Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Φάτμαν και Ρόμπιν!!

O Θανάσης Κελαντώνης γράφει για τη μεταγραφή του Φαν Πέρσι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη συνύπαρξη του Ολλανδού με τον Ρούνεϊ.
Φάτμαν και Ρόμπιν
Ειδικοί στις κινηματογραφικές ταινίες του Μπάτμαν (Batman) δεν είμαστε, συνεπώς δεν γνωρίζουμε αν στην πιο καινούργια, με τον τίτλο «The Dark Knight Rises», υπάρχει και ο χαρακτήρας του Ρόμπιν. Δεν μας πειράζει όμως, γιατί και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου υπάρχει πλέον Ρόμπιν, δεν υπάρχει Μπάτμαν αλλά Φάτμαν (Fatman).
Το διαβάσαμε σε αγγλική γελοιογραφία χθες και μας άρεσε, με τους «κόκκινους διαβόλους» να διαθέτουν κατ' αυτήν το δυναμικό δίδυμο που θα κατατροπώσει τους εχθρούς της (όχι Γκόθαμ Σίτι αλλά) Μάντσεστερ Σίτι.
Υποθέτουμε πως ο Γουέιν Ρούνεϊ θα έχει το στοιχειώδες χιούμορ ώστε να δεχτεί τη γελοιογραφία ως καλοπροαίρετη, στο κάτω κάτω δεν τον λες και αδύνατο, ώστε να αναλάβει το ρόλο του Φάτμαν και να καταλάβει επίσης πόσο ευεργετική είναι η μεταγραφή για τον ίδιο.
Δεν χρειάζεται πλέον και να κυνηγάει ό,τι θεωρεί πως πρέπει να κυνηγηθεί στη μεσαία γραμμή και να σκοράρει και να δημιουργεί καταστάσεις. Το βάρος των υποχρεώσεων γίνεται μικρότερο για τους ώμους του, που, αν και μεγάλοι, δεν ήταν ικανοί να σηκώσουν μόνοι τους τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Φάτμαν είναι καλός ποδοσφαιριστής, πολύ καλός σε συγκεκριμένες καταστάσεις και αποστολές, αλλά υπερβολικά μόνος απέναντι στους σεΐχηδες.
Η περιοχή ανήκει πλέον στον Ρόμπιν φαν Πέρσι και ο Ρούνεϊ γνωρίζει πως αποτελεί πλέον μέλος μεσοεπιθετικής γραμμής που θα αποτελέσει και τη δύναμη της Γιουνάιτεντ στη σεζόν που έρχεται. Μπορεί να είπε ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον ότι έχει τέσσερις θαυμάσιους επιθετικούς, στην πραγματικότητα όμως αλλού είναι η ισχύς του.
Στους τέσσερις από πίσω. Τον Ρούνεϊ, τον Καγκάβα, τον Βαλένσια και τον Γιανγκ. Προσθέστε και τον ασόβαρο Νάνι και διαθέτετε πέντε ποδοσφαιριστές ικανούς να χαρίσουν ροτέισον και τακτική ευελιξία ικανή να βγάλει την Πρέμιερ Λιγκ. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι άλλη ιστορία. Χρειάζεται και στα μετόπισθεν κλάση και η Γιουνάιτεντ δεν την έχει εκεί.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: