Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Ανθοπούλου και Σολωμού στον τελικό

Η Ναταλί Ανθοπούλου και η Δέσποινα Σολωμού θα είναι παρούσες και στον τελικό της Τρίτης (21/07, 12.00) του τεχνικού προγράμματος στο ντουέτο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρώμης.

Το ελληνικό δίδυμο με 91.833 βαθμούς κατέλαβε την ένατη θέση στα προκριματικά και εξασφάλισε την πρόκριση για τον τελικό, όπου θα επιδιώξει να πάρει μια θέση πάνω από τη δέκατη που είχε πάρει το ελληνικό ντουέτο (Εύη Μακρυγιάννη/Δέσποινα Σολωμού) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2007 στη Μελβούρνη.

Στον τελικό προκρίθηκαν οι:

1. Νταβίντοβα/Ρομάσινα (Ρωσία) 98.333
2. Φουέντες/Μενγουάλ (Ισπανία) 97.500
3. Τ. Τζιάνγκ/Β. Τζιάνγκ (Κίνα) 96.166
4. Ινούι/Κομπαγιάσι (Ιαπωνία) 94.667
5. Λιτλ/Μαρκότ (Καναδάς) 94.333
6. Αντελίτσι/Λάπι (Ιταλία) 93.833
7. Γιούσκο/Σιντορένκο (Ουκρανία) 92.333
8. Ντρεϊφούς/Μεσεμάν-Μπακίρ (Γαλλία) 92.000
9. Ανθοπούλου/Σολωμού (Ελλάδα) 91.833
10. Κίνεϊ/Πένερ (ΗΠΑ) 89.833
11. Φιγκέιρα/Τεϊξέιρα (Βραζιλία) 89.667
12. Αλισον/Ράνταλ (Βρετανία) 89.166

Φόρος τιμής στον Χένρι

Ο τραγικός χαμός του 18χρονου Χένρι Σέρτις σε αγώνα F2 στο Μπραντς Χατς προκάλεσε συγκίνηση σε όλο τον κόσμο του μηχανοκίνητου του αθλητισμού.
Ο πατέρας του αδικοχαμένου πιλότου και παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 το 1964, Τζον Σέρτις, έσπευσε να αποδώσει φόρο τιμής στον γιο του, στην καριέρα του οποίου είχε αφιερώσει τον εαυτό του τα τελευταία χρόνια.

"Ο Χένρι ακολούθησε την καρδιά του από την πρώτη στιγμή που κάθισε σε ένα καρτ", ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο Σέρτις.

"Προσπαθούσε με σοβαρότητα να κρατήσει μια ισορροπία μεταξύ του μηχανοκίνητου αθλητισμού και των σπουδών του, καθώς είχε μόλις τελειώσει τις εισαγωγικές του εξετάσεις για το πανεπιστήμιο.

"Ο κόσμος τον δελέαζε και αντλούσε δύναμη από την ελευθερία να επικεντρωθεί στους αγώνες του. Παρά το άσχημο παιχνίδι που του έπαιξε η μοίρα, είχε αποδείξει ότι είχε τις πιθανότητες να φτάσει μέχρι την κορυφή.

"Παρά το νεαρό της ηλικίας του είχε δείξει ωριμότητα, κατανόηση σε τεχνικά ζητήματα και ταχύτητα. Και το κυριότερο, ήταν ένας καλός άνθρωπος και ένας αγαπημένος γιος και αδερφός. Θα μας λείψει βαθύτατα".

Φόρο τιμής στον Χένρι Σέρτις απέδωσε σύσσωμη η κοινότητα των motorsports.

FIA: "Υστερα από το χτεσινό τραγικό ατύχημα, η FIA προσφέρει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Τζον Σέρτις. Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους αυτές τις δύσκολες ώρες. Η FIA αναμένει την αναφορά για το περιστατικό".

MSA (Βρετανική Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού): "Εκ μέρους του βρετανικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, η MSA στέλνει τα βαθύτατά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Χένρι Σέρτις, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο χτες στον αγώνα F2 στο Μπραντς Χατς. Οι σκέψεις μας είναι με τους γονείς του, Τζον και Τζέιν, και την υπόλοιπη οικογένεια Σέρτις σε αυτή τη δύσκολη στιγμή".

Αντι Πρίο (πρωταθλητής του WTCC και μέντορας του Χένρι στην Formula BMW): "Το άθλημά μας μπορεί να γίνει πολύ σκληρό, αλλά ποτέ πιο σκληρό από όταν χάνεται μια ζωή. Είναι μια τραγωδία αυτό που συνέβη και γίναμε όλοι μάρτυρες στο Μπραντς Χατς.

"Ο Χένρι Σέρτις ήταν ένας άριστος νεαρός στα πρόθυρα της καριέρας του στο άθλημα, τον οποίο είχα την ευχαρίστηση να εκπαιδεύσω όταν έτρεχε στην Formula BMW. Ο θάνατός του υπογραμμίζει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε και η καρδιά μου είναι με τους γονείς του, Τζον και Τζέιν Σέρτις. Ο Τζον είναι ένα από τα είδωλά μου στον μηχανοκίνητο αθλητισμό για όλα όσα έχει πετύχει στη ζωή του στο σπορ.

"Ως οδηγός, αλλά και ως γονιός ενός γιου που ίσως μιας μέρα ακολουθήσει τα χνάρια μου στο άθλημα, είναι σκληρό να φανταστώ πώς είναι το να αντέξεις μιας τέτοια απώλεια".

Ferrari: "Ο πρόεδρος Λούκα ντι Μοντετζέμολο και η Ferrari είναι κοντά στον Τζον Σέρτις σε αυτή τη στιγμή της μεγάλης θλίψης".

Φελίπε Μάσα (οδηγός Ferrari): "Εμαθα σήμερα το πρωί για τον θάνατο του Χένρι Σέρτις και συγκινήθηκα πραγματικά πάρα πολύ. Λυπάμαι τόσο πολύ για αυτή την τραγωδία και είμαι κοντά στην οικογένειά του αυτή τη στιγμή της μεγάλης θλίψης.

"Περιστατικά σαν αυτό μας υπενθυμίζουν το πόσο πολύ η ασφάλεια θα πρέπει να παραμείνει η προτεραιότητα μέσα στην πίστα. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε απρόσεκτοι".

Χάιμε Αλγκουερσουάρι (παλιός team mate στην F3): "Αυτό το Σαββατοκύριακο θα ήταν πιθανότατα το καλύτερο της ζωής μου, αλλά τώρα υπάρχει μια σκιά. Το ρίσκο είναι κάτι που κάθε οδηγός γνωρίζει, όλοι ξέρουμε ότι υπάρχει αυτή η πολύ μικρή πιθανότητα.

"Για όλους του ανθρώπους των motorsports πρόκειται για μια πολύ άσχημη είδηση. Οι προσευχές μου πηγαίνουν στην οικογένειά του".

Εντοάρντο Πίσκοπο (συναθλητής στην F2): "Είναι μια μεγάλη τραγωδία και όλοι είμαστε σοκαρισμένοι για αυτό που συνέβη. Είναι πραγματικά ένα θλιβερό ατύχημα που θα μπορούσε να είχε συμβεί στον καθένα μας. Ο Χένρι ήταν ένα καλό παιδί και ένας σπουδαίος οδηγός. Σε αυτές τις ανυπόφορες στιγμές, οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια Σέρτις".

Τζακ Κλαρκ (συναθλητής στην F2): "Οι πιθανότητες αυτού του περιστατικού να συμβεί ήταν απλά απίστευτες. Ο Χένρι ήταν μόνο 18, ήταν πολύ τίμιος και ένα πραγματικά καλό παιδί. Επίσης ήταν τόσο γρήγορος. Κοίταζες τους χρόνους και αναρωτιόσουν πώς το έκανε.

"Τις περισσότερες φορές βλέπεις τους άλλους οδηγούς ως αντιπάλους σου, που το σημαντικότερο πράγμα είναι να τους κερδίσεις. Αλλά όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο και αλλάζουν οι προτεραιότητες, είναι κάτι που σε στοιχειώνει.

"Κάθε φορά που χάνεται ένας νεαρός και ταλαντούχος άνθρωπος είναι τραγικό, αλλά πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος για να θυμόμαστε τον Χένρι είναι η pole του στο Μπρνο και το βάθρο του το Σάββατο, όταν ήταν στην κορυφή. Οι σκέψεις όλων μας είναι με τον Τζον, την Τζέιν και την οικογένειά του".

Διαμαντόπουλος και Καλάθης ανανεώνουν

Θέμα χρόνου πρέπει να θεωρείται η ανανέωση των συμβολαίων του Γιώργου Διαμαντόπουλου και του Πατ Καλάθη. Αμφότεροι θα υπογράψουν για ένα χρόνο ενώ μέχρι την Πέμπτη (23/7) αναμένεται να κλείσουν οι υποθέσεις του με αίσιο τέλος.

Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος είχε ακουστεί και για τον Αρη αλλά και τον Πανιώνιο, ωστόσο προτίμησε την ομάδα των βορείων προαστίων. Ηταν κάτι το οποίο επιθυμούσε εξ αρχής ειδικά τη στιγμή που το Μαρούσι θα αγωνιστεί στα προκριματικά της Ευρωλίγκα και θα διατηρηθεί σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Η επιθυμία του φαίνεται να γίνεται πράξη αφού και ο Γιώργος Μπαρτζώκας το υπολογίζει για την επόμενη χρονιά.

Αναφορικά με την περίπτωση του Πατ Καλάθη τα δεδομένα είναι ανάλογα και ο παίκτης είναι πολύ πιθανό να υπογράψει μέχρι την Πέμπτη (23/7). Η άφιξη άλλωστε του αδερφού του στον Παναθηναϊκό τον ώθησε να μη φύγει εκτός Ελλάδας και να διαπραγματευτεί με τον Αρη Βωβό το ενδεχόμενο της ανανέωσης του συμβολαίου του.

Τέλος στάσιμη είναι η κατάσταση με τον Ιγκόρ Μιλόσεβιτς ο οποίος φέρεται ως μεταγραφικός στόχος της Παρτιζάν Βελιγραδίου. Σε περίπτωση που ισχύσει το ενδιαφέρον της ομάδας του Ντούσκο Βουγιοσεβιτς τότε το Μαρούσι πολύ δύσκολα θα κατορθώσει να αποκτήσει τον παίκτη.

Στην Ίντερ ο Λούσιο μέχρι 2012

Παίκτης της Ίντερ είναι και επίσημα από σήμερα ο Λούσιο, ο οποίος υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο. Η Μπάγερν Μονάχου είχε ανακοινώσει τη μεταγραφή του στους «νερατζούρι» εδώ και αρκετές ημέρες, ωστόσο ο πρόεδρος των πρωταθλητών Ιταλίας διέψευδε ότι υπάρχει οριστική συμφωνία.

"Μετά την προσκόμιση όλων των απαραίτητων εγγράφων στην ιταλική Ομοσπονδία σήμερα το απόγευμα, η μεταγραφή του αρχηγού της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας Λουσιμάρ ντα Σίλβα Φερέιρα Λούσιο ολοκληρώθηκε.
Εκ μέρους όλων των ανθρώπων της Ιντερ και των οπαδών, καλωσορίζουμε τον Λούσιο, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με τον σύλλογο μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2012", ανέφερε χαρακτηριστικά η επίσημη ανακοίνωση της Ίντερ.

Ειπε..........................

"Οι διαπραγματεύσεις της Μπεσίκτας με τον Ολυμπιακό διακόπηκαν κι εγώ πλέον βαρέθηκα αυτή την κατάσταση".

Μπόμπο

(...η υπομονή του βραζιλιάνου φαίνεται πως εξαντλήθηκε)

Ψιθυροι..........................

Στην καλύτερη 11άδα της Εθνικής Βραζιλίας για τη δεκαετία 2000-10 είναι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα "Goal.com".


Ο Μαρέσκα υπέγραψε στον Ολυμπιακό και πέρασε από ιατρικές εξετάσεις μία εβδομάδα αργότερα! Το ίδιο συνέβη, όμως και με τον Ματ Ντάρμπισαϊρ, ο οποίος παρουσίασε πρόβλημα στους κοιλιακούς και κινδυνεύει να μείνει εκτός δράσης για περισσότερους από δύο μήνες. Οι αβλεψίες πληρώνονται...


Επιθετικό ψάχνει η Λάρισα, που βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Μάρεκ Σαγκανόφσκι, αλλά κυνηγάει και το "μπαμ" με τον Νουάνκο Κανού.


Η New York Post έγραψε πως τρεις ευρωπαϊκές ομάδες έχουν καταθέσει πρόταση στον Στέφον Μάρμπουρι, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τους Σέλτικς!


Τελικά ετοιμάζει βαλίτσες για Ελλάδα ο Νέιτ Ρόμπινσον; Κι αν έρθει στη χώρα μας, τον ενδιαφέρει πραγματικά η προοπτική του Ολυμπιακού ή θα κάνει το ταξίδι μόνο και μόνο για να πιέσει με αυτό τον τρόπο τους Νικς, ώστε να ανανεώσουν το συμβόλαιό του;

Ανοιξε... λογαριασμό ο Σισέ!


Ο Τζιμπρίλ Σισέ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού Εμφανώς βελτιωμένος, με καλύτερη κυκλοφορία και τον Tζιμπρίλ Σισέ να σκοράρει το πρώτο του γκολ με την "πράσινη" φανέλα, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τα φιλικά του επί Αυστριακού εδάφους. Και γενικά τα τεστ που είχε να δώσει πριν το πρώτο επίσημο ματς με την Σπάρτα Πράγας στις 28 του μήνα.

Το «τριφύλλι» με ένα 4-2-3-1 αυτή τη φορά, είχε σαφώς καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Οι ποδοσφαιριστές του έδειξαν περισσότερο κεφάτοι και η μπάλα έφτανε με μεγαλύτερη ευκολία στην επίθεση.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ έχασε τρεις ευκαιρίες πριν κατορθώσει να ανοίξει το σκορ στο 76', μετά από ωραίο άνοιγμα του Ζιλμπέρτο δεξιά στον Γκάμπριελ. Ο τελευταίος έβγαλε σέντρα και ο Γάλλος σηκώθηκε υπέροχα στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα των Γερμανών.

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι μετά την είσοδο του Γιώργου Καραγκούνη και του Ζιλμπέρτο Σίλβα στο ματς, οι «πράσινοι» έδειξαν μεγαλύτερη συνοχή και κυρίως είχαν μεγαλύτερη ευκολία στην κυκλοφορία της μπάλας, με σκοπό να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Όσο για τον Σεμπάστιαν Λέτο που ξεκίνησε βασικός, ήταν αισθητά καλύτερος σε σχέση με το ματς με την Χόφενχαϊμ.

Δίχως άλλο, κόντρα στην Γκλάντμπαχ ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση στα φιλικά που έδωσε μέχρι στιγμής. Αισθητά καλύτερος, αν και είναι δεδομένο ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Μουν, Βύντρα, Καντέ, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Σιμάο (62' Ζιλμπέρτο Σίλβα), Γκαμπριέλ (84' Νίνης), Σαλπιγγίδης (62' Καραγκούνης), Λέτο, Σισέ (80' Πετρόπουλος).
Γκλάντμπαχ (Μίχαελ Φρόντσεκ): Χάιμεροτ, Ντάντε, Λέβελς, Ζορές, Γιάντσκε, Μπρόουερς, Μαρξ, Αράνγκο, Μπράντλεϊ, Μπομπαντίγια, Ματμούρ.

Στον Άρη ο Χατζηβρέττας

Στον Άρη ο Χατζηβρέττας που δηλώνει: “Ήρθα σε μία μεγάλη ομάδα”

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ανακοινώνει τη συμφωνία της με το διεθνή καλαθοσφαιριστή Νίκο Χατζηβρέττα για τα επόμενα δύο χρόνια. Έτσι ο ΑΡΗΣ θα διαθέτει στη σύνθεσή του έναν από τους πρωτοκλασάτους Έλληνες παίκτες, που θα αποτελέσει βασική μονάδα του δυναμικού της ομάδας, μετά από συντονισμένες ενέργειες της διοίκησης. Η κίνηση αυτή των ανθρώπων του ΑΡΗ αποτελεί και την καλύτερη απόδειξη της διάθεσης τους για διακρίσεις τόσο στην Ευρωλίγκα όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η επιλογή του σπουδαίου μπασκετμπολίστα να προσθέσει το όνομα του στο ρόστερ της ομάδας αποτελεί την πιστοποίηση της αξιοπιστίας που διακρίνει τη διοίκηση της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. Πέρα από τη συλλογική του προτίμηση προς την ομάδα του ΑΡΗ, ο Νίκος Χατζηβρέττας είναι σίγουρο ότι βρήκε την πλέον ικανή λύση για να στεγάσει τις φιλοδοξίες του και τον επαγγελματισμό του.

Ντιέ: «Φέτος θα είμαστε καλύτεροι»

die1.jpgO Σέρζ Ντιέ ήταν από τους λίγους ποδοσφαιριστές που την περσινή χρονιά δικαίωσε με τις προσπάθειες του και την συνολική του παρουσία τα χρήματα που δαπάνησε η ΠΑΕ Ηρακλής για να τον αποκτήσει. Ο Ιβοριανός αμυντικός εύχεται η νέα χρονιά να είναι πολύ καλύτερη και το Καυτανζόγλειο να γίνει φόβητρο για τους αντιπάλους.

Ο Σερζ Ντιέ ήταν ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή που έκανε δηλώσεις λέγοντας αρχικά για την πορεία της προετοιμασίας ότι: «Δεν μας επηρεάζουν οι ήττες, στόχος να δέσει η ομάδα, βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή, πρέπει να ετοιμάσουμε την ομάδα για το πρωτάθλημα, δεν μας επηρεάζουν τα αποτελέσματα από τα φιλικά παιχνίδια» και συνέχισε για τις διαφορές με πέρυσι: «Είμαι ευχαριστημένος, είναι διαφορετική η κατάσταση σε σχέση με πέρυσι. Τα πάντα, οργάνωση, επίπεδο της ομάδας από θέμα ποιότητας»
Για την συνεργασία του με τον Πιλότο είπε: «Έχω καλή συνεργασία με τον Πιλότο, έρχεται από ένα καλό πρωτάθλημα αυτό της Πορτογαλίας, έχω καλή συνεργασία και με τον Κονέ και τον Παπαστεριανό. Στόχος να δημιουργήσουμε ένα δυνατό κέντρο».
Για τον ίδιο είπε: «Γιατί να μην τελειώσω την καριέρα μου στον Ηρακλή, η διοίκηση μου έδειξε ότι με θέλει γι’ αυτό και παρέμεινα στην ομάδα. Γιατί να μην τελειώσω την καριέρα μου εδώ;»
Για τους στόχους της ομάδας τόνισε: «Βεβαίως και έχουμε υψηλούς στόχους, δεν το συζητάμε. Δεν θέλω να μιλήσω για άλλες ομάδες αλλά ορισμένες που ήταν στα πλέι οφ δεν είχαν μεγάλες διαφορές από εμάς. Έτσι θα είναι και φέτος».
Για τον κόσμο είπε: «Πρέπει να τους δώσουμε αυτό που θέλουν, δεν είναι τίποτα άλλο από διακρίσεις. Πρέπει να το κάνουμε για εμάς, την διοίκηση και κυρίως για τον κόσμο που τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχει χαρές. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναικός είναι λίγο μπροστά από εμάς, ο Ηρακλής είναι μεγάλος σύλλογος και πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο» και συνέχισε: «Αυτό που μας έλειπε πέρυσι ήταν η εμπειρία, από αυτό το στοιχείο χάθηκαν παιχνίδια. Να έχουμε τον έλεγχο του αγώνα, του ρυθμού, κυρίως σε κάποια παιχνίδια που είχαμε το πλεονέκτημα στο παιχνίδι. Επίσης να αλλάξουμε το στοιχείο της έδρας, όποια ομάδα έρχεται στο Καυταντζόγλειο να τρομάζει και να παίρνουμε τις νίκες που θέλουμε. Η αρχή σίγουρα είναι πάρα πολύ σημαντική για το πρωτάθλημα. Το δεύτερο παιχνίδι με τον Άρη είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να κερδίσουμε μπροστά στον κόσμο μας».

«Τζίφρες» με Φερνάντες

fernad.jpgΣήμερα υπογράφει ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός στον Άρη μεγαλώνοντας έτσι την... αποικία από την «χώρα του τανγκό» στους «κίτρινους». Μέχρι αύριο αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει και η υπόθεση του Μπουαζά. Περίπου 1.500 κομμάτια έχουν μείνει αδιάθετα για το φιλικό με την Μπόκα.



Σήμερα το μεσημέρι θα τελειώσει οριστικά με θετική κατάληξη το σήριαλ της μεταγραφής του Ντάριο Φερνάντες στον Άρη. Ο 31χρονος μέσος φτάνει σήμερα στην Θεσσαλονίκη και αφού περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Στην συνέχεια ο παίκτης θα ταξιδέψει στο Σαν Βιτζίλιο προκειμένου να ενσωματωθεί μαζί με την υπόλοιπη αποστολή των «κίτρινων». Ο άλλοτε παίκτης του Πανιώνιου θα αποκτηθεί με την μορφή δανεισμού για ένα χρόνο από την Μπειτάρ Ιερουσαλήμ.

Σε ότι αφορά τον Μπουαζά μέχρι αύριο αναμένεται να τελειώσει οριστικά θετικά ή αρνητικά η υπόθεση του Αλγερινού. Οι άνθρωποι του Άρη συνεχίζουν τις πιέσεις προς την διοίκηση της Φούλαμ και ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να τον εντάξουν στο έμψυχο δυναμικό τους.

Συγχρονισμένη κολύμβηση: 7η στο παγκόσμιο η Σολωμού

Την έβδομη θέση κατέλαβε η Δέσποινα Σολωμού στον τελικό του τεχνικού προγράμματος στο σόλο της συγχρονισμένης κολύμβησης, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου της Ρώμης

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία ήταν έβδομη και στον προκριματικό, συγκέντρωσε 90.333 βαθμούς και σημείωσε τη μεγαλύτερη επιτυχία της ελληνικής συγχρονισμένης κολύμβησης σε Παγκόσμιο, αφού ποτέ η χώρα μας δεν είχε πάει πάνω από την όγδοη θέση σε κάποιο αγώνισμα.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσίδα Ναταλία Ιστσένκο, η οποία βαθμολογήθηκε με 98.667 και υπερασπίστηκε τον τίτλο που κατέκτησε το 2007 στη Μελβούρνη.

Οι πρώτες οκτώ αθλήτριες του τελικού:

1. Ναταλία Ιστσένκο (Ρωσία) 98.667 βαθμοί
2. Γκέμα Μενγκουάλ (Ισπανία) 97.833
3. Μαρί-Πιέρ Μπουντρό-Γκανιόν (Καναδάς) 96.000
4. Μπεατρίτσε Αντελίτζι (Ιταλία) 94.667
5. Γιούμι Αντάτσι (Ιαπωνία) 93.334
6. Ντάρια Ιούσκο (Ουκρανία) 93.167
7. Δέσποινα Σολωμού (ΕΛΛΑΔΑ) 90.333
8. Τζίνα Ράνταλ (Μ. Βρετανία) 90.166

Μπακαγιόκο τελικά στον ΠΑΣ Γιάννινα

Tα τυπικά απομένουν για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Ιμπραϊμα Μπακαγιόκο στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο ιβοριανός επιθετικός έχει συμφωνήσει με την ομάδα του Γιώργου Παράσχου και η επισημοποίηση της συνεργασίας των δύο πλευρών είναι πια θέμα χρόνου.
Μετά τη Λάρισα και τον ΠΑΟΚ ο Μπακαγιόκο θα φορέσει και τη φανέλα του ΠΑΣ, με τον οποίο θα υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Γιώργος Παράσχος ήθελε πολύ τον παίκτη στην ομάδα του, καθώς θεωρεί ότι θα ανεβάσει επίπεδο την επιθετική γραμμή της ομάδας του.

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου ο 33χρονος πλέον Μπακαγιόκο θα ενσωματωθεί το δυνατόν συντομότερο στην προετοιμασία του ΠΑΣ.

Έγκυος η Αντριάνα, μπαμπάς ο Γιάριτς!

adriana_lima_party_bus_pfveadg_sized.jpgΜπαμπάς θα γίνει ο Μάρκο Γιάριτς. Ο γνώριμος στο ελληνικό κοινό παίκτης των Μέμφις Γκρίζλις σε πέντε μήνες θα γίνει πατέρας καθώς το μοντέλο από την Βραζιλία, Αντριάνα Λίμα θα φέρει στον κόσμο τον καρπό του έρωτα τους.

Η 28χρονη καλλονή είναι ευτυχισμένη με την εγκυμοσύνη όπως δήλωσε σε αμερικάνικο περιοδικό «Είναι πολύ διασκεδαστικό. Πριν την εγκυμοσύνη, λάτρευα την σοκολάτα αλλά πλέον δεν μου κάνει αίσθηση να φάω. Αυτό είναι καλό αφού υπάρχουν πολλά γλυκά που κάνουν κακό στο βρέφος. Ελπίζω μετά τη γέννα, η αγάπη μου για την σοκολάτα να επιστρέψει. Δεν έχω νιώσει ποτέ καλύτερα στην ζωή μου όπως τώρα. Ήδη έχουμε αγοράσει καροτσάκι παρότι έχουμε ακόμα πέντε μήνες μπροστά μας. Ο Μάρκο μου είπε ότι ανυπομονεί και είναι περήφανος που θα γίνει πατέρας».
adriana_lima_l2475641731133907_14_gsao79c_sized.jpg
adriana-lima07-04140902.jpg

Αποδοκιμάστηκε ο Μπέκαμ από οπαδούς της Γκάλαξι

Τις αποδοκιμασίες μερίδας οπαδών των ΛΑ Γκάλαξι δέχτηκε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, κατά την διάρκεια φιλικής αναμέτρησης μεταξύ της αμερικανικής ομάδας και της Μίλαν. Ο άγγλος διεθνής έγινε στόχος των "LA Riot Squad", σύλλογος οπαδών των Γκάλαξι, εξαιτίας του παρατεταμένου δανεισμού του στην ιταλική ομάδα, λόγω του οποίου έχασε την μισή σεζόν του αμερικανικού πρωταθλήματος.
Ο Μπέκαμ είχε κάνει ντεμπούτο στο πρωτάθλημα, αλλά σε εκτός έδρας ματς. Αυτό ήταν το πρώτο στην έδρα των Γκάλαξι, μετά την επιστροφή του από τον δανεισμό στην Μίλαν.

Στο γήπεδο, υπήρχαν κρεμασμένα διάφορα πανό που τον αποκαλούσαν προδότη, ενώ αποδοκιμάστηκε το όνομά του όταν ακούστηκε από τα μεγάφωνα, όπως και τις περισσότερες φορές που έπαιρνε την μπάλα.

Στο ημίχρονο, ο 34άχρονος μέσος είχε και επεισόδιο με έναν φίλαθλο, ο οποίος πήδηξε από την κερκίδα στον αγωνιστικό χώρο, με την ασφάλεια του γηπέδου να τον συλλαμβάνει.

"Ενα από τα παιδιά έλεγε πράγματα που δεν ήταν ωραία. Ξεπερνούσαν τα όρια. Του είπα ότι χρειάζεται να ηρεμήσει και να έρθει να μου σφίξει το χέρι και αυτός πήδηξε", δήλωσε για το περιστατικό ο Μπέκαμ.

Η Μίλαν ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 16`, με κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντι Τζενάρο. Στο 30` οι Γκάλαξι ισοφάρισαν σε 1-1, με γκολ του Γκόρντον.

Στο 61`, η Μίλαν ανέκτησε το προβάδισμα, με σκόρερ τον Ιντζάγκι, ενώ το τελικό 2-2 έγραψε ο Τζόρνταν με κεφαλιά στο 65`, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπέκαμ.

Στο 75` ο διεθνής άγγλος αντικαταστάθηκε, γνωρίζοντας την αποθέωση από αρκετούς οπαδούς της ομάδας, με τον ίδιο να τονίζει ότι "Οι επευφημίες στο τέλος κάλυψαν τις αποδοκιμασίες, κάτι που ήταν όμορφο".

Καδόπουλος αντί Τζιφόπουλου στον ΠΑΟΝΕ


Ο Γιάννης Τζιφόπουλος Ραγδαίες εξελίξεις στον ΠΑΟΝΕ. Ο Γιάννης Τζιφόπουλος παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Θεσσαλονίκης και η διοίκηση του συλλόγου ήρθε σε συμφωνία με τον Γιώργο Καδόπουλο. Ο έμπειρος προπονητής θα βρίσκεται στον πάγκο του ΠΑΟΝΕ στη νέα αγωνιστική περίοδο και το απόγευμα της Δευτέρας θα είναι παρών στην πρώτη συγκέντρωση για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Μάλιστα, στην πρεμιέρα θα παραβρεθούν και ορισμένοι υπό δοκιμήν ποδοσφαιριστές, που θα περάσουν από το... μικροσκόπιο του Καδόπουλου

27-0 η Βιγιαρεάλ τη Ναβάτα !

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα του πρώην τεχικού του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, στον πάγκο της Βιγιαρεάλ. Το "κίτρινο υποβρύχιο" επικράτησε με 27-0 της ερασιτεχνικής Ναβάτα, ομάδα της Καταλονίας, στον πρώτο της φιλικό αγώνα.
Αυτή είναι η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη στην ιστορία της Βιγιαρεάλ. Ο Ζόναθαν Περέιρα πέτυχε επτά γκολ, οι Γιορέντε και Ρούμπεν από τέσσερα, ο Εσκουδέρο τρία, οι Πιρές, Φούστερ και Μοντέρο από δύο, ενώ από ένα γκολ πέτυχαν οι Μάρκος, Κάνι και Ματίγια.

Ο Βαλβέρδε χρησιμοποίησε δύο διαφορετικές ενδεκάδες, κατά την διάρκεια του φιλικού, από τις οποίες φυσικά έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος.

Η "θυσία" του Ιμπραΐμοβιτς


Το γκολ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς Μείωση αποδοχών θα πρέπει να δεχτεί ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, αν τελικά ολοκληρωθεί η πολυσυζητημένη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να συναινέσουν στη μετακίνησή τους στην πρωταθλήτρια Ιταλίας οι Σάμουελ Ετό και Αλεξάντερ Χλεμπ.

Σύμφωνα με δημοσίευμά της τη Δευτέρα, η εφημερίδα της Βαρκελώνης "El Mundo Deportivo" αποκάλυψε τους όρους του συμβολαίου που θα υπογράψει ο Σουηδός διεθνής, από τους οποίους προκύπτει περικοπή στις αποδοχές του.

Ο Ιμπραϊμοβιτς θα εισπράττει περίπου 7,5 εκατ. ευρώ ετησίως στην Ισπανία, έναντι 10 εκατ. που λάμβανε στην Ιντερ. Από την άλλη πλευρά όμως, εξασφαλίζει άλλον ένα χρόνο συμβολαίου, αφού η συμφωνία θα διαρκέσει μέχρι το 2014, ενώ η αντίστοιχη με την Ιντερ είχε ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2013.

Οσο για τη ρήτρα που έχει οριστεί ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ, όση είναι και για τους Αντρές Ινιέστα και Λιονέλ Μέσι, ενώ ο δεύτερος παραμένει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην Ισπανία, με ετήσιες απολαβές 8,5 εκατ. ευρώ.

Νίκος Αραμπατζής: «Σοβαροί και... προκριθήκαμε»

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η Βαλερένγκα είναι το πρώτο θέμα συζήτησης των παικτών του ΠΑΟΚ που συνεχίζουν την προετοιμασία τους στο Ντόορβερθ της Ολλανδίας. Ο Νίκος Αραμπατζής, που μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, ξεκαθάρισε πως αν ο «δικέφαλος» είναι σοβαρός στα δύο παιχνίδια θα περάσει στον επόμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

«Ξέρουμε ότι έχουμε την πίεση για το παιχνίδι της μεθεπόμενης Πέμπτης. Η προετοιμασία φέτος είναι πιο γρήγορη από πέρυσι. Όλοι προσπαθούμε καθημερινά για το καλύτερο και νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι στον καλύτερο δυνατό βαθμό στο πρώτο ματς με τη Βαλερένγκα», δήλωσε αρχικά ο Σερραίος αμυντικός και συνέχισε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πολλά για τη Βαλερένγκα, μόνο ότι έχει παιχνίδια στα πόδια της. Είναι πολύ καλό που το πρώτο ματς γίνεται στο Όσλο. Αν είμαστε σοβαροί θα περάσουμε».

Ερωτηθείς για τη χρησιμοποίησή του ως αριστερό μπακ, σχολίασε: «Έχω ξαναπαίξει σε αυτή τη θέση, στον Πανσερραϊκό. Προσπαθώ να δίνω ό,τι καλύτερο, τον καλύτερό μου εαυτό, για να βοηθάω την ομάδα. Όπου κρίνει ο προπονητής ότι χρειάζομαι, θα προσπαθώ πάντα για το καλύτερο». Για το αν η σεζόν θα είναι πετυχημένη, αν ο ΠΑΟΚ έχει την ίδια πορεία με πέρσι, ο Αραμπατζής, ανέφερε: «Αν είμαστε όπως πέρσι, θα εδραιώσουμε τον ΠΑΟΚ και βαθμολογικά στις μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος και έτσι θα διεκδικούμε περισσότερα πράγματα».

Κοντά σε συμφωνία και με Ντικούδη ο Αρης



Νέλσον και Ντικούδης σε φάση από τον αγώνα Πανιώνιος-Αρης Ο Δήμος Ντικούδης είναι πολύ κοντά στη συμφωνία του με τον Αρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην διεθνής πάουερ φόργουορντ αναμένεται να απαντήσει θετικά στην πρόταση που του έχει κατατεθεί από τους "κίτρινους".

Έτσι, μετά την επικείμενη συμφωνία με το Νίκο Χατζηβρέττα, και ο πρώην φόργουορντ του Πανιωνίου αναμένεται να δώσει τα χέρια με τη διοίκηση των "κίτρινων".

Ο Ντικούδης σε 16 αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα σκόραρε συνολικά 184 πόντους και "κατέβασε" 80 ριμπάουντ, ενώ σε τέσσερις συμμετοχές για τη διοργάνωση της Ευρωλίγκα είχε 6.3 πόντους και 2.3 ριμπάουντ. Τέλος, πριν επιστρέψει αγωνιζόμενος στην Ελλάδα στα μέσα της σεζόν, ο Ντικούδης αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της ACB λίγκας με τη φανέλα της Βαλένθια.

Hττα του Ηρακλή από την Κλουζ



Ο Προτάσοφ στην προπόνηση του Ηρακλή Την ήττα με 2-0 γνώρισε ο Ηρακλής στη φιλική του αναμέτρηση με την Κλουζ. Οι κυανόλευκοι έδειξαν ανέτοιμοι για μια αναμέτρηση με ομάδα του ίδιους επιπέδου και υποχρεώθηκαν σε ήττα. Ο Προτάσοφ μέτρησε τις δυνάμεις των παικτών του σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της κακοκαιρίας που επικράτησε τις τελευταίες μέρες στην Αυστρία.

Στις σημαντικότερες φάσεις του αγώνα:
Στο 10' ο Μιλάνο διείσδυσε στην αντίπαλη περιοχή επικίνδυνα, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο.
Στο 37'επικίνδυνο σουτ του Ντεμπαρμπιέ, η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 60' ο Γιάντσης βγήκε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, επιχείρησε να τριπλάρει, αλλά ο Ρουμάνος γκολκίπερ επενέβη αποτελεσματικά.
Στο 61'ο Κατσαμπής διώχνει πάνω στην γραμμή σουτ του Ντέακ.
Στο 62'η Κλουζ άνοιξε το σκορ και προηγείται με 1-0. Ο Ντέακ με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 70'ο Αγρίτης αποχωρεί τραυματίας.
Στο 88'η Κλουζ πετυχαίνει δεύτερο γκολ με τον Τραορέ

ΗΡΑΚΛΗΣ: Κοβαλέφσκι, Μάρτος, Γιαννούλης, Παπαζαχαρίας, Λέκι, Πιλότο, Ντιέ, Μιλάνο, Ιωαννίδης, Ντίκα, Γιάκομπ. Στο Β' Ημίχρονο αγωνίστηκαν οι:
Μπαντής, Σαρακατσάνος, Κατσαμπής, Κατσικάς, Παπαστεριανός, Τουμά, Κονέ, Αγρίτης, Επστάιν, Γιάντσης, Μπόσνιακ.

ΚΛΟΥΖ: Στάνσιου, Ζόρζε, Αλκαντάρα, Πανίν, Χούλιο, Ντίκα, Περάλτα, Ντουμπάρμπιερ, Κονέ, Καρντού, Ντάνι