Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Η… Μάντσεστερ Σίτι μας πήρε τον Μιραλάς!!

Η επικείμενη (γιατί ακόμη υπογραφές δεν έχουν πέσει κι όσο δεν έχουν πέσει υπογραφές ποτέ δεν είναι κάτι δεδομένο) μεταγραφή του Μιραλάς από τον Ολυμπιακό στην Έβερτον είναι σίγουρα το θέμα συζήτησης για όλους τους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους, νομίζω, κι όχι μόνο για τους φίλους του Ολυμπιακού.Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος
Η… Μάντσεστερ Σίτι μας πήρε τον Μιραλάς!
Διότι, ο Μιραλάς ήταν ο παίκτης-κλειδί επιθετικά για τον Ολυμπιακό, πήρε τον τίτλο του MVP της περασμένης σεζόν και σίγουρα η αποχώρησή του μπορεί στο μυαλό κάποιων να δημιουργεί νέα δεδομένα και στη μάχη του τίτλου στο ελληνικό πρωτάθλημα -μέχρι τουλάχιστον να μάθουμε όλοι με ποιόν θα τον αντικαταστήσει ο Ολυμπιακός...
• Η ειρωνεία είναι ότι τίποτα απολύτως δεν θα είχε γίνει, εάν κάποιος τρίτος σύλλογος, η Μάντσεστερ Σίτι δεν αποφάσιζε πριν από πέντε ημέρες να κάνει μία μεταγραφή: Να αγοράσει από την Έβερτον τον καλύτερό της νέο ποδοσφαιριστή, ένα Τζακ Ρόντγουελ, αντί 15 εκ. λιρών Αγγλίας!!!
• Τότε, για πρώτη φορά, δημιουργήθηκε σοβαρό θέμα μεταγραφής Μιραλάς. Πολύ απλά, γιατί άλλη σοβαρά ενδιαφερόμενη ομάδα δεν υπήρξε για τον Βέλγο. Κι ας έβγαιναν δημοσιεύματα δεξιά κι αριστερά για Μπάγερν, Άρσεναλ, Βαλένθια, Τορίνο, Λιλ και δεν ξέρω εγώ για ποιες άλλες ομάδες.
• Εάν υπήρχε κάτι, λέτε να μην είχε βγει; Θα έρχονταν ένας σύλλογος, όπως ήρθε η Έβερτον, θα κατέθετε μία προσφορά και θα προχωρούσε η μεταγραφή, που ήταν φως φανάρι ότι την έψαχνε όλο το καλοκαίρι ο Κέβιν και που δεν μπορούσε να του την στερήσει ο Ολυμπιακός-παρεμπιπτόντως, ίσως θυμάστε ένα προφητικό άρθρο της στήλης για τον Μιραλάς στις 8 Αυγούστου, με τίτλο, «με το ζόρι πως κρατάς παίκτη;».
• Ότι ο μάνατζερ του Μιραλάς μιλούσε όλο τον Ιούλιο και ειδικά προς το τέλος του, τόσο με την Έβερτον, όσο και με άλλες ομάδες, είναι δεδομένο. Αλλά εξίσου δεδομένο είναι πως δεν είχε τίποτα στο χέρι. Το πράγμα άλλαξε και σοβάρεψε, όταν γέμισε το ταμείο της Έβερτον, στις 13 Αυγούστου. Διότι, πολύ απλά, οι Άγγλοι εδώ κι ένα χρόνο έχουν αρχίσει και παρακολουθούν από αρκετά κοντά το ελληνικό πρωτάθλημα. Από τότε που πήραν το Βέλλιο του Ηρακλή.
• Όποιος έχει καλή μνήμη, θα θυμάται ότι σε αρκετά φετινά παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, ήταν κατάσκοποι της Έβερτον. Μέσω αυτής της παρακολούθησης, μπήκε η ιδέα στους Άγγλους για το Μιραλάς. Με τη διαφορά ότι δεν είχαν τα λεφτά που χρειάζονταν για τη μεταγραφή. Κι όσο δεν τα είχαν ήταν…ακίνδυνοι. Εδώ και πέντε ημέρες, ωστόσο, η Έβερτον βρήκε λεφτά. Πολλά λεφτά. Και έγινε…επικίνδυνη! Τότε ζεστάθηκε το ενδιαφέρον για τον Μιραλάς, που ήταν σε θεωρητική βάση επί τόσο καιρό.
• Τα εκατομμύρια των Αράβων της Σίτι ήταν το κλειδί της υπόθεσης. Χωρίς τη μεταγραφή αυτή του Ρόντγουελ, ο Μιραλάς θα ήταν σήμερα στον Ολυμπιακό και θα έπαιζε με τη Νάπολι. Όχι γιατί θα ήθελε να μείνει στην Ελλάδα, αλλά γιατί πολύ απλά δε θα είχε πρόταση για να φύγει…
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: