενώ σσημαντικό ρόλο στην πρώτη ομάδα αναμένεται να παίξουν οι ακαδημίες. Κριστιάν Γκόμεθ και Κριστιάν Αλφόνσο είναι δύο από τους πιτσιρικάδες που αξίζουν, όμως όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, η Εσπανιόλ έχει πέσει επίπεδο.

ΘΕΛΤΑ
Για μία ομάδα η οποία λείπει εδώ και πέντε χρόνια από το κορυφαίο επίπεδο, η πρώτη μετά την επιστροφή είναι πάντα μία δύσκολη σεζόν. Οπως είναι λογικό, πολλά έχουν αλλάξει από τη δεκαετία του '90 αλλά και τις αρχές του 2000, όταν στην Θέλτα έπαιζαν ποδοσφαιριστές όπως οι Μακελελέ, Ρεβίβο, Γκουστάβο Λόπες, Μοστοβόι, Κάρπιν και Μπένι ΜακΚάρθι. Ο σύλλογος από το Βίγκο προσπαθούσε αυτά τα χρόνια να γυρίσει στην Primera και άλλαξε αρκετούς προπονητές, όμως δεν ήταν μόνο δικό τους λάθος, αφού η διοίκηση έριχνε χρήματα σε παίκτες που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Τώρα, με πολλούς νεαρούς παίκτες και μία δόση από εμπειρία, θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την παραμονή, με τον τερματοφύλακα Χάβι Βάρας της Σεβίλλης και τον μέσο Σάμουελ της Ερκουλες να είναι η πιο σημαντική μεταγραφή. Επόμενοι για το «Μπαλαΐδος» είναι οι Τζόναθαν Περέιρα της Μπέτις και ο Νταβίδ Λόπεθ της Μπιλμπάο.

ΛΕΒΑΝΤΕ
Για πρώτη φορά φέτος, η Βαλένθια θα έχει δύο καλές ομάδες, με την Λεβάντε παρά το μηδαμινό μπάτζετ της να κάνει μαγικά πράγματα και να τερματίζει στην 6η θέση, την καλύτερη στην ιστορία της. Σίγουρα αυτή χρονιά θα είναι πιο δύσκολη για το σύνολο του Χουάν Ιγνάθιο Μαρτίνεθ, αφού εκτός από την Ισπανία τα φώτα και της Ευρώπης θα πέσουν πάνω του. Σημαντικές είναι οι αποχωρήσεις των Αρούνα Κονέ (Γουίγκαν), που πέρυσι έβαλε 15 γκολ στην Primera αλλά και του Τσάβι Τόρες (Χετάφε), τη στιγμή που αποκτήθηκαν δύο Ελληνες, ο Νίκος Καράμπελας και ο Φάνης Γκέκας. Εκτός των «δικών μας» τα κενά των Χάβι Βέντα και Βάλντο που επίσης αποχώρησαν καλούνται να καλύψουν ο αμυντικός χαφ, Πάπα Ντιόπ, ο επιθετικός Πέδρο Ρίος και ο Ανχελ Ροδρίγες. Πέρυσι η Λεβάντε έδειξε τρομερό σθένος στους αγώνες της, καταγράφοντας νίκες κόντρα σε Ρεάλ, Ατλέτικο και Μάλαγα, όμως πολύ δύσκολα θα επαναλάβει κάτι τέτοιο, αφού θα υπάρχουν και οι μεσοβδόμαδοι αγώνες για το Europa League.

ΜΑΓΙΟΡΚΑ
Δεδομένου ότι έχασε σημαντικούς ποδοσφαιριστές, όπως είναι οι Ράμις, Τσόρι Κάστρο και Τσίκο, η Μαγιόρκα παίρνει δύναμη από την παραμονή του προπονητή, Χοακίν Καπαρός, και των μεταγραφών των Αριθμέντι, Αντόνιο Λόπεθ και Χάβι Μάρκες. Για έναν ακόμα χρόνο συνέχισε την πολιτική με τις πωλήσεις των καλύτερών της παικτών και πλέον οι οπαδοί περιμένουν πολλά πράγματα από τα νέα αποκτήματα. Εκτός από τις μεταγραφές, η Μαγιόρκα μπορεί να ποντάρει στους έμπειρους παίκτες της, όπως είναι ο τερματοφύλακας, Αουάτε, ο αμυντικός Νούνιες, που μετά την αποχώρηση του Ράμις θα είναι ο ηγέτης της άμυνας, αλλά και ο Μαρτί, που στα 37 του παραμένει παίκτης-κλειδί στα συστήματα του Καπαρός, ο οποίος πέρυσι τον χρησιμοποίησε σε 28 αγώνες.

ΜΑΛΑΓΑ
Η φετινή σεζόν δεν θα έχει καμία σχέση με την περσινή στους Ανδαλουσιάνους, οι οποίοι τερμάτισαν στην 4η θέση και τώρα αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και έχουν αναγκαστεί να πουλήσουν αρκετά από τα αστέρια τους. Η ομάδα με την οποία ο Παναθηναϊκός θα παίξει στα playoffs του Champions League χρωστάει σε παίκτες αλλά και σε ομάδες, όμως με ανακοίνωση που εξέδωσε, έκανε σαφές ότι προετοιμάζεται για το Financial Fair Play της UEFA. Ηδη έχουν αποχωρήσει οι Καθόρλα, Ροντόν και Ματάισεν, ενώ πολλά είναι τα σενάρια για τον Μονρεάλ. Αντίθετα, ο τεχνικός, Μανουέλ Πελεγκρίνι δήλωσε ότι θα μείνει για να στηρίξει τον σύλλογο στις δύσκολες στιγμές, όμως και ο το ανερχόμενο αστέρι, μεσοεπιθετικός Ισκο. Με τη δεδομένη κατάσταση, είναι... φαντασίωση να κάνει την ίδια σεζόν με πέρυσι, αφού έφυγαν οι δύο πρώτοι σκόρερ (Καθόρλα, Ροντόν) και ο Μπαπτίστα είναι ακόμα τραυματίας. Το βάρος πλέον πέφτει στον Σέμπα Φερνάντες και τον 19χρονο επιθετικό, Χουάνμι.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Σε μεταβατική περίοδο βρίσκονται οι Καταλανοί καθώς μετά από την πιο επιτυχημένη περίοδο της ιστορίας του καλούνται να συνεχίσουν χωρίς τον αρχιτέκτονα Γκουαρδιόλα, με τον Τίτο Βιλανόνα να αναλαμβάνει τα ηνία. Βοηθός του Πεπ για τέσσερα χρόνια, γνωρίζει πολύ καλά τη πρόκληση που έχει μπροστά του και είναι ένας άνθρωπος που η γνώμη έπαιζε ρόλο και στο παρελθόν. Η ομάδα; Πάνω κάτω η ίδια, αφού έφυγε ο μόνο ο Κεϊτά και ήρθε ο Τζόρντι Αλμπα από την Βαλένθια, προσθήκη μπορεί να θεωρηθεί η επιστροφή του Βίγια από σοβαρό τραυματισμό ενώ πολλοί περιμένουν τις καλύτερες εμφανίσεις του Αλέξις Σάντσες. Πολλά λόγια δεν χρειάζεται να πούμε για τον Λέο Μέσι, που πέρυσι έβαλε 50 γκολ στην Primera και 73 συνολικά. Δίπλα του θα έχει τους ξανά πρωταθλητές Ευρώπης Τσάβι και Ινιέστα. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια είχαμε την απορία αν ο Γκουαρδιόλα έκανε την Μπάρτσα ή η Μπάρτσα τον Γκουαρδιόλα. Φέτος θα δούμε τι πραγματικά συμβαίνει.

ΜΠΕΤΙΣ
Μετά την επιστροφή της στην Primera πριν έναν χρόνο, η Μπέτις έχει στόχο να συνεχίσει να δουλεύει προς τη σωστή κατεύθυνση. Πρώτος στόχος δεν είναι άλλος από το να αποκτήσει τη σταθερότητα που τόσο της έλλειψε πέρυσι και αυτό φάνηκε να πηγαίνει καλά αφού στα φιλικά η ομάδα του Πέπε Μελ τα πήγε καλά με δύο διαφορετικές 11άδες σε κάθε ημίχρονο. Στην προετοιμασία ο Ρούμπεν Κάστρο δεν ξέχασε τη σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα και με δέκα τεμάχια έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση με φόρα από την περσινή σεζόν. Παρά τις πολλές φήμες σχετικά με τον ποιοτικό μέσο Μπενιάτ ο οποίος κλήθηκε στην Εθνική, βρίσκεται ακόμα στην ομάδα και το πιο σημαντικό είναι έχει δηλώσει χαρούμενος στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν». Για να συμβεί αυτό η Μπέτις χρειάστηκε να ρίξει χυλόπιτα στην Σπαρτάκ Μόσχας, όμως παίκτης ποτέ δεν θέλησε να πάει Ρωσία. Η άμυνα ενισχύθηκε με την παραμονή του Παουλάο, αλλά και τους επιθετικούς μπακ, Χουάν Κάρλος και Ζοέλ Κάμπελ.

ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ
Μετά την επιτυχημένη χρονιά στην Segunda, η Λα Κορούνια θέλει να εδραιώσει την παρουσία της ξανά στη μεγάλη κατηγορία, με τον θρύλο, Χουάν Κάρλος Βαλερόν να είναι εντυπωσιακός πέρυσι και να θέλει φέτος να επαλάβει τις ίδιες εμφανίσεις. Το θετικό για την ομάδα του Χοσέ Ολτρά είναι ότι ο σύλλογος εκτός από τον Αντρές Γκουαρδάδο, δεν έχασε άλλον παίκτη, όμως εκτός από την παραμονή είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορεί να ελπίζει σε κάτι περισσότερο. Αν και τα φιλικά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας έδειξαν αστάθεια, η ομάδα έχει ενισχυθεί κυρίως με δανεικούς, με τον Κάρλος Μαρτσένα που αποκτήθηκε αυτό το καλοκαίρι να προσθέτει την απαραίτητη εμπειρία. Εκτός από τον Βαλερόν, τον εξτρέμ Πίτσι και τον χαφ, Αγκιάρ, αξίζει να ρίξει κανείς μία ματιά στον αμυντικό Πάμπλο Ινσούα από την δεύτερη ομάδα που δεν αποκλείεται να πάρει ευκαιρίες.

ΟΣΑΣΟΥΝΑ
Ακόμα μία χρονιά στην οποία δεν θα μπει με μεγάλες προσδοκίες ξεκινά για την Οσασούνα, που πέρυσι τερμάτισε μόλις έναν βαθμό πίσω από τις θέσεις του Europa League. Οι αντίπαλοι ενισχύονται και το κλαμπ τις Παμπλόνα δεν κάνει κινήσεις για να ενισχυθεί, οπότε μία σεζόν σαν την περσινή πολύ δύσκολα θα επαναληφθεί. Ενας από τους καλύτερους χαφ του πρωταθλήματος πέρυσι, ο Ραούλ Γκαρθία (11 γκολ), επέστρεψε στην Ατλέτικο μετά τον δανεισμό του παρότι η Οσασούνα μπορούσε να τον κάνει δικό της με περίπου 8 εκατ., ενώ οι Λέκιτς, Μπαλντέ και Νεκουνάμ κούνησαν μαντίλι. Οσον αφορά την αντίθετη κατεύθυνση, μόνο τα deal για τον επιθετικό, Εμιλιάνο Αρμεντέρος, μπορεί να φέρει χαμόγελα -όπως και η απόκτηση του έμπειρου Χοσέμπα Γιορέντε-, αφού οι υπόλοιποι είναι ο Αλεχάντρο Αρίας από την Ράγιο και οι Νάνο και Σίσι μετά από καλές σεζόν στην Segunda.

ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ
Ο Πάκο Χέμεθ θα κάνει το ντεμπούτο του σαν προπονητής στην Primera με σκοπό να επαναλάβει αυτό που έκανε ο Χοσέ Σαντοβάλ πέρυσι, όταν εξασφάλισε την παραμονή. Τώρα όμως το πρότζεκ είναι ακόμα πιο δύσκολο αφού στην προσπάθεια για σωτηρία δεν θα έχει στη διάθεσή του παίκτες όπως είναι οι Μίτσου, Ντιέγο Κόστα, Αρμεντέρος, Αρίμπας και Μοβίγια, οι οποίοι αποχώρησαν. Η καλύτερη είδηση είναι ότι παραμένουν οι Χάβι Φουέγο και Μπανγκουρά, οι οποίοι πριν έναν χρόνο ήταν δεδομένο ότι δεν θα συνεχίσουν. Μέσα σε μία δύσκολη οικονομική κατάσταση, κατάφερε να αποκτήσει δύο αξιόπιστους αμυντικούς όπως είναι ο Τζόρντι Αμάτ και Γκάλβες, ενώ Αντριάν, Τσόρι Ντομίνγκες και Χοσέ Κάρλος προσθέτουν ποιότητα και βάθος στο ρόστερ. Αμφιβολία υπάρχει για το κατά πόσο ο Νίκι Μπίλι μπορεί να σηκώσει το βάρος στην επίθεση, ενώ τα λίγα χρήματα που διατίθενται για μισθούς επιτρέπουν μικρό ρόστερ που ίσως -όπως παραλίγο να γίνει πέρυσι- παίξει αρνητικό ρόλο στη μάχη για την παραμονή.

ΡΕΑΛ ΜΑΡΙΤΗΣ
Τρίτος χρόνος στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» για τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος έχει φτιάξει τους Μερένγκες όπως ακριβώς θέλει και φέτος συνεχίζει χωρίς να έχει κάνει πολλές αλλαγές. Ακόμα δεν έχει γίνει καμία μεταγραφή ούτε έχει υπάρξει αποχώρηση σε μία χρονιά που οι Blancos έχουν στόχο να βελτιώσουν το αβελτίωτο καθώς πέρυσι έσπασαν τα κοντέρ με 100 βαθμούς και 121 γκολ μόνο στην Primera. Η κόντρα με την Μπαρτσελόνα θα είναι η ίδια, ένα γκολ, ένας βαθμός, μία λεπτομέρεια μπορεί να κρίνει μία κούρσα 38 αγώνων. Ετσι θα είναι και με τον Ρονάλντο και τον Μέσι. Το δεξί μπακ που ήθελε ο Special One δεν έχει έρθει και έτσι η θέση μένει η μοναδική στην οποία δεν υπάρχουν δύο παίκτες, ενώ ο Μόντριτς είναι κάθε μέρα και πιο κοντά. Οσον αφορά τις αναχωρήσεις, ακούστηκε έντονα για τον Κακά, όμως πιο κοντά στην έξοδο είναι ο Νούρι Σαχίν, ενώ για ακόμα μία σεζόν πουλήθηκαν παίκτες από τις ακαδημίες (Καρβαχάλ, Χοσελού).

ΣΑΡΑΓΟΣΑ
Η Σαραγόσα 2012-13 ξεκινά τη σεζόν με μοναδικό στόχο να αφήσει στο περιθώριο τα δύσκολα προηγούμενα χρόνια και να αποκτήσει μία ηρεμία. Εχοντας στο τιμόνι τον Μανόλο Χιμένεθ, που πέρυσι την οδήγησε σε μία ιστορική παραμονή, θέλει να γίνει ξανά η ομάδα των προηγούμενων ετών. Και γι' αυτό το καλοκαίρι της είχε μεγάλη κινητικότητα για να δημιουργήσει ένα σύνολο από το «μηδέν». Ο Αγαπιτό Ιγλέσιας, έθεσε σαν εκτελεστικό πρόεδρο τον Νάντο Μολινός και μαζί με τον Χιμένεθ είναι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό. Οταν τελείωσε η λίγκα, μόλις 8 παίκτες ήταν ιδιοκτησία του κλαμπ (Αμπραχαμ, Πίντερ, Εντού Οριόλ, Λάντσαρο, Ντα Σίλβα, Λουίς Γκαρθία, Ομπράντοβιτς, Πόστιγκα) και η ανάγκη για χτίσιμο από την αρχή επιτακτική. Τελικά ανανέωσαν οι Παρέδες και Λέο Φράνκο, αποκτήθηκαν 7 νέοι ποδοσφαιριστές (Μοντάνιες, Αλβαρο, Βίλτσες, Λούβρενς, Χάβι Αλαμο, Ρομαρίκ, Λούκας Πορκάρ, και ακόμα αναμένονται τρεις (δεξί μπακ, στόπερ, αμυντικό χαφ) για να κλείσει το ρόστερ.

ΣΕΒΙΛΛΗ
Πέρυσι έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση, η οποία ήταν η καλύτερη των τελευταίων 60 ετών, όμως η σεζόν έκλεισε καταστροφικά αφού η ομάδα τερμάτισε στην 9η θέση του πρωταθλήματος. Ο θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης, Μίτσελ, θα συνεχίσει να είναι στον πάγκο των Ανδαλουσιάνων αφού έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τον πρόεδρο Χοσέ Μαρία Ντελ Νίδο και τον τεχνικό διευθυντή Μόντσι παρά την αποτυχία να πετύχει τον στόχο της εξόδου στην Ευρώπη. Μία κίνηση που άφησε ικανοποιημένους τους οπαδούς των Σεβιγιάνων. Η απουσία από τις εκτός συνόρων διοργανώσεις έπληξεε το κλαμπ οικονομικά, όμως αυτό δεν απέτρεψε τη διοίκηση από το να κάνει μεταγραφές, με τους Μαντούρο, Ντιέγο Λόπεθ και Σισίνιο να είναι οι καλύτερες. Το κλαμπ έχει κάνει λάθη τα τελευταία χρόνια τα οποία έφεραν την ομάδα κάτω από την 3η θέση και τώρα μία θέση στο Champions League μοιάζει ακατόρθωτη. Η Σεβίλλη θα τρέξει βήμα βήμα το νέο της πρότζεκτ, όμως στόχος παραμένει η Ευρώπη.

ΣΟΣΙΕΔΑΔ
Ενα βήμα μπροστά θέλουν να προχωρήσουν οι Βάσκοι, στην τρίτη τους σεζόν μετά την επιστροφή στην Primera. Οι μεταγραφές των Κάρλος Βέλα, Τσόρι Κάστρο, Χοσέ Ανχελ, η εμπειρία των Μπράβο, Πριέτο, Μίκελ Γκονσάλες και η παραμονή των Γκριεζμάν, Ινίγο Μαρτίνεθ και Ρούμπεν Πάρδο δίνουν στους οπαδούς των «Txuri Urdin» την βεβαιότητα ότι μπορούν να κάνουν κάτι περισσότερο από το να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Πέρυσι η Σοσιεδάδ εξασφάλισε άνετα την σωτηρία της και έχοντας για δεύτερη σερί σεζόν στο τιμόνι τον Φιλίπ Μοντανιέ αλλά και το ίδιο ρόστερ -εκτός από τον Αρανμπούρου που κρέμασε τα παπούτσια του- έχει δικαίωμα να σκέφτεται πιο μακριά δεδομένης της ποιότητας στην επίθεση. Για πολλούς η πιο αδύναμη γραμμή είναι η άμυνα, όμως με την προσθήκη του Χοσέ Ανχελ από την Ρόμα δυνάμωσε σημαντικά σε συνδυασμό με την παραμονή του Ινίγο Μαρτίνεθ και την άνοδο του Εστράδα.

ΧΕΤΑΦΕ
Αυτή είναι η 9η σερί σεζόν των Μαδριλένων στη μεγάλη κατηγορία και ο τεχνικός, Λουίς Γκαρθία, δεν μπορεί να νιώθει σίγουρος για την ικανότητα των επιθετικών του. Ο μοναδικός ικανός στράικερ, Μικού, έχει γίνει δέκτης αρκετών προτάσεων και οι Γκουίθα και Κολούνγκα δεν απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη του προπονητή τους. Η Χετάφε ενισχύθηκε με την απόκτηση του πορτιέρε Μογιά αλλά και του Αμπραχαμ, ο οποίος ήρθε σαν αντικαταστάτης του Κάτα Ντίας στο κέντρο της άμυνας, περιμένει τον Σαράμπια, ενώ οι Αρόγιο και Ούγκο θα προβιβαστούν από την ομάδα Νέων. Η μεταγραφή αυτής της σεζόν είναι ο Πέδρο Λεόν. Μετά από μία σεζόν γεμάτη τραυματισμούς επιστρέφει για να ενταχθεί στο αρκετά καλό κέντρο της «Χέτα» και ο Λαφίτα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Οσον αφορά το στόχο, τι καλύτερο από το να τον θέτει ο ίδιος ο πρόεδρος του κλαμπ, Ανχελ Τόρες. «Εχω βαρεθεί να προσπαθούμε να σωθούμε. Δεν είναι ανάγκη να υποφέρουμε, μπορούμε να είμαστε μέσα στους οκτώ πρώτους και να τα πάμε καλά στο κύπελλο και όπως είπε και ο προπονητής, η ομάδα πρέπει να παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο».


πηγή: gazzetta.gr