Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

«Γιατί ρε φίλε, γιατί;»

Ο 19χρονος που στάθηκε μπροστά στον τερματοφύλακα της Ανόρθωσης, Σρέντζιαν Μπλάζιτς, στο ματς με την Ντίλα Γκόρι του είπε: «Γιατί ρε φίλε, γιατί;». Αυτό ανάφερε ο συνήγορος του Γιαννάκης Ξ. Ιωάννου, τονίζοντας ότι ο κατηγορούμενος εισήλθε στο αγωνιστικό χώρο όχι πρώτος, αλλά ακολούθησε 30-40 φιλάθλους από τη νότια κερκίδα, που μπήκαν στο αγωνιστικό χώρο.
«Γιατί ρε φίλε, γιατί;»
Σύμφωνα με τον συνήγορο, ο κατηγορούμενος δεν ήταν η γενεσιουργός αιτία για τη διακοπή του αγώνα, δεν βιαιοπράγησε και ετοιμαζόταν να επιστρέψει στη κερκίδα. Πρόσθεσε ότι ο 19χρονος δέχθηκε επίθεση από αστυνομικούς οι οποίοι επέδειξαν βάναυση συμπεριφορά.
Η ακρόαση της υπόθεσης συνεχίστηκε με την προβολή επτά βιντεοταινιών από τα σοβαρά επεισόδια που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ της Ανόρθωσης Αμμοχώστου και της Ντίλα Γκόρι της Γεωργίας στο Στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος».
Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα επεισόδια άρχισαν όταν ο κατηγορούμενος οπαδός της Ανόρθωσης φέρεται ότι μπήκε στο γήπεδο και στράφηκε προς τον Μαυροβούνιο τερματοφύλακα της Ανόρθωσης Σρέντζιαν Μπλάζιτς. Αστυνομικοί έσπευσαν και τον συνέλαβαν. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση 30-40 φιλάθλων, οι οποίοι εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και άρχισαν να επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να διακόψει τον αγώνα στο 85ο λεπτό.
Το Δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση για την ερχόμενη Δευτέρα 20 Αυγούστου. Την ερχόμενη εβδομάδα θα κατηγορηθούν ακόμη πέντε πρόσωπα για τα επεισόδια του αγώνα, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο.
Πηγή: shootandgoal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: